abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 5 april 2012 @ 22:51:39 #196
195885 shiznuts
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_109962890
registreer om deze reclame te verbergen
In navolging op het overzicht van oordopjes, nu ook een overzicht van ZAKLAMPEN / FLASHLIGHTS die bij Chinashops besteld kunnen worden. :D

1. Bepaal wat voor een gebruiker je bent en voor welke doeleinden de zaklamp moet dienen. Verschillende mensen, verschillende wensen, verschillende zaklampen. Voor binnenshuis heb je niet veel vermogen nodig en kun je gerust een zaklamp op AA/AAA batterijen kopen, voordeel daarvan is tevens dat de accu's makkelijk te verkrijgen en op te laden zijn. Voor buitenhuis gebruik van een zaklamp, denk aan kamperen en survival e.d. wil je misschien iets dat verder schijnt en een grotere 'beam' of 'flood' heeft. Dan kom je er vrijwel niet onderuit te kijken naar zaklampen op de zogenaamde 18650 accu's.

2. Bepaal je budget. In de regel geldt het volgende: geef je meer geld uit, dan krijg je beter spul. Een groot deel betaal je voor de emitter, de diode zorgt voor licht. De technology wordt CREE LED genoemd. In het onderste segment hiervan kom je vaak tegen: P4, Q2, Q3, Q4, Q5, R2, R3, R4, en R5. De populairste is ronduit de Q5, gevolgd door de Q3 en R-range. Deze hebben een begin output van 80 Lumen voor de P4, Q5 107 Lumen en de R5 met 137 Lumen. Ga je de hoeveelheid amperè boosten, dan krijg je serieuzere kandidaten met de kentekens: MC-E, XB-D, XM-L, XP-C, XP-E, XP-G, XR-C, XR-E en XT-E, waarvan XM-L (anno 2011, populaire bin: T6), de grootste diode en de XP-E (Qx en Rx-bins) en XP-G (Rx en Sx-bins, vrijwel identiek aan XP-E, maar meer flood) waarschijnlijk de meest populaire zijn. De XB-D is in het begin van 2012 geïntroduceerd om tegen budgetprijs XP-E prestaties te leveren en zal mogelijk erg in populariteit toenemen. Ook de XT-E is begin 2012 aangekondigd en wordt van verwacht een grote rol te gaan spelen. Vele andere komen van 2005 ~ 2010 en zijn wat gedateerd.

3. Accu's. (Oplaadbare) Batterijen haal je in de regel gewoon uit Europa ((online-)winkel of Ebay). Wil je krachtige zaklampen heb je echter ook een krachtige bron van energie nodig: de 18650 accu. Die zijn echter niet al te makkelijk te verkrijgen in Nederland, of in ieder geval niet goedkoop, dus we maken daar een uitzondering voor (non-EU). Omdat je over zoveel vermogen praat, moet je goed kijken naar hoe veilig zo'n accu daadwerkelijk is. Er zijn gevallen bekend waar accu's veel hitte produceren, kortsluiten en zelfs exploderen kunnen en is dus potentieel levensgevaarlijk. Het liefste wil je dus een accu met integrale (shortcircuit en overcurrent) bescherming. Deze kan worden geboden door een zogenaamde wired chip op de accu te monteren. Aan de onderkant van de accu is dan wat extra ruimte gemaakt voor een chipplaat en er loopt een voelbare metalen strip naar de kop. De meest deugdelijke 18650's stammen uit de reeks 2400~2800 mAh. Ook in deze gevallen geldt: is iets verdacht goedkoop, dan is het waarschijnlijk ook te goed om waar te zijn. Een retailprice van een enkele accu ligt vaak rond de 7 USD (setprijs 2pcs rond $10). De 18650 accu is groter dan een AA-batterij en kun je niet zomaar opladen met een standaardlader. Je zult dus moeten investeren in een 18650-lader. Ook hier geldt weer dat er goedkope op de markt zijn, maar die je batterij dus niet beschermen tijdens het laden. Koop het liefste een merklader, dan een universele merkloze. Het liefste eentje met een microcontroller die de batterij en huidige lading herkent en zelf het juiste laadprogramma kiest. Zelf heb ik een zogenaamde 'i4 charger'.
Lees jezelf goed in over accu's. Neem de volgende links eens door:
http://budgetlightforum.com/forum/batteries/rechargeable
http://www.candlepowerfor(...)s-Batteries-Included

Enkele verkrijgbare merken in Chinese webshops:
UltraFire, TrustFire, SAiK, Fenix, Romisen, SKYRAY, NiteCore, SmallSun, Olight, SZOBM, Lanshi, Tiablo, MTE, Solarforce, iTP, Jetbeam, TANK007, Richuang, Mrlite, UniqueFire, FandyFire... BlablaFire... [..]

Ervaringen zijn te lezen op forums zoals CandlePowerForums & BudgetLightForum.
Je zult verder ook veel video's op YouTube tegenkomen, dus kijk daar ook!

Webshops waar je zulke merken o.a. kunt vinden.
Webshops uit de OP van de Chinese webshops topicreeks en www.chinaprices.us uiteraard.
In toevoeging daarop kun je o.a. kijken bij Manafont en Kaidomain.

Aan te raden is zeker een kijkje te nemen op Ebay. Hier heb je alvast 3 Ebaystores:
cyberport888
ctwco
hkequipment

AA/AAA
Voor eenvoudig en compact alledaags gebruik en allerhande toepassingen:

- De SAiK SA-15. Een uitstekende kwaliteit/prijs. Het gebruik van 2 AA-batterijen zorgt voor gemak. Tevens, wanneer je het verlengstuk verwijderd, bruikbaar met enkele 123A-accu. Twee standen: aan/uit en strobe. Q5-emitter. Veel meer haal je echt niet uit AA-batterijen. Komt met clip en koord. Prijs rond $10,-.

- Romisen RC-29. Minder accuduur dan de SAiK, omdat de Romisen maar 1 AA-batterij neemt. Wel dezelfde emitter. De RC-29 beschikt over een focusable lens, waardoor je de beam van spot naar flood kunt regelen (1x-8x). De zaklamp beschikt niet over een clip, maar komt wel met koord. Romisen staat bekend om solide bouw. Prijs rond $15,-.

Dit zijn twee verschillende en aanbevolen modellen.
Natuurlijk is er waarschijnlijk niks mis met soortgelijke zaklampen die soortgelijke specificaties hebben. Zoek vooral ook zelf rond op sites als www.chinaprices.us en www.ebay.com .

18650

Single emitter
De meeste zaklampen in deze categorie beschikken over de T6 bin met XM-L classificatie. Dat heeft een reden, want het is de grootste diode, de meeste efficiëntste en laat zich graag in met een boel mAh (tot 3000 mAh, basic output 260 Lumen wordt dan maximaal 975 Lumen). Zoek naar zaklampen van eerder genoemde merken (vb. UltraFire 501B XM-L).

Multi emitter krachtpatsers
Hier zijn verschillende filosofieën over.

Eentje daarvan wordt toegepast in deze Romisen:
Romisen RC-T6: 6x CREE LED Q5 (geen T6 bin dus!). Opereert op 2 x 18650. Kent 3 standen: low power (2 LEDs), medium power (4 LEDs) en full power (alle 6 LEDs). Knop is met duimgrip makkelijk bereikbaar. Komt met koord en riemholster. Felle throw met redelijk wat flood.

En andere filosofie wordt toegepast in deze SKYRAY:
SKYRAY T6: 3x CREE LED T6 XM-L. High Power (alle 3 LEDs), Low power (alle 3 LEDs), volgende drie clicks zijn short intensity bursts. Knop is wat onhandig aan de onderkant van de zaklamp geplaatst. Komt as-is: zonder koord, clip of holster dus. Felle throw, minder flood dan de Romisen maar komt daardoor wat verder.

Ook hier zijn weer genoeg alternatieven te vinden met soortgelijke specificaties. Zoek vooral goed rond en lees je goed in/laat je goed informeren.

Note:
Sommige zaklampen zijn laserklasse en kunnen oogbeschadigingen toebrengen! Schijn nooit in ogen van mensen of dieren en wees voorzichtig in het gebruik van zulke zaklampen (gebruik een zaklamp niet in het verkeer). Bedenk ook dat zaklampen met hoge output veel warmte kunnen generen, wees daarop bedacht. Het laden van accu's brengt ook gevaren met zich mee. Laat accu's het liefste niet onbeheerd of in een onveilige omgeving achter, daar er een brand- explosiegevaar aan verbonden is. Gebruik bij voorkeur A-grade beveiligde accu's en opladers. Deze informatie is puur informatief, gebruik van zaklampen uit China is geheel op eigen risico te ondernemen.

[ Bericht 0% gewijzigd door shiznuts op 05-04-2012 23:12:40 ]
Life's like a choc of boxolates
  donderdag 5 april 2012 @ 23:49:28 #197
195885 shiznuts
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_109965507
HORLOGES / WATCHES

Tip 1. Haal geen neppe merkhorloges: het is niet alsof de kwaliteit hetzelfde is als de echte en je kunt er veel gedoe mee krijgen (douane/justitie).

Hebben we dat uit de weg, moet je begrijpen dat de klokjes uit China 'sieraden' zijn. Ze zijn dus voor 'de sier', zoals een armband, alleen hebben ze dan de nuttige functie om de tijd aan te kunnen geven. De nadruk ligt niet bepaald op kwaliteit (geen precisie-uurwerk, geen echt lederen horlogeband, etc), dus kun je daarmee leven en gaat het je om er voor zo'n lage prijs fashionably bij te lopen en de tijd te weten, dan zit je goed! De kwaliteit is in de meeste gevallen te vergelijken met de goedkoopste horloges die je bij een winkel als de Kijkshop haalt. Het is trouwens niet zo dat horloges uit China per definitie kut zijn, sterker nog, je kunt er best jaren plezier van hebben.

Tip 2. Vermijd zaken die onnatuurlijk veel glimmen. Dit is een blijk van goedkope materialen/lak (plastic fantastic). Koop liever iets met geborsteld staal. Kijk goed naar de foto's hoe iets eruit ziet. Stel je tevens voor hoe groot zo'n klokje is (bedenk hoe groot een standaard pin (verbinding band/klokje) is en vergelijk hoeveel groter het klokje is dan die verbinding) en hoe dat zou staan om je pols.

Koop een Aziatisch merk. Vermijd horloges als 'V6 SuperSpeed' en ga eerder voor een iets anders. Populair zijn o.a. Curren, Sinobi, IK Colouring, Wilon, Ohsen en EYKI. Ook Julius en DCT maken mooie (wat meer high-end) klokjes. Ook op Ebay kun je goed slagen voor deze horloges. Misschien kan een zoektocht naar 'SHARK' (a.k.a. 'WEIDE') en 'Infantry' (a.k.a. 'Military Royale') je tevens interesseren. Je hoeft niet per se naar een merk te zoeken. Velen slagen erin leuke klokjes te kopen door te zoeken op steekwoorden. Enkele voorbeelden: 'Japan MOVT', 'army watch', 'military watch', 'aviator watch', 'black sport watch' en 'metal wristwatch'. Wees creatief. Vrijwel alle zoektermen baten het om er 'watch' bij te hebben voor betere sortering. Je kunt ook zaken wegfilteren, als je niet naar een vrouwenhorloge zoekt, maar er wel veel resultaten op vrouwen gericht zijn voeg je '-woman -women' toe (tevens '-kids -boys -girls').

Tip 3. Vrijwel bij alles onder (maar niet gelimiteerd tot) $25,- met anologe wijzertjes die chronometer-functies uitvoeren, daarvan zijn de wijzertjes en knopjes op de horloge puur ter decoratie en bieden dus geen werkende functie. Horloges met een plaat die een traditionele uitsparing biedt voor de datum werkt in het algemeen wel.

Naast de shops uit de OP van de Chinese webshops topicreeks, kun je door shops zoeken m.b.v. www.chinaprices.us . FocalPrice heeft een aan horloges toegewijde site die www.watchyear.com heet, maar zoals gezegd loont het zeker ook om te kijken op www.ebay.com .

[ Bericht 0% gewijzigd door shiznuts op 06-04-2012 12:52:42 ]
Life's like a choc of boxolates
pi_110079900
Even een korte review over een paar dingen die ik tijdje geleden besteld heb.

Pc-Muis;

http://www.buyincoins.com(...)pc-product-1884.html
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- Goedkope muis, gekocht voor laptop. Erg handig, kwaliteit is goed te noemen voor de prijs.
Het is uiteraard geen muis om zeer lang met te werken, daarvoor is ze te klein (te plat), het is echt een zeer dunne muis dus, na een tijdje wordt dit wel lastig (zeer in de pols?).

Maar ideaal om mee te nemen, zeer klein, geen draad (is geleverd met een ontvangertje).
Iedereen die een goedkope muis zoekt om bv. te gebruiken bij een laptop, aanrader deze muis.

---
In-ear buds;

http://www.buyincoins.com(...)ps-product-7698.html
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eens als test besteld, just in case ik de mijne verloor. Maar gebruik ze nu eigenlijk als eerste keus.
Perfect voor men oren, zitten goed, goed materiaal, passen op de meeste in-ears.
En nog lekker goedkoop ook. (Je moet uiteraard wel dubbele bud's kunnen verdragen, redelijk diep in het oor).

---
3;5jack-audio extend cable;

http://www.buyincoins.com(...)ble-product-860.html
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Handig, goedkoop kabeltje. Aanrader voor iedereen die met een korte snoer zit te prutsen ;D.
Gekocht omdat ik men boxen verder wou hangen. Maar, kan je evengoed gebruiken om oortjes/headset aan te hangen. Kabeltje doet zen werk.

---
Gamepad/controller;

http://www.buyincoins.com(...)ypad-product-43.html
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zeer te spreken over de controller, heb ik al een half jaartje en ik game er wekelijks mee.
Als een controller zoekt, zoek niet verder en koop deze, $7 is nog een super prijs ook!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')