Bejubelt en verguist, de meningen lopen er over uiteen maar de liefhebbers zijn het er meestal wel over eens dat de kwaliteit en smaak van gekochte Filet Americain vaak te wensen over laat en dat de aankoop een soort russische roulette is want het ziet er doorgaans altijd hetzelfde uit maar eenmaal een hap van je bammetje en je weet 't; this one suck's, bigtime.
Bij een hele goede slager wil het nog wel eens echt lekker zijn met verse tartaar en echte mayo maar doorgaans is het vrij miserabel gesteld met de kwaliteit van vooral het vlees wat meestal gemaskeerd word door het zeeeeer fijn te vermalen en veel paprika te gebruiken om het toch nog enigszins sappig en rood te laten lijken.
Dieptepunt voor mij was toch weer laatst mijn gok met fa van de C1000 ( 2x geprobeert) en helaas had ik met beide bakjes het na 1 broodje al er al mee gehad; gadver
Ik wist niet dat het (kennelijk) wettelijk is toegestaan om zo'n enorme hoeveelheid bindweefsel in fa te verwerken.
bindweefsel zijn die "zeentjes" die wel eens tussen je tanden blijven hangen maar als je ze maar fijn genoeg vermaalt gebeurt dat niet en dat hebben ze kennelijk ook bij de c1000 ontdekt
Die van de AH is doorgaans wel goed van smaak maar ook hier weer veel te fijn gemalen waardoor het meer een soort boterham pasta is met de structuur van pindakaas
Anyway: daarna was ik die russische roulette zat en besloot voortaan mijn fa zelf te gaan maken maar dat is toch niet zo eenvoudig als het lijkt aangezien de kruidenmix die er voor gebruikt word niet voor consumenten beschikbaar is.
Je vervalt dan in recepten zoeken en proberen en een paar kilo tartaar verder kan ik jullie melden; dat valt nog niet mee om de verhoudingen een beetje juist te krijgen.
wat ik zelf gemaakt had was niet beroerd en zeker lekker maar toch niet datgene wat ik zoek.
Dus...
Ik heb Verstegen"s Kruiden en Specerijen handel aangeschreven met de vraag of ze willen overwegen om Filet Americain kruiden in hun assortie voor de consument op te nemen.
ik kreeg een vriendelijk mailtje terug dat het eigenlijk een "slagers product" is en derhalve niet beschikbaar voor consumenten.
Nu sta ik op het punt om een mailtje terug te sturen met de vraag of ze dat wel eens onderzocht hebben want mijn gok is dat het wel een een bestseller zou kunnen zijn want ik ken zo veel mensen die wel hun eigen fa zouden willen maken maar ook tegen dat kruiden probleem aan lopen.
Als je de kruiden kant en klaar zou hebben is het een makkie; tartaar+mayo+kruiden=FA
En als de tartaar maar goed vers is kun je fa goed invriezen
Natuurlijk kun je daarna verder gaan toevoegen met je eigen ideen(kappertjes
, groene pepertjes
enz enz) maar je hebt dan iig een goede en lekkere basis die niet al te moeilijk te maken is.
Ik wil in dat mailtje verwijzen naar dit forum om ze eens wat reacties te laten van consumenten die zo'n mix op prijs zouden stellen...
Dus....
reageer maar en laat ze zien dat ook jij wel je eigen Filet Americain zou willen maken