abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_67891954
Beste iedereen,

Tegenwoordig zie ik veel advertenties van Quoratio op internet, vacaturesites en in de dagbladen.
Heeft iemand ervaring met de 'careership' van quoratio?

Van de site geplukt www.quoratio.nl:, www.nuwatanders.nl
QuoRatio is de specialist in de combinatie van werken en leren in de salarisadministratie. Dit noemen wij een traineeship. Dit houdt o.a. in dat je gedurende een jaar bij een van onze gerenommeerde opdrachtgevers bij jou in de regio gaat werken. Tevens volg je gedurende drie tot vier maanden een professionele praktijkgerichte opleiding (deeltijd) waarmee je een landelijk erkend diploma behaalt. Dus na afronding van dit jaar heb je een leuke vaste baan en een waardevol diploma!

[ Bericht 0% gewijzigd door dushi_diva op 10-04-2009 12:27:38 ]
  vrijdag 10 april 2009 @ 12:31:06 #2
123149 Clupea
Euchromatisch...
pi_67892678
Het kan best leuk zijn, maaar je moet bij dit soort aanstellingen goed op de extra voorwaarden letten.

Hoe lang na het behalen van het contract moet je nog voor ze werken?
Wat zijn de afkoop-boetes? Misschien wil je wel bij 1 van de bedrijven in dienst.
Zij regelen werk voor je. Als dat niet lukt, blijft de studie-schuld dan bestaan?
Is het wel een echt waardevol diploma?

Ennuh: bij een echt traineeship loop je korte tijd mee op verschillende afdelingen binnen een bedrijf, waarna je een definitieve loopbaan kiest. DIt klinkt meer als 'internship'...
Can a bee be said to be or not to be an entire bee when half the bee is not a bee due to some ancient injury?
pi_68334854
Hallo, een beetje laat antwoord, maar wel van een Quoratio-careershipper!

Mijn ervaringen met Quoratio zijn uiterst positief te noemen. Niet helemaal wetend wat ik moest verwachten kwam ik daar eind november 2008 voor een sollicitatie-gesprek. Na een uiterst plezierig gesprek mocht ik terugkomen voor een capaciteiten-test en een persoonlijkheids-test. Dat beviel blijkbaar, want ik mocht meteen door naar het afrondend gesprek en was aangenomen. De vrijdag daarop begon dan de opleiding PDL.

Traineeshippers krijgen n dag in de week de opleiding, en na een paar weken zoeken ze een opdrachtgever, waar je, als alles goed gaat, een jaar gedetacheerd zit. De bedoeling is dan dat na dat jaar dat bedrijf je van Quoratio "overneemt", lukt dat niet, of bevalt dat bedrijf je niet, dan proberen ze een ander bedrijf voor je te vinden.

Voor careershippers ligt het iets anders, ze zijn net begonnen dat wat anders in te richten. In principe krijg je dezelfde opleiding, maar daarnaast ook nog een praktische opleiding met een softwarepakket voor salarisadministratie. Nadat de opleiding is afgerond zoeken ze (kort-)lopende opdrachten voor je, waar je dan tijdelijk werkzaam bent, iedere keer weer ergens anders. Ik zit nu in mijn eerste opdracht, en ondersteun de vaste kern van administrateurs hier doordat een van hun collega's een ongeval heeft gehad en lange tijd niet volledig zal kunnen werken. Na een jaar word je dan benoemd tot 'consultant' en kun je binnen Quoratio een vervolgopleiding volgen (VPS), terwijl je ondertussen weer op andere opdrachten gedetacheerd wordt.

Ik vind Quoratio een leuk bedrijf, veel relatief jonge mensen, maar toch een professionele uitstraling. Als je verder nog specifieke vragen hebt, stel ze gerust.

Nog even de puntjes van Clupea beantwoorden:
*Je krijgt een 1-jaar-contract. Daarna ben je vrij om te doen en laten wat je wil (geen concurrentiebeding o.i.d.) Mocht je eerder willen stoppen (tijdens je opleiding), doen ze daar in principe niet moeilijk over, ze vragen je wel iets te tekenen dat je 2 jaar niet in de salarisadministratie zal werken, maar dat is ook niet meer dan logisch.

* Als Traineeshipper is het zelfs de bedoeling dat je bij 1 van die bedrijven in dienst gaat. Als careershipper wil je juist in dienst bij Quoratio om veel verschillende bedrijven te zien, en na een jaar kun je weer verder kijken.

* Als je werk hebt, of aan de praktische opleiding begint, ga je salaris ontvangen. Als zij niet direct werk voor je vinden, krijg je gewoon betaald en zit je lekker thuis. (Ik heb een weekje betaald thuis gezeten!) Je moet wel beschikbaar zijn natuurlijk.

* Het diploma is landelijk erkend, zij reiken alleen een certificaat uit dat je bij hun de opleiding gevolgd hebt. Examens doe je bij De Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens ( http://associatie.cramgo.nl/ )

Als je een baan wil in de salarisadministratie zou ik zeker gaan solliciteren!
pi_70402236
@LekZ...
Je zegt dat je direct aan 't begin van je opleiding salaris ontvangt, maar dit is toch pas als Quoratio een bedrijf voor je heeft gevonden? Anders zou het betekenen dat je voor 4 dagen in de maand een X bedrag ontvangt.
Ben wel benieuwd bij welk bedrijf je bent geplaatst. Heb je ook zelf nog de keus tussen een aantal bedrijven om te werken?
Groetjes, Kim
'you weren't born with much of a brain, so you'd better start using your body'
'live for nothing, die for something'
'when you're pushed, killing is as easy as breathing'
pi_75014531
Zijn er nog nieuwe ervaringen?
pi_92914823
-spam-

[ Bericht 98% gewijzigd door motorbloempje op 17-02-2011 21:54:56 ]
Livin my life because i have to, otherwise i didn't
pi_92933633
Heb ook via Quaratio gewerkt. heb gedetacheerd gezeten bij Deloitte (al enkele jaren geleden) .. Toen nog een kleine organisatie, nu heel erg gegroeid, dat doet die Dick Groen prima :D ..
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')