abonnement Unibet Coolblue
pi_80107220
quote:
Op donderdag 8 april 2010 23:23 schreef MarkTP het volgende:
Ik heb het idee om vanuit Nederland naar Parijs te gaan en daar de stad te bezoeken en dan door te reizen naar Barcelona om daar hetzelfde te doen. Is de trein dan het gunstigst/goedkoopst? Iemand suggesties hoe ik dit het best kan aan pakken?
Als dit de enige twee steden zijn die je wilt bezoeken, kun je beter een retourtje met de thalys naar Parijs kopen (of met Eurolines als het echt goedkoop moet) en dan met ryanair (enige tijd van tevoren) een retourtje Barcelona (Girona of Reus) vanuit Charleroi, Eindhoven of Weeze boeken. Dat zal goedkoper zijn dan een retourtje Barcelona met de trein.
pi_80107449
quote:
Op woensdag 7 april 2010 14:58 schreef BarrieButsers het volgende:

Ja ik wil veel
Weet iemand misschien ook van het bovengenoemde een goede plaats om mee te beginnen? Want Frankfurt lijkt me ook mooi (mede door dit forum met skyline van europa haha)
En ja zijn mijn plannen een beetje te realiseren? Moet ik plaatsen skippen ofzo?
En zijn er ook plaatsen die te ''gevaarlijk'' of niet te doen zijn?

Bedankt in ieder geval
(sorry voor het lange bericht haha)
Probeer eerst eens alleen een weekendje in een hostel in Brussel, Berlijn of Hamburg uit en zie of dat je bevalt, voordat je straks ver weg zit en er achter komt dat je liever thuis in de tuin had willen zitten
Misschien kun je voor zo'n kort reisje ook wel iemand enthousiast krijgen die dan de grote reis ook met je mee wil.
En ja, Italië wordt niet echt aangeraden als vrouw alleen, maar dat is maar net hoe je daar mee om gaat. Als je deze reis echt in de zomervakantie maakt (let wel: het is dan en druk en warm in Italië), dan zul je genoeg backpackers tegenkomen die eenzelfde rondje maken. En laat je vooral volgen door wat jij graag wilt zien en doen, want dát is het mooie van alleen de wereld intrekken
pi_80110998
quote:
Op maandag 8 juni 2009 09:00 schreef Barzi het volgende:
Even over deze route:
[..]

Ik ga met hem op vakantie, dus ben ook geintresseerd in de tips! Even voor de duidelijkheid, we beginnen bovenlangs.
Vorig jaar zelfde route gedaan als jullie ongeveer. Wij hebben ervoor gekozen om niet de oversteek per boot te doen. Kostte nog al veel geld en tijd. Bovenlangs rondvaren was sneller en goedkoper
  vrijdag 9 april 2010 @ 03:55:03 #154
127522 Paginabeheerder
De meest gekopieerde
pi_80111139
Ik heb het begin jaren '90 gedaan en kan het iedereen aanraden... Praag, Venetië, Cannes (met een dagje Monaco), Ibiza en Parijs in een maand.
En dan ook nog allerlei plaatsen die je ook nog een tijdje bent bij een overstap... of op excursie.

Maar je moet er wel een beetje laid back voor zijn, want als je 's nachts reist in de trein, slaap je soms in het gangpad te midden van tientallen anderen. En op elk station waar de trein stopt, ren je met vele anderen snel naar een kraantje om je flesjes weer te vullen met drinkwater, omdat het erg heet kan zijn.
Dat zijn de ongemakkelijkheden waar je dan een beetje van baalt, maar later met veel plezier aan terug denkt.

Ik zou het nu niet meer zo snel doen, met de trein met zoveel bagage (destijds had ik nog een grote katoenen tent). En tent opzetten en weer afbreken, en weer ergens anders opzetten en een paar dagen later weer afbreken...
Of schijten op een stations toilet in Praag voor omgerekend 2 euro, waarbij men je maar 4 velletjes WC papier meegeeft terwijl je diaree hebt.... of dat je een camping in Spanje niet meer opkomt omdat het al middernacht is geweest om vervolgens te slapen op het strand, waar je wakker wordt van een mega grote tractor die het strand in alle vroegte "ploegt" , waarbij die megabanden nog geen meter van je hoofd gaan.

Ja, je maakt wat mee... in Genua s' nachts door een levensgevaarlijke straat lopen, waar de politie niet ingaat met minder dan 16 man.... of drie dagen Parijs met een stel uit Ierland die daar gezocht werden voor "politieke activiteiten" Of in Tsjechië aanpappen met de dochter van een hooggeplaatste politie man die zelf nog een overblijfsel was van de koude oorlog, in tegenstelling tot zijn dochter.
Of in Zuid Frankrijk een politie agent (en z'n familie) leren kennen uit mijn eigen regio... daarmee Monaco aandoen, terwijl hij elke verkeersregel aan zijn laars lapt.... Rood? Dat was toch gas geven? Afsnijden via de stoep, wel zo snel... En dan die 2 mooie exhibitionistische Francaises aan de Spaans- Franse grens, die telkens de deur van het kleedkokje weer openden als het was dichtgewaaid, zodat voor meer dan een kwartier lang iedereen die oplette een vrij uitzicht had.
En waar mijn kameraad (bijna) altijd net te laat was, als er een blote vrouw te zien was...

En ja, het lukte ook niet altijd om stiekem een gratis extra nacht op de camping te staan... het valt soms op als je de bagage over de campingmuur gooit en daarna zelf de poort probeert uit te lopen... maar daar lul je je dan wel weer uit (gewoon 'elkaar' de schuld geven, dreigen met elkaar het gevecht aan te gaan... zodat de campinghouder je liever het terrein afzet zonder betaling van die laatste dag, dan het te laten escaleren).

Ja, eens waren we vrije geesten, en maakten we mee wat een groot schrijver als Jan Cremer mee maakte... Wij deden dit bijna 20 jaar geleden, tijd voor jullie om de fakkel over te nemen... Gewoon met een interrail kaartje, wat kampeerspullen en een vrije geest.
Als je het goed doet, dan maak je in een maand mee, wat anderen in nog geen tien jaar meemaken!!!
Liever goed bedacht dan slecht gejat.
  vrijdag 9 april 2010 @ 04:43:11 #155
127522 Paginabeheerder
De meest gekopieerde
pi_80111214
quote:
Op woensdag 7 april 2010 14:58 schreef BarrieButsers het volgende:
Hallo,

Na heel wat site's te hebben doorgelezen en vanalles over interrailen te hebben gelezen. Ben ik echt super enthousaist geworden en waarschijnlijk ga ik volgend jaar zomer (2011) eindelijk interrailen.
Misschien het enigste probleem is dat ik alleen ga. Het liefste ga ik met vrienden maar die vinden het te saai, geen geld etc. je kent het wel. Aan de ene kant denk, ik ga gewoon alleen! Nu heb ik het hier met mn pa over gehad en die vind het ''goed'' haha. Maar toch houd ik enkele vragen..

Is het veilig om alleen te reizen? En daar komt bij dat ik dan net 18 ben, en van het vrouwelijke geslacht.
Opzich ben ik niet snel bang maar 1000 km verder op is andere koek.

En voor de eerste keer is het toch wel slim op 5/10 dagen kaart te kopen.. Valt het dan te regelen alles bij elkaar voor ¤1000 euro ofzo? Of is toch 10/22.. En dan wat meer geld natuurlijk.
En heb je in een hostel/slaapzaal een beetje privacy? Niet dat iedereen de douche binnen loopt etc. ik kan me er echt niks van voorstellen

Ik zit te denken aan de volgende plaatsen;
Frankrijk:
- Parijs (al twijfel ik hieraan..)
- Nice
Italië:
- Florence
- Venetië
- Pompei
- Milaan
- Pisa
- Rome
Spanje:
- Barcelona
- Madrid
- Valencia
Duitsland:
Frankfurt/Berlijn..

Ja ik wil veel
Weet iemand misschien ook van het bovengenoemde een goede plaats om mee te beginnen? Want Frankfurt lijkt me ook mooi (mede door dit forum met skyline van europa haha)
En ja zijn mijn plannen een beetje te realiseren? Moet ik plaatsen skippen ofzo?
En zijn er ook plaatsen die te ''gevaarlijk'' of niet te doen zijn?

Bedankt in ieder geval
(sorry voor het lange bericht haha)
Hey,

Ik wil je graag wat tips geven.
Allereerst schrap minstens de helft van de bestemmingen. Soms zit je al gauw een halve dag in de trein, of nog meer... een alleen daarom is het verstandig om zoveel mogelijk al te slapen in de trein om zoveel mogelijk van de dag te genieten. En veel steden wil je niet in 1 of hooguit 2 dagen met een slaapgebrek bezoeken.
Dus tip 1; bezoek hooguit 6 steden intensief.

Vergeet even de steden die dichtbij liggen, waar je ook zo eens snel heen kan gaan voor een weekendje.
Tevens kun je het beste landen waar je veel bestemmingen kunt vinden nu even over slaan... daarbij doel ik op Italië. Neem Venetie mee, eventueel nog Milaan (maar dat alleen overdag)... Ga later nog eens naar Italië en doe daar een georganiseerde rondreis.
Dus tip 2; als je in een land in veel steden bent geïnteresseerd, dan is er vaak een andere manier op een latere vakantie om dit goedkoper te doen. Een interrailreis kost aardig wat geld en tijd... besteed jouw geld en tijd liever eerst aan een goed reisschema dat haalbaar is... je kunt later altijd nog een Italiaanse reis boeken tegen mindere kosten.

Verder; vergeet alle bestemmingen die relatief dichtbij liggen. Maar hou ook rekening met de thuisreis. Als je in Brabant woont, kun je altijd nog eens naar Parijs gaan of naar Frankfurt... gewoon voor een lang weekendje. Goed als je uit het noorden van Nederland woont, zou ik Parijs gewoon meenemen... maar zo niet, laat het nog even gaan.
Tip 3; bestemmingen dichtbij huis moet je niet willen bezoeken of tijd in steken bij een interrail kaart... dat komt sowieso wel op jouw weg.

En Tip 4; als je op interrail een goede route wilt vinden, dan moet je Madrid en mogelijk ook Berlijn even vergeten. Deze steden liggen te ver uit de route om er het maximale uit te halen. Zet deze steden nog even op de 'to do' wishlist... hier gaat het om enkele bestemmingen. Grote kans dat je hier nog wel eens komt.

Goed, je bent een vrouw en je wordt straks pas 18.
Sommige gebieden kun je beter mijden, dat klopt.
Maar jouw vakantie begint pas over een jaar... er kan enorm veel gebeuren in het leven van een tiener.
Je kunt al voor mijn antwoord een vriend hebben gevonden, jouw andere vrienden en vriendinnen kunnen een meevallertje krijgen.
En je kunt ook alleen op vakantie gaan, dat gedoe over douche cabines is niet jouw grootste zorg (zeker omdat bijna overal gemengd douchen niet standaard is).

Verder is de wereld meer vol van mannen die graag een ridder willen zijn... maar nog belangrijker is dat je doorgaans veilig bent wanneer je je op redelijk drukke plaatsen bevindt... maar als je echt ongerust bent, neem dan een flesje traangas mee en een vreselijk veel lawaaierig alarm mee.

Maar maak er gewoon een enorm leuke reis van... ik hoop dat mijn tips je iets verder helpen!
Veel succes!

Vergeet Madrid ook even.. het valt net als Berlijn enorm buiten de route die
Liever goed bedacht dan slecht gejat.
  vrijdag 9 april 2010 @ 10:29:48 #156
297508 broccolitaart
Om des keizers baard
pi_80114981
Barriebusters: qua geld kun je het allemaal zelf indelen. Goedkope of dure hostels. Maar aangezien je in hoogseizoen naar in westeuropa blijft zou ik idd 1000 euro begroten..

En 18 jaar in west europa moet echt geen probleem zijn, ook niet in oost europa eigenlijk! (was 18 toen ik met interrail ging, ik ging dan wel met een vriendin die 19 was) Wel kregen we veel verbaasde reacties toen we onze leeftijd vertelden. Meeste rondtrekkers waren ouder dan 22 jaar.

Mark: kijk anders even op www.hispeed.nl (voor prijzen) en www.bahn.de voor de routes en mogelijkheden Mogelijk is het goedkoper om via Luxemburg te gaan maar ik weet het niet zeker.
Je kan het ook anders vragen op www.worldonrails.nl (forum) Er zitten heel veel treinkenners daar die volgens mij alle routes uit hun hoofd weten
  dinsdag 11 mei 2010 @ 22:13:25 #157
246373 Idler
Simplicity!
pi_81317642
Ik heb een vraagje over NSHispeed. Moet je internationale tickets online kopen of kan dit ook gewoon aan een loket vlak voor vertrek? En reserveer je voor een bepaalde tijd of is zo'n ticket de hel dag bruikbaar?
It is impossible to enjoy idling thoroughly unless one has plenty of work to do.
A man is rich in proportion to the number of things he can afford to let alone.
pi_81318338
Vlak voor vertrek heb je vaak alleen de duurdere tickets.
pi_81318464
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 22:13 schreef Idler het volgende:
Ik heb een vraagje over NSHispeed. Moet je internationale tickets online kopen of kan dit ook gewoon aan een loket vlak voor vertrek? En reserveer je voor een bepaalde tijd of is zo'n ticket de hel dag bruikbaar?
Er kan heel veel, maar het is een prijskwestie.
Ruim van te voren op internet een kaartje voor één specifieke trein kopen is het goedkoopst.
Vlak voor vertrek bij het loket een kaartje kopen dat een hele maand bruikbaar is en dat je mag omruilen, is het duurst.

Sommige treinen moet je verplicht reserveren, zoals de Thalys. Dan kun je natuurlijk niet zomaar een trein eerder/later pakken.
  dinsdag 11 mei 2010 @ 22:49:29 #160
246373 Idler
Simplicity!
pi_81319839
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 22:27 schreef Igen het volgende:

[..]

Er kan heel veel, maar het is een prijskwestie.
Ruim van te voren op internet een kaartje voor één specifieke trein kopen is het goedkoopst.
Vlak voor vertrek bij het loket een kaartje kopen dat een hele maand bruikbaar is en dat je mag omruilen, is het duurst.

Sommige treinen moet je verplicht reserveren, zoals de Thalys. Dan kun je natuurlijk niet zomaar een trein eerder/later pakken.
Dank!
It is impossible to enjoy idling thoroughly unless one has plenty of work to do.
A man is rich in proportion to the number of things he can afford to let alone.
  dinsdag 11 mei 2010 @ 23:00:55 #161
180015 Aryon
bla die bla die bla
pi_81320568
We hebben nu de reis helemaal uitgestippeld. Utrecht -> Berlijn -> Budapest(Sziget) -> Ljubljana -> Bled -> Utrecht. En dat met een interrailticket van 10 dagen in 22 dagen. Vooral van Bled naar Utrecht wordt een lekkere lange trip dus misschien doen we er nog een dagje tussen. Iemand nog ervaring met Ljubljana of Bled?
Slay the dragon in your dreams!
pi_81328550
Ik heb vorig jaar een kleine week op een camping in Bled gestaan, vlakbij het meer.
Het meer is de grootste attractie. Je kunt er zwemmen, rond het meer wandelen of naar het eilandje met een bootje. Dit is tevens het enige eiland van Slovenië. Het kasteel op de rots is leuk en biedt een mooi uitzicht over het meer en omgeving. Als je in Bled bent is een bezoek aan het meer van Bohinj en de waterval hierbij. Je kunt in Bled en omgeving iig leuk wandelen. Bij Bled ligt ook de hoogste berg van Slovenië, de Triglav(2864m).
Wij zijn vanuit Bled een dag naar Ljubljana geweest (per auto). Mooie stad, alleen jammer dat een deel van de burcht was afgesloten.
  donderdag 13 mei 2010 @ 12:51:53 #163
285975 boeiuh2
Funk the dump stuff
pi_81376962
Ljubljana is prachtig! Het centrum is echt heel mooi, en vooral in de zomer is er vanalles te doen, qua festivals en uitgaan. Echt een stad die naar mijn mening wat onderschat is en door Nederlandse vakantiegangers nog niet echt ontdekt is (met de nadruk op 'nog', want ik heb het idee dat er steeds meer caravantoeristen die kant op gaan').
Bled is inderdaad het mooiste stukje van Slovenie. Ik ben er afgelopen winter nog geweest toen er een laag sneeuw lag, ook heel bijzonder. In de zomer is het erg toeristisch, maar er is genoeg ruimte om je eigen ding te gaan doen.
Van Bled naar Utrecht zal ongeveer 12/13 uur treinen zijn, dus dat kan in 1 dag.
Funk Gezond, Soul een Appel
pi_81444969
Ik ben van plan om een rondreis door Spanje te gaan maken met de trein, en ik ga dit waarschijnlijk alleen doen. Dit omdat mijn vrienden om verschillende redenen (geen tijd/geld/zin) niet mee kunnen gaan.

Ik vroeg me af, dat als je alleen gaat, of je dan wel nog veel contact krijgt met andere reizigers, of dat het veel 'einzelganger' is.
En als dat is, hoe kom je dan toch in contact met mensen daar (liefst andere reizigers, wellicht ook locale bevolking)
Wasted already too much of my life, I'm 19!
  zaterdag 15 mei 2010 @ 03:32:33 #165
127522 Paginabeheerder
De meest gekopieerde
pi_81448520
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 00:43 schreef bernardbakker het volgende:
Ik ben van plan om een rondreis door Spanje te gaan maken met de trein, en ik ga dit waarschijnlijk alleen doen. Dit omdat mijn vrienden om verschillende redenen (geen tijd/geld/zin) niet mee kunnen gaan.

Ik vroeg me af, dat als je alleen gaat, of je dan wel nog veel contact krijgt met andere reizigers, of dat het veel 'einzelganger' is.
En als dat is, hoe kom je dan toch in contact met mensen daar (liefst andere reizigers, wellicht ook locale bevolking)
Hangt er grotendeels vanaf hoe snel je normaal met mensen in contract treedt. Alle regels die in Nederland gelden, gelden ook in de rest van Europa. Dat je een toerist uit Nederland bent, zegt niemand iets... ze komen niet zomaar op je af.
Okay, zo erg is het ook weer niet als in Nederland... in de trein kom je makkelijker in contact met anderen... en op campings ook wel (in hotels iets minder makkelijk).

Als einzelganger (op vakantie) zul je sowieso zelf het contact wat meer moeten zoeken... het is niet per se een negatief iets om alleen op vakantie te gaan, maar als je het "zielige eenzame eendje gevoel" uitstraalt, dan wordt het niets.
Tip; wees niet te gretig om contacten te maken (tenzij je dit heel spontaan kan brengen)... maar wees ook niet te stug. Lees je alvast goed in over jouw bestemmingen... vertel vol enthousiasme over de plekken die je wilt bezoeken en waarom (een paar historische feitjes of een paar verzonnen verhalen van over vrienden hierover, kunnen je al snel aardig op weg helpen. Je zou kunnen verzinnen dat jouw broer, oom of andere bekende zijn geliefde op een bepaalde plek ten huwelijk heeft gevraagd, en dat jij die plek graag wilt bezoeken... Allemaal bullshit natuurlijk, maar als je het goed brengt, dan gaan ze nog met je mee ook... En als dank betaal jij een maaltijd in een goedkoop restaurantje... of zoiets. Dan heb je voor een paar dagen toch weer een paar mensen waarmee je langer kan optrekken.

En wanneer je sowieso makkelijk contact maakt, dan heb je dat niet eens nodig. Sowieso zul je niet de enige zijn die alleen reist... af en toe afspreken met een andere eenzame reiziger, om samen te stappen kan altijd. Dan heb je geen verzonnen verhaal nodig.

Hoe het ook loopt, van mijn kant een fantastische vakantie gewenst!
Liever goed bedacht dan slecht gejat.
  zaterdag 15 mei 2010 @ 09:30:39 #166
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_81449762
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 03:32 schreef Paginabeheerder het volgende:

goed bedoeld verhaal
wtf verhalen verzinnen . Wees gewoon lekker jezelf.

Maar erg leuk om al deze planningen te lezen. Ik hoop ook op reisverslagen als iedereen geweest is

[ Bericht 11% gewijzigd door PLAE@ op 15-05-2010 09:53:10 ]
pi_81450285
Ik denk dat hostels de uitgelezen plekken zijn om andere gelijkgestemde reizigers te ontmoeten. Je ontmoet elkaar makkelijk op een gemeenschappelijke slaapzaal, gemeenschappelijke computer/eetruimte of bij 1 van de activiteiten die het hostel organiseert. Bij dit laatste moet je vooral denken aan gemeenschappelijk eten of 'pubcrawls' (Kroegentochten). In Spanje komt hier waarschijnlijk ook wel een of andere tapastoer bij. Als je bijvoorbeeld naar Sevilla gaat is Oasis hostel een leuke.
Ps. Ik heb vorig jaar met het OV gereisd tussen Madrid - Toledo - Cordoba - Sevilla - Ronda - Malaga en Granada (Cadiz stond ook op de planning, maar de stad was al helemaal volgeboekt). Als je specifieke tips wil moet je het aangeven.

[ Bericht 9% gewijzigd door Virton op 15-05-2010 12:30:18 ]
  maandag 17 mei 2010 @ 01:35:47 #168
127522 Paginabeheerder
De meest gekopieerde
pi_81520841
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 09:30 schreef PLAE@ het volgende:

[..]

wtf verhalen verzinnen . Wees gewoon lekker jezelf.

Maar erg leuk om al deze planningen te lezen. Ik hoop ook op reisverslagen als iedereen geweest is
Haha, tja... maar misschien heeft hij niet zo heel veel om op terug te vallen... Tuurlijk is het beter om zichzelf te zijn... Maar hij wil mensen leren kennen op een treinreis om een paar dagen mee op te trekken.
Sure, als hij er mee wil trouwen of een everlasting vriendschap mee wil hebben... dan moet hij de waarheid vertellen. Maar het gaat nu even over een treinvakantie waarbij T.S. niet steeds buiten de boot wil vallen.
Dan moeten kleine leugentjes kunnen hoor, en het hoeft niet eens een echte leugen te zijn... als hij een leugentje verzint voor een situatie waarop hij echt om die reden een plaats zou kunnen bezoeken.
Liever goed bedacht dan slecht gejat.
pi_81524540
Waarom leugens verzinnen? Je moet natuurlijk wel een beetje assertief zijn. En je moet ook niet verwachten dat anderen hun reisschema voor jou omgooien. Maar als het om dingen gaat in de plaats waar je bent... Gewoon eens met een kamergenoot van het hostel een gesprekje beginnen en dan komt de rest vaak vanzelf wel.

En het is echt niet alsof ik zo'n sociaal wonder ben. Maar andere backpackers zijn ook op vakantie dus dan gaat het allemaal net wat makkeljker.
  dinsdag 18 mei 2010 @ 02:13:41 #170
127522 Paginabeheerder
De meest gekopieerde
pi_81565482
quote:
Op maandag 17 mei 2010 09:53 schreef Igen het volgende:
Waarom leugens verzinnen? Je moet natuurlijk wel een beetje assertief zijn. En je moet ook niet verwachten dat anderen hun reisschema voor jou omgooien. Maar als het om dingen gaat in de plaats waar je bent... Gewoon eens met een kamergenoot van het hostel een gesprekje beginnen en dan komt de rest vaak vanzelf wel.

En het is echt niet alsof ik zo'n sociaal wonder ben. Maar andere backpackers zijn ook op vakantie dus dan gaat het allemaal net wat makkeljker.
Ik vind het jammer dat juist deze quote er uit is gepikt... want die quote was niet voor de gemiddelde backpacker bedoeld, maar vooral uit de openings topic.
Uit veel bleek dat dit persoon dit voor het eerst deed, en ook nog zonder vrienden... en onzeker of hij sociaal genoeg vaardig was om als "eenzame reiziger" genoeg contacten op te doen tijdens de trip van zijn leven (of wat het eigenlijk moet zijn).
Als het goed gaat, dan kan hij het beste eerlijk blijven... absoluut.
Mijn opmerking geldt vooral wanneer het niet zo goed verloopt... want eenzaamheid in het buitenland is tien keer eenzamer dan in Nederland, zeker op vakantie.
I
k heb het zelf meegemaakt als 18 jarige (niet tijdens interrail, maar wel een vakantie van tien dagen in Oostende (België). Na vier dagen was ik nog steeds alleen op de camping. Goed het was juni, nog een beetje het voorseizoen.
Het was gewoon zo eenzaam dat ik de volgende dag naar huis wilde gaan... gelukkig die avond nog even wezen stappen en zonder het te weten was ik een stripclub binnen gestapt (rondjes op kosten van de bedrijfsleider die daarna in Antwerpen zijn eigen club zou beginnen).
Ik had toen het geluk dat ik in dat striptease meisje geen stripper herkende, toen ze bij mij ging zitten... en dat we het goed met elkaar konden vinden... waardoor ik nog wat langer was gebleven.

Maar met interrail kun je niet altijd vertrouwen op geluk. Soms moet je de dingen een beetje naar jouw hand zetten.
Liever goed bedacht dan slecht gejat.
pi_81579561
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 02:13 schreef Paginabeheerder het volgende:

[..]

Ik vind het jammer dat juist deze quote er uit is gepikt... want die quote was niet voor de gemiddelde backpacker bedoeld, maar vooral uit de openings topic.
Uit veel bleek dat dit persoon dit voor het eerst deed, en ook nog zonder vrienden... en onzeker of hij sociaal genoeg vaardig was om als "eenzame reiziger" genoeg contacten op te doen tijdens de trip van zijn leven (of wat het eigenlijk moet zijn).
Als het goed gaat, dan kan hij het beste eerlijk blijven... absoluut.
Mijn opmerking geldt vooral wanneer het niet zo goed verloopt... want eenzaamheid in het buitenland is tien keer eenzamer dan in Nederland, zeker op vakantie.
I
k heb het zelf meegemaakt als 18 jarige (niet tijdens interrail, maar wel een vakantie van tien dagen in Oostende (België). Na vier dagen was ik nog steeds alleen op de camping. Goed het was juni, nog een beetje het voorseizoen.
Het was gewoon zo eenzaam dat ik de volgende dag naar huis wilde gaan... gelukkig die avond nog even wezen stappen en zonder het te weten was ik een stripclub binnen gestapt (rondjes op kosten van de bedrijfsleider die daarna in Antwerpen zijn eigen club zou beginnen).
Ik had toen het geluk dat ik in dat striptease meisje geen stripper herkende, toen ze bij mij ging zitten... en dat we het goed met elkaar konden vinden... waardoor ik nog wat langer was gebleven.

Maar met interrail kun je niet altijd vertrouwen op geluk. Soms moet je de dingen een beetje naar jouw hand zetten.
De grote vraag is nu; Geneukt?
  woensdag 19 mei 2010 @ 01:38:23 #172
127522 Paginabeheerder
De meest gekopieerde
pi_81608626
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 14:51 schreef Stefanovich het volgende:

[..]

De grote vraag is nu; Geneukt?
Nope, wel seks, maar niet all the way.
Liever goed bedacht dan slecht gejat.
pi_81622756
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 01:38 schreef Paginabeheerder het volgende:

[..]

Nope, wel seks, maar niet all the way.
Hehe, nice. Maar, je bent dus toen je 18 was helemaal alleen 10 dagen op vakantie gegaan naar Oostende??
  woensdag 19 mei 2010 @ 14:28:54 #174
170734 Lemjur
Hjallrawr.
pi_81625000
In de planning voor de zomer:

Helsinki - Tallinn -Vosu - Tartu/Parnu - Rïga - Siauliai - Vilnius - Kaunas - (doorreis via Sestokai, Bialystok en Krakow) Zdiár - (doorreis via Poprad en Ostrava) - Ljubljana - Bled - Pula - Zagreb - Sarajevo - Kotor - Dubrovnik en Split.

Eerste drie weken met een vriendin, en daarna zelf nog even 3 weken.

Zin aan!!!!
Raise your head and say: "WELL DONE, WELL DONE!".
  woensdag 19 mei 2010 @ 17:13:05 #175
180015 Aryon
bla die bla die bla
pi_81633429
Wanneer ga je? Misschien zie ik je nog wel in Bled of Ljubljana.
Slay the dragon in your dreams!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')