Ola, het is alweer een hele tijd geleden dat ik een recept heb geplaatst! Hierbij dus mijn creatie vanvandaag..
Gegrilde tonijn met groenten
Benodigdheden:
- Een tonijnmoot
- Groene asperges
- Oesterzwammen
- Schilaardappelen
- Krulsla
- Citroenmayonese
- Olijfolie
- Ambachtelijk gebakken chipjes
- Zeezout
en een Grillpan...
Voorbereidingstijd = 10 minuten
Bereidingstijd = 20 minuten
Gemiddelde prijs pp = 10 euro
Indien je kant en klare schilaardappelen hebt (liefst met mosterd/dille) is dat ok, maar zelf maken is het lekkerst. Ik ga voor snel (omdat ik net uit werk was
)
Doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappelen met schil en mosterd/dille in de koekenpan goud bruin. Doe deze daarna in aluminiumfolie om warm te blijven.
Doe wat olijfolie in de wok en laat dit warm worden. Doe daarna de asperges erin en wok deze een paar minuten knapperig gaar. Voeg tijdens het wokken een beetje zeezout bij. Ook de asperges doe je in aluminiumfolie om warm te blijven.
Borstel de oesterzwammen schoon en scheur deze in lange slierten. Vet tegelijkertijd de tonijn in met olijfolie. Maak de grillpan warm maar voeg GEEN olie in de pan! Doe de tonijn in de gril en bak deze naar keuze medium of door. Zorg dat je het vuur laag hebt en kier de tonijn regelmatig om! Tegelijkertijd wok je de oesterzwammen in de wok (met een beetje olijfolie) gaar tot aan goudbruin.
Wanneer de tonijn gaar genoeg is naar smaak, ben je klaar! Pak een grote bord en begin met stapelen:
- doe eerst de krulsla als een bedje
- doe daarna de warme aardappelen erop
- doe de asperges op de aardappelen
- doe de tonijn op de asperges
- doe de oesterzwammen op de tonijn
- doe de chipjes op de oesterzwammen
- versier het bord met de citroenmayonese
Tadaa: