abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 28 december 1999 @ 14:16:00 #26
568 Juul
Is gewoon lief
pi_237246
quote:
Van Cairon - 27 December 1999 @ 23:03.
k hoorde dat Ruud Gymnasium heeft gedaan, ik zie er maar weinig van terug. Ik doe Havo en zou precies doorhebben wie mij wat zou aannaaien.

Mensenkennis een nieuw 2e fasevak ?

The Bitch is Back!
pi_237247
quote:
op 12-27-1999 om 11:03 PM schreef Cairon het volgende:
Ruud, is een echte sportman! Dat heeft al vaker gezegd. Waarom is die vent dan toch zo dom??

Ik mis hier het causale verband. Zijn sportmensen dan per definitie slim?

  dinsdag 28 december 1999 @ 15:12:00 #28
1701 Bozzie
Up the Villa
pi_237248
[quote][b]op 12-28-1999 om 01:27 PM schreef CaptTripps het volgende:
Misschien iets te veel tegen jouzelf gericht mijn post, waarvoor mijn excuus.

Maakt niet uit, discussie is leuk.

Maar toch...
1) Ik kan het verkeerd hebben maar je spreekt impliciet toch een oordeel uit in je post: 'je zou toch verwachten dat gymn. zouden weten wat er in de wereld gebeurt.'
Wist jij dan alles wat er gebeurde?

Nee, uiteraard niet, al dacht ik toen al wel alles te weten

2) Je maakt (impliciet weer) een scheiding tussen:
- mensen die hard werkten om het te halen.
- mensen die het met gemak haalden.

Ja, maar die scheiding is er toch ook ? Er zullen altijd mensen zijn die alles uit de kast moeten halen en aan de andere kant zullen er altijd lui blijven die freewheelend hun werk / school doen. Al bestaat de tussenweg er natuurlijk ook.

3) Ik neem aan dat je je conclusie om die mensen ontieglijk dom te noemen baseert op meer dan alleen het feit dat ze niet wisten wie Lech Walesa was. Of in ieder geval op meer dan het feit dat hun 'feitjeskennis' niet altijd even ok was? Toch?

Uiteraard. Ik maak zelf altijd het verschil tussen intelligent zijn en slim (cq. boerenslimheid cq streetwise zijn). Er zijn ontzettende domme, wereldvreemde mensen die makkelijk het Gym halen maar die ik desalniettemin toch als dom bestempel, omdat ze buiten het goede punten halen op school niks wisten cq konden. Dat vind ik triest. Ik was zelf een leerling die met absoluut niks doen een 7 als eindgemiddelde scoorde en veel meer uit het leven haalde dan alleen maar uit schoolboeken.

Definieer ook eens de term 'ontieglijk dom' in jouw ogen.

Ik noemde de naam Lech Walesa als voorbeeld, niet als graadmeter. Dat voorval zag ik voor me toen ik reageerde op de originele post. En zoals ik al zei, iet iedereen hoeft Lech Walese, Solidariteit en de poolse politiek tot in detail te kennen, maar als je het hoogste middelbare schoolonderwijs geniet, dan blijf ik erbij dat je wel wat verder mag kijken dan je neus lang is. Maar dat is inderdaad een personlijke mening.

Een echte definitie van ontieglijk dom kan ik niet geven, ben ik niet slim zat voor , wel een voorbeeld. Sabine, toen ze in een programma waarin ze wist dat iedereen MOEST nomineren en zijzelf dat dus ook deed, na het horen van de nominaties uitriep: 'Wie heeft mij genomineerd, ik wil het weten, daar heb ik recht op.' Dat vind ik nou ontieglijk dom.

4) De naam Lech Walesa alleen zou mij ook geen ruk interesseren. Wat mij interesseerde was wat die persoon voorstelde, waar hij voor vocht, wat de politieke en sociale achtergronden van Polen waren dat heeft geleid tot zijn beweging. Dat kun je je veel beter voor ogen stellen dan een drie-regelige definitie uit je maatschappijleer-boekje.

Precies, volledig mee eens. Maar het begon met die naam. Er waren mensen die die naam niet eens kenden, dan hoef je niet eens over Solidariteit te beginnen, dan houdt het op. Het begint dus wel met die naam.

Feitjeskennis kan iedereen uit een boek halen.

Yup.


Once every few seconds somewhere in this world a woman gives birth to a child. Our job is to find that woman and stop her.


  dinsdag 28 december 1999 @ 20:51:00 #29
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_237249
Voyeur, zou dat "sporthart" niet metaforisch bedoeld zijn?
Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')