abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_69652099
leuk innepin, ik zie 't helemaal voor me met je antieke piano en jullie katten. klinkt heel fijn! ik kende 't University College lekker ook. en brittie kan zeggen wat ze wil, ik vind dat cum laude ook hartstikke knap!
pi_69656063
No worries, ik vind het ook knap van haar Een beetje plagen mag toch (bovendien zei ze me zelf dat ik maar ff moest zeggen dat het niet zo'n big deal was dus dat deed ik braaf)
Je weet toch zichzellef.
pi_69656309
Bedankt voor de lieve woorden! 't is toch eigenlijk heel eng, zo'n stuk over jezelf neerzetten

@ Snoopy: ik vind mezelf helemaal niet zo bijzonder veelzijdig hoor. Ik ben gewoon leergierig
@ Pyttpytt: HH? Ik zit op de UvA, wellicht dat jij op de UU of VU zit? Ik ben nu in slakkengangentempo m'n scriptie aan het schrijven, naast een parttime baantje. Ik vond de opleiding een beetje tegenvallen, had meer praktische kennis gehoopt, ipv eeuwig gezever over authenticiteit, identiteit en 'wat is erfgoed' blabla. Jammer.
@ Brittie: Je maakt m'n reputatie hier er niet beter op hè brittie is trouwens irl m'n beste vriendinnetje, voor de rest van de lezers hier En ze heeft helaas wel gelijk dat echt 40% cum laude slaagt op UCU Maar toch.
Leuk ook dat er toch mensen zijn die University College kennen, daar kom ik er niet veel van tegen.

Ik heb het stokje doorgegeven aan Ticootje! Waarom? Omdat ze de eerste OUD-er is die ik in het echt zag, al was het alleen maar om de hond En omdat ze in een ogenschijnlijk vergelijkbare situatie zit als ik: het clichéplaatje "oudere vent met kinderen doet tweede leg met jonge blondine" - maar achter dat cliché zit natuurlijk altijd een verhaal, en ik heb het vermoeden dat haar verhaal héél anders is dan dat van mij.

Mijn vraag aan haar is:
We hebben allebei te maken met een man die een stuk meer "bagage" met zich meebrengt dan de gemidelde vriendjes van iemand van onze leeftijd - levende bagage zelfs - maar volgens mij gaan we er allebei op een heel andere manier mee om. Hoe heb je voor jezelf een positie gecreëerd ten opzichte van Priscilla? Zie je jezelf als een stiefmoeder, hoe ga je met haar om, vertel jij haar ook wat ze wel en niet mag, bijvoorbeeld? En hoe bevalt deze rol je?
POLLETJE PREE MUURSCHILDERINGEN! Facebook en website
pi_69656436
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 08:55 schreef innepin het volgende:
O Je maakt m'n reputatie hier er niet beter op hè brittie is trouwens irl m'n beste vriendinnetje, voor de rest van de lezers hier En ze heeft helaas wel gelijk dat echt 40% cum laude slaagt op UCU Maar toch.
Je weet toch zichzellef.
pi_69656610
Innepin, wat een mooi en avontuurlijk verhaal. Leest erg lekker.

Ben ook erg benieuwd naar het verhaal van Ticootje
  woensdag 3 juni 2009 @ 09:59:44 #281
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_69657375
Hoi, nu dan mijn verhaal… Ik laat de ellende er een beetje uit hoor… Natuurlijk heb ik ook foute vriendjes gehad en ik heb ook een nare tijd gehad met angstaanvallen, maar dat vind ik helemaal niet belangrijk genoeg om te noemen in mijn verhaal.

Ik ben Britt, 25 jaar, geboren in Leidschendam en opgegroeid in Zoetermeer. Ik heb mijn hele jeugd in het oude dorp gewoond, eerst op een flat daarna een straat verderop in een woonhuis, waar mijn ouders nu nog steeds wonen. Ik ging als kleine meid naar de montessori basisschool, die op 3 minuten loopafstand van ons was. Helaas ging die school verhuizen en kwam er een vrije school voor terug. Wij gingen toen naar een andere school, Jenaplanonderwijs.

Je leest inderdaad wij, daar bedoel ik mijn broertje en mezelf mee. Mijn broertje is 2,5 jaar jonger en woont nu nog bij mijn ouders, hij doet de politieopleiding.

Goed terug naar mijn verhaal. In groep 8 kreeg ik een MAVO/HAVO advies en ik ging naar het Oranje Nassau College, locatie parkdreef. Eigenlijk wilde ik nooit naar deze school, maar het was de enige school die de eerste 2 jaar jenaplanonderwijs aanbood. Ik had altijd enorm veel vriendinnen om me heen, tot ik wisselde van school. In 4 Havo bleef ik zitten, dat was niet zo heel raar, en de rest van de Havo heb ik afgemaakt op het Erasmus College, Dalton onderwijs. Daar ergens tussenin heb ik ook nog geprobeerd om naar het MBO te gaan om te gaan leren en werken. Dat leek mij veel leuker dan alleen school, alleen ik werd nergens aangenomen omdat ik nog veel te jong was. Wat ook wel leuk is, is dat ik op veel verschillende soorten onderwijs heb gezeten. Ik heb wel een duidelijke voorkeur en dat is Dalton onderwijs.

Na de middelbare school ging ik naar de Technische Hogeschool in Rijswijk. Daar heb ik in 5 jaar mijn opleiding Technische informatica afgerond, ik was 11 weken zwanger toen ik mijn diploma in ontvangst mocht nemen.

Ik ben afgestudeerd bij TNO defensie en veiligheid en daar werk ik u nog steeds. Ik werk op de ICT afdeling waar ik gewoon lekker m’n ding doe. Ik hou ervan om mezelf te blijven uitdagen. Ik leer heel makkelijk en ik vind het ook echt leuk om dingen te leren. Nu ben ik weer bezig met een certificering halen. Tegenwoordig ben ik ook in opleiding als contactpersoon bij de VBN.

Mijn eerste serieuze vriendje kreeg ik op de middelbare school. Dat was wel een jongen van mijn eigen leeftijd. Toen ik een jaar of 18 was, ging ik nog met mijn ouders mee op vakantie en ontmoette ik een hele leuke man. Hij was Canadees en 8 jaar ouder. Natuurlijk werd het verder niets, de afstand Canada – Nederland is erg groot, en op je 18e zo’n afstand relatie… Dat ging niet werken. Heel af en toe heb ik nog wel contact met hem. Maar toen al ging mijn voorkeur duidelijk uit naar een oudere man.

Toen ik bezig was met mijn opleiding informatica ontmoette ik Michel.
[Soapverhaal]Ik had toendertijd een vriendje, zijn moeder was de vriendin van Michel[/soapverhaal]

Vanaf het begin heb ik hem altijd erg leuk gevonden. Maar in het begin niet meer dan dat. Hij had op dat moment een relatie (hij was toen ook al niet meer samen met de moeder van Priscilla) en ik ook. Na een jaar om elkaar heen draaien was hij degene die een eerste stap zette. (Heel netjes trouwens, gewoon 1 kus) Uiteindelijk duurde het vanaf de eerste stap naar dat we samenwoonden bijna een jaar. De breuk met zijn ex was erg naar, zij nam het hem behoorlijk kwalijk.
We zijn wel meteen gaan samenwonen, meer omdat we geen andere keus hadden. Ik had ervoor gekozen om niet langer in het huisje te blijven waar ik met mijn ex woonde en zijn ex wilde in het andere huis blijven.
We zijn getrouwd op 06-06-06. Dat vonden we gewoon een leuke datum. Ons huwelijk is later tijdens de eredienst van onze kerk bevestigd. (dat is gebruikelijk)

Priscilla gaf na een half jaar aan dat ze bij ons wilde wonen. Ondertussen woont ze nu alweer 3 jaar bij ons. (Ik ga hier niet heel veel uitweiden over Priscil, het wordt dan ook haar verhaal, en dat zet ik liever niet online)

Om zwanger te worden van Jennifer hebben we zeker 1,5 bij het IVF-centrum gelopen in Voorburg. Uiteindelijk na 7 terugplaatspogingen bleef er eindelijk 1 plakken en dat resultaat is nu bijna 1,5 jaar oud en stapt heerlijk door de huiskamer rond: “mamamamamamamama”.

----hier de vraag----
We hebben allebei te maken met een man die een stuk meer "bagage" met zich meebrengt dan de gemiddelde vriendjes van iemand van onze leeftijd - levende bagage zelfs - maar volgens mij gaan we er allebei op een heel andere manier mee om. Hoe heb je voor jezelf een positie gecreëerd ten opzichte van Priscilla? Zie je jezelf als een stiefmoeder, hoe ga je met haar om, vertel jij haar ook wat ze wel en niet mag, bijvoorbeeld? En hoe bevalt deze rol je?

Priscilla was 10 toen ze bij ons kwam wonen. Dat ze uiteindelijk de keuze maakte om bij ons te wonen heeft ook te maken gehad met hoe ik met haar om ging/ga. Ook toen ze 1x in de 2 weken bij ons kwam liet ik haar duidelijk merken dat ze gewoon welkom was, dat we het fijn vonden dat ze er weer was. (Wat uiteraard niet betekende dat alles mocht en alles kon)
Omdat Priscilla echt duidelijk voor ons koos (en niet te maken had met iemand die opeens bij haar kwam wonen) heeft ze mij vanaf het begin geaccepteerd. Wij hebben nog nooit een nare aanvaring gehad. En er zijn echt wel momenten geweest dat ze had kunnen zeggen “waar bemoei jij je mee??”.
Ik ben echt een (stief)moeder voor Priscil. Zij is voor mij minstens zo belangrijk als Jennifer. Soms maak ik me zelf meer zorgen om haar dan om de kleine, maar dat komt misschien door de leeftijd en dat ik allerlei gevaren zie.. Daarbij komt inderdaad ook dat ik haar ook wel eens moet vertellen dat ze iets niet mag, of dat ik degene ben die een straf oplegt. Hoe reageert ze dan? Zoals iedere puber zou doen denk ik. “De blik”.

Deze rol als moeder van zowel Priscil als Jen bevalt mij prima. Dat Priscil bij ons woont zie ik ook niet als belemmering, ook niet toen Jen er nog niet was.

We hebben gewoon een heel leuk gezin zo. Soms een beetje raar, maar altijd gezellig.

---Er is eigenlijk nog zoveel meer, maar dan wordt het verhaal gewoon te lang----
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_69657483
Leuk verhaal Tico! Lekker snel ook
Heb je niet enorm moeten wenen aan die positie van stiefmoeder, zo op je 20e ofzo?

en hee ik heb ook op een montessorischool gezeten en op m'n achttiende een latrelatie gehad met iemand aan de andere kant van de oceaan
POLLETJE PREE MUURSCHILDERINGEN! Facebook en website
  woensdag 3 juni 2009 @ 10:10:24 #283
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_69657575
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 10:05 schreef innepin het volgende:
Leuk verhaal Tico! Lekker snel ook
Heb je niet enorm moeten wenen aan die positie van stiefmoeder, zo op je 20e ofzo?

en hee ik heb ook op een montessorischool gezeten en op m'n achttiende een latrelatie gehad met iemand aan de andere kant van de oceaan
Echt leuk dat onze verhalen best op elkaar lijken..

Ja ik heb er wel aan moeten wennen hoor. Priscil kon niet erg goed tegen switchen en werd altijd heel druk. Ik kan helemaal niet tegen drukke kinderen. Dus na een weekendje Priscil had ik echt wel hoofdpijn.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_69657812
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel heel knap vind, het is niet niks om zo jong al stiefmoeder te zijn, aan de andere kant, als het "klikt" dan lijkt het me toch makkelijker.
pi_69658595
@innepin, ik zit idd op de uu. Heb ook dezelfde ervaring, altijd maar die 'wat is erfgoed' discussies, vreselijk. Ik ga ws switchen van master. Succes met je scriptie iig!
pi_69658783
ticootje, wat een mooi verhaal... ik wist helemaal niet dat je ook nog een (stief)dochter had, maar ik kan me voorstellen dat je eigen dochter en je (stief)dochter gelijken voor je zijn... heel fijn ook dat het klikt, zodat Priscill dat ook voelt.
pi_69659382
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 10:10 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Echt leuk dat onze verhalen best op elkaar lijken..

Ja ik heb er wel aan moeten wennen hoor. Priscil kon niet erg goed tegen switchen en werd altijd heel druk. Ik kan helemaal niet tegen drukke kinderen. Dus na een weekendje Priscil had ik echt wel hoofdpijn.
Ja, ze lijken op elkaar, en toch ook weer helemaal niet, vind ik
Heb jij nooit moeite gehad met het leeftijdsverschil? Ik was vóór D. nog nooit verliefd geworden op een 'oudere man', dat scheelt misschien, maar zoals geschreven, vond ik t best moeilijk.
POLLETJE PREE MUURSCHILDERINGEN! Facebook en website
pi_69666568
Een leuk verhaal Tico, eigenlijk wist ik op het Eramsus college na niet heel veel van je.
Maar dit vult alles weer een beetje in
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:21:36 #289
11682 Moonah
Jolie femme
pi_69666832
Tico! dat [soapverhaal] .
Wat moet dat een vreemde situatie zijn geweest.
Dank voor je verhaal! Ik ben blij dat je eindelijk aan de beurt was. Oh, en ik vind het ook erg knap, zo jong al moeder van een puber!

Innepin, een gevarieerd leven!
Vraag die meteen bij me opkwam, maar die wellicht veel te impertinent is....
Je bent met en door je vriend 'uit de knoop' gekomen. Super! Heeft hij een beetje een vaderlijke rol (gehad) in jullie relatie? Gezien het feit dat je eigen vader daar nogal in faalde...
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:55:32 #290
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_69668314
Leuk om te lezen Ticootje!
Mooi ook om te weten dat Priscil idd heel bewust ervoor koos bij jullie te komen wonen, dan moet het wel goed zitten.
***
pi_69668654
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 15:21 schreef Moonah het volgende:Innepin, een gevarieerd leven!
Vraag die meteen bij me opkwam, maar die wellicht veel te impertinent is....
Je bent met en door je vriend 'uit de knoop' gekomen. Super! Heeft hij een beetje een vaderlijke rol (gehad) in jullie relatie? Gezien het feit dat je eigen vader daar nogal in faalde...
Heh, ik had deze vraag eigenlijk veel eerder al verwacht. Het ligt zo voor de hand, hè, slechte relatie met vader -> vaderfiguur opzoeken in relatie. Maar ik kan eerlijk zeggen dat dat totaal niet het geval is. We zijn heel anders, maar wel gelijken. Ik heb ook niet het idee dat ik het nodig heb, een vervangend vaderfiguur. Ik ben juist in m'n eentje sterk geworden door de ellende, wat 'ouder' ook, denk ik.
POLLETJE PREE MUURSCHILDERINGEN! Facebook en website
  woensdag 3 juni 2009 @ 16:06:16 #292
11682 Moonah
Jolie femme
pi_69668792
Weet je, alle andere mensen die hier reageerden hadden gewoon het fatsoen in hun lijf om er niet naar te vragen.
Dank voor je antwoord. Fijn hoor, dat het je zo goed gaat.

Oh, en 39 joh, is helemaaaaal niet oud!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_69668922
Ticootje, wat een mooi levensverhaal!
Bijzonder en fijn dat je zo'n veilige thuishaven kunt zijn voor Priscilla. En dat zij ook ervoor gekozen heeft bij jullie te komen wonen.

Wel grappig dat er hier toch best wat oud-Erasmianen zitten Ik ben er namelijk ook een.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_69668986
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 16:06 schreef Moonah het volgende:
Weet je, alle andere mensen die hier reageerden hadden gewoon het fatsoen in hun lijf om er niet naar te vragen.
Dank voor je antwoord. Fijn hoor, dat het je zo goed gaat.

Oh, en 39 joh, is helemaaaaal niet oud!
Ik vind het altijd maar fijner als mensen wel gewoon vragen wat ze willen vragen ipv het binnenhouden en misschien zelf wel allerlei theorieën gaan verzinnen - ik heb wel meegemaakt dat mensen maar gewoon aannamen dat ik op een oudere man verliefd werd omdat ik op zoek was naar een vaderfiguur. Dan heb ik toch liever dat ik de kans krijg om me te verdedigen, of gewoon de vraag te beantwoorden.
en 39 is helemáál niet oud nee! Tuurlijk niet!
POLLETJE PREE MUURSCHILDERINGEN! Facebook en website
pi_69669567
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 16:06 schreef Moonah het volgende:
Weet je, alle andere mensen die hier reageerden hadden gewoon het fatsoen in hun lijf om er niet naar te vragen.
Dank voor je antwoord. Fijn hoor, dat het je zo goed gaat.

Oh, en 39 joh, is helemaaaaal niet oud!
ehm, raar als ik me een beetje aangesproken voel? maar ik vroeg me dat helemaal niet af... leeftijdsverschil doet me niet zoveel... ben je meteen zonder fatsoen in je lijf als je iets niet vraagt wat niet bij je opkomt?

(sorry, ben beetje prikkelbaar door het vele bankhangen/bedhangen op het moment, misschien vat ik het helemaal verkeerd op, en in dat geval alvast sorry...)

ik ben inderdaad te prikkelbaar op het moment... sorry Moonah...

[ Bericht 3% gewijzigd door mijsje op 03-06-2009 16:48:48 ]
  Hoofdredactie Fotografie woensdag 3 juni 2009 @ 16:53:06 #296
95752 crew  Chell
Kluns
pi_69670600
En ik stelde de vraag zelf niet, omdat ik zelf ook een oudere partner heb Ik vraag me dat soort dingen dus eigenlijk ook nooit af. Soms word je gewoon verliefd. Punt. Klaar

(en de mijnes is 44.....)
  woensdag 3 juni 2009 @ 17:55:19 #297
11682 Moonah
Jolie femme
pi_69672638
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 16:25 schreef mijsje het volgende:

[..]

ehm, raar als ik me een beetje aangesproken voel? maar ik vroeg me dat helemaal niet af... leeftijdsverschil doet me niet zoveel... ben je meteen zonder fatsoen in je lijf als je iets niet vraagt wat niet bij je opkomt?

(sorry, ben beetje prikkelbaar door het vele bankhangen/bedhangen op het moment, misschien vat ik het helemaal verkeerd op, en in dat geval alvast sorry...)

ik ben inderdaad te prikkelbaar op het moment... sorry Moonah...
Joh, het was met een knipoog geschreven hoor!
En ik bedoelde meer iets te zeggen over mezelf, dat ik zo onbeschaamd vragen stel. Iets dat ik soms beter niet zou kunnen doen.
Sterkte met je humeur.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_69673532
dat is ondertussen alweer wat opgeknapt.
ik moet ook leren dingen minder naar mezelf te trekken...
  woensdag 3 juni 2009 @ 23:10:51 #299
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_69684696
Tico, mooi verhaal!
Het viel me idd wel op dat je zo "moederachtig" was naar priscil, en dan verder gewoon een jonge meid. en dat dat vloeiend in elkaar overloopt. vondik erg mooi om te zien

over oudere mannen en vaders en zo, twas helemaal niet in me opgekomen
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
  donderdag 4 juni 2009 @ 07:17:23 #300
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_69689859
ik moet het stokje nog doorgeven hoor.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')