quote:Op woensdag 6 mei 2009 16:00 schreef Filiassi_Jane het volgende:
Vraag 1: Die vormeieren, worden die met bakjes gemaakt (ja, ik snap dat ze niet zo uit een kip komen )? Zijn dat die bakjes die bij Sylvana in de blauwe bak onderin zitten? Kwestie van eitje erin breken, bakje dicht en dan?
Ja, dat zijn idd die vormeieren die ik in die blauwe doos heb zitten. je kookt een ei, pelt hem, doet hem erin en legt hem 10 minuten in de koelkast
Vraag 2: Hoe lang zijn jullie gemiddeld bezig met een Bento met veel figuurtjes (rijst, eieren, die zwarte dingetjes waarvan ik zag dat iemand die in een medicijnendoosje bewaarde)? Ik vind het er allemaal wel heel erg leuk uitzien en het lijkt me wel grappig om mijn vriend een keer een Bento (of een namaak-Bento) mee te geven met allemaal veel te schattige dingen erin Maar ik heb eigenlijk weinig tijd om er uren mee bezig te zijn...
Met die van van de week ben ik zo'n 20-30 minuten mee bezig geweest. Als ik een simpele bento maak ben ik iets minder tijd kwijt, 10-15 minuten en als ik een hele uitgebreide maak ben ik zo'n 40-45 minuten kwijt.
Vraag 3: Zijn de meeste dingen de avond van tevoren te maken en te bewaren in de koelkast? Wat moet je niet doen en wat kan wel makkelijk?
Ja, het meeste kun je wel gewoon van te voren klaarmaken en in de koelkast zetten. Alleen bij vochtige groentes, zoals komkommer en tomaat moet je wel opletten dat je scheidingswandjes gebruik ofzo, zodat het vocht niet in de rest van je bento komt.
Ik heb al meer dan 1.5 week geen internet thuis, dus ga vanmiddag wel een bento maken, maar als ik thuis nog geen internet heb, komen de foto's morgen pas als ik weer bij mn vriend ben
Eet smakelijk iedereen
Ik denk dat mijn zus dit ook wel heel leuk vindt: die heeft ruim een jaar in Zuid-Korea gewoond en ze hebben daar ook allemaal uber-schattige dingen, dus ze heeft een hoop uber-schattige dingen meegenomen die misschien ook wel voor Bento te gebruiken zijn
Je bedoelt Ching-He Huang!quote:Op woensdag 6 mei 2009 16:00 schreef Filiassi_Jane het volgende:
Even wat vraagjes Ik heb zelf nog nooit gebento'd (of zou dat met een t zijn?), wel ooit bij een kookprogramma op RTL4 gezien (Aziatisch meisje/vrouw die in de oude keuken van Jamie Oliver kookte volgens mij, haha), maar dat was volgens mij ook lang niet zo schattig als de foto's hier.
Chell, dan is de officiële bento juist ideaal voor jou!quote:Op donderdag 7 mei 2009 13:43 schreef Chell het volgende:
Ik heb bij Kruidvat zo'n lunchbakje gekocht voor 1.99 Tis wel geen bentobox, maar dan kan ik iig wel vast een beetje beginnen met gezonde dingetjes meenemen
Vanaf vandaag slik ik medicijnen die de eetlust onderdrukken, dus ik moet sowieso wat meer opletten dat ik wel voldoende blijf eten (hoewel er wel een kilo of 30 af mag, dus wat dat betreft )
Sterkte ermee. Eén van de redenen dat ik na twee jaar helemaal ben gestopt met Ritalin en Concerta is dat het mijn plezier in eten behoorlijk verpestte, terwijl ik zó vréselijk veel van eten en koken hou!quote:Op donderdag 7 mei 2009 13:43 schreef Chell het volgende:
Ik heb bij Kruidvat zo'n lunchbakje gekocht voor 1.99 Tis wel geen bentobox, maar dan kan ik iig wel vast een beetje beginnen met gezonde dingetjes meenemen
Vanaf vandaag slik ik medicijnen die de eetlust onderdrukken, dus ik moet sowieso wat meer opletten dat ik wel voldoende blijf eten (hoewel er wel een kilo of 30 af mag, dus wat dat betreft )
Die ja! Ik vond die Bento-aflevering wel leuk om te zien, maar ik vind haar een beetje te rustig/sloom, zeker in vergelijking met Jamie Oliver ( )quote:Op donderdag 7 mei 2009 10:37 schreef Guppyfriend het volgende:
[..]
Je bedoelt Ching-He Huang!
[ afbeelding ]
Ik ben fan!
Ja zoiets Of gewoon met een plaatje, dat is ook leuk.quote:Op donderdag 7 mei 2009 15:22 schreef Amthezia het volgende:
[ afbeelding ]
Zoiets?? Ik kon de verleiding gewoon niet weerstaan *drool*
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |