abonnement Unibet Coolblue
pi_69396435
quote:
Op maandag 25 mei 2009 20:53 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Succes! Welke academie zit je?

Ontopic, ik heb natuurlijk bij de Xenos een hele berg sushi spul gekocht, maar ik ben met dit weer echt te lam om iets te doen Zeer slecht
St. Joost
(excuses voor slowchat )

Net bento gemaakt voor morgen, en ik heb met dit weer amper puf om ook maar iets te doen helaas. Dus hier was avondeten een tosti Waar natuurlijk geen verwerkbare leftovers van waren.
Het is vooral salade-achtige-bento geworden:



Boven: Bedje van ijsbergsla, daarop veldsla met rauwkost gemengd en mini stukjes brie, huzarensalade met een radijs-bloem en aan rechterkant flesje met yoghurt-dressing/dip.
Beneden: Walnoten, pitloze groene druiven, wortel, gedroogde cranberry's en prikkertjes voor druiven/random

Closer van bovenkant:
  Moderator maandag 25 mei 2009 @ 21:15:13 #277
155227 crew  Guppy
dus
pi_69396615
Wat tof, ik ben vorig jaar afgestudeerd in Den Bosch, dus ook AKV/St Joost

(excuus ook voor de slowchat )
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_69398844
quote:
Op maandag 25 mei 2009 21:15 schreef Guppyfriend het volgende:
Wat tof, ik ben vorig jaar afgestudeerd in Den Bosch, dus ook AKV/St Joost

(excuus ook voor de slowchat )
Zie pm, dat scheelt dit topic weer

En kheb zin in me bento, maar word nog wachten
pi_69407068
Een verrassings bento voor mijn lief:

Met spercieboontjes, tonijn, salade, ketchup, omelet hartjes.

Voor mij:



Japanse beef salade met venkel, spercieboontjes, tomaten. Het vlees is gemarineerd met gember, sake, mirin en sojasaus . Gevulde onigiri met tonijn en daarna in een omelet gewikkeld. Verder wat paprika en mozzerella.
  dinsdag 26 mei 2009 @ 11:46:29 #280
235382 tombolafan
-Miauw-fan
pi_69412648
Hallo allemaal,

ik lees al een tijdje (kwijlend) mee in dit topic, en ik wil zelf ook gaan bento'en... Nu kwam ik op ebay de volgende bento-box tegen:

Zijn er ervaren bento-makers die kunnen zeggen of dit een beetje een goede koop is?
advertentie
Alvast bedankt!!!
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_69415818
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 11:46 schreef tombolafan het volgende:
Hallo allemaal,

ik lees al een tijdje (kwijlend) mee in dit topic, en ik wil zelf ook gaan bento'en... Nu kwam ik op ebay de volgende bento-box tegen:
[ afbeelding ]
Zijn er ervaren bento-makers die kunnen zeggen of dit een beetje een goede koop is?
advertentie
Alvast bedankt!!!
Op pagina 10 van dit #6 topic heeft iemand die in het rood trouwens

Voor zover ik weet zijn ze ook hetzelfde formaat als de urara doosjes (komen veel voor, gele met bloem, rood met konijntje, blauw met libellen ) Zo'n formaat (ong 600ml) is vrij standaart.
Het is volgens mij een prima aankoop, zeker om mee te beginnen! Dit soort sets zijn meestal niet veel te duur te ofzo en je hebt er gelijk tasjes en wat assecoires bij. En ik moet zeggen dat zo'n thermo ding voor je flesje erbij erg handig is met warm weer! Gebruik ze zelf nu bijna constant Lekker koel drinken

Leuk setje
  dinsdag 26 mei 2009 @ 13:36:57 #282
235382 tombolafan
-Miauw-fan
pi_69416148
Dank je wel voor de reactie! Ik had hem niet als hetzelfde herkend, maar nu je het zegt... dat flessending is inderdaad handig, ik ga ook op zoek naar een thermosflesje oid die er in past om bijvoorbeeld soep mee te nemen... (ben gek op soep!!!) als hij koud kan houden zal hij toch ook wel warm houden?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_69417426
Zo dat is echt een heel mooi setje! Leuk al die extra tasje/doosjes erbij! Goede aankoop voor een beginner hoor! Ik weet niet of je het ook warm kan houden, ik heb er geen ervaring mee......
  dinsdag 26 mei 2009 @ 17:30:32 #284
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_69423992
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:32 schreef vahmpcat het volgende:
Nog over die tasjes, hoeveel zou et kosten zo'n tasje met van die voedselstofjes?
Ik vind ze toch wel erg leuk
Doel je op mijn post over dat ik ze wel zou willen maken?
Ik heb geen idee of ik dezelfde stofjes kan vinden, tot nu toe heb ik op de markt alleen aardbeienstofjes gevonden, geen andere etenswaren erop. Bovendien is het afhankelijk van hoeveel stof er nodig is, dus wat je precies wil... (qua grootte/vorm/sluiting/hengsel)
Geluk is een richting, geen punt
pi_69443100
Onze bento's vandaag!

Voor mijn liefje:

Mini ster koekjes, sla, omelet puzzel stukje, venkel salade (die zit onder het ei verstopt). Zalm-citroen risotto met een plukje basilicum.

Voor mij vandaag:

Zalm-citroen risotto, olijven, mini ster koekjes, sla, tomaatjes, omeletrolletjes en venkelsalade
  Moderator woensdag 27 mei 2009 @ 10:02:12 #286
155227 crew  Guppy
dus
pi_69445738
Ik zit te kwijlen bij je zalm-citroen risotto Heb je een recept?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_69446188
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 17:30 schreef Yvonnetje het volgende:

[..]

Doel je op mijn post over dat ik ze wel zou willen maken?
Ik heb geen idee of ik dezelfde stofjes kan vinden, tot nu toe heb ik op de markt alleen aardbeienstofjes gevonden, geen andere etenswaren erop. Bovendien is het afhankelijk van hoeveel stof er nodig is, dus wat je precies wil... (qua grootte/vorm/sluiting/hengsel)
Oh ok, ik heb geen flauw benul hoeveel stof erin zou gaan en wat voor patroon
Dus tja.

En ziet er lekker uit amthezia
Mooie kleurtjes ook zo allemaal ^.^ desondanks 1 bakje vol risotto toch variatie, lekker hoor!
Pakje vanuit jlist is onderweg *ongeduldig afwacht*
pi_69446422
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 06:09 schreef Amthezia het volgende:
Een verrassings bento voor mijn lief:

Die van jou vindt het niet erg om met een Hello Kitty bakje op zijn werk te verschijnen?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_69447803
Hahha nee, hij vond het wel prima! En hij heeft zijn collega's zitten stangen met: "Hebben jullie mijn bakje wel gezien, volgens mij moeten jullie nog even opmerkingen maken "

Ik vond de risotto er ook heel mooi uitzien! Op mijn website staat zelfs nog een extra foto, gewoon omdat het er jummie uitziet

Mijn recept is:

Ter voorbereiding (voor 2 personen)

- dep 2 zalmfilets droog, en peper/zout ze
- maak een citroen goed schoon, rasp de schil totdat het geel er vanaf is, niet verder raspen, het wit is beetje bitter
- citroen uitpersen
- lenteuitjes snijden
- klein flesje witte droge wijn op kamertemperatuur (of 500ml heet water)

Koop risottorijst (bijv. bij de AH, daar zitten geen toevoegingen/kruiden bij)
Verwarm een wok, doe er beetje olie in. Doe daarna de risottorijst erbij en bak het even aan (halve minuut, mag niet bruin worden)
Doe daarna er een scheut water bij zodat het onder staat. Als het langzaam droogkookt voeg de wijn toe en nog meer water desnoods.
Ook mag de geraspte citroenschil erin en wat peper.

Dit is de truc, je moet leren wanneer de risotto bijna gaar is. Mijn trucje is dat je de korrels veeel groter ziet worden, en het word romiger (en desnoods even proeven of er geen harde kern meer in zit).
Regelmatig roeren is ook heel belangrijk!! Maar het gaat erom dat de risotto al het vocht langzaam opneemt, en dat het heel romig word.

Ergens in het midden van het risotto-kook proces gooi je een halve zak doperwtjes erbij (diepvries), meestal duurt het dan nog maar 5 minuten.
Rond dezelfde tijd bak ik de zalm goed aan, en houd ik het midden nog klein beetje rauw. Je kan hem iets verder bakken en de zalm ernaast serveren, maar wij halen hem een klein beetje los (in grote stukken) en mengen het door de risotto.

Aan tafel doe je er pas zout en peper overheen (zout kookt echt weg, proef je niks meer van als je het tijdens het koken erdoor heen doet). En de lenteuitjes en citroensap natuurlijk!

Het klinkt ingewikkeld, maar je moet er een beetje een gevoel bij krijgen, en dan is het heel makkelijk!!
pi_69447833
(ik had recept geschreven voor risotto n00bs, dus vandaar het uitgebreide verhaal )
  woensdag 27 mei 2009 @ 11:13:07 #291
221912 minilot
Nancy boy
pi_69448153
En je risotto wordt nóg lekkerder wanneer je er, zodra de risotto klaar is, een klont boter en een hand geraspte Parmezaan doorheen roert en de boel nog even tien minuten met het deksel op de pan (maar niet meer op het vuur) laat rusten.
Maakt echt een wereld van verschil.

Ik heb overigens ook wel eens risotto mee in mijn bento, maar ik ben er stiekem toch niet zo kapot van. Ik vind de structuur van versgemaakte risotto heerlijk, maar na een kwartiertje wordt het al rap minder...
Let me see you stripped down to the bone
pi_69449285
@minilot..........hmm ik ben benieuwd! Ik ga het zo proberen

Deze citroen risotto vind ik juist zo lekker omdat hij superfris is, en naar citroen/lenteui/zalm smaakt.
Boter en kaas maken hem weer zwaarder en te romig naar mijn smaak! Als ik risotto met champignons maak doe ik er trouwens wel boter en kaas door, lekker!!!!!
pi_69451108
Was eigenlijk best lekker het is wat "harder" dan normaal, maar een beetje zoals onigiri rijst
Experiment = geslaagd! (en mijn collega's zitten heet jaloers te kijken dat ik zalm bij me heb *mhuahha*
  woensdag 27 mei 2009 @ 14:59:35 #294
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_69455477
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 10:17 schreef vahmpcat het volgende:

[..]

Oh ok, ik heb geen flauw benul hoeveel stof erin zou gaan en wat voor patroon
Dus tja.
Dat ligt er dus aan hoe groot je 'm wil, en of je bv. een strokenpatroon of quiltpatroon wil. Welke stof je aan de binnenkant wil speelt ook mee (effen is meestal goedkoper dan bedrukt)
Ik kan wel eens kijken of ik meer eetstofjes kan vinden, als je wil? Nu doe ik vrij veel met ruitjes-, stippen-, bloemen- en dus aardbeienstof
Geluk is een richting, geen punt
pi_69460513
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 14:59 schreef Yvonnetje het volgende:

[..]

Dat ligt er dus aan hoe groot je 'm wil, en of je bv. een strokenpatroon of quiltpatroon wil. Welke stof je aan de binnenkant wil speelt ook mee (effen is meestal goedkoper dan bedrukt)
Ik kan wel eens kijken of ik meer eetstofjes kan vinden, als je wil? Nu doe ik vrij veel met ruitjes-, stippen-, bloemen- en dus aardbeienstof
Aardbeienstofje lijkt me wel schattig ^.^
Maar heb voor in ieder geval deze maand mijn limiet bereikt wat ik mezelf toeliet aan bentospul uit te geven dus kan nu toch nog niet

Mijn bento van vanmiddag nog, latere post wegens haaaaast, had nog net tijd voor foto.
Ook iets grotere foto's wegens andere camera, want natuurlijk batterij leeg dus even andere camera uit tasje geslingerd snel


Links: Gemengde sla met rauwkost erdoor en radijs, babybell kaasje, aapje met yoghurtdressing.
Rechts: scheidingswandje ter decoratie, druiven en plakjes kiwi, octoprikkertje nog ergens tussen, walnoten en chocoballetjes met een hazelnoot erin


Dichte shot, en in het aardbeien dingetje zit nog van dat snoepspul. Het word een sausflesje na goed schoonmaken, leek me wel proberen waard
pi_69462757
Leuk idee zeg Vahmp!!! Zo'n aardbeienflesje ziet er errug lief uit! Ziet er sowieso allemaal weer jummie uit

Die totoro box is wat hoger dan de "normale" of niet?? Je kiwi steekt nog fier uit het bakje, daarom vraag ik het even
pi_69465015
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 18:39 schreef Amthezia het volgende:
Leuk idee zeg Vahmp!!! Zo'n aardbeienflesje ziet er errug lief uit! Ziet er sowieso allemaal weer jummie uit

Die totoro box is wat hoger dan de "normale" of niet?? Je kiwi steekt nog fier uit het bakje, daarom vraag ik het even
Ja ik vond het ook zo'n leuk flesje, dus is het proberen waard!
En voor de prijs van die dingen hoef je het niet te laten, kost bijna niets

En het bakje zelf is niets hoger, maar doordat er een doorzichtige click-on deksel op zit zit daar nog iets meer ruimte tussen dan normaal. Heb dus iets meer speling tussen bakje en deksel, wat ik maar al te graag gebruik in dit bakje. Als er normaliter iets uit me bakje steekt, dan is dat voor de foto om te laten zien wat erin zit, omdat het anders verstopt zit. Het heeft dan ruimte om "plat" gemaakt te worden tussen iets anders als bakje dicht moet

Net mijn bento alvast gemaakt voor morgen omdat het een leftover bento is.



Boven: Gedroogde cranberry's, pitloze witte druiven met prikkertjes, flesje yoghurtdressing, rauwkost met daarbovenop een babybell kaasje.
Onder: Leftover (zeer) pittige groene curry rijst, erop een bedje van champignons, met daarop een bloemetje van radijs/wortel. Boontjes scheidingswandje, wat blokjes kip, bakje met wortelstukjes.

Ik weet dat radijs waarschijnlijk niet zo goed gaat bij de rijst, maar zal dan ook gegeten worden met de rauwkost, vandaar dat er champignonnetjes onder liggen zodat de curry niet in de radijs trekt. Maar Ik moest er echt iets van kleur op fabriceren, anders vond ik die helft zo somber
  Moderator woensdag 27 mei 2009 @ 20:27:08 #298
155227 crew  Guppy
dus
pi_69466558
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 11:03 schreef Amthezia het volgende:
(ik had recept geschreven voor risotto n00bs, dus vandaar het uitgebreide verhaal )
Ik ben blij met het n00b verhaal hoor ik heb m opgeslagen in ieder geval en ga misschien van het weekend eens proberen
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_69479918
@Guppy, ok dat is mooi laat je nog weten gelukt is?

Vandaag mijn bentootje:



Er zit in: Salade, tomaatjes, tonijn, courgette. Tomaten vlinder op de aardappelsalade

Op mijn website heb ik een klein recept/verslagje/foto's neergezet hoe ik aardappelsalade maak.
  Moderator donderdag 28 mei 2009 @ 09:01:02 #300
155227 crew  Guppy
dus
pi_69480171
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 08:43 schreef Amthezia het volgende:
@Guppy, ok dat is mooi laat je nog weten gelukt is?

Vandaag mijn bentootje:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Er zit in: Salade, tomaatjes, tonijn, courgette. Tomaten vlinder op de aardappelsalade

Op mijn website heb ik een klein recept/verslagje/foto's neergezet hoe ik aardappelsalade maak.
Will do

Die van vandaag ziet er ook lekker uit!!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')