abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_235286
What have we done ?

Zeg me, dat het niet zo is....

Dat niet een stel gewone, lieve en soms niet zo lieve, mensen uit hun vertrouwde omgeving zijn gerukt, of uit hun uitzichtloze situatie,
om een droom te zoeken: van bekendheid, prestatie, waardering, "speciaal zijn", 'vluchten', of eindelijk gewoon eens "3 maanden lang gek doen", en misschien wel een prijs winnen...

Zeg me dat het niet waar is:
Dat die droom wél kan bestaan, dat ie niet hoeft te worden voorgespiegeld, en dan eindigen in een gruwelijk misbruik van hun levens, tot karikatuur gemaakt, in poses gezet en gefilmd als etalage-poppen, Barbie en Ken in het Vakantiehuis.

Zeg me dat het niet zo is:
dat we ze nooit hebben gekend: Ruud en Bart, Karin en Sabine, Bianca en Mona, Maurice en Martin, Willem en Tara, Anouk en Cyrille,

dat we van hun levens 'afgebleven zijn', ze nooit scheldwoorden hebben toegevoegd, die we geen enkel ander mens in diens gezicht zouden durven zeggen...
dat ze nog steeds, beschermd zoals wijzelf, hun eigen privacy hebben wanneer ze dat willen...

Zeg me dat het niet wààr is:
dat het géén mensen zijn van vlees en bloed, maar enkel acteurs, professionelen, die gehard zijn in het vak, tegen een stootje kunnen, vrijwillig hiervoor hebben gekozen....
Soap-karakters, tekenfilm-persoonlijkheden, die je kunt nadoen als Donald Duck door een beetje lachgas in te ademen, of door een petje op te zetten en wekenlang over 'maatjes' lullend je eigen tv-show op te leuken....
Zeg me, dat dit Forum alleen maar over Barbie en Ken ging, die niet echt bestaan....

Zeg me dat het niet wààr is,
dat een media-macht zóveel en zó brutaal kan manipuleren, dat mensen zó gewillig en onmondig gemaakt kunnen worden,
dat intimiteit zó afschuwelijk van dichtbij kan worden geschonden, verminkt....
en dat zovelen daarin kunnen worden meegesleept.

Zeg me, dat het niet zo is...
en ik vertel je een grap, die je laat huilen van de lach...

Ik doe net alsof het niet zo is,
alsof Karin gewóón verder leeft.....
zelfs, als dat niet zo is....

(vrij naar F.Boeijen)

[Dit bericht is gewijzigd door Moor (Datum 24 December 1999).]

pi_235287
heel mooi Moor.. *ben er stil van*
  vrijdag 24 december 1999 @ 13:26:00 #3
1198 Fly (on the wall)
kijkt wel en zegt iets
pi_235288
'T is om te janken Moor. Jammer dat je nu pas ontdekt dat televisie een geconstrueerde werkelijkheid is en dat manipulatie daar een inherent onderdeel van uitmaakt. Durf me bijna niet voor te stellen welke emoties `echte' misstanden bij je oproepen. Volgende keer een ballade over Tsjetjenië?
pi_235289
Eh.. ik voel met nu toch even geroepen Moor te verdedigen. Moortje heeft bijna gedurende de hele duur van BB ons erop gewezen op het manipulative karakter van BB en de risico's voor de bewoners van de deelname zelf, de beeldvorming en de daaruit volgende reacties in de maatschappij.

Moor, ik las je eerste zin en hoorde Frank Boeijen, jammer, want ik ben absoluut geen fan van 'm. Maar je boodschap is duidelijk. En de mijne ook: het is niet zo, het was een droom en nu is ie bijna voorbij.

  vrijdag 24 december 1999 @ 13:39:00 #5
169 Amoebe
Is there more to say???
pi_235290
Tja, ik kan hier eigenlijk niets mee.

Sorry

pi_235291
Heel mooi gesproken (gezongen) Moor.

Je relativerings en inlevingsvermogen is duidelijk heel groot en dat waardeer ik zeer.
Helaas zijn er daar niet zo heel veel van (Lees voor de 'gein' eens BB hooligans deel 2). Om met Ruud te spreken..jij laat je niet gek maken door VOO.
Volgende keer een stukje op Zwart-Wit van F B?

O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  vrijdag 24 december 1999 @ 13:41:00 #7
433 Alkyone
Uitgesproken als: alkíejoonee
pi_235292
Mooi, moor, heel mooi. Je spelfout in Christmas is hierbij vergeven. De weglating van het woordje 'we' in het onderwerp ook. Ben in een vergevingsgezinde bui, lekker hypocriet want het is bijna kerst. En met kerst houden we twee dagen op met schieten, waarna we op 27 december fijn de wapens weer oppakken. Bart heeft natuurlijk gelijk. Kerst is de hypocrisie ten top. Veronica is dat ook. De hele mediawereld, Internet inclusief, de mensen om ons heen, de persoon die in ons lichaam woont...

Bedankt voor deze geweldige verwoording van wat niemand meer bewust weet, voor het leggen van je vinger op de zere plek, voor de spiegel die je ons voorhoudt. Ik heb geen goede voornemens, geen kerstwensen, geen gelukwensen. Ik heb gekozen voor introspectie, ik ga mijn persoonlijkheid doorlichten op alle door jou genoemde punten... en ik zeg pas weer iets over anderen als ik alles van mezelf weet. Begin bij mezelf.

May all FOK!members be at peace within their souls...

'We learn more by looking for the answer to a question and not finding it than we do from learning the answer itself' - Lloyd Alexander

pi_235293
Sorry Moor, helaas is het wél zo...
Als ik je kan helpen in je verwerkingsproces, zeg je het maar. Even lekker knuffelen?

(p.s.: Off-topic, sorry, maar waar anders dan in een topic van Moor: Waar is Hunter gebleven? Ik mis hem!!)


  vrijdag 24 december 1999 @ 13:45:00 #9
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_235294
Mooie uiteenzetting Moor !!

Lees je werk met interesse.

Het komt goed.... En anders maar niet.
  vrijdag 24 december 1999 @ 13:46:00 #10
1198 Fly (on the wall)
kijkt wel en zegt iets
pi_235295
quote:
op 12-24-1999 om 01:34 PM schreef HiZ het volgende:
Eh.. ik voel met nu toch even geroepen Moor te verdedigen. Moortje heeft bijna gedurende de hele duur van BB ons erop gewezen op het manipulative karakter van BB en de risico's voor de bewoners van de deelname zelf, de beeldvorming en de daaruit volgende reacties in de maatschappij.


Met nu bedoel ik 1999. Manipulatie bestaat al sinds het ontstaan van de moderne media.

pi_235296
Kerst is bij uitstek de tijd om zulke weemoedige gedachten te vertolken, en dat doe je met verve. Het is bijna over Moor, het einde van de tunnel is in zicht.
Ik hoop alleen dat de bewoners ook hun leven ooit weer zullen terug krijgen, of dat ze door hun ziel te verkopen aan Veronica voor altijd iemand anders zullen zijn.
Fly, manipulatie is zo oud als de mensheid, lees eens het oude verhaal over de slang die een vrouw ertoe verleidde om van de verboden vrucht te eten.
"The mark of immature man is that he wants to die nobly for a cause.
While the mark of mature man is that he wants to live humbly for one."
(uit : The catcher in the Rye ; J.D. Salinger)


  vrijdag 24 december 1999 @ 14:15:00 #12
910 Barbie
Graduated Fool
pi_235297
Mooi Moor!
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  vrijdag 24 december 1999 @ 14:35:00 #13
2052 Bor
De (vrouwtjes) wolf
pi_235298
Moor,
ik hoop van harte dat de bewoners iemand zoals jij in hun directe omgeving hebben.
Terug uit het enge bos
  vrijdag 24 december 1999 @ 14:37:00 #14
1198 Fly (on the wall)
kijkt wel en zegt iets
pi_235299
quote:
op 12-24-1999 om 02:00 PM schreef PLANIX het volgende:

Fly, manipulatie is zo oud als de mensheid, lees eens het oude verhaal over de slang die een vrouw ertoe verleidde om van de verboden vrucht te eten.


...En dan ontdekt ze dat ze naakt is en wordt door schaamte overvallen en bedekt zich met bladeren. Net zoiets als Moor die BB kijkt en ontdekt dat de kijker genaaid wordt en het schaamtegevoel bedekt met krokodillentranen en Frank Boeyen-versjes.

  vrijdag 24 december 1999 @ 14:37:00 #15
1829 Jewel
De enige echte!
pi_235300
quote:
op 12-24-1999 om 02:00 PM schreef PLANIX het volgende:

Fly, manipulatie is zo oud als de mensheid, lees eens het oude verhaal over de slang die een vrouw ertoe verleidde om van de verboden vrucht te eten.


Bron: De Bijbel. Genesis 3. 1-24.

Moor, je hebt helemaal gelijk hoor, ik heb ooit eens een topic geopend waarin ik BB vergeleek met het boek van George Orwell, 1984. Mijn conclusie was destijds dat ik dit 'spelletje' van VOO eng begon te vinden, zeker toen ik hoorde hoe enthousiast andere landen waren.
Heel Nederland houdt zich bezig met het leven van een paar mensen en dat is opeens belangrijker geworden dan het wereldnieuws. En heel Nederland laat zich manipuleren door een omroep! Niet alleen de bewoners.
En dan vinden wij het raar dat de Duitsers in Hitler trapte toen dat land in een recessie zat. Hij had heel veel propaganda en internet bestond nog niet.
Begrijp me niet verkeert, ik bedoel niet te zeggen dat wij of VOO facist zijn of ook maar iets in die richting. Het enige wat ik duidelijk probeer te maken is hoe makkelijk het is om echt foute dingen te doen en aan te richten mocht zoiets in verkeerde handen vallen.
Daarom vind ik het een eng 'spelletje'.

  vrijdag 24 december 1999 @ 15:12:00 #16
2004 sunshine
Still shining!
pi_235301
Heel erg eng Jewel, vooral nu de sfeer zo tegen Willem is en van die extreme vormen aanneemt.
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
pi_235302
Probleem is dat het voor de bewoners in het huis nog steeds een spelletje is. Tuurlijk zijn er wel eens wat strubbelingen omtrent een nominatie of zo, maar zoals ze spreken over geld verdelen en anderen de overwinning gunnen etc getuigt toch echt van het feit dat ze het zelf nog steeds een spelletje vinden. Alleen de spelleiding vinden ze af en toe wel flink irritant (bv zoals met de weekopdracht van vandaag).

De buitenwereld echter kent inmiddels al zeer veel mensen die het al veel meer vinden dan een spelletje en er ook zo mee omgaan. Het lijkt haast wel voetbal geworden. "Ik ben voor Bart dus heb automatisch een teringhekel aan de anderen en zal dat ook zou duidelijk en krachtig mogenlijk uiten'. Daar lijkt het nu gewoon heel erg sterk op. Walgelijke houding gewoon. Ronduit verwerpelijk. Als je bij GTST iemand als favoriet hebt, scheld je de anderen toch ook niet meteen de huid vol? (sorry dak geen namen ken van GTST mensen, kijk nooit, maar voorbeeld is wel duidelijk toch?).

De bewoners die er nu nog zitten komen donderdag nacht naar buiten, denken dan 'Goh was best een aardig en vooral leerzaam spelletje' Er is 1 echte winnaar qua prijs maar eigenlijk zijn het allemaal winnaars en dan als ze buiten zijn blijkt ineens dat het voor half Nederland helemaal geen spelletje was......En om dan maar even alles langs je heen te laten gaan en je normale leven weer op te pakken is dan zeer moeilijk lijkt me, zeker voor Willem.

O Moor, nog even speciaal voor jou. Je had ooit een vraag over smilies, een stellige smilie. In Het topic smilies deel 6 welke hier te vinden is: http://209.163.248.153/forum/NonCGI/Forum21/HTML/002426.html Heeft Guus inmiddels zo'n smilie gemaakt voor je. Ik heb hem je echter nog nooit zien gebruiken of reactie gezien van je dus ik dacht, dan licht ik je langs deze weg ff in. Die smilie zou namelijk heel goed bij je posts van hierboven passen.

O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_235303
Het einde der tijden is nabij: binnen 24 uur zijn zowel mijn auto als mijn computer gestorven. Vandaar mijn virtuele afwezigheid (dank je Athena, o godin der wijsheid, it's good to be missed).

Big Brother: 1 man die zichzelf niet meer over straat kan vertonen, 1 man die blij is gemaakt met een dooie mus en 1 man waarvan de overwinning al maanden geleden is vastgelegd.

Moor: het is waar, en wij hebben het niet kunnen voorkomen.

I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
pi_235304
quote:
op 12-24-1999 om 04:07 PM schreef
Hunter het volgende:

Big Brother: 1 man die zichzelf niet meer over straat kan vertonen, 1 man die blij is gemaakt met een dooie mus en 1 man waarvan de overwinning al maanden geleden is vastgelegd.


Inderdaad een triest maar waar resultaat van 3 maanden reality soap...

Btw: Ben blij dat je computer het weer doet Hunter!


  vrijdag 24 december 1999 @ 21:53:00 #20
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_235305
quote:
op 12-24-1999 om 03:12 PM schreef sunshine het volgende:
Heel erg eng Jewel, vooral nu de sfeer zo tegen Willem is en van die extreme vormen aanneemt.


Precies Sunshine, dat is het goede woord: Het neemt enge vormen aan. Moor verwoordt dit ontzettend goed in een fijne snaarstemming......

Moor, zeg me dat het niet zo is.......

Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 24 december 1999 @ 22:07:00 #21
862 Arcee
Look closer
pi_235306
quote:
"Je spelfout in Christmas is hierbij vergeven. De weglating van het woordje 'we' in het onderwerp ook."

Niks vergeven. Ik vind het buitengewoon triest als mensen geen foutloze topic meer kunnen schrijven.

En ja, wat staat er nu eigenlijk?

"Merry Christmass". Dat lijkt op "Merry Christ my ass" en dat is toch heel wat anders dan "Vrolijk Kerstfeest".

  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 24 december 1999 @ 22:10:00 #22
862 Arcee
Look closer
pi_235307
quote:
"Moor verwoordt dit ontzettend goed in een fijne snaarstemming......"

Kijk dat vind ik dan wel weer leuk. "in een fijne snaarstemming", da's creatief taalgebruik en dat kan ik wel waarderen.

pi_235308
Excuses voor de fouten in titel - moest snel weg naar werk en bedacht titel pas op 't laatst.
pi_235309
Beetje te paranoide hoor...

De kleine dingen in het leven zullen je het meeste geven.
  zaterdag 25 december 1999 @ 00:37:00 #25
525 Roache
troika hier, troika daar
pi_235310
Blablabla, hier stond vanalles, slecht verwoord, lullig onderbouwd. Bedoel eigenlijk gewoon te zeggen dat dit topic geen kerstmelancholie in mij op doet wellen, evenmin voel ik me geroepen te reageren maar doe het toch. Een beetje een unheimisch gevoel krijg ik erbij, alsof ik me schuldig moet voelen. En dat wil ik niet.
------------------
Ben te zaai voor een signature

[Dit bericht is gewijzigd door Roache (Datum 25 December 1999).]

Ben te zaai voor een signature
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')