abonnement Unibet Coolblue
pi_69075865
Wat is Roaccutane?
De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne. Isotretinoïne behoort tot een groep geneesmiddelen die bekend staat onder de naam retinoïden. Retinoïden zijn afgeleid van vitamine A. Het middel wordt gebruikt bij de behandeling van moeilijk te bestrijden acne (jeugdpuistjes en meeëters). Roaccutane wordt voorgeschreven aan mensen met bepaalde ernstige vormen van acne die niet op een gebruikelijke behandeling reageren. Roaccutane is alleen verkrijgbaar op recept en wordt vaak niet door de huisarts voorgeschreven, maar door een dermatoloog (huidarts).

De meeste posters hier gebruiken waarschijnlijk een generiek van Isotretinoine, omdat Roaccutane niet standaard wordt gegeven bij de apotheek. Wil je weten over wat generiek nu eigenlijk is, dan kan je hier er wat over lezen

Roaccutane patientinformatie en bijsluiters
Officiële website van Roche (fabrikant)
Patiëntenbijsluiter (pdf-formaat)
Informatie op Achmea Health
Overzichtelijke informatie (tip)

Middelen die helpen bij droge lippen (mogelijke bijwerking Roaccutane)
Labello lippencreme (verkrijgbaar bij bv de drogist)
Blistex lip relief cream (verkrijgbaar bij bv de drogist)



Pubmed (engelstalig - wetenschappelijke publicaties)
Roacutane
Blijvende oogklachten na gebruik Roacutane

Roaccutane negatief in de publiciteit
Rechtzaken aangespannen ivm Roaccutane (google search - engelstalig)

Voorgaande topics
Het Roaccutane topic
Het Roaccutane topic #2
Het Roaccutane topic #3
Het Roaccutane topic #4
Het Roaccutane topic #5
Het Roaccutane topic #6
Het Roaccutane topic #7
Het Roaccutane topic #8
Het Roaccutane topic #9
Het Roaccutane topic #10
Het Roaccutane topic #11
Het Roaccutane topic #12
Het Roaccutane topic #13
Het Roaccutane topic #14
Het Roaccutane topic #15
Het Roaccutane topic #16
Het Roaccutane topic #17
Het Roaccutane topic #18
Het Roaccutane topic #19
Het Roaccutane topic #20
Het Roaccutane topic #21
Het Roaccutane topic #23
Het Roaccutane topic #24
Het Roaccutane topic #25
Het Roaccutane topic #26


Zo, ik heb al 5 dagen niemand gezien die het initiatief nam om een nieuw Roaccutane-topic te openen.. Aangezien ik toch benieuwd blijf naar meningen van gebruikers en al dat soort dingen en omdat ik zelf nu al een dikke maand aan de Roa zit maak ik maar een nieuw vervolg-topic.

Dus hier verder!

[ Bericht 0% gewijzigd door Arsenius op 16-05-2009 00:35:44 ]
pi_69076504
Een jongen die ik ken gebruikte dat, zijn huid knapte ontzettend op, maar zijn lippen waren gezwollen serieus met korstjes enzo heel eng.
pi_69081473
Kreeg gister van de apotheek een nieuwe lading met pillen mee....Nu is het zo dat het niet de originele zijn maar de isotretine (sorry voor de spelling)
Heeft dit enig invloed op mijn ontwikkelingen, want ik moet zeggen dat ik al 3 maanden bezig ben en er steeds meer vooruitgang geboekt wordt.
pi_69081611
Ik weet bijna zeker dat het niks uitmaakt.. Het is gewoon hetzelfde alleen door een andere producent gemaakt. De werkzame stof en de enige stof die ons van de acné moet afhelpen zit hier ook gewoon in.

Ik ben gisteren bij de derma geweest en mijn leverwaarderen zijn wat te hoog maar dat kwam niet door de Roa. Maar dat wist ik al dat mijn cholesterol wat hoog is. Dus dat wordt een dieetje doen.. en minder vlees en dat soort vettige dingen eten.

Nu 5 weken en 4 dagen.. Er zitten nog bultjes hier en daar in mijn nek en net 2 kleintjes op mijn wang.. Voor de rest blijft het redelijk stabiel. Komt niet echt veel meer bij. Dus als die bulten rijp zijn en de inhoud eruit komt dan zou het weleens zo kunnen zijn dat het de goede richting op zal gaan. Ik ben benieuwd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Arsenius op 16-05-2009 12:08:51 ]
pi_69083095
Het komt vanzelf wel goed, ik merkte eigenlijk meteen verschil het lijkt wel alsof het bij mij met golven gaat, de ene periode minder andere periode niets. Op een gegeven moment komt de keerzijde wel en zie je alleen maar verbetering
pi_69086437
Ik ben 1 week bezig! De lippen vallen nog mee, maar ben wel heel erg aan het vervellen. Vooral op plekken waar ik ook eczeem ben gehad... En het prikt als ik creme op doe, heeft iemand daar ook last van?

Ik wacht af... Hopelijk helpt dit wel, ben het zat!
  zondag 17 mei 2009 @ 00:46:18 #7
256181 ClayRaw
Ik fok, fok jij ook?
pi_69105896
Ben sinds vandaag weer begonnen!

Had in eerste instantie via me dokter roaccutane voorgeschreven gekregen nadat we allemaal zalfjes, pilletjes etc hadden geprobeerd. Ben op dit moment 18 jaar en heb er zo'n 5 jaar last van acne. vanaf me 15e serieus bezig gaan houden met acne. Scrubben, reinigende maskers, pilletjes, zalfjes. maar alles mocht niet baten. Toen uiteindelijk heb ik dus roaccutane voorgeschreven gekregen, Ging in het begin echt super totdat ik last kreeg van hele erge pijnlijke lippen (branderig). Had dat gekregen toen ik met een stel vrienden naar de stad was gefietst in de felle zon (30 graden) Afradertje dus!

Vanaf die dag was het eigenlijk mis, met de dag werden me lippen steeds pijnlijker en gingen ze opzwellen. op een gegeven moment was het gewoon te erg om met roaccutane door te gaan.

Ik ben sinds kort onder behandeling van de derma en dat bevalt me stukken beter dan de huisarts (meer begeleiding etc). Had eerst differin gel in combinatie met een anti-biotica pil (weet even niet welke). En wedermaal sloeg de pil heel snel aan en reageerde ik weer heftig. moest na mijn werk een sprintje trekken voor ongeveer 20 meter naar de trein toe. Affijn, trein gehaald maar toen zat ik in de trein te snakken naar adem en liep gewoon helemaal rood aan. Het zelfde gevoel als je als klein kind in een dropje stikt. Derma opgebeld, voor zekerheid stoppen met de pillen. Nieuwe minder zware pillen gekregen, gister weer voor controle langs geweest maar de derma was niet tevreden. dus nu weer roaccutane proberen. Vanochtend 2x 20mg ingenomen en begin nu mijn lippen alweer te voelen (bovenin mijn mondhoek). Ik gebruik nu nog Vichy capital soleil 20 UVA (op aanraden van derma) dit ivm zon en uv stralen. werkt prima, aanradertje voor mensen die toch niet uit de zon kunnen blijven en last van hun lippen hebben.

Nu heb ik een vraagje, ik gebruik nu dus unicura zeep om mijn gezicht te wassen en Dr van der Hoog facewash/scrubgel om te scrubben. aangezien jullie het allemaal over hebben dat de huid wordt verdunt, is het dan nog wel handig om dit te gebruiken? evenals de differin gel. evt ervaringen met deze combinatie?

Ik ben benieuwd hoe het afloopt.
  zondag 17 mei 2009 @ 01:29:05 #8
215583 CylonNL
King ecto.
pi_69106996
quote:
Op zaterdag 16 mei 2009 00:26 schreef Breathtaking het volgende:
Een jongen die ik ken gebruikte dat, zijn huid knapte ontzettend op, maar zijn lippen waren gezwollen serieus met korstjes enzo heel eng.
Lekker opbeurend voor de gebruikers dit.

Maar je hebt wel gelijk, zit er wat minder fris uit, t maakt bepaalde dingen wat lastiger in bijv. een discotheek.

Verder succes iedereen! Ik ben nu ruim 1 maand klaarr na 8 maanden. (afkloppen)

Wat ik verder vreemd vind is dat er mensen zijn die nu aan een kuur mogen beginnen van de derma, ik verbrandde als een idioot icm met roa, ik neem aan dat iedereen nog wel op vakantie gaat een dezer maanden?
  zondag 17 mei 2009 @ 01:42:47 #9
256181 ClayRaw
Ik fok, fok jij ook?
pi_69107380
quote:
[bWat ik verder vreemd vind is dat er mensen zijn die nu aan een kuur mogen beginnen van de derma, ik verbrandde als een idioot icm met roa, ik neem aan dat iedereen nog wel op vakantie gaat een dezer maanden?
Ja dat vind ik ook wel vreemd, maargoed. genoeg sunblockers en creme'pjes om alles vettig te houden moet voldoende zijn toch? Ik hoop dat het zo snel aanslaat dat ik er voor juli nog af ben! (I Wish). en anders een iets minder leuke vakantie helaas
pi_69113322
quote:
Op zondag 17 mei 2009 01:42 schreef ClayRaw het volgende:

[..]

Ja dat vind ik ook wel vreemd, maargoed. genoeg sunblockers en creme'pjes om alles vettig te houden moet voldoende zijn toch? Ik hoop dat het zo snel aanslaat dat ik er voor juli nog af ben! (I Wish). en anders een iets minder leuke vakantie helaas
Ik vond het ook vreemd. Maar eigenlijk wil ik ook niet nog langer met die ellende rondlopen, Ik heb vanaf november opeens heel erge last van mn huid. Het beinvloed echt alles, kan me echt super rot voelen, gewoon over mezelf. Altijd lelijk enzo. Dus ik wil hier vanaf. Als dat betekent dat ik heel erg moet uitkijken met de zon, so be it. Zo mooi zijn de zomers hier nooit... Heb toch nog een scriptie te schrijven...
pi_69114206
Ik ben morgen 1 maand bezig met mijn eerste kuur. 2*10 MG per dag.

Ik heb/had een lichte vorm van acné. Maar tjezus wat werkt dit spul geweldig. Het ziet er nu al zoveel beter uit. Mijn rechterwang is met uitzonderingen van 2 onderhuidse bobbeltjes helemaal clear.
Mijn linkerwang heeft nog 2 wondjes. Maar ook schoon.

Bijwerkingen:
- Droge lippen met soms wat losse velletjes.
- Droge huid maar gek genoeg jeukt dit niet op mijn gezicht. Op mijn arm een paar eczeem plekjes maar niets ernstigs.

Voor mijn droge lippen gebruik ik vaseline cetomacrogol of Blistex.
Voor droge huid 'Vaseline cacao boter'


Heerlijk die complimenten dat je huid er een stuk beter uit ziet.
Echt rot op met al die antibiotica dingen. Dit werkt tenminste!
pi_69133856
Na hoeveel dagen kan je weer vitaminen waar dus ook A in zit, nemen?
ook al niet
pi_69145846
quote:
Op zondag 17 mei 2009 22:20 schreef JointjeErbij het volgende:
Na hoeveel dagen kan je weer vitaminen waar dus ook A in zit, nemen?
Vitamine A zou ik helemaal niet nemen als ik jou was, aangezien Roa een vit. A variant is.

Verder update van mijn kant: ben nu 2 maand geleden gestopt, na een half jaar 40 mg. Resultaat is perfect, die droge lippen ben je na een week alweer kwijt, droge huid echter niet , wat weer kan leiden tot wat roodheid. Voor iedereen die net begonnen is, hou het resultaat in je achterhoofd, dan kom je er wel doorheen. Oja, ik vond scheren met een apparaat 100X handiger als met een mesje, ivm irritaties enzo, en het dunner worden van je huid.
That moment is a crossroads where everything you want will collide with everything standing in your way.
pi_69146437
quote:
Op maandag 18 mei 2009 11:52 schreef Panzerknacker666 het volgende:

[..]

Vitamine A zou ik helemaal niet nemen als ik jou was, aangezien Roa een vit. A variant is.

Verder update van mijn kant: ben nu 2 maand geleden gestopt, na een half jaar 40 mg. Resultaat is perfect, die droge lippen ben je na een week alweer kwijt, droge huid echter niet , wat weer kan leiden tot wat roodheid. Voor iedereen die net begonnen is, hou het resultaat in je achterhoofd, dan kom je er wel doorheen. Oja, ik vond scheren met een apparaat 100X handiger als met een mesje, ivm irritaties enzo, en het dunner worden van je huid.
ik was blijkbaar niet echt wakker meer, ik ben (bijna een week) gestopt en wil weten wanneer ik weer vitaminen waar a bij zit kan nemen.
ook al niet
pi_69151171
Zouden jullie misschien een foto willen plaatsen met jullie lippen en met het aantal weken dat jullie bezig zijn?
  maandag 18 mei 2009 @ 21:01:54 #16
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_69165383
TVP. Ben er ook nog steeds mee bezig.
pi_69195511
Hallo
Ik ben 17 jaar.
Heb al sinds mijn 13de last van Acne. Ik ben 2jaar geleden ook al aan de ROA gegaan.
Toen een grote kuur van 60mg gehad, en dat 4maanden lang. Het effect was zeer goed. De laatste maanden had ik bijna geen acne meer. Pas toen ik gestopt was gingen ook de rode vlekjes weg.
Sinds dien ook geen last meer gehad. De zomer kwam er aan en had nog steeds een prachtige huid.
Die winter had ik ook geen echte acne meer gehad. Ook de volgende zomer nergens last van gehad.

Toen kwam de winter van 2008. Ik kreeg op een gegeven moment weer last van rode plekjes en acne en het werd weer erger. Ik had het snel door en ondernam actie.
Ik ben toen naar de schoonheidsspecialist gegaan. Zij behandelde mij voor veel geld. De eerste dagen zag ik wel verandering maar na een week was dat terug. Dus hier stopte ik snel Het kost ontzettend veel geld en het helpt niets.

Toen maar weer aan de ROA gegaan. 2 maanden 20mg (omdat het niet echt hele erge acne meer was).
Nu zit ik in de 2maanden. Mij huid wordt rustiger heb ook bijna geen puisten meer.
Ik heb alleen last van heel veel rode vlekjes en overblijfselen. Na 3 weken stopt mijn kuur.
De zaterdag na dat ik stop ga ik naar een groot feest. Zou dan ook wel een biertje willen drinken dit heb ik in deze 2 maanden bijna niet gehad (in totaal miss 6).

Nou heb ik een paar vragen.
1. Zullen deze vlekjes binnen 3weken nog hele maal weg gaan? Of is dat in dat proces daarna.
2. Na hoeveel dagen mag je weer alcohol drinken.
3. Na hoeveel tijd dagen ik weer in de zon want ik werk op een golfbaan in de zon.

[ Bericht 0% gewijzigd door wouterto op 19-05-2009 17:40:20 ]
pi_69195794
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 17:32 schreef wouterto het volgende:

Ik ben 17 jaar.
Heb al sinds mijn 13de last van Acne. Ik ben 2jaar geleden ook al aan de ROA gegaan.

Jij was dus al om je 15e aan de roa?
ook al niet
pi_69196113
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 17:39 schreef JointjeErbij het volgende:

[..]

Jij was dus al om je 15e aan de roa?
Ja, ik had het gewoon gekregen van mij dermatoloog. Is dat erg?
Btw ik heb ook nog die 3 vragen.

[ Bericht 3% gewijzigd door wouterto op 19-05-2009 19:14:19 ]
pi_69208678
Het schijnt je groei te stoppen die ROA. Dus of dat nou slim was van die dermatoloog om dat op je 15e aan te bieden.. Maar als je op die leeftijd al 1.80+ was dan boeit dat natuurlijk ook niet..
pi_69210063
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 17:50 schreef wouterto het volgende:

[..]

Ja, ik had het gewoon gekregen van mij dermatoloog. Is dat erg?
Btw ik heb ook nog die 3 vragen.
Ik heb ook wel vaker vragen maar niet alles wordt hier beantwoord

Maar idd volgens mij is het niet heel erg verstandig om dat al zo jong te slikken.

[ Bericht 15% gewijzigd door JointjeErbij op 19-05-2009 23:38:37 (verkeerde bericht geQ) ]
ook al niet
pi_69210516
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 17:32 schreef wouterto het volgende:
Hallo
Ik ben 17 jaar.
Heb al sinds mijn 13de last van Acne. Ik ben 2jaar geleden ook al aan de ROA gegaan.
Toen een grote kuur van 60mg gehad, en dat 4maanden lang. Het effect was zeer goed. De laatste maanden had ik bijna geen acne meer. Pas toen ik gestopt was gingen ook de rode vlekjes weg.
Sinds dien ook geen last meer gehad. De zomer kwam er aan en had nog steeds een prachtige huid.
Die winter had ik ook geen echte acne meer gehad. Ook de volgende zomer nergens last van gehad.

Toen kwam de winter van 2008. Ik kreeg op een gegeven moment weer last van rode plekjes en acne en het werd weer erger. Ik had het snel door en ondernam actie.
Ik ben toen naar de schoonheidsspecialist gegaan. Zij behandelde mij voor veel geld. De eerste dagen zag ik wel verandering maar na een week was dat terug. Dus hier stopte ik snel Het kost ontzettend veel geld en het helpt niets.

Toen maar weer aan de ROA gegaan. 2 maanden 20mg (omdat het niet echt hele erge acne meer was).
Nu zit ik in de 2maanden. Mij huid wordt rustiger heb ook bijna geen puisten meer.
Ik heb alleen last van heel veel rode vlekjes en overblijfselen. Na 3 weken stopt mijn kuur.
De zaterdag na dat ik stop ga ik naar een groot feest. Zou dan ook wel een biertje willen drinken dit heb ik in deze 2 maanden bijna niet gehad (in totaal miss 6).

Nou heb ik een paar vragen.
1. Zullen deze vlekjes binnen 3weken nog hele maal weg gaan? Of is dat in dat proces daarna.
2. Na hoeveel dagen mag je weer alcohol drinken.
3. Na hoeveel tijd dagen ik weer in de zon want ik werk op een golfbaan in de zon.
1. vlekjes geen idee ben nog bezig
2. ik drink meer dan vaak genoeg MET Roa en nooit klachten over me bloedwaardes (wel sneller dronken)
3. pas 3 weken in de zon in Costa Rica geweest maar ging prima met een factor 30 vooral op me gezicht. Factor 15 op rest van lichaam was voldoende!
pi_69210988
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 23:37 schreef JointjeErbij het volgende:

[..]

Ik heb ook wel vaker vragen maar niet alles wordt hier beantwoord

Maar idd volgens mij is het niet heel erg verstandig om dat al zo jong te slikken.
Waarom zou een dermatoloog zomaar Roa voorschrijven?
Zelfs mijn huisarts zei ook niets over het feit dat het slecht zou zijn!

[ Bericht 6% gewijzigd door wouterto op 20-05-2009 00:24:40 ]
pi_69211051
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 23:04 schreef Arsenius het volgende:
Het schijnt je groei te stoppen die ROA. Dus of dat nou slim was van die dermatoloog om dat op je 15e aan te bieden.. Maar als je op die leeftijd al 1.80+ was dan boeit dat natuurlijk ook niet..
Ik was toen niet 1.80 was korter weet ook niet presies hoe lang. Wel stopte ik op een gegeven moment met snel groeien. Ik ben nu 17 alleen groei nog wel door alleen heel langzaam ongeveer 3cm per jaar.
pi_69211693
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 00:06 schreef wouterto het volgende:

[..]

Waarom zou een dermatoloog zomaar Roa voorschrijven?
Zelfs mijn huisarts zei ook niets over het feit dat het slecht zou zijn!
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 00:06 schreef wouterto het volgende:

[..]
het feit dat het slecht zou zijn!
Je bent al overtuigd dus!

Maargoed, ik heb geen zin om dat om te gaan zoeken, maar het is igg zo dat artsen er geen voorstander van zijn in het algemeen, en t was ook iets met geestelijke gezondheid. google eens
quote:
Op maandag 18 mei 2009 12:13 schreef JointjeErbij het volgende:

[..]

ik was blijkbaar niet echt wakker meer, ik ben (bijna een week) gestopt en wil weten wanneer ik weer vitaminen waar a bij zit kan nemen.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ook al niet
pi_69241924
Ik ben ook 15 1.81 lang. Derma deed niet moeilijk toen ik er gelijk om vroeg.

Kleine update 1 maand en paar dagen bezig.
Paar vervelende wondjes op m'n kaak maar voor de rest helemaal schoon. (20 MG p/dag)
Droge lippen gaat wel.
Eczeem plekjes zijn bijgetrokken.
pi_69256032
Inmiddels ga ik richting de 2 maanden 40mg/dag. Resultaten tot nu toe zijn zeer goed, het valt me allemaal ontzettend mee. Sinds 3 weken is er geen ontsteking of wat dan ook bijgekomen, alleen zijn er in mijn gezicht en op mijn rug nog wat rode vlekjes zichtbaar, ik hoop dat deze op termijn wat minder worden. Erg storend is het in ieder geval niet . Heb een tijdje last gehad van een hele droge huid (met name mijn neus en armen), maar dit wordt nu stukken minder.

Heb wel erg veel last van mijn lippen, deze zijn extreem droog (en toch ga je er aan wennen...). Soms word ik 's ochtends wakker en zijn ze gewoon kapot geknapt en zitten ze onder het bloed . Ik gebruik voor mijn lippen Blistex overdag en 's avonds meestal Aquaphor, dus het valt nog wel enigzins te overzien.

Begin juni weer naar de Dermo, ik ben benieuwd wat de uitslagen van de bloedtest zijn. Ik verbaas me er wel over dat zoveel jongere mensen ROA voorgeschreven krijgen. Mijn huisarts is er nooit over begonnen tussen mijn 13e t/m 19e jaar, pas na 10 jaar allerlei middelen te hebben geprobeerd werd ik doorverwezen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Snake28 op 21-05-2009 12:07:16 (typo) ]
pi_69260578
he ik ook hoor, ik had al puisten vanaf mijn 16e. Toen ik 18 / 19 was was het heel erg veel. Kreeg toen kuurtjes van verschillende medicijnen. Vanaf mijn 20e met minocycline gedaan. Dus kuur van 2 / 3 maanden en dan eraf en dan weer en zo continu tot ik 24 was. Omdat minocycline gewoon in principe geen langdurige werking heeft, het hielp btw wel voor mijn acné moest ik toch op de ROA. Ik heb het zelf 2 jaar uitgesteld, want ik was er zo huiverig voor. Nu zit ik bijna 2 maanden op Roa. Dus het is echt niet zo dat je het zomaar krijgt. Je moet er eerst vaak een hoop littekens hebben en alle andere middeltjes langdurig geprobeerd hebben voordat je het krijg, alhoewel mijn mijn acne ik toch echt met ROA eerder had moeten beginnen, had me misschien een hoop littekens gescheeld. Maar je weet nooit.

Je moet er maar mee leven.
pi_69277039
quote:
Op maandag 18 mei 2009 14:33 schreef GirlYouDontKnow het volgende:
Zouden jullie misschien een foto willen plaatsen met jullie lippen en met het aantal weken dat jullie bezig zijn?
pi_69278968
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 23:24 schreef GirlYouDontKnow het volgende:

[..]


Nee sorry, ik wil echt geen foto's van mezelf op internet. Misschien kan je hier eens kijken : http://www.roaccutanekuur.nl/

Ik heb nu zelf geen last van heel droge lippen. Ik vervel vooral.

Over die leeftijd. Bij mij duurde het niet super lang voordat ik Roa kreeg, maar ik denk dat dit te maken heeft met mijn leeftijd (25). Ik heb wel alle mogelijke cremepjes, antiobiotica pillen ed gehad, sloeg allemaal niet aan. Eerste wat de derma tegen mij zei: op jou leeftijd hoor je dit niet te hebben, de rest helpt niet, roa is waarschijnlijk het enige. Ik heb het ook pas vanaf november (vanaf een wisseling van de pil) zo extreem, speelt vanaf vorige zomer wel echt op, maar in november had ik uitbarsting en die is niet meer echt weggegaan.
pi_69345108
Aah godver... Het was zo goed en dan toch opeens een outbreak. Gelukkig niet heel erg maar dacht dat je dat alles weg was, krijg je dit.
pi_69352536
quote:
Op zondag 24 mei 2009 10:45 schreef Kersentaart het volgende:
Aah godver... Het was zo goed en dan toch opeens een outbreak. Gelukkig niet heel erg maar dacht dat je dat alles weg was, krijg je dit.
Zie dat je al een maand bezig bent, ik wist niet dat een outbreak na een iets langere tijd nog kon . Hopelijk ben je er weer snel vanaf iig. Gelukkig heb ik geen enkele outbreak gehad en werd het na 2 weken al minder.
pi_69355487
nu 1.5 week bezig eigenlijk nergens last van, je merkt wel dat het allemaal rustiger is geworden. Hebben jullie nog tips?
Harder, Better, Faster, Stronger.
pi_69358048
quote:
Op zondag 24 mei 2009 17:23 schreef noody het volgende:
nu 1.5 week bezig eigenlijk nergens last van, je merkt wel dat het allemaal rustiger is geworden. Hebben jullie nog tips?
Gewoon een beetje de basis dingen eigenlijk. Je lippen kunnen naarmate je verder door gaat met de kuur erg droog worden (hangt ook een beetje van de dosering af), dus ik zal sowieso iets als Blistex in huis halen. Verder een beetje uitkijken met alcohol, is natuurlijk niet goed i.c.m. met de kuur en je wordt ontzettend snel dronken (en na de kater wil je het wel laten om nog vaker te drinken ..).
pi_69380410
Zojuist 4-maanden consult gehad: bloed perfect in ordnung (zelfs mét die witbiertjes op het terras), niet zwanger (ha) en goed op koers, kortom. Bonus: smakelijke arts-assistent dermatologie.
Het gaat vanaf uur U alleen al zó goed dat ik merk dat ik weinig therapietrouw ben, inmiddels. Dosis vergeten? Ach. Boeie. Persoonlijk heb ik serieuze twijfels bij de noodzaak van het volledig afmaken van de kuur tot 120 mg/kg, maar de smakelijke derma wil het exact volgens protocol doen. Mjah. We zullen zien.
pi_69415753
Niet zoveel te melden, 6 1/2 week op Roa 60 mg per dag. De dikke bulten zijn kleiner aan het worden, puistjes worden wat kleiner, roodheid van littekens van de eerste 3 weken uitbraak nemen af. Dus ik hoop dat het doorzet en ik in week 12 (3 maanden) bijna clean zal zijn. Dat hoop ik wel.Ergens half juli ofzo.
pi_69457197
Gaat verder nu wel goed de laatste paar dagen. Alleen nog een paar onderhuidse bobbels onder mijn kaak. Ze zitten er echt al een hele tijd, je ziet ze verder niet, maar voelt ze wel.
Weet iemand iets wat je hier tegen kunt doen?
pi_69469800
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 15:51 schreef Kersentaart het volgende:
Gaat verder nu wel goed de laatste paar dagen. Alleen nog een paar onderhuidse bobbels onder mijn kaak. Ze zitten er echt al een hele tijd, je ziet ze verder niet, maar voelt ze wel.
Weet iemand iets wat je hier tegen kunt doen?
Niet veel, gewoon niet aanzitten, en geen druk op uitoefenen. Gaat vanzelf wel weg.
That moment is a crossroads where everything you want will collide with everything standing in your way.
pi_69496064
Is het eigenlijk aan te raden om na de roa kuur je gezicht preventief te behandelen met gezichtsreinigers o.i.d.? Denk aan van die tonics en die andere producten van clearasil ofzo. Of creeër je zo weer gelegenheid voor de talgklieren om weer over-actief te worden?
Ik ben nu sinds eind april gestopt met de kuur en merk dat m'n gezichtshuid weer een beetje vetter begint aan te voelen...
pi_69496869
Heb sinds oktober '08 Roaccutane gebruikt, 30 mg per dag.
Heb eergisteren mijn laatste dosis genomen en ben tot op heden vrij tevreden over het resultaat.

De twee weken van de behandeling leek er een enorme verbetering op te treden, na deze twee weken verergerde de acné. Even schrikken natuurlijk, maar bleek vrij normaal te zijn. Na verloop van tijd werd het steeds minder en ik heb in de tussentijd ook weinig puistjes gehad. Ze zijn werkelijk op 1 hand te tellen.
De bekende bijwerkingen traden echter ook bij mij op, droge huid (elke ochtend even insmeren en ik had nergens last van), droge lippen en bloedneuzen. De droge lippen moet je gewoon de hele dag door zoveel mogelijk invetten, wanneer ze strak aanvoelen meteen labello o.i.d. erop smeren. Je kunt immers beter voorkomen dat ze stuk gaan dan dat het moet genezen! De bijwerking die ik als naarste heb ervaren is de vermoeidheid, ik heb mij het afgelopen half jaar constant erg moe gevoeld en kon eigenlijk wel de hele dag slapen...

Goed, ik ben nu in een andere fase aangekomen, de huid moet zich herstellen. Dit duurt, volgens de dermatoloog, zeker een paar maand. Ik heb rode vlekjes en daarnaast is de huid niet overal even egaal. Ik gebruik daarom Bio Oil, dit schijnt te helpen tegen littekens en daarnaast verzorgt het de huid. (dus het helpt ook tegen de droge huid!) Het blijft nu maar even afwachten, ik hoop dat mijn huid zich weer vrij goed hersteld. De dermatoloog heeft mij gezegd dat ik mijn huid de tijd moet geven om zich te herstellen en dat ik eventueel een behandeling kan krijgen binnen het ziekenhuis. (dus geen commerciële kliniek.)

De huid op mijn rug (waar ik ook vrij veel puistjes had) is inmiddels geweldig hersteld, er is geen rode vlek of put zichtbaar. Ik voel mij hierdoor al een stuk fijner, zeker met de zomer in het vooruitzicht!

Nu maar hopen dat het niet terugkomt!!
pi_69496993
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 16:42 schreef Danyel het volgende:
Is het eigenlijk aan te raden om na de roa kuur je gezicht preventief te behandelen met gezichtsreinigers o.i.d.? Denk aan van die tonics en die andere producten van clearasil ofzo. Of creeër je zo weer gelegenheid voor de talgklieren om weer over-actief te worden?
Ik ben nu sinds eind april gestopt met de kuur en merk dat m'n gezichtshuid weer een beetje vetter begint aan te voelen...
Ik denk dat je je huid gewoon het beste "normaal" kunt wassen. 's Morgens en 's Avonds voor het slapen gaan. Je hebt (neem ik aan) acné gehad, dit is voornamelijk genetisch bepaald en heeft vrij weinig te maken met hoe "schoon" je bent. Ik kon mijn gezicht immers wassen wat ik wilde, maar de puistjes bleven komen.

Daarnaast zijn er op een gewassen gezicht minder bacteriën aanwezig; DUS minder kans op infectie lijkt me? En ik denk niet dat je de talgklieren stimuleert door je huid te wassen....
pi_69511308
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 17:10 schreef infinity_737 het volgende:

[..]

Ik denk dat je je huid gewoon het beste "normaal" kunt wassen. 's Morgens en 's Avonds voor het slapen gaan. Je hebt (neem ik aan) acné gehad, dit is voornamelijk genetisch bepaald en heeft vrij weinig te maken met hoe "schoon" je bent. Ik kon mijn gezicht immers wassen wat ik wilde, maar de puistjes bleven komen.

Daarnaast zijn er op een gewassen gezicht minder bacteriën aanwezig; DUS minder kans op infectie lijkt me? En ik denk niet dat je de talgklieren stimuleert door je huid te wassen....
Daar zit wat in maar tegen mij werd altijd gezegd dat je door het 'talg-vrij' maken van je huid op die manier de talgklieren zou stimuleren om weer meer talg aan te maken. Immers als je je huid wast met een gezichtsreiniger dan voelt het vaak wat trekkerig aan. Hierdoor zou de talg productie weer omhoog schieten om dit te compenseren en als er weer meer talg aangemaakt wordt dan lijkt het mij ook dat de kans weer groter wordt dat de poriën weer verstopt kunnen raken. En volgens mij las ik ook ergens dat die bepaalde bacterie juist leeft in de talg.
pi_69522738
Talg wordt naar mijn weten gewoon constant aangemaakt, alleen gebeurt dit bij de één meer dan bij de ander. (afhankelijk van leeftijd, erfelijkheid, voeding, geslacht, etc.)

Danyel even een vraagje aan jou persoonlijk...
Heb jij ook rode vlekken / kleine oneffenheden overgehouden aan je acné?
Zo ja, zie je dit nog steeds verbeteren nadat je gestopt bent met roaccutane?
En tot slot nog één vraag; komen er nu weer "puistjes doorheen" na jouw behandeling of ben je volledig "clean"?
pi_69526565
littekens verbeteren altijd in de loop van jaren. Maar totaal weggaan doen ze niet, ze worden alleen minder opvallend.
pi_69529586
Hier ook een tevreden klant
Ben 26 Januari aan de Roaccutane begonnen, 40 mg/dag de gehele kuur lang, bij een gewicht van 60KG. Had ontzettend veel kleine mee-eters en grotere mee-eeters/puistjes, maar geen grote knobbels (niet de juiste omschrijving, maar even een indicatie). Na een maand of 2 was het al heel goed, en ben nu dus harstikke clean Alleen de huid moet nog herstellen, maargoed, dat heeft wat tijd nodig. Op mijn rug/nek hetzelfde verhaal.

De meest vervelende bijwerking was voor mij de vermoeidheid. Stel dat de acne terugkomt, weet ik niet of ik een tweede kuur zal pakken, puur vanwege die vermoeidheid. De andere bijwerking waar ik echt last van heb/had is dat mijn bloedarmoede weer is teruggekomen, iets waar ik vroeger ook al last van had. Verder was het in de gehele tweede maand + begin derde maand een gekkenhuis wat bloedneuzen betreft, daarna niet meer. En natuurlijk de gehele kuur droge lippen, maargoed, dat moet ook wel natuurlijk. Verder heb ik nu aan het einde van de kuur dat sommige huid op mijn gezicht aan het vervellen is. Bijvoorbeeld in de hoek van mij kaak, en mijn oorlel ( )

Nu lijkt het alsof de nadelen groter zijn dan de voordelen, maar niets is dus minder waar
Yaih!
www.wiimodding.nl
pi_69551922
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 12:35 schreef infinity_737 het volgende:
Talg wordt naar mijn weten gewoon constant aangemaakt, alleen gebeurt dit bij de één meer dan bij de ander. (afhankelijk van leeftijd, erfelijkheid, voeding, geslacht, etc.)

Danyel even een vraagje aan jou persoonlijk...
Heb jij ook rode vlekken / kleine oneffenheden overgehouden aan je acné?
Zo ja, zie je dit nog steeds verbeteren nadat je gestopt bent met roaccutane?
En tot slot nog één vraag; komen er nu weer "puistjes doorheen" na jouw behandeling of ben je volledig "clean"?
Ik heb geen vlekken overgehouden maar wel enkele oneffenheden. Maar die had ik voor de Roa behandeling al wel. Gelukkig vallen ze niet echt op maar alleen als het licht op een bepaalde manier over m'n huid schijnt.
Ik denk dat ik die oneffenheden niet vanzelf kwijtraak. Daarvoor zou denk ik zo'n 'dermabrasion' behandeling oid voor nodig zijn maar daar heb ik niet echt behoefte aan.
En ja, ik heb sinds een paar dagen wel hier en daar een paar kleine
puistjes die weer een beetje doorkomen. Het zijn gelukkig niet van die grote opvallende puisten/ontstekingen ofzo maar ik hoop wel dat het hier bij blijft want ik heb echt geen zin in nog z'n behandeling.
pi_69556016
weeee, 2 puisten gekregen deze week met gelijk een witkopje en dezelfde dag weer weg. Gaat de goede kant op. Heb nog wel hoop littekens die rood en korstjes hebben... Maar qua acné gaat het prima. Komt amper nog iets nieuws bij. hihi
pi_69556150
onvoorstelbaar hè... Die korstjes blijven bij mij heel lang zitten (zijn hele kleintjes, lijken een beetje losse velletjes) wil er alleen niet aan gaan plukken.... Ook last van?
pi_69557027
Ja.. Die bruine korstjes blijven bij mij zeker een week of 2 zitten, en daar komt ik niet aan. Ook niet met wassen. Gewoon vanafblijven tot het losgaat vanzelf als je het met water spoelt. Als je kleine schilfertjes van de huid bedoelt ja dat heb ik ook. In het licht zie je ze hangen op het hele gezicht. Ik heb het nu ook op mijn voeten trouwens..
pi_69567979
tvp
pi_69568808
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 13:50 schreef Danyel het volgende:

[..]

Ik heb geen vlekken overgehouden maar wel enkele oneffenheden. Maar die had ik voor de Roa behandeling al wel. Gelukkig vallen ze niet echt op maar alleen als het licht op een bepaalde manier over m'n huid schijnt.
Ik denk dat ik die oneffenheden niet vanzelf kwijtraak. Daarvoor zou denk ik zo'n 'dermabrasion' behandeling oid voor nodig zijn maar daar heb ik niet echt behoefte aan.
En ja, ik heb sinds een paar dagen wel hier en daar een paar kleine
puistjes die weer een beetje doorkomen. Het zijn gelukkig niet van die grote opvallende puisten/ontstekingen ofzo maar ik hoop wel dat het hier bij blijft want ik heb echt geen zin in nog z'n behandeling.
In dit soort gevallen is bijv. 2% Salicylzuur of 2,5% Benzoyl Peroxide altijd ruim voldoende voor maintenance. Je zou eens 2,5% BP in de nacht kunnen proberen (scheelt risico wat betreft het bleken van kleren) of een ander acne medicijn waarmee je zelf goede ervaringen hebt. Gebruik geen onzin als Clearasil, dan kan je echt beter helemaal niets doen. Als je last hebt van een trekkerige huid door cleansers dan moet je echt eens de Cetaphil Gentle Skin Cleanser ("Cetaphil Milde Huidreiniger" hier in NL) proberen. Heeft je derm je niet geinformeerd over het gebruik van een goede cleanser/moisturizer? Het verbaast me namelijk een beetje dat ik het woord Clearasil hier tegenkom .
pi_69575525
quote:
Op zondag 31 mei 2009 09:07 schreef vdHoek het volgende:

[..]

In dit soort gevallen is bijv. 2% Salicylzuur of 2,5% Benzoyl Peroxide altijd ruim voldoende voor maintenance. Je zou eens 2,5% BP in de nacht kunnen proberen (scheelt risico wat betreft het bleken van kleren) of een ander acne medicijn waarmee je zelf goede ervaringen hebt. Gebruik geen onzin als Clearasil, dan kan je echt beter helemaal niets doen. Als je last hebt van een trekkerige huid door cleansers dan moet je echt eens de Cetaphil Gentle Skin Cleanser ("Cetaphil Milde Huidreiniger" hier in NL) proberen. Heeft je derm je niet geinformeerd over het gebruik van een goede cleanser/moisturizer? Het verbaast me namelijk een beetje dat ik het woord Clearasil hier tegenkom .
Haha ja inderdaad geen clearasil. Dat is volgens mij echt heel slecht. Dat droogt je huid uit, waardoor talgproductie toeneemt? Ik zou gewoon goede reinigingsproducten gebruiken en een goede creme. Niet iets agressiefs. Ik heb dermalogica. Daar knapte alles sowieso al van op. Gewoon goed verzorgen. Even navragen bij dermatoloog.?
pi_69577114
Zijn jullie niet een beetje bang voor dit middel? Het wordt toch als laatste middel gebruikt na antibiotica ivm allerlei zware bijwerkingen. Weet er iemand of er de laatste jaren nog nieuwe acne medicamenten op de farmaceutische markt terecht zijn gekomen?
pi_69578163
quote:
Op zondag 31 mei 2009 16:28 schreef F04 het volgende:
Zijn jullie niet een beetje bang voor dit middel? Het wordt toch als laatste middel gebruikt na antibiotica ivm allerlei zware bijwerkingen. Weet er iemand of er de laatste jaren nog nieuwe acne medicamenten op de farmaceutische markt terecht zijn gekomen?
Als iets anders zou werken had ik dat gedaan. Ik heb ook allemaal andere dingen geprobeerd. Niks werkte. Werd zo onzeker van dat hoofd, er moest wel echt iets gebeuren.

In het begin viel het me behoorlijk zwaar. Nu is de dosis omlaag en gaat alles een stuk beter! Dan maar rustig aan iets langer....
pi_69578804
quote:
Op zondag 31 mei 2009 16:28 schreef F04 het volgende:
Zijn jullie niet een beetje bang voor dit middel? Het wordt toch als laatste middel gebruikt na antibiotica ivm allerlei zware bijwerkingen. Weet er iemand of er de laatste jaren nog nieuwe acne medicamenten op de farmaceutische markt terecht zijn gekomen?
Er is er helaas nog niets anders vergelijkbaars beschikbaar.

Zelf ben ik nooit aan de Roa geweest (alleen in mijn tienerjaren is mijn acne "moderate" geweest en toen deed ik er niets aan), maar ik vind veel bijwerkingen vaak erg uitvergroot en dan vooral dat gedoe rond zelfmoord. Focus je vooral op de vaak voorkomende bijwerkingen (droge huid, lippen en ogen) en zorg voor adequate hydratatie. Zelf zou ik het risico op een ernstige bijwerking wel nemen als ik echt ernstige acne zou hebben of als echt niets helpt (dan doel ik dus op de hele rits over-the-counter producten (BP & SA), retinoiden (adapalene, tretinoine, tazarotene) & verschillende antibiotica).
  zondag 31 mei 2009 @ 18:41:01 #56
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_69580675
Focussen op bijvoorbeeld zelfmoord is niet goed nee, maar om er totaal geen aandacht aan te besteden is ook niet goed. Blijf gewoon praten met de mensen om je heen wat je hebt gedaan hoe je je voelt en ga geen dingen opkroppen.
pi_69581264
Ach ik heb me ook blindgestaard op die bijwerkingen en Roa jaren uitgesteld, ik werd nog zieker van de minocycline dan van de Roa. Voel me juist weer lekkerder omdat ik de puisten langzaam zie verdwijnen en er steeds minder nieuwe bijkomen. Dit maakt mijzelf gewoon zoveel positiever! Voel me lekker, ik denk niet eens meer aan die droge lippen. Gewoon smeren af en toe en dat is alles.

2 maanden op Roa 60 mg p/d in de pocket! nog 4 te gaan. En wees niet zo bang, mijn gezondheid is ook niet goed. Heb overgewicht, hoog cholesterol en bloeddruk van mezelf al en schildklier en lever die al niet popie jopie werken en ik voel er zelfs geen reet van. Dus.

Als je de kans krijgt zeker doen, als je milde pukkeltjes heb ja hoeft dat niet. Alleen bij acne die overal aanwezig is die littekens, kraters en putten veroorzaakt en dikke puisten zo groot als muntjes die een krater achterlaten op je gezicht vind ik dat die mensen echt wel aan de Roa kunnen. Er is geen andere oplossing, je kunt niet met antibiotica bezig blijven tot je 50e. Je wilt dat je weer verder kunt met je leven. Een hoofdstuk afsluiten en het achter je laten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Arsenius op 31-05-2009 20:42:24 ]
pi_69586325
Je hebt het gebruik van het medicijn zelf in de hand, als je wil stoppen kan dat. Het is geen kuur die je af MOET maken... Dus mocht je merken dat je er extreem depri van wordt, dan doe je er verstandig aan om te stoppen. (zeker als het leidt tot zelfmoordneigingen o.i.d.)

En uiteraard zit er verschil tussen hevige acné en enkele jeugdpuistjes die niet meer dan normaal zijn op een bepaalde leeftijd. De diagnose wordt gelukkig gesteld door een deskundige!

En bang zijn voor dit middel? Erg fijn zijn de bijwerkingen niet, maar de negatieve gevolgen wegen absoluut niet op tegen de positieve gevolgen! Acné heeft niet alleen invloed op de gesteldheid van je huid, maar heeft ook invloed op je gedrag. Je voelt je veel onzekerder. Ik vond het gênant om te gaan zwemmen bijvoorbeeld. Mensen met acné worden al snel voor "vies" aangezien, of slordig. Terwijl je misschien juist enorm schoon bent en er alles aan probeert te doen om er vanaf te komen! Erg frustrerend soms, kan ik je vertellen!

[ Bericht 1% gewijzigd door infinity_737 op 31-05-2009 23:04:00 ]
pi_69587466
quote:
Op zondag 31 mei 2009 22:14 schreef infinity_737 het volgende:
Je hebt het gebruik van het medicijn zelf in de hand, als je wil stoppen kan dat. Het is geen kuur die je af MOET maken... Dus mocht je merken dat je er extreem depri van wordt, dan doe je er verstandig aan om te stoppen. (zeker als het richting zelfmoordneigingen neigt.)

En uiteraard zit er verschil tussen hevige acné en enkele jeugdpuistjes die niet meer dan normaal zijn op een bepaalde leeftijd. De diagnose wordt gelukkig gesteld door een deskundige!

En bang zijn voor dit middel? Erg fijn zijn de bijwerkingen niet, maar de negatieve gevolgen wegen absoluut niet op tegen de positieve gevolgen! Acné heeft niet alleen invloed op de gesteldheid van je huid, maar heeft ook invloed op je gedrag. Je voelt je veel onzekerder. Ik vond het gênant om te gaan zwemmen bijvoorbeeld. Mensen met acné worden al snel voor "vies" aangezien, of slordig. Terwijl je misschien juist enorm schoon bent en er alles aan probeert te doen om er vanaf te komen! Erg frustrerend soms, kan ik je vertellen!
Ik werd echt heel depri. Heel suf. Er is een fout gemaakt in het ziekenhuis. Op een of andere manier hadden ze mij een veel te hoge dosis voor geschreven voor mijn gewicht en bouw om mee te beginnen. Het sloeg behoorlijk aan. Derma schrok ervan toen ze zag wat ik kreeg. Nu is het naar beneden en voel ik me echt prima! Hoofd ziet er ook meteen stukken beter uit!! Idd je kan gewoon stoppen en overleggen met de artsen.
pi_69598628
leuk en aardig maar ik ben nu gvd 2 maanden gestopt en ik had nergens last meer van.. nu sinds een week ofzo komen er tog wel weer wat puistjes terug, niet heel groot ofzo maar wel zichtbaar. lekker verhaal ik hoop dat het hierbij blijft anders kan ik weer die dingen gaan slikken..
pi_69601270
2e kuurtje doen, is niet abnormaal ofzo. Lagere dosis enzo..
  maandag 1 juni 2009 @ 16:39:10 #62
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_69605933
Met dit weer baal ik een beetje met roa..
pi_69606355
Hoewel ik gestopt ben met ROA doe ik nog steeds voorzichtig met in de zon zitten. Niet te lang en als het even kan insmeren...

ExtremeBanaan, ik mocht van mijn dermatoloog best in de zon met ROA, maar zorg er wel voor dat je héél goed ingesmeerd bent (minimaal factor 30 à 40!). Je verbrandt nu gewoon erg snel, omdat het een soort "peelend" effect heeft. Laat je zomer dus niet verknallen door de ROA! (ik heb geluk gehad, ben er net af!)
pi_69606460
quote:
Op maandag 1 juni 2009 16:39 schreef ExtremeBanaan het volgende:
Met dit weer baal ik een beetje met roa..
Hahah anders ik wel. Maarja wat dan nog moet toch leren voor mijn laatste examen.
En als dat afgelopen is word het minder mooi. En na regen komt zonneschijn.

Ik ben nu 2maanden bezig. Stop er deze week mee omdat ik er depri van werd. Mijn examen feest komt er ook nog eens aan. En ja dan wil je natuurlijk wel wat drinken. Ook stop ik er mee omdat ik er een beetje depri van werd.

Het ziet er wel een stuk beter uit dan 2maanden terug alleen rode plekjes. Maar die zullen door de zon wel weg gaan.
pi_69606492
quote:
Op maandag 1 juni 2009 16:55 schreef infinity_737 het volgende:
Hoewel ik gestopt ben met ROA doe ik nog steeds voorzichtig met in de zon zitten. Niet te lang en als het even kan insmeren...

ExtremeBanaan, ik mocht van mijn dermatoloog best in de zon met ROA, maar zorg er wel voor dat je héél goed ingesmeerd bent (minimaal factor 30 à 40!). Je verbrandt nu gewoon erg snel, omdat het een soort "peelend" effect heeft. Laat je zomer dus niet verknallen door de ROA! (ik heb geluk gehad, ben er net af!)
Ik lag gewoon in de zon met factor 6. Kreeg er op een gegeven moment uitslag van en verbrande een beetje maar dat trekt wel weg.
  maandag 1 juni 2009 @ 16:59:28 #66
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_69606493
Nou hier loop ik nog steeds met de kuur doxycycline, bijna afgelopen nu na een maand gebruik en dan maar zien of het echt weg is allemaal of er toch weer wat anders verzonnen moet worden.
Moet overigens wel zeggen dat de boel verbeterd is, amper tot geen vervelende plekjes er meer bij en alle zaken die er nog wel zaten zijn inmiddels weer verdwenen op een enkeling na.

Maar ik heb zo'n vermoeden dat het gewoon weer terugkeert zodra ik ermee kap.
pi_69607571
Iemand hier met Roa die pilletjes inneemt tegen hooikoorts? Het begint nu toch wel erg irritant te worden en mn ma heeft nog pilletjes liggen. Ik weet niet of dat samengaat dus.. Aangezien alles dicht is vandaag en mijn ogen eruit zien als bloeddoorgoten.
pi_69608006
quote:
Op maandag 1 juni 2009 17:35 schreef Arsenius het volgende:
Iemand hier met Roa die pilletjes inneemt tegen hooikoorts? Het begint nu toch wel erg irritant te worden en mn ma heeft nog pilletjes liggen. Ik weet niet of dat samengaat dus.. Aangezien alles dicht is vandaag en mijn ogen eruit zien als bloeddoorgoten.
Hmm ik heb ook hooikoorts alleen gebruik ik geen pilletjes. Ik gebruik een neusspray dat ook helpt tegen tranerige ogen. Het heet Lomusol dit medicijn is overal mee te combineren dus ook met roa.
Volgens mij is dit medicijn alleen verkrijgbaar via een huisarts dus als je het wil proberen moet je een recept aanvragen bij je HA (huisarts).

Maar ik ervaar hooi koorst niet als een ramp. Wanneer ik er thuis heeel erg last van heb leg ik er een washandje op. Maar zoals gister heb ik te veel gewreven en brande de huid rond mijn oog er. Zit nu een dikke korst op maar die gaat wel weg.

Maarja dit is een roa forum geen hooikoorst forum dus ik stop nu met dit bericht.
  maandag 1 juni 2009 @ 17:56:19 #69
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_69608140
quote:
Op maandag 1 juni 2009 16:55 schreef infinity_737 het volgende:
Hoewel ik gestopt ben met ROA doe ik nog steeds voorzichtig met in de zon zitten. Niet te lang en als het even kan insmeren...

ExtremeBanaan, ik mocht van mijn dermatoloog best in de zon met ROA, maar zorg er wel voor dat je héél goed ingesmeerd bent (minimaal factor 30 à 40!). Je verbrandt nu gewoon erg snel, omdat het een soort "peelend" effect heeft. Laat je zomer dus niet verknallen door de ROA! (ik heb geluk gehad, ben er net af!)
Ja ik ben vandaag ook naar buiten geweest met factor 30 op, maar toch ga ik liever niet zitten in de volle zon maar zoek ik een parasol op. Gaat nog wat worden in Italië deze zomer!
pi_69608274
quote:
Op maandag 1 juni 2009 17:56 schreef ExtremeBanaan het volgende:

[..]
Gaat nog wat worden in Italië deze zomer!
In de zomer begin ik zoizo niet aan roa. Vaak gaan bij mij de puistjes wel weg door de zon.
  maandag 1 juni 2009 @ 19:33:34 #71
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_69611076
Ik ben al een paar maanden bezig, en tegen de tijd dat ik naar Italië ga ben ik al bijna een half jaar bezig.

Voor de duidelijkheid, ben begin maart begonnen en ga eind augustus op vakantie.
pi_69626020
Ik zit op een paar dagen op de helft van mijn 4 maanden durende kuur Elke dag ben ik eigenlijk weer verbaast over het resultaat, voor mij is het echt een wondermiddel! Mijn rug gaat nu ook ineens met de dag vooruit en voelt super zacht aan, is ook helemaal glad. Mijn gezicht is nu al 100% ontstekingsvrij en de rode vlekjes zijn bijna allemaal weg... Had ik dit maar veel eerder gedaan!

Enige nadeel blijven de extreem droge lippen, maar dit heb ik er graag voor over. Hebben jullie geen last bij het zoenen, icm die droge lippen? Een hele erge ramp is het niet, maar echt relaxed natuurlijk ook niet. Volgende week moet ik voor controle, ben benieuwd...
pi_69628351
^ ja zoenen is echt een ramp ha ha
en die blistex is ook niet echt lekker voor hem

vandaag bloed laten prikken, die prikdame doen weer zon watje erop met tape op men arm.
trek ik het er af( heul voorzichtig)
trek ik men hele vel mee?

oei
Jij was ook ooit nieuw.
pi_69632845
Haha klopt inderdaad. Wat ik doe (en wat wel enigzins helpt) is 's avonds voordat ik ga slapen mijn lippen dik insmeren met Aquaphor, dan zijn ze de volgende dag een stuk zachter. Overdag dan maar een beetje blistexen gelukkig maakt ze er geen probleem van
pi_69635464
Vandaag terug van de Derma. Bloedonderzoek was prima, ik mocht een hogere dosis (3*10MG/Per Dag) ipv 2*10. In de zomervakantie ga ik naar Indonesië, daar moet ik weer terug gaan naar de 20 MG per Dag. Na de zomervakantie mag ik aan de 40 MG.

Alles gaat verder goed, linkerwang is vrijwel helemaal schoon. Op mijn rechterkaak/wang zit 1 vervelend opvallend wondje. Maar voor de rest ook schoon.

Tip: GA NIET AAN DIE KRENGEN ZITTEN! Ik ben een paar keer eigenwijs geweest en dat ga je dan merken.

Bijwerkingen:
- Droge lippen (Is te doen)
- Eczeem plekjes zijn weggetrokken.
- Droge huid, gezicht begint een beetje te schilferen.

Dit weekend flink in de zon geweest, niets gebeurd, niet verbrand ofzo terwijl ik normaal een erg gevoelige huid heb.

Nouja dit was het dan weer.
pi_69635950
quote:
Op maandag 1 juni 2009 17:56 schreef ExtremeBanaan het volgende:

[..]

Ja ik ben vandaag ook naar buiten geweest met factor 30 op, maar toch ga ik liever niet zitten in de volle zon maar zoek ik een parasol op. Gaat nog wat worden in Italië deze zomer!
Het valt me reuze mee met de verbranding. Ja, ik smeer wel trouw 3 keer per dag met factor 50 (hee, ik ben een geboren bleekscheet), maar ik had het veel erger verwacht. Volle zon gaat gewoon goed met de nodige bescherming.
pi_69662959
Lang geleden dat ik op dit forum ben geweest!

Zo'n half jaartje geleden heb ik hier m'n verhaal gedaan en inmiddels ben ik bijna 6 maanden bezig. Ik had verwacht nu zo'n beetje klaar te zijn, maar bij de laatste controle had ik een andere dermatoloog en zij vond dat ik nog minstens 2 maanden extra moest slikken. Best een tegenvaller, ook omdat het nu al zulk mooi weer is en ik lekker de zon in wil Maar liever wat langer slikken dan dat het weer terug komt.

Het valt me best zwaar om zo lang aan die pillen te zitten, maar ik had ook niet anders verwacht. Van de antibiotica kuurtjes werd ik ook altijd erg moe en met de roa is dat nog een graadje erger. Verder heb ik de bekende droge lippen, lig ik 's nachts te zweten als ik te veel alcohol op heb (2 drankjes is echt genoeg nu voor mij), eczeem plekjes (vooral als ik te lang in de zon ben geweest), droge ogen gehad, etc..

Maar alle bijwerkingen neem ik echt voor lief! Sinds de laatste controle 2 maanden geleden heb ik geen nieuwe puistjes meer gekregen Daarvoor ging het ook al wel aardig, maar met vlagen. Je ziet nu echt alleen nog wat vlekjes van waar ooit puistjes zaten!
Ik merk ook echt zo dat m'n zelfvertrouwen weer zo gegroeid is! Daar ben ik echt heel blij mee. Ik besef me nu pas echt hoe laag m'n zelfvertrouwen hiervoor was. En als ik ook foto's zie van een half jaar geleden, die niet gefotoshopt zijn , begrijp ik maar zo goed waarom!
pi_69692497
Ik herken me er wel in san86. Ook al heb ik geen last van weinig zelfvertrouwen, als je een super gave huid hebt waar geen puistje meer op te zien is, voel je je toch wel een stuk beter. Heb ook een paar foto's van 2 jaar terug bekeken laatst en dan zie je inderdaad pas hoe groot het verschil is! Daarnaast krijg ik de laatste tijd veel complimenten van mensen in mijn omgeving die ik niet dagelijks zie, dat doet je natuurlijk ook altijd goed

Werd vanochtend wel wakker met een ontstoken oog, nogal pijnlijk en dik haha. Hebben jullie daar wel eens last van gehad? Gaat dit vanzelf over, of is het verstandig hier iets in te druppelen?
pi_69703856
Paar dagen bezig met 30 MG. Gaat wel lekker nu. Huid is aardig schoon, nog steeds dat vervelende wondje maar het korstje laat al een beetje los, dus dat gaat wel goed.

Ik ga morgenavond uit, ik ga niet drinken maar weet iemand hoe het met roken zit? Kan ik dat wel doen (sigaretten)?
pi_69704779
Ontstoken oog heb ik ook wel gehad, niet rood ofzo, maar wel dik, voelde constant alsof er 'vuil' inzat, wat er ook wel inzit dan natuurlijk Je zag echt duidelijk zo'n wit puntje in m'n ooglid, soms meerdere puntjes. Ik weet niet of je dat bedoelt? Dat heb ik toen gewoon paar dagen laten rusten, geen lenzen ingedaan. Was binnen een weekje wel weer weg.

Verder druppel ik m'n ogen sowieso altijd met druppels tegen allergie van Similisan (homeopathisch) misschien dat dat nog effect heeft?

Dat was trouwens ook echt een paar weken achter elkaar dat ik dat veel had en nu dus al een hele tijd niet meer. Het lijkt wel aslof je tijdens je behandeling door verschillende 'fases' heen gaat, ook qua bijwerkingen.
pi_69709678
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 15:29 schreef Kersentaart het volgende:

Ik ga morgenavond uit, ik ga niet drinken maar weet iemand hoe het met roken zit? Kan ik dat wel doen (sigaretten)?
Volgens mij kan dit geen kwaat. Maar weet dit ook niet zeker want ik rook niet.!
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 10:00 schreef Snake28 het volgende:
Werd vanochtend wel wakker met een ontstoken oog, nogal pijnlijk en dik haha. Hebben jullie daar wel eens last van gehad? Gaat dit vanzelf over, of is het verstandig hier iets in te druppelen?
Dat is wel een bijverschijnsel van roa. Werdt gister namelijk ook wakker met zo'n oog. Ook van die witte puntjes op, maar dat zie je bijna niet. Ontstoken oog is binnen 1 a 2 dagen afgelopen en zie je er bijna niets meer van.

Vraag:
Ikga eerdaags weer iets drinken denk ik. Niet te veel omdat ik 2maanden bijna niets meer heb gehad. Is het wel verstandig om dat te doen?? Of moet er nog meer dagen tussen zitten?

[ Bericht 10% gewijzigd door wouterto op 04-06-2009 19:16:25 ]
pi_69712591
Heb gedurende mijn ROA behandeling gewoon doorgedronken. En heb het niet echt bij twee glaasjes gehouden.... Heb één keer gehad dat mijn cholesterol een klein beetje hoger was dan de keer ervoor, heb hier toen simvastatine voor gekregen. (gewoon ter preventie kreeg ik het idee.) Mijn dermatoloog heeft het toen niet gehad over bijv. het nuttigen van alcohol.

Qua voeding heb ik verder gewoon erg "gezond" geleefd, weinig vet.

En om precies antwoord te geven op je vraag. Er staat in de bijsluiter van ROA dat je niet teveel alcohol moet drinken, er staat niet dat je géén alcohol meer mag drinken. Wel zie ik hier enkele verhalen tussen staan waarin men aangeeft dat men eerder dronken/aangeschoten is. Zelf kan ik hier weinig over zeggen, drink nog niet zo heel lang alcohol..
pi_69724737
Oke op internet vond ik hier namelijk ook weinig informatie over. Maarja ik doe eerste weeken even rustig aan en ga daarna mijn examen vieren en dan weer echt los.

Ik dacht straks drink ik te veel en dan is mijn lever naar de kloten (zo snel zou dat denk ik niet gaan maar ja).

Toch bedankt
pi_69729178
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 15:53 schreef san86 het volgende:
Ontstoken oog heb ik ook wel gehad, niet rood ofzo, maar wel dik, voelde constant alsof er 'vuil' inzat, wat er ook wel inzit dan natuurlijk Je zag echt duidelijk zo'n wit puntje in m'n ooglid, soms meerdere puntjes. Ik weet niet of je dat bedoelt? Dat heb ik toen gewoon paar dagen laten rusten, geen lenzen ingedaan. Was binnen een weekje wel weer weg.
...
Bedankt voor jullie reacties Misschien even aanzien en anders idd ook even druppelen, werd vanochtend nl. wakker met 2 'onstoken' ogen . Gelukkig heb goede ogen en dus geen lenzen, dat scheelt weer. En inderdaad van die witte puntjes, daar herken ik mij wel in.

Wat roken betreft, ik ben zelf een vaste roker en slecht is het natuurlijk sowieso. Maar volgens mij is het niet slechter dan normaal i.c.m. ROA, mijn derma heeft er in ieder geval niets over gezegd . Sinds ik aan de ROA ben drink ik wel stukken minder dan eerst, eerder was ik geregeld een weekend dronken.. dat laatste heb ik sinds dat ik ROA slik niet meer gedaan. Je moet wel oppassen met alcohol dus, het komt idd harder aan. Gewoon met mate dus, af en toe een glaasje kan geen kwaad.
pi_69731458
ahhhhhh ik moet nog 10 weken

wou dat ze al voorbij waren
Jij was ook ooit nieuw.
pi_69736889
Hallo iedereen,

Ik zit nu al ongeveer 3.5 maand aan de Roaccutane. Vandaag moest ik dus weer voor controle naar de dermatoloog, die zij tegen mij dat mijn dosis verhoogd werd van 40 naar 70 per dag, opzich wel lekker maar aan de andere kant ben ik wel een beetje bang voor de bijwerkingen.

De derma zei ook nog dat als ik over 1.5 maand terug kom, zij misschien zal beslissen om te stoppen.

Veel succes iedereen.
pi_69737287
70mg per dag?!
Ik hoop dat je een boom van een vent bent... 70mg lijkt me wel erg veel!
pi_69737479
Geen ontstoken ogen hier, maar iets anders nieuws (voor mij). Ingescheurde mondhoek. Echt lastig met eten. Ik heb even gedacht dat ik ergens opeens een koortslip had opgelopen Volgens mij is een koortslip toch wel echt anders. Het geneest heel langzaam....

Tijdens het mooie weer was het inderdaad wel even slikken. Verbranden ging veel sneller, maar met factor in dagcreme en regelmatig smeren is het goed gegaan.

Jullie punt over alcohol. Ik ben er een beetje huiverig over. Het is mij niet gezegd dat ik het helemaal niet meer mag, maar het slaat echt aan als een trein. Binnen no time voel ik me behoorlijk dronken. Ook het idee dat het nu nog slechter is zorgt ervoor dat ik er niet echt van kan genieten. Na een paar drankjes ben ik er dan wel weer klaar mee...

De huid voelt inmiddels wel heel anders aan. Het ziet er ook veel beter uit. Wel nog wat rode plekjes en 1 wondje. Wel een verbetering. Dit na net iets meer dan een maand roa.
pi_69737514
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 13:35 schreef infinity_737 het volgende:
70mg per dag?!
Ik hoop dat je een boom van een vent bent... 70mg lijkt me wel erg veel!
Dat dacht ik ook.... Derma zal het wel weten? Ben benieuwd hoe het gaat! Hoe je je voelt enzo.
pi_69741573
70mg/dag is inderdaad wel erg veel zeg , ik hoop dat de bijwerkingen dan nog te overzien zijn. En ja, alcohol komt inderdaad veel harder aan. Eerder kon ik rustig een halve krat leeg drinken zonder al te veel te merken Nu heb ik na vier glazen eigenlijk wel genoeg gehad en stop ik dan ook gewoon haha . Vind het ook niet zo erg, mis het iig niet.

Ingescheurde mondhoeken is wel herkenbaar, je huid/lippen worden ook wel extreem droog. Bij mij is het met wat zalf en Aquaphor wel redelijk snel geheeld gelukkig. Bij mij gaat het met de week verder vooruit en als ik foto's zie dat het resultaat zich na het staken van de behandeling nog verder doorzet ben ik erg positief . Nog 2 maanden te gaan...

Is het overigens mogelijk dat de dermatoloog na 2 maanden gebruik het al voldoende zou vinden en je dan kan stoppen? Of zal je de kuur sowieso helemaal af moeten maken, ongeacht het resultaat?
  vrijdag 5 juni 2009 @ 17:11:14 #91
183415 Waldheini
auw banaan!
pi_69745020
Als mijn bloed woensdag in orde is, mag ook ik beginnen met Roa. Niet bepaald relax die bijwerkingen, maar als ik zo lees dan zijn het voornamelijke droge lippen. Waar ik nog wel het meest tegenop zie is het minderen van alcoholconsumptie, aangezien ik niet vies ben van een paar biertjes.
  vrijdag 5 juni 2009 @ 17:37:29 #92
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_69745897
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 17:11 schreef Waldheini het volgende:
Als mijn bloed woensdag in orde is, mag ook ik beginnen met Roa. Niet bepaald relax die bijwerkingen, maar als ik zo lees dan zijn het voornamelijke droge lippen. Waar ik nog wel het meest tegenop zie is het minderen van alcoholconsumptie, aangezien ik niet vies ben van een paar biertjes.
Ik dacht er ook zo over. Maar het is maar wat je zelf wil. Een half jaartje minder drinken om vervolgens met een leuk koppie verder te drinken of gewoon door drinken op de normale fiets en met je acne probleem blijven zitten.
pi_69747322
Heb gisteren bier op met 7up en nadat ik dat gedronken had werd ik duizelig, warrig en benauwd.. Het verschilt per persoon maar ik waag me er niet meer aan..

Beetje scary.. Zeker als je een dosis boven de 40mg p/d zoals ik moet je uitkijken.
pi_69747565
Na 2 maand lijkt me erg snel. Zeker als het je eerste behandeling is?
In principe heb je een bepaalde dosis nodig, afhankelijk van je gewicht. Je dermatoloog zal het je wel vertellen. je wil natuurlijk ook niet het risico lopen dat het weer terugkomt!
pi_69749364
Ik las op de roaccutane bijsluiter het volgende:
quote:
De dosis zal dan in het algemeen 0,5 tot 1 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag bedragen.
Het is gebleken dat - voor een duurzaam resultaat - de totale kuurdosering ongeveer 120 mg per kilogram
lichaamsgewicht moet bedragen. De behandeling zal in het algemeen 16 tot 24 weken duren.
Ik heb redelijk ernstige acne, 1.78m lang en weeg 60kg. Sinds 15 Januari 2009 ben ik begonnen en per aanstaande 15 Juni moet ik stoppen met mijn eerste kuur.

Ik moet van mijn dermatoloog 5 maanden lang elke dag 30mg (0.5mg per kg) innemen tijdens de maaltijd.

Als ik het goed berekent, dan heb ik na 5 maanden in totaal 4500mg (30mg * 30dagen * 5maanden) isotretinoïne ingenomen. Maar volgens de bijsluiter krijg je pas resultaat als ik in totaal 7200mg (120mg * 60kg) hebt ingenomen.

Heeft de derma te weinig gegeven? of vind de derma dat ik geen ernstige acne hebt en dat ik genoeg hebt aan 4500mg isotretinoïne verspreid over 5 maanden.

[ Bericht 1% gewijzigd door RianneBoom op 05-06-2009 19:52:05 ]
HoiHiep
pi_69750661
@^^

De dermatoloog heeft er voor gestudeerd, dus die zal het wel weten

Verder van hieruit nog een vraag (aan degenen die hun eerste kuur hebben afgemaakt, en evt. met een tweede zijn begonnen): Ik ben nu sinds een week gestopt, is het normaal dat ik nu al weer een stuk of 8 hele kleine mee-eters heb?
www.wiimodding.nl
pi_69755190
Ben nu ook sinds een week "klaar". Maar heb nog nergens last van Maarten. Mijn huid lijkt zelfs droger dan voorheen, valt bijna niet tegen te smeren. Dit zou echter ook door de zon kunnen komen, wil graag een getinter huidje zodat mijn rode vlekken wat minder opvallen!

Als het echt erg wordt Maarten, dan zou ik als ik jou was toch even contact opnemen met je derma. Wellicht zul je toch een tweede kuur nodig hebben..
pi_69758965
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 20:05 schreef MaartenGoT het volgende:
@^^

De dermatoloog heeft er voor gestudeerd, dus die zal het wel weten

Verder van hieruit nog een vraag (aan degenen die hun eerste kuur hebben afgemaakt, en evt. met een tweede zijn begonnen): Ik ben nu sinds een week gestopt, is het normaal dat ik nu al weer een stuk of 8 hele kleine mee-eters heb?
Ik weet ut niet hoor... mijn dermatoloog is een Chinese man, zijn Nederlands is niet zo heel accentloos....

snap trouwens zowiezo niet hoe hij derma is geworden, je moet toch op z'n minst Universiteit hebben afgerond voordat je deze beroep mag uitoefenen?

is niet racistisch bedoeld hoor
HoiHiep
pi_69759168
Je kunt een andere dermatoloog nemen, andere arts kiezen staat je vrij. Moet je even bij je huisarts zijn dat je een andere wilt..

En dat iemand niet accentloos Nederlands spreekt, betekent niet dat hij geen universiteit heeft gedaan. Misschien heeft hij dat in Hong Kong gedaan, Singapore, New York? Weet jij veel.
pi_69759346
Rianne, wanneer je gestopt bent zie je het vanzelf wel. Klinkt een beetje simpel, maar vrees dat er weinig anders op zit... Daarnaast merk je wel hoe de behandeling aanslaat, bij mij ging het na verloop van tijd steeds beter. Heb er gedurende mijn behandeling misschien 3 puistjes bijgekregen! En dat gedurende een behandeling van ruim 8 maand.

En je twijfels bij deze dermatoloog vind ik een beetje gemakkelijk. Zoals Arsenius ook al zegt: het niveau van zijn Nederlands zegt weinig over zijn kundigheid. Jouw Nederlands is immers ook niet al te best.
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 00:20 schreef RianneBoom het volgende:

[..]

voordat je deze beroep mag uitoefenen?

pi_69759926
Ga voor de 2e keer aan de roa, wel prima opzich. Vorige keer werkte wel goed, alleen te lage dosis gehad (30mg voor 3 maand), dus het is weer terug gekomen na paar maanden. Toen via huisarts, nu krijg ik het spul via derma.

Lippen waren toen een drama, dus nu standaard om de 2 uur lippen insmeren, dan heb je er geen last van .. iig ik volgens mij niet, maar de tijd zal het uitwijzen.

Alleen droge huid wel snel.. wat smeren jullie op gezicht? En ook om de zoveel uur? Want droge huid is wel irritant, elke keer van die schilfertjer.
pi_69759973
BTW, weet niet hoeveel mg ik van deze derma ga krijgen, krijg het recept deze week ergens thuis gestuurd.. maar als het nou te laag is zat ik te denken om het spul zelf bij te kopen, ben er bekend mee.. dus dat is allemaal geen probleem. Om het geheel beetje te versnellen, bloed wordt toch getest. Iemand ervaringen mee?
pi_69763304
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 19:30 schreef RianneBoom het volgende:
Ik las op de roaccutane bijsluiter het volgende:
[..]

Ik heb redelijk ernstige acne, 1.78m lang en weeg 60kg. Sinds 15 Januari 2009 ben ik begonnen en per aanstaande 15 Juni moet ik stoppen met mijn eerste kuur.

Ik moet van mijn dermatoloog 5 maanden lang elke dag 30mg (0.5mg per kg) innemen tijdens de maaltijd.

Als ik het goed berekent, dan heb ik na 5 maanden in totaal 4500mg (30mg * 30dagen * 5maanden) isotretinoïne ingenomen. Maar volgens de bijsluiter krijg je pas resultaat als ik in totaal 7200mg (120mg * 60kg) hebt ingenomen.

Heeft de derma te weinig gegeven? of vind de derma dat ik geen ernstige acne hebt en dat ik genoeg hebt aan 4500mg isotretinoïne verspreid over 5 maanden.
ik weeg zelf ook 60 kilo, moet dus ook officieel 7200 binnenkrijgen, ik slik 40 mg per dag vanaf het begin en hij wilde mij ook al over 3 weken laten stoppen (ff rekenen dan had ik 5320 binnengekregen) maar ik heb gezeurd en nu heb ik 6 weken extra en dan kom ik aan 7280.....)
dus gewoon overleggen. vragen waarom hij geen hele kuur doet enz

misschien verdraag je het niet zo goed en durft hij geen hele kuur aan?
misschien vindt hij het niet erg genoeg
en misschien laat hij de keuze wel aan jou
Jij was ook ooit nieuw.
  zaterdag 6 juni 2009 @ 10:05:32 #104
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_69763342
Na mijn maandelijkse kuurtje Doxycycline blijkt het gewenste resultaat slechts deels bereikt, nog steeds de nodige onderhuidse bultjes en lichte ontstekingen alhoewel er verder niets is bijgekomen.
Desondanks toch maar weer richting de huisarts om te kijken of hij een doorverwijzing nu wel nuttig vind of dat er nogmaals een nieuw product aan te pas gaat komen.
pi_69765175
Als jij echt totaal geen vertrouwen hebt in je dermatoloog zou ik zeker een ander zoeken! Dat heb ik ook gedaan toen mijn vorige dermatoloog mij gewoon niet serieus nam. Ik heb daar nog lang over getwijfeld, maar dat was achteraf zonde van mijn tijd.

Maar een Chinees accent lijkt me idd niet zo van belang, het zegt niet heel veel over zijn kunde als arts. Misschien is de communicatie wat minder, maar dosering is dosering. Misschien is hij gewoon voorzichtig. Mijn derma wilde ook niet boven de 30mg (ook bij 60kg) en deed niet eens uitspraken over hoe lang het zou duren, maar gaf meer als richtlijn 6 maanden. Toen bleek dus dat het nog niet goed genoeg ging en moest ik gewoon langer doorgaan. Ik hoop stiekem dat ik alsnog wat eerder mag stoppen, maar in principe kom ik straks alsnog aan de 120mg/kg (ongeveer).

Heb je de 15e nog een controle afspraak? Ziet je huid er goed uit nu?
pi_69765351
Zo, zojuist een herhalingsrecept voor 3 maanden aangevraagd.
40 MG per dag, dit heb ik de gehele kuur gehad. Ik denk dat het toch terug komt/is gekomen omdat ik maar een kuur van 4 maanden lang 40mg heb gehad, ik weeg 60KG. Maar dan nog is het een beetje ziek dat het na een week van de roa af alweer feest is. Ben benieuwd hoe het verder gaat
www.wiimodding.nl
pi_69766237
@XiChico, ik zou alles eerst met je dermatoloog bespreken, ik ben ook begonnen met 20mg en toen heeft ze me vervolgens aan de 30mg gezet. Ze willen eerst kijken hoe jij reageert op ROA en of de bijwerkingen niet té erg zijn. Als jij ermee kan leven zal de dermatoloog er geen probleem van maken als jij een hogere dosering wil hebben. (het moet natuurlijk niet té gek worden )
pi_69772617
Eigenlijk ben ik niet eens zo gek lang 1.85m en 70 kg of zoiets. Ik weet niet zo goed wat ik over die verhoging moet denken, ik ben namelijk al heel emotioneel geworden door die bende laat staan hoe het gaat met 70 mg. Maar goed alsnog hoop ik er snel van af te zijn want eigenlijk zijn er alleen nog maar rode plekken. Heeft iemand enig idee hoe lang ik nog moet voor ik de juiste hoeveelheid binnen heb? (ik doe de berekening steeds fout)

1e maand 30 mg
2e,3-4e maand 40 mg
Nu dus op 70 mg.
pi_69773274
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 16:58 schreef DiemenZijde het volgende:
Eigenlijk ben ik niet eens zo gek lang 1.85m en 70 kg of zoiets. Ik weet niet zo goed wat ik over die verhoging moet denken, ik ben namelijk al heel emotioneel geworden door die bende laat staan hoe het gaat met 70 mg. Maar goed alsnog hoop ik er snel van af te zijn want eigenlijk zijn er alleen nog maar rode plekken. Heeft iemand enig idee hoe lang ik nog moet voor ik de juiste hoeveelheid binnen heb? (ik doe de berekening steeds fout)

1e maand 30 mg
2e,3-4e maand 40 mg
Nu dus op 70 mg.
JIj hebt dus ook last van stemmingen hierdoor? Dat hoor ik verder niet zoveel op het forum. Daar voelde ik me een beetje alleen in. Ik werd helemaal gek ervan (heb hele dag zitten huilen zonder reden, geen libido , deprigevoel) , heb het gezegd en nu zit ik weer lager(foutje in communicatie in het ziekenhuis, ik zat te hoog voor mn gewicht). Ik zou het goed in de gaten houden? Meteen bellen als het te erg wordt?
Die berekeningen snap ik verder ook niet zo goed, ik krijg geen hoogte van het plan van mijn derma.
pi_69773734
je weegt 70 kilo
1e maand 30 mg
2e,3-4e maand 40 mg
Nu dus op 70 mg.

om 120 mg per kilo binnen te krijgen moe tje dus in totaal 70*120 = 8400 mg
en je hebt nou binnen

30*30 = 900 mg
90*40 = 3600 mg

dus je hebt 4500 binnen

is niet zo moeilijk toch

maar ik reken het zelf per wek uit, met maanden weet je niet precies hoeveel dagen erin zitten enzo en als je het per week rekent weet je precies hoeveel je nog binnen moet krijgen
Jij was ook ooit nieuw.
pi_69773796
ik heb ook last van stemmingswisselingen door de roa
voel me echt onzeker en ik zie het vaak allemaal niet meer zo zitten terwijl ik dat ervoor niet had ..

maar goed k weet waar het door komt en ik weet dat het weer over gaat als ik mag stoppen ( over 9,5 week...............)
Jij was ook ooit nieuw.
pi_69781014
Zulke bijwerkingen staan op de bijsluiter als zelden.. Zou je zoiets niet moeten aankaarten, anders hou je er straks een depressie aan over of borderline.. Ik persoonlijk heb er geen last van, alleen voel me wat zombie achtig soms. Net alsof ik geen inspiratie en fantasie heb. Dingen doen zonder gedachten en ook concentratie is niet geweldig.
pi_69798499
Ik zou er inderdaad wel even navraag op doen bij de derma. Je moet wel oppassen met dergelijke bijwerkingen... Gelukkig zelf geen last van, voel me eerder beter dan ooit .

Mijn oog is nu wel heel erg ontstoken, kreeg hem vanochtend niet meer open. Maandag moet ik weer voor controle, dus misschien dat ik een of ander zalfje kan krijgen
pi_69798692
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 01:05 schreef XiChico het volgende:
BTW, weet niet hoeveel mg ik van deze derma ga krijgen, krijg het recept deze week ergens thuis gestuurd.. maar als het nou te laag is zat ik te denken om het spul zelf bij te kopen, ben er bekend mee.. dus dat is allemaal geen probleem. Om het geheel beetje te versnellen, bloed wordt toch getest. Iemand ervaringen mee?
WaarOM in godesnaam?
Dit zijn geen smarties, knul. Riskeer vooral permanente schade aan je lever of acute vitamine A vergiftiging door het nemen van een te hoge dosis per dag, heb je later nog plezier van. Tip: gewoon overleggen met je dermatoloog. Zijn ze voor. VRAAG hoeveel je krijgt en waarom, en als je het anders wenst, zorg dan dat je met goed gefundeerde argumenten dat verzoek bij de dermatoloog legt. Zelf gaan lopen dokteren met zulke zware medicijnen is vragen om moeilijkheden, om het maar niet te hebben over waar je die dubieuze dingen al niet vandaan haalt.
pi_69798995
quote:
Op zondag 7 juni 2009 16:52 schreef veuve_amiot het volgende:

[..]

WaarOM in godesnaam?
Dit zijn geen smarties, knul. Riskeer vooral permanente schade aan je lever of acute vitamine A vergiftiging door het nemen van een te hoge dosis per dag, heb je later nog plezier van. Tip: gewoon overleggen met je dermatoloog. Zijn ze voor. VRAAG hoeveel je krijgt en waarom, en als je het anders wenst, zorg dan dat je met goed gefundeerde argumenten dat verzoek bij de dermatoloog legt. Zelf gaan lopen dokteren met zulke zware medicijnen is vragen om moeilijkheden, om het maar niet te hebben over waar je die dubieuze dingen al niet vandaan haalt.
Amen
pi_69799298
Mooi volgens mij begint dit topic echt weer te leven, een paar maanden geleden ging het nog niet zo snel. @ Missbutterfly: Ik denk inderdaad dat maar eens contact op ga nemen met iemand.

Trouwens bedankt voor de berekening weet nou eindelijk hoe het werkt
pi_69812065
quote:
Op zondag 7 juni 2009 16:52 schreef veuve_amiot het volgende:

[..]

WaarOM in godesnaam?
Dit zijn geen smarties, knul. Riskeer vooral permanente schade aan je lever of acute vitamine A vergiftiging door het nemen van een te hoge dosis per dag, heb je later nog plezier van. Tip: gewoon overleggen met je dermatoloog. Zijn ze voor. VRAAG hoeveel je krijgt en waarom, en als je het anders wenst, zorg dan dat je met goed gefundeerde argumenten dat verzoek bij de dermatoloog legt. Zelf gaan lopen dokteren met zulke zware medicijnen is vragen om moeilijkheden, om het maar niet te hebben over waar je die dubieuze dingen al niet vandaan haalt.
Is ook niet meer nodig idd, krijg eerste week 20mg, daarna 40.
pi_69826370
Vanochtend gesprek gehad met de dermatoloog en hij was onder de indruk van het resultaat. Helaas moet ik de volledige kuur afmaken, dus nog 2 maanden te gaan. De dosis gaat gelukkig niet omhoog Daar ben ik wel blij om, blijf dus gewoon steken op 40mg/dag.
pi_69828594
Na 5 weken 20 MG/Dag nu een week aan de 30 MG/Dag.
Gaat helemaal top. Mijn linkerwang is helemaal clean, voorhoofd ook, paar onderhuidse bobbeltjes bij mijn kaak. Mijn rechterwang is ook redelijk clean, alleen 1 heel vervelend wondje bij m'n kaak. Ziet er echt lelijk uit. Nog 7 weken 30 MG slikken tot ik terug kom uit Indonesië met vakantie. Dan aan de 40 MG/Dag.

Vandaag met school de coopertest gerend, nou accutane hakt toch wel in je conditie. Heb nu ook last van mijn rug.
pi_69829803
Blijf je wel uit de zon in indoland? Die zon daar in de zomer is fataal voor je huid.. Hoop voor je dat je lekker gaat Mall-hoppen en dat soort dingen..

Veel plezier daar, selamat jalan.
  maandag 8 juni 2009 @ 19:29:27 #121
183415 Waldheini
auw banaan!
pi_69835689
Vanochtend wezen bloedprikken. Woensdag krijg ik te horen of ik mag beginnen en moet ik doorgeven of ik überhaupt wil beginnen.

Overigens mag ik beginnen met 20 mg, en dat lijkt me een vrij milde dosering bij mn 104 kg en 194 cm.

[ Bericht 30% gewijzigd door Waldheini op 08-06-2009 19:38:35 ]
pi_69837479
quote:
Op maandag 8 juni 2009 16:43 schreef Arsenius het volgende:
Blijf je wel uit de zon in indoland? Die zon daar in de zomer is fataal voor je huid.. Hoop voor je dat je lekker gaat Mall-hoppen en dat soort dingen..

Veel plezier daar, selamat jalan.
Ja dat zijn mijn arts ook. Pet op + Factor 30+, verder zij hij ook dat er mensen naar Thailand gingen met Roa zonder problemen. Dus ik maak me geen zorgen.
pi_69844003
quote:
Op maandag 8 juni 2009 19:29 schreef Waldheini het volgende:
Vanochtend wezen bloedprikken. Woensdag krijg ik te horen of ik mag beginnen en moet ik doorgeven of ik überhaupt wil beginnen.

Overigens mag ik beginnen met 20 mg, en dat lijkt me een vrij milde dosering bij mn 104 kg en 194 cm.
jee dat lijkt me ook wel.
maar dat heb ik met meer mensen haha, dus ik denk dat mijn derma wat meer risico neemt ? ik weeg 60 kilo en ik begon direct met 40 mg per dag namelijk
Jij was ook ooit nieuw.
pi_69844164
ik heb uitgerekend wanneer ik op 120 mg per kilo zou zitten, en dat is over ongeveer 7,5 weken
maar ik heb nog voor ongeveer 10 weken in huis.
ik heb geen nieuwe afspraak met men dermatoloog (? is toch verplicht regelmatig een zwangerschapstest te doen enz? vond het raar) maar zal ik dan die 10 weken slikken of over zegmaar 7,5 weken? wat maken die 2,5 weken uit op een half jaar. en ik wil eigk zo snel mogelijk stoppen
Jij was ook ooit nieuw.
pi_69846558
Heb je dit niet nagevraagd bij je laatste afspraak? Je kunt anders ook even met je dermatoloog bellen?

Ik zou als ik jou was niet het risico willen lopen dat het terugkomt, hoe naar de bijwerkingen ook zijn. Die bijwerkingen wegen echt niet op tegen acné!
pi_69856022
Vanochtend weer controle gehad en Ik mag stoppen eindelijk, ben zo blij!
Had verwacht dat ik nog anderhalve maand moest, maar het ging al 2 maanden zo goed dat ik dus mag stoppen. Dermatoloog ook helemaal enthousiast "Zo, dat ziet er goed uit!"

Nog even het restje opmaken, 6 dagen en dan ben ik klaar.

Voor als er nog iets terugkomt heb ik weer Differin meegekregen. Ben erg benieuwd of het zo mooi blijft als het nu is.
pi_69866617
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 11:39 schreef san86 het volgende:
Vanochtend weer controle gehad en Ik mag stoppen eindelijk, ben zo blij!
Had verwacht dat ik nog anderhalve maand moest, maar het ging al 2 maanden zo goed dat ik dus mag stoppen. Dermatoloog ook helemaal enthousiast "Zo, dat ziet er goed uit!"

Nog even het restje opmaken, 6 dagen en dan ben ik klaar.

Voor als er nog iets terugkomt heb ik weer Differin meegekregen. Ben erg benieuwd of het zo mooi blijft als het nu is.
Wat fijn! Hoe lang heb je het gehad?
pi_69869181
Nou 3 weken geleden gestopt met anti biotica en het is weer raak. Morgen afspraak met de dokter, zal ik nog wel roaccutane voorgeschreven kunnen krijgen nu de zomer er aan komt? Heb geen zin om er weer een paar maanden mee rond te lopen namelijk.
pi_69869259
Wat zijn eigenlijk de psychische effecten van dit goedje, ik lees zelfs in de bijsluiter iets over zelfmoord, en andere nare bijwerkingen. Kan iemand dit misschien toelichten?
pi_69870890
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 17:33 schreef F04 het volgende:
Wat zijn eigenlijk de psychische effecten van dit goedje, ik lees zelfs in de bijsluiter iets over zelfmoord, en andere nare bijwerkingen. Kan iemand dit misschien toelichten?
Het is mogelijk dat het inderdaad invloed op je geestelijke gesteldheid heeft. Kans is alleen wel klein (staat ook bij de zeldzame bijwerkingen), maar nooit 100% uit te sluiten natuurlijk. Dermatoloog vroeg me ook of ik nooit periodes van depressie ed. heb gehad, dan loop je waarschijnlijk meer risico. Het kan wel zijn dat je je sneller lamlendig en lusteloos voelt etc. Heb er gelukkig geen last van.
pi_69887372
quote:
Slechte journalistiek.
pi_69888254
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 17:31 schreef belendel het volgende:
Nou 3 weken geleden gestopt met anti biotica en het is weer raak. Morgen afspraak met de dokter, zal ik nog wel roaccutane voorgeschreven kunnen krijgen nu de zomer er aan komt? Heb geen zin om er weer een paar maanden mee rond te lopen namelijk.
Is dit orale antibiotica? Zo ja, dan denk ik dat er wel een goede afspraak te maken valt met je dokter, tenzij je op vakantie gaat naar een warm oord of er meer voor voelt om te gaan bakken op de Nederlandse stranden (lekker op een kluitje ).
quote:
Er is inderdaad een tendens om sneller Roaccutane voor te schrijven als dat vroeger het geval was, maar dermatologen die het voorschrijven als "first-line treatment" zal je toch echt amper vinden hoor.

Jammer dat wederom een term als "mental health" moet vallen. Ondanks het gebrek aan empyrisch bewijs voor deze bewering, durf ik wel te stellen dat de groep mensen die depressief is door hun acne (en waarbij Roa de uitkomst is) veel groter is dan de groep die depressief wordt door het gebruik van Roaccutane.
pi_69889116
nouja dan zal ik wel een uitzondering zijn, maar men huid is beter en ik voel me slechter

maar niet dat ik meteen depressief ben, denk ik, maar ik ben wel een sutk minder vrolijk en gelukkig dan daarvoor.
Jij was ook ooit nieuw.
pi_69889595
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 10:08 schreef Vaganza het volgende:
nouja dan zal ik wel een uitzondering zijn, maar men huid is beter en ik voel me slechter

maar niet dat ik meteen depressief ben, denk ik, maar ik ben wel een sutk minder vrolijk en gelukkig dan daarvoor.
Ik zag dat je ook 40mg/dag gebruikte. Hoe lang ben je nu al bezig met de kuur en wanneer kreeg je last van deze klachten?
pi_69892079
Inmiddels ruim twee weken (denk ik?) gestopt met ROA, gaat prima. De vermoeidheid begint af te nemen evenals mijn droge lippen & huid. Nog steeds geen puistje gehad. *klopt af* Hopen dat het goed blijft gaan, dan kan ik met een gerust hart op vakantie gaan etc.!!

@Vaganza, heb je ook last van vermoeidheid? Als je de hele dag het gevoel hebt van "ik wil wel slapen", is dit uiteraard ook van invloed op je "vrolijkheid" en hoe "gelukkig" je bent.
pi_69892238
@missbutterfly
Ruim 7 maanden bezig geweest, eerste 3 weken 20mg, daarna 30mg en nu helemaal "genezen" hoop ik
Het was het echt allemaal waard!
pi_69892513
Ik herken trouwens ook wel dat lusteloze gevoel doordat je moe bent. Ik verlang de hele dag naar het moment dat ik lekker m'n bed weer in kan kruipen. Daar word ik idd niet echt vrolijk van, af en toe is het gewoon frustrerend. Maarja ik weet dat het tijdelijk is..
pi_69894385
ja ik ben zeker ook wel vermoeid. kan ook zijn da tikg ewoon minder goed in men vel zit door d eandere bijwerkingen natuurlijk

ja ik slik 40 mg per dag (vanaf het begin) en ik zit nu op 17/18 weken. en ik moet nog ongeveer 10 weken. ik weeg 60 kilo.
en ik kreeg eigenlijk wel na 1 of 2 weken al deze klachten
Jij was ook ooit nieuw.
pi_69894596
Moe word ik er wel van, ja. Ik slaap rustig 12 uur op een dag als het kan...
pi_69895925
Jonge, jonge. Ik merk het wel hoor die 70 mg per dag hakt erin, ik werk dan op schiphol en moet elke dag om 4 uur opstaan om 6 uur te beginnen, nou dat heb ik gemerkt nu zeg, poe.

Maar naast dat loopt alles goed, ondanks dat ik verschrikkelijk moe ben na inname van de medicijnen. Trouwens de dermatoloog zei tegen mij dat ik waarschijnlijk na 1.5 maand mocht stoppen. Als dit inderdaad het geval is zit ik niet op 8400 mg die voor mij berekent is, ik twijfel nu wel of het erg zou uitmaken?
pi_69900807
Nou kom zojuist bij de huisarts vandaan, die wou een tweede antibiotica kuur voorschrijven . Heb geweigerd en gelukkig doorverwijzing naar dermatoloog gekregen. Straks even bellen voor afspraak
pi_69905700
Ff een vraagje, je kunt toch gewoon zonder problemen Vitamine B5 + Biergist pillen met Roa slikken?
pi_69906069
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 12:46 schreef Vaganza het volgende:
ja ik ben zeker ook wel vermoeid. kan ook zijn da tikg ewoon minder goed in men vel zit door d eandere bijwerkingen natuurlijk

ja ik slik 40 mg per dag (vanaf het begin) en ik zit nu op 17/18 weken. en ik moet nog ongeveer 10 weken. ik weeg 60 kilo.
en ik kreeg eigenlijk wel na 1 of 2 weken al deze klachten
Nou je bent niet de enige hoor. Ik kreeg 1e twee weken 20 mg per dag. Toen voelde ik me moe en wat matter. Na twee weken ging dit naar 40 mg en dat was echt dramatisch. Binnen no time was ik heel down. Ik dacht ook echt van te voren dat het kutgevoel om die rothuid niet op zou kunnen wegen tegen de bijwerkingen, maar na een paar dagen 40 mg voelde ik me echt zwaar klote. De dermatoloog zei toen dat dit een te heftig begin voor mij was. Ik ben 60 kg bij 1.76. Zit nu even op 10 mg (dit gaat weer omhoog hoor, tot max 30, maar moest even weer goed voelen) en voel me echt zo veel beter. Nadeel, het duurt wel weer langer. Huid ziet er nu trouwens best wel prima uit. Mocht je er echt mee zitten, je echt rot voelen, dan zou ik het gewoon even aankaarten. Roa werkt voor mij volgens mij wel prima, maar behandeling kan gewoon in overleg, waarbij je je het beste voelt. Mijn dermatoloog begon over 'kwaliteit van leven'. Dat vond ik wat zwaar klinken, maar nu voel ik me beter dan in tijden (ook omdat de huid er weer goed uitziet, eindelijk weer wat zelfvertrouwen )

[ Bericht 2% gewijzigd door missbutterfly op 10-06-2009 18:31:15 ]
  woensdag 10 juni 2009 @ 18:56:44 #145
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_69907128
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 15:54 schreef belendel het volgende:
Nou kom zojuist bij de huisarts vandaan, die wou een tweede antibiotica kuur voorschrijven . Heb geweigerd en gelukkig doorverwijzing naar dermatoloog gekregen. Straks even bellen voor afspraak
Haha, nou ik kan nog 3 maanden m'n lol op met een nieuwe minocycline kuur nadat ik vlak hiervoor al een maand lang aan de doxycycline heb gezeten i.c.m een of andere depvloeistof wat alcohol bevat.
Als het hierna nog steeds hopeloos is bekijkt ze het maar, dermatoloog of ik wijzig van huisarts.
pi_69908536
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 18:56 schreef Lastpost het volgende:

[..]

Haha, nou ik kan nog 3 maanden m'n lol op met een nieuwe minocycline kuur nadat ik vlak hiervoor al een maand lang aan de doxycycline heb gezeten i.c.m een of andere depvloeistof wat alcohol bevat.
Als het hierna nog steeds hopeloos is bekijkt ze het maar, dermatoloog of ik wijzig van huisarts.
Ja die depvloeistof had ik vandaag ook nog mee gekregen omdat ik toch nog iets wou hebben tot de afspraak met dermatoloog. Ik mag 14 juli komen dus nog maandje AB kuur werkte bij mij redelijk goed, bijna helemaal opgeklaard maar het komt gewoon net zo hard weer terug. Heb tweede kuur gewoon geweigerd omdat ik weet dat het toch wel terug komt en veel antibiotica is ook niet goed voor je.

Die vloeistof die ik meekreeg heet Inderm, dezelfde?
  woensdag 10 juni 2009 @ 20:03:39 #147
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_69909842
Klopt, heb dezelfde en overigens de 2e maal dat ik die krijg.
Net als de minocycline voor de 2e maal, daarnaast nog eens eenmalig doxycycline gehad, benzoylperoxide, nog een andere zalf, nog 2 pil soorten waarvan ik de naam niet meer weet en nog een ander dep-geval.
Uiteindelijke resultaat, nog steeds problemen.
pi_69911063
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 20:03 schreef Lastpost het volgende:
Klopt, heb dezelfde en overigens de 2e maal dat ik die krijg.
Net als de minocycline voor de 2e maal, daarnaast nog eens eenmalig doxycycline gehad, benzoylperoxide, nog een andere zalf, nog 2 pil soorten waarvan ik de naam niet meer weet en nog een ander dep-geval.
Uiteindelijke resultaat, nog steeds problemen.
Ja zelfde hier, ben er nu wel achter dat het zonder roaccutane toch nooit verholpen word, dus nu maar zo snel mogelijk beginnen
  woensdag 10 juni 2009 @ 20:44:45 #149
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_69911796
Dat weet ik ook al een tijdje, enkel denkt de huisarts nog steeds dat het zo ook te verhelpen valt.
Het is dat ik er niet zwáar mee zit, maar met mijn leeftijd en de hoeveelheid die er nog steeds aanwezig is heb ik toch echt zoiets van, Jesus nu mag het toch wel eens afgelopen zijn met die ongein.
pi_69912945
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 20:44 schreef Lastpost het volgende:
Dat weet ik ook al een tijdje, enkel denkt de huisarts nog steeds dat het zo ook te verhelpen valt.
Het is dat ik er niet zwáar mee zit, maar met mijn leeftijd en de hoeveelheid die er nog steeds aanwezig is heb ik toch echt zoiets van, Jesus nu mag het toch wel eens afgelopen zijn met die ongein.
Ja ik heb nu precies het zelfde. Heb er eigenlijk nooit mee gezeten maar ben nu 21 en begin me de laatste tijd er steeds meer aan te ergeren. Weet wel dat ik tijdens mijn AB kuur stuk beter in mijn vel zat gelijk. Je moet gewoon aandringen op dermatoloog dan stuurt die je echt wel door
  woensdag 10 juni 2009 @ 22:24:33 #151
183415 Waldheini
auw banaan!
pi_69916169
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 20:44 schreef Lastpost het volgende:
Het is dat ik er niet zwáar mee zit, maar met mijn leeftijd en de hoeveelheid die er nog steeds aanwezig is heb ik toch echt zoiets van, Jesus nu mag het toch wel eens afgelopen zijn met die ongein.
Hetzelfde verhaal hier.

Vandaag trouwens de uitslagen van mn bloedtest gekregen, en nu blijkt dat mijn leverwaarde iets aan de hoge kant was. Volgende week vrijdag maar weer bloed gaan prikken, en dan hoop ik dat ik dan wel mag beginnen.
pi_69926764
Ik slik gewoon biergist pillen, vitamine b pillen en vitamine c pillen op 60 mg p/d. Geen probleem.

Ben mijn 3e maand Roa ingegaan, nog 3 middelmatige puisten over! En 4 die er al eeuwen zitten en niks doen behalve kleiner worden dus ja. en af en toe van die iele piele kleine withoofdjes.. Maar het klaart wel op voor zover ik kan zien en voelen. Die 7 puistjes nog even weg en i'm clear.. Let's hope....
pi_69963467
Na 2 maanden 40mg/dat geslikt te hebben de uitslag van mijn bloed gekregen, deze was 100% goed . Ondanks dat ik in het weekend wel eens een pilsje heb gedronken (met mate weliswaar). Heb nu weer een nieuwe dosis van 2 maanden en dan zit het er als het goed is op, ben nu overigens al 100% clean van puistjes/ontstekingen, dus dat is super! Maar volgens de dermatoloog moest ik de totale kuur van 4 maanden wel afmaken voor een blijvend resultaat, even doorzetten dus nog.

Heb overigens nu wel andere medicijnen. Slikte eerst isotretinoine, nu nog steeds, maar nu zijn de capsules rood (wel zelfde aantal mg/stuk), maar denk dat dit niet uitmaakt.

Arsenius, weet je wel zeker dat die 4 bultjes puistjes zijn? Lijkt me niet normaal dat ze er al eeuwen zitten...
pi_69980995
Nee niet eeuwen, maandje of 2.. Als ik nu voel zijn ze bijna genivelleerd conform de normale huid. Dus bijna plat. 2 maanden en 1 week bezig. Ik gok zo dat ik in de 3e maand nog minimale ontstekingen zal hebben. Mijn rug en achterste zijn zo gloed als die van een baby weer. Kan er niet vanaf blijven om te voelen, zo glad. Heb ik jarennnnn en jaren niet gehad.

Maar ja het is geen wondermiddel, de rode litteken plekken duren eeuwig om te vervagen..
pi_69988573
Ja die rode plekken etc, doen jullie daar ook wat aan? Of proberen jullie er wat aan te doen? Zo ja, wat gebruik je & wat voor effect heeft het?

Ik gebruik op dit moment Bio Oil, maar ik betwijfel of het effect heeft. Op de verpakking stond wel dat het pas na 3 maanden zichtbaar resultaat zou opleveren. Het schijnt wel goed te zijn, volgens mensen in mijn omgeving...
pi_69994403
Zit ook weer aan de roa.. nu in de eerste week. Dag 1 slik ik 20MG, daarna 40MG en zo verder, na een week door met 40MG.

Vorige kuur (30 MG) kreeg ik trouwens ziek droge lippen, meteen al na 2 dagen slikken.. nu nergens last van. Dus hoop dat dat zo blijft.
pi_69994439
Tsja, droge lippen hoort erbij. Best een oud medicijn overigens die Roaccutane, zijn er in de loop van de jaren geen nieuwe medicijnen ontwikkeld specifiek voor acne?
  zaterdag 13 juni 2009 @ 10:04:33 #158
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_69995066
Nou mijn minocycline doet weinig goeds voorlopig, wordt allemaal enkel erger en plekken die er nooit geweest zijn komen spontaan boven.
pi_70005516
Heb even een vraagje jongens!

Ik ben nu ongeveer echt een maand gestopt met de roa, maar nu heb ik aan de rechterkant
van m'n gezicht allemaal puistjes! Gaan deze nog weg, dat het een soort ontwennings-
verschijnsel is ofzo?

Want ik dacht te horen dat het wel minstens een paar maanden goed moet blijven?

Dank u!
pi_70025602
Ik heb door de Roaccutane vooral last van droge lippen en mondhoeken. Lippen kan ik nog wel mee leven maar van die velletjes en schilfers in mijn mondhoeken vind ik gewoon kut en het ziet er ook niet uit, alsof ik een junk ben ofzo. Wat voor middeltjes/zalfjes gebruiken jullie daarvoor?
pi_70037095
quote:
Op maandag 15 juni 2009 14:47 schreef Luuk86 het volgende:
Ik heb door de Roaccutane vooral last van droge lippen en mondhoeken. Lippen kan ik nog wel mee leven maar van die velletjes en schilfers in mijn mondhoeken vind ik gewoon kut en het ziet er ook niet uit, alsof ik een junk ben ofzo. Wat voor middeltjes/zalfjes gebruiken jullie daarvoor?
Blistix en vitamine c en b. Of dat echt helpt weet ik niet helemaal zeker, maar iets anders weet ik ook niet.... Blistix repair hielp wel denk ik...
pi_70045171
Tering mijn onderlip aan de rechterkant is ineens dik en bobbelig en die acné schiet ook niet op om weg te gaan. Toch weer 2 dikke puisten erbij. 2 maanden en 2 weken bezig. Hoop echt dat in de 3e maand het een beetje gaat optiefen want tis geen pleziertje.
  dinsdag 16 juni 2009 @ 12:19:23 #163
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_70055814
Ik heb er nu bijna 3-4 maanden opzitten en krijg er af en toe ook nog puisten bij. Ik wacht gewoon rustig af.
pi_70074420
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 17:32 schreef southboy het volgende:
Heb even een vraagje jongens!

Ik ben nu ongeveer echt een maand gestopt met de roa, maar nu heb ik aan de rechterkant
van m'n gezicht allemaal puistjes! Gaan deze nog weg, dat het een soort ontwennings-
verschijnsel is ofzo?

Want ik dacht te horen dat het wel minstens een paar maanden goed moet blijven?

Dank u!
Het moet in principe nooit meer terugkomen. Wellicht moet je toch weer even contact opnemen met je derma, ze zal je misschien aan een 2e kuur laten beginnen. (weet niet of je hier zelf trek in hebt.)


En voor de overige vragen hierboven:
Voor mijn droge lippen gebruikte ik purol en voor mij droge huid gebruikte ik Nivea Young, control shine! Is een matterende gel-crème. Dus glimt niet en hydrateert toch!
pi_70093395
Na hoeveel maanden laten jullie bloedprikken zodra je met roa gestopt ben?

Ik ben nu een maandje gestopt, twijfel of ik nu zal prikken of over een maand of 2, liever eigelijk nooit maargoed
ook al niet
pi_70093707
?! Ik hoef helemaal geen bloed te laten prikken?
pi_70094257
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 13:24 schreef infinity_737 het volgende:
?! Ik hoef helemaal geen bloed te laten prikken?
volgens mij is dat wel normaal om te kijken of je lever ofzo en alles weer normaal is / geen schade heeft dacht ik,

nouja mn schildklier was niet helemaal 100% dus zou wel willen weten hoe dat zit nu ik gestopt ben
ook al niet
pi_70099488
ja heb een maand voordat ik stopte voor het laatst mn bloed laten testen... Was elke keer prima in orde, behalve 1x cholesterol. Was iets gestegen t.o.v. de vorige keren, maar was na een alcohol-weekendje :$:P
pi_70101266
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 16:04 schreef infinity_737 het volgende:
ja heb een maand voordat ik stopte voor het laatst mn bloed laten testen... Was elke keer prima in orde, behalve 1x cholesterol. Was iets gestegen t.o.v. de vorige keren, maar was na een alcohol-weekendje :$:P
Ik heb het over NA roa! Dus niet tijdens !
ook al niet
pi_70103693
I know I know, maar wilde even zeggen dat dat voor mij écht de laatste keer was. Mijn derma heeft niets gezegd over erna... Maar ik zou ong. 2 á 3 maand na je stop die test laten doen. Aangezien de ROA nog wel even in je bloed blijft zitten na de behandeling...
pi_70113235
Sorry ben een beetje zwaar geirriteerd/pissig sinds 3 weken nadat ik gestopt ben met roa, zelfs zo erg dat ik er nog net niet depresief van wordt Misschien maakt roa je wel een wandelende zombie maar blijkbaar had ik dat net ff nodig ofzo

maar ik weet ff zo gauw niet hoe ik aan dat idee kom, ik denk van de dokter maar die vent neemt mn schilklier niet echt serieus heb ik het idee... Gelukkig heb ik hier nog zo' n bloedonderzoek liggen. De uitslag daarvan wou ik vergelijken met de vorige en zo nodig een afspraak met de dok en als hij het weer niet serieus neemt dan ga ik maar met juridische termen smijten ( heb recht op dit dat enz ) en anders is het naar een andere dokter.

Maar ik ga pas over 2maandjes laten bloedprikken, lijkt me een beter idee idd!

Damn was het leven maar wat simpeler
ook al niet
pi_70116594
Ik heb nooit uitslagen gezien van men bloedtesten

en ik hoef ook niet na afloop vd kuur bloed laten prikken en urine in te leveren
Jij was ook ooit nieuw.
pi_70123756
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 23:36 schreef Vaganza het volgende:
Ik heb nooit uitslagen gezien van men bloedtesten

en ik hoef ook niet na afloop vd kuur bloed laten prikken en urine in te leveren
Kooknie, ze zeggen: geen bericht is goed bericht... Iig tussendoor. Hoe het zit erna weet ik niet. Weet uberhaupt niet wanneer 'erna' is. Ga me dinsdag maar eens iets beter informeren....
pi_70139072
Mijn derm informeert me maandelijks. Ik ga elke maand 1 week voor ik de maandelijkse afspraak heb met de dermatoloog naar de polikliniek om bloed te prikken. Op de afspraak met de dermatoloog neemt ze de resultaten met me door van het bloedonderzoek en controleert even van dichtbij hoe mijn huid ervoor staat en of ik ergens last van heb voor de rest en of ik iets nodig heb. Heb even gevraagd voor spul voor de lippen. Moet ik nog even ophalen bij de apotheek morgen.

Ik ga van 60 mg naar 40 mg omdat de ontstekingen al minder zijn. Het schijnt dat een lagere dosis vaak beter werkt dan een hoge en je krijgt dan ook veel bijwerkingen. Dat ik 60 mg in het begin kreeg was om even de ontstekingen versneld uit te laten komen en voor grotendeels te stoppen. Nu mag de rest langzaam gaan verdwijnen op 40 mg.

In principe is het mogelijk om na je normale kuur door te gaan met Roa op een zeer lage dosis van 10mg of zelfs 5mg. dus 1 van 10 per 2 dagen. Zodoende belast het je lever niet echt en kun je aan de dosis komen die je vaak nodig hebt voor conform je lichaamsgewicht. Dat is zeker goed voor mensen die al opklaren maar zeker willen zijn dat het niet terugkomt.

Deze methode is niet bekend bij alle NL dermatologen helaas en willen vaak heel erg koppig zijn. Weet dat je in NL tegenwoordig van arts kunt wisselen. Het staat je vrij.

anyway. 5 dikkere puisten nog actief, dus beweeglijk. stuk of 4 kleintjes en de rest van de plekjes is aan het genezen, dus rood of een bruin korstje.

Hopelijk over een maandje die dikke puisten grotendeels weg, dan ben ik blij.
pi_70155491
Nou, bijna 2 maanden verder met ROA. Waarvan ongeveer 3 weken op 30 MG/Dag en daarvoor 20 MG/Dag.
Mijn gezicht ziet er zoooveel beter uit. Alleen 2.5 week geleden had ik een vervelende ontsteking op mijn kaakrand en die was toen uiteindelijk genezen maar daar zit nu nog steeds een grote bobbel (1cm ofzo) die maar niet weg gaat. Moet de Roa dit gewoon later doen?
pi_70156796
Ik heb ongeveer hetzelfde op mijn rug, je moet het even de tijd gunnen, iig niet aanzitten. Ben ook al ruim 2 maanden onderweg en ben het nu wel een keer zat . Mijn gezicht is gelukkig helemaal gaaf en ondanks dat ik geen puistjes/ontstekingen meer heb lijkt het wel of mijn huid steeds rustiger wordt .

Wat ik wel vervelend vind is dat ik al een paar weken last heb van een ontstoken rechter oog Elke ochtend als ik wakker word zit hij helemaal dicht en moet soms met een half gesloten rechteroog de auto in Hoop dat het snel minder wordt, want ook druppelen helpt niet echt.
pi_70190453
Zit nu al twee weken aan de 70 mg per dag, ik kan je vertellen dat het nog wel zwaar is maar ik er langzamerhand begin aan te wennen, denk ook dat ik meer vooruitgang zie. Eigenlijk heb ik nog een maand te gaan maar als ik er twee weken bij doe zit ik aan de juiste hoeveelheid dus daar ga ik maar voor.

succes verder.
pi_70190830
Even snel vraagje:

Heb 4 maanden de generieke versie Isotretinoïne Actavis geslikt (20 mg pillen half paars/half wit - 10mg pillen half lichtbeige/half wit) - en ben na mijn verhuizing bij een andere apotheek terechtgekomen die mij een andere generieke variant heeft gegeven: Isotretinoïne 10PCH/20PCH (20 mg pillen volledig donkerrood - 10mg pillen half beige/half wit). Iemand ervaring met het verschil tussen beide varianten? Het lijkt wel alsof de bijwerkingen zijn verdubbeld met die andere generieke versie (extreme moeheid, spierpijn, rugpijn, concentratieverlies).

(Disclaimer: Ja, uiteraard gaat dit besproken worden bij het volgende consult bij de derma. Ben benieuwd of het tussen de oren zit of dat meer mensen hier van gehoord hebben. Dank)
pi_70191135
spierpijn, rugpijn, concentratieverlies. Herkenbaar. Voel me ook wat zweverig. Je moet het er maar voor over hebben hè.
pi_70192938
@ Veuve, mijn apotheek heeft mij in eerste instantie ook aan de Isotretinoïne Actavis gezet, maar omdat mijn derma betere ervaringen had met de échte ROA kreeg ik later toch ROA mee van de apotheek...

Ik had bij de Isotretinoïne veel meer last van bijwerkingen als droge huid, droge lippen, droge neus (meer bloedneuzen dan met ROA) e.d. Ik mocht op eigen houtje iets minder MG gaan slikken als de bijwerkingen me te erg werden... misschien doe jij er ook verstandig aan om dit te doen tot je nieuwe afspraak met de derma...
pi_70193948
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 13:23 schreef infinity_737 het volgende:
Ik had bij de Isotretinoïne veel meer last van bijwerkingen als droge huid, droge lippen, droge neus (meer bloedneuzen dan met ROA) e.d.
Mjah, de *aantoonbare* bijwerkingen zijn minimaal bij mij (afgezien van droge lippen) - altijd al geweest, gelukkig. Het zijn juist de wat subjectievere bijwerkingen die nu een probleem worden, en daarvan is het lastig objectief vast te stellen of dat gerelateerd is aan de andere generieke variant. Vandaar mijn vraag of anderen er evt ook wat van hebben gemerkt.
quote:
Ik mocht op eigen houtje iets minder MG gaan slikken als de bijwerkingen me te erg werden... misschien doe jij er ook verstandig aan om dit te doen tot je nieuwe afspraak met de derma...
Ja, die afspraak had ik al, omdat mijn lippen begonnen te ontsteken bij te hoge dosis (auw). Een paar dagen lage dosis verhielp dat. Misschien idd weer tijd om het even in te voeren.
pi_70196575
Ik slik 10 mg Isotretoïne per dag (rode pilletjes). Dat doe ik nu twee maanden. Bij mij is er zeker vooruitgang te zien.

Vraag: Heeft iemand anders meegemaakt dat zijn/haar huid ineens donkerbruin ging vervellen? Ik heb met eerdere middeltjes dit jaar wel eens vervelling meegemaakt maar dan ging het gewoon om witte huid. Maar nu was 't alsof er op mijn probleemgebieden ineens een dikke laag dode, donkerbruine huid lag. Dat gleed er als het ware vanaf.

Anyway, dat is er nu vanaf maar ik ben bang dat ik over een maandje weer precies dezelfde cyclus krijg: enkele weken erg goede huid en die dan later weer gaat vervellen wat weer die donkere vlekken oplevert.

Last but not least, ik heb al een week gebrek aan energie. Ik ging er vanuit dat 't kwam van XTC op DefQon afgelopen week. Maar nu lees ik net dat je ook energieloos wordt van isotretoïne. Daar had ik helemaal niet aangedacht. En die droge lippen beginnen me behoorlijk te irriteren, maar ik mag niet klaag merk ik als ik mijn klachten vergelijk met anderen.
pi_70198176
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 15:41 schreef Flappa het volgende:
Ik slik 10 mg Isotretoïne per dag (rode pilletjes). Dat doe ik nu twee maanden. Bij mij is er zeker vooruitgang te zien.
Last but not least, ik heb al een week gebrek aan energie. Ik ging er vanuit dat 't kwam van XTC op DefQon afgelopen week. Maar nu lees ik net dat je ook energieloos wordt van isotretoïne. Daar had ik helemaal niet aangedacht. En die droge lippen beginnen me behoorlijk te irriteren, maar ik mag niet klaag merk ik als ik mijn klachten vergelijk met anderen.
Je bedoelt dat je denkt dat het alleen door de iso komt? Als je normaal pillen gebruikt dan krijg je met de dinsdagdip te maken en met roa/iso derbij is dat 1+1 =

Maar ik heb een dikke onderhuidse onsteking ontdekt terwijl ik pas een maandje ben gestopt .
ook al niet
pi_70200982
zijn er toevallig geen mensen die foto's van verbetering hebben, niet dat ik ze zelf erop wil zetten
pi_70205099
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 18:39 schreef DiemenZijde het volgende:
zijn er toevallig geen mensen die foto's van verbetering hebben, niet dat ik ze zelf erop wil zetten
Hm nee, ben ik geen fan van. Maar het is wel echt verbeterd! Structuur ofzo lijkt ook anders. Veel zachter?
pi_70205157
Ik heb foto's van verbetering en ja, ik weet het... Het was écht erg... Het gaat om dezelfde stukken huid van mijn gezicht. Ik hoop dat men hierdoor enigszins begrijpt waarom je aan deze waardeloze pillen zou beginnen! Mijn huid durf ik wel op internet te zetten, mijn hoofd niet, vandaar dat ik deze vakkundig heb weggelaten.

Voor:


Na:


De rode plekjes na zijn nog wat littekentjes. Die gaan tergend langzaam weg.......
pi_70205349
Ja, dit is ongeveer precies hetzelfde als hoe het er bij mij in het begin uitzag maar dan was het nog een paar stapjes erger, dikke bulten enzo.
pi_70206108
14 juli eindelijk na dermatoloog kan mij niet snel genoeg zijn Mochten jullie gelijk aan de roaccutane beginnen of moest er eerst nog bloed gestest worden? Heb 2 maanden geleden mijn bloed nog laten testen dus hoop dat het niet hoeft

Heb even even uitgerekend hoeveel mg ik moet slikken en gaat waarschijnlijk een lange kuur worden Ben een flinke jongen
pi_70206895
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 21:18 schreef belendel het volgende:
14 juli eindelijk na dermatoloog kan mij niet snel genoeg zijn Mochten jullie gelijk aan de roaccutane beginnen of moest er eerst nog bloed gestest worden? Heb 2 maanden geleden mijn bloed nog laten testen dus hoop dat het niet hoeft

Heb even even uitgerekend hoeveel mg ik moet slikken en gaat waarschijnlijk een lange kuur worden Ben een flinke jongen
Lees verschillende verhalen over meteen beginnen zonder bloedprikken en eerst bloedprikken, afwachten dus

Heb je het wel goed uitgerekend? Misschien geeft de derma je wel 80mg per dag of een andere dosis dan je verwacht!

suc6!
ook al niet
pi_70207526
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 21:44 schreef JointjeErbij het volgende:

[..]

Lees verschillende verhalen over meteen beginnen zonder bloedprikken en eerst bloedprikken, afwachten dus

Heb je het wel goed uitgerekend? Misschien geeft de derma je wel 80mg per dag of een andere dosis dan je verwacht!

suc6!
120 mg per kilo toch? Ben over de 90 kg

Heb liever een iets lagere dosis en dat het wat langer duurt dan me ellendig voelen door de bijwerkingen
pi_70211056
Als je een lagere dosis neemt duurt het wel langer en misschien is het effect wel minder denk ik zo of toch niet
pi_70211672
effect is niet minder, duurt alleen langer voordat je effect ziet. De dosis moet zich nu eenmaal opbouwen, je krijgt minder binnen dus duurt het ook langer. Uiteindelijk kom je er wel..
pi_70219623
Ik zou het liefst een zo kort mogelijke kuur hebben, hoge of lage dosis maakt in principe niet veel uit. Je voelt je sowieso niet topfit!
pi_70267119
Ben jij nog bezig infinity?

Mijn rode bultjes gaan ook tergend langzaam weg..nog 1,5e maand trouwens, het einde is in zicht!

Overigens zijn de klachten (droge lippen en snel verbrand) enorm wisselend. De ene x ben ik na 5 minuten in de zon knalrood, vanmiddag bv na een half uur nog niet
pi_70269025
Heb geen rode bultjes, het zijn littekentjes die langzaam wegtrekken. Ben inmiddels ruim 3 weken klaar. En nog steeds "clean".
pi_70354362
Heujjj mensen!

Ik ben van het spul af!
Teminste de eerste kuur dan hé , want het is nog ff afwachten of het ook weg blijft ..
Maar tot nu toe ben ik zeer positief! Alles is echt weg! En ik merk direct dat de huid weer minder droog wordt en mijn lippen kunnen nu zonder Purol

Maarjah toch maar hopen dat het er na de zomer nog steeds goed uitziet .. anders flikker ik er meteen nog een kuur erachteraan
STILL IS!
pi_70354839
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 12:10 schreef JAOENT-OEN het volgende:
Heujjj mensen!

Ik ben van het spul af!
Teminste de eerste kuur dan hé , want het is nog ff afwachten of het ook weg blijft ..
Maar tot nu toe ben ik zeer positief! Alles is echt weg! En ik merk direct dat de huid weer minder droog wordt en mijn lippen kunnen nu zonder Purol

Maarjah toch maar hopen dat het er na de zomer nog steeds goed uitziet .. anders flikker ik er meteen nog een kuur erachteraan
Hoelang heb je gekuurd?
pi_70370147
Zo.. nu zit ik op 3 maanden, de dosis is 40 mg p/d en ik heb 4 onstekingen over waarvan 2 al de inhoud er vandaag uit is. Even wachten of ze niet nog een keer opvullen, if not dan nog 2 actieve puisten over. De rest is al een korstje, litteken, rood etc. Dus qua acné gaat het goedkomen denk ik. Ben er wel blij over. Maar de littekens zijn niet echt mooi, vele zullen putjes achterlaten helaas. Maar goed als ik me er aan stoor later is er altijd wel een behandeling voor.

Belangrijkste is dat die tyfus acné weggaat.
  donderdag 25 juni 2009 @ 22:19:17 #199
183415 Waldheini
auw banaan!
pi_70374361
Zo, eindelijk mag ik ook beginnen met de kuur. Wel na het weekend want dit weekend wordt nog even flink feesten, voordat ik de komende 6-8 maanden praktisch niet mag drinken.
pi_70376385
Dag mensen,

Afgelopen eind mei heb ik mijn tweede kuur afgerond. Deze tweede kuur duurde echter maar twee maanden, dus hij is niet bepaald volledig te noemen. Mijn eerste kuur duurde overigens ook maar drie maanden. Na mijn vakantie in Spanje is mijn huid behoorlijk opgeknapt. De rode vlekjes zijn behoorlijk weggevaagd. De zon heeft zijn werk goed gedaan.
Toch weet ik bijna zeker dat het weer terug zal komen en daarom heb ik een nieuwe afspraak bij de dermatoloog gemaakt. Nu ben ik van plan om een kuur van zo'n 5 maanden te gaan volgen a la 60 mg/dag met 75 kg aan lichaamsgewicht.
De dermatoloog raadde mij dit aan tijdens mijn laatste afspraak.
Hebben jullie trouwens ook dat er tijdens je kuur non-stop talg (o.i.d.) uit je neus komt? Op de bovenkant van je neus welteverstaan. Als je aan je neus voelt, voelt het erg ruw aan.
Ook even m.b.t. Aquaphor: helpt het beter dan vaseline? Ik ben van plan om me zo goed mogelijk voor te bereiden op mijn derde kuur, zodat ik er zo weinig mogelijk last van zal hebben.
Ik wens jullie allemaal succes, en laten we hopen dat dit onze laatste kuren mogen zijn -.-'

Gr
pi_70391973
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 20:18 schreef Arsenius het volgende:
Zo.. nu zit ik op 3 maanden, de dosis is 40 mg p/d en ik heb 4 onstekingen over waarvan 2 al de inhoud er vandaag uit is. Even wachten of ze niet nog een keer opvullen, if not dan nog 2 actieve puisten over. De rest is al een korstje, litteken, rood etc. Dus qua acné gaat het goedkomen denk ik. Ben er wel blij over. Maar de littekens zijn niet echt mooi, vele zullen putjes achterlaten helaas. Maar goed als ik me er aan stoor later is er altijd wel een behandeling voor.

Belangrijkste is dat die tyfus acné weggaat.
Maak je niet te druk over die littekens, het verbetert nog aanzienlijk. Het herstel duurt alleen wel erg lang.. Ik gebruik nu bio-oil (tegen littekens etc.) en zie wel enige verbetering. Wellicht het proberen waard als je straks puistvrij bent? Daarnaast zorg ik er nu voor dat ik een gebruinde huid heb, hierdoor vallen de rode plekjes minder op.
  vrijdag 26 juni 2009 @ 12:56:07 #202
166557 LennartCM
He's lost control
pi_70393013
Ik heb het topic niet echt doorgelezen dus misschien is deze vraag al een keer voorbij gekomen, maar ik drink eigelijk niet/weinig, in plaats daarvan rook ik in het weekend een blowtje. Heeft dit enig effect op de kuur of extra bijwerkingen op het lichaam? Ik heb er nog niks over kunnen vinden.
pi_70394530
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 12:56 schreef LennartCM het volgende:
Ik heb het topic niet echt doorgelezen dus misschien is deze vraag al een keer voorbij gekomen, maar ik drink eigelijk niet/weinig, in plaats daarvan rook ik in het weekend een blowtje. Heeft dit enig effect op de kuur of extra bijwerkingen op het lichaam? Ik heb er nog niks over kunnen vinden.
Zou me er geen zorgen over maken Eerder in dit topic was iemand die ook allerlei drugs gebruikte zonder problemen.
pi_70419906
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 12:56 schreef LennartCM het volgende:
Ik heb het topic niet echt doorgelezen dus misschien is deze vraag al een keer voorbij gekomen, maar ik drink eigelijk niet/weinig, in plaats daarvan rook ik in het weekend een blowtje. Heeft dit enig effect op de kuur of extra bijwerkingen op het lichaam? Ik heb er nog niks over kunnen vinden.
Moet geen probleem zijn, misschien dat je er extra duf/moe van word.
That moment is a crossroads where everything you want will collide with everything standing in your way.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 11:57:34 #205
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_70419981
Nou ik zit nog steeds aan die minocycline ongein en de plekken die het grootste probleem zijn (onderhuidse bulten, geen kleur zichtbaar van buitenaf ofzo) worden alles behalve kleiner, laat staan dat ze wegtrekken.
Moet in totaal 3 maanden die ongein gebruiken en heb zo'n vermoeden dat het niet gaat werken, alweer niet.
Komt overigens ook niets meer bij ofzo, maar daar heb ik sowieso al amper last van.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 13:21:30 #206
243351 JAOENT-OEN
Tja... -__-
pi_70421739
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 12:25 schreef belendel het volgende:

[..]

Hoelang heb je gekuurd?
Euh ik was de 3e week van jan. begonnen en ben er nu 3 weken vanaf...
STILL IS!
pi_70421805
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 11:57 schreef Lastpost het volgende:
Nou ik zit nog steeds aan die minocycline ongein en de plekken die het grootste probleem zijn (onderhuidse bulten, geen kleur zichtbaar van buitenaf ofzo) worden alles behalve kleiner, laat staan dat ze wegtrekken.
Moet in totaal 3 maanden die ongein gebruiken en heb zo'n vermoeden dat het niet gaat werken, alweer niet.
Komt overigens ook niets meer bij ofzo, maar daar heb ik sowieso al amper last van.
Als het al je tweede kuur is zou ik lekker een afspraak met de huisarts maken en vragen of je mag stoppen. In de bijsluiter staat ook dat je na 3 weken ofzo verbetering moet zien anders werkt het niet. Vragen naar roaccutane als je dat graag wil. Als je huisarts het uitschrijft heb je geluk, anders moet je vaak weer een paar weken wachten voor dermatoloog
  zaterdag 27 juni 2009 @ 13:31:24 #208
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_70421941
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 13:24 schreef belendel het volgende:

[..]

Als het al je tweede kuur is zou ik lekker een afspraak met de huisarts maken en vragen of je mag stoppen. In de bijsluiter staat ook dat je na 3 weken ofzo verbetering moet zien anders werkt het niet. Vragen naar roaccutane als je dat graag wil. Als je huisarts het uitschrijft heb je geluk, anders moet je vaak weer een paar weken wachten voor dermatoloog
Tsja ik heb ondertussen de volgende zaken al voorgeschreven gekregen:
- Minocycline (2e keer)
- Doxycycline (1 maal)
- Inderm vloeistof (2 maal)
- Benzoylperoxide
- Tetracycline

En nog geen blijvend resultaat.
Nou heb ik het ook niet in extreme vormen, maar met 24 jaar op de teller is het ook wel een keertje genoeg en er zijn echt momenten dat het er rampzalig uitziet.
Ze gaf dan wel aan dat ik de kuur moest afmaken, maar als ik echt geen resultaat zie verder zal ik over een week of 2 toch echt weer langsgaan en het dan voorleggen.

Had al gezegt dat als dit niet aanslaat dat ik dan naar de dermatoloog wilde met een verwijzing en dat vond ze prima.
pi_70429991
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 13:31 schreef Lastpost het volgende:

[..]

Tsja ik heb ondertussen de volgende zaken al voorgeschreven gekregen:
- Minocycline (2e keer)
- Doxycycline (1 maal)
- Inderm vloeistof (2 maal)
- Benzoylperoxide
- Tetracycline

En nog geen blijvend resultaat.
Nou heb ik het ook niet in extreme vormen, maar met 24 jaar op de teller is het ook wel een keertje genoeg en er zijn echt momenten dat het er rampzalig uitziet.
Ze gaf dan wel aan dat ik de kuur moest afmaken, maar als ik echt geen resultaat zie verder zal ik over een week of 2 toch echt weer langsgaan en het dan voorleggen.

Had al gezegt dat als dit niet aanslaat dat ik dan naar de dermatoloog wilde met een verwijzing en dat vond ze prima.
En die dokter is er nog niet achter dat antibiotica niet werkt? Bij mij werkte de eerste kuur redelijk, heb de tweede geweigerd en gelijk om doorverwijzing gevraagd

Nog 2 weekjes wachten ik ben echt aan het aftellen. Heb zelf ook geen ernstige acne, maar ben het met mijn 22 jaar gewoon zat ondertussen
  zaterdag 27 juni 2009 @ 18:38:40 #210
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_70430373
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 18:24 schreef belendel het volgende:

[..]

En die dokter is er nog niet achter dat antibiotica niet werkt? Bij mij werkte de eerste kuur redelijk, heb de tweede geweigerd en gelijk om doorverwijzing gevraagd

Nog 2 weekjes wachten ik ben echt aan het aftellen. Heb zelf ook geen ernstige acne, maar ben het met mijn 22 jaar gewoon zat ondertussen
Hehe als ik zo het rijtje zie denk ik ook ..
Het is overigens niet zo dat deze hele rij achter elkaar is gegaan hoor, hebben wel wat tussenperiodes bij gezeten omdat ik in die periodes wel wat andere dingen aan m'n hoofd had.
Maar de conclussie dat het niet geweldig werkt bij mij durf ik zelf ook wel te stellen na het zoveelste kuurtje van enkele maanden.
pi_70434816
De minocycline (en tretinoine) lijkt voor mij (ook) niet de oplossing, het zorgt hooguit voor periodes die even goed gaan.

Door de tretinoine lijk ik echter wel sneller bruin te worden, maar dat gaat er binnen no-time ook weer vanaf door het vervellen

Ik vind mezelf zielig!
Einde bericht
  zondag 28 juni 2009 @ 22:18:05 #212
213473 StarmanFR
Morandi fan
pi_70460115
Het midddel Roaccutane heb ik 1 jaar lang gebruikt, tusssen m'n 14de en m'n 15de. Ik had toen ernstige acné op m'n gezicht. Hierna had ik 3 jaar lang helemaal nergens last van acné, totdat het na de laatste zomervakantie van 2008 begon te komen, maar dan alleen achter op mijn rug en op mijn schouders. Op mijn gezicht is het nooit meer teruggekomen. Dat is natuurlijk veel minder erg dan op het gezicht, maar ik had varierend van normale puisten tot bijna rode bulten. En dat kan je af en toe behoorlijk voelen en last krijgen van je rug. Nu is het op m'n schouders bijna weg, en achter op mijn rug heb ik gemiddeld nog 2 of 3 puisten, die nu niet zo groot meer worden.

Voor mijn rug gebruikte ik Benzoylperioxide en dat heeft wel wat geholpen, maar wat bij mij vooral geholpen heeft was een diep reinigende wash peeling voor onder de douche wat echt geholpen heeft , naar mijn idee meer dan dat andere spul. Ik weet alleen niet of je dat kan/mag gebruiken als je met ROA op je gezicht bezig bent, want ROA moet sterk genoeg zijn. Maar als je met iets anders zoals Benzoylperioxide bezig bent raad ik je aan om ook dit reinigende spul op je gezicht, rug, schouders of waar dan ook in te smeren vlak voordat je onder de douche gaat. Het voorkomt het ontstaan van mee-eters.
Check my youtube channel with the best music and road movies: http://www.youtube.com/user/StarmanFR
pi_70461244
De verhalen die ik hier hoor wat betreft antibiotica onderstrepen toch weer mijn visie over dit soort middelen: antibiotica zijn absoluut geen oplossing voor acne. Leuk voor op de korte termijn, maar daar heb je dus helemaal niets aan bij iets chronisch als acne. Ik snap dan ook niet waarom dit soort middelen nog steeds zoveel krediet krijgen: ik lees er echt bijna nooit iets positiefs over, wat een verspilling van tijd. Als de sterkste cutane combinatie (Duac & Acid A Vit in NL) niet werkt zou automatisch overgegaan moeten worden op Roaccutane.
pi_70463554
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 12:24 schreef infinity_737 het volgende:

Maak je niet te druk over die littekens, het verbetert nog aanzienlijk. Het herstel duurt alleen wel erg lang.. Ik gebruik nu bio-oil (tegen littekens etc.) en zie wel enige verbetering. Wellicht het proberen waard als je straks puistvrij bent? Daarnaast zorg ik er nu voor dat ik een gebruinde huid heb, hierdoor vallen de rode plekjes minder op.
Waar had je die bio-oil gekocht?
pi_70470680
quote:
Op zondag 28 juni 2009 23:45 schreef roaz het volgende:

[..]

Waar had je die bio-oil gekocht?
Ik geloof bij "de tuinen". Maar ik heb me laten vertellen dat het bij de drogist ook te verkrijgen is. Mijne is bijna op, moet binnenkort een nieuwe halen. Dan hoor je van me of het bij de drogist verkrijgbaar is!
pi_70471555
quote:
Op zondag 28 juni 2009 22:45 schreef vdHoek het volgende:
De verhalen die ik hier hoor wat betreft antibiotica onderstrepen toch weer mijn visie over dit soort middelen: antibiotica zijn absoluut geen oplossing voor acne. Leuk voor op de korte termijn, maar daar heb je dus helemaal niets aan bij iets chronisch als acne. Ik snap dan ook niet waarom dit soort middelen nog steeds zoveel krediet krijgen: ik lees er echt bijna nooit iets positiefs over, wat een verspilling van tijd. Als de sterkste cutane combinatie (Duac & Acid A Vit in NL) niet werkt zou automatisch overgegaan moeten worden op Roaccutane.
Eh.. sample bias? Degenen die hier posten hebben uiteraard geen baat gehad bij antibiotica, anders zouden ze geen isotretinoïne voorgeschreven hebben gekregen. Daar conclusies uit trekken over de effectiviteit van tetracyclinen in het algemeen is uiteraard ongeldig. Maar dat wist je al, of niet?
pi_70471622
Het forum van fok is uiteraard niet de enige locatie waar ik kom. Maar veel plezier met je antibiotica als het voor jou wel werkt, ik weet intussen wel beter.
pi_70471733

Ik weet dat persoonlijke ervaring niet statistisch geldig is - vandaar ook dat ik die niet aanvoer. Als je beter bewijs hebt ben ik geïnteresseerd, anders: succes met je kruistocht tegen antibiotica.
pi_70472685
Het einde van men kuur komt in zicht (nouja, nog 6 weken maar vooruit)
weten jullie vanaf wanneer ik weer langzaam in de zon kan? ik heb namelijk helemaal geen nieuwe afspraak meer met mn dermatoloog
Jij was ook ooit nieuw.
pi_70474619
Nou, 2e maand erop, 5 weken 20 MG/Day nu Bijna 4 Weken 30 MG/Dag.
Mijn ene wang is helemaal clean op de andere 2 rode plekken. Op mijn kaaklijn zijn een paar onderhuidse bobbels die ik al heel lang heb er uit gegaan. En vlakbij mijn oor Zeg maar het stuk van je wang voor je oor, aan allebei de kanten 2 GROTE lelijke plekken omdat ik die heb uitgedrukt. Het ziet er niet uit maar toch wat ben ik blij dat ze er uit zijn, ik had ze zo lang al. (Maanden!)

Op de plekken waar niets zit komt niets meer bij, op de plekken waar VOOR accutane nog onderhuidse bulten zaten, komen nu naar boven. Het is niet leuk maar ik ben wel blij want ik dacht dat het NOOIT weg zou gaan.
Op dit moment is mijn gezicht niet zo mooi, maar ik denk dat het binnen een paar dagen wel weer is genezen.
pi_70476931
quote:
Op maandag 29 juni 2009 10:57 schreef veuve_amiot het volgende:

[..]

Eh.. sample bias? Degenen die hier posten hebben uiteraard geen baat gehad bij antibiotica, anders zouden ze geen isotretinoïne voorgeschreven hebben gekregen. Daar conclusies uit trekken over de effectiviteit van tetracyclinen in het algemeen is uiteraard ongeldig. Maar dat wist je al, of niet?
Het is natuurlijk wel zo dat mensen waarbij het geen baat heeft, het teleurgesteld komen posten. Mensen waarbij het wél werkt, vergeten dit topic waarschijnlijk zo snel mogelijk weer..
Einde bericht
pi_70477908
Ik snap trouwens nog steeds niet waarom er geen 'geschikt / goed' middel is tegen acné. Kanker en allerlei andere ziektes kunnen tegenwoordig genezen worden en iets stoms als acné blijft nog steeds een groot raadsel..
Einde bericht
  maandag 29 juni 2009 @ 14:40:45 #223
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_70478919
Het middel in de TT is anders best een effectief middel gebleken.
pi_70481076
quote:
Op maandag 29 juni 2009 13:47 schreef Negentien het volgende:

[..]

Het is natuurlijk wel zo dat mensen waarbij het geen baat heeft, het teleurgesteld komen posten. Mensen waarbij het wél werkt, vergeten dit topic waarschijnlijk zo snel mogelijk weer..
Dat was niet precies wat ik bedoelde.

Dit is een topic waarin gepost wordt door mensen die op dit moment isotretinoïne gebruiken. In het Nederlandse gezondheidszorgsysteem is het schier onmogelijk om isotretinoïne voorgeschreven te krijgen tenzij de andere behandelingen niet voldoende resultaat geven. Dat wil dus zeggen dat vrijwel alle posters hier slechte ervaringen hebben met tetracyclinen.
Als ik wil weten hoe effectief antibiotica zijn bij acné moet je óók de patiënten meerekenen die wél geholpen zijn met antibiotica - maar die vind je niet in dit topic.

Sample bias is wanneer je conclusies trekt op basis van een verkeerde selectie. In dit geval is de selectie "roaccutaneslikkers" - en da's verkeerd als je informatie wilt over de effectiviteit van antibiotica.

NB dat zegt natuurlijk nog niks over vdHoeks gelijk... het is mogelijk dat hij gelijk heeft, alleen is het onmogelijk om die conclusie te trekken op basis van de ervaringen van mensen hier, zoals hij aangaf.
pi_70488744
Ze onderstrepen mijn visie; de visie komt niet tot stand op basis van enkel dit forum/topic . Dat ik het toevallig in dit topic post is meer omdat het toevallig aan de orde kwam en er niet dergelijke andere topics aanwezig zijn.

Ik heb veel over acne gelezen en ook uit het symposium van 2002 komt naar voren dat je antibiotica zo kort mogelijk moet gebruiken (lange tijd = weerstand kortgezegd). Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die slagen met antibiotica, maar het chronische karakter van acne botst simpelweg met het zo kort mogelijk innemen van de antibiotica. Ik vind de focus op antibiotica dan ook te hoog. Kijk nu naar Lastpost; van de 5 middelen zie ik 4x antibiotica waarvan zo'n beetje het gehele spectrum aan orale antibiotica. Waarom wordt die kerel zo lang aan het lijntje gehouden? Oke, Roaccutane is een zwaar middel, maar na 2x antibiotica moet je toch wel de conclusie trekken dat het niet aanslaat.

Antibiotica waar ik wel fan van ben zijn antibiotica i.c.m. benzoylperoxide (Benzaclin/Duac, Benzamycine). De benzoylperoxide zorgt ervoor dat die weerstand niet tot stand kan komen. Dus geheel anti-antibiotica ben ik ook niet .
pi_70500864
de antibiotica die ik voor Roa gebruikte sloeg enigszins aan maar helemaal clear van acné was ik nooit, had wel periodes waar ik weinig puisten om mijn gezicht had maar dan had ik er bijvoorbeeld weer veel op mijn rug.

Als ik stopte met de antibiotica dan kwam mijn acné razendsnel terug. Dus een maandje van de antibiotica betekende dat ik 3 maanden die antibiotica moest slikken om de acné weg te krijgen die ik had opgelopen in de maand dat ik me onthield van de antibiotica.

Het heeft gewoonweg geen succes als je het niet continu blijft slikken. Wie wil er nou jaren aan de antiobiotica, dat is niet gezond. Maar hoe het in Nederland vaak gaat vind ik ook niet erg goed, ze laten je jaren allemaal verschillende creme's en antibiotica proberen voor ze je Roaccutane geven dat eigenlijk de enige langdurige oplossing is. Of je hebt gelukt dat je over de acné heen groeit. Maar voor de meeste mensen die Roa voorgeschreven krijgen geldt dat niet denk ik, die hebben gewoon chronische acné die doorgaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door Arsenius op 30-06-2009 08:41:20 ]
pi_70501365
Wat is eigenlijk het nadeel bij van die lange antibiotica kuren?
pi_70504506
quote:
Op dinsdag 30 juni 2009 00:43 schreef F04 het volgende:
Wat is eigenlijk het nadeel bij van die lange antibiotica kuren?
Dat je lichaam er resistent voor wordt. Als je later dezelfde antibiotica voor iets anders(ernstigers) zou krijgen heb je de kans dat het niet aanslaat.
pi_70512673
Ik (vrouw, 55 kilo) gebruik nu sinds half oktober 2008 Roaccutane.
Ik heb de eerste maand 30mg geslikt, de tweede maand 40mg en de daarop volgende maanden, tot aan nu, 60mg per dag.
Dit medicijn is mij voorgeschreven na diverse antibiotica kuren, waarvan één kuur 18 maanden heeft geduurd, zonder positief of blijvend resultaat.

De eerste drie, vier maanden totaal geen bijwerkingen, zelfs geen droge lippen.
Op het moment alleen redelijk droge lippen, geen droge huid, wel erg veel hyperpigmentatie.
Is er trouwens nog iemand hier op dit forum die daar last van heeft in samenwerking met dit medicijn??
Lees er eigenlijk vrij weinig over, maar ik heb dit in een best ernstige vorm op mijn voorhoofd (haargrens), slapen, wangen (haargrens) en mijn bovenarmen.

Ik heb weer een afspraak bij de dermatologe over een maand en hoop eigenlijk dat ik nog wat langer moet doorslikken. Volgens haar heb ik een zeer hoge resistentie tegen dit medicijn en heb ik daarom een hogere dosis nodig per kilo lichaamsgewicht dan normaal het geval is.
Ik zie er trouwens ook best tegenop om te moeten stoppen, bang dat het terugkomt!
Daar lees ik hier ook weinig over, bijna iedereen kan volgens mij niet wachten tot de kuur klaar is, maar voor mij kan het nog niet lang genoeg duren.

Op dit moment, sinds gisteren, gebruik ik bio-oil voor de pigmentvlekken in mijn gezicht. Heeft iemand hier ervaring mee? Als dagcreme en SPF gebruik ik Eucerin Anti-Redness dagcreme, een groene creme die de roodheid in mijn gezicht wat camoufleerd.

Ik hoop wat reacties te krijgen op de pigmentvlekken en misschien wat ervaringen met bio-oil.
Alvast bedankt!!
  dinsdag 30 juni 2009 @ 19:08:34 #230
183415 Waldheini
auw banaan!
pi_70522428
Sinds vandaag ben ik echt begonnen met de kuur. 40 mg/d voorlopig.
Ik houd jullie op de hoogte!
pi_70538002
quote:
Op dinsdag 30 juni 2009 08:43 schreef belendel het volgende:

[..]

Dat je lichaam er resistent voor wordt. Als je later dezelfde antibiotica voor iets anders(ernstigers) zou krijgen heb je de kans dat het niet aanslaat.
Da's niet helemaal waar. Die resistentie zou dan alleen ontstaan voor tetracyclinen (dat is het specifieke soort antibiotica dat je krijgt voorgeschreven bij acné) - niet voor andere soorten antibiotica. En tetracyclinen worden bij mijn weten alleen voorgeschreven voor acné (iemand met meer medische kennis mag me op dit punt verbeteren zo nodig).
Bottom line: je loopt geen gevaar als je een dikke infectie aan je teen hebt en daarvoor antibiotica krijgt, zelfs áls je een resistentie tegen tetracyclinen hebt opgebouwd.
  woensdag 1 juli 2009 @ 09:50:43 #232
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_70538218
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 09:43 schreef veuve_amiot het volgende:

[..]
En tetracyclinen worden bij mijn weten alleen voorgeschreven voor acné (iemand met meer medische kennis mag me op dit punt verbeteren zo nodig).

quote:
Artsen schrijven het voor bij infecties met bacteriën, zoals huidinfectes (zoals acne en rosacea), blaasontsteking, maag- of darmzweer, acne, rosacea, geslachtsziekten (zoals gonorroe en chlamydia), luchtweginfecties (bijvoorbeeld longontsteking, keelontsteking, middenoorontsteking en bijholteontsteking) en bij malaria.
pi_70538255
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 09:43 schreef veuve_amiot het volgende:

[..]

Da's niet helemaal waar. Die resistentie zou dan alleen ontstaan voor tetracyclinen (dat is het specifieke soort antibiotica dat je krijgt voorgeschreven bij acné) - niet voor andere soorten antibiotica. En tetracyclinen worden bij mijn weten alleen voorgeschreven voor acné (iemand met meer medische kennis mag me op dit punt verbeteren zo nodig).
Bottom line: je loopt geen gevaar als je een dikke infectie aan je teen hebt en daarvoor antibiotica krijgt, zelfs áls je een resistentie tegen tetracyclinen hebt opgebouwd.
Ik zei ook als je dezelfde antibiotica krijgt voorgeschreven. Overigens worden tetracycline-antibiotica voor veel meer dan alleen acne voorgeschreven. In de bijsluiter van minocycline staat bijvoorbeeld:
quote:
Minocycline behoort tot de tetracycline-antibiotica. Tetracycline-antibiotica werken tegen bacteriële infecties.

Artsen schrijven het voor bij infecties met bacteriën, zoals luchtweginfecties, (longontsteking, acute bronchitis, middenoorontsteking, bijholteontsteking en keelontsteking), blaasontsteking huidinfecties (acne en rosacea), geslachtsziekten (gonorroe en syfillis).
pi_70538284
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 09:50 schreef Lastpost het volgende:

[..]


[..]


sneller
pi_70538383
quote:
Op maandag 29 juni 2009 19:24 schreef vdHoek het volgende:
Ze onderstrepen mijn visie; de visie komt niet tot stand op basis van enkel dit forum/topic . Dat ik het toevallig in dit topic post is meer omdat het toevallig aan de orde kwam en er niet dergelijke andere topics aanwezig zijn.

Ik heb veel over acne gelezen en ook uit het symposium van 2002 komt naar voren dat je antibiotica zo kort mogelijk moet gebruiken (lange tijd = weerstand kortgezegd). Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die slagen met antibiotica, maar het chronische karakter van acne botst simpelweg met het zo kort mogelijk innemen van de antibiotica. Ik vind de focus op antibiotica dan ook te hoog. Kijk nu naar Lastpost; van de 5 middelen zie ik 4x antibiotica waarvan zo'n beetje het gehele spectrum aan orale antibiotica. Waarom wordt die kerel zo lang aan het lijntje gehouden? Oke, Roaccutane is een zwaar middel, maar na 2x antibiotica moet je toch wel de conclusie trekken dat het niet aanslaat.

Antibiotica waar ik wel fan van ben zijn antibiotica i.c.m. benzoylperoxide (Benzaclin/Duac, Benzamycine). De benzoylperoxide zorgt ervoor dat die weerstand niet tot stand kan komen. Dus geheel anti-antibiotica ben ik ook niet .
Kijk, da's al een veel genuanceerder verhaal, en daar zal ik dan ook niet zo fel op reageren

In grote lijnen ben ik het met je eens - en dat is dan ook niet waarom ik een probleem had met je oorspronkelijke verhaal. In mijn omgeving heb ik gelukkig alleen verstandige huisartsen en dermatologen meegemaakt, die in ernstige gevallen direct isotretinoïne voorgeschreven hebben zonder zelfs maar orale antibiotica te overwegen (zoals de NHG-standaard overigens ook is) en in matige gevallen wél eerst die stap gezet hebben. Ik ben het dan ook in retrospectief volledig met mijn huisarts eens dat hij mij éérst minocycline heeft voorgeschreven, zelfs al heb ik er geen kont aan gehad.
Anderen in mijn omgeving met een vergelijkbare ernst van acné hebben wél permanente verbetering mogen ondervinden van zo'n 3-maanden-kuurtje, dus het kan wel. Er is niet voor niets een rijke oogst aan studies en artikelen te vinden over de effectiviteit van orale antibiotica bij matig-ernstige acné. Die inzichten zijn natuurlijk altijd aan verandering onderhevig, en zoals ik al zei: als je interessante links/info/studies hebt gevonden ben ik absoluut geïnteresseerd.

Een ander verhaal vind ik inderdaad meerdere kuren antibiotica - alhoewel we uiteraard de specifieke omstandigheden nog steeds niet kennen. Kan aan de arts liggen, aan de patiënt, aan medische complicaties, aan de communicatie tussen beiden.... je weet het gewoon niet, en je kunt niet zo best een oordeel vormen van een afstand. Je kunt alleen de algemene uitspraak doen dat dat in de meeste gevallen niet de meest efficiëntie methode kan zijn.
pi_70538429
Okidoki, I stand corrected.
pi_70538881
Ik ben nu al vanaf 21 januari bezig met een roaccutanekuur. Het is aanzienlijk verbeterd en ik heb nu geen enkele puist meer. Dat is voorheen toch wel echt anders geweest. De dermatoloog heeft mij roaccutane aanbevolen omdat mijn acne voor littekens zorgde, en dan heb ik het niet over die rode vlekken want die trekken wel weg no problem, maar die putjes en ongelijke huid. Maar nu gaat het dus goed, ik gebruik 20mg per dag en moet deze hoeveelheid de hele roaccutanekuur slikken. De dermatoloog zei ook tegen mij dat ik het zeker een jaar moet slikken omdat ze daar betere ervaring mee heeft en dat de kans dat het terugkomt dan aanzienlijk minder is. Zelf heb ik uitgerekend dat ik ongeveer 1 jaar en 2 maanden moet slikken.
Maar doe er liever nog 1 maandje ofzo bij voor meer zekerheid dat het dan ook echt niet terugkomt.
Daarnaast heb ik van de dermatoloog ook nog salicylzuur/resorcinolzuur creme FNA meegekregen en dat smeer ik dus nu ook al 5 maanden. De rode plekjes gaan er aanzienlijk sneller van weg en je huid word gladder. Heeft iemand van jullie deze creme ook al gebruikt en watvoor effect heeft het na bijvoorbeeld 1 jaar ofzo op de littekenstjes. Want de rode huid dat gaat wel weg maar die littekenstjes, dus de putjes en ongelijke huid dat vind ik wel vervelend.
Verder voor iedereen die met acne zit en andere dingen al hebben geprobeerd. Neem roaccutane!
Vind het echt een aanrader ik ben blij dat ik het heb gedaan.
hoi
pi_70541531
Putjes gaan niet weg van creme, het zijn niet voor niks littekens. Je zult een cosmetische behandeling daarvoor moeten krijgen. Fraxel laser of iets dergelijks. Ik heb zelf ook last van putjes en ongelijkmatige huid.. Maar ik zit er niet zoveel mee. Voor meisjes is het erger dan voor jongens. Beetje ruwe huid is niks mis mee.
pi_70573510
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 11:43 schreef Arsenius het volgende:
Putjes gaan niet weg van creme, het zijn niet voor niks littekens. Je zult een cosmetische behandeling daarvoor moeten krijgen. Fraxel laser of iets dergelijks. Ik heb zelf ook last van putjes en ongelijkmatige huid.. Maar ik zit er niet zoveel mee. Voor meisjes is het erger dan voor jongens. Beetje ruwe huid is niks mis mee.
Door salicylzuur worden die littekens en putjes zeker wel minder zichtbaar
Ze hebben niet voor niks een chemische peeling met salicylzuur wellicht met een hoger percentage maar dat betekent alleen maar dat het bij mij dus langer duurt en minder directe schade aan je huid toebrengt.
Verder heb ik laatst in de krant een artikel gelezen van een huidspecialist dat als je echt littekentjes of rimpels en ouderdomsverschijnselen minder wil laten zijn dat er dan in een creme salicylzuur moet zitten, omdat dat de huid vernieuwt en de oude slechte huidvernieuwing herstelt wat ook het geval is op die plekken van het litteken.
Het vernieuwt sneller en het litteken vervaagt eerder, waarom denk je dat iemand die nu littekens heeft, over 10 jaar er veel beter uitziet naar de littekens gekeken dan. Omdat de huid zichzelf zo vaak heeft vernieuwt dat het dus minder zichtbaar is geworden. Dit proces word versneld door het gebruik van salicylzuur.

Maar inderdaad is het bij meisjes erger dan bij jongens..dat ben ik met je eens.
Alleen het is niet echt leuk zeg maar. Dus als je er iets aan kan doen zonder te veel risico zoals zo'n creme dan zal ik dat zeker doen.
hoi
pi_70756069
zijn er mensen hier die tijdens hun roaccutane kuur ook een groene leem masker gebruiken? en is het wel verstandig?

je weet wel die groene leem masker die je bij de tuinen kunt kopen en op je gezicht insmeren, vervolgens 15mins laten inwerken daarna afspoelen met water....
HoiHiep
pi_70778303
quote:
Op dinsdag 7 juli 2009 20:50 schreef RianneBoom het volgende:
zijn er mensen hier die tijdens hun roaccutane kuur ook een groene leem masker gebruiken? en is het wel verstandig?

je weet wel die groene leem masker die je bij de tuinen kunt kopen en op je gezicht insmeren, vervolgens 15mins laten inwerken daarna afspoelen met water....
Ik heb geen idee, ik ken het niet. Misschien aan je dermatoloog vragen. Is zo'n masker niet heel erg uitdrogend? Dan zou ik het persoonlijk niet doen. Het is bij mij al droog. Er gebeurt al vanalles van binnen. Ik laat de buitenkant nu zoveel mogelijk met rust. Gewoon goede creme en reinigingsproducten?
  woensdag 8 juli 2009 @ 14:42:14 #242
166557 LennartCM
He's lost control
pi_70779533
Ik heb nog een vraagje. Ik zit zelf op een kuur van 10mg per dag, niet hoog dus, en mijn bloed- en leverwaardes worden niet gecontroleerd. Ik heb de kuur ook via mijn huisdokter en niet via een dermatoloog. Wat zijn op 10 mg per dag de hoeveelheid alcohol (in biertjes uitgedrukt) dat je per week mag drinken? Mijn dokter heeft hier niks over gezegd en van de bijsluiter en via internet word ik ook niet veel wijzer.
pi_70781262
Staat geen standaard voor Lennart, maar wees gewoon voorzichtig aangezien je lever het al druk genoeg heeft met het verwerken van de ROA.

Daarnaast zou ik toch even aan je huisarts vragen waarom je geen bloed hoeft te prikken, aangezien dit wel vrij normaal is!
pi_70781646
Wat vreemd dat de huisarts er niks over zei, waat infinity ook al zei, het is niet goed voor je. Ik heb ook even 10 mg gehad, met 10 mg kon ik alcohol echt een stuk beter hebben dan met hogere dosis die ik nu weer heb (mocht van derma wel een paar drankjes). Ik zou even bellen en het vragen, ook over die bloedtesten.

Sowieso uitkijken met alcohol. Wat ze ook zeggen. Je zal vast merken dat het vrij vlotjes aanslaat... Hehe ik kan 2 of 3 drankjes hebben en dan ben ik al behoorlijk klaar.
  woensdag 8 juli 2009 @ 18:00:57 #245
166557 LennartCM
He's lost control
pi_70786609
Ja het slaat inderdaad sneller in, terwijl wiet veel minder lijkt in te slaan. Jammer, aangezien ik dat 2de toch prefereer boven dat eerste. Ik zal mijn dokter morgen ook even bellen ja..
pi_70786619
Even een vraagje aan de mensen die met 10mg/dag kuren: hoe lang is/was jullie kuur?
  woensdag 8 juli 2009 @ 20:40:10 #247
166557 LennartCM
He's lost control
pi_70791813
3 maanden en evaluatie met d de dokter.
pi_70797436
Toen ik nog roa gebruikte, en dan hebben we het over 20 mg per dag, was ik een keer na 2 (mogelijk 3) glaasjes drank al serieus compleet bezopen. Ik herinner me sommige dingen van die avond niet eens meer goed. Was wel een eenmalig incident, gelukkig. Vond het toch niet echt grappig
pi_70797857
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 23:08 schreef Dolce. het volgende:
Toen ik nog roa gebruikte, en dan hebben we het over 20 mg per dag, was ik een keer na 2 (mogelijk 3) glaasjes drank al serieus compleet bezopen. Ik herinner me sommige dingen van die avond niet eens meer goed. Was wel een eenmalig incident, gelukkig. Vond het toch niet echt grappig
Me too. Flinke kater gehad laatst van 3 of 4 drankjes (jaja dat was ook gewaagd )
pi_70810427
Ik ben maand 4 ingegaan.. Ik kan jullie mededelen dat ik nog 0,0 puist over heb! Van plus minus 30 a 40 onstekingen op het gezicht naar 0.0! Halleluja!

Alleen nog veel rode plekken en korstjes die nog moeten herstellen, maar ik kan niet wachten tot ik met die zooi kan stoppen. Nog 2 maandjes..

[ Bericht 0% gewijzigd door Arsenius op 09-07-2009 14:59:02 ]
  vrijdag 10 juli 2009 @ 17:39:16 #251
183415 Waldheini
auw banaan!
pi_70855210
Ben nu 1,5 week bezig, en vandaag de eerste controle bij de derma gehad, en alles was gelukkig in orde.

Ik merk een klein beetje dat mijn lippen droog zijn, maar stelt bijna niks voor. Hoe lang duurde het bij jullie voordat je de bijwerkingen ging merken ?

Wat alcohol betreft: normaal gesproken ga ik elke week op stap, en drink ik aardig wat biertjes +
de nodige biertjes doordeweeks thuis. Nu ik de kuur heb, kijk ik echter wel uit met alcohol. Een paar glazen in het weekend, en dan houdt het echt op.
pi_70892867
Zit nu op 40MG, mag naar 60MG. Heb totaal geen last van bijwerkingen.. voor mij dus wel een prima medicijn. Drink er ook flink bij, lever in orde. Maandelijkse check.
pi_70895007
quote:
Op vrijdag 10 juli 2009 17:39 schreef Waldheini het volgende:
Ben nu 1,5 week bezig, en vandaag de eerste controle bij de derma gehad, en alles was gelukkig in orde.

Ik merk een klein beetje dat mijn lippen droog zijn, maar stelt bijna niks voor. Hoe lang duurde het bij jullie voordat je de bijwerkingen ging merken ?

Wat alcohol betreft: normaal gesproken ga ik elke week op stap, en drink ik aardig wat biertjes +
de nodige biertjes doordeweeks thuis. Nu ik de kuur heb, kijk ik echter wel uit met alcohol. Een paar glazen in het weekend, en dan houdt het echt op.
Bij mij begonnen mijn lippen ook na 1 week wat droger te worden (40mg p/d). Na een week of 3 werd het een stuk erger, maar was het met wat lippenbalsem wel redelijk te doen. Na 2 maanden begon het nog erger te worden en nu hangen de vellen er letterlijk bij wat ik er ook opsmeer... Mijn mondhoeken zijn ook uitgescheurd, wat met eten nogal lastig is... maar je moet er gewoon even doorheen. Als ik kijk naar het resultaat heb ik er nog geen moment spijt van gehad in ieder geval.

Verstandig van je dat je rustig aan doet met alcohol, het is ook zo dat je tijdens de ROA (tenminste dat is mijn ervaring) een stuk slechter tegen alcohol kunt. Na 3 a 4 biertjes heb je het ook wel gehad . Moet zelf nog een kleine maand, ben al helemaal vrij van ontstekingen/vlekjes dus ben benieuwd of het ook zo blijft (na één kuur). Succes iig!
pi_70905363
ben net begonnen met me roa
vandaag de 6de dag

zit nu opp 30 mg
deed vanmorgen dagcreme op prikkelde heel erg
moet ik dan een andere dag creme gebruiken of hoor dit er bij ?

heeft iemand anders hier ook ervaring?

me lippen beginnen nu ook droog te worden maar dat valt opzich wel mee

ik gebruik altijd een scheermes maar hoorde dat dat nie al te goed voor je is.
is het dus beter om elektrisch te scheren?
  zondag 12 juli 2009 @ 17:25:15 #255
213473 StarmanFR
Morandi fan
pi_70906578
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:48 schreef jorgoe het volgende:
ben net begonnen met me roa
vandaag de 6de dag

zit nu opp 30 mg
deed vanmorgen dagcreme op prikkelde heel erg
moet ik dan een andere dag creme gebruiken of hoor dit er bij ?

heeft iemand anders hier ook ervaring?

me lippen beginnen nu ook droog te worden maar dat valt opzich wel mee

ik gebruik altijd een scheermes maar hoorde dat dat nie al te goed voor je is.
is het dus beter om elektrisch te scheren?
Als je vrij ernstige acné hebt lijkt het me beter voor je huid om elektrische te scheren dan met scheermes.
Scheermes is toch erg scherp, het lijkt me niet goed om dat te gebruiken als je met acné zit.
Check my youtube channel with the best music and road movies: http://www.youtube.com/user/StarmanFR
  zondag 12 juli 2009 @ 20:00:28 #256
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_70911264
Morgen weer een afspraak bij de dematoloog. Ben nu ruim 4 maanden bezig en het is allemaal nog te overzien. Ik heb last van spontane bloedneuzen, droge lippen, last van mijn rug en vermoeidheid.

Om ook even te reageren op het onderwerp hierboven. Ik deed mij voor ik begon met roaccutane ook regelmatig met het mesje scheren en dit was altijd een bloederige bedoeling. Nu, na 4 maanden roa kan ik mij zonder problemen scheren met het mesje!
pi_70914857
kan eigelijk wel doorgaan met scheermes dus

bij mij is het idd ook af en toe een wondjes.
dus denk dat ik toch een electrich apparaat ga kopen.
ook wel handig als me snel even wil scheren denk ik.

heb een lichte outbreak gekregen van roa
hoop dat dit nu wel ophoud en niet verder door zet.
in de bijsluiter staat dat het iets van een week duurt

iemand ook ervaring met brandent/prikkel gevoel als je een creme/dagcreme er op doet?
moet ik dan over op een ander product gaaan ofzo?
pi_70920262
quote:
Op zondag 12 juli 2009 21:54 schreef jorgoe het volgende:
kan eigelijk wel doorgaan met scheermes dus

bij mij is het idd ook af en toe een wondjes.
dus denk dat ik toch een electrich apparaat ga kopen.
ook wel handig als me snel even wil scheren denk ik.

heb een lichte outbreak gekregen van roa
hoop dat dit nu wel ophoud en niet verder door zet.
in de bijsluiter staat dat het iets van een week duurt

iemand ook ervaring met brandent/prikkel gevoel als je een creme/dagcreme er op doet?
moet ik dan over op een ander product gaaan ofzo?
Dat branderige gevoel heb ik ook gehad in het begin. Ik kreeg van de dermatoloog Bepanthen om als dagcreme te gebruiken. Dat werkt voor mij wel. Geen last van dat prikken gehad. Dat kan je ook gewoon kopen. Is niet op recept.
Ik had hiervoor altijd Clinique Superdefense, heeft even geprikt, nu kan dat wel weer. Voordeel, daar zit ook factor in, dus vind ik het ook wel verstandig. Ik wissel het om.

Qua bijwerkingen wissel ik, het lijkt in fases te gaan. Wat blijft is dat ik er heel erg moe van word, soms wat neerslachting (het vermoedeiende en psychische valt mij het zwaarste, ik weet waar ik het voor doe, maar zou zo graag weer energie hebben). Maar uitbarsting had ik in begin, nu niet meer. Schilferige huid ook in het begin, dat is nu gewoon glad. Droge lippen wel altijd, maar nu al een tijdje niet ingescheurd. Ik heb nu 30 mg. Soms ben ik echt de hele dag futloos en moe. Volgens mij reageer ik er wel heftig op. Maar dat heb ik met andere medicijnen ook vaker gehad. Niet erg verrassend.

Het resultaat. Ik ben nu zo goed als 'schoon'. Twee plekjes. Waarvan 1 nog 'vals speelt', want dat was geen puistje, maar huid ging gewoon kapot, grrr. Ik heb geen idee hoe lang ik nog moet, ik heb het nu 2,5e maand.
pi_70938268
Gaat goed hier, geen nieuwe puistjes nog steeds. Ik ben er blij mee. Had ik het maar 5 jaar eerder gekregen, dan had mijn leven er een stuk fleuriger uitgezien! Tsjonge jonge, als je het erg hebt dan is acné verschrikkelijk.
  maandag 13 juli 2009 @ 20:31:21 #260
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_70944634
Vandaag naar de derma geweest. Moest daarna bloedprikken waarbij ik bijna KO ging.

Voor de rest gaat het allemaal OK.
pi_70948844
Ik heb ook wel een iets branderig gevoel met cremes enzo nu.,
komt waarschijnlijk omdat je huid gewoon een stuk gevoeliger is

aaaaah ik moet nog 5 weken............
Jij was ook ooit nieuw.
  dinsdag 14 juli 2009 @ 13:46:31 #262
183415 Waldheini
auw banaan!
pi_70965213
Ik ben nu precies 2 weken bezig, 40 mg/d. Lijkt erop dat de acne met de dag minder wordt. Wel steeds meer last van droge lippen en beetje aan het vervellen op mijn oren .
pi_70968114
is al weer de dag 8
me lippen worden steeds droger
volgens mij wel een goed teken
me huid word nu weer wat rustiger
de dagen hier voor werd me acne wel wat erger, maar dat is nu wel weer opgehouden denk ik .
was eerst met dag/creme bezig maar laat dat nu even zitten
op dit moment heb ik nog niet zoon droge huid
voor droge lippen gebruik ik nu blistex medplus
stond iets van voor kapote lippen weet het niet meer presies
helpt wel goed vergeleken met labello enz
pi_70968432
hoor van veel mensen veel water
heeft iemand hier verder nog ervaring mee?
probeer ook zelf wel wat meer water te drinken lijkt me wel gezond voor je huid
pi_70968643
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 15:14 schreef jorgoe het volgende:
hoor van veel mensen veel water
heeft iemand hier verder nog ervaring mee?
probeer ook zelf wel wat meer water te drinken lijkt me wel gezond voor je huid

Water drinken is zowieso goed, vooral met dit weer..
Einde bericht
pi_70969021
zorg dat je één 1.5 liter colafles of ander soort frisdrankfles leegzuipt gevuld met water per dag. Dan weet je dat je genoeg water hebt opgedronken.
pi_70977072
Kom zojuist bij de dermatoloog vandaan en heb roaccutane gekregen Zat er overigens nog geen 3 minuten, hij keek even, schreef recept uit, doorverwijzing om fotos te maken, nieuwe afspraak over 2 maanden en bloed prikken. Hij zei elke avond 1 pilletje, geen idee hoeveel mg ze zijn, haal ze morgen op.
pi_70977522
1 pil klinkt als 10-20mg. Het is ook precies de kuur waarvoor ik ga aimen bij de derm volgende maand (10mg). Ik heb zelf last van milde acne (vooral comedonen) en milde rosacea waardoor ik cutaan geen donder kan verdragen wat betreft interessante anti-acne opties . Alleen geen idee nog hoe makkelijk ze is met het voorschrijven van dergelijke kuren. Als ze een beetje bij blijft wat betreft de acne ontwikkelingen dan maak ik wel goede kans, want lage dosis isotretinoine kuren zijn vrij hot topic de laatste jaren.
pi_70978484
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 19:38 schreef vdHoek het volgende:
1 pil klinkt als 10-20mg. Het is ook precies de kuur waarvoor ik ga aimen bij de derm volgende maand (10mg). Ik heb zelf last van milde acne (vooral comedonen) en milde rosacea waardoor ik cutaan geen donder kan verdragen wat betreft interessante anti-acne opties . Alleen geen idee nog hoe makkelijk ze is met het voorschrijven van dergelijke kuren. Als ze een beetje bij blijft wat betreft de acne ontwikkelingen dan maak ik wel goede kans, want lage dosis isotretinoine kuren zijn vrij hot topic de laatste jaren.
Vraagje over verschillende visies wbt dosis isotretinoine. Mijn eerste derma was voor lage dosis, dus waar jij op duidt. De tweede is voor zo hoog mogelijk, liefst gaat ze naar 60 mg. Reden van wisseling is dat nr 1 tijdelijk was. Helaas. Ik reageer slecht op (alle) medicatie. Sowieso. Bijwerkingen enzo.

Deze verschillende visies laten me twijfelen. Hoe kom je bij deze informatie over lage dosis? Als het laag kan, doe ik dat veel liever. Ik weet niet meer wie ik moet geloven. De nieuwe noemt de oude ouderwets. Ik heb/had trouwens milde/lichte acne. Het was alleen hardnekkig. Het reageerde niet op alle andere middeltjes en ontstekingen, nooit veel, altijd wel iets, waren heel rood, dus wel heel opvallend. Moet wel iets gebeuren, echt niet goed voor zelfvertrouwen.

Die lage dosis kuren, hoe lang duurt dat dan? En wat ik me ook afvraag, wordt het dan afgemaakt (maw geldt dan die berekening met dosis die minimaal binnen moet komen, dan ben ik nl nog wel ff bezig). Derma 1 gaf aan dat kuur ongeveer 4 tot 5 maanden zou duren met lage dosis. Nr 2 gaat voor 7 maanden en dan zo hoog mogelijk. Bleeegh. What to do?
pi_70980693
Het nadeel van een lage dosis isotretinoine is dat de cumulatieve dosis uiteindelijk niet gehaald gaat worden. De cumulatieve dosis (120 mg/kilo) is uiteindelijk een hoofdfactor voor het tegengaan van recidief van acne. Het is een vrij nieuw verschijnsel en is daarom nog verder niet echt uitgewerkt in de wetenschap (het is dus zeker niet ouderwets). Kuren duren hier in de regel 6 tot 8 maanden (wellicht langer in geval van recidief). Ik lees hier een studie uit 2006 ("Low-dose isotretinoin in the treatment of acne vulgaris") waarbij met 20 mg/dag voor 6 maanden goede resultaten werden geboekt voor zo'n 92.6% van de patienten tussen de 21 en 35 jaar (94.8% bij de groep van 12-20 jaar) en recidief was aanwezig bij slechts 5,9% van de patienten (waarvan enkele vrouwen met Polycysteus-ovariumsyndroom) gemeten tot 4 jaar na de kuur. (kritische noot: het is wel een bijzonder laag percentage, in de regel ligt dit nl al hoger bij mid/high doseringen)

Voordeel is natuurlijk dat de side effects minimaal zijn met een kuur van 10-20mg. De kans is daarom ook veel groter dat dit sneller geaccepteerd zal worden door je dermatoloog bij milde acne (en daarom ben ik er zeer geinteresseerd in).

Low-dose isotretinoine staat nog niet echt als een huis, het heeft nog wat weg van een experiment. Het is daarentegen een relatief "schadearm" experiment en daarom interessant voor sommige dermatologen om het toe te passen.

Het blijft altijd een gok met je dosis verhogen: de kans op recidief neemt af maar op bijwerkingen weer toe (alhoewel je altijd nog uit moet gaan dat ernstige bijwerkingen nog altijd zeldzaam zijn). Als je je huidige dosering goed genoeg aan kan, dan zou ik het advies van je 2de derm gewoon opvolgen.

[ Bericht 0% gewijzigd door vdHoek op 14-07-2009 21:13:07 ]
pi_70987442
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 21:03 schreef vdHoek het volgende:
Het nadeel van een lage dosis isotretinoine is dat de cumulatieve dosis uiteindelijk niet gehaald gaat worden. De cumulatieve dosis (120 mg/kilo) is uiteindelijk een hoofdfactor voor het tegengaan van recidief van acne. Het is een vrij nieuw verschijnsel en is daarom nog verder niet echt uitgewerkt in de wetenschap (het is dus zeker niet ouderwets). Kuren duren hier in de regel 6 tot 8 maanden (wellicht langer in geval van recidief). Ik lees hier een studie uit 2006 ("Low-dose isotretinoin in the treatment of acne vulgaris") waarbij met 20 mg/dag voor 6 maanden goede resultaten werden geboekt voor zo'n 92.6% van de patienten tussen de 21 en 35 jaar (94.8% bij de groep van 12-20 jaar) en recidief was aanwezig bij slechts 5,9% van de patienten (waarvan enkele vrouwen met Polycysteus-ovariumsyndroom) gemeten tot 4 jaar na de kuur. (kritische noot: het is wel een bijzonder laag percentage, in de regel ligt dit nl al hoger bij mid/high doseringen)

Voordeel is natuurlijk dat de side effects minimaal zijn met een kuur van 10-20mg. De kans is daarom ook veel groter dat dit sneller geaccepteerd zal worden door je dermatoloog bij milde acne (en daarom ben ik er zeer geinteresseerd in).

Low-dose isotretinoine staat nog niet echt als een huis, het heeft nog wat weg van een experiment. Het is daarentegen een relatief "schadearm" experiment en daarom interessant voor sommige dermatologen om het toe te passen.

Het blijft altijd een gok met je dosis verhogen: de kans op recidief neemt af maar op bijwerkingen weer toe (alhoewel je altijd nog uit moet gaan dat ernstige bijwerkingen nog altijd zeldzaam zijn). Als je je huidige dosering goed genoeg aan kan, dan zou ik het advies van je 2de derm gewoon opvolgen.
dank je
pi_70994145
Ik twijfel trouwens nog een beetje of ik vandaag met mijn kuur zal beginnen. Ik ga aankomende zaterdag naar een festival en ik zit er eigenlijk niet op te wachten om daar levend te verbranden en na een paar biertjes al dronken te zijn. Aan de andere kant wil ik natuurlijk zo snel mogelijk beginnen
pi_70997906
gewoon beginnen
het is niet zo dat je 1 of 2 pilletjes neemt en boem je gaat dood vande bijwerkingen ofzo.
dat gaat langzaam haha

en verder gewoon goed smeren dan valt het best mee!
en je zult de hele zomer nog van die dagen hebben
Jij was ook ooit nieuw.
pi_70998158
als je vandaag begin valt het nog wel mee met verbranden en drinken
bij mij was de derde dag nog gewoon in de zon en heb nog een avondje stappen gehad

ben nu met me 9 dag bezig
stuk meer acne als normaal gesproken.
maar nu wel weer rustig
dit kom waarschijnlijk door het begin van roa dat ik wat meer acne heb als normaal.

toen ik voor het slapen gaan me huid nog eve waste, was het erg droog in eens had het schoon gemaakt met een alcehol lotion zo iets. voelde wel schoon aan maar moest wel een creme der na er op doen anders is me huid veel te droog.
dit keer lang nie zo erg dat het ging prikkelen.

vandaag mooi weer zit nog eve te twijvelen of ik zonnebrand op ga doen vandaag
pi_70998490
Je kan ook voor de zekerheid op zondag beginnen. Zoveel maakt dat nou ook weer niet uit. Kan je gewoon nog doen wat je wil. Voor een volgende keer weet je het effect van de roa op je lijf beter.

Ik denk ook niet dat je na 3 pilletjes meteen enorm verbrand, kan me niet voorstellen, dat komt later pas. Wel goed insmeren, maar zal wel meevallen. Misschien moet je met alcohol wel wat uitkijken. Dat weet ik niet zeker.
pi_70999184
Trouwens een interessant nieuwsfeitje wat ik nog niet eerder langs heb zien komen in de thread:

http://www.rocheusa.com/newsroom/current/2009/pr2009062601.html

Ik las in andere nieuwsberichten dat Roche in nog 11 andere landen stopt met (Ro)accutane. Geen idee of Nederland hier bij zit verder, de kans is echter groot. Niet dat het in de praktijk veel uit zal maken, aangezien men ook hier in Nederland bijna altijd de generieke isotretinoïne krijgt voorgeschreven.

Een naamsverandering vanaf de volgende thread is daarom misschien wat handiger.
pi_71013264
heb dat stuk net gelezen. ik vind veel dingen wel wat overdreven
het is een wat bang makende tekst.
maar meschien ook wel goed om te weten somige dingen.
pi_71017185
ja idd best een bangmakende tekst

Stop isotretinoin and call your doctor right away if you have muscle weakness. Muscle weakness with or without pain can be a sign of serious muscle damage.
Isotretinoin may stop long bone growth in teenagers who are still growing.

een zwak gevoel in je spieren? sorry mn engels is niet zo goed


wat gebeurt er eigenlijk als je een bot breekt?
Jij was ook ooit nieuw.
pi_71017835
De website link ik natuurlijk niet voor de standaard disclaimer die onder het persbericht staat . Zaken waarop je bijvoorbeeld 0.001% kans hebt staan er ook in. Iedereen die aan de iso zit, weet hoe lang die mogelijke bijwerkingenlijst is.

De beweegreden van Roche is simpelweg geld. Ze zijn van de markt afgedrukt door goedkopere producenten + het geld dat ze kwijt zijn aan belachelijke rechtzaken in de VS, heeft ze doen besluiten te stoppen met het maken van Roaccutane.
  woensdag 15 juli 2009 @ 23:57:13 #280
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_71020094
Mocht die tekst waar zijn over die spierverslapping mag ik wel is gaan bellen met de derma.
pi_71027895
Ja inderdaad ik ook haha, daarom

maar hij zei me dat dat er gewoon bijhoort en t gaat ook gewoon weer weg.
Jij was ook ooit nieuw.
pi_71028259
dag nummero 10
gaat best snel allemaal weer
denk dat me puisten iets kleiner zijn als gister wel goed gevoel over
heb het idee dat mijn lippen nog wel droger worden
probeer nu ook genoeg water te drinken maar vind ik nog wel lastig
  donderdag 16 juli 2009 @ 19:48:22 #283
256800 Visplek
Specialist.
pi_71043698
Ben nu alweer anderhalf jaar klaar met roaccutane, maar ik merk het nog steeds..
Vooral 's morgens nog steeds vaak droge keel, mond en ogen. Tijdens de kuur had ik wel eens last van pijn in mn knieen, maar ik dacht dat dit gewoon door het groeien ofzo kwam. Nu merk ik dat ik lichte o-benen heb. Ik las later pas van die botgroei-afwijkingen gelezen, dus misschien heeft het er wel mee te maken.

Maarrrrrr.. Ik heb nooit meer een puistje meer gezien, en mijn huid ziet er weer perfect uit daarvoor was het echt een ramp, maar nu gelukkig niet meer.
Deze plek, en geen andere!
pi_71052056
Volgens mij heeft iedereen die op Roa zit wel last van zwakte in spieren, wat pijntjes, wat lamlendig voelen, moeheid etc.

Trouwens ik heb nog steeds geen nieuwe puisten, alleen 1 rode stip waar ik net geschoren heb. Maar goed.. Ik mag eigenlijk al stoppen, mijn dosis is nu 1 pilletje van 20 mg per dag.. 2 Maanden 60 mg gehad, 2 maanden daarna 40 mg. En nu 20 mg..

Daarmee ben ik door mijn voorraadje Roa heen in ongeveer een maand. Ik ben er klaar mee, en hopelijk komt het niet terug. Al heb ik er een hard hoofd in na al die jaren met die acné rond te lopen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Arsenius op 17-07-2009 00:49:44 ]
pi_71063660
dag 11
gaat allemaal wel ze gangetje
alleen gister om 4 uur tot rest van de avond hoofdpijn
maar toen ik vandaag wakker werd had ik er geen last meer van
vraag me af of het van de roa komt.
meestal heb ik maar een uurtje ofzo last van hoofdpijn.
is er iemand anders die dit ook heeft gehad?
  vrijdag 17 juli 2009 @ 15:52:24 #286
183415 Waldheini
auw banaan!
pi_71069853
Ik ben nu 2,5 week bezig, en van de bijwerkingen merk ik alleen droge/kapotte lippen en droge huid. Moeheidsverschijnselen en pijntjes heb ik (nog) niet gehad.
Elke ochtend en avond smeer ik mijn gezicht in met Nivea vochtinbrengende gezichtscreme, mijn lippen met vaseline (overdag met Blistex relief) en rest van het lichaam regelmatig met body lotion. Nu maar hopen dat het hierbij blijft.
  vrijdag 17 juli 2009 @ 20:42:44 #287
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_71077798
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 13:03 schreef jorgoe het volgende:
dag 11
gaat allemaal wel ze gangetje
alleen gister om 4 uur tot rest van de avond hoofdpijn
maar toen ik vandaag wakker werd had ik er geen last meer van
vraag me af of het van de roa komt.
meestal heb ik maar een uurtje ofzo last van hoofdpijn.
is er iemand anders die dit ook heeft gehad?
Ik heb toen ik net begonnen had een periode gehad waarin ik een tijd regelmatig tot elke dag hoofdpijn. Erg vervelend!
pi_71094623
dag 12
vandaag erg kapotte lippen
heb nu nieuwe lippe balsem gekocht van Aquaphor 4 eu voor twee tubetjes
van de site roaccutanekuur.nl
ik had er wel goede dingen over gehoord dit product
hopelijk helpt dat mijn lippen weer wat te herstellen

verder eigelijk niet veel verandering
pi_71098222
quote:
Op zaterdag 18 juli 2009 15:15 schreef jorgoe het volgende:
dag 12
vandaag erg kapotte lippen
heb nu nieuwe lippe balsem gekocht van Aquaphor 4 eu voor twee tubetjes
van de site roaccutanekuur.nl
ik had er wel goede dingen over gehoord dit product
hopelijk helpt dat mijn lippen weer wat te herstellen

verder eigelijk niet veel verandering
Klopt inderdaad . Bij mij hielp het iig beter dan standaard blistex ed (dat kun je overdag er altijd bij gebruiken). Wat ik altijd doe is 's avonds redelijk veel Aquaphor opsmeren, met name de mondhoeken, dan zijn je lippen 's ochtends een stuk zachter. Ben inmiddels de 3e maand gepasseerd, nog paar weekjes en dan ben ik er vanaf . Mijn huid is nog nooit zo glad geweest, dus ben erg tevreden Succes iig!
pi_71118903
dag 13

gister paar piljes gehad en ben wel behoorlijk brak vandaag.(4/5biertjes)


wil nu wel die andere lipbalsem ontvangen wat me lippen gaan nu wel erg kapot.
als ga slapen doe ik er nu ook veel op, maar sóchtens zijn me lippen vett droog en meteen moet ik weer smeren
pi_71124574
Ik smeer ze altijd in als ik 's avonds in bed ligt en wil slapen. Dan heb je 's ochtends niet zulke droge lippen.
pi_71142922
Gister mijn eerste pilletje op! Ik moet dus 10 mg/dag van mijn dermatoloog nemen. Ik vind dit eerlijk gezegd heel weinig, als ik zo aan mijn 120 mg/kilo lichaamsgewicht moet komen ben ik jaren bezig Mijn volgende afspraak is pas over 2 maanden dus verhogen zit er voorlopig niet in
pi_71150259
quote:
Op maandag 20 juli 2009 10:56 schreef belendel het volgende:
Gister mijn eerste pilletje op! Ik moet dus 10 mg/dag van mijn dermatoloog nemen. Ik vind dit eerlijk gezegd heel weinig, als ik zo aan mijn 120 mg/kilo lichaamsgewicht moet komen ben ik jaren bezig Mijn volgende afspraak is pas over 2 maanden dus verhogen zit er voorlopig niet in
je kan ook wel naar een maand probere om op te bellen en zeg je dat nog niet veel efect heeft
meschien komt hij dan op de beslissing terug
pi_71150559
dag 14
beetje mindere dag vandaag ance is weer wat aan het opkomen
maar trekt denk ik snel weer weg.
ik heb het gevoel dat me lichaam nu went aan de roa.
over anderhalf week weer naar de huisart hoor ik hoe het verder gaat.

redelijk wat zon vandaag en ik moet buiten aan het werk.
hier voor nog niet ingesmeerd maar vandaag wel dus.
heb die andere lipbalsem nog niet ontvangen.
ik hoop dat ik het snel ontvang want me lippen zijn droog en kapot.
pi_71152628
Nou het slaat in ieder geval wel gelijk aan, zie al overal nieuwe puisten verschijnen
pi_71155965
even de eerste week/anderhalf week door zetten:{
bij mij was het toen weer over
pi_71160078
Ja even volhouden. Bij mij was het in het begin ook veel meer dan ervoor. Even heel erg balen, maar het gaat weg! Nu is het bij mij zo goed als schoon. Alleen nog wat wondjes die herstellen (na iets meer dan 2 mnd)
pi_71187592
dag 15
vandaag in begin van de dag was zag het er goed uit.
moest afrijden vandaag (gehaald ), maar was veel stressen.
daar is het niet beter om geworden.

heb vandaag aquaphor ontvangen me lippen zijn al stukke beter
pi_71196343
Is Roaccutane ook geschikt als je niet echt last hebt van acné, maar je op je 22e nog wel altijd last hebt van puistjes en een onzuivere huid?
pi_71197332
ROA is alleen voor échte acné... Het zijn geen smarties die je slikt, het is echt troep! Begin er dus niet aan als het echt niet nodig is...
  dinsdag 21 juli 2009 @ 23:59:11 #301
213473 StarmanFR
Morandi fan
pi_71200749
quote:
Op dinsdag 21 juli 2009 22:05 schreef kanya het volgende:
Is Roaccutane ook geschikt als je niet echt last hebt van acné, maar je op je 22e nog wel altijd last hebt van puistjes en een onzuivere huid?
Roaccutane wordt vaak gebruikt als het laatste hulpmiddel tegen vrij ernstige acné, meestal krijg je het pas als alle andere middeltjes niet werken tegen acné of onvoldoende effect hebben. Als je nog acné hebt maar niet heel ernstig kan je met een middel zoals Benzoylperioxide beginnen.
Check my youtube channel with the best music and road movies: http://www.youtube.com/user/StarmanFR
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')