abonnement Unibet Coolblue
pi_116305499
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2012 17:21 schreef shiznuts het volgende:
Worden niet meer verkocht op DX bedoel je. ;(

Jammer dat het toch steeds maar weer alleen DX, DX, DX is wat de klok slaat.
Er zijn nog andere webshops, dan heb je Ebay, Aliexpress and Taobao ook nog... maar nee, telkens weer 'DX', die heus niet als enige iets hebben en zijn 9 van de 10 keer nog duurder ook. :P
Ja, ik snap het, maar ik ben begonnen bij eBay, terechtgekomen op DX en ondertussen bij DX winkel om het vervolgens op eBay te kopen. Meestal goedkoper, maar DX heeft gewoon een makkelijke webshop met goede uitleg cq. reviews. Of toevallig laatst dan wat gekocht met een dagaanbieding die ook op DX stond :P
Wie niet dom is moet slim zijn!
  maandag 3 september 2012 @ 00:52:50 #236
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_116334352
In navolging op oordopjes, zaklampen en horloges, dan nu een stukje over:

R/C Vliegmasjiens

Bedenk je waar je gaat vliegen met je afstandbestuurbare helikopter. Een helikopter kan weliswaar hoveren (op z'n plek zweven), maar je hebt desalwelteplus ruimte nodig om er ook daadwerkelijk mee te vliegen. Een kleine heli is leuk voor indoors, maar het wordt al snel knap zodra het groter wordt en ook gevaarlijker.

Hoe groot moet je helicopter zijn? Als je ermee buiten wilt vliegen moet je er eentje hebben met gyro's, gyroscopen meten verandering en met die gegevens kan de boordcomputer de heli weer aansturen en ongewenste verandering tegengaan. Tegenwoordig hebben vrijwel alle helikopters een gyro ingebouwd. Een simpele kleine heli kan alleen vliegen in windstille condities, dus het is eigenlijk zaak om of een geavanceerde kleine heli te halen die wat pit heeft, of een grote heli die zich niet zo snel laat wegzetten door een zuchtje wind en kracht genoeg heeft om tegen de wind in nog vooruit te kunnen komen. Een van de grotere heli's zijn de Double Horse 9053 Volitation en de QS8005.

Communicatie. Een van de eerste populaire helicopters was de Silverlit PicooZ. Dat is een simpele heli met een foam-body en communiceert met de zender. De communicatie tussen zender (ook wel: transmitter of kort: TX genoemd) en ontvanger (ook wel receiver of RX genoemd) van de heli gaat via infrarood, zoals we ook kennen van een afstandsbediening van een televisie. De reikwijdte is door deze technologie vrij beperkt en onnauwkeurig en zonlicht heeft hier een negatief effect op. Een betere manier van communicatie is per radiogolf. Hiervoor is geen 'zichtbare' lijn tussen TX en RX benodigd. Je kunt nu ook naar hartenlust buiten vliegen, omdat zonlicht geen factor meer is. De laatste ontwikkelingen hebben de gigahertz frequentieband met zich meegebracht. De 2.4Ghz werkt volgens een bind-n-fly (binden-en-vliegen) principe waarbij de TX en RX zich 'paren'. In tegenstelling tot de verouderde Mhz-communicatie, waarbij je mogelijk last had van interferentie van anderen die dezelfde frequentie gebruiken, is de communicatie tussen TX en RX op 2.4Ghz 'exclusief'.

Moeilijkheidsfactor/leerweg. Voor wie is de heli bedoeld? Als het voor je zoontje van 8 jaar oud is, kun je beter een helikopter maken die niet heel moeilijk onder de knie te krijgen is. Als 'ie voor jezelf is bedoeld, moet je je toch afvragen of je dat op een gegeven moment niet gaat vervelen. De moeilijkheidsgraad is eigenlijk af te leiden aan het aantal besturingskanalen dat een heli heeft. Een kanaal (channel of CH) is een stappenloze instelling van een vluchtbeweging. Een half kanaal is een aan/uit-instelling, vaak gerelateerd aan led'jes (je ziet daarom weleens 3.5CH heli's).


De richtingsbewegingen van een heli (niet afgebeeld: stijgen/dalen door gas te geven)

2CH - Deze heli's hebben een vaste voorwaartse pitch/snelheid. Het ene kanaal regelt de hoogte, het 'gas' dus eigenlijk, hoe snel de rotor draait. Het tweede kanaal regelt de draaibeweging om de top-as, ook wel 'gieren' (turn/yaw) genoemd, hierbij draait de helikopter z'n 'neusje' in een andere richting. Dit is heel erg easy going en straight forward, maar betekent ook dat je het gauw gezien hebt.

3CH - Deze heli's hebben een variabele pitch/snelheidsrichting. Het ene kanaal regelt nog altijd de hoogte, de ander nog altijd het 'gieren' maar er is nu een extra kanaal dat zorgt dat de pitch van je heli verandert, hierbij komt het 'neusje' van de heli omhoog of juist omlaag. Hierdoor is het ook mogelijk achterwaarts te vliegen. De invloed op de beweegsnelheid en richting is erg prettig, dit is nog altijd doodseenvoudig te vliegen maar ook dit kan mogelijk snel vervelen.

4CH - Deze heli's hebben alles wat hierboven genoemd is, maar voegt er de draaibeweging om de langs-as aan toe, ook wel 'rollen' (bank/roll) genoemd. Hierbij blijft de stand van het 'neusje' eigenlijk onveranderd, maar het hele toestel rolt een helling naar links of rechts aan. Om mooi en netjes gecoördineerd te vliegen heb je eigenlijk altijd een combinatie van gieren en rollen nodig. Dit klinkt echter makkelijker dan het in de praktijk blijkt. Deze heli's zijn over het algemeen erg gevoelig en reageren vlot op je inputs. De tip is dan ook 'easy does it', haast microscopische inputs gebruiken. Niet bepaald geschikt voor de beginner, maar ze zijn vaak goed crashbestendig dus wel uitermate geschikt om skills te kweken, deze heli's zijn echt fun.

6CH - Dit zijn de zogenaamde 3D aerobatic helikopters. Dit is niks voor een beginner en zelfs een gevorderde 'piloot' moet zich afvragen of 'ie hier wel aan wil beginnen. 6CH heli's kunnen ondersteboven vliegen en dus loopings en barrelrolls draaien. Deze heli's zijn niet zo vergeeflijk als je ze crasht en zijn alles behalve goedkoop.

Rotorconfiguratie. Je hebt zogenaamde 'collective pitch' helikopters, maar daar zal ik je niet mee lastigvallen. De simpele Chinese heli's zijn over het algemeen uitgerust met 'fixed pitch blades' en dat in een co-axiale, flybar of flybarrless configuratie. Co-axiaal heeft twee lagen rotorbladen boven elkaar en zorgt voor veel stabiliteit, maar is niet geschikt om 4CH mee te vliegen. Flybar en flybarless constructies vliegen ongeveer hetzelfde en zijn stukken beweeglijker (lijken bovendien meer op een echte helikopter).

Welke moet je nu kopen dan? Voor beginners die echt lol willen hebben van een heli en wat skills willen kweken is een 4CH heli de juiste keuze. Een populaire en stabiele heli is de Xieda (aka Great Wall) 9958. Een andere goede 4CH heli is de WLToys V911. Is je heli voor een kind bedoeld of denk je zelf dat 4CH je te lastig is, ga dan voor een 2CH of 3CH heli. Enige merken waar je naar kunt kijken (zoeken op de sites hieronder) zijn Syma, MJX, Double Horse, Nine Eagles en SH. Er zijn wel meer merk- en merkloze heli's, maar daar zijn over het algemeen minder onderdelen voor te vinden. Wat ook meteen een punt op de agenda is. Je wilt waarschijnlijk een model dat wat ondersteuning heeft, in de vorm van reserve-onderdelen. Het komt nogal eens voor dat een rotorblad de geest geeft. Het is dan ook aan te raden een setje als reserve mee te bestellen.

Je hebt een leuk model gezien, waar ga je 'em halen? Als je bekend bent met chinashopping ken je vast je weg. Maar anders hier nog maar eens de middelen die je hebt (zoektermtip: 'RTF heli'):
www.chinaprices.us
www.aliexpress.com
www.ebay.com
Eventueel hoeft het niet eens zo ver van huis. Je kunt natuurlijk ook langs de Bart Smit of Intertoys voor een Silverlit of iets dergelijks. Ook in Duitsland stikt het van hobbyshops waarvan sommige op Ebay zitten. Zo vind je misschien bij perlikst wel iets. Let er wel op dat je een complete set koopt, dat wordt aangegeven met RTF (Ready-to-Fly). Koop je een set als BNF (Bind'n'fly) of ARTF (Almost-Ready-To-Fly) dan heb je een eigen TX nodig. Als je trouwens een goede serieuze zender wilt is het de moeite waard een kijkje te nemen naar de erg populaire Turnigy 9x van Hobbyking. Wil je wat serieuzer aan de slag met een 4CH heli, kun je eens kijken naar eentje met een belt driven tailrotor (de staartrotor draait daarbij evenredig aan de hoofdrotor). Kijk hierbij naar merken als Walkera en E-Sky. De echt serieuze heli's zijn waarschijnlijk T-Rex / Align heli's.

Laatste tip. Voor de mensen die wat anders willen proberen zijn er trouwens ook quadcopters te vinden. Zo heeft WLToys naast de V911 ook een quadcopterserie voor hobbyisten met een budget: de V939 en V929 (ook UdiRC is een merk met quadcopters). Deze 4CH quadcopters met 6-axis stabilisatie zijn erg stabiel, maar ze kunnen ook tricky zijn omdat de oriëntatie mogelijk tot verwarring kan leiden, want als 'ie wat ver van je afvliegt, wat is nu de voorkant? Ook het samenspel van rollen en gieren is vrij lastig. De TX heeft verschillende snelheidsmodi op voor de quadcopters. 100% geeft een oranje backlight en daarmee verkeert je quadcopter in 'stuntmode'. De quadcopter kan loopings en barrelrolls draaien en is erg gevoelig met inputs. Je wilt eerder de heli op 40% of 60% mode vliegen. 20% is ook een optie. Daarvoor modi buiten de 'stuntmode' springt het blauwe backlight aan.

Note. Alles wat afstandbestuurbaar is en vliegt op accu's heeft maar een vliegtijd van 8~15 minuten. Verwacht niet dat je een uur lang zoet bent, tenzij je dus meerdere opgeladen accu's achter de hand hebt. Vaak staat er op de doos 'dit is geen speelgoed', eigenlijk is het dat ook niet, het is hobbygoed en kan in de verkeerde omstandigheden leiden tot letsel! Wees altijd bewust van wat je waar aan het doen bent!

|| Voor meer info over r/c-spul kijk je op: www.rcgroups.com/forums/index.php
|| Benieuwd naar een bepaalde heli? Waarschijnlijk kun je 'em in actie zien op: www.youtube.com
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  maandag 3 september 2012 @ 03:45:48 #237
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_116335809
Nadat je in de vorige post (hopelijk) wijzer bent geworden over R/C helikopters, nu een post over:

SMARTPHONES (JIAYU)

› Als je een jaar geleden had gezegd 'ik ga denk ik een Chinees mobieltje kopen', dan had iedereen je hard uitgelachen. Op dat moment waren Chinese mobieltjes nog voornamelijk hoogst irritante plastic dingen met slechte touchresponse, weinige werkgeheugen (RAM), een slome processor en vooral ook bar slechte ondersteuning/updates. Dat alles dan ook nog gebaseerd op een of andere vaag JAVA-aangestuurd besturingssysteem met afschuwelijke navigatie, of als ze al Android hadden een buggy versie van 2.2 of 2.3 zonder upgrademogelijkheden. Tegenwoordig als je van plan bent een Chinese smartphone te kopen, dan ben jij degene die lachen kan!

› Een van de grootste invloeden en succesverhalen komt van Meizu, een elektronicabedrijf dat na multimediaspelers met smartphones op de markt kwam. De opvolger van de M8 die in januari 2011 op de markt kwam, was een regelrechte hit. De Meizu M9 was uitgerust met de laatste technologieën op hardware gebied en draaide op Android. De specificaties en looks van de M9 maakte het in Azië hét alternatief voor iPhones en Samsungs Galaxy S. Nog zo'n vergelijkbaar succesverhaal zien we terug bij Xiaomi. De MI-One met erg respectabele specificaties en eigen Android-schil: MIUI genaamd en toffe looks was ook meteen een klapper van een succes. Inmiddels hebben beide merken al nieuwe 'flagships' uitgerold. Zo zijn er nu de indrukwekkende Meizu MX en de Xiaomi Mi2 met de laatste technologieën ingebouwd (zoals quadcore (!) processors). Een andere Chinese fabrikant, Huawei, is ook erg succesvol, maar beperkt zich niet tot Azië. Zo zagen we in Europa al een Huawei Ascend Y200 verschijnen bij de Lidl en is de laatst aangekondigde Ascend D1 Quad XL een echte lekkermaker.

› Old McDonald had a farm, hihahijiayu. Zonder gekkigheid, je hebt mogelijk al gehoord over 'Jiayu', maar waar gaat al die commotie nu eigenlijk om? Meizu, Xiaomi en Huawei zijn erg respectabele merken, maar omdat ze hun smartphones direct positioneren tegenover topsmartphones van merken zoals Apple, Samsung en HTC, heeft dat letterlijk zo z'n prijs; men moet nog best in de buidel tasten. Dat is waar Jiayu om de hoek komt kijken. Jiayu is het nieuwe succesverhaal voor mensen met een budget die veel bang-for-buck (waar voor hun geld) willen hebben. Wat Ainol op tabletgebied is lijkt Jiayu te zijn op smartphonegebied.

G2. Na de komst van de G1 bracht Jiayu recentelijk de JY-G2, of kort: de G2 uit. Een dualSIM met dual-standby-principe 10.6mm slanke smartphone op Android 4.0 ICS met snelle MTK6575 Cortex-A8 1Ghz singlecore processor, PowerVR SGX 531 GPU, 1GB RAM, 4.0" 800x480px resolutie multitouch IPS scherm, 8 megapixel camera met LED, 0.3 Megapixel VGA front-facing camera, A-GPS, Wifi b/g/n, bluetooth 2.0 EDR & A2DP, FM-radio, microUSB, 2050mAh accu, accelerometers, magnetic sensor, proximity sensor, light sensor en een microSD-kaartslot voor uitbreinding tot 32GB. Ik was trots de eerste FOK!ker die er eentje in huis haalde, lees hier de review.

G2 Plus. Inmiddels heeft de G2 al een upgrade gekregen. Er zijn twee versies beschikbaar die met een dualcore processor komen: de MTK6577. Eén versie doet in dat opzicht een trade-off ten opzichte van de originele G2 en heeft 'maar' een 5.0 megapixel camera en het wergeheugen is gereduceerd tot 512MB. Een tweede versie levert niks in ten opzichte van het origineel, maar heeft er dan dus wel die dualcore processor ingegooid gekregen.

G3 Momenteel gaat echter alle belangstelling uit naar de Jiayu JY-G3, ofwel de G3, die binnenkort uit zou moeten komen. Het vernieuwde design heeft een metalen behuizing gekregen en biedt plaats voor een 4.5" 1280x720px resolutie IPS scherm met krasvast gorillaglass zoals ook te zien is in het volgende filmpje.
Ook hier zit weer de MTK6577 dualcore processor in. De VGA-frontcam heeft een upgrade van 0.3 megapixels naar 2 megapixels gekregen. De G3 is 0.2mm minder slank als de G2, maar heeft van binnen een aviationgrade metalen constructie en herbergt een accu met een capaciteit van maar liefst 2750mAh. Uiteraard beschikt ook de G3, net als de G2 over de gebruikelijke features waaronder dualSIM en GPS en draait op Android 4.0 ICS, met naar alle waarschijnlijkheid upgrademogelijkheden voor de nieuwe Androidversie 4.1 Jellybean.

Waarom een Jiayu? Goede vraag. Als je via Chinaprices gaat zoeken naar smartphones is het een goed idee te zoeken op processortype. Ben je tevreden met de snelle singlecore 1Ghz MTK6575 dan zie je al gauw aardig wat resultaten. Zelfde voor de dualcore MTK6577. Merken als Star, Haipai, Newman, ThL en ZOPO maken wel leuke mobieltjes, maar vaak is het compleetplaatje niet af. Waar Jiayu nog enigzins met originele designs komt, zijn de andere smartphones vaak 1:1-kopiën die wel heel erg bekend voorkomen. Ze lijken vaak aantrekkelijk, maar als je goed kijkt dan valt het werkgeheugen vaak tegen en heeft een smartphone maar 512MB RAM bijvoorbeeld, of de accuduur is niet bepaald om over naar huis te schrijven. Qua totaalplaatje spreekt alles dus voor een Jiayu en dan met name de verwachte G3. Je krijgt zoveel waar voor je geld als je een Jiayu in huis haalt. Een smartphone op de Europese markt voor een vergelijkbare prijs valt erbij in het niet.

Ok, ok, ik ben om. Where can I get one? :9~ Over het algemeen ben je voor tablets en smartphones het beste gediend op www.aliexpress.com . Schroom niet de verkoper aan te spreken als je wat vragen hebt over de tablet en vaak is eventueel wat luttele dollars afdingen of accessoires bijlullen ook wel mogelijk. Verder kun je natuurlijk via www.chinaprices.us diverse webshops doorspitten. Verrassend actueel is de laatste tijd Pandawill, recent en divers aanbod tegen prijzen die je als richtlijn kunt hanteren voor wat een aardige deal zou zijn. Bovendien kun je daar coupon 'panda4fok' gebruiken voor 5% korting (op artikelen die niet al speciaal geprijsd of pre-order-prijzen zijn). Voor de Jiayu G2 bleek ook www.mistertao.com een goede plek om toe te slaan voor sommigen (MisterTao heeft wat problemen met meerdere zoektermen, gebruik het processornummer, vb '6577' om resultaten te vinden). Op dit moment wordt er ook gekeken of er ergens voor FOK!kers een mooie deal te regelen is. Houd daarvoor het Chinese Webshops-topic in de gaten. Zo is onder andere al een animocheck op samenkopen.net.

Note. De Jiayu smartphones draaien op het universele Android besturingssysteem. Dit betekent dat het toestel 'multilanguage' is en het dus probleemloos in het 'Nederlands' ingesteld kan worden. Het enige wat je mogelijk nodig hebt is een EU-adapter voor de USB-netlader. Verder beschikken de mobieltjes over dualSIM, waarbij voor de ene SIM gebruikt wordt gemaakt van een 3G netwerk, de andere van het normale GSM-netwerk. De specificaties luiden als volgt:

WCDMA: 850/900/1900/2100MHz
GSM: 850/900/1800/1900MHz

De telefoons zijn quadband, dat betekent dat ze wereldwijd, zolang er een zendmast dichtbij genoeg is, overal zouden moeten werken. Maar je kunt ook zelf de capabiliteit checken via sites als deze en deze.
Het importeren van een smartphone uit China brengt mogelijk 'verborgen' kosten met zich mee. Bekijk hier hoe je importkosten kunt berekenen. Eventueel kun je met de verkoper hierover wat afspreken. Vergeet ook niet dat express-diensten een hoger risico op heffingen met zich meebrengen dan de Chinese free shipping services.

LINKS
Officiële site Jiayu: www.ejiayu.com
Beste site om over updates te lezen: www.gizchina.com
Volg ook de laatste topics uit de Chinese Webshops-reeks.
Informatieve site van Kris Amora: Jiayu G2 // Jiayu G3

[ Bericht 0% gewijzigd door shiz op 03-09-2012 04:12:52 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')