abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 6 mei 2009 @ 13:39:14 #226
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_68727903
quote:
Op dinsdag 5 mei 2009 18:43 schreef becky27 het volgende:
*uit lurkstand*

Davinia, heb je bij de befaamde dansschool in Delft gedanst?? Die bij het spoor?

*terug in lurkstand*
Ik heb wel heel vaak langs die school gelopen en gedacht dat ik me weer moest aanmelden, maar nee, ik heb in amsterdam gedanst.

Wat een indrukwekkende verhalen hierboven weer!
pffff, schokkend hoeveel families toch worden getroffen door die ***-ziekte...

[ Bericht 18% gewijzigd door DaviniaHR op 06-05-2009 13:44:29 ]
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_68732744
Mijsje, mooi verhaal geschreven.
Al is het verhaal zelf nogal heftig.

Zo zien we maar weer, het leven gaat niet altijd over rozen.
  woensdag 6 mei 2009 @ 19:06:20 #228
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_68741332
Mijsje, heel veel sterkte met je moeder in deze zware tijd. Fijn dat je er zo goed over kunt praten.
Een zwaar leven voor jou, maar je hebt je je er toch heel goed doorheen geslagen, dat is wat ik uit jouw verhaal echt meeneem.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_68741841
Wel een mooie lap tekst mijsje.
Ik vind het altijd zo moeilijk om te reageren op wat iemand mee heeft gemaakt.



En jij ook een mooi verhaal Ymme/emmy.
  woensdag 6 mei 2009 @ 19:30:11 #230
331 Merel
Be here now.
pi_68742376
Mijsje
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
  woensdag 6 mei 2009 @ 20:12:21 #231
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_68744163
quote:
Op woensdag 6 mei 2009 19:18 schreef MamsX het volgende:
Wel een mooie lap tekst mijsje.
Ik vind het altijd zo moeilijk om te reageren op wat iemand mee heeft gemaakt.
Dat heb ik dus ook idd. Soms kom ik niet verder dan 'goh zeg, jeetje wat een verhaal'. Maar dat voelt zo lauwtjes...

Mijsje
***
  woensdag 6 mei 2009 @ 20:42:45 #232
24188 Belana
kloon van belana
pi_68745524
ik heb alles weer bijgelezen...

bdankt allemaal, maar speciaal voor mijsje, veel sterkte de komende tijd
stormy waters...
sailin'
  woensdag 6 mei 2009 @ 21:02:38 #233
164686 _Bar_
Carpe Diem
pi_68746528
Mijsje
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_68747760
Ik heb ook een verhaal geschreven hoor

Hihi grapje.

Mijsje, ook van mij, nogmaals een en sterkte met alles.
En je weet het, pm-box staat altijd open voor jouw.
pi_68748692
dank jullie wel voor de lieve reacties! Ik ben heel erg benieuwd naar mijn opvolgster, ze heeft ondertussen gezegd dat ze het gaat doen.

MamsX en BE, ik kan me dat goed voorstellen hoor, en het geeft niks. Ik weet ook niet altijd wat te zeggen. dat maakt ook niet uit. jullie reageren, en dat is al genoeg.

Ymme, dat geld ook voor jou bij mijn pmbox hoor!
  woensdag 6 mei 2009 @ 22:12:18 #236
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_68750171
Even een tvp. ik moet nog zoveel lezen kom ik ineens achter
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  woensdag 6 mei 2009 @ 23:10:20 #237
100412 mefke79
komt goed!
pi_68753747
En die opvolgster ben ik dus. Het verhaal is al af, maar ik wil em morgen nog effe goed doorlezen, dus dat wordt een dagje wachten. En ik moet nog heel dit topic door om te kijken of mijn beoogde opvolger al aan de beurt geweest is...tot morgen dus!
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_68754433
Mefke, ik dacht je verhaal staat er!
De OP kan je al helpen met wie er aan de beurt zijn geweest... alleen inderdaad even scrollen, want de laatsten zijn nog niet aan de OP toegevoegd... ik wacht morgen even af!
pi_68771883
Ymme en Mijsje bedankt voor jullie verhaal. Ik heb het in 1 adem zitten lezen.
  † In Memoriam † donderdag 7 mei 2009 @ 16:05:09 #240
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_68775675
hè mijsje toch
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
How fragile we are
  donderdag 7 mei 2009 @ 18:30:17 #241
100412 mefke79
komt goed!
pi_68780552
Goed, Mefke dus. Ik heb ‘iets met communicatie’ als beroep, dus ik zal me proberen in te houden en er geen lap tekst van te maken.

Geboren en getogen in een klein dorpje in het Brabantse land, ergens bij de Maas in de buurt. Ik heb daar op zich een leuke jeugd gehad, maar zou er zelf nooit kinderen willen opvoeden. Een kleine school, kleine klassen en iedereen kent elkaar. Dus met het minste of geringste ‘gebrek’ val je op en dat heb ik geweten. De combi van een enorme overbeet (of hazetanden, zoals wij het noemden) en slissen zorgde ervoor dat ik op mijn achtste al een beugel had. Zo’n buitenboordmodel en zo’n binnending. Los van het feit dat het niet hielp tegen het slissen, was ik daarmee het mikpunt van de groep. En ik kan veel hebben, maar uiteindelijk sloeg ik er op, letterlijk. En dat is dan weer minder handig, want juist dat zien leraren dan. Al met al was deze periode goed voor menig driftbui, flink wat stress en het begin van het telkens hoger leggen van de lat voor mezelf. Als ik maar dit doe of dat, dan vinden anderen me wel leuk/lief/aardig, dat idee.
De middelbare school stond gelukkig niet meer in het dorpje en was het uurtje fietsen meer dan waard. Ik heb daar een heerlijke tijd gehad, al waren de eerste jaren moeilijk. Langzaam vond ik mijn plekje. Ergens in die tijd werd ook nog ontdekt dat ik licht dyslectisch ben, al zou je dat niet zeggen van een boekenwurm als ik. Dingen letterlijk uit mijn hoofd leren kan ik niet, woordjes leren is een ramp. Ik ‘zie’ de rijtjes bij Franse les nog voor me, rechts het Franse woord, links het Nederlandse. Ik kon vertellen waar het woord stond, zag de woorden eromheen, maar de letterlijke vertaling, geen idee.
Taal begrijpen is daarentegen geen enkel probleem. Spellingsregels zeggen me weinig, maar ik ‘voel’ wel aan als iets niet klopt, kan alleen soms lastig aangeven waarom dan niet. Het werkt dus gewoon een beetje anders dan normaal, ik denk in beelden, anderen denken in letters. Voordeel is dat ik een kei ben in de weg vinden en onthouden, ik zie de route letterlijk voor me. Wat rechts en links is, vaak geen idee, maar vertrouw maar op de gebaren van mijn handen, die kloppen altijd.

Na HAVO en VWO een universitaire studie gedaan op communicatiegebied en die, tegen al mijn verwachtingen in, makkelijk doorlopen. Wel moest ik er voor zorgen dat ik meer dan genoeg te doen had, anders deed ik letterlijk niets. Hele dagen niets. In die tijd ook op kamers gewoond in een gezellig huis en daar nog meer voor mezelf leren opkomen. Ook weer veel van geleerd.
Na vijf jaar op mezelf, voor mijn eerste baan tijdelijk terugverhuisd naar mijn ouders. Dat viel vies tegen. Terwijl ik een huis voor mezelf aan het zoeken was, ‘vond’ ik mijn huidige man op internet, via een datingsite. Die inschrijving daarop was een weddenschap, maar hij pakte goed uit, dus mij hoor je er niet meer over. Al vrij snel woonden we samen, na vier jaar trouwden we en in augustus 2007 gooiden we mijn pil overboord. April 2008 bleek ik zwanger, eind juni bleek het al drie weken mis en kreeg ik uiteindelijk een curettage. Uiteindelijk bleek ik begin dit jaar weer zwanger, joepie!
Tot zover de samenvatting van 30 jaar door het leven gaan als Mefke.

Dan nog even wat feitjes:
Hobby’s : lezen, lezen en lezen. Alles wat los en vast zit en in hoog tempo. En ik ben een nieuwsjunkie, altijd even kijken wat er nu weer gebeurd is. Gevolg: mijn hoofd zit vol nutteloze feitjes waar je alleen wat aan hebt als je Triviant wilt winnen. En ik luister graag een muziekje, was fervent Lowlandsganger en heb bergen cd’s en mp3s. Dat loopt uiteen van Abba tot Zita Swoon en van Lais, Gerard van Maasakkers en Queen tot aan Faithless. Daarnaast mag ik graag een stukkie wandelen, ben ik een waterrat en verliefd op mijn spiegelreflex. En ik vind mezelf redelijk creatief, wat soms frustrerend is, omdat iets nooit zo mooi wordt als ik het bedacht had. Lang leven mijn pietluttige en zeer handige man, die kan meestal wel maken wat ik bedenk.
Aan mij vragen welk boek ik het beste vind is onbegonnen werk. Ik vind zoveel leuk! Maar om dan toch iets te noemen Oosterschelde windkracht 10 van Jan Terlouw, de Triologie van Thule en de serie over de Aardkinderen. Maar ook met thrillers en zoiets als Baantjer maak je me blij.
Ik ben geen filmkijker, val meestal halverwege in slaap. Een uitzondering voor Zwelgje (Olivier B. Bommel) en Ice Age, wat meteen iets zegt over het niveau van film kijken.
Wakker mag je me ’s nachts maken voor carpaccio of een heerlijke latte machiato. Maar dan wel alleen als ze heel erg lekker zijn.
De mooiste uitspraak hoorde ik laatst in de speeltuin bij ons voor: “ Mijn papa is toch veel dikker dan de jouwe! “ Hallo, waar is de tijd gebleven dat je opschepte over je vaders nieuwe auto of leuke baan?!

En dan de vraag van Mijsje: je bent nu zwanger en erg goed onderweg. Wat zijn de momenten waar je het meest van kunt genieten nu? En zijn er momenten dat je (n.a.v. je miskraam) nog steeds bang bent voor het verloop van je zwangerschap?
Deze vraag vergt wat extra uitleg, vrees ik.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In januari bleek ik weer zwanger en waar ik nu het meeste van geniet is de enorme rust die over me heen gekomen is. Ja, ik heb tig keer gedacht dat ik bloed verloor terwijl dat niet zo was, ik heb die eerste weken elk uur in mijn borsten geprikt om te kijken of ze nog pijn deden en was blij met elke golf misselijkheid. (Wat overigens allemaal nergens op sloeg, want de vorige zwangerschap waren alle kwaaltjes aanwezig tot de dag na de curettage). Maar ergens had ik er vanaf dag 1 vertrouwen in. En juist dat gevoel, daar kan ik zo enorm van genieten. Dat gevoel dat deze zwangerschap goed is, dat dit ons kindje wordt en dat ik niet bang hoef te zijn. Heerlijk!
Tuurlijk heb ik wel de normale angsten van een zwangere vrouw. Ja, mijn lichaam protesteert, maar dat heb ik er voor over. De enige angst is nu nog dat mijn lichaam me straks echt gaat terug fluiten en ik gedwongen ga worden rustiger aan te doen. Ik leg de lat enorm hoog voor mezelf en maak het daardoor alleen maar lastiger. Want die lat is niet (meer) te halen terwijl mijn omgeving daar wel op rekent. Ik ben zo gewend aan werken op 150%, dat 100% voelt als falen. Falen naar mezelf en naar anderen en vooral dat laatste is voor mij onverteerbaar.
Maar laat ik dan mijn eigen lijfspreuk nog maar eens aanhalen: komt goed!

Ik ga zo even kijken naar mijn opvolger…ik zal proberen dat vanavond nog te regelen! En oja, kort van stof ben ik niet, maar dat had je vast al begrepen
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_68781492
Mefke, wat een verhaal. en een prachtig duidelijk antwoord. daar ga ik zelf wat aan hebben, en hopelijk heel gauw...
  donderdag 7 mei 2009 @ 19:24:31 #243
44200 Sjeekie_Beekie
Beter te laat, dan over tijd!
pi_68782337
Wat een verhaal Mefke, maar ik herken er veel van mezelf in.
Het is dan ook een feest der herkenning .

Perfectionistisch ...
Lezen, lezen en nog eens lezen, van de etiketten op verpakkingen, tot hele bijsluisters... als het maar letters zijn.
Franse rijtjes stampen, maar geen benul hebben van de vertaling... heel erg herkenbaar... ook bij Duits in mijn geval.
Triviant weetjes bij de hand, waar je de rest van het jaar geen nuttig gebruik voor kunt bedenken
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Faithless, Queen, Zwelgje

Voor de rest van de verhalen ga ik vanavond eens bijlezen, sinds topic 5 deze reeks een tijdje over het hoofd gezien, dus genoeg verhalen om bij te lezen.
Weltrusten... Tot morgen zonder zorgen.
Oudste, Jongste en Lara
Mijn mietjesschema in de strijd naar een betere conditie.
  donderdag 7 mei 2009 @ 19:26:44 #244
118901 Lishe
Verse Soep!
pi_68782436
Mefke, wat een mooi verhaal. Wat goed, jouw gevoel. Fijn dat er nu zo'n rust over je hangt. Ik vind het herkenbaar.
Dat er maar een mooi klein mensje mag volgen!
Geluk zit in een klein Wolkje
Wil degene die vroeg om een witte kerst ook even vragen naar een mooie zomer?
  donderdag 7 mei 2009 @ 19:48:51 #245
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_68783366
Mooi Mefke! Mooi van die rust. Althans, over het gevoel dat het wel goed zit he.
De rust om echt rust te nemen moet je nog wel even vinden hoor! Goed voor jezelf en je kindje zorgen.
***
pi_68783715
Mooi Mefke! Fijn geschreven ook, leest erg lekker!
Lotte!
Noah!
  donderdag 7 mei 2009 @ 20:18:50 #247
62233 Jelief
ikke lief!
pi_68784587
bijgelezen, bedankt voor de mooie verhalen.
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
  Jubileum moderator donderdag 7 mei 2009 @ 20:29:25 #248
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_68785014
Wat schrijf jij fijn Mefke, je bent een nuchter mens ook denk ik?
Mooie verhalen weer dames, petje af
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  donderdag 7 mei 2009 @ 20:48:59 #249
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_68785844
quote:
Op donderdag 7 mei 2009 19:24 schreef Sjeekie_Beekie het volgende:
Wat een verhaal Mefke, maar ik herken er veel van mezelf in.
Het is dan ook een feest der herkenning .

Perfectionistisch ...
Lezen, lezen en nog eens lezen, van de etiketten op verpakkingen, tot hele bijsluisters... als het maar letters zijn.
Franse rijtjes stampen, maar geen benul hebben van de vertaling... heel erg herkenbaar... ook bij Duits in mijn geval.
Triviant weetjes bij de hand, waar je de rest van het jaar geen nuttig gebruik voor kunt bedenken
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Faithless, Queen, Zwelgje

Voor de rest van de verhalen ga ik vanavond eens bijlezen, sinds topic 5 deze reeks een tijdje over het hoofd gezien, dus genoeg verhalen om bij te lezen.
A kwadraat plus B kwadraat is C kwadraat is de stelling van Pythagoras voor driehoeken met 1 hoek van 90o

Mefke, mooi verhaal!
Ben benieuwd naar de volgende
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_68792337
Even niet heel persoonlijk, maar toch even een blijk van waardering hier voor de verhalen die hier gepost zijn. Mooi leesvoer, stuk voor stuk, en het blijft dapper dat jullie jezelf zo bloot durven te geven.
POLLETJE PREE MUURSCHILDERINGEN! Facebook en website
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')