Hahha nee, hij vond het wel prima! En hij heeft zijn collega's zitten stangen met: "Hebben jullie mijn bakje wel gezien, volgens mij moeten jullie nog even opmerkingen maken
"
Ik vond de risotto er ook heel mooi uitzien! Op mijn website staat zelfs nog een extra foto, gewoon omdat het er jummie uitziet
Mijn recept is:
Ter voorbereiding (voor 2 personen)
- dep 2 zalmfilets droog, en peper/zout ze
- maak een citroen goed schoon, rasp de schil totdat het geel er vanaf is, niet verder raspen, het wit is beetje bitter
- citroen uitpersen
- lenteuitjes snijden
- klein flesje witte droge wijn op kamertemperatuur (of 500ml heet water)
Koop risottorijst (bijv. bij de AH, daar zitten geen toevoegingen/kruiden bij)
Verwarm een wok, doe er beetje olie in. Doe daarna de risottorijst erbij en bak het even aan (halve minuut, mag niet bruin worden)
Doe daarna er een scheut water bij zodat het onder staat. Als het langzaam droogkookt voeg de wijn toe en nog meer water desnoods.
Ook mag de geraspte citroenschil erin en wat peper.
Dit is de truc, je moet leren wanneer de risotto bijna gaar is. Mijn trucje is dat je de korrels veeel groter ziet worden, en het word romiger (en desnoods even proeven of er geen harde kern meer in zit).
Regelmatig roeren is ook heel belangrijk!! Maar het gaat erom dat de risotto al het vocht langzaam opneemt, en dat het heel romig word.
Ergens in het midden van het risotto-kook proces gooi je een halve zak doperwtjes erbij (diepvries), meestal duurt het dan nog maar 5 minuten.
Rond dezelfde tijd bak ik de zalm goed aan, en houd ik het midden nog klein beetje rauw. Je kan hem iets verder bakken en de zalm ernaast serveren, maar wij halen hem een klein beetje los (in grote stukken) en mengen het door de risotto.
Aan tafel doe je er pas zout en peper overheen (zout kookt echt weg, proef je niks meer van als je het tijdens het koken erdoor heen doet). En de lenteuitjes en citroensap natuurlijk!
Het klinkt ingewikkeld, maar je moet er een beetje een gevoel bij krijgen, en dan is het heel makkelijk!!