FOK!forum / Culinesse à gogo / [Recept] Gegrilde tonijn
Dizermaandag 9 maart 2009 @ 20:49
Ola, het is alweer een hele tijd geleden dat ik een recept heb geplaatst! Hierbij dus mijn creatie vanvandaag..

Gegrilde tonijn met groenten

Benodigdheden:
- Een tonijnmoot
- Groene asperges
- Oesterzwammen
- Schilaardappelen
- Krulsla
- Citroenmayonese
- Olijfolie
- Ambachtelijk gebakken chipjes
- Zeezout

en een Grillpan...

Voorbereidingstijd = 10 minuten
Bereidingstijd = 20 minuten

Gemiddelde prijs pp = 10 euro

Indien je kant en klare schilaardappelen hebt (liefst met mosterd/dille) is dat ok, maar zelf maken is het lekkerst. Ik ga voor snel (omdat ik net uit werk was )

Doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappelen met schil en mosterd/dille in de koekenpan goud bruin. Doe deze daarna in aluminiumfolie om warm te blijven.

Doe wat olijfolie in de wok en laat dit warm worden. Doe daarna de asperges erin en wok deze een paar minuten knapperig gaar. Voeg tijdens het wokken een beetje zeezout bij. Ook de asperges doe je in aluminiumfolie om warm te blijven.

Borstel de oesterzwammen schoon en scheur deze in lange slierten. Vet tegelijkertijd de tonijn in met olijfolie. Maak de grillpan warm maar voeg GEEN olie in de pan! Doe de tonijn in de gril en bak deze naar keuze medium of door. Zorg dat je het vuur laag hebt en kier de tonijn regelmatig om! Tegelijkertijd wok je de oesterzwammen in de wok (met een beetje olijfolie) gaar tot aan goudbruin.

Wanneer de tonijn gaar genoeg is naar smaak, ben je klaar! Pak een grote bord en begin met stapelen:

- doe eerst de krulsla als een bedje
- doe daarna de warme aardappelen erop
- doe de asperges op de aardappelen
- doe de tonijn op de asperges
- doe de oesterzwammen op de tonijn
- doe de chipjes op de oesterzwammen
- versier het bord met de citroenmayonese

Tadaa:


Nordic_Bluemaandag 9 maart 2009 @ 20:50
Ziet er goed uit!!
spanishgirlmaandag 9 maart 2009 @ 20:51
Wauw, dat ziet er smakelijk uit!
Dizermaandag 9 maart 2009 @ 20:52
Het was ook erg lekker!!!
spanishgirlmaandag 9 maart 2009 @ 20:55
Maak je die chipjes ook zelf?
Lotje-Plusonemaandag 9 maart 2009 @ 20:55
tvp! dat ga ik mn vriend een keertje voorschotelen
Dizermaandag 9 maart 2009 @ 21:05
quote:
Op maandag 9 maart 2009 20:55 schreef spanishgirl het volgende:
Maak je die chipjes ook zelf?
Nee, te veel werk Kan het wel hoor... is niet erg ingewikkeld. Maar als ik terugkom van werk, ga ik voor de snelle manier. Laatst op een vrije dag had ik rode bieten chips gemaakt. Is te doen maar erg lastig om bieten zo dun te snijden/schillen.... aardappelen is een stuk makkelijker
Pietverdrietmaandag 9 maart 2009 @ 21:11
gewoon een dikke moot tonijn nemen, op kamertemperatuur laten komen, zout en peper erop en grillen, lekker rood serveren met friet en sla, verder niet moeilijk doen.
Dizermaandag 9 maart 2009 @ 21:13
quote:
Op maandag 9 maart 2009 21:11 schreef Pietverdriet het volgende:
gewoon een dikke moot tonijn nemen, op kamertemperatuur laten komen, zout en peper erop en grillen, lekker rood serveren met friet en sla, verder niet moeilijk doen.


Dit was maar een halfuurtje werk hoor!
vaagselmaandag 9 maart 2009 @ 22:40
Tonijn is super natuurlijk. Maar vind het bord wel een beetje vol op deze manier eigenlijk. De aandacht wordt zo teveel afgeleid van een pracht product als tonijn.

Om het alleen met friet en sla te serveren alsof het een hamburger betreft zou ik ook niet snel doen trouwens. Wel leuk dat je dit recept post, heeft het ook gesmaakt?
ColdFeetmaandag 9 maart 2009 @ 23:43
Die tonijn is veel te gaar
vaagseldinsdag 10 maart 2009 @ 00:31
Paar keer uit een kookboek tonijn met ansjovisdressing. Wat is dat een goed recept, lichte frisse van de tonijn met die zware ansjovis, heerlijk!
golferdinsdag 10 maart 2009 @ 01:20
quote:
Op maandag 9 maart 2009 23:43 schreef ColdFeet het volgende:
Die tonijn is veel te gaar
Mijn gedachtes ook.
Tonijn moet alleen maar aan de buitenkant even gegrild worden, al dan niet met sesam of wat olie, en van binnen rauw zijn.
Dizerdinsdag 10 maart 2009 @ 06:39
Ja, ik ben nogal een beetje kritisch met rauw vlees en vis... in restaurants heb ik dat minder, maar thuis kook ik vlees en vis liever helemaal gaar...
Twerkdinsdag 10 maart 2009 @ 06:41
Dit ziet er behoorlijk gaar uit.
kraaksandaaldinsdag 10 maart 2009 @ 06:43
Tonijn uit blik daar zitten soms ook mooie moten in, kun je die ook grillen?
Twerkdinsdag 10 maart 2009 @ 06:45
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 06:43 schreef kraaksandaal het volgende:
Tonijn uit blik daar zitten soms ook mooie moten in, kun je die ook grillen?
waarom niet dan?
Dizerdinsdag 10 maart 2009 @ 08:52
Tonijn was alles behalve droog. Hij was erg lekker. Lekkerder dan ik in sommige restaurants heb geproefd...

En het is maar een gerecht he.. iedereen kan het maken netals die wil
kraaksandaaldinsdag 10 maart 2009 @ 08:53
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 06:45 schreef Twerk het volgende:

[..]

waarom niet dan?
Ik heb geen idee? Daarom vraag ik 't hier.
Twerkdinsdag 10 maart 2009 @ 08:54
Kun je tonijn ook frituren ?
Chielusdinsdag 10 maart 2009 @ 10:29
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 08:54 schreef Twerk het volgende:
Kun je tonijn ook frituren ?
Kan wel, (je kunt ook een Mars frituren), maar ik zou het wel zonde vinden.
vaagseldinsdag 10 maart 2009 @ 11:53
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 06:43 schreef kraaksandaal het volgende:
Tonijn uit blik daar zitten soms ook mooie moten in, kun je die ook grillen?
Tonijn uit blik is al gekookt. Als je het vervolgens gaat bakken lijkt het me erg droog worden.
cybermanszaterdag 14 maart 2009 @ 18:33
die aardappels met dille en mosterd?

aardappels door een mosterd/dille mengsel heen (hope so want anders heb ik morgen een probleem)