abonnement Unibet Coolblue
pi_70316231


Het enige algemene SC-topic in [WGR]! De toga's kunnen af, de rekenmachines mogen aan de kant en we laten het werk even voor wat het is! Slap ouwehoeren met al die mensen die hier lurken, meeposten, modden en/of kennis spuien? Het kan hier! Sterker: het móet hier.

lowchatten over onweer, vertragingen, boodschappen, buitenland, Pinksteren, zomer, vakantiefoto's, politiek correcte uitspraken, stemrecht,... Het kan allemaal in de [WGR] slowchat.

Wat soms best een speedchat kan zijn

Regeltjes? Weinig; de enige regel is: leuk meeposten!


Topic vol? Degene die het laatste topic sloot, opent een nieuwe.


De Wiki

...en Wiki Aanpassingen en aanvullingen kunnen daar plaats vinden.

Teruggeplaatst van "http://wiki.fok.nl/index.php/WGRSC"
pi_70316310
Veelbelovende TT
pi_70316332
quote:
bron: de pers
'Scheringa moet weg bij DSB’
Door: Jan-Hein Strop
Gepubliceerd: gisteren 01:03
Update: gisteren 01:00

Bedrijfsonderzoeker gaat DSB Bank aanpakken.

De DSB Bank van Dirk Scheringa heeft er een nieuwe vijand bij: bedrijfsonderzoeker Pieter Lakeman, bekend van de collectieve claim van beleggers tegen Deloitte en ex-Ahold-bestuurder Michiel Meurs. Deze activist heeft zich als adviseur gevoegd bij de Stichting Hypotheekleed, die namens DSB-gedupeerden werkt aan een collectieve schadevergoeding.

‘Individuele zaken verliezen klanten vaak. We gaan aantonen dat DSB stelselmatig de fout in is gegaan met verboden koppelverkoop’, zegt Lakeman. Hij noemt de handelswijze van DSB ‘volstrekt ontoelaatbaar’ en ernstig genoeg voor het indienen van een collectieve schadeclaim. Bij de Stichting Hypotheekleed hebben zich inmiddels ruim 600 gedupeerden gemeld.

Koopsomverzekeringen

DSB wordt ervan beschuldigd een grote groep klanten met veel te hoge hypotheekleningen te hebben opgescheept door de verkoop van bijbehorende ‘koopsomverzekeringen’: schreeuwend dure polissen, die in één keer betaald moesten worden in plaats van maandelijks. DSB-klanten die hun maandlasten niet meer kunnen dragen, blijven na verkoop van hun huis zitten met een flinke restschuld. De lening is door de meegefinancierde koopsommen immers veel hoger dan de waarde van het huis.

Volgens Lakeman gaat het om een enorm schadebedrag. ‘Als je kijkt naar het marktaandeel van DSB en het gemiddelde bedrag aan verzekeringen per klant gaat het minimaal om 1 miljard euro. Dan laat ik de schade veroorzaakt door de overkreditering nog achterwege.’

Na bestudering van de jaarrekeningen van DSB is de bedrijfsonderzoeker tot de conclusie gekomen dat DSB een pure ‘provisiejager’ is. ‘DSB maakt geen winst met zijn bankbedrijf, dat is zelfs verliesgevend. Alle winst komt voort uit de verkoop van die koopsomverzekeringen. Zonder de provisie daarop heeft DSB eigenlijk geen bestaansrecht.’

‘Morele vereisten’

‘Ik vraag me af of de toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) dit tijdig heeft ingezien’, vervolgt Lakeman. ‘Als DSB de verkoop van de onrechtmatig verkochte polissen zou terugdraaien, dan wordt hun eigen vermogen zéér negatief. Daarom is het van belang dat Scheringa daar als bestuurder vertrekt.’ De voorzitter van voetbalclub AZ is naast eigenaar ook bestuursvoorzitter van zijn bank.

‘Maar vrijwillig zal dat vertrek niet zijn’, vermoedt de onderzoeker. ‘Daarom gaan wij van DNB eisen dat Scheringa wordt vervangen, omdat hij niet voldoet aan de morele vereisten die DNB van bankbestuurders vraagt. Ik denk dat ze hier uiteindelijk ook gehoor aan zullen geven.’

Onmin

DNB is hoogstwaarschijnlijk goed op de hoogte van de situatie bij de bank uit Wognum. Want de bekende VVD’er Frank de Grave heeft er met DNB naar eigen zeggen ‘uitgebreid’ over gesproken. Al na twee maanden vertrok hij half mei als financieel directeur bij DSB, na onmin met Scheringa.

Ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM), heeft de ogen gericht op de volksbank. Volgens AFM-voorzitter Hans Hoogervorst komt binnenkort de uitkomst naar buiten van een onderzoek naar DSB, naar aanleiding van de vele klachten van consumenten.

‘De Grave is snel genoeg bij DSB weggegaan’, vindt Lakeman. ‘Maar Gerrit Zalm heeft er meer dan een jaar gezeten en is nu voorzitter van de staatsbank ABN Amro. Dat zou in het buitenland niet kunnen. Nou ja, misschien in Italië.’
Ik word een beetje moe van de lastercampagne tegen DSB. Nu dit weer:
- Volgens Lakeman hebben mensen voor 1 miljard schade geleden door de koopsompolissen. Onzin. Dat is geen schade, je krijgt er immers iets voor terug, namelijk een verzekering. Die verzekering heb je bij andere banken ook nodig voor een hypotheek, maar daar betaal je per maand of jaar in plaats van in één keer. Wellicht dat er teveel kosten in de verzekering zitten, maar dat kan nooit 1 miljard zijn Vergelijk het maar eens met de woekerpolisaffaire, waarin veel kleinere bedragen spelen.
- Na bestuderen van de jaarrekening komt hij tot de conclusie dat DSB verlies maakt op de bankactiviteiten, en dat de winst van de verzekeringsactiviteiten afkomstig is. Daarom zou DSB geen bestaansrecht hebben Doek alle banken dan maar op, dat een bank in deze tijd verlies maakt is niet echt uitzonderlijk.. En winst maken op verzekeringen, is dat nou zo héél raar?
- De hypotheeklening is 'te hoog' ten opzichte van de waarde van het huis. De eerste vraag die je jezelf (maar kennelijk doet niemand dat) moet stellen is: "Waar is dat geld dan gebleven? " Mijn theorie: Mensen willen een huis kopen, maar hebben een PL lopen van X0.000 Euro. DSB neemt de PL over en brengt deze onder in de hypotheek. Alleen maar gunstig, want die rente is veel lager!
Als het 'te hoge' deel slechts bestaat uit de koopsompolis, waarom hebben die mensen dan niet het geld dat ze maandelijks besparen (omdat ze de premie niet maandelijks hoeven te betalen) opgespaart zodat ze een deel van de hypotheek kunnen aflossen? Nogmaals, dat geld is niet "verdwenen" in de zakken van Dirk, dat is gewoon geconsumeerd door de hypotheekgever.
- Lakeman heeft het over "onrechtmatig verkochte polissen" Onrechtmatig? Hoezo dan?
- Lakeman komt met de redenering "als het eigen vermogen negatief wordt moet Scheringa natuurlijk aftreden omdat hij niet voldoet aan de morele vereisten van DNB. Buiten het feit dat die redenatie niet klopt (het één volgt niet uit het ander) kan hij dan alle andere bestuursvoorzitters van Nederlandse banken ook laten aftreden.

En die Pieter Lakeman moet dan dé financiëel specialist zijn?
  Moderator / Kerstkaart terrorist woensdag 24 juni 2009 @ 11:22:32 #4
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_70317364
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 10:55 schreef Xcalibur het volgende:
Veelbelovende TT
zo'n TT trekt jou wel natuurlijk
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_70317425
waar zijn al die vrouwen nou?
  woensdag 24 juni 2009 @ 11:58:03 #6
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_70318839
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 11:24 schreef MamsX het volgende:
waar zijn al die vrouwen nou?
Die komen vanzelf wel
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_70318964
Oke anders voel ik me zo alleen
pi_70321175
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 11:22 schreef Nizno het volgende:

[..]

zo'n TT trekt jou wel natuurlijk
Uiteraard
Ik wacht nu in spanning tot de belofte ingelost wordt
  woensdag 24 juni 2009 @ 13:47:11 #9
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_70322577
Even een tvp.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_70322984
Ben wel vrouw, maar ga me echt niet exposen, laat staan indecent!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_70323188
Goedemiddag!
  Moderator woensdag 24 juni 2009 @ 14:04:03 #12
45833 crew  Fogel
pi_70323195
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 13:47 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Even een tvp.
Mag dat hier?
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_70323813
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 13:57 schreef Pandora73 het volgende:
Ben wel vrouw, maar ga me echt niet exposen, laat staan indecent!
dan kom je zeker ook niet slowchatten?
pi_70323823
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 13:57 schreef Pandora73 het volgende:
Ben wel vrouw, maar ga me echt niet exposen, laat staan indecent!
Lijkt mij ook beter...


Wartaal.
pi_70327967
GVD! probeer je de Belastingdienst Amsterdam te bellen (ik heb doorkiesnummers van de verschillende kantoren) met een spoedeisende vraag, blijkt dat er op de afdeling vennootschapsbelasting niemand meer is. WTF, het is 4 uur, ga eens aan het werk luie flikkers! Luie ambtenaren pleonasme
  Moderator / Kerstkaart terrorist woensdag 24 juni 2009 @ 16:17:11 #16
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_70328160
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 16:12 schreef DonJames het volgende:
GVD! probeer je de Belastingdienst Amsterdam te bellen (ik heb doorkiesnummers van de verschillende kantoren) met een spoedeisende vraag, blijkt dat er op de afdeling vennootschapsbelasting niemand meer is. WTF, het is 4 uur, ga eens aan het werk luie flikkers! Luie ambtenaren pleonasme
uche uche... BD en werken??
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
  woensdag 24 juni 2009 @ 16:17:13 #17
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_70328164
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 14:04 schreef Fogel het volgende:

[..]

Mag dat hier?
Hij staat er nog, dus allicht. Hij mag nu weg, nu deze post er staat.

ik wilde gewoon even nog de post van DJ aandachtig lezen, maar ben er nog niet aan toegekomen. Maar had zelf ook al mijn vraagtekens bij het vele gedoe om DSB opeens.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_70328475
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 16:17 schreef Angel_of_Dth het volgende:

[..]

Hij staat er nog, dus allicht. Hij mag nu weg, nu deze post er staat.

ik wilde gewoon even nog de post van DJ aandachtig lezen, maar ben er nog niet aan toegekomen. Maar had zelf ook al mijn vraagtekens bij het vele gedoe om DSB opeens.
Jeuj, iemand die mijn posts leest
pi_70329029
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 14:22 schreef Billy_daKid het volgende:

[..]

Lijkt mij ook beter...



Enne, @Excalibur: wat gebeurt er hier in de slowchat dan? Is het spannend hier?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_70329167
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 10:56 schreef DonJames het volgende:
Ik word een beetje moe van de lastercampagne tegen DSB.
Mij stoort het geenzins. Als een lastercampagne niet op feiten gebaseerd is, zal hij weinig uitrichten en dooft vanzelf weer uit.
Er zijn wel vervelender dingen om je druk om te maken.
"I intend to live forever. So far, so good."
"I have enough money to last me the rest of my life, unless I buy something"
pi_70329225
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 16:12 schreef DonJames het volgende:
GVD! probeer je de Belastingdienst Amsterdam te bellen (ik heb doorkiesnummers van de verschillende kantoren) met een spoedeisende vraag, blijkt dat er op de afdeling vennootschapsbelasting niemand meer is. WTF, het is 4 uur, ga eens aan het werk luie flikkers! Luie ambtenaren pleonasme
Ik dacht dat je inmiddels toch wel beter zou weten
"I intend to live forever. So far, so good."
"I have enough money to last me the rest of my life, unless I buy something"
pi_70329291
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 10:55 schreef Xcalibur het volgende:
Veelbelovende TT
Ik vind hem maar vreemd en snap niet hoe die TT nou weer bedacht is Is Nizno wat van plan soms?
"I intend to live forever. So far, so good."
"I have enough money to last me the rest of my life, unless I buy something"
pi_70329331
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 16:24 schreef DonJames het volgende:

[..]

Jeuj, iemand die mijn posts leest
Heee, ik lees ze ook altijd, hoor. Ik snap ze niet altijd, maar ik lees ze wel
"I intend to live forever. So far, so good."
"I have enough money to last me the rest of my life, unless I buy something"
pi_70329341
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 16:37 schreef Pandora73 het volgende:
Enne, @Excalibur: wat gebeurt er hier in de slowchat dan? Is het spannend hier?
Ik weet niet of "spannend" het juiste woord is in een forum met [W], [G] en [R]
Maar de slowchat kan wel heel hard gaan soms, dat is wel gek.

En verder hebben we een chronisch gebrek aan indecent exposure van vrouwelijke sc-ers geloof ik
pi_70329349
Quintet

Edit: nee he.....
"I intend to live forever. So far, so good."
"I have enough money to last me the rest of my life, unless I buy something"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')