quote:Op zondag 8 maart 2009 21:25 schreef Broertie het volgende:
Als man des huizes wordt ik geacht om 5 keer per week te koken (eigenlijk omdat ik door de week eerder thuis ben van het werk dan vrouwlief....) en ik heb na 10 (!?!?!) jaar samenwonen eindelijk het rijst koken onder de knie..... (kom maar op met de reacties....)
Nu ben ik toe aan een andere uitdaging.....Lees en huiver....
Volgend weekend komen mijn schoonouders op visite en ik wil ze een nasischotel voorzetten, uiteraard helemaal zelf gemaakt en zonder "pakjes" of "zakjes"
Welk soort rijst is het best te gebruiken en welke kruiden, specerijen, vleessoort (kip of varken) moeten erdoor, serveertips, sate erbij of niet.... etc, etc.....
Wie heeft de beste tip ,cq, recept om een onuitwisbare indruk te maken?
Enne... Ik weet dat er een plak ham of een gebakken ei bij kan, maar zijn er ook "spannendere" opties?
Alvast dank!
En daarna kan jou bellen om mijn schoonmoeder naar het ziekenhuis te brengen voor een maagperforatie???quote:Op zondag 8 maart 2009 21:35 schreef DrDarwin het volgende:
Spannende optie, neem een Madame Jeanet mee in het gebeuren.
Leg eens uit, Piet! Ben een keukennoob, kan wel aardappels met boontjes en een slavink maken, maar dan is het einde wel zo'n beetje in zicht.... om te beginnen: Wat is Trassi?quote:
Inderdaad, maar tegenwoordg moeilijk te krijgen.quote:
Trassi is een pasta gemaakt van gefermenteerde garnalen, als je het meebakt met de uien voor de nasi ruikt het ook precies zo, om kort te gaan het stinkt als de hel, het geeft echter een goddelijk authentieke smaak aan je nasi, en aan je andere asiatische gerechten, net als vissaus trouwens.quote:Op zondag 8 maart 2009 21:46 schreef Broertie het volgende:
[..]
Leg eens uit, Piet! Ben een keukennoob, kan wel aardappels met boontjes en een slavink maken, maar dan is het einde wel zo'n beetje in zicht.... om te beginnen: Wat is Trassi?
Ik heb het gehoord, maar een alternatief is (niet zo goed) vissausquote:Op zondag 8 maart 2009 22:07 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Inderdaad, maar tegenwoordg moeilijk te krijgen.
ik neem aan niet standaard in de winkel, maar de betere Toko?quote:Op zondag 8 maart 2009 22:07 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Inderdaad, maar tegenwoordg moeilijk te krijgen.
De Indonesische regering heeft de export tijdelijk stopgezet.quote:Op zondag 8 maart 2009 22:14 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ik neem aan niet standaard in de winkel, maar de betere Toko?
En bij de chirurg die de perforatie wil hechten springen dan ook nog de tranen in de ogen...quote:Op zondag 8 maart 2009 21:44 schreef Broertie het volgende:
[..]
En daarna kan jou bellen om mijn schoonmoeder naar het ziekenhuis te brengen voor een maagperforatie???
Er schijnt ook een thaise variant te zijn van trassi: kapi. Ik ben er nog niet naar op zoek gegaan omdat ik nog een voorraadje trassi heb. Zie ook Trassiquote:Op zondag 8 maart 2009 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb het gehoord, maar een alternatief is (niet zo goed) vissaus
Niet moeilijk doen over een zakje. Gewoon gebruiken, dat is véél goedkoper en makkelijker dan zelf alle kruiden scoren, is een veilige keus en geen mens proeft het verschil.quote:Op zondag 8 maart 2009 21:25 schreef Broertie het volgende:
Volgend weekend komen mijn schoonouders op visite en ik wil ze een nasischotel voorzetten, uiteraard helemaal zelf gemaakt en zonder "pakjes" of "zakjes"
Welk soort rijst is het best te gebruiken en welke kruiden, specerijen, vleessoort (kip of varken) moeten erdoor, serveertips, sate erbij of niet.... etc, etc.....
Wie heeft de beste tip ,cq, recept om een onuitwisbare indruk te maken?
Enne... Ik weet dat er een plak ham of een gebakken ei bij kan, maar zijn er ook "spannendere" opties?
quote:Op dinsdag 10 maart 2009 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Nasi wordt nog veel als een luxe maaltijd gezien, Nasi is gewoon een stampot met rijst waar je wat restjes in kan verwerken, gebakken rijst -> Nasi Goreng
Wat je bij de chinees krijgt heeft niets met Nasi Goreng te maken, dat is gewoon gekookte rijst met wat er door.
Het hele idee achter Nasi Goreng is dat je de (eigenlijk koude) rijst opbakt in een wok of koekepan. Wat je er verder door doet moet je lekker improviseren met wat je hebt, maar je kan er alles door gooien. In Indonesie is het ontbijt en arme mensen eten (niets negatiefs aan arme mensen eten, is maar al te vaak erg lekker)
Alleen in de rijst-gebieden. Daarbuiten is rijst een luxegoedquote:Op dinsdag 10 maart 2009 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Nasi wordt nog veel als een luxe maaltijd gezien, Nasi is gewoon een stampot met rijst waar je wat restjes in kan verwerken, gebakken rijst -> Nasi Goreng
Wat je bij de chinees krijgt heeft niets met Nasi Goreng te maken, dat is gewoon gekookte rijst met wat er door.
Het hele idee achter Nasi Goreng is dat je de (eigenlijk koude) rijst opbakt in een wok of koekepan. Wat je er verder door doet moet je lekker improviseren met wat je hebt, maar je kan er alles door gooien. In Indonesie is het ontbijt en arme mensen eten (niets negatiefs aan arme mensen eten, is maar al te vaak erg lekker)
Ik heb geen idee, maar ik voel weer een vetsin-discussie aankomenquote:Op donderdag 26 maart 2009 16:29 schreef The_Hives het volgende:
ik maak vanavond voor het eerst ( ) nasi zonder een standaard pakje/zakje te gebruiken. Nu heb ik alleen nog een vraagje . Ve-Tsin kan ik dat beter aan het einde toe voegen of meteen in het begin als ik de kruiden aan de sjalotjes toevoeg?
quote:Op donderdag 26 maart 2009 16:29 schreef The_Hives het volgende:
ik maak vanavond voor het eerst ( ) nasi zonder een standaard pakje/zakje te gebruiken. Nu heb ik alleen nog een vraagje . Ve-Tsin kan ik dat beter aan het einde toe voegen of meteen in het begin als ik de kruiden aan de sjalotjes toevoeg?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |