abonnement Unibet Coolblue
pi_71837823
quote:
Op woensdag 12 augustus 2009 23:00 schreef Samson het volgende:

[..]

Je moet doen wat je goed lijkt natuurlijk, maar je kunt de omwisselkoers van jaaaaaren terug echt niet meer gebruiken om eea te vergelijken, inflatie en zo. Het heeft weinig zin iets te vergelijken met iets dat niet meer bestaat. Het heeft wel zin om het ene euro product met het ander euro product te vergelijken. Het is maar een tip....gewoon doen of er nooit een gulden heeft bestaan. Je ontvangt toch ook geen salaris in guldens? of reken je dat eerst ook terug van euro's naar guldens? Gewoon de waarde van een euro leren te begrijpen.
Nee, ik vind dit veel handiger. Want een broodje van 3 euro klinkt niet bizar duur, maar een broodje van 6 gulden 60 wel. Dus koop ik het niet als ik het omreken, terwijl ik in eerste instantie misschien helemaal niet nadenk over hoe dur het is. Kortom, het bespaart me heel veel geld.

En er is wel inflatie geweest, maar dat verklaart niet dat sommige producten nu in euro's kosten wat ze vroeger in guldens waren. Een tientje klinkt gewoon goedkoop - of het nu een tientje in euro's of in guldens is. En daar spelen winkels op in. Juist omdat ik gewend ben aan de euro, merk ik dus niet dat ik dan twee keer zo veel betaal. Dus reken ik heel bewust om en vraag ik mezelf af of ik het product ook gekocht zou hebben als ik het in guldens had moeten kopen. Vaak is het antwoord dan nee.
Sanity is (not) statistical
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')