abonnement Unibet Coolblue
pi_67772455
Welkom in het centrale stadiontopic voor alle geruchten, plannen, bouw-updates en andere zaken
Vorige delen:

(Stadions)Welke worden uitgebouwd en welke moeten uitgebouwd
[Stadions] #2: Allemaal nieuwbouw en verbouwingen
[Stadions] #3: Veel plannen, weinig bouwen.
[Stadions] #4: Veel plannen, weinig bouwen
Stadions #5: WK-waardige stadions in aanbouw?
Stadions #6: Met een hoop nieuwe blokkendozen
Stadions #7: Wordt de Kuip een Zwembad?
Stadions #8: Hierin wel de beste van Europa!
Stadions #10: Nieuw Neerlands trots in Rotterdam
Stadions #11: Groot, groter, grootst!
Stadions #12 Waar de eredivisie gestaag doorbouwt
Stadions #13 : Feyenoord naar de 80.000 zitplaatsen

Verdwenen stadions met eigen topic:
Dag Alkmaarderhout. Mooi nostalgisch stadion van hout.
Het grote Oosterpark-Groningen topique
Het mooiste stadion van Nederland gaat verdwijnen.

De aankomende uitbreiding(en) van NAC:
quote:
DE VERBOUWING KAN BEGINNEN!
06-04-2009

Jaren is er aan gewerkt, maar deze zomer kunnen we dan echt beginnen: de modernisering en uitbreiding van het Rat Verlegh Stadion. Met een totale investering van 11,5 miljoen euro gaat het stadion echt op alle gebieden vooruit. Want na dertien jaar intensief gebruik zijn er duidelijke sporen van slijtage, terwijl allerlei voorzieningen (toiletten!) niet meer van deze tijd zijn.

Met architect Pascal Grosfeld is een mooi plan gemaakt, dat bovendien nog eens miljoenen goedkoper uitvalt dan het plan waarmee indertijd van start is gegaan. Meest in het oog lopende verandering is dat de tribunes niet meer worden verhoogd, maar juist verlaagd. Door het veld anderhalve meter te verlagen, kunnen bij de overkapping van de grachten meer rijen stoeltjes worden toegevoegd, zodat we in 2010 met beheersbare kosten ons stadion naar circa 23.000 supporters kunnen uitbreiden. Overigens geldt voor alle investeringen: ze worden alleen gepleegd als NAC de zekerheid heeft dat de bijbehorende huurverhoging wordt terugverdiend.

Het verblijf zal ook aanmerkelijk plezieriger worden. En dat gebeurt deze zomer al. Er komen meer en snellere poortjes, die de wachttijd voor het betreden van het stadion aanmerkelijk zullen bekorten. Er komen nieuwe en meer toiletten. Er komen meer en snellere horeca-counters, waarbij ook het food-assortiment aanmerkelijk wordt uitgebreid. Kortom: het is goed toeven in het vernieuwde Rat Verlegh Stadion.

Het aantal plaatsen zal met de herinrichting van de zuidtribune (uitvak kleiner, meer staanplaatsen) in eerste instantie groeien naar circa 18.000. In de tweede fase gaan we naar zo’n 23.000 plaatsen als de grachten worden overkapt. En die overkapping zal dus verder gaan dan in de eerste plannen. De sfeer in het stadion zal daardoor weer groter worden, waardoor supporters en sponsors het unieke Avondje NAC nog intenser zullen beleven.

Voor de sponsors verandert er veel – en natuurlijk ten goede. Het hoofdgebouw wordt compleet gemoderniseerd. Natuurlijk is er veel aandacht besteed aan het creëren van ruimte voor meer sponsors. Vooral de bouw van een derde verdieping op het hoofdgebouw zal de ontvangst van de sponsors uit het kleinbedrijf, de zzp’ers en het hoger kader uit het bedrijfsleven en van instellingen zorgen voor een nieuwe dimensie.
NAC is met bijna 500 sponsors al het grootste zakelijke platform van Zuidwest-Nederland. Met de groei zal de positie worden verstevigd, wat goed is voor de economische infrastuctuur in de regio. Immers, waar bedrijven elkaar ontmoeten, kunnen ze elkaar ook versterken.

Goed is om nog eens vast te stellen, net als alle fracties in de gemeenteraad dat hebben gedaan, dat er géén miljoenen van de gemeenschap naar NAC gaan. De gemeente Breda leent geld op de kapitaalmarkt en verrekent de kosten, inclusief een toeslag, door in de huur aan NAC. Er is dus een gezonde verhouding tussen de gemeente en NAC en die gaat terecht niet ten koste van speeltuinen of scholen.

De toekomst ziet er zo goed uit. Het Rat Verlegh Stadion wordt meer nog dan nu een voetbaltempel, zegt architect Pascal Grosfeld. Als gebouw moet het stadion een Icoon voor Breda worden. Grosfeld heeft het idee van de voetbaltempel doorvertaald in zijn visie: “Een Romeinse tempel kenmerkt zich als een colonnade rond het gebouw. De zuilenrijen zorgen voor een geleidelijke overgang van buiten naar binnen. De nieuwe huid rondom het NAC-stadion wordt gevormd door een rij kolommen, de colonnade. Deze kolommen definiëren het contour van het stadion en maken tegelijkertijd deze ‘tussenruimte’ onderdeel van het plein. Het benaderen van het stadion krijgt een nieuwe dimensie: het binnentreden in de voetbaltempel van NAC: het betreden van het allerheiligste”.
In zijn woorden: Het Rat Verlegh Stadion wordt een Icoon voor de Stad!

Fase 01 (zomer 2009)
- uitbreiding toiletten met vijf nieuwe toilethuizen,
- aparte toiletten voor dames en kids,
- uitbreiding horecacounters eretribune, hoofdtribune, Vak G,
- nieuwe toegangsautorisatie,
- uitbreiding staanplaatsen Vak G,
- aanpassing uitvak,
- Vak I voortaan voor NAC-supporters,
- aanpassing tribuneverwarming,
- inpandige aanpassing hoofdgebouw,
- nieuwe Cordial Lounge,
- nieuw stoelenplan hoofdtribune,
- introductie Brabantse Ondernemers Sociëteit,
- Verplaatsing perstribune.
Totaal aantal plaatsen: 18.000 (nu: 17.254)
Aantal business seats: 2.344 (nu: 1505)

Fase 02 (zomer 2010)
- uitbreiding hoofdgebouw met 3e verdieping,
- verlaging van het veld,
- grachtoverkapping B-side/Ere/Vak G,
- aanpassing tribunedak en akoestiek,
- aanpassing veldverlichting/veldverwarming,
- verplaatsing tv-camerapositie,
- verplaatsing tv-compound.
Totaal aantal plaatsen: 23.000 (nu 17.254)
Aantal business seats: 2.780 (nu 1.505)
PDF: http://www.nac.nl/files/20090406_stadionplannen.pdf

Game on..
Chris van Nijnatten: "Het gevoel dat NAC iets onmetelijks was, iets Bredaas en iets ongelooflijk moois en warms, zelfs zo mooi en warm dat je er letterlijk voor ten strijde wilde trekken"
  User die overal opduikt 2022 maandag 6 april 2009 @ 22:02:25 #2
186611 Haags
pi_67775986
Klinkt goed die plannen, ben er erg benieuwd naar
Zonder wrijving geen glans
pi_67790131
In Tilburg zijn ze dan eindelijk in beweging gekomen:

Nieuwe planopzet Stappegoor
Meer ruimte voor (top) voetbal

Meer ruimte voor (top)voetbal, een plek voor beachvolleybal, verbetering van de woonpotenties en betere benutting uitbouw voetbalstadion.

Dit zijn de aanpassingen in de nieuwe ruimtelijk/functionele planopzet voor Stappegoor. Hierover heeft het college en het Consortium Nieuw Stappegoor op hoofdlijnen overeenstemming bereikt.

Met de aanpassingen wordt een raadsmotie van november 2008 uitgevoerd. In deze motie vraagt de gemeenteraad het college van B&W een andere invulling van Stappegoor te onderzoeken. Wethouder Jan Hamming, Ruimtelijke Ordening: "De originele planopzet betekende te veel ambities in een te klein gebied. Het college is daarop in overleg gegaan met consortium Nieuw Stappegoor. Oude afspraken moesten opnieuw worden bekeken en beoordeeld. De onderhandelingen over de nieuwe planopzet waren pittig, maar constructief. De nieuwe ruimtelijke/functionele planopzet wordt dan ook door beide partijen als kansrijk beoordeeld."

Nieuwe opzet
In de nieuwe opzet verdwijnt de woningbouw in het zuidoosten van het projectplan Stappegoor. In het woningbouwprogramma wordt gezocht naar een alternatieve locatie voor de voorgestelde woningbouw. Verder zijn de hockeyvelden van Forward niet in de nieuwe opzet ingepland. Er wordt samen met de hockeyclub bekeken of Forward elders in de stad kan worden ondergebracht. Voor Willem II betekent de gewijzigde opzet dat er ruimte is voor de ontwikkeling van een trainingsaccommodatie voor de jeugd en het ontplooien van meer commerciële randactiviteiten.

Grondlevering
De vernieuwde opzet heeft tot gevolg dat de voortgang van de grondlevering aan het consortium vertraging oplevert. Deze gronden zijn voor de ontwikkeling van commercieel renderende functies (woningbouw en commerciële ruimtes). Conform de concessieovereenkomst is de topsporthal en de 400 meter ijsbaan (in vergevorderd stadium) door het consortium betaald en opgeleverd.

Joost Möller, Wethouder Economische Zaken: "Het niet tijdig leveren van de gronden heeft voor het consortium in de huidige kredietmarkt gevolgen voor de financiering. Het aanvragen van krediet is op deze manier bijna onmogelijk en hierdoor komt de ontwikkeling van het project onder druk te staan. Daarom heeft het college van B&W in overleg met het consortium Nieuw Stappegoor besloten een financiering te verschaffen voor de levering van de sporthal en de schaatsbaan. De terugbetalingsverplichting, met rentevergoeding, vangt dan aan bij de afname van de gronden door het consortium."

Website gemeente Tilburg

Willem II ziet af van stadion samen met RKC

door Stephan Jongerius. dinsdag 07 april 2009 | 08:21 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 07 april 2009 | 11:47

TILBURG/WAALWIJK - Willem II ziet af van de bouw van één stadion samen met RKC Waalwijk. De twee clubs bestudeerden de bouw van een gezamenlijk stadion tussen Tilburg en Waalwijk, zo meldde het Brabants Dagblad eind maart. Willem II zet nu echter alle kaarten op uitbreiding van het huidige stadion in het gebied Nieuw Stappegoor in Tilburg.

Het Tilburgse college van B. en W. wil de club daar alle ruimte geven, zegt de Tilburgse sportwethouder Jan Hamming. In het plan zitten nog de nodige onzekerheden.

Samenwerking met RKC is nog niet helemaal uit beeld. Willem II wil wel samenwerken met de Waalwijkers bij de bouw van een heel nieuw opleidingscentrum met alle mogelijke faciliteiten.

Aldus het Brabants Dagblad

pi_67790981
Tribune verlaging bij NAC wordt het nog sfeervoller van.
  dinsdag 7 april 2009 @ 23:24:09 #5
109693 Dr.Aart
Grolsch Royce
pi_67813272
Het dak van een stadion alleen al kan mooi zijn:



bron: http://www.luchtfoto-mult(...)ste/album/index.html
Brakmanschap is Meesterschap
Ja,wij zijn ons er eentje!
pi_67814689
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 23:24 schreef Dr.Aart het volgende:
Het dak van een stadion alleen al kan mooi zijn:

[ afbeelding ]

bron: http://www.luchtfoto-mult(...)ste/album/index.html
Zeker weten!
't Sjunste óp de welt, wat der Herjod had jemaad, dat is ós Kirchroa, went 't zingt en laacht.
pi_67814828
quote:
Plan nieuw stadion Helmond eindelijk behandeld

Na lang wachten zal het plan om een nieuw stadion te bouwen voor Helmond Sport eindelijk worden besproken door de plaatselijke gemeenteraad.

Dinsdag 14 april zal het plan worden besproken door de raadscommissaris, waarna op 12 mei tijdens een raadsvergadering van de gemeente Helmond zal worden besloten of het stadion er ook daadwerkelijk komt.

Algemeen directeur Mario Captein is blij dat er nu eindelijk duidelijkheid gaat komen. "Ik ben blij dat het zover is, maar eigenlijk had het nieuwe stadion er nu al moeten staan", zei Captein tegenover Elf Voetbal. "De eerste paal had allang de grond in gemoeten."

Het onderkomen, dat tussen de vijftien en achttien miljoen euro zal kosten, zal moeten gaan dienen als multifunctioneel centrum. Ook voor zaken als kinderdagopvang, naschoolse opvang en een sportmedisch centrum zal er ruimte zijn. Het stadion moet in 2013 klaar zijn.
Tijden gaan voorbij, maar de passie blijft!
Winnaar Serie A-toto 2008-2009
Ja, eind april 2007, de mooiste dag van heel m'n leven!
En daarom zing ik nu, bedankt Phillip Cocu!
  woensdag 8 april 2009 @ 09:34:17 #8
226255 ES57
Live from Van Aartsen City
pi_67819065
Ga dit topic weer met plezier volgen
"Friends, Romans, countrymen, lend me your ears"
  User die overal opduikt 2022 woensdag 8 april 2009 @ 10:34:08 #9
186611 Haags
pi_67820847
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 23:24 schreef Dr.Aart het volgende:
Het dak van een stadion alleen al kan mooi zijn:

[ afbeelding ]

bron: http://www.luchtfoto-mult(...)ste/album/index.html
Als die tweede ring helemaal rond is (L)
Zonder wrijving geen glans
pi_67838645
quote:
Op woensdag 8 april 2009 00:07 schreef dndiek het volgende:

[..]


Hier is de zogenoemde "kadernota" te downloaden:
http://www.helmond.nl/BIS(...)0Helmond%20Sport.pdf

Nog geen mooie artist impressies (wel van het stadion van Zwolle en Dordt in het boekje opgenomen). Alleen een locatiekeuze, ergens langs een snelweg bij een groot meer......
pi_67839503
Ik lees en post mee. Leuke topicreeks.
Enoh: "Voor Nederlanders is het misschien normaal dat getalenteerde voetballers bij Ajax spelen, maar zo denk ik niet. Er zijn zat goede spelers die niet de kans krijgen voor Ajax te voetballen. Ik wel. Daar bedank ik God iedere dag voor."
  woensdag 8 april 2009 @ 23:20:37 #12
168739 Red_85
'echt wel'
pi_67848345
De post van het voorgaande topic dat niet is meegenomen:

Het ontwerp ziet er erg goed uit (over de verbouwing van NAC). MAAR waarom die ene tribune niet meenemen met de verbouwing? Of komt die in de 3de fase? Beetje vreemd, maak het dan perfect als je de kans er voor hebt. Of weet iemand dat het alsnog gaat gebeuren na verloop van tijd?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 8 april 2009 @ 23:24:48 #13
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_67848495
quote:
Op woensdag 8 april 2009 10:34 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Als die tweede ring helemaal rond is (L)
Wat ik heb begrepen zal hij nooit helemaal afgebouwd worden.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  woensdag 8 april 2009 @ 23:49:55 #14
134625 Lamzak_
FC Twente!
pi_67849311
quote:
Op woensdag 8 april 2009 23:24 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

Wat ik heb begrepen zal hij nooit helemaal afgebouwd worden.
Inderdaad, wel tribune verlaging en een ruime u
Enschede, onze stad! ons domein!
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 9 april 2009 @ 01:05:51 #15
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_67850850
quote:
Op woensdag 8 april 2009 23:24 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

Wat ik heb begrepen zal hij nooit helemaal afgebouwd worden.


Alleen als we het WK binnenhalen toch?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 9 april 2009 @ 01:07:50 #16
529 twi
Het lichtje is uit...
pi_67850862
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 23:24 schreef Dr.Aart het volgende:
Het dak van een stadion alleen al kan mooi zijn:

[ afbeelding ]

bron: http://www.luchtfoto-mult(...)ste/album/index.html
Over smaak valt te twisten, ik vind het concept mooi maar het dak oerlelijk. St. James Park bijvoorbeeld is een heel, heel, heel groot stuk mooier.
  donderdag 9 april 2009 @ 01:08:24 #17
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_67850866
Grolsch veste gaat zowieso uitgebreid worden maar zoals Lamzak_ ook zei, er wordt een gorte U gevormd, maar helemaal dichtbouwen niet. (helaas )
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  User die overal opduikt 2022 donderdag 9 april 2009 @ 10:26:02 #18
186611 Haags
pi_67855575
quote:
Op donderdag 9 april 2009 01:08 schreef Erosjuhhh het volgende:
Grolsch veste gaat zowieso uitgebreid worden maar zoals Lamzak_ ook zei, er wordt een gorte U gevormd, maar helemaal dichtbouwen niet. (helaas )
Waarom gaan ze hem niet hele dichtbouwen dan, dat was toch wel de bedoeling?
Dus als ik het goed begrijp wordt de lange zijde aan de andere kant ook dichtgebouwd?
Zonder wrijving geen glans
pi_67856231
Denk dat de korte zijde nog wordt dicht gebouwd.
While we're living, the dreams we have as children fade away
AFC Ajax | Borussia Mönchengladbach] | Kansas City Chiefs | Alabama Crimson Tide
pi_67877305
Met de uitbreiding van de andere korte zijde van de Veste wordt volgend jaar al begonnen waarmee de capaciteit naar 34.000 wordt vergroot (zie onderstaande afbeeldingen).

De overgebleven lange zijde staat ook op de nominatie om te worden uitgebreid, uiteraard afhankelijk van de vraag naar nog meer plaatsen en business seats. De verwachting is dat dit nog wel een paar jaar op zich laat wachten. Met de lange zijde erbij gaat de capaciteit naar 40.000-42.000 plaatsen.

De uitbreiding van de tribunes naar beneden, over de gracht tot aan het veld, is afhankelijk van de toewijzing van het WK in 2018, hiermee kan de capaciteit worden verhoogd van 40.000/42.000 naar 44.000/46.000 plaatsen.





[ Bericht 6% gewijzigd door Gouranga111 op 09-04-2009 21:33:27 ]
pi_67877360
De plaatjes doen het niet
pi_67877385
Idd veel plannen. Maar weinig bouwen.
pi_67877629
quote:
Op donderdag 9 april 2009 21:25 schreef Sieps het volgende:
De plaatjes doen het niet
Aangepast!
pi_67881863
quote:
Op donderdag 9 april 2009 21:33 schreef Gouranga111 het volgende:

[..]

Aangepast!
Volgens mij is de tekst oud... De andere lange zijde zal hoogstwaarschijnlijk niet worden uitgebreid omdat dat praktisch onmogelijk is...
Enschede, onze stad! ons domein!
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 9 april 2009 @ 23:47:37 #25
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_67882144
quote:
Op donderdag 9 april 2009 23:38 schreef Lamzak_ het volgende:

[..]

Volgens mij is de tekst oud... De andere lange zijde zal hoogstwaarschijnlijk niet worden uitgebreid omdat dat praktisch onmogelijk is...
hoezo dat dan?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')