abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 3 juni 2009 @ 14:33:46 #1
62913 Blik
The one and Only!
pi_69665292
[quote]Op vrijdag 11 juli 2008 14:25 schreef Paaskonijn het volgende:


Basisgegevens
Officiële landstaal: Vietnamees
Hoofdstad: Hanoi
Regeringsvorm: Volksrepubliek
Staatshoofd: Nguyen Minh Triet
Regeringsleider: Nguyen Tan Dung
Religie: boeddhisme 93%, rooms-katholicisme 6,7%
Oppervlakte: 331.689 km² [1] (1,3% water)
Inwoners: 76.323.173 (1999[2]), 86.116.559 (2008[3]) (259,6/km² (2008))

Vietnam
Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een volksrepubliek met 86.116.559 (2008) inwoners in Zuidoost-Azië. De oostelijke kustlijn van het Zuidoost-Aziatische schiereiland maakt deel uit van het land.

Vietnam wordt in het noorden begrensd door China, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon.



Geschiedenis

Vietnam werd door westerlingen ingedeeld in de historische gebieden Tonkin, Annam en Cochin China. In het noordelijk deel van deze gebieden was een Vietnamese staat gevestigd die afwisselend onder Chinese controle stond en onafhankelijk was. Het zuiden van hedendaags Vietnam stond onder invloed van diverse rijken, achtereenvolgens; Funan, het Khmer-rijk en Champa. Portugese handelaren bereikten het land in 1535 en stichten een handelspost bij Faifo.

In 1772 begon de Tay Son-rebellie tegen de heerschappij van de Le-dynastie. Door slim handelen van onder andere de Franse priester Pierre Pigneau de Behaine kwam Gia Long aan de macht. Mede door deze priester werd de Franse interesse in Vietnam aangewakkerd.

Vanaf de negentiende eeuw kwam het gebied onder invloed van de Fransen en op 17 oktober 1887 werd de Unie van Indochina gevormd. Na de val van het Franse garnizoen in Dien Bien Phu in 1954 werd Vietnam verdeeld in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. De Vietnamoorlog (1957-1975) kwam voort uit de poging om communistische Vietcong-guerrilla's, actief in Zuid-Vietnam, te verslaan. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Vietcong werden gesteund door de communistische Noord-Vietnamese regering, maar men is het er niet over eens hoe groot de invloed van Noord-Vietnam was gedurende de oorlog. De door de VS gesteunde overheid van Zuid-Vietnam kwam ten val in 1975 en het land werd herenigd in 1976.

Bestuurlijke indeling
http://nl.wikipedia.org/wiki/Provincies_van_Vietnam

Naast de vijf steden, is het land verdeeld in zestig provincies (tỉnh).

Geografie

De noordelijke en westelijke gebieden van Vietnam worden overheerst door de bergen van de Annamese Cordillera, een voortzetting van de bergen van de Chinese provincies Yunnan en Guangxi in het noorden. Het smalste stuk is 50 km en de grootste 600 km.

De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80 - 490 m). In dit gebied worden allerlei gewassen gekweekt, zoals rubber, koffie en thee, hoewel het gebied dunbevolkt is.

Rivieren

Het oosten van de Annamese Cordillera in het noorden is een alluviale vlakte die door de Rode Rivier en een aantal kleinere rivieren wordt doorstroomd. Deze rivieren monden uit in de Golf van Tonkin. Ten zuiden van de delta van de Rode Rivier liggen de Centrale Laaglanden, een smalle kuststrook waar de korte, vaak snelstromende rivieren doorheen stromen.

De riviertjes stromen van het westen naar het oosten en vormen vruchtbare delta's. Het zuiden van het Centrale Laagland is de alluviale vlakte van de delta van de Mekong rivier, die door het zuidelijke gedeelte van het land stroomt.

Klimaat

Het land heeft een tropisch moessonklimaat. Op het smalste stuk is het land slechts enkele tientallen kilometers breed. Omdat Vietnam een lang gerekt land is met een afstand van de noordelijke grens tot de zuidelijke grens van circa 2000 kilometer, verschilt het klimaat in het zuidelijk deel sterk van het klimaat in het noorden. Men zegt wel dat Noord-Vietnam vier seizoenen kent en Zuid-Vietnam slechts twee; een droogseizoen en een regenseizoen. Waar het in het zuiden het hele jaar vrij vochtig en heet is, kan het kwik in het noorden soms dalen tot tegen het vriespunt. In de bekende toeristische trekpleister Sapa ligt in december of januari soms zelfs sneeuw.

Steden

De hoofdstad van Vietnam is Hanoi.

Er zijn ook vier andere zelfstandige steden op provinciaal niveau:

* Can Tho
* Da Nang
* Hai Phong
* Ho Chi Minhstad

Demografie

Bevolking

De bevolking is geconcentreerd in de twee belangrijke rivierdelta's. De etnische Vietnamezen vertegenwoordigen meer dan 85% van de bevolking. Zij spreken een Annamese-Muong taal. Er zijn ongeveer 50 minderheidsgroepen in de hooglanden, waaronder de Muong, Tai, Hmong, Dao, Sedong, Jarai, Bahnar, Rhade, Cham en een groot aantal kleinere groepen. Er is een significante groep Cambodjanen, Khmer Krom genaamd, dichtbij de Cambodjaanse grens en bij de monding van de Mekong. Er zijn grote aantallen Chinezen in de stedelijke centra, in het bijzonder in het gebied genaamd Chợ Lớn (Grote Markt) van Ho Chi Minhstad, hoewel velen gevlucht zijn nadat Zuid-Vietnam door het Noorden werd verslagen en na een grensconflict met China in 1979 (zie Geschiedenis van Vietnam).

Bevolkingsontwikkeling


Taal

In Vietnam wordt Vietnamees gesproken. Tussen het noorden en het zuiden zitten duidelijke verschillen, niet alleen in de uitspraak, maar ook in de gebruikte woorden.

Totdat de Franse Jezuïet Alexandre de Rhodes in de 17e eeuw het Westerse alfabet introduceerde werd nog steeds een op het Chinees gelijkend schrift gebruikt. Ook tegenwoordig treft men, met name bij religieuze gelegenheden, nog steeds Chinese tekens aan. Het huidige schrift is evenwel gebaseerd op Latijnse letters en wordt "Quoc ngu" genoemd.

Het Vietnamees heeft meer klinkers dan Alexandre met het Franse alfabet kon beschrijven. Zijn oplossing was het gebruik van extra tekens, zoals het ^ , dat we ook al kennen vanuit het Frans. Maar hiernaast wordt er ook gebruik gemaakt van een boogje boven de a, of een haakje aan de rechterkant van een o en u.

Het Vietnamees is een toontaal net als het Chinees. In het Vietnamees zijn er 6 tonen. Hierdoor kan elke lettergreep / woord op 6 manieren worden uitgesproken. Ook deze tonen worden door extra tekens aangegeven.

Religie

Vietnam is een mengeling van aanhangers van het boeddhisme, confucianisme, traditionele lokale geloven en rooms-katholicisme. Hoewel de communistische overheid godsdienstige praktijken heeft afgeraden, wordt het getolereerd binnen de context van overheid-geregelde boeddhistische en katholieke groepen, en sinds de jaren '90 is de traditionele verering bij boeddhistische tempels toegestaan. De protestantse evangelische kerken (die hoofdzakelijk onder etnische minderheden worden gevonden) en andere niet-geregistreerde groepen worden actief onderdrukt.

Cultuur

In zijn vroege geschiedenis gebruikte Vietnam het Chinees schrift. In de 16e eeuw ontwikkelden de Vietnamezen hun eigen reeks karakters genaamd Chữ Nôm. Het gevierde epos Kim Van Kieu door Nguyễn Du werd geschreven in dit schrift. Tijdens de Franse koloniale periode werd Quốc Ngữ, de geromaniseerd Vietnamese alfabetvertegenwoordiging van het gesproken Vietnamees, populair en de alfabetisering nam snel toe. Dit had een wezenlijk effect op de politieke macht in het land.

Vanwege de lange vereniging van Vietnam met China, blijft de Vietnamese cultuur sterk confuciaans met zijn nadruk op familieplicht en harmonie. Het onderwijs wordt hoog gewaardeerd. Historisch was een goede opleiding het enige middel voor ambitieuze Vietnamezen om sociaal vooruit te komen. In de moderne tijd, proberen Vietnamezen om de traditionele cultuur met de Westers ideeën van individuele vrijheid, wantrouwen van gezag en de consumentencultuur in overeenstemming te brengen.

De meerderheid van Vietnamezen is boeddhist, met een sterke nadruk op voorouderverering. Sommige critici zeggen dat de tweede godsdienst Vietnamese bijgelovigheid en fatalisme is, een gevolg van de vele decennia van oorlog.

Binnen een stereotiepe Vietnamese katholieke familie zou men vinden: een intense toewijding aan Maagd Maria (de Heilige Moeder staat hoger dan de Zoon in de confuciaanse gedachte), beelden van overleden voorvaderen op het familiealtaar en geloofspraktijken in de Feng Shui (Phong Thủy) en communicatie met geesten en de doden.

De keuken en de muziek van Vietnam hebben drie verschillende thema's, overeenkomstig met de drie gebieden van Vietnam: Bắc of het noorden, Trung of Centraal, en Nam of zuiden. De noordelijke klassieke muziek is de oudste van Vietnam en is traditioneel. Deze muziekstroming stamt uit de tijd van de Mongoolse invasies, toen de Vietnamezen een Chinese opera hoogtij vierden. De centrale klassieke muziek vertoont invloeden van de Champacultuur dankzij zijn melancholische melodieën. De zuidelijke muziek heeft een levendig karakter. De Vietnamese keuken is gebaseerd op rijst, sojasaus en vissaus (nước mắm). Zijn kenmerkend aroma is zoet (suiker), kruidig (serranopeper), en op smaak gebracht door een verscheidenheid aan munt.

Bezienswaardigheden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Werelderfgoedlijst#Vietnam

Economie

De landbouw is het primaire beroep onder de bevolking, en rijst is veruit het belangrijkste gewas. De Mekong en Rode rivierdelta's behoren tot de grootste rijstplantagegebieden van de wereld. In deze gebieden wordt dankbaar geprofiteerd van de zware regenval en rijke alluviale grond. Op de rijstplantages is een 4350 km lang gedetailleerd netwerk van dijken, dammen, kanalen, en sloten aangelegd dat irrigatie en overstromingsbeheer verstrekt. Pinda's, graan, bataten en bonen zijn secundaire voedselgewassen, en katoen, jute, koffie, thee en suikerriet zijn belangrijke geproduceerde marktgewassen. De visserij en de aquacultuur zijn ook belangrijke industrieën. De mariene producten zijn een belangrijke uitvoer van het land, vooral garnalen. Rubber is ook een belangrijk uitvoerproduct. Hout is er genoeg, in het bijzonder in het noorden, maar ontbossing als gevolg van nieuwe vestigingen op het hoogland, cultuurverplaatsing en de commerciële bosbouw worden een steeds ernstiger probleem.

De meeste delfstoffen van het land worden gevonden in het noorden. Vietnam wint grote hoeveelheden steenkool, evenals fosfaten, mangaan, bauxiet, chromaat en andere metaalertsen. Er zijn grote onderzeese aardoliebronnen (olie en gas) ontdekt in de zuidelijke wateren. De middelen om deze grondstoffen te winnen, worden nog ontwikkeld. Vroeger werd de industriële ontwikkeling van Vietnam ernstig belemmerd door langdurige oorlogen, maar in het kader van het nieuwe economische hervormingsprogramma (Doi Moi), is er een aanzienlijke industriële ontwikkeling geweest. De belangrijke industrieën zijn de landbouwverwerking, de machinebouw, autoassemblage en de vervaardiging van textiel en kleding, cement, chemische meststoffen, glas en banden. Veel van de grote en kapitaalintensieve projecten zijn gezamenlijke ondernemingen tussen buitenlandse en Vietnamese lokale regeringen. De toeristenindustrie is ook significant voor de economie van het land; bezochten in 1994 net meer dan één miljoen buitenlandse toeristen het land, in 2007 was aantal verviervoudigd tot 4.171.564 toeristen.[4]

De belangrijkste handelspartners van Vietnam zijn Singapore, Zuid-Korea en Japan.

Politiek

Overheid

De Socialistische Republiek Vietnam wordt door een hoogst gecentraliseerd systeem geregeerd dat door de Communistische Partij van Vietnam (Đảng Cộng Sản Việt Nam) wordt overheerst, een partij die vroeger de Vietnamese Partij van de Arbeid genoemd werd. De overheid is in theorie onafhankelijk van de partij, maar in de praktijk ontvangt het het grootste deel van zijn richtlijnen van de partij. Hoewel er enige inspanning is geweest om lidmaatschap in overlappende partij en staatsstandpunten af te raden, gaat deze praktijk tot op de dag van vandaag verder. Tran Duc Luong, Phan Van Khai, Nguyen Van An, Tan Nguyen Mest, Le Hong Anh en Pham Van Tra nemen hoge posities in de overheid in.

Er zijn geen wettelijke oppositiepartijen in Vietnam, hoewel een aantal onwettige groepen overzee verspreid onder ballingschapgemeenschappen in landen zoals Frankrijk en de Verenigde Staten bestaan. Deze gemeenschappen hebben demonstraties en opstanden tegen de overheid georganiseerd. Het prominentst zijn de Vietnamese Constitutionele Monarchistische Liga, de Volksactiepartij van Vietnam, Montagnard Foundation en de Regering van Vrij Vietnam. De Regering van Vrij Vietnam heeft de verantwoordelijkheid voor een aantal guerrillainvallen in Vietnam opgeëist. Deze invallen werden door de overheid als terrorisme gezien.

Internationale lidmaatschappen

* APEC
* ASEAN
* La Francophonie
* Verenigde Naties
* Wereldhandelsorganisatie
pi_69665318
Er is al een topic, maar deze OP is veel beter
pi_69665371
Wat staat in de TT? Nummer 45 met witte rijst?

nog 6 weekjes tot Vietnam
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  woensdag 3 juni 2009 @ 14:38:16 #4
62913 Blik
The one and Only!
pi_69665431
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 14:36 schreef Thetallguy het volgende:
Wat staat in de TT? Nummer 45 met witte rijst?

nog 6 weekjes tot Vietnam
Goedemorgen

jammer dat het forum er niet goed mee overweg kan
pi_69665449
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 14:36 schreef Thetallguy het volgende:
Wat staat in de TT? Nummer 45 met witte rijst?
Chúc betekent volgens mij prettig of fijn, maar ik heb geen idee
  woensdag 3 juni 2009 @ 14:41:13 #6
62913 Blik
The one and Only!
pi_69665515
quote:
:Op woensdag 3 juni 2009 14:01 schreef kepler het volgende:
Die brug is denk ik de Friendship-brug naar Thailand, volgens mij is daar niks aan
dioe brug is nog minder bijzonder dan de brug bij Zaltbommel
  woensdag 3 juni 2009 @ 14:47:21 #7
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69665706
quote:
@Knak

Vientiane is opzich wel ok, maar als je tijd gebonden bent dan zou ik het ook overslaan Luang Namtha en Nong Kiew in het Noorden zijn ook zeker de moeite waard Het is mogelijk om vanuit Sapa naar Laos te reizen (een vriend van mij heeft het andersom gedaan), maar dat kost je wel 2/3 dagen (mooie omgevingen, datwel)

Die brug is denk ik de Friendship-brug naar Thailand, volgens mij is daar niks aan Ik was van plan om 8-9 dagen in Laos te blijven, maar dat is uiteindelijk 21 geworden Er zijn niet echt veel bezienswaardigheden, maar alles is gewoon erg relaxed

Ik vertrek morgenavond naar Sapa met de slaaptrein, ik denk dat ik met de bus terug ga, scheelt toch weer wat geld Ik was echt blij dat ik die airport-pickup heb gedaan, want ik was aardig ziek gisteren (nog steeds eigenlijk, haalt toch iets van de charme weg van Hanoi....)
Dank voor de uitleg
Friendschip brug is het inderdaad...ik bedenk me net dat ik daar zowiezo overheen ga aangezien ik na Laos naar Thailand doorreis, over die brug.

Dus..

-Aankomst Hanoi : 2 dagen
Daar in een hotel (wie kan me wat aanbevelen?) overnachten en tevens de tour (zijn dat alleen tickets of zit er meer bij) boeken naar Sapa en H.Bay. Ter plekke beslis ik wel aan de hand van de tijd e.d. hoe ik ga (bus/slaaptrein)

Is het aangeraden zoveel mogelijk overdag te reizen ivm de scenery buiten? ik neem aan dat je nogal veel mist als je in een slaaptrein zit. (?)

-H.Bay: 3 dagen (hotel, anyone?) en daar beetje rondkijken... Zag in het vorige topic iemand iets zeggen over een boot boeken. Is dat aan te raden? Wat doe je er dan? beetje langs de kust varen?

Dan weer de hort op naar Sapa

-Sapa: 3 dagen (recommended hotel anyone??) Dit zal vanaf H.bay wel met de trein moeten, gaat sneller, zal wel een x aantal uur duren. of niet?

Na Sapa naar Laos, maar ik vraag me af of het niet beter is naar Hanoj te gaan en daar een vlucht te pakken naar Vietiane, om daar dan even snel doorheen te crossen en de weg naar Luang Prabang te volgen.


Wat een gekloot is reizen eigenlijk


Ik heb een klein vraagje over het boeken van een 'tour'
Wat houdt dat precies in dan? boek je de alleen de tickets van en naar? (het vervoer?)
Mai pben rai~!
pi_69665921
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 14:44 schreef KNAK het volgende:
-Aankomst Hanoi : 2 dagen
Daar in een hotel (wie kan me wat aanbevelen?) overnachten en tevens de tour (zijn dat alleen tickets of zit er meer bij) boeken naar Sapa en H.Bay. Ter plekke beslis ik wel aan de hand van de tijd e.d. hoe ik ga (bus/slaaptrein)
Tour is meestal trein/bus + overnachting, je moet in Hanoi gewoon wat van die tourbureau's langsgaan.
quote:
Is het aangeraden zoveel mogelijk overdag te reizen ivm de scenery buiten? ik neem aan dat je nogal veel mist als je in een slaaptrein zit. (?)
Mijn ervaring is dat je geen fuck ziet in de trein in Vietnam, er zitten namelijk hekken voor de toch al niet zo schone ramen. Als je kort gaat, is 's nachts ideaal, verlies je geen tijd.
quote:
-H.Bay: 3 dagen (hotel, anyone?) en daar beetje rondkijken... Zag in het vorige topic iemand iets zeggen over een boot boeken. Is dat aan te raden? Wat doe je er dan? beetje langs de kust varen?
Als je 3 dagen doet, kun je 1 nacht op de boot slapen en 1 nacht op Cat Ba Island. Het is inderdaad een beetje rondvaren ja, erg mooi. En 's ochtends een duik in het water (springen vanaf het hoogste dek )
quote:
Dan weer de hort op naar Sapa

-Sapa: 3 dagen (recommended hotel anyone??) Dit zal vanaf H.bay wel met de trein moeten, gaat sneller, zal wel een x aantal uur duren. of niet?
Er gaat geen trein van of naar Halong Bay, trein naar Sapa moet je vanuit Hanoi nemen. Hotel hangt af van de organisatie die je tour regelt.
quote:
Na Sapa naar Laos, maar ik vraag me af of het niet beter is naar Hanoj te gaan en daar een vlucht te pakken naar Vietiane, om daar dan even snel doorheen te crossen en de weg naar Luang Prabang te volgen.
Je zegt dat je van Laos via de Friendship bridge naar Thailand gaat, dan kun je beter van Hanoi naar Luang Prabang vliegen.
quote:
Wat een gekloot is reizen eigenlijk
Welnee, leuk man. En makkelijk ook.
quote:
Ik heb een klein vraagje over het boeken van een 'tour'
Wat houdt dat precies in dan? boek je de alleen de tickets van en naar? (het vervoer?)
Vervoer + overnachting + eten (al is dat laatste niet overal geloof ik)
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:17:28 #9
62913 Blik
The one and Only!
pi_69666676
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 14:47 schreef KNAK het volgende:

[..]

Dank voor de uitleg
Friendschip brug is het inderdaad...ik bedenk me net dat ik daar zowiezo overheen ga aangezien ik na Laos naar Thailand doorreis, over die brug.

Dus..

-Aankomst Hanoi : 2 dagen
Daar in een hotel (wie kan me wat aanbevelen?) overnachten en tevens de tour (zijn dat alleen tickets of zit er meer bij) boeken naar Sapa en H.Bay. Ter plekke beslis ik wel aan de hand van de tijd e.d. hoe ik ga (bus/slaaptrein)

Is het aangeraden zoveel mogelijk overdag te reizen ivm de scenery buiten? ik neem aan dat je nogal veel mist als je in een slaaptrein zit. (?)

-H.Bay: 3 dagen (hotel, anyone?) en daar beetje rondkijken... Zag in het vorige topic iemand iets zeggen over een boot boeken. Is dat aan te raden? Wat doe je er dan? beetje langs de kust varen?

Dan weer de hort op naar Sapa

-Sapa: 3 dagen (recommended hotel anyone??) Dit zal vanaf H.bay wel met de trein moeten, gaat sneller, zal wel een x aantal uur duren. of niet?

Na Sapa naar Laos, maar ik vraag me af of het niet beter is naar Hanoj te gaan en daar een vlucht te pakken naar Vietiane, om daar dan even snel doorheen te crossen en de weg naar Luang Prabang te volgen.


Wat een gekloot is reizen eigenlijk


Ik heb een klein vraagje over het boeken van een 'tour'
Wat houdt dat precies in dan? boek je de alleen de tickets van en naar? (het vervoer?)
In Hanoi zijn zoveel hotelletjes, zal niet heel veel moeite kosten om iets te vinden daar.

Een tour kun je boeken bij een reisbureau in Hanoi, in de tour zit over het algemeen het vervoer, overnachtingen, activiteiten en soms ook eten. Vaak niet inbegrepen is drinken en ook entreegelden. Check dit goed als je boekt. Als je een tour boekt hoef je je dus nergens zorgen over te maken voor wat betreft overnachtingen en dergelijke.

Naar Sapa moet je met de trein, en die gaat volgens mij alleen 's nachts. Vaak zit dit ook inclusief bij de tour. De bus doet er echt 10+ uur over en is echt geen pretje. Naar Halong Bay ga je met de minibus omdat je een tour geboekt hebt

Aangezien je niet veel tijd hebt zou ik een gecombineerde tour doen waarbij Sapa en HalongBay bij elkaar in het pakket zitten. Dan zit je niet met een "overstap" in Hanoi.

Vanaf Hanoi kun je een bus nemen naar Vientiaine, die doet er echter minimaal 24 uur over. Maar kan ook wel eens 36 uur duren. Denk maar aan een bustrip van Nederland naar Zuid-Spanje, maar dan niet in een Royal-Class bus. Kortom, niet aan te raden.
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:17:52 #10
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69666689
Nice! thx!!

Goede tips, vooral Hanoi naar Luang Prabang, niet eens over nagedacht... als Vientiane inderdaad weinig is, is dit zeer goed te doen!

Zo te lezen hangt de kwaliteit van de reis af aan de tour-boeking; vervoer en overnachting. De rest heb je zelf in de hand.... das aan de ene kant wel makkelijk maar je kan net zo goed een bagger hotel aantreffen... een ander opzoeken kan wel maar dan ben je een dubbel bedrag kwijt.

Wat moet ik me voorstellen met het overnachten op een boot? Geen sampan neem ik aan, ook geen cruise schip?

De laatste vraag dan maar, anders zijn we dalijk bezig met topique #4... Waar dit alles te boeken? Dit moet ik dan gelijk regelen zodra ik in Hanoi aankom ivm mijn krap schematje.... en waar hebben we het over wat prijs betreft? wat kost zo'n tour van Hanoi naar H.Bay, Sapa en terug naar Hanoi? (overnachting hotel en boot, de reis exclusief eten? eten regel ik zelf wel )
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:17:52 #11
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69666690
Mijn excuses...dubbol... Bangla internet
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:18:36 #12
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69666726
dubbol
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:19:01 #13
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69666741
dubbol
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:26:31 #14
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69667020
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 15:17 schreef Blik het volgende:

[..]

In Hanoi zijn zoveel hotelletjes, zal niet heel veel moeite kosten om iets te vinden daar.

Een tour kun je boeken bij een reisbureau in Hanoi, in de tour zit over het algemeen het vervoer, overnachtingen, activiteiten en soms ook eten. Vaak niet inbegrepen is drinken en ook entreegelden. Check dit goed als je boekt. Als je een tour boekt hoef je je dus nergens zorgen over te maken voor wat betreft overnachtingen en dergelijke.

Naar Sapa moet je met de trein, en die gaat volgens mij alleen 's nachts. Vaak zit dit ook inclusief bij de tour. De bus doet er echt 10+ uur over en is echt geen pretje. Naar Halong Bay ga je met de minibus omdat je een tour geboekt hebt

Aangezien je niet veel tijd hebt zou ik een gecombineerde tour doen waarbij Sapa en HalongBay bij elkaar in het pakket zitten. Dan zit je niet met een "overstap" in Hanoi.

Vanaf Hanoi kun je een bus nemen naar Vientiaine, die doet er echter minimaal 24 uur over. Maar kan ook wel eens 36 uur duren. Denk maar aan een bustrip van Nederland naar Zuid-Spanje, maar dan niet in een Royal-Class bus. Kortom, niet aan te raden.
VOlgens Ruud is er een vlucht van Hanoi naar L. Prabang,.. denk dat ik hier even over ga nadenken. 24 hrs in een bus is kansloos! Dat wordt gewoon vliegen!

Ik zal wel even tijdens de (eerste) 2 dagen Hanoi naar een reisbureau kijken... als ik het vervoer geregeld heb is de rest vrij makkelijk... hotel kan ik zelf ook wel vinden (zou toch graag een aantal aanbevelingen willen hebben voor Sapa/Hanoi/H.Bay...met name de boot waar ik op kan overnachten,,,).

Aangezien ik denk ik maar ga vliegen naar Laos ( ) heb ik een vraag daarover. Kan je deze tickets op vliegveld aanschaffen? Of moet dit ook bij het reisbureau?
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:35:40 #15
62913 Blik
The one and Only!
pi_69667410
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 15:17 schreef KNAK het volgende:
Nice! thx!!

Goede tips, vooral Hanoi naar Luang Prabang, niet eens over nagedacht... als Vientiane inderdaad weinig is, is dit zeer goed te doen!

Zo te lezen hangt de kwaliteit van de reis af aan de tour-boeking; vervoer en overnachting. De rest heb je zelf in de hand.... das aan de ene kant wel makkelijk maar je kan net zo goed een bagger hotel aantreffen... een ander opzoeken kan wel maar dan ben je een dubbel bedrag kwijt.

Wat moet ik me voorstellen met het overnachten op een boot? Geen sampan neem ik aan, ook geen cruise schip?

De laatste vraag dan maar, anders zijn we dalijk bezig met topique #4... Waar dit alles te boeken? Dit moet ik dan gelijk regelen zodra ik in Hanoi aankom ivm mijn krap schematje.... en waar hebben we het over wat prijs betreft? wat kost zo'n tour van Hanoi naar H.Bay, Sapa en terug naar Hanoi? (overnachting hotel en boot, de reis exclusief eten? eten regel ik zelf wel )
Zoek maar eens op Halong Bay Junk, dat is de boot waar je op slaapt. Mijn boot was zeer luxe incl. airco etc. Eten zit toch vaak inbegrepen bij deze tours dus daar is vaak niks aan te doen.

Waar je moet boeken laat ik aan anderen over, mijn ervaringen zijn alweer 2 jaar oud. Er verandert veel in Vietnam in korte tijd, dus mijn ervaring is zeker niet uptodate
pi_69668090
Vietnam Airlines en Lao Airlines vliegen Hanoi - Luang Prabang. Ik heb een enkele reis (wel in de omgekeerde volgorde) geboekt voor ¤120 ongeveer.
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  woensdag 3 juni 2009 @ 16:13:38 #17
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69669087
120 eur ? das veel! en dat ticket? gekocht @ luchthaven??

Halong Bay Junk (http://www.halongjunk.net/) ... dat zijn ook flinke prijzen

Wie kan, zoals Blik al liet weten, een goede reisagent aanwijzen in Hanoi? liefst dichtbij een hotel waar ik gelijk na aankomst in Vietnam in kan duiken

edit...

die cruise tochtjes, erg leuk, maar das allemaal minimaal 2 nachten...
hmmm


edit-2...

Zie wat opties: 2 day, 1 night.
Nu nog even een leuke uitzoeken zijn er nl. nogal wat

[ Bericht 10% gewijzigd door KNAK op 03-06-2009 16:31:06 ]
Mai pben rai~!
pi_69669309
Online gekocht, zal daar vast ook wel kunnen (en misschien goedkoper) maar nu ben ik tenminste zekerder.

Het is ook verreweg het duurste van de hele vakantie (omgerekend naar retour bijna net zo duur als de Air Asia vlucht London - Kuala Lumpur retour )
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  woensdag 3 juni 2009 @ 16:25:11 #19
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69669576
Online kopen... ik moet het van last-minute zooi hebben... denk de dag voor de vlucht dat ik dit ticket moet aanschaffen aangezien ik alles ter plekke in elkaar moet puzzelen...

De vraag is echt nog steeds of het mogelijk is de ticket op vluchthaven te kopen is das in de regel altijd cheaper dan bij een reisagent
Mai pben rai~!
pi_69669907
Nog 33 dagen tot mijn vertrek naar Vietnam We vertrekken vanaf Amsterdam naar Londen, van Londen naar Hanoi met overstap in Kuala Lumpur. Op 8 juli komen we aan in Hanoi. Op 6 augustus vertrekken we weer uit Hanoi, en op 7 augustus komen we weer aan op Schiphol. Misschien niet zo handig dat we vanaf Hanoi weer moeten vertrekken, maar we zijn dus van plan om vanuit HCM City met het vliegtuig weer naar Hanoi te vliegen (kost ca. 50 euro p.p.). Op deze manier scheelt het ons toch een paar honderd euro.

Op het lijstje bestemmingen staan:

- Hanoi
- Sapa
- Halong Bay
- Hué
- Hoi An
- Nha Trang
- Ho Chi Minh City
- Mekong Delta
- Phu Quoc

Mis ik nog iets heel belangrijks? En heeft iemand misschien een idee voor een national park of natuurreservaat wat we onderweg kunnen/moeten bezoeken?
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  woensdag 3 juni 2009 @ 16:37:08 #21
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69670075
Trek je Fok-shirt aan.. ik kom ook aan op 8 juli

Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 17:14:15 #22
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69671386
http://www.halongjunk.net/cruise/dragonpearl/2daycruise.html

ziet er erg aardig uit!!!

Als je al in Halong bay bent , en je waant jezelf in zo'n cruise...wat is dan daarna de meerwaarde van een extra nacht verblijven @ Cat Ba Island?
Mai pben rai~!
pi_69671640
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 17:14 schreef KNAK het volgende:
http://www.halongjunk.net/cruise/dragonpearl/2daycruise.html

ziet er erg aardig uit!!!

Als je al in Halong bay bent , en je waant jezelf in zo'n cruise...wat is dan daarna de meerwaarde van een extra nacht verblijven @ Cat Ba Island?
Volgens mij werd met Halong Bay Junk meer het type boot bedoeld, en niet per sé die site halongjunk.net die toevallig de eerste hit op Google is

En op Cat Ba heb je Cat Ba National Park waar je naartoe zou kunnen gaan volgens mij.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  woensdag 3 juni 2009 @ 17:27:12 #24
62913 Blik
The one and Only!
pi_69671812
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 17:14 schreef KNAK het volgende:
http://www.halongjunk.net/cruise/dragonpearl/2daycruise.html

ziet er erg aardig uit!!!

Als je al in Halong bay bent , en je waant jezelf in zo'n cruise...wat is dan daarna de meerwaarde van een extra nacht verblijven @ Cat Ba Island?
De Dragon Pearl staat ook bekend als één van de meest luxueuze junks.

Je bedoelt de meerwaarde van een 3-daagse vs 2-daagse cruise? Cat Ba Island is al een mooi eiland, maar het voornaamste is dat je gewoon een volle dag extra aan het varen bent. Bij de 2-daagse krijg je 's ochtends ontbijt op de boot en ga je alweer terug naar de kust. Bij de 3-daagse tocht ga je dan verder varen en verschillende activiteiten doen.
pi_69672361
teeveepee
  woensdag 3 juni 2009 @ 17:47:31 #26
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69672438
Dragon pearl is erg aantrekkelijk...en als ik je zo hoor dan is 3 dagen een stuk beter, komt je hele trip beter tot zijn recht........nietwaar?

Hoe zit het met het weer?? is het niet kletskladdernat?


Ben overigens niet zo heel erg geintereseerd in die algehele verzorging vanaf Hanoi.
Ik kan best zelf een trein/buskaartje kopen naar H.Bay...en dan ter plekke, als ik daar dan ben die boot reserveren? scheelt dat niet wat aan de kosten? Of is dat nou het 'handige' van een tour boeken?

Dragon pearl 2 nights - - US $325 per person... das nogal wat voor 3 dagen

[ Bericht 53% gewijzigd door KNAK op 03-06-2009 17:53:12 ]
Mai pben rai~!
pi_69673780
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 17:47 schreef KNAK het volgende:
Dragon pearl is erg aantrekkelijk...en als ik je zo hoor dan is 3 dagen een stuk beter, komt je hele trip beter tot zijn recht........nietwaar?

Hoe zit het met het weer?? is het niet kletskladdernat?


Ben overigens niet zo heel erg geintereseerd in die algehele verzorging vanaf Hanoi.
Ik kan best zelf een trein/buskaartje kopen naar H.Bay...en dan ter plekke, als ik daar dan ben die boot reserveren? scheelt dat niet wat aan de kosten? Of is dat nou het 'handige' van een tour boeken?

Dragon pearl 2 nights - - US $325 per person... das nogal wat voor 3 dagen
Tering, dat is echt heel duur. Ik betaalde geloof ik $50 voor 2 dagen 1 nacht.
Ik weet niet of je ter plekke in Halong Bay een boot kunt boeken.
  woensdag 3 juni 2009 @ 18:41:49 #28
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69673893
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 18:37 schreef Ruud het volgende:

[..]

Tering, dat is echt heel duur. Ik betaalde geloof ik $50 voor 2 dagen 1 nacht.
Ik weet niet of je ter plekke in Halong Bay een boot kunt boeken.
weet je zeker dat het niet dit was?





Hoe ben jij dan gegaan? met welke? het is het misschien wel waard maar toch.. Mocht ik niets goedkopers vinden ben ik toch geneigd 1 nacht te gaan 200 pp. is nog wel te doen ware het niet dat ik ook mijn v'dinnetje haar kosten moet dragen
Mai pben rai~!
pi_69675016
Ik heb geen idee hoe de organisatie heet, weet het nog wel te vinden, zal zo even de straat opzoeken.

Eten was niet veel trouwens, de rest was ok. Neem trouwens je eigen drank mee, dat is erg duur op de boot.

Edit: hier moet dat bureau ergens zitten: http://maps.google.nl/maps?hl=nl&q=Hanoi,+Hang+Manh&um=1&gl=nl&ei=TrAmSvXDOoPW-Ab2tpW3AQ&resnum=1&ie=UTF-8&split=0&gl=nl&ei=EbEmSpbIFJKV-gbaupXYDw&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1
pi_69675135
tvp
Op zondag 23 maart 2008 02:16 schreef tyros-saver het volgende:
En PaasKonijn Ik heb het gemeld aan de Admin dat jij zei: Heb je typkanker.
  woensdag 3 juni 2009 @ 19:37:47 #31
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69675816
Ruud,

Wat is het verschil dan met wat jij gedaan hebt/waarin je gezeten hebt met die foto's van de site? andere activiteiten? (geen?) .... ging jij wel varen dan?
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 20:41:49 #32
62913 Blik
The one and Only!
pi_69678131
Ik vind 50 dollar ook wel erg weinig, aan de andere kant. Ik had voor 80 dollar echt een goede boot, goed eten en een 4-sterren hotel op Cat Ba (dus 3 dagen en 2 nachten).

De Dragon Pearl staat wel echt bekend dat het de topper onder de junks is. Is echt een hele mooie grote boot. Aan de andere kant. Ik denk dat je voor 100 dollar iets minder luxe hebt, maar nog steeds een prima reis hebt.
  woensdag 3 juni 2009 @ 20:58:15 #33
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69678762
en die 100 dollar bootjes? zijn daar websites van? of ga ik dat alles onder ogen krijgen als ik de tour boek @ agency?
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 21:00:18 #34
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69678837
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 20:41 schreef Blik het volgende:
Ik vind 50 dollar ook wel erg weinig, aan de andere kant. Ik had voor 80 dollar echt een goede boot, goed eten en een 4-sterren hotel op Cat Ba (dus 3 dagen en 2 nachten).
Geen overnachting in een boot?
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 23:08:28 #35
62913 Blik
The one and Only!
pi_69684509
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 21:00 schreef KNAK het volgende:

[..]

Geen overnachting in een boot?
Jawel, bij een 3-daagse tocht zit altijd een overnachting op de boot bij
pi_69690260
Vorige maand heb ik met Vega Travel zowel een Sapa als Halong Bay tour gedaan. In Sapa hadden we een hele leuke gids, de gids van Halong Bay hoeft niet zoveel te doen. Eten was verder ook goed, grote porties maar soms wat eentonig. Wij hebben eerst Sapa gedaan, met de trein dus. Bij terugkomst in Hanoi uit Sapa om half 6 's ochtends hebben we wat gymnastiekoefeningen gedaan met de locals bij het meer en toen om 8/9 uur direct weer vertrokken naar Halong Bay.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 04-06-2009 08:07:00 ]
  donderdag 4 juni 2009 @ 08:47:02 #37
62913 Blik
The one and Only!
pi_69690820
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 08:06 schreef MCH het volgende:
Bij terugkomst in Hanoi uit Sapa om half 6 's ochtends hebben we wat gymnastiekoefeningen gedaan met de locals bij het meer
Geniaal, heb ik ook gedaan toen ik terugkwam. Ons hostel was namelijk nog niet open dus toen zijn we in het pikkedonker (denk maar niet dat er lampen 's nachts aanstaan in een miljoenenstad) maar naar het meer gelopen. Zien we daar opeens allemaal mensen rondlopen/joggen en oefeningen doen. Aangemoedigd door een speaker
pi_69692094
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 19:37 schreef KNAK het volgende:
Ruud,

Wat is het verschil dan met wat jij gedaan hebt/waarin je gezeten hebt met die foto's van de site? andere activiteiten? (geen?) .... ging jij wel varen dan?
Vreemd genoeg bleef de boot aan wal...

quote:
Op donderdag 4 juni 2009 08:47 schreef Blik het volgende:

[..]

Geniaal, heb ik ook gedaan toen ik terugkwam. Ons hostel was namelijk nog niet open dus toen zijn we in het pikkedonker (denk maar niet dat er lampen 's nachts aanstaan in een miljoenenstad) maar naar het meer gelopen. Zien we daar opeens allemaal mensen rondlopen/joggen en oefeningen doen. Aangemoedigd door een speaker
Dat zie je overal in Azië, mooi om die oudjes bezig te zien met de ochtendgymnastiek
  donderdag 4 juni 2009 @ 12:03:54 #39
62913 Blik
The one and Only!
pi_69696412
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 09:45 schreef Ruud het volgende:
[..]

Dat zie je overal in Azië, mooi om die oudjes bezig te zien met de ochtendgymnastiek
Je ziet het ook in ieder park in HCMC als de avond valt, mensen in sportkleding rondjoggen (6 a 7 km per uur)
pi_69697034
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 12:03 schreef Blik het volgende:

[..]

Je ziet het ook in ieder park in HCMC als de avond valt, mensen in sportkleding rondjoggen (6 a 7 km per uur)
En de jongeren speelden allemaal met een soort badmintonpluimpje om mee te voetvollyen. Ik vond ze zo geniaal dat ik er ook maar even twee mee naar huis heb genomen, nog geen 50 cent.
  donderdag 4 juni 2009 @ 13:10:59 #41
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69698609
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 09:45 schreef Ruud het volgende:

[..]

Vreemd genoeg bleef de boot aan wal...




Das dan een no-go voor mij.... als ik op een boot zit moet ie ook varen, waarom anders op een boot?!
Mai pben rai~!
pi_69698685
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 13:10 schreef KNAK het volgende:

[..]




Das dan een no-go voor mij.... als ik op een boot zit moet ie ook varen, waarom anders op een boot?!
Ik denk dat je er hier eentje van nodig hebt;



Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  donderdag 4 juni 2009 @ 13:17:43 #43
62913 Blik
The one and Only!
pi_69698843
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 13:10 schreef KNAK het volgende:

[..]




Das dan een no-go voor mij.... als ik op een boot zit moet ie ook varen, waarom anders op een boot?!
gast, denk je nou echt dat dat serieus was

  donderdag 4 juni 2009 @ 13:21:15 #44
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69698963
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 23:08 schreef Blik het volgende:

[..]

Jawel, bij een 3-daagse tocht zit altijd een overnachting op de boot bij
Das interessant
1 nacht hotel, 1 nacht boot.
Nog wat van de bay kunnen zien in die korte tijd? zoiets wil ik ook wel doen

Enig idee waar dat was? 80 dollar is wat minder dan die 220 pp. op de Dragon Junk
Mai pben rai~!
  donderdag 4 juni 2009 @ 13:22:04 #45
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69698995
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 13:17 schreef Blik het volgende:

[..]

gast, denk je nou echt dat dat serieus was

Ja... kan toch!?!

Mai pben rai~!
pi_69699297
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 12:23 schreef MCH het volgende:

[..]

En de jongeren speelden allemaal met een soort badmintonpluimpje om mee te voetvollyen. Ik vond ze zo geniaal dat ik er ook maar even twee mee naar huis heb genomen, nog geen 50 cent.
Heb er ook 2 ja, leuk spelletje
pi_69700781
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 13:31 schreef Ruud het volgende:

[..]

Heb er ook 2 ja, leuk spelletje
ik heb er ook nog een paar liggen thuis, dus als iemand nog intresse heeft
  donderdag 4 juni 2009 @ 14:29:43 #48
34586 kepler
No bounce, no play
pi_69701393
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 13:21 schreef KNAK het volgende:

[..]

Das interessant
1 nacht hotel, 1 nacht boot.
Nog wat van de bay kunnen zien in die korte tijd? zoiets wil ik ook wel doen

Enig idee waar dat was? 80 dollar is wat minder dan die 220 pp. op de Dragon Junk
WIl je echt goedkoop gaan, dan kan je hier voor 32 dollar een tour boeken van 3 dagen en 2 nachten bij de lokale travelagents
Is mij iets te goedkoop, dus ik ga voor de optie van 50 dollar

Vanavond vertrekt mijn trein naar Sapa, wat ik daar precies ga doen moet ik nog even zien. Misschien een motor/brommer huren en een beetje rondtoeren
The line is a dot to you!
  donderdag 4 juni 2009 @ 14:31:21 #49
34586 kepler
No bounce, no play
pi_69701456
Vietnam is tot nu toe echt geweldig (nu ik niet meer ziek ben ). Alleen het rondlopen in Hanoi is al geniaal, en het eten helemaal! Gewoon ergens gaan zitten en zien wat je voorgeschoteld krijgt Altijd lekker
The line is a dot to you!
  donderdag 4 juni 2009 @ 15:36:37 #50
62913 Blik
The one and Only!
pi_69704142
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 14:29 schreef kepler het volgende:

[..]


Vanavond vertrekt mijn trein naar Sapa, wat ik daar precies ga doen moet ik nog even zien. Misschien een motor/brommer huren en een beetje rondtoeren
Hebben we ook geprobeerd, maar was één compleet drama. De wegen zijn niet per definitie geschikt voor lange toertochten met de brommer.

Ik zou een trekking naar beneden aanbevelen, met overnachting in een "authentieke" woning van de locals. (weining authentieks aan, maar de tocht op zich is aan te raden)
pi_69707799
Inderdaad, zeker even in een homestay overnachten. Al is dat helaas erg toeristisch.
pi_69715413
Ik wil volgend jaar naar Vietnam. Het noorden aangezien ik maar drie weken heb.
Vanaf daar wil ik naar Cambodja om de Angkor Wat te bezoeken.

Nog nooit in azie geweest, dus ben benieuwd.
pi_69715426
Wij gaan in Oktober naar Vietnam.

Is het aan te raden je visa in NL te regelen. Of is dat ook prima bij aankomst in Hanoi te regelen? We hebben een kaal ticket geboekt. En gaan lekker backpakken.
pi_69724606
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 20:58 schreef Noxa het volgende:
Wij gaan in Oktober naar Vietnam.

Is het aan te raden je visa in NL te regelen. Of is dat ook prima bij aankomst in Hanoi te regelen? We hebben een kaal ticket geboekt. En gaan lekker backpakken.
Oude topics doorlezen is zo moeilijk Geen Visa On Arrival voor Vietnam, is wel te regelen in buurlanden als je daar eerst heengaat. Kost wel een paar dagen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-06-2009 00:10:37 ]
  vrijdag 5 juni 2009 @ 10:18:25 #55
62913 Blik
The one and Only!
pi_69731030
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 20:57 schreef Dizzee het volgende:
Ik wil volgend jaar naar Vietnam. Het noorden aangezien ik maar drie weken heb.
Vanaf daar wil ik naar Cambodja om de Angkor Wat te bezoeken.

Nog nooit in azie geweest, dus ben benieuwd.
Noord-Vietnam en dan naar Cambodja is wel een beetje een vreemde combi hoor, dan kun je beter naar Zuid-Vietnam gaan
  vrijdag 5 juni 2009 @ 13:44:39 #56
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69737624
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 14:29 schreef kepler het volgende:

[..]

WIl je echt goedkoop gaan, dan kan je hier voor 32 dollar een tour boeken van 3 dagen en 2 nachten bij de lokale travelagents
Is mij iets te goedkoop, dus ik ga voor de optie van 50 dollar

Vanavond vertrekt mijn trein naar Sapa, wat ik daar precies ga doen moet ik nog even zien. Misschien een motor/brommer huren en een beetje rondtoeren
Echt heel goedkoop hoef ook weer niet... rond de 100 dollar per persoon....
Het is altijd maar afvragen wat je er voor krijgt als je een tour boekt, vandaar ik erg geinteresseerd ben in wat de users hier gedaan hebben en wat ze me kunnen aanraden
Mai pben rai~!
  vrijdag 5 juni 2009 @ 14:05:58 #57
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_69738456
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 13:44 schreef KNAK het volgende:

[..]

Echt heel goedkoop hoef ook weer niet... rond de 100 dollar per persoon....
Het is altijd maar afvragen wat je er voor krijgt als je een tour boekt, vandaar ik erg geinteresseerd ben in wat de users hier gedaan hebben en wat ze me kunnen aanraden
Je kan het beste gewoon daar regelen hoor, je kan nu wel hier allemaal dingen uitzoeken, maar wie zegt dat het de beste keuze zou zijn? Als je daar bent kan je zelf wat uitkiezen.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_69748863
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 10:18 schreef Blik het volgende:

[..]

Noord-Vietnam en dan naar Cambodja is wel een beetje een vreemde combi hoor, dan kun je beter naar Zuid-Vietnam gaan
Ik wil echt noord zien. En aangezien ik maar zo'n 3 weken heb en Cambodja ook wil zien skip ik zuid. Een vlucht boeken daar van noord naar Cambodja mag toch geen probleem zijn?
  zaterdag 6 juni 2009 @ 03:40:10 #59
34586 kepler
No bounce, no play
pi_69761864
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 00:10 schreef MCH het volgende:

[..]

Oude topics doorlezen is zo moeilijk Geen Visa On Arrival voor Vietnam, is wel te regelen in buurlanden als je daar eerst heengaat. Kost wel een paar dagen.
Visa on arrival is dus wel mogelijk (wel vantevoren regelen)
http://www.vietnam-visa.com/

Zit nu in Sapa... Het is koud, het regent regelmatig en het is mistig Vandaag even afwachten, maar als het zo blijft (wat ik wel verwacht) ga ik vanavond weer terug naar Hanoi
The line is a dot to you!
  zaterdag 6 juni 2009 @ 03:40:43 #60
34586 kepler
No bounce, no play
pi_69761867
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 13:44 schreef KNAK het volgende:

[..]

Echt heel goedkoop hoef ook weer niet... rond de 100 dollar per persoon....
Het is altijd maar afvragen wat je er voor krijgt als je een tour boekt, vandaar ik erg geinteresseerd ben in wat de users hier gedaan hebben en wat ze me kunnen aanraden
Over een week kan ik vertellen hoe mijn tour was
The line is a dot to you!
  zaterdag 6 juni 2009 @ 12:00:35 #61
62913 Blik
The one and Only!
pi_69765408
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 19:15 schreef Dizzee het volgende:

[..]

Ik wil echt noord zien. En aangezien ik maar zo'n 3 weken heb en Cambodja ook wil zien skip ik zuid. Een vlucht boeken daar van noord naar Cambodja mag toch geen probleem zijn?
Weet niet of er vluchten gaan van Hanoi direct naar Pnomh penh
pi_69765662
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 12:00 schreef Blik het volgende:

[..]

Weet niet of er vluchten gaan van Hanoi direct naar Pnomh penh
Voor Angkor Wat kun je beter naar Siem Reap vliegen. Volgens mij zijn er wel directe vluchten, maar dat is zo uit te zoeken natuurlijk
pi_69765988
Trouwens dit is hoeveel onze vliegreis p.p. naar Vietnam kost van 6 juli tot 7 augustus:

Amsterdam - Londen (Heathrow) retour: ¤132,56 (British Midland Airways)
Londen (Heathrow) - Hanoi retour: ¤496,88 (overstap in Kuala Lumpur, Malaysia Airlines)
Ho Chi Minh City - Hanoi enkeltje: ¤38,26 (Jetstar Airways)

Totaal: ¤667,70

Boek je Amsterdam-Hanoi met Ho Chi Minh-Amsterdam als retour, dan ben je zo goedkoop mogelijk totaal ¤1156,- p.p. kwijt.

Een besparing van ¤488,30 per persoon dus!!!

Hieronder nog een mogelijkheid, maar onze manier blijft goedkoper:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 16% gewijzigd door MoneyTalks op 06-06-2009 18:45:34 ]
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_69767983
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 12:00 schreef Blik het volgende:

[..]

Weet niet of er vluchten gaan van Hanoi direct naar Pnomh penh
Vietnam Airlines
  zaterdag 6 juni 2009 @ 17:07:54 #65
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69772853
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 03:40 schreef kepler het volgende:

[..]

Over een week kan ik vertellen hoe mijn tour was
Leuk..

ben benieuwd! Ik wacht op je verhaal
Mai pben rai~!
pi_69773483
Een vraagje, kan je Sapa het beste op eigen houtje doen, of een tour boeken? Wat is er in Sapa te doen?
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  zaterdag 6 juni 2009 @ 17:59:37 #67
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69774235
Kijken naar de natuur? landschap? weet dat eigenlijk ook niet en ik hoor men zeggen dat je 2 a 3 dagen nodig hebt in Sapa..

Ben ook benieuwd
Mai pben rai~!
pi_69774381
Kom op mensen, beetje teruglezen kan geen kwaad hè.
  zaterdag 6 juni 2009 @ 18:18:22 #69
62913 Blik
The one and Only!
pi_69774721
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 12:26 schreef MoneyTalks het volgende:
Trouwens dit is hoeveel onze vliegreis p.p. naar Vietnam kost van 6 juli tot 7 augustus:

Amsterdam - Londen (Heathrow) retour: ¤132,56
Londen (Heathrow) - Hanoi retour: ¤496,88
Ho Chi Minh City - Hanoi enkeltje: ¤38,26

Totaal: ¤667,70

Boek je Amsterdam-Hanoi met Ho Chi Minh-Amsterdam als retour, dan ben je zo goedkoop mogelijk totaal ¤1156,- p.p. kwijt.

Een besparing van ¤488,30 per persoon dus!!!

Hieronder nog een mogelijkheid, maar onze manier blijft goedkoper:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Met welke airline vlieg je direct op Hanoi?
pi_69775419
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 18:18 schreef Blik het volgende:

[..]

Met welke airline vlieg je direct op Hanoi?
Sorry, het is niet direct, het is met een overstap op KLIA.. Met Malaysia Airlines.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_69783457
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 17:59 schreef KNAK het volgende:
Kijken naar de natuur? landschap? weet dat eigenlijk ook niet en ik hoor men zeggen dat je 2 a 3 dagen nodig hebt in Sapa..

Ben ook benieuwd
Sapa is echt enorm mooi.... Misschien wel een van de mooiste omgevingen van mijn reis door Z-O Azië. Daar hou je het wel 3 dagen vol.. Sowieso ben je al wel een dag met reizen kwijt en daar rond lopen is echt prachtig.
  zondag 7 juni 2009 @ 11:35:12 #72
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_69789154
Uit vorige topic:
quote:
Op woensdag 24 december 2008 19:28 schreef seander het volgende:
Tip:
als je van rust en een mooi, nog redelijk authentiek eiland houdt:
bezoek eens Phu Quoc.
12 dollar voor een bungalow op het strand. (dus ca. 5 euro p.p.p.n)

Overnachten in guesthouses had onze voorkeur boven overnachten in hotels, zo ontmoet je namelijk ook meer "locals", dit was in Ho Chi Minh City voor zo'n 4 euro p.p.p.n

Uiteraard moet je je laten vervoeren door de "brommertjes". Gewoon een stadsrondrit op die dingen is ook prachtig.
Cu Chi tunnels (hoewel toeristisch) zijn ook de moeite van bezoeken waard.

En het Waterpuppet Theatre in Hanoi (1 euro voor een 1e rang kaartje) is misschien niet "onze smaak", maar leuk om eens te maken.
Vlak bij het theater kan je overigens zeer goedkoop The North Face (rugzakken) aanschaffen. Geen namaak.
Weet iemand of dit klopt? Ik heb nog geen backpack, en zit erover te denken alles in een gewone koffer of grote tas te doen, en vervolgens in Vietnam een backpack te kopen..
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  zondag 7 juni 2009 @ 12:34:32 #73
62913 Blik
The one and Only!
pi_69790522
quote:
Op zondag 7 juni 2009 11:35 schreef MoneyTalks het volgende:
Uit vorige topic:
[..]

Weet iemand of dit klopt? Ik heb nog geen backpack, en zit erover te denken alles in een gewone koffer of grote tas te doen, en vervolgens in Vietnam een backpack te kopen..
Weinig kans, je kunt door heel Vietnam rugzakken kopen, maar denk maar niet dat het ook maar in de buurt komt van de kwaliteit die je hier koopt. Ik heb in Vietnam een kleine rugzak gekocht van "The North Face" (ik wist dat die nep was) voor 9 dollar. Die rugzak heeft net de trip volgehouden, maar bij thuiskomst kon ik hem weggooien.

kortom: koop gewoon in Nederland, dan weet je zeker dat je een goeie backpack hebt.
  dinsdag 9 juni 2009 @ 17:15:27 #74
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69868666
Ik zou eerst 1 week Thai, 1 week Laos en 1 week Vietnam doen maar....dat wil ik veranderen Ik ga in aug wel een weekje Laos doen.

Ik wil zo rond de 12 dagen in Vietnam verblijven
De trein van Hanoi naar HCM? is dat leuk? aan te raden? Hoeveel dagen gaat dat kosten?
(ook wil ik Sapa en Halong Bay bekijken.... dat gaat zeker niet lukken ?
Mai pben rai~!
  dinsdag 9 juni 2009 @ 17:26:20 #75
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_69869026
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 17:15 schreef KNAK het volgende:
Ik zou eerst 1 week Thai, 1 week Laos en 1 week Vietnam doen maar....dat wil ik veranderen Ik ga in aug wel een weekje Laos doen.

Ik wil zo rond de 12 dagen in Vietnam verblijven
De trein van Hanoi naar HCM? is dat leuk? aan te raden? Hoeveel dagen gaat dat kosten?
(ook wil ik Sapa en Halong Bay bekijken.... dat gaat zeker niet lukken ?
http://www.amazon.com/Lonely-Planet-Vietnam-LONELY-VIETNAM/dp/B001TK74IQ/ref=sr_1_12?ie=UTF8&s=books&qid=1244561138&sr=1-12
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  dinsdag 9 juni 2009 @ 17:39:55 #76
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69869439


Duh... die heb ik...
Ben geinteresseerd in de ervaringen en tips van users
Mai pben rai~!
pi_69870011
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 17:15 schreef KNAK het volgende:
Ik zou eerst 1 week Thai, 1 week Laos en 1 week Vietnam doen maar....dat wil ik veranderen Ik ga in aug wel een weekje Laos doen.

Ik wil zo rond de 12 dagen in Vietnam verblijven
De trein van Hanoi naar HCM? is dat leuk? aan te raden? Hoeveel dagen gaat dat kosten?
(ook wil ik Sapa en Halong Bay bekijken.... dat gaat zeker niet lukken ?
zo das wel lang van hanoi naar hcm.. reken maarop 32 uur t/m 48 uur...
  dinsdag 9 juni 2009 @ 17:58:29 #78
62913 Blik
The one and Only!
pi_69870017
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 17:15 schreef KNAK het volgende:
Ik zou eerst 1 week Thai, 1 week Laos en 1 week Vietnam doen maar....dat wil ik veranderen Ik ga in aug wel een weekje Laos doen.

Ik wil zo rond de 12 dagen in Vietnam verblijven
De trein van Hanoi naar HCM? is dat leuk? aan te raden? Hoeveel dagen gaat dat kosten?
(ook wil ik Sapa en Halong Bay bekijken.... dat gaat zeker niet lukken ?
Leuk is het vast en zeker, maar waarschijnlijk zie je toch geen zak. Kun je beter met het vliegtuig gaan, is waarschijnlijk ook nog eens flink goedkoper
  dinsdag 9 juni 2009 @ 18:25:58 #79
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69870855
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 17:58 schreef Blik het volgende:

[..]

Leuk is het vast en zeker, maar waarschijnlijk zie je toch geen zak. Kun je beter met het vliegtuig gaan, is waarschijnlijk ook nog eens flink goedkoper
Mis ik dan niet die steden die ik dan eventueel zou kunnen tegenkomen dan? Hue, Moi An, Nha Trang e.d.?
Rechtsstreeks op HCM vliegen vanaf Hanoi kan wel maar dan zie ik nog niets van het land
Mai pben rai~!
  dinsdag 9 juni 2009 @ 18:33:43 #80
62913 Blik
The one and Only!
pi_69871054
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 18:25 schreef KNAK het volgende:

[..]

Mis ik dan niet die steden die ik dan eventueel zou kunnen tegenkomen dan? Hue, Moi An, Nha Trang e.d.?
Rechtsstreeks op HCM vliegen vanaf Hanoi kan wel maar dan zie ik nog niets van het land
Je kunt vanaf Hanoi ook vliegen op al die plaatsen die je noemt. Echter wil je waarschijnlijk in HCMC ook nog dingen doen, dus dan blijft er weinig tijd over om de andere plaatsen te bezoeken.

Bedenk namelijk wel dat Vietnam ongeveer 2500 kilometer lang is, een treinreis of busreis duurt dus al snel een aantal uurtjes
  dinsdag 9 juni 2009 @ 18:50:11 #81
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69871537
Van Hanoi naar Hue : Vliegen
Hue naar Danang : trein/bus
Daanang naar ....HCM denk ik dan maar: Vliegen

Dat is 1 van de manieren

Nu nog even uitvogelen of Hue en Danang al die moeite waard zijn... in Lonely Planet ziet het er redelijk uit.
Mai pben rai~!
  dinsdag 9 juni 2009 @ 19:00:28 #82
62913 Blik
The one and Only!
pi_69871850
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 18:50 schreef KNAK het volgende:
Van Hanoi naar Hue : Vliegen
Hue naar Danang : trein/bus
Daanang naar ....HCM denk ik dan maar: Vliegen

Dat is 1 van de manieren

Nu nog even uitvogelen of Hue en Danang al die moeite waard zijn... in Lonely Planet ziet het er redelijk uit.
Danang, nee. Hue, keizerlijk paleis is wel mooi.

Hoi An is beter wat dat betreft
pi_69871864
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 18:50 schreef KNAK het volgende:
Van Hanoi naar Hue : Vliegen
Hue naar Danang : trein/bus
Daanang naar ....HCM denk ik dan maar: Vliegen

Dat is 1 van de manieren

Nu nog even uitvogelen of Hue en Danang al die moeite waard zijn... in Lonely Planet ziet het er redelijk uit.
Doe dan Hué en Hoi An...
  dinsdag 9 juni 2009 @ 19:09:41 #84
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69872193
lol!

Ik keek verkeerd...Danang is het vliegveld

Die 2 plekken ja, van Hue naar Hoi An... met bus/trein en van Hoi an naar HCM
Ben aan het kijken wat in HCM te zien valt.

Legaal met een AK47 schieten...das ook leuk
Mai pben rai~!
pi_69872840
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 19:09 schreef KNAK het volgende:
Legaal met een AK47 schieten...das ook leuk
Heb ik in Cambodja gedaan. Zeker leuk, maar ook duur.
En ik denk niet dat het legaal is...
  dinsdag 9 juni 2009 @ 19:37:29 #86
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69873270
Het staat in de L.P
Mai pben rai~!
  dinsdag 9 juni 2009 @ 20:22:53 #87
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_69874794
Kan je niet beter gewoon een rondreis boeken KNAK
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  dinsdag 9 juni 2009 @ 20:49:33 #88
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69875692
Ik woon nu 9 jaar in Azie.. ik heb vertrouwen in mezelf (en mijn Thaise reisgenoot)


Mai pben rai~!
  dinsdag 9 juni 2009 @ 21:54:45 #89
62913 Blik
The one and Only!
pi_69878266


En je backpacked ook al jaren
  woensdag 10 juni 2009 @ 13:54:41 #90
34586 kepler
No bounce, no play
pi_69896803
Zit nu in Hue Vietnam bevalt me tot nu toe prima en Halong Bay is echt fantastisch

De Vietnamezen proberen je alleen wel aan alle kanten op te lichten Beetje opletten dus! (ok niet allemaal, maar 300.000 dong vragen voor een taxirit die normaal 30.000 is )
The line is a dot to you!
  woensdag 10 juni 2009 @ 14:34:27 #91
62913 Blik
The one and Only!
pi_69898283
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 13:54 schreef kepler het volgende:
Zit nu in Hue Vietnam bevalt me tot nu toe prima en Halong Bay is echt fantastisch

De Vietnamezen proberen je alleen wel aan alle kanten op te lichten Beetje opletten dus! (ok niet allemaal, maar 300.000 dong vragen voor een taxirit die normaal 30.000 is )
Tja, taxichauffeurs zijn echt boeven. Zoals al eerder gezegd, ik denk dat er meer zwarte taxi's rondrijden in Hanoi dan echte taxi's
pi_69898846
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 13:54 schreef kepler het volgende:
Zit nu in Hue Vietnam bevalt me tot nu toe prima en Halong Bay is echt fantastisch

De Vietnamezen proberen je alleen wel aan alle kanten op te lichten Beetje opletten dus! (ok niet allemaal, maar 300.000 dong vragen voor een taxirit die normaal 30.000 is )
Al bij de graftombe van Tu Duc geweest?

* Ruud is een beetje jaloers.
  woensdag 10 juni 2009 @ 15:45:05 #93
71678 Badmeester
Waneer komen de golven?
pi_69900475
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 13:54 schreef kepler het volgende:
Zit nu in Hue Vietnam bevalt me tot nu toe prima en Halong Bay is echt fantastisch

De Vietnamezen proberen je alleen wel aan alle kanten op te lichten Beetje opletten dus! (ok niet allemaal, maar 300.000 dong vragen voor een taxirit die normaal 30.000 is )
Ik weet (nog) niet hoe het in Hanoi is hoor, maar in de plaatsen waar ik ben hebben alle taxi's een meter (HCMC, Nha trang, vung tau etc.).

Nog een maandje Nha Trangen, en daarna ook lekker 4 weken rondreizen. Ook wel tijd na 4,5 maand Nha Trang (stage). Maar wat is het toch een leuk land!!!
pi_69900651
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 15:45 schreef Badmeester het volgende:

[..]

Ik weet (nog) niet hoe het in Hanoi is hoor, maar in de plaatsen waar ik ben hebben alle taxi's een meter (HCMC, Nha trang, vung tau etc.).

Nog een maandje Nha Trangen, en daarna ook lekker 4 weken rondreizen. Ook wel tijd na 4,5 maand Nha Trang (stage). Maar wat is het toch een leuk land!!!
wat heb je gedaan in Nha Trang? Ik heb zelf familie wonen in Nha Trang
  woensdag 10 juni 2009 @ 16:18:07 #95
62913 Blik
The one and Only!
pi_69901725
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 15:45 schreef Badmeester het volgende:

[..]

Ik weet (nog) niet hoe het in Hanoi is hoor, maar in de plaatsen waar ik ben hebben alle taxi's een meter (HCMC, Nha trang, vung tau etc.).

Dat is het probleem, iedere taxi heeft een meter. Echter merk je pas tijdens het rijden of de meter ook echt volgens de officiele taxi principes werkt. Bij de zwarte taxi gaat die 10 keer zo snel dan de echte taxi. \

Dat probleem is trouwens voornamelijk in Hanoi te merken, in HCMC is het minder.
pi_69918757
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 16:18 schreef Blik het volgende:

[..]

Dat is het probleem, iedere taxi heeft een meter. Echter merk je pas tijdens het rijden of de meter ook echt volgens de officiele taxi principes werkt. Bij de zwarte taxi gaat die 10 keer zo snel dan de echte taxi. \

Dat probleem is trouwens voornamelijk in Hanoi te merken, in HCMC is het minder.
In Hanoi moet je gewoon achter op zo'n motorbike stappen, vrij goedkoop als je even onderhandelt.
pi_69919765
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 23:21 schreef Ruud het volgende:

[..]

In Hanoi moet je gewoon achter op zo'n motorbike stappen, vrij goedkoop als je even onderhandelt.
Nog beter, een fiets huren.
pi_69919806
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 23:48 schreef MCH het volgende:

[..]

Nog beter, een fiets huren.
Als je dood wil, moet je dat doen. Ik had een motorbike gehuurd, vond ik al lastig zat
pi_69920339
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 23:50 schreef Ruud het volgende:

[..]

Als je dood wil, moet je dat doen. Ik had een motorbike gehuurd, vond ik al lastig zat
Gewoon meegaan met de flow, ik kon zelfs filmpjes maken met m'n camera in de hand. Het verkeer gaat toch niet echt hard daar en je moet jezelf er gewoon voor gooien en hopen dat ze stoppen.
pi_69924895
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 23:48 schreef MCH het volgende:

[..]

Nog beter, een fiets huren.
Hebben wij gedaan in Da Lat.. geweldig.. maar dat is ook niet zo druk als in Hanoi/ HCM
  donderdag 11 juni 2009 @ 12:06:26 #101
62913 Blik
The one and Only!
pi_69930448
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 23:21 schreef Ruud het volgende:

[..]

In Hanoi moet je gewoon achter op zo'n motorbike stappen, vrij goedkoop als je even onderhandelt.
Idd ook een paar keer gedaan, maar mijn vriendin vond dat niet leuk
  donderdag 11 juni 2009 @ 18:27:03 #102
34586 kepler
No bounce, no play
pi_69945113
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 15:45 schreef Badmeester het volgende:

[..]

Ik weet (nog) niet hoe het in Hanoi is hoor, maar in de plaatsen waar ik ben hebben alle taxi's een meter (HCMC, Nha trang, vung tau etc.).

Nog een maandje Nha Trangen, en daarna ook lekker 4 weken rondreizen. Ook wel tijd na 4,5 maand Nha Trang (stage). Maar wat is het toch een leuk land!!!
Als de meter 300.000 aangeeft dan is er toch iets mis

Het zijn niet alleen de taxi-chauffeurs, ook boekverkopers, willekeurige mensen die je aanspreken op straat, cyclorijders, etc, etc. Vaak merk je wel of het een beetje een redelijke prijs is, anders gewoon op 10% van de prijs gaan zitten (en letten op kopieboeken)
The line is a dot to you!
  donderdag 11 juni 2009 @ 18:27:56 #103
34586 kepler
No bounce, no play
pi_69945143
Trouwens vandaag met de motorbike van Hue naar de Elephant (Hot) Springs gereden. Levensgevaarlijke rit, maar die springs zijn echt supertof. Beetje zwemmen met de locals en als lunch een vers geslachte kip!
The line is a dot to you!
  vrijdag 12 juni 2009 @ 06:56:39 #104
71678 Badmeester
Waneer komen de golven?
pi_69962032
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 15:50 schreef DancePlaza het volgende:

[..]

wat heb je gedaan in Nha Trang? Ik heb zelf familie wonen in Nha Trang
Ben bezig geweest met de kreeften (tom hum); om ze beter te kunnen kweken. Zit daarom nu ook in cam Ranh (van het bekende vliegveld) wel een beetje saai, maar dat duurt niet lang meer
  vrijdag 12 juni 2009 @ 07:00:36 #105
71678 Badmeester
Waneer komen de golven?
pi_69962043
quote:
Op donderdag 11 juni 2009 18:27 schreef kepler het volgende:

[..]

Als de meter 300.000 aangeeft dan is er toch iets mis

Het zijn niet alleen de taxi-chauffeurs, ook boekverkopers, willekeurige mensen die je aanspreken op straat, cyclorijders, etc, etc. Vaak merk je wel of het een beetje een redelijke prijs is, anders gewoon op 10% van de prijs gaan zitten (en letten op kopieboeken)
Dat is inderdaad het probleem als je in de toeristische gebieden bent, ik kom ook vaak in de non-toeristische gebieden (je weet wel, waar ze je nog aankijken of je verdwaalt bent) en daar denken ze niet eens aan de prijs verhogen oid. Maar dat is overal op de wereld, en misschien ook niet geheel onterecht
  zaterdag 13 juni 2009 @ 04:46:58 #106
71678 Badmeester
Waneer komen de golven?
pi_69993629
In een poging dit topic te kapen, weer een reactie van mij
Oke ben nu bezig mijn tripje een beetje te plannen, graag hoor ik jullie opmerkingen en zeker wat waar te doen is. Ikzelf zit al vietnam, maar mijn ouders komen hierheen (HCMC) dus vandaar uit naar het noorden en dan weer terug:

dagnummer Wat
1 Aankomst HCMC
HCMC (war reminats museum, pagoda, markets, chi chu tunnels)
2 HCMC
HCMC
3 mekong
mekong
4 mekong
mekong
5 mekong
Terug naar HCMC
6 Naar Dalat
Dalat
7 Dalat
Dalat
8 Dalat
naar Nha Trang (easy rider tour, hoeft geen meerdere dagen, mijn ouders hebben in indonesie al een maand op de motor rondgetourd en ik heb hier al de nodige km gemaakt. Dus voor ons waarschijnlijk niet zo'n interessante ervaring )
9 Nha Trang (hier blijf ik wat langer dan de gemiddelde tourist, want ik heb hier 4 maanden stage gelopen dus voor mij wat meer te zien en te doen
Nha Trang
10 Nha Trang
Nha Trang
11 Nha Trang
Nha Trang
12 Nha Trang
Nha Trang
13 Naar hoi an
hoi an (pak laten maken, naar my son op de motorbike)
14 hoi an
hoi an
15 Naar Hue (onderweg de Bach Ma bezichtigen?)
Hue (citadel, tombs, elephant hot springs)
16 hue
hue
17 naar hanoi (hoe, vliegen, bus, slaaptrein?)
hanoi (stad verkennen, halong bay en sapa tour boeken)
18 halong bay (deze hoef ik denk ik niet toe te lichten..cat ba island, slapen op junk)
halong bay
19 halongbay
halongbay
20 halongbay
halong bay
21 halong bay
halong bay
22 hanoi (even bijkomen....)
hanoi
23 sapa (eveneens geen toelichting nodig; bergvolkeren )
sapa
24 sapa
sapa
25 sapa
sapa
26 hanoi (stad, museums, old quarter etc.)
hanoi
27 hanoi
hanoi
28 vlucht Hanoi - HCMC

29 vertrek adam

Das mijn rijtje ongeveer, tijden zijn wel flexibel, dagen zijn in tweeen gedeeld dag en nacht (maar das meer voor mijn eigen gemak), de exacte reistijden tussen de steden weet ik niet.

Iemand ervaring met de DMZ (demilitarized zone -> Khe sanh combat base, vinh moc tunnels
Iemand nog tips voor kleine plaatjes bij deze grote steden (wel eens iets gehoord over jun?)
Hoe te gaan van Hue naar hanoi, of mis ik dan iets tussen liggends wat belangrijk is.
Halong bay is nu 4 dagen, denk zelf misschien iets te lang....misschien nog een dag Dong Hoi?


Eigenlijk is 4 weken nog te kort

Nou laat jullie ideeen maar horen

Edit: sorry voor de onoverzichtelijkheid, het stond netjes in tabel maar dat werkt hier niet zo goed
  zaterdag 13 juni 2009 @ 18:21:18 #107
24329 KNAK
ff w88,......
pi_70006421
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 03:40 schreef kepler het volgende:

[..]

Over een week kan ik vertellen hoe mijn tour was
en?

hoe was het?
Mai pben rai~!
pi_70006553
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 04:46 schreef Badmeester het volgende:
Hoe te gaan van Hue naar hanoi, of mis ik dan iets tussen liggends wat belangrijk is.
Ik ging van Hanoi naar Ninh Binh met de bus. Ninh Binh vond ik wel de moeite waard, maar ik had dan ook tijd genoeg. Het is een soort Halong Bay, maar dan op het land.

Van Ninh Binh naar Hué had ik een hele oncomfortabele nachtbus, gevuld met Vietnamezen. Bedden zijn veel te klein voor westerlingen.
pi_70011021
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 18:28 schreef Ruud het volgende:

[..]

Ik ging van Hanoi naar Ninh Binh met de bus. Ninh Binh vond ik wel de moeite waard, maar ik had dan ook tijd genoeg. Het is een soort Halong Bay, maar dan op het land.

Van Ninh Binh naar Hué had ik een hele oncomfortabele nachtbus, gevuld met Vietnamezen. Bedden zijn veel te klein voor westerlingen.
Ninh Binh is echt gaaf. De meeste toeristen komen daar voor een dagtrip naar Tam Coc, maar wij hebben er 2 overnachtingen gedaan. De eerste dag zijn we op de fiets naar Tam Coc gegaan. We hadden van ons hotel een zelfgemaakte kaart meegekregen met een fietsroute, dus die hebben we maar gedaan. De tweede dag nog een heel stuk verder op de scooter gereden, iets van 75 km. De omgeving daar is echt mooi en je ziet er weinig toeristen. En als het toeristen zijn dan zijn het Vietnamese toeristen. Heerlijk bij pagoda's binnengewandeld waar niemand is, echt een oase van rust. Het is ook leuk omdat iedereen daar nog naar je zwaait etc. ze zijn niet echt toeristen gewend. Wij kwamen van Hanoi en dan is het twee/drie uur met de bus. Die reis werd door ons wel afgelegd in een sleeperbus met te kleine bedjes, maar we hadden achterin de bus grotere bedden gezien en de hoteleigenaar heeft die grotere bedden voor ons naar Hue geregeld. Anders was die reis een stuk oncomfortabeler geweest. Regel dus als je relatief van grote omvang bent bedden achterin de bus.
pi_70011942
quote:
Op zondag 14 juni 2009 23:34 schreef MCH het volgende:

[..]

Ninh Binh is echt gaaf. De meeste toeristen komen daar voor een dagtrip naar Tam Coc, maar wij hebben er 2 overnachtingen gedaan. De eerste dag zijn we op de fiets naar Tam Coc gegaan. We hadden van ons hotel een zelfgemaakte kaart meegekregen met een fietsroute, dus die hebben we maar gedaan.
Klinkt bekend, heb precies hetzelfde gedaan (ook met de zelfgemaakte kaart ).

Tweede dag ben ik de andere kant op gefietst, ook toen in een bootje gestapt en heerlijk rustig (2 toeristen gezien) gevaren door grotten en langs prachtige bossen, kalkstenen bergen en tempels.

Derde dag ben ik naar Cuc Phuong National Park geweest, mooie (en zware) wandeltocht door de jungle.
  maandag 15 juni 2009 @ 10:09:07 #111
34586 kepler
No bounce, no play
pi_70017852
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 18:21 schreef KNAK het volgende:

[..]

en?

hoe was het?
tof

Uiteindelijk een 2 daagse toch gedaan voor 40 euro, omdat een paar vrienden die ook gingen doen Maar het was een superrelaxte boot, met Airco en echt lekker eten! Halong Bay is prachtig

Zit nu in Nah Trang en heb vanochtend 2 duiken gemaakt, redelijk leuk duiken ook hier Morgen richting Dalat en daar hopelijk een paar dagen relaxen (beetje in de bergen rijden )
The line is a dot to you!
  maandag 15 juni 2009 @ 10:10:50 #112
34586 kepler
No bounce, no play
pi_70017887
@badmeester, 4 dagen Halong Bay lijkt me een beetje lang Zeker als je een tour gaat doen
The line is a dot to you!
pi_70019069
quote:
Op maandag 15 juni 2009 10:09 schreef kepler het volgende:

[..]

tof

Uiteindelijk een 2 daagse toch gedaan voor 40 euro, omdat een paar vrienden die ook gingen doen Maar het was een superrelaxte boot, met Airco en echt lekker eten! Halong Bay is prachtig

Zit nu in Nah Trang en heb vanochtend 2 duiken gemaakt, redelijk leuk duiken ook hier Morgen richting Dalat en daar hopelijk een paar dagen relaxen (beetje in de bergen rijden )
Waar heb je in Nha Trang gedoken.. was het vergelijkbaar met Thailand/Maleisie?
pi_70019400
Da Nang lijkt sprekend op Chiangmai volgens verhalen van mensen die daar geweest zijn.
IK ben ook van plan om naar Viet Nam te gaan. Ik spreek ook vietnamees dus dat zal me zeker helpen
(geleerd via boeken en sharedtalk + skype en kijk nu films en luister muziek)

EDIT: OOOPS JE ZEI NIET DA NANG .. IK FOUT GELEZEN ahhahah
geen idee dus

Ben er echter nog nooit geweest
Maar de grote steden zijn vast vergelijkbaar met Thailand.
Eigenlijk verschillen al die landen niet HEEL VEEL van elkaar in zuid oost azie imo.
Ik woon in Thailand maar ben in Burma geweest, Laos, Cambodia, Maleisie etc en je kunt in principe kiezen tussen:

- Stedelijk
- Rural

maar zoveel verschilt het niet als je kijkt naar landen onderling.
Je kunt in Thailand ook bijvoorbeeld naar Baan Tak gaan ipv Bangkok en heb je ook al een wereld van verschil.

Nou ja volgend jaar Ha Noi ofzo dan maar
pi_70019647
quote:
Op maandag 15 juni 2009 11:07 schreef Flammie het volgende:
Da Nang lijkt sprekend op Chiangmai volgens verhalen van mensen die daar geweest zijn.
Het zijn beide redelijk grote steden, maar daar houdt de vergelijking wel op.
pi_70019847
Nou ja, ik denk dat voor de gemiddelde toerist deze verschillen nauwelijks te ontdekken vallen. Je moet langere tijd blijven

Het is inderdaad geen kopie van chiangmai ofzo (natuurlijk niet) maar ik denk dat het best te vergelijken valt, afgaande op genomen foto's en verhalen dus

Volgend jaar wijst het zich uit
pi_70019935
quote:
Op maandag 15 juni 2009 11:21 schreef Flammie het volgende:
Nou ja, ik denk dat voor de gemiddelde toerist deze verschillen nauwelijks te ontdekken vallen. Je moet langere tijd blijven

Het is inderdaad geen kopie van chiangmai ofzo (natuurlijk niet) maar ik denk dat het best te vergelijken valt, afgaande op genomen foto's en verhalen dus

Volgend jaar wijst het zich uit
Ik vind van niet
pi_70020092
quote:
Op maandag 15 juni 2009 11:24 schreef Ruud het volgende:

[..]

Ik vind van niet
Dan kom ik daar vanzelf wel achter heel snel
Maakt het natuurlijk wel interessanter aangezien ik Chiang Mai ondertussen wel door en door ken.

Weet verder eigenlijk alleen het een en ander van Ha Noi maar misschien ben ik wat te goed gelovig door die lui op hun gesproken woord te geloven Kom er wel achter dus

Ik verwacht iig veel van Da Nang
pi_70020195
quote:
Op maandag 15 juni 2009 11:29 schreef Flammie het volgende:
Ik verwacht iig veel van Da Nang
Doe dat maar niet. Zo bijzonder is het niet. Het is eigenlijk gewoon de toegangspoort tot Hué en Hoi An

Jij woont in Chiang Mai begrijp ik?
  maandag 15 juni 2009 @ 14:31:15 #120
34586 kepler
No bounce, no play
pi_70025070
quote:
Op maandag 15 juni 2009 10:54 schreef DancePlaza het volgende:

[..]

Waar heb je in Nha Trang gedoken.. was het vergelijkbaar met Thailand/Maleisie?
Moet ik ff opzoeken in mn divelog

Maar ik heb alleen in Ko Tao gedoken en dat was redelijk te vergelijken met Nah Trang
Twee keer meer dan een uur gedoken Zichtbaarheid niet superhoog, maar genoeg
The line is a dot to you!
pi_70025818
quote:
Op maandag 15 juni 2009 11:32 schreef Ruud het volgende:

[..]

Doe dat maar niet. Zo bijzonder is het niet. Het is eigenlijk gewoon de toegangspoort tot Hué en Hoi An

Jij woont in Chiang Mai begrijp ik?
Jep Chiang Mai
Geweldig leuke stad met genoeg vermaak.
pi_70028968
quote:
Op maandag 15 juni 2009 14:54 schreef Flammie het volgende:

[..]

Jep Chiang Mai
Geweldig leuke stad met genoeg vermaak.
Vond ik ook ja, al was ik er maar een paar dagen.
  maandag 15 juni 2009 @ 16:51:19 #123
24329 KNAK
ff w88,......
pi_70030091
Heb gehoord dat je beter niet in deze tijd kan gaan... monsoon..... iets wat voor vele een ongemak is geweest

Mijn reis staat nu vast in juli, maar ik hoor nu links en rechts dat het zonde van de tijd is, aangezien ik Sapa wil gaan aandoen, in Halong Bay rond gaat swaffelen etc.
Wat is wijsheid?
Mai pben rai~!
  maandag 15 juni 2009 @ 17:31:00 #124
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_70031475
quote:
Op maandag 15 juni 2009 16:51 schreef KNAK het volgende:
Heb gehoord dat je beter niet in deze tijd kan gaan... monsoon..... iets wat voor vele een ongemak is geweest

Mijn reis staat nu vast in juli, maar ik hoor nu links en rechts dat het zonde van de tijd is, aangezien ik Sapa wil gaan aandoen, in Halong Bay rond gaat swaffelen etc.
Wat is wijsheid?
Ik zou gewoon niet gaan!
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_70032186
Ik ga 6 juli voor 2 maanden naar Azie. Ik ga vanuit Laos naar Vietnam, echter weet ik niet precies welke dag dit zal zijn. Als ik 1 dag later aankom dan ik op mijn visum heb aangegeven, heb ik dan een probleem?
pi_70032628
quote:
Op maandag 15 juni 2009 17:53 schreef InnocentFR het volgende:
Ik ga 6 juli voor 2 maanden naar Azie. Ik ga vanuit Laos naar Vietnam, echter weet ik niet precies welke dag dit zal zijn. Als ik 1 dag later aankom dan ik op mijn visum heb aangegeven, heb ik dan een probleem?
Als het goed is staat er data op het visum. Kijk even naar Valid from en until. Binnen die periode kun je het land in. 1 dag later maakt dus niets uit.
  maandag 15 juni 2009 @ 19:48:06 #127
24329 KNAK
ff w88,......
pi_70035937
quote:
Op maandag 15 juni 2009 17:31 schreef MoneyTalks het volgende:

[..]

Ik zou gewoon niet gaan!
Ik kan inderdaad alle kanten nog op.... Denk dat ik maar het weer ga bekijken wat dat doet. een week van te voren de forecast eens bekijken.

Gaat er veel verloren als het regent? op de boot @ Halong B. zitten met regen, in Sapa lopen met regen etc.


hmmmm
Mai pben rai~!
  maandag 15 juni 2009 @ 20:03:39 #128
62913 Blik
The one and Only!
pi_70036575
Sapa maakt niks uit als het regent, blijft erg mooi. Halong Bay is denk ik wel een stuk mooier als het lekker weer is
pi_70036673
quote:
Op maandag 15 juni 2009 20:03 schreef Blik het volgende:
Sapa maakt niks uit als het regent, blijft erg mooi. Halong Bay is denk ik wel een stuk mooier als het lekker weer is
De tweede dag van onze Sapa tour is in overleg afgelast omdat het gewoon te gevaarlijk was. De steile hellingen waren door de regen gewoon glijbanen geworden.
  maandag 15 juni 2009 @ 20:52:36 #130
62913 Blik
The one and Only!
pi_70038689
quote:
Op maandag 15 juni 2009 20:06 schreef MCH het volgende:

[..]

De tweede dag van onze Sapa tour is in overleg afgelast omdat het gewoon te gevaarlijk was. De steile hellingen waren door de regen gewoon glijbanen geworden.
Tja, maar het wordt er niet minder mooi op. De vergezichten blijven geweldig, ook tijdens de regen. Onze tour ging gewoon door en was ook één groot glij-spektakel. Had ook wel z'n charme natuurlijk
pi_70094144
in juli / augustus is Halong en Sa Pa qua weer dus verre van ideaal i.v.m afgelastingen?
  woensdag 17 juni 2009 @ 13:50:46 #132
62913 Blik
The one and Only!
pi_70094680
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 13:36 schreef Dizzee het volgende:
in juli / augustus is Halong en Sa Pa qua weer dus verre van ideaal i.v.m afgelastingen?
Ha Long Bay wordt niet snel afgelast. Sapa betreft het alleen de tocht naar beneden, de omgeving is mooi genoeg om op eigen houtje te verkennen
pi_70103726
Leent Vietnam zich voor het reizen met een koffer of raden jullie een backpack aan? (ik heb beide)
pi_70103849
Backpack

Veel handiger in bus en trein.
  woensdag 17 juni 2009 @ 21:35:42 #135
62913 Blik
The one and Only!
pi_70111807
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 17:59 schreef Dizzee het volgende:
Leent Vietnam zich voor het reizen met een koffer of raden jullie een backpack aan? (ik heb beide)
backpack, koffers zijn voor zakenreizen of voor als je een tijd lang in hetzelfde hotel zit
pi_70147646
Ik vertrek 6 juli naar Kuala Lumpur, vervolgens naar Laos, Vietnam en beetje Thailand op het einde. Totaal een week of 8.

Ik zit alleen nog een beetje te twijfelen welke valuta ik zou meenemen en hoeveel. Tuurlijk zal ik daar ook geld uit een ATM halen, maar wel makkelijk om het een en ander op zak te hebben. Zit te denken aan wel redelijk wat dollars en klein beetje euros/kip/dong.
  donderdag 18 juni 2009 @ 22:05:20 #137
62913 Blik
The one and Only!
pi_70147986
quote:
Op donderdag 18 juni 2009 21:57 schreef InnocentFR het volgende:
Ik vertrek 6 juli naar Kuala Lumpur, vervolgens naar Laos, Vietnam en beetje Thailand op het einde. Totaal een week of 8.

Ik zit alleen nog een beetje te twijfelen welke valuta ik zou meenemen en hoeveel. Tuurlijk zal ik daar ook geld uit een ATM halen, maar wel makkelijk om het een en ander op zak te hebben. Zit te denken aan wel redelijk wat dollars en klein beetje euros/kip/dong.
Tja, ik zou in ieder geval geen lokale valuta in Nederland gaan kopen. Euros kun je zo goed als niks mee. Dollars is wel makkelijk, maar niet persé nodig
pi_70148475
Makkelijkste is gewoon daar uit de ATM halen. En een paar dollar zakgeld.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  donderdag 18 juni 2009 @ 22:46:24 #139
62913 Blik
The one and Only!
pi_70149776
quote:
Op donderdag 18 juni 2009 22:15 schreef MoneyTalks het volgende:
Makkelijkste is gewoon daar uit de ATM halen. En een paar dollar zakgeld.
Inderdaad, zou dollars meenemen voor als je grenzen overgaat. Maar eigenlijk hebben ze overal tegenwoordig gewoon ATMs
  vrijdag 19 juni 2009 @ 13:00:05 #140
34586 kepler
No bounce, no play
pi_70163376
quote:
Op donderdag 18 juni 2009 21:57 schreef InnocentFR het volgende:
Ik vertrek 6 juli naar Kuala Lumpur, vervolgens naar Laos, Vietnam en beetje Thailand op het einde. Totaal een week of 8.

Ik zit alleen nog een beetje te twijfelen welke valuta ik zou meenemen en hoeveel. Tuurlijk zal ik daar ook geld uit een ATM halen, maar wel makkelijk om het een en ander op zak te hebben. Zit te denken aan wel redelijk wat dollars en klein beetje euros/kip/dong.
Inderdaad gewoon regelmatig naar de ATM gaan. Het enige land waar je vooruit moet denken qua geld is Laos, omdat daar niet overal ATMs te vinden zijn. KL, Vietnam en Thailand kan je op elke hoek een ATM vinden

Veel geld meenemen is alleen maar vragen om moeilijkheden (veel diefstal op de bussen). Maar wat extra (losse) dollars is altijd handig
The line is a dot to you!
pi_70311790
Beste mensen van Fok...
ik was eens aan het kijken...en een reis vanaf Thailand naar VIetnam is zo gemaakt.

Welke hotels/guesthouses raadt men me aan in de steden Hanoi en Ho Chi Minh City?
Ik was al eens aan het kijken, en vond enkele plaatsen, maar helaas heeft geen enkel hotel echt een website daar (zeer vreemd). Weten jullie iets en ook een mogelijke site of email adres van het hotel/guesthouse, laat het me dan weten. Ben benieuwd.
  woensdag 24 juni 2009 @ 06:44:04 #142
34586 kepler
No bounce, no play
pi_70312001
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 03:34 schreef BeardedDragon het volgende:
Beste mensen van Fok...
ik was eens aan het kijken...en een reis vanaf Thailand naar VIetnam is zo gemaakt.

Welke hotels/guesthouses raadt men me aan in de steden Hanoi en Ho Chi Minh City?
Ik was al eens aan het kijken, en vond enkele plaatsen, maar helaas heeft geen enkel hotel echt een website daar (zeer vreemd). Weten jullie iets en ook een mogelijke site of email adres van het hotel/guesthouse, laat het me dan weten. Ben benieuwd.
Ik zou er gewoon heen gaan en een beetje rondkijken naar een goed hotel. Er zullen ook genoeg mensen naar je toe komen die je een hotel aanbieden Ik zou je graag een hotel willen aanraden, maar ik kan die namen nooit onthouden

Laatste dag in HCMC... Vond Hanoi toch leuker
The line is a dot to you!
  woensdag 24 juni 2009 @ 08:24:25 #143
62913 Blik
The one and Only!
pi_70312603
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 03:34 schreef BeardedDragon het volgende:
Beste mensen van Fok...
ik was eens aan het kijken...en een reis vanaf Thailand naar VIetnam is zo gemaakt.

Welke hotels/guesthouses raadt men me aan in de steden Hanoi en Ho Chi Minh City?
Ik was al eens aan het kijken, en vond enkele plaatsen, maar helaas heeft geen enkel hotel echt een website daar (zeer vreemd). Weten jullie iets en ook een mogelijke site of email adres van het hotel/guesthouse, laat het me dan weten. Ben benieuwd.
Tja, Vietnam staat bekend om zijn "minihotels". Daar zijn er duizenden van per stad en die hebben allemaal geen website ofzoiets dergelijks.
  zondag 5 juli 2009 @ 22:07:57 #144
24329 KNAK
ff w88,......
pi_70682649
Dinsdag eindelijk zover :p .. naar BKK, even tandarts en 8 uur later vlucht naar Hanoi

Monsoon in het niews.......en ik zit dus de 9e een het noorden.......Sapa...
Ben benieuwd naar het weer, een beetje regen is niet erg, hier is ook de monsoon gestart,, maar hele aardklootverschuivingen etc is wat minder


Hotel? ik heb maar wat van www.tripadvisor.com geplukt, dat is altijd toch wel een makkelijk alternatief als je ergens voor het eerst bent en een hotel nodig hebt. Beetje die reviews doorspitten enzo..

Ben benieuwd
Mai pben rai~!
pi_70682745
Een hoop overstromingen daar
  zondag 5 juli 2009 @ 22:20:34 #146
24329 KNAK
ff w88,......
pi_70683170
ben benieuwd of ik daar last van ga hebben
Mai pben rai~!
  zondag 5 juli 2009 @ 23:00:14 #147
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_70684746
Mn vriendin en ik landen woensdag 13:10 lokale tijd in Hanoi
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_70727964
Reis is geboekt...ga vier dagen Hanoi...wat zijn in deze stad de bezienswaardigehden/hotspots?
Wil eigenlijk nog 1 nacht in Halong Bay verblijven, alvorens terug te vliegen naar Bangkok...is dit aan te raden? Zie veel info over Halong, maar niet door de bomen het bos als het ware...
  dinsdag 7 juli 2009 @ 08:46:05 #149
34586 kepler
No bounce, no play
pi_70728852
Halong Bay zeker niet overslaan! De belangrijkste dingne in Hanoi kan je wel in 2 dagen doen

Gewoon naar de fotos kijken van Halong Bay
The line is a dot to you!
  woensdag 8 juli 2009 @ 19:18:13 #150
6941 APK
Factual, I think.
pi_70788914
Hmmz, wij proberen een binnenlandse vlucht te boeken met Vietnam Airlines, helaas lukt betalen met credit card niet.

Ik heb zo'n vermoeden dat het komt omdat mijn volledige voornaam in mijn paspoort staat (moet ingevuld worden bij passagiersgegevens) en alleen een initiaal op mijn cc.

Iemand ervaring met dit probleem?
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_70802104
Ja,
ik meen meer of er ook mensen zijn die me speciale Halong Bay tours voor 1 nacht kunnen aanraden of die iets weten?

En wat zijn de bezienswaardigheden/doe-waardigheden in Hanoi?
  donderdag 9 juli 2009 @ 06:46:20 #152
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_70802265
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 19:18 schreef APK het volgende:
Hmmz, wij proberen een binnenlandse vlucht te boeken met Vietnam Airlines, helaas lukt betalen met credit card niet.

Ik heb zo'n vermoeden dat het komt omdat mijn volledige voornaam in mijn paspoort staat (moet ingevuld worden bij passagiersgegevens) en alleen een initiaal op mijn cc.

Iemand ervaring met dit probleem?
Wellicht is dit een optie? http://tftravel.com.vn/lang_en/home.html

Is Jetstar niet voordeliger trouwens?
  donderdag 9 juli 2009 @ 17:34:45 #153
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_70820072
Hoi, hier ben ik live from Vietnam. Zit nu in Hanoi met m'n dinnetje, en we willen overmorgen naar Halong Bay. Weet iemand een goede te vertrouwen tour organisatie hier in Hanoi, die een goede boot regelt? We willen wss 3 dagen met Cat Ba National Park.

Groetjes, MoneyTalks

(PS: Real Darling Cafe (budget guesthouse uit de Lonely Planet) vermijden!!! We zaten daar de eerste nacht, en het zat er vol met mieren. Koste $8 voor een nacht daar, en dan had je een bed, een kapstok, een wastafel en een toiletpot, en geen ramen! We waren de eerste dag zo moe, dat we het eerste de beste genomen hadden, enorme spijt. Nu zitten we in een wat luxer hotel voor $18 en hebben nu tenminste een koelkast, televisie en airconditioning in de kamer, en natuurlijk licht.)
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  donderdag 9 juli 2009 @ 17:45:10 #154
6941 APK
Factual, I think.
pi_70820416
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 06:46 schreef SlamD het volgende:

Wellicht is dit een optie? http://tftravel.com.vn/lang_en/home.html

Is Jetstar niet voordeliger trouwens?
90¤ duurder dan op de gewone site voor 2 return tickets, maar op de uk site van Vietnam Airlines is het 220¤ duurder.

Bedankt dus.

Jetstar kan niet, het gaat om Phu Quoc.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_70826630
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 17:34 schreef MoneyTalks het volgende:
Hoi, hier ben ik live from Vietnam. Zit nu in Hanoi met m'n dinnetje, en we willen overmorgen naar Halong Bay. Weet iemand een goede te vertrouwen tour organisatie hier in Hanoi, die een goede boot regelt? We willen wss 3 dagen met Cat Ba National Park.

Groetjes, MoneyTalks

(PS: Real Darling Cafe (budget guesthouse uit de Lonely Planet) vermijden!!! We zaten daar de eerste nacht, en het zat er vol met mieren. Koste $8 voor een nacht daar, en dan had je een bed, een kapstok, een wastafel en een toiletpot, en geen ramen! We waren de eerste dag zo moe, dat we het eerste de beste genomen hadden, enorme spijt. Nu zitten we in een wat luxer hotel voor $18 en hebben nu tenminste een koelkast, televisie en airconditioning in de kamer, en natuurlijk licht.)
Vega Travel
  vrijdag 10 juli 2009 @ 18:13:43 #156
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_70856231
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 20:49 schreef MCH het volgende:

[..]

Vega Travel
dank je, we hebben hier voor overmorgen geboekt internet nu op mobiel via wifi in hotel
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  dinsdag 21 juli 2009 @ 04:14:23 #157
34586 kepler
No bounce, no play
pi_71169457
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 17:34 schreef MoneyTalks het volgende:


(PS: Real Darling Cafe (budget guesthouse uit de Lonely Planet) vermijden!!! We zaten daar de eerste nacht, en het zat er vol met mieren. Koste $8 voor een nacht daar, en dan had je een bed, een kapstok, een wastafel en een toiletpot, en geen ramen! We waren de eerste dag zo moe, dat we het eerste de beste genomen hadden, enorme spijt. Nu zitten we in een wat luxer hotel voor $18 en hebben nu tenminste een koelkast, televisie en airconditioning in de kamer, en natuurlijk licht.)
Had je niet zo'n kopie-hotel?
The line is a dot to you!
  dinsdag 21 juli 2009 @ 08:47:33 #158
62913 Blik
The one and Only!
pi_71170417
quote:
Op dinsdag 21 juli 2009 04:14 schreef kepler het volgende:

[..]

Had je niet zo'n kopie-hotel?
ja, dat is helemaal niet gek in Vietnam
  dinsdag 21 juli 2009 @ 14:25:12 #159
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_71179714
quote:
Op dinsdag 21 juli 2009 04:14 schreef kepler het volgende:

[..]

Had je niet zo'n kopie-hotel?
Nee, we hebben gewoon het adres uit de Lonely Planet bezocht. We zijn er niet afgezet door een taxi ofzo, we zijn er zelf heen gelopen. Maar we waren zo moe, dat we het maar namen en we besloten gewoon de volgende dag iets beters te zoeken.

Nu zitten we in Nha Trang in een leuk hotelletje met uitzicht op zee voor 12$. Morgen om 10u vertrekken we naar Dalat. Helaas was het erg bewolkt vandaag, en het water is erg troebel (dus niet zo mooi blauw als op de foto's, waarschijnlijk door rivierwater door hevige regenval).
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  dinsdag 21 juli 2009 @ 14:36:04 #160
34586 kepler
No bounce, no play
pi_71180083
quote:
Op dinsdag 21 juli 2009 14:25 schreef MoneyTalks het volgende:

[..]

Nee, we hebben gewoon het adres uit de Lonely Planet bezocht. We zijn er niet afgezet door een taxi ofzo, we zijn er zelf heen gelopen. Maar we waren zo moe, dat we het maar namen en we besloten gewoon de volgende dag iets beters te zoeken.

Nu zitten we in Nha Trang in een leuk hotelletje met uitzicht op zee voor 12$. Morgen om 10u vertrekken we naar Dalat. Helaas was het erg bewolkt vandaag, en het water is erg troebel (dus niet zo mooi blauw als op de foto's, waarschijnlijk door rivierwater door hevige regenval).
Dalat
Geniale tijd gehad daar

Als jullie een easyrider tour willen doen (bv een dagtour in Dalat) dan kan ik Peter aanraden. Een rappende Vietnamees, die veel wiet rookt en alleen maar Beer Hoi drinkt (na het rijden, dat wel )
Zijn nummer 0937 348677
The line is a dot to you!
  woensdag 22 juli 2009 @ 13:26:00 #161
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_71212405
Inmiddels zitten we in Da Lat, in een hotelkamer voor 9$ met maar liefst drie tweepersoons bedden (en we zijn met z'n tweetjes )

We hebben een easy rider dagtourtje voor morgen geboekt, kost ons 18$ p.p.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  woensdag 22 juli 2009 @ 13:35:50 #162
62913 Blik
The one and Only!
pi_71212800
quote:
Op woensdag 22 juli 2009 13:26 schreef MoneyTalks het volgende:
Inmiddels zitten we in Da Lat, in een hotelkamer voor 9$ met maar liefst drie tweepersoons bedden (en we zijn met z'n tweetjes )

We hebben een easy rider dagtourtje voor morgen geboekt, kost ons 18$ p.p.
precies hetzelfde meegemaakt in Vietnam. Vaak worden dat soort kamers ook gehuurd door families die op vakantie zijn. Dus lekker met z'n allen op 1 kamer
  donderdag 23 juli 2009 @ 09:57:10 #163
34586 kepler
No bounce, no play
pi_71241553
Panaroma foto van Halong Bay, grote versie is de gehele panorama




Grote versie
The line is a dot to you!
  donderdag 23 juli 2009 @ 10:16:06 #164
62913 Blik
The one and Only!
pi_71242026
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 09:57 schreef kepler het volgende:
Panaroma foto van Halong Bay, grote versie is de gehele panorama

[ afbeelding ]


Grote versie
Nice, heb je hem ook nog meer high-res voor mij?
  donderdag 23 juli 2009 @ 10:21:58 #165
34586 kepler
No bounce, no play
pi_71242192
kan ik wel even maken
The line is a dot to you!
  donderdag 23 juli 2009 @ 10:24:18 #166
62913 Blik
The one and Only!
pi_71242252
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 10:21 schreef kepler het volgende:
kan ik wel even maken
Zou top zijn, mooie pic om af te laten drukken eventueel.
  donderdag 23 juli 2009 @ 10:31:58 #167
34586 kepler
No bounce, no play
pi_71242429
grootste resolutie is 10 MB groot, ff kijken of ik hem hier kan uploaden. Stuur ik je zo een PM
The line is a dot to you!
pi_71242666
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 09:57 schreef kepler het volgende:
Panaroma foto van Halong Bay, grote versie is de gehele panorama

[ afbeelding ]


Grote versie
  donderdag 23 juli 2009 @ 10:52:19 #169
34586 kepler
No bounce, no play
pi_71242936
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 10:24 schreef Blik het volgende:

[..]

Zou top zijn, mooie pic om af te laten drukken eventueel.
Te traag hier
Volgende week als ik in een internetcafe zit zal ik hem uploaden
The line is a dot to you!
pi_71243159
Easy rider tourtje gehad vandaag, was leuk met Duc en Mui van www.dalat-easyrider.com.vn . We doen echter geen langere trip, omdat het je 65$ per dag per persoon kost. En dat is ons een beetje teveel van het goede
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_71243443
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 10:59 schreef MoneyTalks het volgende:
Easy rider tourtje gehad vandaag, was leuk met Duc en Mui van www.dalat-easyrider.com.vn . We doen echter geen langere trip, omdat het je 65$ per dag per persoon kost. En dat is ons een beetje teveel van het goede
Het is het geld wel waard hoor, MoneyTalks.
  donderdag 23 juli 2009 @ 11:28:29 #172
62913 Blik
The one and Only!
pi_71244116
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 10:52 schreef kepler het volgende:

[..]

Te traag hier
Volgende week als ik in een internetcafe zit zal ik hem uploaden
no worries, top dat je de moeite wilt nemen tijdens je vakantie. Anders komt het na je wereldreis wel
  donderdag 23 juli 2009 @ 12:11:15 #173
34586 kepler
No bounce, no play
pi_71245750
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 11:28 schreef Blik het volgende:

[..]

no worries, top dat je de moeite wilt nemen tijdens je vakantie. Anders komt het na je wereldreis wel
tis niet echt meer vakantie op dit moment Zit in een eigen kamer in Melbourne, met dus traag internet (en weinig werk )

Maar 65 dollar per dag voor een Easyrider tour vind ik echt veel geld. Waarom zou dit de moeite waard zijn?? Motor kan je zelf huren voor ongeveer 10-15 dollar, overnachting 5 dollar p.p., eten 5 dollar p.p. Kom ik dus op, zeg, 30 dollar per dag als je het zelf zou doen, wat volgens mij leuker is.

Zelf heb ik regelmatig dagtochten gemaakt zonder gids en dus 1 keer met een gids. Vond er niet echt veel verschil inzitten, behalve dat we misschien 1 tempel meer hebben gezien
The line is a dot to you!
  donderdag 23 juli 2009 @ 13:17:10 #174
62913 Blik
The one and Only!
pi_71248173
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 10:59 schreef MoneyTalks het volgende:
Easy rider tourtje gehad vandaag, was leuk met Duc en Mui van www.dalat-easyrider.com.vn . We doen echter geen langere trip, omdat het je 65$ per dag per persoon kost. En dat is ons een beetje teveel van het goede
Van die 65 dollar kun je zeker 50 dollar maken per dag.
pi_71249385
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 12:11 schreef kepler het volgende:
Maar 65 dollar per dag voor een Easyrider tour vind ik echt veel geld. Waarom zou dit de moeite waard zijn?? Motor kan je zelf huren voor ongeveer 10-15 dollar, overnachting 5 dollar p.p., eten 5 dollar p.p. Kom ik dus op, zeg, 30 dollar per dag als je het zelf zou doen, wat volgens mij leuker is.
Moet je wel motor kunnen rijden

Ik betaalde $50 per dag, vond ik de moeite waard in ieder geval.
  donderdag 23 juli 2009 @ 13:54:08 #176
34586 kepler
No bounce, no play
pi_71249452
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 13:51 schreef Ruud het volgende:

[..]

Moet je wel motor kunnen rijden
Goed punt

Ik vond het iig niet de moeite om achterop te zitten
The line is a dot to you!
pi_71249727
Ik vond o.a. de uitleg die ik erbij kreeg erg interessant, ook kom je in dorpjes en in huisjes waar je normaal niet zo snel zou komen.
  donderdag 23 juli 2009 @ 14:06:08 #178
62913 Blik
The one and Only!
pi_71249814
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 13:54 schreef kepler het volgende:

[..]

Goed punt

Ik vond het iig niet de moeite om achterop te zitten
you've got mail
  donderdag 23 juli 2009 @ 14:13:18 #179
34586 kepler
No bounce, no play
pi_71250050
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 14:02 schreef Ruud het volgende:
Ik vond o.a. de uitleg die ik erbij kreeg erg interessant, ook kom je in dorpjes en in huisjes waar je normaal niet zo snel zou komen.
Ow dat zeker wel, maar voor mij het geld niet waard

Toen we alleen rondreden kwamen we ook locals tegen die ons meenemen naar hun huis of een tempel, maar dan uiteindelijk geld vragen
The line is a dot to you!
  donderdag 30 juli 2009 @ 14:12:53 #180
6941 APK
Factual, I think.
pi_71458172
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 03:40 schreef kepler het volgende:

Visa on arrival is dus wel mogelijk (wel vantevoren regelen)
http://www.vietnam-visa.com/
Heb je zelf ook van deze service gebruik gemaakt en is het betrouwbaar?
Is namelijk bijna de helft goedkoper dan het hier aanvragen.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  donderdag 30 juli 2009 @ 14:13:45 #181
62913 Blik
The one and Only!
pi_71458197
Kepler, waar blijft die picca
  vrijdag 31 juli 2009 @ 12:42:37 #182
34586 kepler
No bounce, no play
pi_71486933
quote:
Op donderdag 30 juli 2009 14:12 schreef APK het volgende:

[..]

Heb je zelf ook van deze service gebruik gemaakt en is het betrouwbaar?
Is namelijk bijna de helft goedkoper dan het hier aanvragen.
Zelf niet gebruikt, in Bangkok visum geregeld

@Blik, komt er nu aan
The line is a dot to you!
pi_71488382
Zit net even dit te kijken: http://www.rtl.nl/compone(...)our_Planet_s1_a4.xml

Ik wil terug
  vrijdag 31 juli 2009 @ 13:54:26 #184
6941 APK
Factual, I think.
pi_71488995
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 12:42 schreef kepler het volgende:

Zelf niet gebruikt, in Bangkok visum geregeld
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 06:46 schreef SlamD het volgende:

Wellicht is dit een optie? http://tftravel.com.vn/lang_en/home.html
We zijn het nu via bovenstaand reisbureau (waar we ook de binnenlandse vlucht hebben geboekt) aan het regelen.
Nog iets goedkoper.
45$ ipv 60¤ + aangetekend verzenden bij de ambassade.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  vrijdag 31 juli 2009 @ 13:57:14 #185
34586 kepler
No bounce, no play
pi_71489099
Dat scheelt aardig wat jah

Ik heb in Bangkok ook 45 betaald geloof ik
The line is a dot to you!
pi_71753044
Inmiddels sinds afgelopen vrijdag terug in Nederland, was een erg leuke vakantie, en ga zeker in de komende jaren nog een keer naar Zuidoost-Azië op vakantie. Phu Quoc viel erg tegen, we wisten dat het niet het goede seizoen was, maar we hadden het toch wat mooier verwacht toen we er foto's van zagen.

In totaal zo'n 1500 euro kwijt voor 30 dagen (700 vliegreis, 800 ter plekke uitgegeven). Gemiddeld kom je exclusief vliegreis dus uit op zo'n 26 euro per dag. En dat is inclusief souvenirs (o.a. een pak laten maken, schoenen laten maken, verder uiteraard veel merkkleding gekocht)

Ik zal binnenkort nog een lijstje met de hotels die we hebben gebruikt geven met daarbij het commentaar of het een aanrader of afrader is. En verder nog wat leuke winkeltjes en restaurants.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_72554557
Bij deze het beloofde lijstje met hotels, alle prijzen zijn per kamer voor 2 personen. Duimpje naar boven de aanraders, duimpje naar beneden de afrader.

Hanoi
Real Darling Cafe - 33 Hang Quat Street - $8/nacht
Vermijden, slechtste guest house van onze hele reis. We zijn hier 8u 's ochtends de volgende dag meteen uitgecheckt, het zat er vol met mieren, er was geen airconditioning, geen ramen naar buiten, en het was warm en vochtig.

Sunny Hotel - 1 Ngo Gach Street - $18/nacht
Na onze slechte ervaring met Real Darling Cafe zijn we op zoek gegaan naar een beter hotel, uiteindelijk kwamen we bij Sunny Hotel uit. Uiteindelijk is het een van de beste hotels van onze reis gebleken. Een brandschone kamer. Goed bed, goede airco, wifi, satelliet tv, laminaat vloer, mooie houten afwerking in de gehele kamer. Ook had de badkamer een echte douche cabine (hebben meeste hotels niet) en de wastafel en wc waren brandschoon. Prima ervaring gehad hier, alleen wel een van de duurste hotels waar we gezeten hebben.

Thuy Nga Hotel - 24C Ta Hien Street - $12/nacht
Door noodweer werd onze Ha Long Bay trip een dag uitgesteld, toen zijn we naar dit guest house gegaan. Dit was een prima guest house, een schone kamer met twee bedden (1-persoons en 2-persoons), enige nadeel was dat er een open stuk boven de balkondeur zat waar de airco slang naar buiten ging, dit zorgde voor wat geluidsoverlast toen het regende. Verder prima waar voor je geld.

Grand View Hotel - 50 Hang Be Street - $22/nacht
Onze laatste nacht voordat we terug naar NL gingen wilden we in luxe beleven, dus gingen we naar dit hotel. Dit is het allermooiste hotel waar we in hebben gezeten tijdens onze reis. Ook hier weer laminaat vloer, grote LCD tv, erg schone badkamer, heerlijk bed, ruime kamer. Enige nadeel is dat er in de badkamer een buis circa 15cm uit de grond stak, maar die zat verder niet in de weg, het zag er alleen lelijk uit. Maar dit is een aanrader als je een keertje luxe wilt vertoeven in het Old Quarter.

Hué
Thai Binh Hotel I - 6/34 Nguyen Tri Phuong Street - 12$/nacht
Goed hotel gelegen in het budget gedeelte van Hué. Erg ruime kamer met twee ruime bedden. Ook zat er een echte badkuip in de badkamer. Gewoon een aanrader.

Hoi An
Hòa Bình Hotel - 696 Hai Ba Trung Street - $12/nacht
Mooi hotel met indoor zwembad! Zwembad was ook goed onderhouden. Nadeel van dit hotel was dat er in onze kamer mieren rondliepen, waardoor we ervoor gekozen hebben de volgende dag een ander hotel te zoeken. Als je echter een kamer zonder mieren hebt, zal je hier een leuke tijd beleven. Zorg wel dat je afspreekt dat de prijs inclusief airco is, en niet 'fan', want dan betaal je alleen voor de ventilator.

Phuoc An Hotel - 31/1 Tran Cao Van Street - $14/nacht
Uiteindelijk kwamen we hier terecht. Dit is een luxe hotel, alleen hadden wij de goedkoopste kamer, en die had eigenlijk geen echte ramen (alleen een soort kelderraampje). Verder was de kamer wel brandschoon, en we hadden geen last van insecten. Ook zit er een badkuip in de ruime badkamer. Het hotel heeft een buitenzwembad en gratis fietsen te leen, en vlak ernaast kan je voor 3000 dong bier drinken (12 eurocent).

Nha Trang
Hà Thu Hotel - 64/2 Tran Phu - $12/nacht
Schoon hotel in het budget gedeelte van Nha Trang, met een beetje geluk heb je uitzicht op zee. Verder was het een schoon hotel, alleen zijn we maar 1 dag in Nha Trang gebleven vanwege het slechte weer.

Da Lat
Ái Nghia - 80 Phan Đình Phùng - $9/nacht
Een leuke familiehotel, we hadden hier een kamer met wel drie 2-persoonsbedden voor 9 dollar per nacht. De kamer zag er een beetje gedateerd uit, maar was verder wel gewoon schoon. De receptie is erg behulpzaam en vriendelijk.

Ho Chi Minh City
Vinh Chung - 283/26 Phạm Ngũ Lão - $12/nacht
Erg mooi hotel in de budget straat van Saigon, het zag er allemaal heel erg nieuw uit (stickers zaten nog op het nieuwe LCD scherm, de airco en de koelkast). Enige nadeel was dat er door het raampje van de badkamer een mierenkolonie een invasie besloot uit te voeren op onze kamer. Gelukkig was de receptioniste zo behulpzaam ons een anti-insectenspray te geven voor de rest van ons verblijf. We zijn hier gebleven, en hebben verder niet zoveel last meer gehad van de mieren. Mooi hotel, voor een goede prijs in Saigon (alle hotels vroegen erg veel geld).

Phu Quoc
Nhat Lan - Long Beach - $18/nacht
Hier hadden we een bungalow recht aan het strand. Er waren ook goedkopere bungalows, maar die zaten wat verder van het strand af, en we vonden het romantisch aan het strand te zitten. Achteraf had je misschien beter wat verder kunnen zitten, want de zee is toch wel vochtig en maakt veel lawaai in augustus. Sowieso is het af te raden in de zomermaanden naar Phu Quoc te gaan, het is er gewoon lelijk. Zwemmen kan je beter in het zwembad van de buren doen (La Veranda Resort), dit kan als je een drankje bij het restaurant besteld. Ook was er geen airco, terwijl het erg warm en vochtig was.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  dinsdag 8 september 2009 @ 17:21:13 #188
62913 Blik
The one and Only!
pi_72555219
Leuke reviews, airco in Hanoi vond ik een absolute must

Verder blijkt wel dat Vietnam nog steeds retegoedkoop is. In Panama was mijn goedkoopste kamer 22 dollar per nacht. En dan had ik nog niet eens een private bathroom
pi_72555329
quote:
Op dinsdag 8 september 2009 17:21 schreef Blik het volgende:
Leuke reviews, airco in Hanoi vond ik een absolute must

Verder blijkt wel dat Vietnam nog steeds retegoedkoop is. In Panama was mijn goedkoopste kamer 22 dollar per nacht. En dan had ik nog niet eens een private bathroom
Ja we hadden eigenlijk overal airco, op die Real Darling Café in Hanoi, Ai Nghia in Da Lat (buitentemperatuur ~20 graden ) en Nhat Lan in Phu Quoc na. Ook had je bijna overal een koelkast en satelliet televisie.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  dinsdag 8 september 2009 @ 18:16:16 #190
62913 Blik
The one and Only!
pi_72556761
quote:
Op dinsdag 8 september 2009 17:24 schreef MoneyTalks het volgende:

[..]

Ja we hadden eigenlijk overal airco, op die Real Darling Café in Hanoi, Ai Nghia in Da Lat (buitentemperatuur ~20 graden ) en Nhat Lan in Phu Quoc na. Ook had je bijna overal een koelkast en satelliet televisie.
Toen ik in Vietnam was, was mijn duurste kamer iets van 15 dollar, incl. ontbijtbuffet, zwembad, airco, mooie kamer. Goedkoopste 6 dollar. Inderdaad bij de meeste incl. koelkastje en tv. Geniaal is dat
pi_72557658
In Cambodia had ik Nederlandse tv op de kamer.
pi_72557835
In Vietnam vond ik al die voetbalkanalen op de tv ook wel mooi, echt 6-8 verschillende ofzo Sommige met integrale wedstrijden uit Nederland, Feyenoord - NAC en Sparta - Ajax ofzo
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  dinsdag 8 september 2009 @ 19:20:42 #193
6941 APK
Factual, I think.
pi_72558685
Betaal je de accomodatie in dollars of is dat gewoon omgerekend?
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_72558977
Hotels vond ik echt prima in Vietnam, we waren met zn 3-en nooit meer dan 20 dollar kwijt Altijd airco genomen, en nette schone hotels.

In Mui Ne voor 5 dollar pp 5 dagen in een strandbungalow gezeten
pi_72558989
quote:
Op dinsdag 8 september 2009 19:20 schreef APK het volgende:
Betaal je de accomodatie in dollars of is dat gewoon omgerekend?
De prijs is meestal in dollars, maar naar jouw wens kunnen ze ook een 'aantrekkelijke' dong koers gaan hanteren.
  dinsdag 8 september 2009 @ 19:34:05 #196
6941 APK
Factual, I think.
pi_72559184
quote:
Op dinsdag 8 september 2009 19:28 schreef MCH het volgende:

De prijs is meestal in dollars, maar naar jouw wens kunnen ze ook een 'aantrekkelijke' dong koers gaan hanteren.
Hmmz, verwarrend, verwarrend.
Betaal je in restaurants en supermarkten ook met dollars?

En er komen dong's uit de cash points?
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_72559680
quote:
Op dinsdag 8 september 2009 19:34 schreef APK het volgende:

[..]

Hmmz, verwarrend, verwarrend.
Betaal je in restaurants en supermarkten ook met dollars?

En er komen dong's uit de cash points?
Restaurants met dongs. Supermarkten heb ik in het noorden nauwelijks gezien, meer kleine stalletjes/winkeltjes --> daar betaal je dus ook met de dong. In de normale supermarkten in het zuiden betaal je ook gewoon met dong. Uit de ATM's komen dongs. Het enige wat wij dus met dollars hebben betaald waren de excursies en hotels. Eigenlijk heb je de dollar voor overige dingen niet nodig.
  dinsdag 8 september 2009 @ 19:51:31 #198
6941 APK
Factual, I think.
pi_72559803
quote:
Op dinsdag 8 september 2009 19:48 schreef MCH het volgende:

Restaurants met dongs. Supermarkten heb ik in het noorden nauwelijks gezien, meer kleine stalletjes/winkeltjes --> daar betaal je dus ook met de dong. In de normale supermarkten in het zuiden betaal je ook gewoon met dong. Uit de ATM's komen dongs. Het enige wat wij dus met dollars hebben betaald waren de excursies en hotels. Eigenlijk heb je de dollar voor overige dingen niet nodig.
Merci.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_72567655
quote:
Op dinsdag 8 september 2009 18:16 schreef Blik het volgende:

[..]

Toen ik in Vietnam was, was mijn duurste kamer iets van 15 dollar, incl. ontbijtbuffet, zwembad, airco, mooie kamer. Goedkoopste 6 dollar. Inderdaad bij de meeste incl. koelkastje en tv. Geniaal is dat
Nu moet je een beetje uitgaan van een gemiddelde van 12$ voor een goede kamer met airco, tv en koelkast. Als we meer betaalden, kozen we daar ook bewust voor (omdat we toe waren aan wat meer luxe bijv., die 4 dollar meer per nacht maakt dan ook weinig uit).
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  woensdag 9 september 2009 @ 09:55:26 #200
62913 Blik
The one and Only!
pi_72574855
Over het Dollar/Dong verhaal.

De dollar heb je in principe nergens voor nodig in Vietnam. In Vietnam kun je gewoon overal met Dongs betalen, ook bij hotels en dergelijke. Vaak staat de prijs voor de Amerikaanse toeristen in Dollars vermeldt. De Dong heeft een standaard wisselkoers met de dollar van 16.000 Dong. Dus qua wisselkoers maakt het helemaal niks uit. Het is in ieder geval altijd handig om wat dollars achter de hand te houden (zeker aangezien je een misdrijf begaat als je Dongs uitvoert naar het buitenland, dan kun je beter de laatste dag je Dongs uitgeven en de rest met dollars doen).

let wel dat je niet bijster veel kunt opnemen uit de pin-automaten. Toen ik er was, was de maximum 2.000.000 Dong (90 euro). Dit kan ondertussen wel veranderd zijn.
  woensdag 9 september 2009 @ 09:58:47 #201
34586 kepler
No bounce, no play
pi_72574940
Het is nog steeds 2 miljoen Dong, alhoewel ik op het vliegveld 3 miljoen uit de ATM kon halen
The line is a dot to you!
pi_72576405
Ik heb op het vliegveld in Hanoi een keer 4 miljoen dong uit de ATM weten te halen.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_72579539
quote:
Op woensdag 9 september 2009 09:55 schreef Blik het volgende:
Over het Dollar/Dong verhaal.

De dollar heb je in principe nergens voor nodig in Vietnam. In Vietnam kun je gewoon overal met Dongs betalen, ook bij hotels en dergelijke. Vaak staat de prijs voor de Amerikaanse toeristen in Dollars vermeldt. De Dong heeft een standaard wisselkoers met de dollar van 16.000 Dong. Dus qua wisselkoers maakt het helemaal niks uit. Het is in ieder geval altijd handig om wat dollars achter de hand te houden (zeker aangezien je een misdrijf begaat als je Dongs uitvoert naar het buitenland, dan kun je beter de laatste dag je Dongs uitgeven en de rest met dollars doen).

let wel dat je niet bijster veel kunt opnemen uit de pin-automaten. Toen ik er was, was de maximum 2.000.000 Dong (90 euro). Dit kan ondertussen wel veranderd zijn.
Als de prijzen in Dollars staan vermeld en jij wil in Dongs betalen dan willen ze dat nog wel eens omrekenen met een voor hun gunstige dongkoers. Als je het niet vertrouwd dus gewoon even in onderhandeling gaan. Die wisselkoers verandert dus wel.
pi_73251166
Iemand ervaring met visa-vietnam.org om hun Visa te regelen? Ziet er allemaal gelikt en praktisch uit. Enige wat ik me afvraag is of je echt met dollars moet betalen als je je visum ophaalt. Daar ik geen zin heb om ook nog dollars te regelen. Dan haal ik hier alvast wat Dong of gewoon in Euro's.
  woensdag 30 september 2009 @ 18:55:30 #205
6941 APK
Factual, I think.
pi_73251217
quote:
Op woensdag 30 september 2009 18:53 schreef Noxa het volgende:
Iemand ervaring met visa-vietnam.org om hun Visa te regelen? Ziet er allemaal gelikt en praktisch uit. Enige wat ik me afvraag is of je echt met dollars moet betalen als je je visum ophaalt. Daar ik geen zin heb om ook nog dollars te regelen. Dan haal ik hier alvast wat Dong of gewoon in Euro's.
Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat je hier Dong kunt kopen en als het kan lijkt het mij erg duur.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_73251665
quote:
Op woensdag 30 september 2009 18:55 schreef APK het volgende:

[..]

Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat je hier Dong kunt kopen en als het kan lijkt het mij erg duur.
Niet bij stil gestaan dat dat wel eens niet mogelijk zou kunnen zijn. Dan toch maar een paar dollars halen.
  donderdag 1 oktober 2009 @ 00:47:56 #208
34586 kepler
No bounce, no play
pi_73263271
quote:
Op woensdag 30 september 2009 18:55 schreef APK het volgende:

[..]

Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat je hier Dong kunt kopen en als het kan lijkt het mij erg duur.
Volgens mij is dat zelfs illegaal? (Alsin het is verboden om Dong te importeren of exporteren, als dat mogelijk is met geld )
The line is a dot to you!
  donderdag 1 oktober 2009 @ 08:44:41 #209
62913 Blik
The one and Only!
pi_73265138
quote:
Op donderdag 1 oktober 2009 00:47 schreef kepler het volgende:

[..]

Volgens mij is dat zelfs illegaal? (Alsin het is verboden om Dong te importeren of exporteren, als dat mogelijk is met geld )
Klopt als een bus. In principe is het illegaal om Dong uit Vietnam mee te nemen.
pi_73265178
quote:
Op donderdag 1 oktober 2009 00:47 schreef kepler het volgende:

[..]

Volgens mij is dat zelfs illegaal? (Alsin het is verboden om Dong te importeren of exporteren, als dat mogelijk is met geld )
Yep, "Het is verboden de Vietnamese Dong in of uit te voeren." bron: http://www.travelinside.nl/informatie/vietnam/

Wel grappig want toen ik dat zei tegen een moeder en dochter uit NL die daar ook waren deden ze of ik gek was
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_73265201
Hmmm dus eigenlijk ben ik illegaal bezig geweest met mn dongs alhier

ga trouwens de country-side op en probeer niet in een stad te blijven hangen...
pak Hanoi bijvoorbeeld alleen voor te shoppen of uit te gaan (hoewel dat laatste al lastig ging)

anyway beware of taxichauffeurs in Hanoi...enige echte minpunt...zijn echt de grootste oplichters
  donderdag 1 oktober 2009 @ 12:39:37 #212
62913 Blik
The one and Only!
pi_73271276
quote:
Op donderdag 1 oktober 2009 08:48 schreef BeardedDragon het volgende:
Hmmm dus eigenlijk ben ik illegaal bezig geweest met mn dongs alhier

ga trouwens de country-side op en probeer niet in een stad te blijven hangen...
pak Hanoi bijvoorbeeld alleen voor te shoppen of uit te gaan (hoewel dat laatste al lastig ging)

anyway beware of taxichauffeurs in Hanoi...enige echte minpunt...zijn echt de grootste oplichters
Het is ook niet echt zo dat ze er op controleren. Heb zelf ook nog een aantal duizend dong hier liggen.

Taxichauffeurs zijn echt dieven, alleen de echte originele taxi's zijn te vertrouwen. Echter zijn de zwarte taxi's er moeilijk uit te halen. Als je binnen 2 minuten boven de 20.000 Dong zit weet je dat je wordt beduveld
pi_73271588
De Mai Linh taxi's zijn wel te vertrouwen volgens mij.

Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_73281213
In Hanoi moet je ook gewoon achter op de motorbike gaan i.p.v. met de taxi (wel eerst een prijs afspreken uiteraard)
pi_73281261
quote:
Op donderdag 1 oktober 2009 18:18 schreef Ruud het volgende:
In Hanoi moet je ook gewoon achter op de motorbike gaan i.p.v. met de taxi (wel eerst een prijs afspreken uiteraard)
Nee joh, de cyclo!
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_73281309
quote:
Op donderdag 1 oktober 2009 18:19 schreef MoneyTalks het volgende:

[..]

Nee joh, de cyclo!
Kan ook, als je tijd hebt.
pi_73281357
quote:
Op donderdag 1 oktober 2009 18:21 schreef Ruud het volgende:

[..]

Kan ook, als je tijd hebt.
Wie heeft er nou geen tijd als ie op vakantie is
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  donderdag 1 oktober 2009 @ 22:18:33 #218
62913 Blik
The one and Only!
pi_73289928
quote:
Op donderdag 1 oktober 2009 18:18 schreef Ruud het volgende:
In Hanoi moet je ook gewoon achter op de motorbike gaan i.p.v. met de taxi (wel eerst een prijs afspreken uiteraard)
Als je met z'n 2-en bent, waarvan er eentje wat bangig is aangelegd, is dat geen optie kan ik je vertellen
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 09:00:14 #219
34586 kepler
No bounce, no play
pi_73296905
quote:
Op donderdag 1 oktober 2009 18:18 schreef Ruud het volgende:
In Hanoi moet je ook gewoon achter op de motorbike gaan i.p.v. met de taxi (wel eerst een prijs afspreken uiteraard)
Mijn mototaxi kon het legermuseum niet vinden Half uurtje doelloos rondjes gereden Voordezelfde prijs, dat dan weer wel
The line is a dot to you!
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 10:45:48 #220
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_73299223
Zo, de beslissing is genomen. Buzz gaat in januari 2010 voor het eerst naar Vietnam. Skyteam Award ticket AMS-CDG-BKK-HAN-BKK-AMS geboekt. Toch wel makkelijk die award miles waarbij je zelf de vlucht datums van de afzonderlijk segmenten in Azie zonder meerprijs mag bepalen. En nu maar eens dit topic doorlezen en vanmiddag een Lonely Planet aanschaffen.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 11:00:48 #221
62913 Blik
The one and Only!
pi_73299619
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 10:45 schreef buzz1291 het volgende:
Zo, de beslissing is genomen. Buzz gaat in januari 2010 voor het eerst naar Vietnam. Skyteam Award ticket AMS-CDG-BKK-HAN-BKK-AMS geboekt. Toch wel makkelijk die award miles waarbij je zelf de vlucht datums van de afzonderlijk segmenten in Azie zonder meerprijs mag bepalen. En nu maar eens dit topic doorlezen en vanmiddag een Lonely Planet aanschaffen.
Goeie keus!!

Tis wel hoogseizoen daar dan, dus verwacht drukte bij bijvoorbeeld Halong Bay
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 11:31:34 #222
34586 kepler
No bounce, no play
pi_73300509
Ik vond het in mei al druk in Halon Bay

@Blik Heb je trouwens mijn panorama nog goed ontvangen?
The line is a dot to you!
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 11:59:26 #223
62913 Blik
The one and Only!
pi_73301246
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 11:31 schreef kepler het volgende:
Ik vond het in mei al druk in Halon Bay

@Blik Heb je trouwens mijn panorama nog goed ontvangen?
Sorry, helemaal vergeten iets van te zeggen. Was precies in mijn vakantie.

Prima ontvangen, en ik ga nog even kijken of ik er een mooie ingelijste foto van kan maken
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 12:21:06 #224
34586 kepler
No bounce, no play
pi_73301785
Cool, veel plezier ermee
The line is a dot to you!
pi_73308895
Weet iemand toevallig waar ik Vietnamese populaire popmuziek kan vinden? Toen we in Vietnam waren hoorden we steeds hetzelfde liedje, en die kan ik niet vinden Was een clip met daarin een jongen en een meid, en die jongen was de zanger, en die meid in de clip liet steeds een spiegel kapot gaan o.i.d.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 16:41:31 #226
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_73310163
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 16:06 schreef MoneyTalks het volgende:
Weet iemand toevallig waar ik Vietnamese populaire popmuziek kan vinden? Toen we in Vietnam waren hoorden we steeds hetzelfde liedje, en die kan ik niet vinden Was een clip met daarin een jongen en een meid, en die jongen was de zanger, en die meid in de clip liet steeds een spiegel kapot gaan o.i.d.
Dat was dus 2 seconden zoeken zonder dat ik er ooit van gehoord had.

www.video4viet.com

en dan type je maar even "broken mirror" in de search balk............... voila!
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_73325692
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 16:41 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Dat was dus 2 seconden zoeken zonder dat ik er ooit van gehoord had.

www.video4viet.com

en dan type je maar even "broken mirror" in de search balk............... voila!
Kan je misschien een directe link geven, want ik heb net op die site gezocht, maar kan het niet vinden
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 14:59:12 #228
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_73333800
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 02:04 schreef MoneyTalks het volgende:

[..]

Kan je misschien een directe link geven, want ik heb net op die site gezocht, maar kan het niet vinden
http://www.video4viet.com/music.html?act=play&id=b94b0192f14d218fedcdf03a55f95cda
en dan even op het knopje D o w n l o a d drukken. Dat staat in het lijstje rechts van de song:


* Click Play to listen
* Download
* 75 Views
* Status: Active

Zou het zo lukken misschien?
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_73334681
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 14:59 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

http://www.video4viet.com/music.html?act=play&id=b94b0192f14d218fedcdf03a55f95cda
en dan even op het knopje D o w n l o a d drukken. Dat staat in het lijstje rechts van de song:


* Click Play to listen
* Download
* 75 Views
* Status: Active

Zou het zo lukken misschien?
Heb je die muziek zelf wel geluisterd? Komt niet echt Vietnamees over
pi_73334737
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 15:35 schreef MCH het volgende:

[..]

Heb je die muziek zelf wel geluisterd? Komt niet echt Vietnamees over
Idd, het nummer wat ik zoek is in het Vietnamees, is volgens mij een lovesong, word gezongen door een man, en in de clip komen toevallig veel gebroken spiegels voor. In de KFC in Vietnam was het altijd te zien en te horen op de TV's daar en ook op muziekzenders hoorden we het nummer regelmatig.

Ik heb veel andere muziek die we daar regelmatig hoorden wel gevonden, maar dat nummer helaas niet
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_73525577
Vraagje, wat voor stopcontacten hebben ze in Vietnam? Kunnen westerse stekkers er gewoon in/op.
pi_73526905
Nee, je moet een wereldstekker hebben (zou ik sowieso altijd meenemen op vakantie).
pi_73527290
Ze hebben een soort combistopcontacten. Je kan gewoon Westerse stekkers erin te doen, dus je hoeft geen "wereldstekker" mee te nemen.

Ik heb mijn telefoons gewoon opgeladen met mijn normale telefoonlader zonder converter ofzo.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_73527402
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 18:36 schreef MoneyTalks het volgende:
Ze hebben een soort combistopcontacten. Je kan gewoon Westerse stekkers erin te doen, dus je hoeft geen "wereldstekker" mee te nemen.

Ik heb mijn telefoons gewoon opgeladen met mijn normale telefoonlader zonder converter ofzo.


Volgens mij had ik toch echt een converter nodig. Of misschien heb ik die dan onnodig gebruikt...
pi_73539955
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 18:41 schreef Ruud het volgende:

[..]



Volgens mij had ik toch echt een converter nodig. Of misschien heb ik die dan onnodig gebruikt...
Ik denk dat je die idd onnodig hebt gebruikt, want ik ben deze zomer het hele land doorgereisd en heb overal mijn Nederlandse 220v stekkers kunnen gebruiken.

Google
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  zaterdag 10 oktober 2009 @ 01:58:52 #236
6941 APK
Factual, I think.
pi_73539990
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 18:36 schreef MoneyTalks het volgende:
Ze hebben een soort combistopcontacten. Je kan gewoon Westerse stekkers erin te doen, dus je hoeft geen "wereldstekker" mee te nemen.

Ik heb mijn telefoons gewoon opgeladen met mijn normale telefoonlader zonder converter ofzo.
Zoals in Thailand dus?
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_73572971
tvp ivm met 2,5 weken bezoek aan Vietnam vanaf 21 november
pi_73614091
even een vraagje tussendoor! ik ga in de zomer van 2010 juli/augustus voor 3 weke naar Vietnam! nu ben ik aan het kijken voor tickets, nou valt me op dat ze behoorlijk aan de prijs zijn in vergelijking met andere aziatische landen!
heb nu een ticket met singapore airlines op het oog voor 1063 euro pp!
aangezien ik me nooit eerder heb verdiept in ticketprijzen naar Vietnam is mijn vraag, is dit een goede prijs in die periode?? of moet ik nog even geduld hebben met boeken?
  maandag 12 oktober 2009 @ 16:21:13 #239
62913 Blik
The one and Only!
pi_73614183
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 16:18 schreef Eggos het volgende:
even een vraagje tussendoor! ik ga in de zomer van 2010 juli/augustus voor 3 weke naar Vietnam! nu ben ik aan het kijken voor tickets, nou valt me op dat ze behoorlijk aan de prijs zijn in vergelijking met andere aziatische landen!
heb nu een ticket met singapore airlines op het oog voor 1063 euro pp!
aangezien ik me nooit eerder heb verdiept in ticketprijzen naar Vietnam is mijn vraag, is dit een goede prijs in die periode?? of moet ik nog even geduld hebben met boeken?
Tickets zijn idd erg duur naar Vietnam. Wat je ook kunt doen is naar bangkok vliegen en vanaf daar een goedkope Air Asia vlucht boeken naar bijv. Hanoi. Scheelt je al snel 300 euro per persoon
  maandag 12 oktober 2009 @ 17:08:30 #240
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_73615781
Ik zou gewoon regelmatig op de sites van Cathay (AMS-HKG-HAN), Malaysian (AMS-KUL-HAN) of Air France (AMS-CDG-BKK-HAN) kijken. En dat vergelijk je dan weer met de basis tarieven AMS - HKG / KUL / BKK. Dan heb je een idee waar de aanbiedingen zitten. En inderdaad kan AirAsia een goede maatstaf zijn. Daar vind je nu echt de goedkoopste tarieven voor BKK-HAN in juli 2010. Die worden echt niet meer goedkoper.
En retourtjes BKK-HAN worden ook door Air France vaak voor minder dan 60 euro aangeboden. Moet je wel even op de internationale site van AF inloggen.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_73620906
bedankt voor de info! ben weer wat wijzer geworden!
onze reis staat nog in de kinderschoenen, omdat we afgelopen weekend besloten hebben om naar Vietnam te gaan!
onze planning is om 2 weken rond te gaan trekken en daarna een weekje bij komen op het strand! ben bang dat 2 weken te kort is om heel Vietnam te doen, maar wat word aangeraden? het noorden of het zuiden? het zuiden trekt mij heel erg vanwege de tunnels, en het noorden vanwege Halong Bay. we zullen dus een keuze moeten maken! hebben jullie nog tips of ideeen? ook voor een strand bestemming!
pi_73621241
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 19:35 schreef Eggos het volgende:
bedankt voor de info! ben weer wat wijzer geworden!
onze reis staat nog in de kinderschoenen, omdat we afgelopen weekend besloten hebben om naar Vietnam te gaan!
onze planning is om 2 weken rond te gaan trekken en daarna een weekje bij komen op het strand! ben bang dat 2 weken te kort is om heel Vietnam te doen, maar wat word aangeraden? het noorden of het zuiden? het zuiden trekt mij heel erg vanwege de tunnels, en het noorden vanwege Halong Bay. we zullen dus een keuze moeten maken! hebben jullie nog tips of ideeen? ook voor een strand bestemming!
Ik heb zelf voor 670 euro p.p. AMS-LHR-KUL-HAN ~ HCM-HAN-KUL-LHR-AMS gedaan. Met flybmi (AMS-LHR), Malaysia Airlines (LHR-KUL-HAN-KUL-LHR) en Vietnam Airlines (HCM-HAN) gedaan deze zomer.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  maandag 12 oktober 2009 @ 20:30:58 #243
62913 Blik
The one and Only!
pi_73623559
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 19:35 schreef Eggos het volgende:
bedankt voor de info! ben weer wat wijzer geworden!
onze reis staat nog in de kinderschoenen, omdat we afgelopen weekend besloten hebben om naar Vietnam te gaan!
onze planning is om 2 weken rond te gaan trekken en daarna een weekje bij komen op het strand! ben bang dat 2 weken te kort is om heel Vietnam te doen, maar wat word aangeraden? het noorden of het zuiden? het zuiden trekt mij heel erg vanwege de tunnels, en het noorden vanwege Halong Bay. we zullen dus een keuze moeten maken! hebben jullie nog tips of ideeen? ook voor een strand bestemming!
Heb je al bedacht waar je naar het strand zou willen gaan?
pi_73626708
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 20:30 schreef Blik het volgende:

[..]

Heb je al bedacht waar je naar het strand zou willen gaan?
weten we nog niet echt. we zitten te denken aan Whale Island of Phu Quoc. echt meer mooie strandbestemmingen ben ik nog niet tegen gekomen, moet ik me nog in verdiepen
zijn er eventueel in het noorden ook nog mooie strand bestemmingen?
pi_73626907
In juli/augustus kan je Phu Quoc het beste vermijden (wij zijn er geweest en het was een deceptie), ik hoorde dat het strand van Hoi An erg mooi was (mooier dan Nha Trang), ben er zelf helaas niet geweest, te druk met kleding laten maken
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_73626995
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 16:21 schreef Blik het volgende:

[..]

Tickets zijn idd erg duur naar Vietnam. Wat je ook kunt doen is naar bangkok vliegen en vanaf daar een goedkope Air Asia vlucht boeken naar bijv. Hanoi. Scheelt je al snel 300 euro per persoon
Wij hebben twee weken terug met weinig moeite tickets geboekt voor november a.s. voor ¤640 via KL met Malaysia Airlines. Prijs valt mij dus erg mee. Gewoon via vliegtickets.nl, maar ook op elke andere grote site kon ik ze voor die prijs vinden. Wel verschilt het van dag tot dag. Het is dus zeker de moeite waard om gedurende een week te zoeken naar tickets en op verschillende dagen te kijken qua vertrek. Bij ons was in het weekend vertrekken het goedkoopst.
  maandag 12 oktober 2009 @ 21:47:41 #247
62913 Blik
The one and Only!
pi_73627588
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 21:37 schreef SterkStaaltje het volgende:

[..]

Wij hebben twee weken terug met weinig moeite tickets geboekt voor november a.s. voor ¤640 via KL met Malaysia Airlines. Prijs valt mij dus erg mee. Gewoon via vliegtickets.nl, maar ook op elke andere grote site kon ik ze voor die prijs vinden. Wel verschilt het van dag tot dag. Het is dus zeker de moeite waard om gedurende een week te zoeken naar tickets en op verschillende dagen te kijken qua vertrek. Bij ons was in het weekend vertrekken het goedkoopst.
Ik denk dat er voornamelijk gezocht is naar directe vluchten. Directe vluchten naar Vietnam zijn echt kansloos duur. Er zijn idd goedkopere indirecte opties, waaronder met Malaysia Airlines
  maandag 12 oktober 2009 @ 21:49:20 #248
62913 Blik
The one and Only!
pi_73627705
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 21:35 schreef MoneyTalks het volgende:
In juli/augustus kan je Phu Quoc het beste vermijden (wij zijn er geweest en het was een deceptie), ik hoorde dat het strand van Hoi An erg mooi was (mooier dan Nha Trang), ben er zelf helaas niet geweest, te druk met kleding laten maken
Hoi An was idd een prima strand, lekker rustig ook. Verder kun je bij Halong Bay prima genieten, het is alleen niet een typische strandvakantie.

Je zou wel in 3 weken van HCMC naar Hanoi kunnen reizen, onderweg in Hoi An wat strand meepakken en eindigen met Halong Bay.
pi_73630542
TVP


Heel waarschijnlijk drie weekjes in januari. Morgen even doorlezen .
"Ignorance is the night of the mind, but a night without moon and star."
  maandag 12 oktober 2009 @ 23:28:58 #250
6941 APK
Factual, I think.
pi_73633029
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 21:35 schreef MoneyTalks het volgende:

In juli/augustus kan je Phu Quoc het beste vermijden (wij zijn er geweest en het was een deceptie)
Deceptie vanwege het weer?
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_73637502
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:28 schreef APK het volgende:

[..]

Deceptie vanwege het weer?
Het weer was idd slecht, maar omdat het dan dus laagseizoen is, word sowieso het strand ook minder goed onderhouden, en sommige restaurantjes waren ook gewoon dicht.

Het regende veel, op het strand lag allemaal troep (heel erg veel vishaken!), het was 90% van de tijd bewolkt (geen zon dus), de zee was erg wild en niet mooi blauw zoals op de foto's maar gewoon dezelfde kleur als onze noordzee. Phu Quoc is in juli/augustus gewoon een afrader, omdat het 't seizoen er niet voor is. Phu Quoc schijnt vanaf de wintermaanden mooi te zijn, maar vanaf mei/juni moet je er niet meer komen is ons verteld.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  dinsdag 13 oktober 2009 @ 09:30:50 #252
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_73638895
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 19:42 schreef MoneyTalks het volgende:

[..]

Ik heb zelf voor 670 euro p.p. AMS-LHR-KUL-HAN ~ HCM-HAN-KUL-LHR-AMS gedaan. Met flybmi (AMS-LHR), Malaysia Airlines (LHR-KUL-HAN-KUL-LHR) en Vietnam Airlines (HCM-HAN) gedaan deze zomer.
En was dat allemaal all inclusive of heb je in totaal drie losse tickets geboekt? Ik ben met name benieuwd naar het ticket van Vietnam Airlines omdat ik er zelf nog een los eindje in de planning heb en er over denk om tussendoor een retour HAN-HCM te boeken.

Vooralsnog is de planning nu AMS - HKG - BKK v.v. (Cathay), BKK-HAN v.v. (AirAsia) maar als ik dan toch in Vietnam ben wil ik in die 4 weken ook wel wat van het zuiden zien.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  dinsdag 13 oktober 2009 @ 09:35:57 #253
62913 Blik
The one and Only!
pi_73638996
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 09:30 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Vooralsnog is de planning nu AMS - HKG - BKK v.v. (Cathay), BKK-HAN v.v. (AirAsia) maar als ik dan toch in Vietnam ben wil ik in die 4 weken ook wel wat van het zuiden zien.
Als je 4 weken hebt kun je gewoon het hele land zien. Beginnen in bijvoorbeeld HCMC en gewoon via de verschillende steden zoals Dalat, Hue, Hoi An en Hanoi naar het Noorden reizen.

Sterker nog. Vanaf Bangkok via Cambodja naar HCMC reizen is absoluut een optie, zie je ook iets van Cambodja
  dinsdag 13 oktober 2009 @ 12:08:02 #254
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_73643104
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 09:35 schreef Blik het volgende:

[..]

Als je 4 weken hebt kun je gewoon het hele land zien. Beginnen in bijvoorbeeld HCMC en gewoon via de verschillende steden zoals Dalat, Hue, Hoi An en Hanoi naar het Noorden reizen.

Sterker nog. Vanaf Bangkok via Cambodja naar HCMC reizen is absoluut een optie, zie je ook iets van Cambodja
Het is allemaal wat complexer met een onontkoombaar 1e weekje Bangkok, dan een dag of 10 Vietnam waarvan 5 a 6 in Hanoi en Halong Bay, terug naar Bangkok en dan een paar dagen Hong Kong. Dat is de ruwe planning.

Cambodja is gewoon mijn land niet. Ben er 2 keer geweest, de Mekong afgereisd van PP tot aan Kratie en weer terug, naar Siem Reap en Snooky, maar ik vind het helemaal niks in vergelijking met Thailand, Laos en Maleisie.

En van busreizen ben ik goed genezen sinds ik in een ruk eens van Hua Hin, via Hat Yai naar Penang ben gereisd in alles bij elkaar iets van 21 uur. En voor de goedkoopte hoef ik het ook niet te doen dus verkies ik in Z.O. Azie toch in het algemeen het vliegtuig om me snel te kunnen verplaatsen. Wat me overigens wel aantrekkelijk lijkt is ooit een treinreis in Vietnam van Hanoi naar Saigon en dan onderweg zo her en der eens een paar paar dagen verblijven. Maar dat doe ik nog wel eens als ik geen andere verplichtingen meer heb.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  dinsdag 13 oktober 2009 @ 12:37:16 #255
62913 Blik
The one and Only!
pi_73644083
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 12:08 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Het is allemaal wat complexer met een onontkoombaar 1e weekje Bangkok, dan een dag of 10 Vietnam waarvan 5 a 6 in Hanoi en Halong Bay, terug naar Bangkok en dan een paar dagen Hong Kong. Dat is de ruwe planning.

Cambodja is gewoon mijn land niet. Ben er 2 keer geweest, de Mekong afgereisd van PP tot aan Kratie en weer terug, naar Siem Reap en Snooky, maar ik vind het helemaal niks in vergelijking met Thailand, Laos en Maleisie.

En van busreizen ben ik goed genezen sinds ik in een ruk eens van Hua Hin, via Hat Yai naar Penang ben gereisd in alles bij elkaar iets van 21 uur. En voor de goedkoopte hoef ik het ook niet te doen dus verkies ik in Z.O. Azie toch in het algemeen het vliegtuig om me snel te kunnen verplaatsen. Wat me overigens wel aantrekkelijk lijkt is ooit een treinreis in Vietnam van Hanoi naar Saigon en dan onderweg zo her en der eens een paar paar dagen verblijven. Maar dat doe ik nog wel eens als ik geen andere verplichtingen meer heb.
Duidelijk, dan zou ik voor Vietnam de keuze maken tussen een bezoek aan Sapa voor 3 a 4 dagen(de hooglanden in) of Hoi An. Mooi stadje, goedkope pakken en kunt ook aan het strand liggen.

Komt ook het beste overeen met de rest van je planning
pi_73644446
ik heb net trouwens nog een retourtje Bangkok gevonden voor juli/augustus 2010 met Egypt Air voor 617 euro pp! aangezien ik in die periode naar Vietnam wil, lijkt me dit wel aantrekkelijk om dan met Airasia verder naar Vietnam te reizen! aangezien ik ook een weekje strand er aan vast wil plakken, lijkt me het ook wel wat om dat in Thailand te doen!
hoeveel tijd moet je er ongeveer tussen laten na aankomst in Bangkok om verder te reizen met bijv. Air Asia. het is zo lullig als je door vertraging je aansluitende vlucht mist, dan ben je dus het haasje!
  dinsdag 13 oktober 2009 @ 12:59:57 #257
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_73644739
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 12:49 schreef Eggos het volgende:
ik heb net trouwens nog een retourtje Bangkok gevonden voor juli/augustus 2010 met Egypt Air voor 617 euro pp! aangezien ik in die periode naar Vietnam wil, lijkt me dit wel aantrekkelijk om dan met Airasia verder naar Vietnam te reizen! aangezien ik ook een weekje strand er aan vast wil plakken, lijkt me het ook wel wat om dat in Thailand te doen!
hoeveel tijd moet je er ongeveer tussen laten na aankomst in Bangkok om verder te reizen met bijv. Air Asia. het is zo lullig als je door vertraging je aansluitende vlucht mist, dan ben je dus het haasje!
Check even verschillende data, want Egypt Air doet deze route ook vaak voor 466 euro! Maar ik hoor alleen maar slechte berichten over Egypt Air. Niet dat ze niet vliegen of zo, maar nogal brakke interieurs en veel vertragingen. Dan zou ik voor die periode toch eens kijken naar Cathay via Hong Kong voor 649 en Emirates die vanaf Dusseldorf vertrekken.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  dinsdag 13 oktober 2009 @ 13:40:31 #258
6941 APK
Factual, I think.
pi_73645962
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 07:44 schreef MoneyTalks het volgende:

Het weer was idd slecht, maar omdat het dan dus laagseizoen is, word sowieso het strand ook minder goed onderhouden, en sommige restaurantjes waren ook gewoon dicht.

Het regende veel, op het strand lag allemaal troep (heel erg veel vishaken!), het was 90% van de tijd bewolkt (geen zon dus), de zee was erg wild en niet mooi blauw zoals op de foto's maar gewoon dezelfde kleur als onze noordzee. Phu Quoc is in juli/augustus gewoon een afrader, omdat het 't seizoen er niet voor is. Phu Quoc schijnt vanaf de wintermaanden mooi te zijn, maar vanaf mei/juni moet je er niet meer komen is ons verteld.
Dan maar hopen dat die vishaken in december weggehaald zijn.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_73646671
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 12:59 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Check even verschillende data, want Egypt Air doet deze route ook vaak voor 466 euro! Maar ik hoor alleen maar slechte berichten over Egypt Air. Niet dat ze niet vliegen of zo, maar nogal brakke interieurs en veel vertragingen. Dan zou ik voor die periode toch eens kijken naar Cathay via Hong Kong voor 649 en Emirates die vanaf Dusseldorf vertrekken.
Emirates kan eventueel ook nog inderdaad! zat net ook ff bij Malysia airlines te kijken, maar die prijzen slaan nergens op! 6500 euro voor een retourtje in juli/augustus! in juni betaal je 600 euro! die prijzen worden hoop ik toch nog wel aangepast?
verder ben ik niet echt flexibel met reisdata! m'n vriendin kan maximaal 3 weken achter elkaar vrij krijgen en ik zit aan de bouwvak vast! dus we moeten op vrijdag 23-7 vertrekken en het weekend van 13/14/15-8 terug! maargoed, het kan helaas niet anders.
pi_73647023
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 09:30 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

En was dat allemaal all inclusive of heb je in totaal drie losse tickets geboekt? Ik ben met name benieuwd naar het ticket van Vietnam Airlines omdat ik er zelf nog een los eindje in de planning heb en er over denk om tussendoor een retour HAN-HCM te boeken.

Vooralsnog is de planning nu AMS - HKG - BKK v.v. (Cathay), BKK-HAN v.v. (AirAsia) maar als ik dan toch in Vietnam ben wil ik in die 4 weken ook wel wat van het zuiden zien.
Gewoon los via de site van Vietnam Airlines geboekt.

We hebben ook in Vietnam zelf nog een binnenlandse vlucht van Phu Quoc naar HCM geboekt, en dat was ook geen probleem, ook bij Vietnam Airlines.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_73647183
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 13:40 schreef APK het volgende:

[..]

Dan maar hopen dat die vishaken in december weggehaald zijn.
Ik denk dat ze dan wat minder snel aanspoelen omdat de zee dan wat kalmer is, en in de wintermaanden word het strand beter onderhouden lijkt mij. Alleen voor La Veranda had je van die strandjutters die alle troep opruimden in de zomer
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_73932899
Ga er 3 weken heen rond kerst en oud & nieuw .

Is het gewoon via on arrival in Vietnam? Op websites staat het nogal onduidelijk...?
  woensdag 21 oktober 2009 @ 23:10:48 #263
6941 APK
Factual, I think.
pi_73933175
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 23:04 schreef karoltje het volgende:
Ga er 3 weken heen rond kerst en oud & nieuw .

Is het gewoon via on arrival in Vietnam? Op websites staat het nogal onduidelijk...?
Vanaf hier ongeveer staat hoe visa on arrival werkt: Vietnam #3 Chúc ngày mới tốt lành
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_73933344
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 23:10 schreef APK het volgende:

[..]

Vanaf hier ongeveer staat hoe visa on arrival werkt: Vietnam #3 Chúc ngày mới tốt lành
.
  woensdag 21 oktober 2009 @ 23:20:22 #265
6941 APK
Factual, I think.
pi_73933554
Wordt volgens mij ook steeds iets goedkoper met de dalende dollar.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_74007810
Visa moet je in NL regelen. Je kunt via die website een aanvraag indienen. Den krijg je per mail een brief waarin je visum aanvraag goed gekeurd is. Met een ingevuld formulier en 2 pasfoto's kun je dan op de luchthaven van Vietnam je visum kopen. 25 Dollar. Maar euro's doen ze het ook voor. Eigenlijk alles wat naar geld ruikt doen ze het voor.
Wij hadden alles netjes geregeld. Maar anderen naast ons hadden niks. En voor 20 Euro was het visum geen enkel probleem.

Anywayz. Vietnam is echt geweldig. Heerlijk eten, ontzettend vriendelijke mensen. En een schitterend land. We zijn begonnen in Hanoi. Waar we midden in het Old Quarter zaten. Ontzettend druk en wel weer een culture shock om midden in zo'n aziatsche stad aan te komen.

Vanuit Hanoi zijn we eerst 3 dagen naar Halong Bay geweest. 2 nachten op een eilandje doorgebracht. Dat was echt schitterend. Na Halong Bay zijn we via Hanoi naar Sapa geweest. Sapa itself was niks aan, ontzettend toeristisch en vooral veel prullaria te koop. Maar onder de bezielende leiding van een gids zijn de we bergen rondom Sapa in gegaan en echt bij lokals geweest. Dat was een unieke ervaring. Kan het iedereen aan raden.

Na het toch wat koude Sapa (18 graden) zijn we naar het zuiden gegaan. Naar Hue, een mooie maar ook drukke stad. Vooral het oude paleis van de "Emperor" is echt heel erg mooi. Je kunt er gerust een dag rond wandelen.

Helaas regent het aardig de afgelopen dagen dus zijn we verder naar het zuiden afgezakt. En nu zitten we in Hoi An. In een hotel wat uitkijkt over de rijst velden en vlakbij de oude stad. Als je Hoi An in 1 woord moet samen vaten dan is dat "Kleding". Op elke hoek van de straat kun je een pak/jurk/jas/schoenen/broek/vul maar in op maat laten maken. Echt duur is het niet .Maar You get wat you pay for.

Kortom Vietnam bevalt ons prima. Met nog 2 weken voor de boeg gaan we na het weekend verder zuidelijk om eens even een weekje bij te komen op het strand van Nha Trang. Daar zijn we wel aan toe. Het weer wordt nu ook weer beter!

[ Bericht 71% gewijzigd door Noxa op 24-10-2009 04:20:41 ]
pi_74009468
Visum hoef je niet in Nederland te regelen!
Je moet eens kijken op de website vietnamtravel.nl
Toen ik in Thailand woonde heb ik via die site een visum on arrival aangevraagd.
Het is een Nederlander met een reisbureau in Saigon.
Je kan aan hem ook eenvoudig de kosten betalen, van 15 euro.
Naderhand als je aankomt ga je met je formulier naar de immigratiebalie en zij regelen het verder voor je.
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 12:46:49 #268
62913 Blik
The one and Only!
pi_74012047
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 04:09 schreef Noxa het volgende:
Visa moet je in NL regelen. Je kunt via die website een aanvraag indienen. Den krijg je per mail een brief waarin je visum aanvraag goed gekeurd is. Met een ingevuld formulier en 2 pasfoto's kun je dan op de luchthaven van Vietnam je visum kopen. 25 Dollar. Maar euro's doen ze het ook voor. Eigenlijk alles wat naar geld ruikt doen ze het voor.
Wij hadden alles netjes geregeld. Maar anderen naast ons hadden niks. En voor 20 Euro was het visum geen enkel probleem.

Anywayz. Vietnam is echt geweldig. Heerlijk eten, ontzettend vriendelijke mensen. En een schitterend land. We zijn begonnen in Hanoi. Waar we midden in het Old Quarter zaten. Ontzettend druk en wel weer een culture shock om midden in zo'n aziatsche stad aan te komen.

Vanuit Hanoi zijn we eerst 3 dagen naar Halong Bay geweest. 2 nachten op een eilandje doorgebracht. Dat was echt schitterend. Na Halong Bay zijn we via Hanoi naar Sapa geweest. Sapa itself was niks aan, ontzettend toeristisch en vooral veel prullaria te koop. Maar onder de bezielende leiding van een gids zijn de we bergen rondom Sapa in gegaan en echt bij lokals geweest. Dat was een unieke ervaring. Kan het iedereen aan raden.

Na het toch wat koude Sapa (18 graden) zijn we naar het zuiden gegaan. Naar Hue, een mooie maar ook drukke stad. Vooral het oude paleis van de "Emperor" is echt heel erg mooi. Je kunt er gerust een dag rond wandelen.

Helaas regent het aardig de afgelopen dagen dus zijn we verder naar het zuiden afgezakt. En nu zitten we in Hoi An. In een hotel wat uitkijkt over de rijst velden en vlakbij de oude stad. Als je Hoi An in 1 woord moet samen vaten dan is dat "Kleding". Op elke hoek van de straat kun je een pak/jurk/jas/schoenen/broek/vul maar in op maat laten maken. Echt duur is het niet .Maar You get wat you pay for.

Kortom Vietnam bevalt ons prima. Met nog 2 weken voor de boeg gaan we na het weekend verder zuidelijk om eens even een weekje bij te komen op het strand van Nha Trang. Daar zijn we wel aan toe. Het weer wordt nu ook weer beter!


Sapa is als dorp dan ook echt niks aan, het is echt een uitvalsbasis voor wandelingen in de omgeving

Over je "you get what you pay for" opmerking van pakken in Hoi An ben ik niet eens. Ik heb daar een pak laten maken, ruim 2 jaar geleden. ONdertussen draag ik dat pak bijna iedere week en het zit nog steeds prima. En dat voor 80 dollar...
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 16:32:24 #269
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_74017532
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 04:09 schreef Noxa het volgende:
Visa moet je in NL regelen. Je kunt via die website een aanvraag indienen. Den krijg je per mail een brief waarin je visum aanvraag goed gekeurd is. Met een ingevuld formulier en 2 pasfoto's kun je dan op de luchthaven van Vietnam je visum kopen. 25 Dollar. Maar euro's doen ze het ook voor. Eigenlijk alles wat naar geld ruikt doen ze het voor.
Wij hadden alles netjes geregeld. Maar anderen naast ons hadden niks. En voor 20 Euro was het visum geen enkel probleem.
Dat is dan ook weer geregeld. Gewoon niets doen en zeker niet die gasten van een visumdienst of ander obscuur reisburo je visum laten regelen. Dus visa upon arrival werkt gewoon, paar pasfoto's bij je en bij aankomst formulier invullen, 25 dollar erbij en klaar, begrijp ik? Dat is dan dezelfde procedure als in Laos en Cambodja. Ik vroeg me alleen nog af of Air France in Bangkok of Cathay in Hongkong of een van beide op Schiphol nog moeilijk zullen doen als je in het geheel zonder visum aan de balie staat om in te checken voor je vlucht AMS-CDG-BKK-HAN resp. AMS-HKG-HAN
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 17:04:29 #270
6941 APK
Factual, I think.
pi_74018324
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 16:32 schreef buzz1291 het volgende:

Dat is dan ook weer geregeld. Gewoon niets doen en zeker niet die gasten van een visumdienst of ander obscuur reisburo je visum laten regelen. Dus visa upon arrival werkt gewoon, paar pasfoto's bij je en bij aankomst formulier invullen, 25 dollar erbij en klaar, begrijp ik? Dat is dan dezelfde procedure als in Laos en Cambodja. Ik vroeg me alleen nog af of Air France in Bangkok of Cathay in Hongkong of een van beide op Schiphol nog moeilijk zullen doen als je in het geheel zonder visum aan de balie staat om in te checken voor je vlucht AMS-CDG-BKK-HAN resp. AMS-HKG-HAN
Lijkt mij eerlijk gezegd niet verstandig om zonder visumautorisatie op stap te gaan.
Misschien bedoelde de poster hierboven wel dat die mensen naast hun nog geen visum hadden maar wel een autorisatie.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_74021875
Lijkt me ook niet slim, beetje zonde van je vakantie als je het land niet binnenkomt .

Bedankt voor jullie info iig .
pi_74034968
Ik zou zeker niet zonder die letter of approval op reis gaan. De kans is zeer groot dat de luchtvaartmaatschappij je niet toe laat op de vlucht. Dus gewoon die letter of approval aanvragen. Forumulier invullen en 2 pasfoto's mee nemen. En 2 Dollar per persoon. Dan kom je zonder problemen het land binnen. Je Vietnam visum is overigens een mooie toevoeging aan je paspoort.

Wat betreft het kopen van pakken. Ik heb een pak van 150 Dollar gekocht. Maar je kunt ze ook voor 30 of 40 Dollar kopen. 80 Dollar is dan ook een schappelijk bedrag en zou ik ook wel kwaliteit toe kennen.
pi_74197177
Voor wie al in de regio op reis is en Vietnam wil aandoen: het aanschaffen van een visum is zeer simpel en vele malen goedkoper te doen in Cambodia. Slechts 35 dollar en binnen 1 of 2 dagen gepiept. Je kan dit doen bij het Vietnamese consulaat/ambassade (weet niet wat het precies is?) in Sihanoukville, maar ook in Phnom Penh zelf bij 1 van de vele reisbureautjes die dit voor je kunnen regelen. Zij sturen je paspoort dan voor je op naar Sihanoukville. Ik deed het op deze manier en had een dag later mijn paspoort met visum terug. Zeg er wel duidelijk bij dat je een visum voor 30 dagen wil hebben als dat het geval is, anders stoppen ze er nog wel eens een 15-dagen visum in.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 20:46:54 #274
34586 kepler
No bounce, no play
pi_74201247
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 16:32 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Dat is dan ook weer geregeld. Gewoon niets doen en zeker niet die gasten van een visumdienst of ander obscuur reisburo je visum laten regelen. Dus visa upon arrival werkt gewoon, paar pasfoto's bij je en bij aankomst formulier invullen, 25 dollar erbij en klaar, begrijp ik? Dat is dan dezelfde procedure als in Laos en Cambodja. Ik vroeg me alleen nog af of Air France in Bangkok of Cathay in Hongkong of een van beide op Schiphol nog moeilijk zullen doen als je in het geheel zonder visum aan de balie staat om in te checken voor je vlucht AMS-CDG-BKK-HAN resp. AMS-HKG-HAN
Ze hebben GEEN visa on arrival in Vietnam. Regel dit vantevoren; of via een reisburo (duur), via een ambassade (goedkoop) of via die website (soort van visa on arrival. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat je zonder visum, of brief, niet eens het vliegtuig in mag
The line is a dot to you!
  donderdag 29 oktober 2009 @ 20:48:22 #275
34586 kepler
No bounce, no play
pi_74201306
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 19:02 schreef gifkwal het volgende:
Voor wie al in de regio op reis is en Vietnam wil aandoen: het aanschaffen van een visum is zeer simpel en vele malen goedkoper te doen in Cambodia. Slechts 35 dollar en binnen 1 of 2 dagen gepiept. Je kan dit doen bij het Vietnamese consulaat/ambassade (weet niet wat het precies is?) in Sihanoukville, maar ook in Phnom Penh zelf bij 1 van de vele reisbureautjes die dit voor je kunnen regelen. Zij sturen je paspoort dan voor je op naar Sihanoukville. Ik deed het op deze manier en had een dag later mijn paspoort met visum terug. Zeg er wel duidelijk bij dat je een visum voor 30 dagen wil hebben als dat het geval is, anders stoppen ze er nog wel eens een 15-dagen visum in.
Kan eigenlijk dus wel via elk reisburootje in Azie Sommige landen iets goedkoper dan de andere Ik betaalde in Thailand iets van 40-45 dollar
The line is a dot to you!
pi_74849694
Even een ordinaire crosspost van een topic uit FOT. (de foto's dan)

Nu weer anderhalve week in NL. Ik wou dat ik terug kon! Wat was Vietnam geweldig. Voor iedereen die zit te twijfelen of hij/zij er wel naar toe moet gaan heb ik 1 tip. DOEN!! Je krijgt er geen spijt van. De cultuur is geweldig. De mensen zijn er vriendelijk. Het eten is fantastisch. En het land ontzettend mooi.
Daarnaast is het goed reizen in Vietnam. Ik zal een kort verslag uit de doeken doen. Maar de foto's hier onder spreken voor zich.

We begonnen onze trip in Hanoi. Daar zouden we 2 nachten blijven om vervolgens te gaan zien waar we naar toe willen. Het enige wat we in NL hadden geregeld was een visum aanvraag, en 2 nachten hotel in Hanoi. Verder hadden we niks geregeld.

Hanoi is echt een gezellige Aziatische stad. Stervens druk, vies, smog, lawaaierig maar leuk! We hebben in 2 dagen de Highlights van Hanoi gedaan zoals: Water Puppets, Old Quarter, Ho Chi Minh Museum, Markets etc.
Daarna hebben we een tour geboekt naar Halong Bay. Waar we 3 dagen zijn geweest op een "privat island" (boek bij Ocean Tours!!). Het eiland is op een klein resortje na helemaal onbewoond. We hadden ons prive hutje aan het strand. Overdag's zijn we wezen mountainbiken en canoen. En 's avonds een heerlijke BBQ op het strand.

Na Halong Bay zijn we via Hanoi met de nachttrein naar Sapa gegaan. Sapa zelf is geen reet aan. Veel te toeristisch en koud!! Maar daarom heen liggen kleine dorpjes waar de lokale stammen wonen zoals ze dat al 100den jaren doen. Dat was een hele ervaring om doorheen te lopen. De mensen daar zijn echt nog oprecht verbaasd om westerlingen te zien.

Na Sapa weer terug naar Hanoi, waar we een vlucht naar Hue genomen hebben. Hue zelf is wederom een grote drukke stad. Maar er staat een schitterend paleis van een oud chinese keizer. Helaas hebben de Amerikanen ook daar lekker huis gehouden dus veel is nog in opbouw/herbouw.

Na Hue zijn we naar Hoi An gegaan. De stad van de zijde. Je ontkomt er hier niet aan om een pak/jurk/broek of paar schoenen op maat te laten maken. Ook wij zijn voor de bijl gegaan.

Na Hoi An hebben we de bus naar Nha Trang genomen. Nha Trang is een beetje het Calella van Vietnam. De 2 grootste vrije tijds bestedingen zijn bakken op het strand en drinken in de vele kroegjes/disco's.

Daarna hebben we een Easy Rider trip gemaakt naar Dalat. Daar hebben we 3 dagen over gedaan. De Easy Riders was echt de highlight van onze vakantie. Echt geweldig om achter op een motor door het land te rijden. Ik snap nu het gevoel van vrijheid wat past bij motor rijden. Mocht je ooit naar Vietnam gaan, ga dan minstens een paar dagen achter op met de Easy Riders mee. Op wat pijn in je kont na zul je er geen spijt van krijgen!

Dalat was een beetje een tegenvallen. Na 1 dag heb je dat wel gezien. Maar misschien kwam het wel omdat het er zo koud was .

Na Dalat zijn we naar Saigon gevlogen waar we nog 2 dagen zijn gebleven. En toen moesten we helaas weer terug naar Nederland.

Zie hier een paar foto's!


#1. Welkom in Saigon. Het is even een culture shock. 3.5 miljoen inwoners en minstens zo veel brommertjes.

Flickr

#2. Daily transport. Je vervoert of per brommer (10 kratjes, of 5 personen, 12 varkens) of per bamboo manden. Voornamelijk vrouwen dragen die zware manden.

Flickr

#3. Rijst velden op Cat Ba Islands.

Flickr

#4. De beste manier om je te vervoeren in Vietnam. Motor! Op de achtergrond zie je nog een paar mager begroeide heuveltoppen. Een nalatenschap van de Amerikanen die daar Agent Orange op gegooid hebben.


Flickr


#5. Dry Sap Waterfalls.

Flickr

#6. Hoi An Market. Hoi An is de stad van de zijde. Vroeger een uitvals basis van zeevaarders over de hele wereld. Nu kun je er op elke hoek van de straat pakken op maat laten maken.

Flickr

#7. Nha Trang Beach. Need I say more...

Flickr

#8. Hmong jongentje. In de bergen rondom Sapa zijn nog dorpjes waar zelden een westerling komt. Vooral niet met zo'n lompe camera. Dus hij wilde met alle liefde even poseren voor zijn school. Wat overigens het enige bakstenen gebouw van het dorp was. De rest waren lemen of bamboo huisjes.

Flickr

#9. Hmong Woman. Poseren oke. Maar ik moest natuurlijk wel wat kleren van der kopen. Kleren die zo afgeven dat je 3 dagen blauw zag als je het een middagje aanhad. Daar hebben we dus van afgezien.

Flickr

#10. Zhao. Deze stam leefde ook ten noorden van Vietnam. Vlakbij China.

Flickr

Voor meer pics zie m'n Flickr page.
  donderdag 19 november 2009 @ 14:21:31 #277
62913 Blik
The one and Only!
pi_74850455
mooie foto's hoor. Ik denk dat Dalat tegenviel omdat je daarvoor een motortrip hebt gedaan. Dan voegt Dalat op zich niks meer toe. Ik heb 2 dagen heerlijk rondgetoert op een brommer rond Dalat
pi_74859209
quote:
Op donderdag 19 november 2009 13:59 schreef Noxa het volgende:
-knip-
Herkenbaar verhaal (van wat jij hebt gedaan, heb ik alleen Dalat overgeslagen).
Ik wil meteen weer terug
pi_74859390
Wauw, erg mooie foto's Noxa! Vooral die van de mensen rond Sapa, erg knap dat je die er zo mooi opgekregen hebt. De foto's die ik daar gemaakt heb zijn meer snapshots ipv portretten, omdat ik het zat was dat mensen elke keer om geld vroegen nadat ik een foto van ze had gemaakt. Ergens heel begrijpelijk van ze natuurlijk, maar ik vond het wel irritant.
pi_74864318
quote:
Op donderdag 19 november 2009 18:52 schreef gifkwal het volgende:
Wauw, erg mooie foto's Noxa! Vooral die van de mensen rond Sapa, erg knap dat je die er zo mooi opgekregen hebt. De foto's die ik daar gemaakt heb zijn meer snapshots ipv portretten, omdat ik het zat was dat mensen elke keer om geld vroegen nadat ik een foto van ze had gemaakt. Ergens heel begrijpelijk van ze natuurlijk, maar ik vond het wel irritant.
In Sapa zelf vroegen ze om geld idd. Daarbuiten niet. Die minority dorpjes was heel anders. Mensen waren daar veel oprechter. Vooral de kids vonden het geweldig om te poseren voor de camera.

Het staat soms tegen om uitgebreid een shot te gaan staan maken van iemand. Vaak neem je genoegen met een snapshot. Maar als je iets de tijd neemt of wat dong. Dan kom je een heel eind.
pi_74864940
quote:
Op donderdag 19 november 2009 21:10 schreef Noxa het volgende:

[..]

In Sapa zelf vroegen ze om geld idd. Daarbuiten niet. Die minority dorpjes was heel anders. Mensen waren daar veel oprechter. Vooral de kids vonden het geweldig om te poseren voor de camera.

Het staat soms tegen om uitgebreid een shot te gaan staan maken van iemand. Vaak neem je genoegen met een snapshot. Maar als je iets de tijd neemt of wat dong. Dan kom je een heel eind.
Bij mij werd juist ook in de dorpjes om geld gevraagd. Zelfs door kleine kleuters, die zodra ik mijn lens op ze richtte "moneyyy!!" riepen. Misschien ligt het dan maar net aan wie je toevallig tegenkomt.

De echte portretten die ik uiteindelijk gemaakt heb waren inderdaad na een poosje met iemand opgelopen of gepraat te hebben of (vooral) na iets van ze gekocht te hebben.
  donderdag 19 november 2009 @ 22:30:55 #282
34586 kepler
No bounce, no play
pi_74868025
quote:
Op donderdag 19 november 2009 14:21 schreef Blik het volgende:
mooie foto's hoor. Ik denk dat Dalat tegenviel omdat je daarvoor een motortrip hebt gedaan. Dan voegt Dalat op zich niks meer toe. Ik heb 2 dagen heerlijk rondgetoert op een brommer rond Dalat
Brommer rijden in/rond Dalat
The line is a dot to you!
pi_75629394
Van Nha Trang naar Dalat op de brommert is gaaaaf

nog 6 dagen!

[ Bericht 7% gewijzigd door Rijstkoker op 14-12-2009 21:46:30 ]
rice rice baby tututututedudududum
pi_75632828
Whaa ik ook! Vlieg de 20e!
pi_75632865
Heb je trouwens een (internationaal) rijbewijs nodig bij t huren van n brommert?
pi_75636298
quote:
Op maandag 14 december 2009 22:45 schreef karoltje het volgende:
Heb je trouwens een (internationaal) rijbewijs nodig bij t huren van n brommert?
Like they do care. Gewoon iets officieels afgeven (rijbewijs/paspoort) en knallen maar.
  dinsdag 15 december 2009 @ 08:38:49 #287
62913 Blik
The one and Only!
pi_75640237
quote:
Op dinsdag 15 december 2009 00:04 schreef MCH het volgende:

[..]

Like they do care. Gewoon iets officieels afgeven (rijbewijs/paspoort) en knallen maar.
Wat je al zegt, Like they care. Je hoeft echt niks af te geven, behalve centjes
pi_75655357
hey, goed topic, 27 januari gaan we door drie weekjes richting HCHC, we zitten er alleen tijdens het tet (15 februari vliegen we weer naar huis) en dan schijnt het hele openbare leven stil te liggen, ik hoop niet dat we daar veel last van krijgen in de zin dat alles vol zit en openbaar vervoer niet rijdt... en dat er leuke festiviteiten mee te pakken zijn... ik ga dit topic lezen en kom dan met nog wat vragen, we zijn van plan om alleen in het zuiden te blijven (Mekong Delta, Cat Tien NP, Phu Quoq (?))

Zin in!

Gr, Martijn
pi_75657829
quote:
Op dinsdag 15 december 2009 16:43 schreef fishbeer het volgende:
hey, goed topic, 27 januari gaan we door drie weekjes richting HCHC, we zitten er alleen tijdens het tet (15 februari vliegen we weer naar huis) en dan schijnt het hele openbare leven stil te liggen, ik hoop niet dat we daar veel last van krijgen in de zin dat alles vol zit en openbaar vervoer niet rijdt... en dat er leuke festiviteiten mee te pakken zijn... ik ga dit topic lezen en kom dan met nog wat vragen, we zijn van plan om alleen in het zuiden te blijven (Mekong Delta, Cat Tien NP, Phu Quoq (?))

Zin in!

Gr, Martijn
Mekong Delta is in ieder geval mogelijk tijdens Tet (heb ik vorig jaar gedaan op hun nieuwjaarsdag).
Vervoer lijkt mij niet zo'n probleem, volgens mij rijden die tuk-tuk's sowieso altijd.

Ik vond Tet niet zo heel boeiend (vuurwerk was wel leuk), volgens mij moet je echt mensen kennen en daar dan thuis uitgenodigd worden...
pi_75696327
quote:
Op maandag 14 december 2009 22:44 schreef karoltje het volgende:
Whaa ik ook! Vlieg de 20e!
Vanaf Schiphol naar Frankfurt om 13.30 en dan naar Seoul en 21ste om 23.00 in Saigon
rice rice baby tututututedudududum
pi_75700337
Ik vertrek om 13.00 meteen naar Hong Kong. Waar kan ik je aan herkennen? .
pi_75708674
quote:
Op maandag 14 december 2009 22:45 schreef karoltje het volgende:
Heb je trouwens een (internationaal) rijbewijs nodig bij t huren van n brommert?
Let wel op dat helmen verplicht zijn in Vietnam....

Aan de andere kant, maak je daarvoor geen zorgen, want geeneen politieagent spreekt engels dus niemand houdt je aan is mij verteld
  woensdag 16 december 2009 @ 22:39:05 #293
34586 kepler
No bounce, no play
pi_75708797
quote:
Op woensdag 16 december 2009 22:36 schreef WooZ het volgende:

[..]

Let wel op dat helmen verplicht zijn in Vietnam....

Aan de andere kant, maak je daarvoor geen zorgen, want geeneen politieagent spreekt engels dus niemand houdt je aan is mij verteld
Ik zou het geen helm willen noemen, meer een plastic schaaltje
The line is a dot to you!
  woensdag 16 december 2009 @ 22:41:41 #294
62913 Blik
The one and Only!
pi_75708902
quote:
Op woensdag 16 december 2009 22:36 schreef WooZ het volgende:

[..]

Let wel op dat helmen verplicht zijn in Vietnam....

Aan de andere kant, maak je daarvoor geen zorgen, want geeneen politieagent spreekt engels dus niemand houdt je aan is mij verteld
Is dat zo? Nooit een helm op gehad
pi_75808452
quote:
Op woensdag 16 december 2009 19:40 schreef karoltje het volgende:
Ik vertrek om 13.00 meteen naar Hong Kong. Waar kan ik je aan herkennen? .
Ik ga vannacht nog ff voor het laatst feesten, dus als je een 1.74m 20jarige brakke aziaat ziet
rice rice baby tututututedudududum
pi_75839971
Al vertrokken Rijstkoker? Ik zit al sinds 13.00 in t vliegtuig. We staan nog steeds te wachten tot de startbaan sneeuwvrij is .
pi_75843202
quote:
Op zondag 20 december 2009 15:45 schreef karoltje het volgende:
Al vertrokken Rijstkoker? Ik zit al sinds 13.00 in t vliegtuig. We staan nog steeds te wachten tot de startbaan sneeuwvrij is .
Mijn vlucht is geannuleerd om 8 uur opgestaan en op Schiphol gestaan tot 3 uur. De vliegmaatschappijen zijn vandaag niet bereikbaar omdat het zondag is . Morgen ff bellen om alles om te boeken. Ik ga een sneeuwpop bouwen en dan trap ik 'm kapot
rice rice baby tututututedudududum
pi_76042734
Zit nu op het vliegveld Seoul, Korea... wel relaxte vlucht gehad met Asiana.
In elke stoel zit een schermpje verwerkt en je hebt een afstandsbediening die je ook kunt gebruiken als telefoon en als gamepad, heb de hele vlucht bijna zitten pokeren enz...
rice rice baby tututututedudududum
pi_76042748
Hee, dan kan ik je bijna aanraken Ik ben nu ook in Seoul.

Fijn dat je toch nog een vlucht hebt weten te krijgen. Goede reis verder naar Vietnam!
pi_76117814
Eens even dit topic volgen ga in de zomer 4 weken naar Vietnam. Misschien dat ik hier nog wat tips en must-sees opdoe
pi_76513580
Wat betekent de TT als ik vragen mag?

Oh geez, dit meen je niet. 300e Post.
Jimmy Carter:
"Sometimes God answers prayers with 'Yes'
Sometimes He answers prayers with 'No'
Sometimes He might answer 'You've got to be kidding' ”
  Moderator zaterdag 9 januari 2010 @ 23:28:53 #302
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_76616967
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')