abonnement Unibet Coolblue
pi_68646774
quote:
Op maandag 4 mei 2009 09:49 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Dus de merkkeuze die je maakt is behoorlijk belangrijk. Want ik neem aan dat de objectieven van merken op alle body's passen. Maar dat objectieven van verschillende merken niet op verschillende body's passen? dus je meot wel aardig merkentrouw zijn dan.
Inderdaad, bij een dSLR kies je voor een heel "ecosysteem" met dus objectieven, een body, evt flitsers, geheugenkaartjes (sommige werken nog met CF bijvoorbeeld) accu's etc etc. Het kostbaarste zijn de objectieven, maar die gaan ook relatief lang mee. Canon en Nikon zijn de meest bekende merken, en daar worden door dedicated lenzenmakers zoals Tamron en Sigma ook veel lenzen voor gemaakt, maar bijvoorbeeld Olympus is een X aantal jaren geleden begonnen met een compleet nieuw digitaal ecosysteem, dus een iets ander formaat sensor (het zgn fourthirds systeem) met dedicated lenzen voor digitale fotografie. Dat heeft zo z'n voor- en nadelen, welke ik ook niet allemaal haarfijn ken, maar als je zelf geen oude lenzen van merk X hebt die je dus dwingen om een body ook van merk X te kopen, zijn bijvoorbeeld Olypmpus of Sony ook een leuke keuze. Ik denk dan aan Olympus met hun nieuwe E620 en E450 camera's, of Sony met hun A200, A300 of A350 camera's.

De kitlenzen die je bij Olympus kan krijgen zijn prima, en over het algemeen nét iets beter dan de standaard kitlenzen van zeg Canon en/of Nikon. Maar als je exact weet wat je gaat fotograferen kan je ook een kale body kopen met gelijk 1 a 2 goede lenzen. Dit is nou net een onderwerp waar je echt het beste een "ouderwetse" vakwinkel binnen voor binnen kan lopen. Een body met tig functies maar die niet lekker in de hand ligt is ook niks, want dan laat je hem na verloop van tijd uit ergernis thuis liggen, dus echt voelen en kijken of alle knopjes en schuifjes op de voor jou handige plek zitten is een must.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')