abonnement Unibet Coolblue
pi_71993953
leuk om te lezen mrien, en grappig dat dit je eigen naam is. had ik nooit gedacht! maar snel even je profiel gechecked en nu snap ik 'm pas. stom he, ik had me nooit gerealiseerd dat 't daar een verbastering van was.

en hey, anitra! ook leuk om jou hier weer tegen te komen!!! heb jij 't stokje al eens gehad? (hint ).
pi_71994667
Leuk stuk Mrien!
pi_71994775
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 22:22 schreef bixister het volgende:
leuk om te lezen mrien, en grappig dat dit je eigen naam is. had ik nooit gedacht! maar snel even je profiel gechecked en nu snap ik 'm pas. stom he, ik had me nooit gerealiseerd dat 't daar een verbastering van was.

en hey, anitra! ook leuk om jou hier weer tegen te komen!!! heb jij 't stokje al eens gehad? (hint ).
bijna wel kon toen niet en daarna waren er anderen aan de beurt. Maar ik heb ook heel geen boeiend verhaal zoals de anderen
pi_71994868
nonsens natuurlijk he! ben wel benieuwd hoe 't met je gaat. maar daarvoor moet ik ws op 't speeltuinbankje zijn? (ik moet nog veel bijlezen, net terug van vakantie).
pi_71994926
Ik pm je morgen wel was net aa het afsluiten
pi_72002156
Mrien bedankt voor het aannemen van het stokje, leukom wat meer van je te wetente komen. En laten we zeggen dat een ieder zo openhartig is als hij wil, het is niet verplicht om je hart leeg te storten hier.
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_72004859
Leuk stukje Mrien.
En ik ben benieuwd naar lovelylady
pi_72005052
Wie is LovelyLady?
Ik ben Sacha, geboren in 1980 in de kaasstad Alkmaar, opgegroeid in het kunstenaarsdorpje vlakbij, Bergen.
Daar opgroeiende samen met mijn ouders en mijn half broer.

Even ter uitleg, mijn vader was eerst getrouwd met een andere vrouw, zij hebben 2 dochters gekregen waar ik tot op heden jammer genoeg geen contact mee heb.
Mijn moeder was eerst getrouwd met een andere man, zij hebben samen een zoon gekregen, mijn halfbroer dus

Mijn broertje, zoals ik hem altijd noem, is 6 jaar ouder
Inmiddels is hij *telt* bijna 36 en een talentvolle, soms iets te hard werkende, succesvolle jongeman met een eigen bedrijf. Waar hij samen met nog iemand websites maakt, fotograaf is en alles wat daarbij komt kijken maakt/ontwerpt.

Ik ben ook ontzettend trots op mijn broertje Hij is ambitieus, iets waar ik toch iets meer moeite mee heb.
Mijn vader stond voor de klas, mijn moeder was thuis, inmiddels is zij werkzaam in een dierenasiel en heeft het erg naar haar zin.

Als ieniemini-meisje ging ik naar een openbare basisschool, de laatste 3 jaar van de basischool werd ik gepest Ik was dan ook blij dat ik naar de middelbare school mocht.
Het advies van de cito/leraar was LBO, toch ging ik de MAVO doen, welke ik in 4 jaar keurig heb afgerond. Het was een supertijd, met een eerste vriendje op mijn 14e wat tot mijn 16e duurde.

Na de Mavo begon eigenlijk een beetje de ellende... wat ga ik doen? Ik wilde wel kapster worden, dat mocht niet baten, ik kon geen geschikte stageplek vinden. Ik was toen 17 en eigenlijk al te oud De keus van mijn ouders was duidelijk: OF je gaat werken, OF je gaat naar school. Het werd school, een soort tussenjaartje, om te oriënteren. Ik denk dat ik hooguit 3 maanden op school heb gezeten van dat jaar. De rest van de tijd spijbelde ik en zat ik met diverse andere klasgenootjes te blowen in de coffeeshop.
Dat liep een beetje uit de hand, tot ik op zo'n 6 of 7 jointjes per dag zat.
Ik kwam alleen nog thuis om te eten en te slapen. Tot mijn ouders erachter kwamen dat dit niet de goede kant op ging. Mijn moeder was heel verdrietig en mijn vader was boos. Ik ben toen een paar maanden thuis gebleven om "af te kicken" Ook blowen brengt een soort verslaving mee, een geestelijke verslaving want je wilt de hele tijd dat "lekkere" gevoel hebben. Er zitten veel gaten in mijn hoofd, kleine dingen weet ik niet meer. Soms fijn, soms heeeeel vervelend. Toen ik zwanger was van Sander ben ik gestopt met roken. Daarna heb ik 2 jaar weer gerookt en nu in oktober ben ik inmiddels alweer 3 jaar gestopt.

Oke weer verder:
Weer een nieuwe opleiding: Systeembeheer, ik was helemaal into the computers! Maar dat was het ook niet. Na een jaartje ben ik hier maar mee gestopt.
Mijn beslissing was duidelijk, aangezien ik niet wist welke opleiding ik nog wilde doen ben ik gaan werken. Ik ben toen begonnen als soort van secretaresse in vastgoedbedrijfje, waar ik het wel een hele week heb volgehouden. In deze periode lagen mijn ouders in een scheiding. Ik ben, denk ik, een jaar of 19, 20.
Ik ga werken bij een callcenter, een reisorganisatie gespecialiseerd in het verhuren van huisjes in Europa. Hier heb ik een half jaartje gewerkt. Later kwam ik een klasgenoot tegen die op A'dam CS werkte en die hielp mij letterlijk aan een baantje bij Free Record Shop.
Ik heb zo'n beetje alle filialen van Noord-Holland gehad maar vond mijn plekje op Alkmaar CS. Na een maand samengewoond te hebben (dat ging snel ) heb ik een tijdje bij mijn vader gewoond en mijn stiefmoeder. Uiteindelijk kreeg ik een plekje voor mijzelf.
Ik woonde al snel samen met M. samen. De biologische vader van Sander. Ik werd zwanger en kwam uiteindelijk in Hoorn terecht.

Er volgt hier een spoiler over mijn ex, de reden daarvoor is dat ik snap dat niet iedereen behoefte heeft om dit te lezen en het verhaal al zo lang is. Voor mij is het nog steeds "gevoelig" en door het op te schrijven heeft voor mij een soort van helende werking. Iedereen mag mijn verhaal weten, ik schaam me nergens voor.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Na de FRS ben ik bij de Media Markt gaan werken. Ik moest van de bijstand meer uren maken. En dat deed ik. Sander ging met veel plezier naar een gastouder en ik werkte. En dat was het dan ook wel. Ik werkte maar ik leerde verder niets. Het werk was saai, de collega's waren super.
Ik leerde dat jaar J. kennen.

We kennen elkaar via FoK!fotoboek Hij gluurde bij mij, ik reageerde en zo is het balletje gaan rollen.
We praatten via msn, telefoonnummers werden uitgewisseld en we spraken af. En dat binnen een week. We spraken af in A'dam hebben door de stad gelopen, eventjes gepoold en zijn uiteindelijk in het Vondelpark terecht gekomen. Daar hebben we ontzettend veel gelachen en de vonk sloeg over. Ik vroeg (ja OMG ik vroeg ) of ik hem mocht zoenen waar hij mee instemde.
En de liefde was geboren.
We zijn zelfs virtueel eigenaar van een stukje vondelpark.
Precies het stukje waar wij hebben gezeten
Sindsdien is het heel snel gegaan. In oktober kwam ik erachter dat ik zwanger was en het was even shocking maar het voelde goed en we gingen ervoor.
We keken naar de mogelijkheden en ik wilde niet meer bij de MM werken. Ik heb mijn ontslag ingediend en ben in januari 2008 begonnen als gastouder. Ik ben thuis voor Sander als hij uit school komt en ik kan mijn eigen tijd indelen. Op 1 juli 2008 is Koen geboren
2 broertjes komen op onregelmatige tijden en dagen hier bij mij thuis. Druk, maar ze kunnen allemaal zo lief en leuk met elkaar spelen. De oudste wordt in september 2 en de jongste is bijna 3 maanden.


Lezen:
Lezen doe ik TE weinig maar als ik dan mag kiezen hou ik van spannende boeken. Tom Clancy bijvoorbeeld met het boek Netforce. Veel boeken liggen op zolder. Op mijn nachtkastje ligt "Manlief" van Daphne Deckers voorzien van een laagje stof.
Ik weet niet eens uit mijn hoofd wat ik heb liggen.
Mijn favoboeken zijn: Evelyn en Waar is de zon van Evelyn Doyle, ik heb deze 2 boeken samen in 1 week uitgelezen.

Hobbies:
Fietsen, wandelen, lekker naar zee, met het gezin op stap. Fok-ken natuurlijk. Fotografie en computers.
Binnekort ga ik een naaimachine kopen en ga ik daar mee knutselen en freubelen

Mijn grootste passie: mijn gezin. Ik hecht veel waarde aan het gezinsleven, Ik hou van mijn jongens en mijn gezin. Daarnaast geniet ik van kleine dingen, Sander die weer eens een gekke opmerking maakt, J. met zijn gevoel voor humor, Koen die iets nieuws kan/doet.

Film:
De enige film waar ik ooit een traan om moest laten was Pearl Harbor. Verder staat LOTR hoog in de lijst, maar mijn all time favo's zijn DISNEY/PIXAR films Animatiefilms dus Drakenjagers en Avatar horen daar ook bij.

Muziek:
Ik ben opgegroeid met muziek. Mijn vader speelt gitaar en heeft van 1980 tot 1983 illegaal radio uitgezonden op de zolderverdieping, mijn oom is zelfs bij de oudere garde een bekende volkszanger. Mijn andere oom heeft in een band gezeten en zingt ook regelmatig in zijn eigen cafe.
Mijn smaak voor muziek is breed, heel breed. De radio staat hier vrijwel altijd op 3fm maar mijn voorkeur gaat uit naar Rock en alles wat je daar onder kan verstaan.
Ik ben een fan van Blue October en we gaan ze in september dan voor de 3e keer weer zien.
Het nummer Calling You is "ons" nummer



In oktober staat er een concert gepland voor Black Stone Cherry


In november een concert van Shinedown


Waar ze mij 's nachts voor wakker mogen maken...
Als er oorlog uitbreekt of brand is. Ik wil nog wel eens in coma liggen
Maar voor welk gerecht? Een lekkere verse carpaccio met oude kaas en pijnboompitjes en pesto en zongedroogde

tomaatjes? *jummie*

Leukste uitspraak:
Sander die voor het eerst giraf uitspreekt: rieffieraf
En de mooiste blijft toch: "Mama, je bent lief" of "ik hou van jou."

Dan de vraag van Mrien:
Jij bent nu mama van Sander en Koen. Jouw vriend is niet de vader van Sander. In hoeverre merk je een verschil in opvoeding tussen Sander en Koen.

Het leeftijdsverschil is 4 jaar tussen de jongens. J. is pas in Sander's leven gekomen toen Sander bijna 3 was. Ik ben altijd duidelijk en consequent (althans dat probeer ik) geweest naar Sander toe. We werken met veel routine en consequentie, zowel met Koen als met Sander. Dit werkt voor iedereen het prettigst. De kinderen weten waar ze aan toe zijn. Natuurlijk zijn er voor Sander ook andere regels mbt buiten spelen, naar het speeltuintje gaan, regels waar Koen nog maling aan zou hebben omdat hij bepaalde principes nog niet snapt .
Verder is respect naar elkaar toe erg belangrijk, openheid en vooral EERLIJKHEID. En deze dingen willen we als basis meegeven aan onze kinderen. Ik hoop je vraag hiermee beantwoord is.

Mijn oprechte excuses voor de ontzettende langdradigheid, maar zo ben ik nou eenmaal. Ik vind het fijn om mijn verhaal te delen en die van andere te lezen.
Mrien bedankt voor het stokje.

Ik moet nog even een leuke vraag bedenken voor mijn opvolgster... later meer

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-08-2009 11:37:49 ]
  woensdag 19 augustus 2009 @ 11:33:42 #259
35189 Troel
scherp en bot
pi_72005173
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 21:41 schreef mrien het volgende:
op de pabo in Hengelo
Welke jaren heb je daar gezeten mrien?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_72005201
Leuk!!!! en voor het spoiler stuk een dikke
  woensdag 19 augustus 2009 @ 11:37:08 #261
35189 Troel
scherp en bot
pi_72005265
Zo, de rest ook gelezen. Mooie verhalen weer, leuk om te lezen vooral. Het lijkt me ontzettend moeilijk om om te gaan met dat gedeelte uit de spoiler LL, respect daarvoor.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_72005480
Mrien, wat een verhaal meid. je hebt een hoop meegemaakt, maar je komt op mij gelukkig over.
LovelyLady, ook jouw verhaal is heel wat. (en dan heb ik het niet over de lengte...) Heel anders dan dat van Mrien, en ook jij komt op mij over als gelukkig in je leven. (met natuurlijk het schaduwrandje van je ex die opeens zijn zoontje weer wil zien...)
bedankt dat jullie dit weer wilden delen met ons...
pi_72005617
Mrien en LovelyLady dank jullie wel voor jullie verhaal.

LL, dat spoilerstuk is een behoorlijke heftige tijd geweest volgens mij en jammer dat de vader van de oudste alleen maar aan zich zelf denkt en niet aan de gevoelens van zijn kind en ex. Heel veel succes en sterkte met de stap naar de rechter.
pi_72006209
Verse verhalen

En wat maken sommige mensen toch hoogte en dieptepunten mee in hun leven..

LL, dat stuk uit de spoiler is echt zo'n dieptepunt.. En ook nog eentje met een staartje blijkbaar
pi_72006314
LL ook een behoorlijk rugzakje Maar mooi om te lezen dat het goed gaat nu!
pi_72011199
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 11:33 schreef Troel het volgende:

[..]

Welke jaren heb je daar gezeten mrien?
Toen jij daar ook zat Ik heb je d'r weleens zien lopen
September 2005 tot juli 2006

Mooi LL
Het stukje in de spoiler had ik eerlijk gezegd niet verwacht
Ik ben trots op je
pi_72011749
jullie zijn lief
pi_72011861
@ Mrien, wat grappig dat jij en Troel vroeger bij elkaar op school zaten!

@ LL, leuk stuk geworden. Ik vind het helemaal niet langdradig. En erg leuk zo, met die youtube-linkjes erbij!
Lotte!
Noah!
  woensdag 19 augustus 2009 @ 15:44:18 #269
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_72012110
Mooi nummer, dat Calling You. Ik dacht eerst dat het Calling You uit de film Bagdad Café was, ook zo'n mooi nummer.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  woensdag 19 augustus 2009 @ 15:53:43 #270
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_72012355
Wat leuk dat dit topic weer op gang is gekomen! Bedankt voor jullie bijdragen, het was boeiend om te lezen.
pi_72012424
LL wat een mooi stuk !! Bedankt voor het openhartige kijkje in je leven !
  woensdag 19 augustus 2009 @ 17:38:09 #272
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_72015211
Ja! We gaan weer door!
LL, ik vind het juist fijn dat je verhaal zo compleet is. En Mrien, wat een toeval dat jij en Troel op de zelfde school hebben gezeten!
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
  † In Memoriam † woensdag 19 augustus 2009 @ 20:03:27 #273
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_72018927
Jullie hebben allebei een belangrijk pijnpunt in je leven, Mrien en LL. Wat knap dat jullie daar iets over kunnen en willen schrijven.

En LL, ik voel me niet de oudere garde
(Ik heb overigens op de Berger Scholengemeenschap gezeten. Dat was wél lang geleden )
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
pi_72019748
BSG dat was DE school voor kakkers hahaha
pi_72019918
Ohja ik geef mijn stokje door aan Linda2205. Ik heb geen specifieke vraag, maar ben benieuwd naar je verhaal.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')