abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 24 december 1999 @ 22:14:00 #1
892 doordevil
FOK!member by choice
pi_235509
Een fijne uitzending, vanavond. Beetje religie, reincarnatie en emotie.

Religie. Willem verbaasde mij, als heiden, met een prachtige imitatie van Jezus, uit de film "Jezus in een badkuip." Hij gaf niet alleen qua mimiek en intonatie iedere Boerenwijsheid die hij als een plat steentje over het water ketste de lading van een profetie mee, maar het lichaam vormde zich, misschien wel automatisch, in een ouderwetse kruisigingshouding. De handen omhoog, aan de rand van het hout en zijn Friesche Borst weerloos aanbiedend aan een ieder die troost behoeft. Zijn discipelen dreven om hem heen en werden, om het helemaal in stijl te houden, Lazarus van Morgen. Zelf noemde Willem het anders, zijn houding. Probeert een beetje in te cashen op Veronicapubliek, opgegroeid met striphelden. Hij is......Balansman!! Door een noodlottig ongeval in zijn jeugd met een keukenweegschaaltje, gevuld met plutonium, kan hij niet anders dan harmonie in verstoorde relaties brengen. Kijk hem door het landschap ploegen, hand vlak boven de ogen, speurend naar verstoord evenwicht.
Hij voelde zich weer behoorlijk op zijn gemak, Willem. Denkt waarschijnlijk alweer 9 zetten vooruit.

Ook op een rare manier ontzettend genoten van Bart, die toe mocht kijken hoe de andere twee een afscheidscadeautje van Karin uitpakten. Sinterklaas vieren met verschillende families. Alle andere kinderen krijgen glimmende en spannende cadeaus en jij hoort, als je het witte pakpapier van je presentje hebt afgescheurd 6 zelfgezaagde en geverfde bouwblokken op de grond vallen. Je vader kijkt trots.
Ik vond het bijna niet om aan te zien, zo smartelijk, de blik van Bart. Hij wilde ook aan papier staan rukken. Steelse blikken door de kamer, misschien ergens in de vensterbank? Nee, het was zeker, Karin had hem de boeken gegeven. Kan het erger? Vergelijkbaar met voor je 9e verjaardag opeens allemaal kleding krijgen, omdat de breimachine helemaal in is. Bij ieder pakje voel je aan de slapte dat er weer geen normaal mensencadeau in zit. "O, tante Wil, een paar sokken, dank u wel!" Meende ik bij Bart te zien, die teleurstelling.

Bart zette vanavond ook een hele nieuwe standaard neer voor het begrip "Watje".
Hij constateerde zelf een zekere verlegenheid naar vrouwen toe. Goed vind ik dan wel weer dat je én verlegen kan zijn én, als hedendaagse Wat, live op de televisie, als eerste Nederlander, de Ritmische Gezwollen Spierendans Voor Twee Personen, het zo populaire Royaal De Zak Leegschudden kan brengen. Copuleren tijdens het wachten op de tram, watjes, het kan allemaal!

Emotie. Door monteren en inzoomen dacht je even: Karin is geëmotioneerd door deze welgemeende uitvoering van Hotel Calafornia. Maar opeens, als je goed luistert naar het gepiep en geknars en vooral het veelbetekenend kijken bij de teksten weet je waarom ze huilt: ze vreest de geneuriede solo aan het eind. Ik vreesde hem ook. Las laatst dat deze plaat inmiddels de best verkochte LP/CD ooit is. En dat eist zijn tol. Laatst, ongelogen, in één van de supermarchees in Frankrijk, waar men de klant nog ouderwets geselt met keihard afgespeelde absurde uitvoeringen van de hedendaagse klassiekers hoorde ik deze ook voorbij komen, in een panfluituitvoering. U moet het hebben gehoord om te geloven. Een crossover die streng verboden moet worden, vermenging tussen countryrock en de Inca-cultuur.
Reincarnatie. Bart zette een heel oude rite neer vanavond, en weinig mensen hadden dat in de gaten. Ik had het gisteren al over die door Sabine kaalgebeten oksel van Bart, tijdens zijn Oud-Polynesische Live Ontering In Onbeperkte Kring. Vanavond zag je heel mooi het ontroerende vervolg op dit eeuwenoude ritueel.
Bart heeft al het hoofdhaar dat Sabine tijdens de Love-Inn woest uit haar hoofd heeft geschud, de geschriften schrijven het vrij duidelijk voor, bijna 2 maanden in zijn mond meegedragen. Zoals de mannen vanavond, kan ons het schelen, Karin is er toch niet bij, de borden aflikten, zo heeft Bart in een nederige houding die nacht het kussen met zijn tong onthaard en heeft hij de ingedikte bal hoofdhaar 2 maanden van wang naar wang laten gaan. Alleen tijdens het douchen mag je deze bal even in de mondholte van een andere Jonge Man laten logeren, en dat was Maurice, die dan bijna altijd net post kreeg of een weekopdracht moest voorlezen.
Vanavond zag je de adembenemende apotheose, het in liggende houding, op de plek van de oorspronkelijke Lozing Van Pure Liefde in vier ferme stralen de hele uilenbal er in een keer uitgooien. Ik moest huilen. Zo mooi! Als je het wist.

Ook heel herkenbaar wat daarna gebeurde. Penetrante zure mossel lucht in kamer, heftig geschreeuw tijdens braken, geplons en gespetter en Willem denkt, vanuit zijn oogspleetjes kijkend: "Ik slaap hier doorheen". Gemist kansje. Doet het altijd goed, het verzorgen van zieken. Je had Willem graag een dozijn clini-clowns gegund, toen Ruud heel lief Bart verzorgde.
En zo is hij rond, deze beschouwing. Ruud is na vanavond en gisterenavond (zijn vriendin over Ruud. Ideale vader en in slow motion gefilmd Bibitje) opnieuw een heilige.

Tot morgen, Nico Dijkshoorn


pi_235510
Super!

Geweldig, het klopt helemaal. Ik zat te kijken (met m'n moeder) en toen ik Willem zo zag zitten zei ik ook:"Perfect, paar spijkers door z'n handen en voeten en KLAAR!"

Het was weer een toppertje...

Lees goed na je geen woorden vergeten bent.
pi_235511
De balansman schijnt al gevraagd te zijn door Cirque de Soleil.
Voorzet voor H. vd M. : Willem volgend jaar als acteur in de Mattheus passion te Landgraaf ?
Ik heb genoten van je stukje Doordevil !!!
"The mark of immature man is that he wants to die nobly for a cause.
While the mark of mature man is that he wants to live humbly for one."
(uit : The catcher in the Rye ; J.D. Salinger)


  vrijdag 24 december 1999 @ 22:54:00 #4
242 Pinball
Electric Monk
pi_235512
De enige die passende superlatieven kan bedenken om mijn waardering te beschrijven ben je waarschijnlijk zelf!

* Pinball gaat aandelen monitorpoetsdoekjes kopen.

Whenever you find that you are on the side of the majority, it is time to reform.
pi_235513
na de uitzending van vanavond kon ik niet wachten op je column en ik moet zeggen je hebt weer aan alle verwachtingen voldaan, klasse!
pi_235514

Heerlijk genoten weer Nico
Kan ik zometeen tijdens de nachtmis heerlijk nabulderen ik de kerk. Zullen ze wel waarderen als ik doordevil de schuld geef

Bij deze wens ik je nog een hele fijne kerst toe .

Van alles is weer waardeloos

  vrijdag 24 december 1999 @ 23:33:00 #7
1805 Pablo
een strieper
pi_235515
Moet nu toch echt reageren heb alle colums gevolgd maar deze is toch echt super LOL
puur genieten hoop nog veel van je te lezen
  vrijdag 24 december 1999 @ 23:55:00 #8
2052 Bor
De (vrouwtjes) wolf
pi_235516
Drie keer plezier gehad van je stukje, de eerste keer dat ik het las was al leuk maar toen moest ik de uitzending (opgenomen) nog bekijken, tijdens de uitzending schoten veel zinnen van jouw door mijn hoofd, net weer gelezen na het zien van de uitzending en weer leuk!
Bedankt en fijne dagen.
Terug uit het enge bos
  vrijdag 24 december 1999 @ 23:56:00 #9
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_235517

Yes!!!!

Hele fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar.

Terwijl ik dit typ, zit ik nog na te hikken, oh wat zal ik heerlijk slapen

Groeten Dark

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
  vrijdag 24 december 1999 @ 23:59:00 #10
1815 Katjoeng
Sateh Gambing Forever
pi_235518
quote:
op 12-24-1999 om 10:14 PM schreef doordevil het volgende:
Ook heel herkenbaar wat daarna gebeurde. Penetrante zure mossel lucht in kamer, heftig geschreeuw tijdens braken, geplons en gespetter en Willem denkt, vanuit zijn oogspleetjes kijkend:

"he, he, salmonella doet eindelijk haar werk"

Ik vond trouwens al dat Bart er slecht uitzag de laatste paar dagen....

Desalniettemin het was weer een toppertje Nico! En nog fijne dagen toegewenst iedereen!

met een glaasje tjendol erbij...

  zaterdag 25 december 1999 @ 00:55:00 #11
272 R@b
No-nonsens
pi_235519
Fijne Dagen gewenst Nico en de nieuwste mp3 van je Radio column bij Radio M staat online, was wat verlaat vandaag ivm met Kerstavond

MP3--Nico op Radio M 1 MB (32kbs sample) speelduur 4 minuten over o.a vertrek Karin http://home.multiweb.nl/~eldo/nl.actueel.big-brother/

Rob


R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
pi_235520
Hoe zit het Nico? mogen we je collums in een boekje op de markt verwachten?
Niemand is perfect. Wees niemand!

pi_235521
Mooi Nico.

Iedereen fijne dagen toegewenst.

Grtz.

Voice-over: 'Wat doen de bewoners met die 465 kartonnen dozen?'
Doordevil: 'Ik persoonlijk denk dat ze er het ego van Willem mee gaan verhuizen.'


abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')