abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_69075865
Wat is Roaccutane?
De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne. Isotretinoïne behoort tot een groep geneesmiddelen die bekend staat onder de naam retinoïden. Retinoïden zijn afgeleid van vitamine A. Het middel wordt gebruikt bij de behandeling van moeilijk te bestrijden acne (jeugdpuistjes en meeëters). Roaccutane wordt voorgeschreven aan mensen met bepaalde ernstige vormen van acne die niet op een gebruikelijke behandeling reageren. Roaccutane is alleen verkrijgbaar op recept en wordt vaak niet door de huisarts voorgeschreven, maar door een dermatoloog (huidarts).

De meeste posters hier gebruiken waarschijnlijk een generiek van Isotretinoine, omdat Roaccutane niet standaard wordt gegeven bij de apotheek. Wil je weten over wat generiek nu eigenlijk is, dan kan je hier er wat over lezen

Roaccutane patientinformatie en bijsluiters
Officiële website van Roche (fabrikant)
Patiëntenbijsluiter (pdf-formaat)
Informatie op Achmea Health
Overzichtelijke informatie (tip)

Middelen die helpen bij droge lippen (mogelijke bijwerking Roaccutane)
Labello lippencreme (verkrijgbaar bij bv de drogist)
Blistex lip relief cream (verkrijgbaar bij bv de drogist)



Pubmed (engelstalig - wetenschappelijke publicaties)
Roacutane
Blijvende oogklachten na gebruik Roacutane

Roaccutane negatief in de publiciteit
Rechtzaken aangespannen ivm Roaccutane (google search - engelstalig)

Voorgaande topics
Het Roaccutane topic
Het Roaccutane topic #2
Het Roaccutane topic #3
Het Roaccutane topic #4
Het Roaccutane topic #5
Het Roaccutane topic #6
Het Roaccutane topic #7
Het Roaccutane topic #8
Het Roaccutane topic #9
Het Roaccutane topic #10
Het Roaccutane topic #11
Het Roaccutane topic #12
Het Roaccutane topic #13
Het Roaccutane topic #14
Het Roaccutane topic #15
Het Roaccutane topic #16
Het Roaccutane topic #17
Het Roaccutane topic #18
Het Roaccutane topic #19
Het Roaccutane topic #20
Het Roaccutane topic #21
Het Roaccutane topic #23
Het Roaccutane topic #24
Het Roaccutane topic #25
Het Roaccutane topic #26


Zo, ik heb al 5 dagen niemand gezien die het initiatief nam om een nieuw Roaccutane-topic te openen.. Aangezien ik toch benieuwd blijf naar meningen van gebruikers en al dat soort dingen en omdat ik zelf nu al een dikke maand aan de Roa zit maak ik maar een nieuw vervolg-topic.

Dus hier verder!

[ Bericht 0% gewijzigd door Arsenius op 16-05-2009 00:35:44 ]
pi_69076504
Een jongen die ik ken gebruikte dat, zijn huid knapte ontzettend op, maar zijn lippen waren gezwollen serieus met korstjes enzo heel eng.
pi_69081473
Kreeg gister van de apotheek een nieuwe lading met pillen mee....Nu is het zo dat het niet de originele zijn maar de isotretine (sorry voor de spelling)
Heeft dit enig invloed op mijn ontwikkelingen, want ik moet zeggen dat ik al 3 maanden bezig ben en er steeds meer vooruitgang geboekt wordt.
pi_69081611
Ik weet bijna zeker dat het niks uitmaakt.. Het is gewoon hetzelfde alleen door een andere producent gemaakt. De werkzame stof en de enige stof die ons van de acné moet afhelpen zit hier ook gewoon in.

Ik ben gisteren bij de derma geweest en mijn leverwaarderen zijn wat te hoog maar dat kwam niet door de Roa. Maar dat wist ik al dat mijn cholesterol wat hoog is. Dus dat wordt een dieetje doen.. en minder vlees en dat soort vettige dingen eten.

Nu 5 weken en 4 dagen.. Er zitten nog bultjes hier en daar in mijn nek en net 2 kleintjes op mijn wang.. Voor de rest blijft het redelijk stabiel. Komt niet echt veel meer bij. Dus als die bulten rijp zijn en de inhoud eruit komt dan zou het weleens zo kunnen zijn dat het de goede richting op zal gaan. Ik ben benieuwd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Arsenius op 16-05-2009 12:08:51 ]
pi_69083095
Het komt vanzelf wel goed, ik merkte eigenlijk meteen verschil het lijkt wel alsof het bij mij met golven gaat, de ene periode minder andere periode niets. Op een gegeven moment komt de keerzijde wel en zie je alleen maar verbetering
pi_69086437
Ik ben 1 week bezig! De lippen vallen nog mee, maar ben wel heel erg aan het vervellen. Vooral op plekken waar ik ook eczeem ben gehad... En het prikt als ik creme op doe, heeft iemand daar ook last van?

Ik wacht af... Hopelijk helpt dit wel, ben het zat!
  zondag 17 mei 2009 @ 00:46:18 #7
256181 ClayRaw
Ik fok, fok jij ook?
pi_69105896
Ben sinds vandaag weer begonnen!

Had in eerste instantie via me dokter roaccutane voorgeschreven gekregen nadat we allemaal zalfjes, pilletjes etc hadden geprobeerd. Ben op dit moment 18 jaar en heb er zo'n 5 jaar last van acne. vanaf me 15e serieus bezig gaan houden met acne. Scrubben, reinigende maskers, pilletjes, zalfjes. maar alles mocht niet baten. Toen uiteindelijk heb ik dus roaccutane voorgeschreven gekregen, Ging in het begin echt super totdat ik last kreeg van hele erge pijnlijke lippen (branderig). Had dat gekregen toen ik met een stel vrienden naar de stad was gefietst in de felle zon (30 graden) Afradertje dus!

Vanaf die dag was het eigenlijk mis, met de dag werden me lippen steeds pijnlijker en gingen ze opzwellen. op een gegeven moment was het gewoon te erg om met roaccutane door te gaan.

Ik ben sinds kort onder behandeling van de derma en dat bevalt me stukken beter dan de huisarts (meer begeleiding etc). Had eerst differin gel in combinatie met een anti-biotica pil (weet even niet welke). En wedermaal sloeg de pil heel snel aan en reageerde ik weer heftig. moest na mijn werk een sprintje trekken voor ongeveer 20 meter naar de trein toe. Affijn, trein gehaald maar toen zat ik in de trein te snakken naar adem en liep gewoon helemaal rood aan. Het zelfde gevoel als je als klein kind in een dropje stikt. Derma opgebeld, voor zekerheid stoppen met de pillen. Nieuwe minder zware pillen gekregen, gister weer voor controle langs geweest maar de derma was niet tevreden. dus nu weer roaccutane proberen. Vanochtend 2x 20mg ingenomen en begin nu mijn lippen alweer te voelen (bovenin mijn mondhoek). Ik gebruik nu nog Vichy capital soleil 20 UVA (op aanraden van derma) dit ivm zon en uv stralen. werkt prima, aanradertje voor mensen die toch niet uit de zon kunnen blijven en last van hun lippen hebben.

Nu heb ik een vraagje, ik gebruik nu dus unicura zeep om mijn gezicht te wassen en Dr van der Hoog facewash/scrubgel om te scrubben. aangezien jullie het allemaal over hebben dat de huid wordt verdunt, is het dan nog wel handig om dit te gebruiken? evenals de differin gel. evt ervaringen met deze combinatie?

Ik ben benieuwd hoe het afloopt.
  zondag 17 mei 2009 @ 01:29:05 #8
215583 CylonNL
King ecto.
pi_69106996
quote:
Op zaterdag 16 mei 2009 00:26 schreef Breathtaking het volgende:
Een jongen die ik ken gebruikte dat, zijn huid knapte ontzettend op, maar zijn lippen waren gezwollen serieus met korstjes enzo heel eng.
Lekker opbeurend voor de gebruikers dit.

Maar je hebt wel gelijk, zit er wat minder fris uit, t maakt bepaalde dingen wat lastiger in bijv. een discotheek.

Verder succes iedereen! Ik ben nu ruim 1 maand klaarr na 8 maanden. (afkloppen)

Wat ik verder vreemd vind is dat er mensen zijn die nu aan een kuur mogen beginnen van de derma, ik verbrandde als een idioot icm met roa, ik neem aan dat iedereen nog wel op vakantie gaat een dezer maanden?
  zondag 17 mei 2009 @ 01:42:47 #9
256181 ClayRaw
Ik fok, fok jij ook?
pi_69107380
quote:
[bWat ik verder vreemd vind is dat er mensen zijn die nu aan een kuur mogen beginnen van de derma, ik verbrandde als een idioot icm met roa, ik neem aan dat iedereen nog wel op vakantie gaat een dezer maanden?
Ja dat vind ik ook wel vreemd, maargoed. genoeg sunblockers en creme'pjes om alles vettig te houden moet voldoende zijn toch? Ik hoop dat het zo snel aanslaat dat ik er voor juli nog af ben! (I Wish). en anders een iets minder leuke vakantie helaas
pi_69113322
quote:
Op zondag 17 mei 2009 01:42 schreef ClayRaw het volgende:

[..]

Ja dat vind ik ook wel vreemd, maargoed. genoeg sunblockers en creme'pjes om alles vettig te houden moet voldoende zijn toch? Ik hoop dat het zo snel aanslaat dat ik er voor juli nog af ben! (I Wish). en anders een iets minder leuke vakantie helaas
Ik vond het ook vreemd. Maar eigenlijk wil ik ook niet nog langer met die ellende rondlopen, Ik heb vanaf november opeens heel erge last van mn huid. Het beinvloed echt alles, kan me echt super rot voelen, gewoon over mezelf. Altijd lelijk enzo. Dus ik wil hier vanaf. Als dat betekent dat ik heel erg moet uitkijken met de zon, so be it. Zo mooi zijn de zomers hier nooit... Heb toch nog een scriptie te schrijven...
pi_69114206
Ik ben morgen 1 maand bezig met mijn eerste kuur. 2*10 MG per dag.

Ik heb/had een lichte vorm van acné. Maar tjezus wat werkt dit spul geweldig. Het ziet er nu al zoveel beter uit. Mijn rechterwang is met uitzonderingen van 2 onderhuidse bobbeltjes helemaal clear.
Mijn linkerwang heeft nog 2 wondjes. Maar ook schoon.

Bijwerkingen:
- Droge lippen met soms wat losse velletjes.
- Droge huid maar gek genoeg jeukt dit niet op mijn gezicht. Op mijn arm een paar eczeem plekjes maar niets ernstigs.

Voor mijn droge lippen gebruik ik vaseline cetomacrogol of Blistex.
Voor droge huid 'Vaseline cacao boter'


Heerlijk die complimenten dat je huid er een stuk beter uit ziet.
Echt rot op met al die antibiotica dingen. Dit werkt tenminste!
pi_69133856
Na hoeveel dagen kan je weer vitaminen waar dus ook A in zit, nemen?
ook al niet
pi_69145846
quote:
Op zondag 17 mei 2009 22:20 schreef JointjeErbij het volgende:
Na hoeveel dagen kan je weer vitaminen waar dus ook A in zit, nemen?
Vitamine A zou ik helemaal niet nemen als ik jou was, aangezien Roa een vit. A variant is.

Verder update van mijn kant: ben nu 2 maand geleden gestopt, na een half jaar 40 mg. Resultaat is perfect, die droge lippen ben je na een week alweer kwijt, droge huid echter niet , wat weer kan leiden tot wat roodheid. Voor iedereen die net begonnen is, hou het resultaat in je achterhoofd, dan kom je er wel doorheen. Oja, ik vond scheren met een apparaat 100X handiger als met een mesje, ivm irritaties enzo, en het dunner worden van je huid.
That moment is a crossroads where everything you want will collide with everything standing in your way.
pi_69146437
quote:
Op maandag 18 mei 2009 11:52 schreef Panzerknacker666 het volgende:

[..]

Vitamine A zou ik helemaal niet nemen als ik jou was, aangezien Roa een vit. A variant is.

Verder update van mijn kant: ben nu 2 maand geleden gestopt, na een half jaar 40 mg. Resultaat is perfect, die droge lippen ben je na een week alweer kwijt, droge huid echter niet , wat weer kan leiden tot wat roodheid. Voor iedereen die net begonnen is, hou het resultaat in je achterhoofd, dan kom je er wel doorheen. Oja, ik vond scheren met een apparaat 100X handiger als met een mesje, ivm irritaties enzo, en het dunner worden van je huid.
ik was blijkbaar niet echt wakker meer, ik ben (bijna een week) gestopt en wil weten wanneer ik weer vitaminen waar a bij zit kan nemen.
ook al niet
pi_69151171
Zouden jullie misschien een foto willen plaatsen met jullie lippen en met het aantal weken dat jullie bezig zijn?
  maandag 18 mei 2009 @ 21:01:54 #16
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_69165383
TVP. Ben er ook nog steeds mee bezig.
pi_69195511
Hallo
Ik ben 17 jaar.
Heb al sinds mijn 13de last van Acne. Ik ben 2jaar geleden ook al aan de ROA gegaan.
Toen een grote kuur van 60mg gehad, en dat 4maanden lang. Het effect was zeer goed. De laatste maanden had ik bijna geen acne meer. Pas toen ik gestopt was gingen ook de rode vlekjes weg.
Sinds dien ook geen last meer gehad. De zomer kwam er aan en had nog steeds een prachtige huid.
Die winter had ik ook geen echte acne meer gehad. Ook de volgende zomer nergens last van gehad.

Toen kwam de winter van 2008. Ik kreeg op een gegeven moment weer last van rode plekjes en acne en het werd weer erger. Ik had het snel door en ondernam actie.
Ik ben toen naar de schoonheidsspecialist gegaan. Zij behandelde mij voor veel geld. De eerste dagen zag ik wel verandering maar na een week was dat terug. Dus hier stopte ik snel Het kost ontzettend veel geld en het helpt niets.

Toen maar weer aan de ROA gegaan. 2 maanden 20mg (omdat het niet echt hele erge acne meer was).
Nu zit ik in de 2maanden. Mij huid wordt rustiger heb ook bijna geen puisten meer.
Ik heb alleen last van heel veel rode vlekjes en overblijfselen. Na 3 weken stopt mijn kuur.
De zaterdag na dat ik stop ga ik naar een groot feest. Zou dan ook wel een biertje willen drinken dit heb ik in deze 2 maanden bijna niet gehad (in totaal miss 6).

Nou heb ik een paar vragen.
1. Zullen deze vlekjes binnen 3weken nog hele maal weg gaan? Of is dat in dat proces daarna.
2. Na hoeveel dagen mag je weer alcohol drinken.
3. Na hoeveel tijd dagen ik weer in de zon want ik werk op een golfbaan in de zon.

[ Bericht 0% gewijzigd door wouterto op 19-05-2009 17:40:20 ]
pi_69195794
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 17:32 schreef wouterto het volgende:

Ik ben 17 jaar.
Heb al sinds mijn 13de last van Acne. Ik ben 2jaar geleden ook al aan de ROA gegaan.

Jij was dus al om je 15e aan de roa?
ook al niet
pi_69196113
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 17:39 schreef JointjeErbij het volgende:

[..]

Jij was dus al om je 15e aan de roa?
Ja, ik had het gewoon gekregen van mij dermatoloog. Is dat erg?
Btw ik heb ook nog die 3 vragen.

[ Bericht 3% gewijzigd door wouterto op 19-05-2009 19:14:19 ]
pi_69208678
Het schijnt je groei te stoppen die ROA. Dus of dat nou slim was van die dermatoloog om dat op je 15e aan te bieden.. Maar als je op die leeftijd al 1.80+ was dan boeit dat natuurlijk ook niet..
pi_69210063
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 17:50 schreef wouterto het volgende:

[..]

Ja, ik had het gewoon gekregen van mij dermatoloog. Is dat erg?
Btw ik heb ook nog die 3 vragen.
Ik heb ook wel vaker vragen maar niet alles wordt hier beantwoord

Maar idd volgens mij is het niet heel erg verstandig om dat al zo jong te slikken.

[ Bericht 15% gewijzigd door JointjeErbij op 19-05-2009 23:38:37 (verkeerde bericht geQ) ]
ook al niet
pi_69210516
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 17:32 schreef wouterto het volgende:
Hallo
Ik ben 17 jaar.
Heb al sinds mijn 13de last van Acne. Ik ben 2jaar geleden ook al aan de ROA gegaan.
Toen een grote kuur van 60mg gehad, en dat 4maanden lang. Het effect was zeer goed. De laatste maanden had ik bijna geen acne meer. Pas toen ik gestopt was gingen ook de rode vlekjes weg.
Sinds dien ook geen last meer gehad. De zomer kwam er aan en had nog steeds een prachtige huid.
Die winter had ik ook geen echte acne meer gehad. Ook de volgende zomer nergens last van gehad.

Toen kwam de winter van 2008. Ik kreeg op een gegeven moment weer last van rode plekjes en acne en het werd weer erger. Ik had het snel door en ondernam actie.
Ik ben toen naar de schoonheidsspecialist gegaan. Zij behandelde mij voor veel geld. De eerste dagen zag ik wel verandering maar na een week was dat terug. Dus hier stopte ik snel Het kost ontzettend veel geld en het helpt niets.

Toen maar weer aan de ROA gegaan. 2 maanden 20mg (omdat het niet echt hele erge acne meer was).
Nu zit ik in de 2maanden. Mij huid wordt rustiger heb ook bijna geen puisten meer.
Ik heb alleen last van heel veel rode vlekjes en overblijfselen. Na 3 weken stopt mijn kuur.
De zaterdag na dat ik stop ga ik naar een groot feest. Zou dan ook wel een biertje willen drinken dit heb ik in deze 2 maanden bijna niet gehad (in totaal miss 6).

Nou heb ik een paar vragen.
1. Zullen deze vlekjes binnen 3weken nog hele maal weg gaan? Of is dat in dat proces daarna.
2. Na hoeveel dagen mag je weer alcohol drinken.
3. Na hoeveel tijd dagen ik weer in de zon want ik werk op een golfbaan in de zon.
1. vlekjes geen idee ben nog bezig
2. ik drink meer dan vaak genoeg MET Roa en nooit klachten over me bloedwaardes (wel sneller dronken)
3. pas 3 weken in de zon in Costa Rica geweest maar ging prima met een factor 30 vooral op me gezicht. Factor 15 op rest van lichaam was voldoende!
pi_69210988
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 23:37 schreef JointjeErbij het volgende:

[..]

Ik heb ook wel vaker vragen maar niet alles wordt hier beantwoord

Maar idd volgens mij is het niet heel erg verstandig om dat al zo jong te slikken.
Waarom zou een dermatoloog zomaar Roa voorschrijven?
Zelfs mijn huisarts zei ook niets over het feit dat het slecht zou zijn!

[ Bericht 6% gewijzigd door wouterto op 20-05-2009 00:24:40 ]
pi_69211051
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 23:04 schreef Arsenius het volgende:
Het schijnt je groei te stoppen die ROA. Dus of dat nou slim was van die dermatoloog om dat op je 15e aan te bieden.. Maar als je op die leeftijd al 1.80+ was dan boeit dat natuurlijk ook niet..
Ik was toen niet 1.80 was korter weet ook niet presies hoe lang. Wel stopte ik op een gegeven moment met snel groeien. Ik ben nu 17 alleen groei nog wel door alleen heel langzaam ongeveer 3cm per jaar.
pi_69211693
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 00:06 schreef wouterto het volgende:

[..]

Waarom zou een dermatoloog zomaar Roa voorschrijven?
Zelfs mijn huisarts zei ook niets over het feit dat het slecht zou zijn!
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 00:06 schreef wouterto het volgende:

[..]
het feit dat het slecht zou zijn!
Je bent al overtuigd dus!

Maargoed, ik heb geen zin om dat om te gaan zoeken, maar het is igg zo dat artsen er geen voorstander van zijn in het algemeen, en t was ook iets met geestelijke gezondheid. google eens
quote:
Op maandag 18 mei 2009 12:13 schreef JointjeErbij het volgende:

[..]

ik was blijkbaar niet echt wakker meer, ik ben (bijna een week) gestopt en wil weten wanneer ik weer vitaminen waar a bij zit kan nemen.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ook al niet
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')