DX11 | woensdag 1 april 2009 @ 13:33 |
Ik ben nu bijna aan het einde van mijn 500gram zure matten zak, en zie me toch een berg suiker liggen! En als je die dingen een tijdje in je mond hebt en t suiker eraf hebt gezogen, smaken ze gewoon naar snoep, zonder zuur. Dus wat is de zuurheid nou? Toch niet zuur suiker oid? | |
GoeRoe86 | woensdag 1 april 2009 @ 13:37 |
De Ph waarde | |
Lord_Cardigan | woensdag 1 april 2009 @ 13:40 |
quote:het aantal kilometers maakt een reis toch ook niet ver? | |
Lord_Cardigan | woensdag 1 april 2009 @ 13:42 |
waarom ga je er trouwens van uit de het witte poeder suiker is? | |
DX11 | woensdag 1 april 2009 @ 13:43 |
quote:Omdat ik t geproeft heb, en t naar suiker smaakt. | |
Adelante | woensdag 1 april 2009 @ 13:44 |
E-nummers | |
1-of-6Billion | woensdag 1 april 2009 @ 13:56 |
quote:check de verpakking, waarschijnlijk E330 = Citroenzuur of E296 = Appelzuur | |
Damzkieee | woensdag 1 april 2009 @ 13:58 |
Zoutzuur. | |
1-of-6Billion | woensdag 1 april 2009 @ 14:01 |
quote:Dat smaakt helegaar niet zuur | |
Nijns | woensdag 1 april 2009 @ 14:01 |
Dat zijn de smaakstoffen die in al die 'natuurlijke' prodcuten zitten | |
Hephaistos. | woensdag 1 april 2009 @ 14:02 |
quote:Denk niet dat iemand ooit beweerd heeft dat zure matten natuurlijk zijn hoor | |
1-of-6Billion | woensdag 1 april 2009 @ 14:03 |
quote:zuur is een basissmaak (zoals zoet/zout/bitter) en wordt dus niet door een aroma (smaakstof) veroorzaakt, maar door de eerder genoemde "voedingszuren" | |
Byte_Me | woensdag 1 april 2009 @ 14:03 |
quote:zal niet zijn | |
sjimz | woensdag 1 april 2009 @ 14:07 |
Ze worden voorgekauwd door bepaalde users van fok. | |
Kriebbel | woensdag 1 april 2009 @ 14:14 |
quote:De zuurpruimen? | |
1-of-6Billion | woensdag 1 april 2009 @ 14:14 |
quote:Het IS wel zuur, maar het SMAAKT lang niet zo zuur Wanneer je bijvoorbeeld 2 zure drankjes maakt. Beide pH=2 (ongeveer de pH van Cola). 1 met citroenzuur en de andere met zoutzuur, dan smaakt die met citroenzuur VEEL zuurder dan die met zoutzuur. | |
HuHu | woensdag 1 april 2009 @ 14:17 |
quote:De ex-crew. | |
Byte_Me | woensdag 1 april 2009 @ 14:18 |
quote:je zei eerst dat het niet zuur smaakte, maar dat doet het wel. zoals je hierboven al toegeeft. doe maar eens 1M zoutzuur in je mond, dan zul je weten dat het zuur smaakt. | |
SharQueDo | woensdag 1 april 2009 @ 14:19 |
quote: | |
Ra-z | woensdag 1 april 2009 @ 14:29 |
quote:Wat is er dan niet natuurlijk aan citroenzuur of appelzuur? | |
1-of-6Billion | woensdag 1 april 2009 @ 14:29 |
quote:Ik ken geen enkel levensmiddel met 1M zoutzuur en jij ook niet Het zal allicht in je bakkes branden als de hel, maar of het zuur smaakt.... Volgens mij weet jij niet echt het verschil tussen zuurheid en pH | |
NEC-Nijmegen | woensdag 1 april 2009 @ 14:30 |
quote:helegaar | |
1-of-6Billion | woensdag 1 april 2009 @ 14:34 |
quote:HELEGAAR -geheel -geheel en al -helegans -helemaal http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek | |
Byte_Me | woensdag 1 april 2009 @ 14:34 |
quote:lol ben alleen maar gepromoveerd aan de faculteit chemische technologie. en ja, ik heb 1M HCl in mn bakkes gehad toen er nog zonder ballonetjes gepipetteerd werd. en geloof me, dat smaakt verrekte zuur, maar brand niet. het is wel goed tegen tandsteen overigens. pH = -log[H+] dit is ook zuurtegraad, maar jij zal met zuurheid wel de smaak bedoelen. en daar zit inderdaad verschil in. ik wilde alleen maar even zeggen dat jouw opmerking dat zoutzuur helemaal niet zuur smaakt niet klopt, maar jij maakt er meteen weer een hele discussie van | |
Damzkieee | woensdag 1 april 2009 @ 14:34 |
quote:U heeft geproefd? | |
B.E.D | woensdag 1 april 2009 @ 14:55 |
Ik dacht dat dit zou gaan over de zure mat van TS' vriendin | |
1-of-6Billion | woensdag 1 april 2009 @ 14:58 |
quote:Sta mij als nederige HBO-er toe om je het verschil uit te leggen: De pH is inderdaad de omgekeerde logaritme van de concentratie H+-ionen. En is een eenheidsloze waarde. De zuurtegraad wordt in levensmiddelen bepaald door te titreren met NaOH tot een pH-waarde van 8,1 en vervolgens om te rekenen naar citroenzuurequivalenten. En wordt dus uitgedrukt in xxx mg citroenzuur per kg. Ohwkee, jij hebt het geproefd Ik niet. Zoutzuur smaakt, mits hoog genoeg geconcentreerd, zuur Wacht! Opa vertelt: Ik werk in de productontwikkeling. Jaren terug heb ik eens een chocoladesausje ontwikkeld die bedoeld was om de binnenkant van Cornetto-achtige ijshoorntes mee te coaten. Ons bedrijf had de vuistregel dat een product OF meer dan 61% droge stof moest bevatten OF een pH <4,3. Allemaal uit microbiologische voedselveiligheid. De chocolade mocht geen cent kosten, dus veel droge stof was geen optie. Dan maar de pH omlaag. Zuur smakende chocolade is ongeveer het goorst denkbare. Uiteindelijk bleek dat Zoutzuur de minst zure smaak had van alle zuurteregelaars! (Jaja, zoutzuur = E507 en mag dus gewoon gebruikt worden ) en kon ik de pH daarmee op 4,25 stellen | |
Pyjama | woensdag 1 april 2009 @ 15:02 |
quote:Zoutzuur smaakt naar au. | |
Curiosity | woensdag 1 april 2009 @ 15:09 |
Wat staat er op de verpakking? | |
IHVK | woensdag 1 april 2009 @ 15:10 |
zuurstof? nee 1 april, meestal het is het citroen of appelzuur. | |
Byte_Me | woensdag 1 april 2009 @ 15:16 |
quote:ik ben blij dat we het met elkaar eens zijn | |
1-of-6Billion | woensdag 1 april 2009 @ 15:43 |
TS is gestikt in de laatste zure mat Wat een manier om te sterven | |
zoalshetis | woensdag 1 april 2009 @ 15:51 |
quote: | |
DX11 | woensdag 1 april 2009 @ 16:29 |
quote:Neehoor leef nog.. Nu ligt alleen de zak er nog, met een ontzettende berg suiker, wat toch geen suiker is ben ik achter gekomen, bah | |
zoalshetis | woensdag 1 april 2009 @ 16:31 |
quote:het schijnt een bijzonder lekker te zijn om die suiker op je blote eikel te sprenkelen. | |
1-of-6Billion | woensdag 1 april 2009 @ 16:45 |
quote:Kijk nou eens op het etiketje, Lutser staat er appelzuur, citroenzuur of één of ander e-nummer op? | |
DX11 | woensdag 1 april 2009 @ 17:03 |
quote:Beide |