abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_235311
We want Moor
Niemand is perfect. Wees niemand!

  zaterdag 25 december 1999 @ 01:24:00 #27
242 Pinball
Electric Monk
pi_235312
Paranoide lijkt me niet het juiste woord. Gegronde angst is imho beter op zijn plaats. Gegronde angst dat commerciële belangen steeds vaker winnen van mensen, dat de macht van de kijkcijfers bepaalt wat "waar" is en wat niet. Kijk en luister naar de verschillen tussen een journaal van een publieke omroep en dat van een commerciële omroep. Bedenk vervolgens voor hoeveel mensen de HMG (afgezien van studio sport) de enige informatiebron is, en lees orwell's werk opnieuw.
Sommige mensen noemen het pessimistisch, doemdenken, semi-intellectueel gelul of paranoide, maar volgens mij zijn we al voorbij 1984.
Niet dat heel nederland slaafs en zonder eigen wil achter endemol aanloopt, integendeel! In nederland heeft iedereen een MENING.
In nederland sturen we een formulier in om "de beste reclame van 1999" te kiezen, en we komen vanuit alle provincies naar almere om onbekenden (want dat blijven ze) voor homo en judas uit te maken. Dat is onze mening.
Toegegeven, een handvol idioten dat zich laat meeslepen door BB is niet het einde van de wereld. Het is alleen wel het zoveelste bewijs (voor mij) dat commercie en menselijkheid op gespannen voet leven.
En zolang mensen misdaden begaan om een gepropageerde life-style te kunnen betalen, legio vrouwen hun kerstmaal uitkotsen voor de slanke lijn, een heel volk ene willem uitkotst omdat V. vindt dat bart moet winnen, denk ik dat menselijkheid het onderspit gaat delven.

Noem me een doemdenker, ik ben blij dat er mede-doemdenkers zijn.

Whenever you find that you are on the side of the majority, it is time to reform.
  zaterdag 25 december 1999 @ 13:24:00 #28
835 Mars
Stilt stevige trek
pi_235313
OK, we wisten allemaal eigenlijk wel dat het concept van Big Brother eigenlijk niet deugde. We voelden ons allemaal een voyeur in het begin, kon dit wel? Gek, hoe dat gevoel slijt en hoe snel dat gaat.
Waar ik voor vrees is de ongetwijfeld pijnlijke terugkeer voor vooral Willem in de werkelijkheid. Niet dat ik een Willem-fan ben, maar hij zal het heel zwaar te verduren krijgen. De vervloekingen richting Willem zijn niet van de lucht (lees dit forum er maar eens op na) en hoe kan iemand zich daar tegen verdedigen? Totaal niet dus.
  † In Memoriam † zaterdag 25 december 1999 @ 17:52:00 #29
1221 otaku-san
Fok!memberu
pi_235314
Moor,
ik denk dat je je wat betreft de meeste bewoners te druk maakt.
Er was hier ook zo'n reactie over de arme Sabine die hier neergezet was als de Auping van Tilburg en dat werd zelfs door de pers overgenomen.
Sabine lijkt er geen last van te hebben dus misschien valt het best wel mee.
Alleen Willem zal het moeilijk krijgen nm op school.
The future is after you
pi_235315
quote:
op 12-25-1999 om 05:52 PM schreef otaku-san het volgende:
Moor,
ik denk dat je je wat betreft de meeste bewoners te druk maakt.
Er was hier ook zo'n reactie over de arme Sabine die hier neergezet was als de Auping van Tilburg en dat werd zelfs door de pers overgenomen.
Sabine lijkt er geen last van te hebben dus misschien valt het best wel mee.
Alleen Willem zal het moeilijk krijgen nm op school.

Beste Otaku-san,

Dank voor je reaktie. Het ging mij niet zozeer om aandacht voor individuele bewoners, hoewel ik Sabine's verschrikte gezicht: "ik word al 'gestalkt' op mijn Mobiel-Voicemail!" nog goed voor ogen heb.

Mijn post in dit Topic betreft de langzame norm-verschuiving betreffende de 'onaantastbaarheid van onze privacy' die in de laatste 3 maanden heeft plaatsgevonden,
en het 'kater-gevoel' dat me dit opleverde bij het zien van het nivo van vele reacties op een paar gewone mensen, die tot voor die tijd allemaal nog beschermd waren in dit opzicht.

Dat het zo ongemerkt, en vooral zo razendsnel bergafwaarts is gegaan met die 'privacy-bescherming',
waartoe VOO een m.i. brutale - en door geen enkele toezichthoudende instantie in toom gehouden -
voorzet heeft gegeven. Met als dieptepunt het zwartmaken van de persoon van Willem op hun officiële BB-site,
onmiddellijk overgenomen door De Telegraaf en diverse andere media...

En dat alles onder onze ogen,
zonder dat iemand kan (of wil?) ingrijpen, of daar ook maar de macht toe heeft.

Verder was het ook een soort zelf-reflektie als BB-watcher in dit Forum,
over hoe ook "wij" (met de nadruk op deze mede-verantwoordelijkheid) ons zo gemakkelijk hebben laten meeslepen.

Niemand hoeft mij in deze ervaring van mede-verantwoordelijkheid te volgen, dat was en is enkel mijn persoonlijk ervaren.

pi_235316
Zelfs de koningin bleek in haar Kerstboodschap te hebben gepleit, om de persoonlijke levenssfeer niet tot 'publiek eigendom te maken' (Bron: Ned1 Journaal van zojuist).
Nieuwslezer vraagt aan Maartje van Wegen wat dit te maken heeft met eerdere uitspraken van H.M. tegen de Journalistenraad.
M.v.Weegen: "Niks. Kerstboodschap was al daarvoor geschreven en gaat nooit over actualiteit.
Verder is de koningin toch wel wat ouderwets (oja, 'oude lullen moeten weg'), want de moderne media en jounalisten willen vóórbeschouwen..." (over nieuwe liefde van Kroonprins W.A. ging het).
Nieuwslezeres: "Dus het blijft gewoon zo gaan als het nu gaat ?"
M.v.Weegen: "Ja." (voldaan glimlachend).

En de norm-vervaging schrijdt voort....

[Dit bericht is gewijzigd door Moor (Datum 26 December 1999).]

  zaterdag 25 december 1999 @ 20:27:00 #32
242 Pinball
Electric Monk
pi_235317
Ik zag het ook moor, moest meteen aan jou denken
Whenever you find that you are on the side of the majority, it is time to reform.
pi_235318
Entertainment wordt werkelijkheid. VOO bepaalt wat we te zien krijgen, en BB kijkend Nederland neemt het klakkeloos over, daarbij vergetend dat alles wat we zien vaak heel uitvergroot is en uit het verband gerukt. VOO maakt helden, maar ook schurken. Zoals al heel vaak gemeld, de enige reden dat VOO dit doet is voor het winstbejag. Dat is ook hun bestaansrecht. Maar laten wij niet alles klakkeloos overnemen.

Ik ben het eens met de term 'eng'. Ik kan niet geloven dat die 3 in het huis heel veel beter of heel veel slechter zijn dan jij en ik. En dan bedoel ik inclusief Willem. Ik ben geen groot Willem-fan, maar VOO lijkt een hetze tegen hem te zijn begonnen en ze krijgen half Nederland mee. Eng inderdaad. Hij roddelt dan wel, bekonkelt soms. Het is Kerst, dus toch maar even de Bijbel er bij halen, "laat hem die zonder zonde is de eerste steen werpen". Kom op zeg, zijn wij nu echt zo heel veel beter? Alleen wordt ons gedrag niet zo pontificaal op tv geprojecteerd. Ik hoop dat er mensen zijn die zich dit gaan realiseren, en niet klakkeloos het 2D beeld overnemen dat VOO schildert. Willem gaat straks naar huis, naar z'n 2 dochters. Met z'n slechte, maar ook zeker met z'n goede kanten. Laat z'n dochters toch in ieder geval een beetje trots op hem zijn. En bovenal, gun VOO die genoegdoening niet, dat ze iemand kunnen maken en breken.

Het blijft eng, maar goed, in zekere zin werken we daar met z'n allen aan mee door te kijken. Laten we dan in ieder geval verstandig kijken.

Mijn 2 centen. Gezegend Kerstfeest iedereen.

  zondag 26 december 1999 @ 00:21:00 #34
525 Roache
troika hier, troika daar
pi_235319
Jongens, door consequent te blijven posten helpen we de hele hype de hype te houden, ergo, het hele gewetensvraagstuk wat Moor ons voorschotelt. Dusseh, die eerste steen is allang geworpen, en komt met een rotvaart terug. Voel me nog steeds niet schuldig. Ik ben niet zo'n rebellist die roept om reacties uit te lokken, maar ik maak me zelfs een beetje kwaad om wat je hier stelt Moor. Ik zie bij alle reacties op jouw stukje erg veel voor mij bekende namen voorbijkomen. Mea culpa? Dacht het niet Piet. En volledig terecht. Geef me een goede reden om me aangesproken te voelen door wat jij hier schrijft en ik bied postuum mijn verontschuldigingen aan aan iedereen die schade heeft ondervonden nadat 'ie het BB huis heeft verlaten en kan zeggen dat het door het FOK!Forum gekomen is. Dit is verdorie een zoveelste deel van de hele heisa rond het gebeuren. We maken hier met z'n allen deel uit van de hype, maar niet zo'n subtantieel deel dat we ook maar enige invloed hebben op het grotere geheel, lees: de landelijke gekte. Waarom je dus niet een paginagrote advertentie zet in een landelijk dagblad is mij een raadsel. Nogmaals, ik heb geen zin om me een schuldgevoel te laten aanpraten. Geen enkele zin in. Geen enkele reden toe ook.
Ben te zaai voor een signature
pi_235320
Kortgeleden heb ik eindelijk de film "Wag the Dog" gezien. Op het eerste gezicht natuurlijk een volslagen off-topic mededeling, but please bear with me for a moment. De film gaat namelijk over het manipuleren van de presidentsverkiezing in de USA. Simplistisch samengevat: president raakt vlak voor de verkiezingen betrokken bij een sex-schandaal. Om de aandacht af te leiden bedenkt men een fictieve oorlog. Men schakelt een Hollywood producer in en vervaardigt fake beelden van terroristen die de vrede bedreigen, compleet met "Band Aid" lied en allerlei andere merchandising, "spontane" protestacties en tegenwerking van de CIA die een eigen agenda heeft.
Op een vreemde manier vond ik het onderwerp van die film dus eigenlijk toch passen binnen het kader van de discussies in dit forum en onder andere dit topic over manipulatie en de gevaren daarvan. (Al zijn het nu niet de media die de berichtgeving bepalen, doch de "spindoctors" die de media manipuleren.) Al met al weer eens een film die mij afwisselend lachbuien en kippe(n?)vel bezorgde.
pi_235321
quote:
op 12-26-1999 om 12:21 AM schreef Roache het volgende:
<snip>
Ik ben niet zo'n rebellist die roept om reacties uit te lokken,

Ik ook niet, Roache, en als dat het is wat jij eruit haalt, jammer dan, maar dat kan ik dan ook niet helpen

quote:

maar ik maak me zelfs een beetje kwaad om wat je hier stelt Moor. Ik zie bij alle reacties op jouw stukje erg veel voor mij bekende namen voorbijkomen. Mea culpa? Dacht het niet Piet. En volledig terecht. Geef me een goede reden om me aangesproken te voelen door wat jij hier schrijft en ik bied postuum mijn verontschuldigingen aan aan iedereen die schade heeft ondervonden nadat 'ie het BB huis heeft verlaten en kan zeggen dat het door het FOK!Forum gekomen is.

Die reden kan ik je nooit geven, dat weet je zelf best, Roache, dus dit is een zinloze 'uitdaging'.
Verplaats je voor één keer in Willem als hij onverhoopt een keer de archieven van het Forum te lezen krijgt, en je zou genoeg weten. I rest my case - dit heeft geen verdediging nodig.

quote:

Waarom je dus niet een paginagrote advertentie zet in een landelijk dagblad is mij een raadsel. Nogmaals, ik heb geen zin om me een schuldgevoel te laten aanpraten. Geen enkele zin in. Geen enkele reden toe ook.

Dit riep ik al maanden geleden, totdat een insider me duidelijk maakte hoeveel kranten hetzij geliëerd zijn aan HMG, hetzij 'niet uit de algemene toon wensen te vallen'.
Als jij je 'een schuldgevoel aangepraat voelt', beste Roache, dan spijt me dat. Het was nooit de bedoeling van dit Topic. Het gaat hier om meningen, en ik heb de mijne op mijn manier vertolkt - niet meer dan dat.

  zondag 26 december 1999 @ 13:30:00 #37
1234 HiZ
Istanbullu
pi_235322
Hoi, HiZ hier, die van de midlife-crisis en deroxattabletjes,

Ik voel me ook totaal niet schuldig over het kijken naar en praten over Big Brother. Voel me zelfs niet schuldig als ik eens een keer in een dolle bui Mona een Vet Varken heb genoemd of zo. Dat doe ik in het echte leven met mensen ook als ik de geest krijg.

Mijn levensmotto wordt steeds meer : ik hoef niet te denken voor andere mensen.

Als anderen iets zeggen dat mij raakt, verwart, achterlaat met een vraag, dan heb ik twee opties :

1. Het is belangrijk en ik vraag die persoon waarom ie dat heeft gezegd en of ie het kan uitleggen

2. Ik vraag het niet en moet van mezelf accepteren dat het niet belangrijk is.

Ik hoop dat de bewoners van het huis voldoende relativeringsvermogen hebben om te begrijpen dat de meeste dingen die hier worden gezegd in de tweede categorie thuishoren. Alles wat wij menen te weten over hun is tweedehands en onze opinietjes hoe kundig ook onderbouwd zijn voor hun slecht het geblaat van onbekenden.

Ik heb het al eerder gezegd, en zeg het nog maar eens: soms erger ik me aan de bb-hooligans, soms aan de manier waarop de bewoners worden 'ontmenselijkt' door ze voor te stellen als willoze en weerloze slachtoffers van massa en media.

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')