abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_238058
Samen huilen of hoe jat ik een topic.

Het is ondertussen 30 december 1999 geworden. Morgen houden dit jaar, deze eeuw en dit millenium het voor gezien. Wij op het fok!FORUM hebben eerst nog een ander trauma voor de boeg. En de oorzaak voor dat trauma komt vandaag tot z'n onvermijdelijke ontknoping; de laatste bewoners gaan het huis uit. Wij kennen dan de winnaar, en afhankelijk van hoe we naar BB hebben gekeken zal dat een andere winnaar zijn. Bart omdat hij het geld krijgt, John de Mol omdat hij dik verdient aan het programma, Hummie van de Tonnekreek omdat het haar toch weer gelukt is een comeback te maken en voor sommigen zal het Ruud of Willem zijn, omdat ze het toch maar mooi hebben volgehouden.

Na morgen moeten wij leven zonder de al dan niet gemanipuleerde beelden van het BB-huis en tuin. Zonder de fanatiek bijgehouden streamverslagen. Zonder dagelijkse uitzendingen. Zonder de dagelijkse columns van Doordevil. Zonder het Big Brother forum, met al z'n mooie, lelijke, zinnige en onzinnige bijdrages.

We zullen wel wat anders vinden om ons door te laten boeien in dit leven. Als we er straks op terugkijken is Big Brother waarschijnlijk niet meer geweest dan een onbetekenend rimpeltje in ons bestaan. Aan dit forum zal ik waarschijnlijk langer blijven terugdenken, want het heeft Big Brother voor mij gemaakt tot wat het is. Iets waarvan ik me een deel voelde meer dan alleen maar een consument van een TV-programma.

Misschien ben ik een beetje vroeg met dit topic, ruim 18 uur voordat het werkelijk zover is en Rolf Wouters op zijn onnavolgbare wijze de rode knop zal indrukken om de bewoners te vertellen dat het over is. Maar ik vrees dat in de gekte van de gebeurtenissen vanavond geen tijd meer zal zijn voor het stilstaan bij het feit dat het voorbij is. Misschien is dat goed, maar deze keer wil ik wel vast de tijd nemen afscheid te nemen en tegelijk toch ook zeggen dat ik hoop dat we elkaar op de een of andere manier nog eens tegen zullen komen. En mocht dat niet gebeuren wil ik iedereen het beste wensen en bedanken voor hun bijdrages.

  donderdag 30 december 1999 @ 01:37:00 #2
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_238059
HiZ jongen, ik huil met je mee.... Maar ik denk dat ik toch btew dit forum blijf bezoeken, om al die maffe idioten die de godganse tijd zich met BB hebben beziggehouden, nog eens te 'ontmoeten'.

groet met traan,

Casey

pi_238060
Wat ik vrees dat óók zal eindigen:
de officiële site van VOO zal niet meer online zijn.
En ik zou nu al vast willen weten, waar hier een quote van het bericht over Willem als roddelaar hier is gepost,
want VOO zal er alles aan doen om te ontkennen dat het er ooit op gestaan heeft !

Ik las ergens dat Douwe, Willems broer al gedreigd heeft, hem uit het huis te halen, en dat toen VOO met zijn 'damage controll' begonnen is.

Als dat op waarheid berust, dan zullen we na morgennacht nergens meer een Officiële BB-site vinden.... Daad gedaan...sporen gewist.
Laat dat niet gebeuren...

HiZ, see you online again !

pi_238061
Casey,

Ik zie mezelf ook nog wel terugkomen, maar veel mensen zullen toch verdwijnen. En met dat in het achterhoofd heb ik het bovenstaande stuk geschreven.

quote:
op 12-30-1999 om 01:37 AM schreef Casey het volgende:
HiZ jongen, ik huil met je mee.... Maar ik denk dat ik toch btew dit forum blijf bezoeken, om al die maffe idioten die de godganse tijd zich met BB hebben beziggehouden, nog eens te 'ontmoeten'.

groet met traan,

Casey


pi_238062
Moor, 't begint griezelig te worden. Ik had 't zelfde idee en heb alvast onderstaand citaat gevonden. Op de flash site van BB, in het hoofdstukje 'Until Now'.

Dubbel of vals spel?
20/12/1999 20:15

Willem lijkt dubbelspel te spelen. Hij heeft bij het nomineren duidelijk positie gekozen en aangegeven over te willen blijven met Ruud en Karin. Op de stoel stemt hij op Ruud en Bart. Terug in de woonkamer is hij echter vaag over zijn keuzes. Bij Ruud probeert hij zijn eigen stoepje schoon te vegen. Hij geeft tegenover Ruud aan, dat alleen Bart en Karin zouden zijn genomineerd als hij Ruud niet genoemd had. Het lijkt alsof het hem spijt dat hij Ruud heeft genomineerd. Ruud, die zijn ‘maatje’ niet heeft genomineerd, reageert in eerste instantie niet. Wellicht spoken hem de afgelopen dagen door het hoofd, tijdens welke Willem nadrukkelijk contact heeft gezocht met Karin en Ruud. De gesprekken tussen Ruud en Willem over het prijzengeld, het voetballen in de tuin, het slopen van de bank, zelfs het maatjes-zijn, lijkt met deze nominatieronde op leugens te zijn gebaseerd. Willem verraadt in feite zijn maatje.

Ook met Karin lijkt Willem een spelletje te spelen. Vanaf het moment dat Maurice het huis verliet, heeft Willem zich ineens extra om Karin bekommerd. Tegenover Karin lucht hij zijn hart over Bart, hij biedt een luisterend oor voor haar problemen en bevestigt haar minder positieve uitingen aan het adres van Bart.
Alleen tegenover Bart kiest Willem duidelijk positie. Hij haalt Bart recht in zijn gezicht onderuit, waarna hij lacht en doet alsof hij een grapje maakt. Hij schildert hem op een negatieve manier af: "Wat is die Bart toch een eigenwijs jong" en trekt Barts creativiteit in twijfel: "Ik denk niet dat het werkt". Ook bij het bereiden van de pizza komt zijn instelling bovendrijven; Hij snijdt wel plakjes kaas voor Karin en Ruud, maar voor Bart, die buiten aan het hout hakken is, snijdt hij niets af. Voordat iedereen aan tafel gaat, wordt er nog even gestoeid tussen Bart en Willem. Terwijl Bart naar eigen zeggen Willem alleen maar tegenhoudt, staat de laatste te hijgen van de inspanning. Wellicht een voorproefje van de onderhuidse spanning, die langzaam maar zeker voelbaar wordt in het Big Brother-huis.

  donderdag 30 december 1999 @ 02:47:00 #6
2278 Dodo
Uitgestorven? Echt niet!
pi_238063
[quote]op 12-30-1999 om 01:43 AM schreef Moor het volgende:
Ik las ergens dat Douwe, Willems broer al gedreigd heeft, hem uit het huis te halen, en dat toen VOO met zijn 'damage controll' begonnen is.
Kijk, dit vind ik nou om te huilen!
Wat mij ontzettend verbaast: het lijkt wel of diegenen die het BB-huis ingegaan zijn ineens niet meer zelf kunnen bepalen of ze wel of niet zullen blijven. Het zal je toch maar gebeuren, als je allang de jaren des onderscheids hebt bereikt dat je (kleine c.q. grote broer) je ineens zogenaamd voor je eigen bestwil ergens uit komt halen, alsof je een willoze kleuter bent geworden!! Te gek voor woorden! Voor een IBS (in bewaring stelling) in de psychiatrie is in ieder geval wel heel wat meer nodig, en dat is maar goed ook!.

[Dit bericht is gewijzigd door Dodo (Datum 30 December 1999).]

pi_238064
Sorrow, bedankt !

Dodo,
ik denk niet dat je beseft dat,
bij gebrek aan enig ander ingrijpend persoon of instantie,
en gezien Willems eigen onmogelijkheid iets te ondernemen ertegen (je weet best wat zijn positie op het moment is),

het nog steeds een alle regels van het fatsoen, de persoonlijke integriteit en privacy schendend feit is,
wat er met Willem door de schreeuwers over de schutting en door VOO en Telegraaf op Internet en op papier gedaan wordt. Elke jurist zal dit onderschrijven.
Is het dan zo gek dat je familie je op zo'n moment te hulp wil schieten ?

Ik hoop niet dat jij ooit in vergelijkbare situatie komt, en dat er dan niemand is om je te steunen. Is het nou zó moeilijk je in hun situatie in te leven ?

Het feit alleen al, dat VOO niets ondernam tégen, maar zelfs mééhielp ààn,
de hetze tegen Willem,
zegt genoeg over de meedogenloze instelling van de makers van het programma.
En dàn nog roepen dat de 'slachtoffers' hun eigen boontjes moeten doppen ?

  donderdag 30 december 1999 @ 03:08:00 #8
959 opa
De man met de witte shawl
pi_238065
Ja, VOO organiseerde de hetze en wij Fok!kertjes deden lekkker mee.
Hee, Grufti ! Ab! in die Urne !!
  donderdag 30 december 1999 @ 03:26:00 #9
2278 Dodo
Uitgestorven? Echt niet!
pi_238066
Moor, bedankt voor je reactie. Dat alle regels van het fatsoen worden overschreden, daarmee ben ik het direct met je eens. Dat Willems persoonlijke integriteit en privacy worden geschonden: de enige die daar echt verantwoordelijk is, is Willem zelf en niemand anders. Op het moment dat hij besloot mee te doen aan BB stelde hij zelf zijn privacy en integriteit ter beschikking van het publiek, die niets liever doen dan iemand in duizend stukjes scheuren voor het oog van de natie. Denk je nou echt dat Willem zo stom is dat hij dat niet heeft kunnen voorzien? Kom nou toch!
Ik denk niet dat ik ooit zelf in een vergelijkbare situatie terecht zal komen, misschien ben ik daar te schijterig voor, misschien te verstandig, maar ik denk, dat hoe goed bedoeld het ingrijpen van familie en andere liefhebbenden ook, ik daar dan zelf in ieder geval de gevolgen van zal willen dragen.
Ik vind het veel te ver gaan om de deelnemers aan BB als slachtoffers te bestempelen!
pi_238067
Vergeet niet DoDo, dat jij nu kijkt naar BB nu het 3 maanden gedraaid heeft. Jij kunt dus iets zien, wat geen van de bewoners op de dag van ondertekening om mee te doen óóit aan informatie gehad heeft. Zelfs VOO onderschatte de hype, en heeft zich er ook aan vergaloppeerd, getuige de 'damage control' van deze dagen door Regie, Paul Römer en Hummie.

Bovendien, Dodo, heb jij wsch. nooit een 'droom' gekoesterd zoals 1 van de bewoners die zich destijds hebben opgegeven.
De vergelijking van hen met jezelf gaat dus ten enen male niet op.
M.i. kun je pas zinnige dingen zeggen over hun 'verantwoordelijkheid' als je je zou kunnen verplaatsen in HUN gemoedstoestand EN kennis van vóór Dag 1 van het projekt. Kan je dat ?

Het gaat er dan ook niet om, of ze al of niet slachtoffers zijn naar mijn of jouw idee, of dat van wie ook,
het gaat erom of ze zich slachtoffer voelen. En vraag dat maar aan Willem zelf als hij eruit komt.

pi_238068
HiZ,

Ik hoop ook dat ik hierna, nog wat van mijn gading zal vinden op FF.

Dit platform, dat mij overigens met zweet in mijn handen,( na een tijd van alleen maar lezen ) voor het eerst in mijn leven het lef liet hebben om aan een forum deel te nemen ( kwam nooit verder dan surfen ), heeft mij veel plezier en weinig slaap gebracht.

Dus mensen, jullie allemaal die mij in hebben laten zien, dat mijn wit en zwart af en toe ook grijs zou moeten zijn, Hartelijk Dank.

groetjes eli.

Ik ben tegen [url=http://www.zinloosgeweld.nl]zinloosgeweld.[/url]
  donderdag 30 december 1999 @ 03:54:00 #12
2278 Dodo
Uitgestorven? Echt niet!
pi_238069
Beetje flauw, Moor, om te zeggen dat de vergelijjking van mijzelf met hun niet opgaat, terwijl jij zelf vraagt aan mij om me in hun situatie te verplaatsen. Dat heb ik heel serieus gedaan, en dan reageer je zo.
Ook dat vind ik wel weer een beetje om te huilen.Ik geloof dat ik ineens begrijp waar de naam Moor vandaan komt.
pi_238070
zoiezo flauwekul, dat slachtoffers..met Willempie zal dat allemaal best wel meevallen als ie buiten komt......ik vond Karin overigens bij barend en van dorp een beetje gefreakte indruk maken,dat geknipper met die ogen en de korte rukken van het hoofd eerst een kant op daarna de andere..mischien is Karin wel slachtoffer...ach gelul , het zijn gewoon allemaal helden van de nieuwe media...

[Dit bericht is gewijzigd door dEON (Datum 30 December 1999).]

Als jij het leest,en vind dat het goed is,ook al is het fout.Dan is het goed
pi_238071
quote:
op 12-30-1999 om 03:54 AM schreef Dodo het volgende:
Beetje flauw, Moor, om te zeggen dat de vergelijjking van mijzelf met hun niet opgaat, terwijl jij zelf vraagt aan mij om me in hun situatie te verplaatsen. Dat heb ik heel serieus gedaan, en dan reageer je zo.
Ook dat vind ik wel weer een beetje om te huilen.Ik geloof dat ik ineens begrijp waar de naam Moor vandaan komt.

Ik weet niet hoe ik het je anders moet vertellen, Dodo, blijkbaar praten we langs elkaar heen.
Ok, jij zou nooit meedoen. Stel, je had toch ingeschreven.
Stond er dan in je contract: "we gaan dagelijks alléén een bepaald soort gesprekken van je uitzenden, nl. alleen die, waarin je over anderen praat. En als dat op Internet ook begint op te vallen, en ze Forum-topics beginnen met "Willem is eng" als titel, dan plaatsen wij, VOO, ook nog een stukje over jouw 'praten over anderen' op onze officiële BB-site, en noemen jou dan 'achterbaks' en 'roddelend'.
Dat 'praten over anderen' doen ze natuurlijk allemaal, daarvoor is het een competitie-spel, maar we gaan jou het sterkst op dat aspekt eruit lichten elke avond in de beelden."

Denk je nou echt, dat W. dàn nog meegedaan zou hebben ? Ik bedoel, over 'van tevoren weten waaraan je begint' gesproken.

Als je dit ook niet begrijpelijk vindt, dan geef ik het maar op, en "let's agree to disagree", ok ?

pi_238072
Jullie bijdragen lezend, moet ik concluderen, dat "samen huilen" niet lukt, "jatten van een topic" overigens des te beter.
snik.....( ik ben helemaal ges[moor]d. )
groetjes eli
Ik ben tegen [url=http://www.zinloosgeweld.nl]zinloosgeweld.[/url]
pi_238073
Ik zal niet alleen BB missen maar ook mijn realplayer die enorme uren samen met mij hebben doorgebracht . Maar zonder gekheid, ik zal het zeker missen. Na een lange tijd lezende van FF heb ik maar eens ingelogt en gereageert en ik was er niet meer vandaan te slaan. Mijn deelname een de streamverslagen hebben me goed geholpen om dagelijkse vervelende zaken wat te doen "vergeten". Dat ik het missen zal is wel een ding wat zeker is.

Morgenvroeg geen streams meer aanmaken zal vreemd zijn, mijn deelname zal sterk verminderen maar goed het is niet anders, dan maar meer poedersuiker
------------------
Oliebol soms met, soms zonder poedersuiker !!! >^..^<

[Dit bericht is gewijzigd door oliebol2000 (Datum 30 December 1999).]

Oliebol soms met, soms zonder poedersuiker >^..^<
pi_238074
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  donderdag 30 december 1999 @ 08:47:00 #18
1544 Tonto
King of the Piel
pi_238075
Ik ben in ieder geval pleite.
Dus kan ik maar een ding zeggen:
De balleuh... en houw ze wèrrem

pi_238076
Ook ik had een heel raar gevoel toen ik vanochtend wakker werd. Ik kan me niet voorstellen dat het morgen voorbij is. Dat BB en FF zo'n grote impact op mij zouden hebben had ik 3 maanden geleden niet voor mogelijk gehouden. Ik denk dat we met z'n allen nog wel een maandje ofzo doorpraten op dit forum als exbewoners in andere programma's verschijnen ...tot het verwatert en opgeheven wordt. Ik zal jullie missen.
Greetz Tina

  donderdag 30 december 1999 @ 11:05:00 #20
262 Re
Kiss & Swallow
pi_238077
Moor, hoe krijg je het toch voor elkaar om elk topic een draai te geven om VOO zwart te maken, doom scenarios te ontvouwen en mensen op hun plaats te zetten terwijl ze ook maar gewoon mens zijn

Wat zal jij een rust hebben na BB, geen boosheid meer geen frustratie geen pietluttige discussies over zaken die na morgen niet meer relevant zijn, geen diepzinnige terminologie waarmee veel mensen voortijdig de mond gesnoerd werden

na BB is er tijd tot relativeren, de hype is voorbij, terugkijkend op dit stukje geschiedenis, de fouten, de goed kanten, hoe een internet gemeenschap zichzelf reguleert, hoe een forum sterk kan zijn en wel degelijk invloed heeft gehad.

kijk ook eens wat positief naar de dingen die gebeurd zijn, morgen is er weer een dag

BB was leuk een stukje geschiedenis is geschreven

04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_238078
  donderdag 30 december 1999 @ 12:38:00 #22
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_238079
quote:
op 12-30-1999 om 04:17 AM schreef dEON het volgende:
het zijn gewoon allemaal helden van de nieuwe media...


Deze nomineer ik voor de Doordevil Quote Award

Ik hoop de meeste van ons na januari nog volop te ontmoeten, ik ben hier in ieder geval niet meer weg te branden.
En om mijn vrijkomende vrije tijd maar weer een beetje invulling te geven (....) ga ik maar eens naar "de Bus" kijken i.p.v. rijden

En niet te vergeten de andere fora bieden genoeg stof tot discussie en plezier, dus laat je niet ontmoedigen door het einde van BB, en gebruik je creativiteit ook eens op de rest van het forum .......

Allemaal een knalgoed begin van 2000 !

Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
  donderdag 30 december 1999 @ 12:51:00 #23
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_238080
Dutchie moet ook huilen, deels van verdriet, deels door de conference van Lebbis&Janssen op de radio.

Gek om te denken dat ik morgen voor het laatst mijn reacties op het BB-forum kwijt kan nav de laatste uitzending.

Volgens mij gaat het helemaal uit de hand lopen vanavond. Desondanks zal ook ik een traantje wegpinken als Ruud en Willem eindelijk hun kinderen in de armen nemen om nooit meer los te laten.

Mijn verslaving voor BB is inmiddels al overgeslagen naar die voor dit forum dus ik kom er wel uit.

Veel kijkplezier vanavond en niet meer zeuren over VOO's manipulatie.

Als je niet lacht, ben je dood.
  donderdag 30 december 1999 @ 12:52:00 #24
433 Alkyone
Uitgesproken als: alkíejoonee
pi_238081
Ik zal na BB mijn grenzen op dit forum moeten gaan verleggen: er zijn vast nog andere topics waar ik aan mee zou willen/kunnen doen. Maar ik ben eigenlijk wel blij dat het is afgelopen. Einde van de verslaving, en misschien krijg ik mijn werk dan weer eens op tijd af

Ik hoop dat er nog een tijdje wordt doorgepost op dit forum n.a.v. het nieuws/de gebeurtenissen rond de bewoners en V. na BB. Lijkt me bijvoorbeeld leuk om een eventuele evaluatie van Veronica door BB met zijn allen kritisch tegen het licht te houden. noem maar een dwarsstraat. Voor de mensen die radicaal kappen: bedankt, jullie hebben mijn horizon verbreed en mijn mensenkennis verrijkt met jullie posts, opmerkingen en analyses. It's been great!

Voor iedereen op FOK! alvast een feestelijke avond gewenst en o ja ook nog veel plezier in het nieuwe millennium!

'We learn more by looking for the answer to a question and not finding it than we do from learning the answer itself' - Lloyd Alexander

pi_238082
Leuk topic Hiz; na jouw woorden wilde ik graag aansluiten en ook wat mijmeren over BB/FF en life beyond.

Helaas kon Moor het weer niet laten om ook dit topic net als die andere 3000 te misbruiken voor zijn gebruikelijke tirade van af de kansel. Gelijk een repeteergeweer maait hij een ieder met een andere opinie neer met zijn triomfantelijk gelijk. Wat hier aan vast publiek overblijft heeft een dikke huid of is het met hem eens. De rest is met stille trom vertrokken uit deze heksenjacht. Ach Moor, leer weer relativeren en besef toch eens dat hij die zonder zonde is...

Dus helaas Hiz, ook hier weer geen plaats voor melancholie en reflectie. De lust is me als zo vaak de laaste maand ontnomen. Ik verbijt het tot nu toe in stilte maar betreur het wel. Jammer voor Fok en zo anders dan de eerste maand toen we allemaal nog openminded de waarheid zochten, de degens vrolijk kruisten, en daarbij soms tot stilistische hoogstandjes kwamen. Aan die dagen zal ik met weemoed terugdenken....

Here we are now, entertain us.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')