abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 24 april 2009 @ 00:01:54 #1
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_68323762
Bejubelt en verguist, de meningen lopen er over uiteen maar de liefhebbers zijn het er meestal wel over eens dat de kwaliteit en smaak van gekochte Filet Americain vaak te wensen over laat en dat de aankoop een soort russische roulette is want het ziet er doorgaans altijd hetzelfde uit maar eenmaal een hap van je bammetje en je weet 't; this one suck's, bigtime.

Bij een hele goede slager wil het nog wel eens echt lekker zijn met verse tartaar en echte mayo maar doorgaans is het vrij miserabel gesteld met de kwaliteit van vooral het vlees wat meestal gemaskeerd word door het zeeeeer fijn te vermalen en veel paprika te gebruiken om het toch nog enigszins sappig en rood te laten lijken.

Dieptepunt voor mij was toch weer laatst mijn gok met fa van de C1000 ( 2x geprobeert) en helaas had ik met beide bakjes het na 1 broodje al er al mee gehad; gadver
Ik wist niet dat het (kennelijk) wettelijk is toegestaan om zo'n enorme hoeveelheid bindweefsel in fa te verwerken.
bindweefsel zijn die "zeentjes" die wel eens tussen je tanden blijven hangen maar als je ze maar fijn genoeg vermaalt gebeurt dat niet en dat hebben ze kennelijk ook bij de c1000 ontdekt

Die van de AH is doorgaans wel goed van smaak maar ook hier weer veel te fijn gemalen waardoor het meer een soort boterham pasta is met de structuur van pindakaas

Anyway: daarna was ik die russische roulette zat en besloot voortaan mijn fa zelf te gaan maken maar dat is toch niet zo eenvoudig als het lijkt aangezien de kruidenmix die er voor gebruikt word niet voor consumenten beschikbaar is.
Je vervalt dan in recepten zoeken en proberen en een paar kilo tartaar verder kan ik jullie melden; dat valt nog niet mee om de verhoudingen een beetje juist te krijgen.
wat ik zelf gemaakt had was niet beroerd en zeker lekker maar toch niet datgene wat ik zoek.

Dus...
Ik heb Verstegen"s Kruiden en Specerijen handel aangeschreven met de vraag of ze willen overwegen om Filet Americain kruiden in hun assortie voor de consument op te nemen.
ik kreeg een vriendelijk mailtje terug dat het eigenlijk een "slagers product" is en derhalve niet beschikbaar voor consumenten.

Nu sta ik op het punt om een mailtje terug te sturen met de vraag of ze dat wel eens onderzocht hebben want mijn gok is dat het wel een een bestseller zou kunnen zijn want ik ken zo veel mensen die wel hun eigen fa zouden willen maken maar ook tegen dat kruiden probleem aan lopen.
Als je de kruiden kant en klaar zou hebben is het een makkie; tartaar+mayo+kruiden=FA
En als de tartaar maar goed vers is kun je fa goed invriezen
Natuurlijk kun je daarna verder gaan toevoegen met je eigen ideen(kappertjes , groene pepertjes enz enz) maar je hebt dan iig een goede en lekkere basis die niet al te moeilijk te maken is.

Ik wil in dat mailtje verwijzen naar dit forum om ze eens wat reacties te laten van consumenten die zo'n mix op prijs zouden stellen...
Dus....

reageer maar en laat ze zien dat ook jij wel je eigen Filet Americain zou willen maken
  vrijdag 24 april 2009 @ 00:05:33 #2
243159 Lundegaard
You're darned tootin'
pi_68323838
Filet American heerst, mits goed klaargemaakt natuurlijk. Helaas is dat 9 van de 10 keer gewoon kut als je het in een super koopt.
Ik eet het enkel nog maar als ik eens chique lunch ergens. Niet vaak dus.
pi_68323867
ik hoor het wel als je een goed recept hebt
  vrijdag 24 april 2009 @ 00:08:28 #4
155016 Pien85
Manipulatief kutwijf
pi_68323914
Super idee! Hopen dat stegeman Verstegen het op neemt! De fa die je in de supermarkt vind is vaak niet echt je van het En zelf maken is gewoon echt lastig... Ik wil een kruidenmix!

[ Bericht 3% gewijzigd door Pien85 op 24-04-2009 00:47:15 ]
En ze leefde nog lang en... Nou gewoon met ups en downs.
  vrijdag 24 april 2009 @ 00:17:07 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_68324107
Ik heb het een tijdje terug zelf gemaakt en was helemaal niet tevreden met het resultaat, maar ik kan je ook vertellen dat ik niet geinteresseerd zou zijn in een kant-en-klaar kruidenmengsel van Stegeman. Laat ze maar gewoon het recept geven, dan wil ik het misschien wel eens proberen...
pi_68324164
Juist als er een kruidenmix van zou zijn zou ik het proberen om zelf te maken!
  vrijdag 24 april 2009 @ 00:34:14 #8
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_68324429
Uhm, het is Verstegen en geen Stegeman.
Verstegen kruiden is wat je op dit moment in 9 van tien supermarkten ziet hangen aan het kruidenrek.
Daarvoor was het Silvo maar die is verdwenen als sneeuw voor de zon. (net zoals McCormick kruiden )
Ik heb in mijn slager's verleden veel met verstegen kruiden gewerkt en ben daar dan ook wat meer van overtuigt dan van de voormalige silvo potjes, vooral de Selecta is zo'n wereldmix van ze voor het maken van verse worst,slavinken,blinde enz,enz ; rauw gehakt op brood,beetje selecta derop

@RobinOok ;Dat recept krijg je natuurlijk nooit en als je het wel zou krijgen loop je tegen een praktisch probleem aan; ik kan me vaag herinneren uit mijn slager's tijd lang geleden dat zo'n mix bestaat uit tientallen ingredienten waaronder een aantal aardig exotische die je buiten dat ene gebruik waarschijnlijk nooit meer gebruikt om nog maar niet te spreken van het gegoogel met de hoeveelheden, als je uitgaat van teelepeltjes oid zit je er al gauw behoorlijk wat naast en pakt de smaak toch weer net niet uit zoals je gedacht had.
Zoek maar eens op shoarma kruiden en je vind op fora overwegend dit idee:
1/2 thee. zwarte peper.
1/2 theel. komijnzaad.
1/2 theel. korianderzaad.
1/2 theel. piment.
1/2 theel. paprikapoeder.
1/2 thhel gemberpoeder.
1/2 theel. cayennepeper.
1/2 theel. kaneel.
1/2 theel. nootmuskaat.
1/2 theel. kurkuma (koenjit).
1/2 theel. knoflookpoeder.
1/2 theel. selderieblad.
1/2 theel. peterselie.
1/2 theel. zout.

Met daaronder meestal diverse posts die zeggen dat het niet vies is maar eigenlijk niet naar shoarma smaakt....

[ Bericht 2% gewijzigd door robber57 op 25-04-2009 13:09:36 ]
pi_68324932
Ik weet nog wel dat het bij onze "buurtsuper" zelf nog gedraaid werd, dus de vlees resten door de molen en dan de "saus" er door, goddelijk. Maar nu enkel nog de versie die 9 van de 10 supermarkten heeft
  vrijdag 24 april 2009 @ 01:33:07 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_68325003
Ik vind de filet americain van appie eigenlijk gewoon niet meer lekker. Ik eet het nog wel, maar ik wil gewoon het liefste een paar jaar terug in smaak. Maar ja, dat gaat natuurlijk nooit meer lukken, dus dan moet je het zelf maken. En dat vind ik dus nog niet eens zo'n probleem, ware het niet dat ik wel die typische "filet americainsmaak" wil en niet die rauwe tartaar met kappertjessmaak of zo.

Enneuh, ik heb al in geen jaren shoarma bij een shoarmaboer gegeten, maar ik zou toch denken dat die smaak echt supermakkelijk thuis na te maken en/of te verbeteren is.
  vrijdag 24 april 2009 @ 01:43:56 #11
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_68325091
Als ik het goed heb gaat er ook ketchup door de FA
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_68325103
ik vond die van de AH altijd wel lekker, die met pesto.
maar eigenlijk mag ik het niet

echt heel lang geleden dat ik dat voor het laatst heb gegeten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_68349388
200 gr tartaar (of rundergehakt)
1 el mayonaise
1 el tomaten ketchup
2 el olie
2 tl citroensap
1 tl mosterd
4 druppels worchestershiresaus
zout en peper naar smaak

optioneel:
kappertjes
augurkjes (fijngesneden)
ui (fijngesnipperd)
pesto

De bereidingswijze is eigenlijk heel erg simpel. Meng alle ingredienten gewoon heel erg goed door elkaar (kan evt. in een blender) en laat het even staan, zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen
  vrijdag 24 april 2009 @ 21:14:56 #14
109363 Angeliquetje
Cute Angels in the Sky
pi_68349912
T is wel lekker maar toch heeft wilders gelijk met het feit dat marokkanen steeds meer in het nieuws komen!
pi_68350387
Waarom vraag je niet aan een slager die het nog zelf maakt of je van hem niet wat kruidenmix kan kopen?
Life is too short not to have fun
  vrijdag 24 april 2009 @ 21:56:44 #16
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_68351594
quote:
Op vrijdag 24 april 2009 21:01 schreef Trusten het volgende:
200 gr tartaar (of rundergehakt)
1 el mayonaise
1 el tomaten ketchup
2 el olie
2 tl citroensap
1 tl mosterd
4 druppels worchestershiresaus
zout en peper naar smaak

optioneel:
kappertjes
augurkjes (fijngesneden)
ui (fijngesnipperd)
pesto

De bereidingswijze is eigenlijk heel erg simpel. Meng alle ingredienten gewoon heel erg goed door elkaar (kan evt. in een blender) en laat het even staan, zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen
dat is "Belgische Prepare Americain" en wat anders dan de fa zoals wij hem kennen...
  vrijdag 24 april 2009 @ 22:03:40 #17
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_68351933
Dat wil ik ook nog wel eens doen, zelf filet américain maken. Rauw vlees.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 24 april 2009 @ 22:07:41 #18
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_68352093
Achja, je moet toch ergens aan doodgaan. Doet mijn ook maar zo'n zakje.
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  Moderator vrijdag 24 april 2009 @ 22:20:50 #19
9859 crew  Karina
Woman
pi_68352643
Die van de supermarkt lust ik niet, ziet er zo raar uit altijd, zo oranje. Ik ga het toch weer eens bij de slager halen, bij mij in de buurt zit nog zo'n ouderwetse slager, ik denk dat hij wel lekkere Filet heeft.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  vrijdag 24 april 2009 @ 22:36:30 #20
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_68353209
Wat ben ik blij met de ambachtelijke slager hier in de buurt

Had het recept iet aangepast en speciaal voor diegene die het oude recept lekkerder vonden maakt hij nu ieder weekend een portie oude stijl
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_68353320
quote:
Op vrijdag 24 april 2009 00:34 schreef robber57 het volgende:

1/2 thee. zwarte peper.
1/2 theel. komijnzaad.
1/2 theel. korianderzaad.
1/2 theel. piment.
1/2 theel. paprikapoeder.
1/2 thhel gemberpoeder.
1/2 theel. cayennepeper.
1/2 theel. kaneel.
1/2 theel. nootmuskaat.
1/2 theel. kurkuma (koenjit).
1/2 theel. knoflookpoeder.
1/2 theel. selderieblad.
1/2 theel. peterselie.
1/2 theel. zout.
14 keer de helft bedoel je?
Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
  Redactie Frontpage vrijdag 24 april 2009 @ 22:40:29 #22
197197 Moozze
Plugged
pi_68353356
De keurslager hier heeft echt hele lekkere! Na een paar dagen verkleurd het wel en ziet het er niet meer helemaal goed uit maar het smaakt nog best en kan nog prima. Dan niet te lang meer laten staan natuurlijk...
pi_68360948
Als er nou iemand met een Hanos kaart zo slim is een hele zooi kruiden in te kopen (wat dus meestal kilo verpakkingen zijn) en dat verpakt in kleinere hoeveelheden en dan ook nog een webwinkeltje opent... dat moet toch een leuk handeltje opleveren?

Anyways, ik ben ook erg geïnteresseerd in professionele kruiden..
[an error occurred while processing this directive]
  zaterdag 25 april 2009 @ 10:34:18 #24
165237 Leef
Sunny side up!
pi_68361245
Ik heb het hier al eens eerder gepost, maar een poosje geleden had ik een bakje filet van de AH in de ijskast staan, en honger.. toen heb ik dat hele bakje in een keer leeggegeten met een paar broodjes. Toen ik het ophad, keek ik op het doosje. Oeps, tenminste houdbaar tot - een MAAND geleden.
Ik denk: okee zet je schrap voor een week op de wc met een emmer voor je. Maar er gebeurde helemaal niks..
Het rook prima, zag er normaal uit, smaakte ok

Het had weliswaar al die tijd gekoeld gestaan, maar toch ik weet niet wat ik ervan moet denken qua conserveringsmiddelen en andere toevoegingen, als rauw vlees zo lang goed blijft
  zaterdag 25 april 2009 @ 10:36:00 #25
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_68361280
quote:
Op zaterdag 25 april 2009 10:34 schreef Leef het volgende:
Ik heb het hier al eens eerder gepost, maar een poosje geleden had ik een bakje filet van de AH in de ijskast staan, en honger.. toen heb ik dat hele bakje in een keer leeggegeten met een paar broodjes. Toen ik het ophad, keek ik op het doosje. Oeps, tenminste houdbaar tot - een MAAND geleden.
Ik denk: okee zet je schrap voor een week op de wc met een emmer voor je. Maar er gebeurde helemaal niks..
Het rook prima, zag er normaal uit, smaakte ok

Het had weliswaar al die tijd gekoeld kan staan, maar toch ik weet niet wat ik ervan moet denken qua conserveringsmiddelen en andere toevoegingen, als rauw vlees zo lang goed blijft
Nou, sorry, maar ik heb van de week op mijn werk een bakje fa (ook AH) uit de koelkast weggegooid dat een maand over datum was en dat zag er bepaald niet ok uit. Het bakje stond op ontploffen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 25 april 2009 @ 12:52:01 #26
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_68364145
Ok, dank iig voor de reacties tot zo ver, ik heb het mailtje verstuurd, nu maar wachten.........
pi_68364297
in belgie hebben mijn ouders weleens die kruiden gekocht, dus probeer het daar eens.
pi_68364436
quote:
Op zaterdag 25 april 2009 13:00 schreef Byte_Me het volgende:
in belgie hebben mijn ouders weleens die kruiden gekocht, dus probeer het daar eens.
Goeie tip. Ik heb een tijdje op de hotelschool in Maastricht gewerkt, en daar werkte een Belgische docent die lid was van 1 of andere Vlaamse culinaire kring en daar ook stukjes voor schreef. Hun blaadje moest bij ons in de bieb komen, en ik kan me herinneren dat hij er een heel verhaal over filet A in had geschreven, inclusief recept. Helaas is de docent al lang met pensioen
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_68364550
tvp
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vyKfQkAWiH4&feature=related[/youtube]
  zaterdag 25 april 2009 @ 13:13:04 #30
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_68364570
Ja, zo'n "link" naar belgie krijg ik wel vaker maar wat de meeste mensen niet weten is dat Filet Americain (of Prepare Americain op zijn belgisch) in Belgie iets heel anders is dan de fa die je in nl in de super of bij de slager koopt.
Er zit iig geen paprika in en smaakt total anders dan datgene wat wij in nl kennen...
  zondag 26 april 2009 @ 11:23:21 #31
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68386067
Filet American

receptje zonder verstegen kruiden
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 27 april 2009 @ 18:48:48 #32
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_68431606
Toch maar een keer proberen zelf te maken. Maar ik wil eerst dat mensen wat recepten proberen, en die bevindingen hier posten voordat ik ga lopen knoeien
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  zondag 10 mei 2009 @ 10:29:50 #33
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68865197
quote:
Op maandag 27 april 2009 18:48 schreef RoodWitBlauw het volgende:
Toch maar een keer proberen zelf te maken. Maar ik wil eerst dat mensen wat recepten proberen, en die bevindingen hier posten voordat ik ga lopen knoeien
Probeer het zelf

Vandaag heb ik het zelf gemaakt, maar blijkt wel dat het een kwestie is van een aantal keer maken voordat het de juiste smaak is . Was niet 100% geslaagd maar is wel te eten.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 11 mei 2009 @ 21:20:44 #34
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_68919159
ff een update, of nou ja, eigenlijk niet: bij de fa Verstegen checken ze kennelijk niet erg vaak hun email want ik heb tot nu toe geen antwoord....

edit; mailtje nog maar een keer verstuurd...
  maandag 11 mei 2009 @ 21:37:46 #35
67385 ROG
Go on, say it.
pi_68919756
Tvp, lijkt me interessant!
  woensdag 13 mei 2009 @ 10:32:20 #36
165237 Leef
Sunny side up!
pi_68970529
quote:
Op maandag 11 mei 2009 21:20 schreef robber57 het volgende:
ff een update, of nou ja, eigenlijk niet: bij de fa Verstegen checken ze kennelijk niet erg vaak hun email want ik heb tot nu toe geen antwoord....

edit; mailtje nog maar een keer verstuurd...
Het zou denk ik goed kunnen dat ze je bij Verstegen expres negeren.
Een vriend van me heeft een kruidenmix bedacht om te gebruiken in zijn voedingsmiddelenbedrijf, die hij laat maken door Verstegen. Maar het recept wordt streng geheim gehouden, omringd door tig juridische clausules in het contract.
Misschien is dit ook een geheim recept, en dan zullen ze er dus niet te happig op zijn om het aan iedereen te vertellen..
  woensdag 13 mei 2009 @ 18:37:13 #37
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_68987163
Nou, zo geheim is het nou ook weer niet, nagenoeg iedere kruidenbakker heeft fa kruiden in zijn asortie.
Er zit natuurlijk wel verschil tussen de fabrikanten en een ieder heeft zo zijn eigen recept maar meer dan dat is het denk ik niet.

Ik zou ook andere fabrikanten kunnen gaan aanschrijven maar dat heeft een praktisch nadeel; in nagenoeg iedere super hangt verstegen en meer niet.
Als je dan dus uiteindelijk een ander zou vinden krijg je het probleem van de aanschaf want als je daar voor 45 KM naar 1 of ander gehucht moet rijden wordt het ook nix.
pi_68987447
quote:
Op zaterdag 25 april 2009 10:18 schreef bloatedface het volgende:
Als er nou iemand met een Hanos kaart zo slim is een hele zooi kruiden in te kopen (wat dus meestal kilo verpakkingen zijn) en dat verpakt in kleinere hoeveelheden en dan ook nog een webwinkeltje opent... dat moet toch een leuk handeltje opleveren?

Anyways, ik ben ook erg geïnteresseerd in professionele kruiden..
ik heb een hanos kaart hoor

ben best bereid daar wat kruiden voor iemand te halen, kom er wekelijks. wel vooraf betalen
pi_68987676
quote:
Op vrijdag 24 april 2009 01:33 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind de filet americain van appie eigenlijk gewoon niet meer lekker. Ik eet het nog wel, maar ik wil gewoon het liefste een paar jaar terug in smaak. Maar ja, dat gaat natuurlijk nooit meer lukken, dus dan moet je het zelf maken. En dat vind ik dus nog niet eens zo'n probleem, ware het niet dat ik wel die typische "filet americainsmaak" wil en niet die rauwe tartaar met kappertjessmaak of zo.

Enneuh, ik heb al in geen jaren shoarma bij een shoarmaboer gegeten, maar ik zou toch denken dat die smaak echt supermakkelijk thuis na te maken en/of te verbeteren is.
Filet americain van de AH is naar mijn smaak wel lekker, maar het heeft niets met filet americain te maken. Rode mayonaise is het meer.

Die van de Hema is trouwens erg lekker
  donderdag 14 mei 2009 @ 09:14:50 #40
165237 Leef
Sunny side up!
pi_69005063
Het recept van die kruidenmixen vind ik wel erg interessant. Zolang het maar niet dat geeft-licht-in-het-donker recept van AH is..
pi_69007097
tvp!

Bij ons in Utrecht zit een ouderwetse kruidenzaak (Ambraham Mostert, achter in het neude). , het zou best eens kunnen zijn dat ze daar fa kruiden verkopen...... ik check het binnenkort wel even!

Ik ga die belgische fa ook eens maken, ziet er ook lekker uit
pi_69007559
Waarom zou je niet zelf wat experimenteren met een kruidenmengsel? Lijkt me zo onzinnig om exact dezelfde smaak uit de supermarkt na te maken. Sowieso betaal je echt veel te veel voor kruidenmengsels. Je betaalt een paar euro voor een paar gram zout en peper. Eigenlijk een geniale zet van kruidenfabrikanten.
  donderdag 14 mei 2009 @ 10:44:39 #43
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_69007599
Ik haal hem hier in Maastricht gewoon kant en klaar bij de keurslager, niks mis mee, dus ik hoef niet persé zelf te knoeien.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_69068260
quote:
Op donderdag 14 mei 2009 10:43 schreef Noork het volgende:
Waarom zou je niet zelf wat experimenteren met een kruidenmengsel? Lijkt me zo onzinnig om exact dezelfde smaak uit de supermarkt na te maken. Sowieso betaal je echt veel te veel voor kruidenmengsels. Je betaalt een paar euro voor een paar gram zout en peper. Eigenlijk een geniale zet van kruidenfabrikanten.
Dat vroeg ik mij stilletjes in mijn achterhoofd ook al af ja. Veel meer dan ui, knoflook, zout, peper, en paprikapoeder zal er niet inzitten denk ik ?
  vrijdag 15 mei 2009 @ 20:31:47 #45
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_69068505
quote:
Op vrijdag 24 april 2009 00:34 schreef robber57 het volgende:
Daarvoor was het Silvo maar die is verdwenen als sneeuw voor de zon. (net zoals McCormick kruiden )
Silvo is al een aantal jaar onderdeel van McCormick. En volgens mij zie ik nog wel eens Silvo kruiden in de supermarkt, maar kan het mis hebben, ik let er nooit specifiek op.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
  zondag 24 mei 2009 @ 13:47:54 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_69349529
Ik heb vandaag nog maar weer eens een poging gewaagd en was helemaal niet ontevreden! Heb het vrij simpel gehouden en dat beviel eigenlijk best goed.



Recept is wel zo'n beetje zoals overal al gezegd wordt, maar ik schrijf het voor de vollegdigheid toch maar even exact uit: (eetlepel = 15ml en theelepel = 5 ml)

155 gram biefstuk (gewoon eentje van appie, was aanbieding deze week)
2 eetlepels mayonaise (kewpie, in dit geval)
1 eetlepel paprikapoeder
1/4 theelepel zout
flinke snuf peper (4-seizoenen)
snufje kerriepoeder (kerrie djawa)
snufje cayennepeper
10 druppels worcestersauce

De biefstuk alvast in blokjes snijden, dan alles in de keukenmachine/blender en best lang blenderen, want je wilt geen stukjes, het moet echt helemaal stukgeblenderd.
  zondag 24 mei 2009 @ 13:55:10 #47
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_69349767
Ziet er goed uit!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_69349836
Filet americain
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  maandag 25 mei 2009 @ 18:46:21 #49
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_69390635
Geen mosterd?
  maandag 25 mei 2009 @ 21:51:57 #50
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_69398377
Zucht....
Verstegen laat niets van zich horen, ik denk dat ik eens ga proberen te bellen, in het mailtje stond een tel nummer, dus dan maar dat proberen

Ondertussen begon mijn maag nav dit topique toch wel weer erg te knorren en dus hup naar de appie voor biefstuk enzo.
Weer een keer geprobeert en alhoewel het ook deze keer niet beroerd was en ook weer beter dan de vorige keer; het is het net niet, het is het eigenlijk helemaal niet, het is ruk (drinkt nu 3 glazen koude melk om het teveel aan chili weg te spoelen, ik had een "vers" potje chili gekocht van een ander merk en kennelijk is die nogal pittig )
Bovendien is Heerhugowaard zo'n pauper dorp geworden dat je nergens meer Wasa sesam knackebrod kan kopen , dus de krackers smaakten ook al funky

Wel weer een tipje; als je eigen FA niet sappig genoeg is: GEEN extra Mayo toevoegen maar zonnebloem olie!(=smaak neutraal) of voor de die-hards natuurlijk gewoon 2 rauwe eieren erdoor

[ Bericht 1% gewijzigd door robber57 op 25-05-2009 22:01:33 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')