abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 31 december 1999 @ 02:13:00 #1
892 doordevil
FOK!member by choice
pi_239162
Kon ik hem maar schilderen deze aflevering. Had ik maar die gedrevenheid van Bianca, onze uitbundige persoonlijkheid. Ik zou het schilderij waarschijnlijk "verloren onschuld" noemen, of "Te veel haar uit dik hoofd" Daar ben ik nog niet helemaal uit. Maar ik moet het opschrijven. Ik kies voor een stuk tekst in de sfeer van de aflevering. Vijf minuten geleden afgelopen en ik zal als een op drift geraakte verbale centrifuge u de observaties in het gezicht slingeren. Geen genade, laat het allemaal maar komen.

Zoveel mogelijk chronologisch. Begin van de uitzending, prachtig beeld. Dampende herten in tuin. Heel Nederland in angstige afwachting en zij zitten in die krankzinnige houten tobbe weer elkaars lichaamssappen te absorberen. Heel mooi ook dat ze live in de uitzending met hun blote togus schielijk door het huis moesten kruipen. Op je knieeen, achterwaarts met je reet naar het raam toe, vanuit de douche je woonkamer in schuiven om de vergeten kleren van de bank af te grissen zonder dat iemand je vanaf de straatkant ziet en pas bij de bank, met maximale spanning op de poepert, als je je ultiem strekt om je kleding te pakken, er achter te komen dat de glazenwasser al een minuut of drie naar je staat te kijken. Het gaat vooral om het moment daarna, denkt u daar aan, morgenavond als de buurvrouw aanbelt als u net met een champagnekurkje onder u edele balzak in de rondte huppelt. Wat doe je dan. Opstaan en weglopen of in dezelfde houding de woonkamer weer uitkruipen?

Leuke kijkjes in de keuken, vanavond vroeg. Vreselijk boeiend om te zien dat er allemaal lampen en microfoons werden gebruikt om dit unieke project mogelijk te maken. Heb je geen idee van. Ik dacht dat het allemaal geanimeerd werd door studio Maarten Toonder. Ook een leuk woonidee vond ik het om een pygmee in dienst te nemen die op afroep in licht gehurkte houding zich door een oneindig gangenstelsel worstelt om uiteindelijk via een kattenluikje een flesje Morgen van Grolsch voor je neer te zetten. Dat heeft wel wat. De hedendaagse moderne pigmee is een meter of twee, stond vorige week in de KijK.

De laatste playboy, daar stond weer iets heel anders in. Geen kenners de heren, dat werd direct duidelijk. Wel op een kilometer afstand de Betere Italiaanse Pornofilm herkennen en de dildo de uitvinding van de eeuw vinden, maar dan weer niet het subtiele verschil zien tussen Penthouse en Playboy. Is respectievelijk met en zonder lipjes. Onthouden. Ruud was duidelijk voor de eerste keer in zijn leven in de weer met huishoudfolie. Je zou het schreeuwend uit zijn handen trekken. Voor Ruud niet te hopen dat eten en seks raakvlakken hebben anders heeft hij aan 1 mensenleven niet genoeg. Gezellig met een muziekje er bij, neuriënd, er 4 uur over doen om een condoom van je pielemans af te pellen. Typische Brabantse Onthaasting.

Latere uitzending. Ha. Precies de juiste lulligheid in de tent van Daphne. Dat doet me goed. Hier zitten de gestraften, tweede garnituur. Ja, de familie is er, maar verder allemaal vage kennissen, iemand die ooit "Bart eens voorbij zag lopen daar en daar, daar wil ik van af wezen, maar ook toen was hij al gewoon Bart, dat zag je meteen" Een fijne Braderiesfeer, met een leuke presentatrice die speciaal voor deze gelegenheid het haar als een verslaafd Zeeuws meisje had gekapt. Met een beetje melk in de kam, zeg maar het stremsel moet licht zichtbaar zijn, al je hoofdhaar lekker los naar buiten uit je gezicht kammen en dat dan op laten drogen. Niet te veel bewegen anders breekt het. Daarna even heel kort twee verbrande kurken op de ogen drukken. Ik vond het een thematische avond. Te veel haar. Mona en Sabine samen vind ik minstens een kilootje of vijf te veel haar uit minstens een kilootje of 30 te veel hoofd. Sabine geleek wel iemand die contact probeerde te leggen met Planeet Aarde. Is de weg volgens mij een beetje kwijt. Het hinderde me ook . Ik wilde opgaan in de uitzending, mij mee laten slepen, en dan kwam zij weer in beeld met dat ontplofte butagasbrandertje op haar hoofd. Ik schreeuwde er ook steeds heel hard bij. "jezus, nee, aaaahhhh, nee niet doen" Bart herkende haar ook niet volgens mij. Ze is binnen twee maanden getransformeerd in iemand die duidelijk zichtbaar "iets bij de televisie doet". Dan ga je je haar zo dragen en zorg je dat je steeds vooraan staat als er een rood lampje opgloeit.

De beelden vanuit de kantines waren ook heel goed. Ook precies de goede sfeer. Doodzenuwachtige burgemeesters, die overdag iedereen door het gemeentehuis schofferen maar oog in oog met een 17 jarige presentator stamelend iets mompelen over "een prachtige streek met vele toeristische mogelijkheden". Na het cafeetje gevuld met vrienden van Bart snel nog 30 keer gaan bellen voor Ruud. Leuk woonidee. Laat tijdens het interview een fijne soldatensfeer ontstaan achter de interviewster. In Roelofarendsveen wast men op zaterdag allemaal in oude legerplunje volkomen synchroon ("presenteer spooooooooonnsss!!!!!!") de auto. Niets gezelliger. Bart wordt volgende week op een bijzondere manier gehuldigd. Wordt niet zoals Willem met een halve afgeknipte voetbal en een van papier-maché gemaakte kookgarde in de hand in een huifkar door een straat van 15 meter lengte getrokken en hij loopt niet de Nationale Stoned In Breda Route met een rode pet en pruik op. Nee, Bart mag in Normandië, in een van Sabines hoofdhaar gebreide trui op het strand gaan staan en heel Roelfarendsveen zal hem, gestoken in legerachtige wetsuits vanuit de zee benaderen. Ontroerende beelden gaat dat opleveren.

Over ontroerend gesproken. De moeder van Willem. Werkelijk waar, ze deed me echt wat. Naar de kapper geweest, des middags, en op aanraden van de familie toch maar die blauwe combinatie die ze laatst bij Gert en Annie van Arie en Koos aanhad
aangedaan. Een van de ontroerendste interviews ooit. Had zich in laten fluisteren, of zelf voorgenomen, je komt er niet achter, dat ze op iedere vraag van Daphne zou antwoorden: "Hij maakt van een klein beetje eten iets moois" En ik moet zeggen, dat ging haar goed af. "" Volgt het hele dorp de uitzendingen?" "Hij maakt van een klein beetje eten iets moois". "Lijkt u een beetje op u zoon " "Ja, want hij maakte toch van een klein beetje eten iets moois" Geen mediatraining graag. Stephan Sanders zal volgende week in het Blauwe Licht afdalen naar de aarde en zijn licht laten schijnen over deze "Unieke Volkse Vrouw, volkomen naturel in haar camerabeleving"

Ik vond de interviews met oud bewoners een beetje tegenvallen. Ik had ondertussen natuurlijk wel gedeeltelijk vanuit de gang, af en toe naar de televisie schreeuwend : "Gelul, mutsje, wat lul je nou, extatische kunstnijverheidsboleet, ga penselen spoelen, kamerbrede kuifkikker en snel een beetje" graag Bianca langer aan het woord gehad, maar ze had haar microfoontje onder één van de twee uitbundige oksels geklemd waardoor het er niet helemaal uit kwam, vond ik. Ze bedoelde een hoop te zeggen, maar wat, we zullen het , Godzijdank, nooit weten. Ik had ook meer livebeelden van de oud-bewoners willen zien tijdens het kijken naar de beelden. Reactie van Bianca op imitatie van Sabine bijvoorbeeld, of de grimas van Mona als ze in slowmotion ziet hoe ze met haar majestueuze schaambot der schaambotten een volledige circusattractie, haar tijd ver vooruit, Tae Bo's gewijs naar de kloten helpt. Schaambot is nu al geschonken aan de wetenschap en zal over 100 jaar aan zware ijzeren constructie hangend in de grote Archeologische zaal van Leids Historisch Museum tentoongesteld worden, vlak naast de Blauwe Vinvis.

Kleine observatie die ik toch even wil delen. Achter Sabine, in de studio, steeds iemand in beeld die zich zo te zien zat op te laden om een hele mitrailleur semi-ludiek leegt schieten op de aanwezigen. Ik werd er een beetje bang van.

Leukste opmerking van de laatste maanden helaas van een Engelsman, die ons even terug op aarde zette met de opmerking: "helaas zitten er allemaal lelijke Nederlanders in dat huis", waarop ik natuurlijk wel weer heel leuk kan gaan doen over de legendarische, nooit opgehelderde magnesiumpoe

pi_239163
  vrijdag 31 december 1999 @ 02:25:00 #3
1986 Jane
agnostic dyslexic insomniac
pi_239164
Nico,
Ik wens jou ook een heel goed 'uiteinde' (vreselijke uitdrukking!). Nogmaals bedankt voor je geweldige werk. Zonder jouw bijdragen was ik echt allang afgehaakt.
Werd al treurig van het idee dat dit de laatste was, maar gelukkig komt er nog eentje...

Kusje en...

Lying awake, wondering if there is a Dog...
Tijn won het Morlvision Songfestival 2023
pi_239165
Prachtige sfeer-tekening, Nico !

Ben benieuwd naar je allerlaatste !
En bedankt voor alle afleveringen !

pi_239166
Ben ontroerd... (voor de zoveelste keer vanavond)
pi_239167
Als een trap in m'n zak! THOU-IS-F**CKING-BRILLIANT!!
Multiculturele Samenleving? *deel zoveel* Powered by HATE! version 1.1b
  vrijdag 31 december 1999 @ 03:04:00 #7
2278 Dodo
Uitgestorven? Echt niet!
pi_239168
Als diabeet voel ik me gevleid door je observatie van Rolf Wouters. Zo erg zal het met mij nooit worden!
  vrijdag 31 december 1999 @ 03:14:00 #8
3622 Quenda
*Poison for You.
pi_239169
Gezond 2000 Nico, en wees asjeblieft voorzichtig met vuurwerk, zou zonde zijn als je hier niet meer kon typen
pi_239170
Nico,

In één woord: Geweldig! Ik heb steeds weer genoten van jouw collumns, stuk voor stuk weer. Ik kijk echt heel erg uit naar Zaterdag, voor de 'Final Thought'! Ik wens jou natuurlijk ook een spetterend nieuw milennium, met nog heel veel leuke collumns over wat dan ook!

Nico, BEDANKT!

Bram

  Moderator vrijdag 31 december 1999 @ 10:16:00 #10
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_239171
En ze worden alleen maar beter en beter en beter de laatste tijd.. BRAVO!

Kom alsjeblieft hier terug met je columns als die krankzinnige SBS-bus gaat rijden..

Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  vrijdag 31 december 1999 @ 10:21:00 #11
272 R@b
No-nonsens
pi_239172
De allerlaatste Radio column van Nico op Radio M staat nu op mijn site. Met geluidsfragmenten van Big-Brother. Dit keer natuurlijk over de winst van Bart, maar ook over het gepiel met de playboy in condoom, het haar van Daphne en het haar van Sabine. De MP3 is 1 MB (32 kbs sample) en duurt 4 minuten.

En voor degene die dat niet kunnen beluisteren misschien een schokkende mededeling, maar Nico zei in zijn column dat hij NIET van plan is om een column te gaan schrijven over het programma DE BUS....HELAAS

Nico bedankt en tot ziens

Rob

R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
  vrijdag 31 december 1999 @ 11:50:00 #12
2347 deff
..until the reaper sings
pi_239173
Ik had een avond ritueel, voor het slapen gaan even een paar pagina's van de helpdesk funnies site lezen om te lachen en te ontspannen.
Ze hebben me er een maand of 3 niet gezien, het alternatief was velen malen beter

Nico me eerste post gaat naar jouw!
Jammer dat het stopt,
de groeten,
deff

daddy to the bone....
nu daddy van 2
"root doesn't mean a thing if you ain't got that ping"...
  vrijdag 31 december 1999 @ 12:37:00 #13
2052 Bor
De (vrouwtjes) wolf
pi_239174
Nico, bedankt voor al het leesplezier. Prettige jaarwisseling en tot zondag.
Terug uit het enge bos
  vrijdag 31 december 1999 @ 12:45:00 #14
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_239175
Nico, ik ga je stukjes enorm missen en kijk uit naar de allerlaatste. Kom ajb gauw weer terug met een scherpe analyse van bijvoorbeeld Love Test, volgens mij kan je van dit banale programma iets heel moois maken.

Maar laat me niet in de steek!

Als je niet lacht, ben je dood.
pi_239176
Nico,

Hartelijk dank voor je beschouwende stukjes in de afgelopen 3 maanden. Erg leuk allemaal.

Maar een colum op 1 januari? Durf je het wel aan? Ik heb in ieder geval genoten van deze, dan kan wat betreft de Milleniumbug zijn schaapsmantel uittrekken!

We zien het...........

pi_239177
Nico, bedankt. Meedogenloos maar met een hart. Je bent een columnist zoals ik die wil lezen. En ik hoop dat ik 1 januari niet de laatste column lees!
Sometimes I wonder........ Sometimes not.
pi_239178
Nico, bedankt. Meedogenloos maar met een hart. Je bent een columnist zoals ik die wil lezen. En ik hoop dat ik 1 januari niet de laatste column lees!
Sometimes I wonder........ Sometimes not.
  Admin vrijdag 31 december 1999 @ 23:56:00 #18
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_239179
Maar Nico !!! Er komen nog 6 donderdagavonduitzendingen van BB !!! Dat zijn toch minstens nog 6 columns !!!!
Ga ons nou toch niet vertellen dat je de laatste 6 afleveringen van BB GEEN column gaat pennen ?!?!?
Wat doe je ons aan ?!?!?!?

Anyway, ook vanaf deze kant ontzettend bedankt voor 106 dagen leesplezier. We zullen er hier vast een archiefje van gaan maken, met jouw toestemming natuurlijk.

Hoop je nog regelmatig te zien hier. Zou je iedereen hier wel een plezier mee doen denk ik.

Happy 2000...

- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  zaterdag 1 januari 2000 @ 00:51:00 #19
892 doordevil
FOK!member by choice
pi_239180
Voorlopig ben ik hier niet weg te rammen, Danny! Voel me thuis. Bedankt voor dit prachtige podium.
Schrijf zeker over de nabeschouwingen.
Ik blijf hier even hangen.

Beste wensen, Nico

Nico Dijkshoorn

quote:
op 12-31-1999 om 11:56 PM schreef Danny het volgende:
Maar Nico !!! Er komen nog 6 donderdagavonduitzendingen van BB !!! Dat zijn toch minstens nog 6 columns !!!!
Ga ons nou toch niet vertellen dat je de laatste 6 afleveringen van BB GEEN column gaat pennen ?!?!?
Wat doe je ons aan ?!?!?!?

Anyway, ook vanaf deze kant ontzettend bedankt voor 106 dagen leesplezier. We zullen er hier vast een archiefje van gaan maken, met jouw toestemming natuurlijk.

Hoop je nog regelmatig te zien hier. Zou je iedereen hier wel een plezier mee doen denk ik.

Happy 2000...


  zaterdag 1 januari 2000 @ 14:29:00 #20
128 smallsister
Kleine Grote Broer
pi_239181
quote:
op 12-31-1999 om 02:13 AM schreef doordevil het volgende:
"Ruud je bent binnen, jij bent de man in Nederland, je wordt rijk, iedereen is gek van je etc.

Die zus deed alsof zij alles voor Ruudje geregeld had, ik ben blij dat je dezelfde observatie had Nico!

Voor een grafrede was dit behoorlijk scherp, niet geestig, maar dat hoort ook niet bij een epiloog,

Keep it up, where-ever!

pi_239182
quote:
op 12-31-1999 om 23:56 PM schreef Danny het volgende:


Om 23.56 ??????? wist je niet dat er een feestje was in het land ???

  zaterdag 1 januari 2000 @ 18:26:00 #22
128 smallsister
Kleine Grote Broer
pi_239183
Hahaha........

Geweldig, om VIER voor 12 'ff het forum lezen' Hahahaha.......

Ik was geloof ik op de dam de sjampoepel uit me ogen aan het vegen....

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')