abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 8 april 2009 @ 18:02:12 #176
139230 El_Chica_Del_Fuego
Nee, ik wil geen Mac }:|
pi_67836341
quote:
Op woensdag 8 april 2009 13:44 schreef PoisionedCherry het volgende:
ik weeg dus 60 kg

sorry maar ik snap niets van je uitleg
wat moet ik met wat vermenigvuldigen?
[..]


quote:
[iemand die het geheel voorrekent]
Je bent niet zo'n beta zeker
quote:
Op woensdag 8 april 2009 16:45 schreef PoisionedCherry het volgende:
heel erg bedankt voor je uitleg
wat raad je me aan:P 2 weken doorgaan of 1.5 maand
mijn dermatoloog zegt zelf: ik wil dat je in totaal 7 maanden slikt
mar ik heb niet eens erge acne ik had alleen op mijn kin en wangen hele kleine puistjes
dusik weet nie of het waard is om 1,5 maand door te gaan

trouwens heeft iemand hier ervaring met Eucerin anti redness creme?
[..]


Zoals al eerder vermeld: het gaat om een kuur, en net als bij bijvoorbeeld een antibioticakuur moet je die meestal nou eenmaal afmaken, zeker als je dokter dat zegt. Hier om advies vragen hoe lang je door moet slikken is echt niet verstandig, je dermatoloog gaat het echt niet cool vinden als je zegt: "ja ik ga eerder stoppen want ze zeggen op Fok! dat dat ook kan."
*Think outside the box*
  woensdag 8 april 2009 @ 22:07:50 #177
215276 Alsmere
Ook dat nog...
pi_67845245
Half december vorig jaar ben ik na 8 lange maanden gestopt met de roa, mijn huid was helemaal clean.
Nu, 3.5 maand later ben ik maar weer terug gegaan naar mijn derma, ik kan wel janken, komt allemaal net zo hard weer terug.
Heb besloten nu eerst maar een antibiotica kuur van 6 weken te volgen, wil deze zomer zonder Roa doorkomen. Maar aan het eind van dit jaar denk ik dat ik helaas ook aan een 2e kuur moet.
We zullen zien....

Suces iedereen!
pi_67879980
quote:
Op woensdag 8 april 2009 16:45 schreef PoisionedCherry het volgende:

trouwens heeft iemand hier ervaring met Eucerin anti redness creme?
[..]


Ja!
Ik gebruik die nu 2 maanden. Om te zeggen: fijn!? Nee, hij voelt niet lekker vettig aan. Iets wat wel prettig is bij het gebruik van Roa. De creme ''blijft op de schilfers hangen'' Snap je?
Werkt het ivm de rode huids kleur in het gezicht? Ja! Daar is de creme heel fijn voor. Dus als je make-up wil gebruiken en de rode kleur verdoezelen dan is het een aanrader.

Edit:
Ik stond vandaag mijn tanden te poetsen en keek tegen de tube was-emulsie aan van Eucerin. Die is ook voor (tegen) redness. Die is heerlijk zacht! Een aanrader.

[ Bericht 5% gewijzigd door botterfly op 10-04-2009 15:21:52 ]
Yesterday is history,
Tomorrow is mystery,
Today is a gift,
Thats why they call it the present.
pi_67884362
Alweer een tijdje geleden dat ik hier postte.

Na 4 maanden 20 mg per dag te hebben geslikt heeft mijn dermatoloog gezegd het aan te willen kijken zonder pillen. Ik ben in 3 maanden van extreem naar helemaal clean gegaan en de laatste maand ging het dus al heel goed. Ik ben nu wel bang dat het terugkomt ofzo maar ik wacht het af.

Zelf heb ik trouwens nog geen woord gehoord over die aanbevolen hoeveelheid in je lichaam ofzo, van mijn dermatoloog. Het lijkt erop alsof ze het allemaal anders aanpakken.

Sterkte allemaal
pi_67898841
Ik ben afgelopen dinsdag begonnen met 3x20 mg = 60mg per dag. Mijn bijwerkingen zijn droge huid, neus, lippen, ogen.. de algemene dingen.. Wat tintelingen in de huid en trillende spieren in arm en benen. Rugpijn had ik gister maar is al weg. Vandaag beetje moe en duizelig maar voor de rest no problems.

Ik merk wel dat de huid absoluut gevoeliger wordt. ff stevig aanraken en het doet al pijn. Beetje beurs kan je wel zeggen en wat slappig qua spieren.

Als dat een beetje mindert is het prima te doen. Oh ja mijn acne heb ik al sinds mijn 16e en ik ben nu 24. Heb alle middeltjes al wel gehad, incl. minocycline dat jaren wel redelijk zijn werk deed met ups en downs. Maar als je ervan af gaat dan komt het weer terug. Nu ben ik het zat en ik wil deze zomer niet in met een huid die vet is met warm weer met dikke vieze bulten.

Alhoewel ik niet in de zon kan zitten, is de schaduw ook prima. Zolang die dikke bullten en andere acne weggaan.

Veel succes allen, mogen onze huidjes acne vrij zijn of iig vrijwel verlost van acne worden..
pi_67922551
Gaat op zich best netjes met mn huid op het moment. Bijwerkingen (spierpijn/vermoeidheid) vallen mee, ondanks het vele sporten. Droge huid, lippen zijn er natuurlijk wel, maar niet al te storend.
Het gaat al veel beter met m'n huid, weinig ontstekingen meer over, dus eind mei, als m'n kuur afgelopen is, moet het helemaal goedkomen!

Succes allen ; )
pi_67936308
Misschien een gekke vraag, maar wel een vraag die mij en mijn vriendin dwarszitten!

We gebruiken allebei Roa, dus allebei onze gezichthuidjes zijn gevoelig. Als ik met mijn vriendin zoen (maakt niet uit of ik flinke stoppels heb of net geschoren) zit zij met een kapotte kin. En niet zo zuinig ook. Wat kunnen we hier in hemelsnaam aan doen..zoenen met een pleister op?
pi_67936608
Ik zit nu in maand 8 en slik nu 2x40mg per dag. Het heeft zeker al geholpen maar er blijven geregeld van die etterbakken bij komen.

Bijwerkingen:

Droge lippen
pi_67943031
Hè hè, de nare bijwerkingen (rode vlekken, korstjes, schilfers) zijn weer over! Toch een soort gewenning dus =) Nu alleen nog wat droge lippen, maar zelfs zonder Roa gaan Blistex&ik niet zonder elkaar op pad

Alleen nog even onthouden dat ik écht niet meer mag krabben aan mijn gezicht; 1x krabben geef een wondje dat er 5 dagen zit
pi_67945116
Bijna nu een week met 60mg. Bijwerkingen, droge bek, en alles wat droog kan zijn. voor de rest niks.


Qua puisten, geen verbetering tot nu toe.. Maar het is ook maar één week.
pi_67973710
Nu iets langer dan een week aan de 40mg/dag, ook droge lippen/huid.. maar met de juiste zalf voor zowel huid als lippen valt het goed te doen Qua acne merk ik nu al een enorme verbetering, wist niet dat het zo snel kon gaan. Mijn huid in mijn gezicht voelt al heel glad aan en alles lijkt 'dood'te gaan, zijn nog geen nieuwe ontstekingen bijgekomen. Als het zo door zet dan ben ik erg tevreden Mijn rug zet echter nog niet heel erg door, het wordt allemaal wel iets droger. Nog iets meer dan 3,5 maand te gaan
pi_67976854
Zeg op plekken waar ik vroeger veel witte stipjes had, onder mijn kin enzo ( verstopte talg in poriën ofzo) wordt er een beetje uitgeduwd lijkt het. Wat is het beste om ze eruit te krijgen, gewoon tijd gunnen en wassen of wassen + washandje of een andere manier? Zachtjes duwen kan ook maar lijkt me niet erg goed, blijft namelijk lang rood op Roaccutane.
pi_68001306
Vandaag ben ik precies 9 weken bezig, 40 mg per dag

Het is best zwaar... ik twijfel vaak of ik de kuur wel af wil maken
ik ben heel erg moe, hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, alles is droog, eczeem
maarja.
denk dat ik er spijt van krijg als ik ermee stop.

hoe gaat het met jullie en de zon nu? tis best mooi weer geweest een paar dagen
Jij was ook ooit nieuw.
pi_68001356
quote:
Op maandag 13 april 2009 15:02 schreef Arsenius het volgende:
Zeg op plekken waar ik vroeger veel witte stipjes had, onder mijn kin enzo ( verstopte talg in poriën ofzo) wordt er een beetje uitgeduwd lijkt het. Wat is het beste om ze eruit te krijgen, gewoon tijd gunnen en wassen of wassen + washandje of een andere manier? Zachtjes duwen kan ook maar lijkt me niet erg goed, blijft namelijk lang rood op Roaccutane.
laten zitten ....... denk ik, anders beschadig je je huid!
krijg je wondjes enzo.
waarschijnlijk gaan ze vanzelf weg. ik had zoiets op men neus, nu is ie helemaal glad
misschien heeel zacht een keer scrubben?
Jij was ook ooit nieuw.
pi_68028904
Hallo Roa newbies!

Heb hier al een jaartje niet meer gepost. Kwam ff kijken hoe het jullie vergaat. Ik heb toendertijd enorm veel gehad aan Roa verhalen van ervaren slikkers, dus ik dacht, ik wil ook iets betekenen voor de huidige Roa generatie. Ik heb wel even in mijn postgeschiedenis moeten graven, maar iig hier mijn slikstatistieken (wat een woord ) :

Ik heb vanaf 25 januari 2007 tot 11 december 2007 Roaccutane geslikt. (23 jaar oud bij begin vd kuur)
1e maand 30 mg/dag
2 maanden 40 mg/dag
8 maanden 60 mg/dag
laatste maand 30 mg/dag

Ik heb uitgerekend dat ik in totaal 15550 mg heb geslikt, oftewel 222 mg/kg lichaamsgewicht. Dat is dus ver over de normale hoeveelheid.
Ik heb in totaal ongeveer 300 mg vergeten te slikken, ongeveer 6 dagen dus verspreid over de gehele periode.

Mijn bijwerkingen zijn altijd beperkt gebleven tot droge lippen, een droge huid rond de mond en de ogen, geirriteerde droge ogen en af en toe wat hoofdpijn. Ik had ook het idee dat ik sneller aangeschoten was van alcohol. Ik kon alle bijwerkingen goed bestrijden met de bekende labello en Cetaphil lotion. Ik dronk dus toch gewoon af en toe alcohol, geen probleem. Mijn bloedwaarden waren altijd in orde, behalve mijn cholesterol, die was een paar keer te ... laag. Te laag ja, waardoor ik wat meer frituur ben gaan eten.

Ik kan jullie wel gaan vertellen waar mijn acné zich bevond en hoe erg het was (acné conglobata anyone?), maar ik heb iets beters (of misschien niet), dus stop met eten (als je iets eet) en klikkerdeklik

De linkerkant van m'n gezicht: Klik!
De rechterkant van m'n gezicht: Klik!
Mijn borst: Klik!
En mijn trots... ... mijn rug: Klik!

Ga ervanuit dat mijn ultieme dip ongeveer 6 tot 10 weken na aanvang van de kuur kwam. Toen was het nog erger als op de "before" foto's en vroeg ik me af: WHY? Maar ik zette door en voilá.
Nieuwere foto's hoef ik niet te posten. Ga uit van 2008, denk nog eens 90% van alle vlekken die je ziet weg, vervaag 50% van de littekens en je weet hoe mijn huid er nu uit ziet. Het valt niet meer op, behalve in het irritante licht in pashokjes, dat laat echt alles zien. Maar ik kan er mee leven. En het mooie is, één kuur had ik maar nodig. Het is godzijdank nooit meer teruggekomen (op een handvol vervelende puistjes na, die meestal na een paar dagen alweer zo goed als verdwenen waren).

Tot slot: de enige fout die ik heb gemaakt is, DAT IK TE LAAT MET DE KUUR BEGONNEN BEN!! Zo'n verschrikkelijk goed resultaat, maar ik heb het veel te lang zo erg laten worden. Het heeft zich langzaam in 5 jaar kunnen opbouwen, voordat ik aan de bel trok.

Dus mijn advies aan de twijfelaars: SLIKKEN!! En laat je geen antibiotica aansmeren! Eventuele bacteriën zijn vaak toch al resistent, dus weggegooide tijd en moeite.
Mijn woorden aan de slikkers met een dip: kin omhoog en HOUD VOL! want je gaat oh zo gelukkig worden met je prachtig mooie huidje.

Heel veel succes allemaal!

PS. specifieke vragen wil ik graag beantwoorden. Ik vraag me ook af hoe het met Gelderlander (ofzoiets) en Marjenda gaat. Zij hadden "wat meer" kuren nodig, maar aanhouders winnen en volgens mij was ze het gelukt ervanaf te komen.
Venco Dropmakers
pi_68032768
quote:
Op dinsdag 14 april 2009 12:09 schreef Vaganza het volgende:
hoe gaat het met jullie en de zon nu? tis best mooi weer geweest een paar dagen
Mi gadu, rood hoofd!
Niet eens door verbranding, maar puur van inspanning en het warm hebben. Zag er ietwat oververhit uit, zeg maar. SPF 30 & 50 op strategische plaatsen doet wel wonderen tegen eventuele verbranding, gelukkig.

Volgende week voor de tweede keer leverwaarden controleren. Het gaat zo goed op dit moment dat ik maar eens ga overleggen of de volledige kuur afmaken wel nodig is - of dat ik op een lagere dosis verder kan met minder heftige bijwerkingen.
Dropmix heeft gelijk, ik had dit even 5 jaar eerder moeten doen. Wat een oplossing.
pi_68038776
Ik heb (na vier jaar aangemodderd te hebben & depressie) ook een afspraak bij de dermatoloog. Ik ga ook betogen dat ik perse roaccutane wil hebben. Jammer dat er zo'n lange wachttijden zijn!

En de zon? Kun je (als je roacctuane) slikt helemaal niet meer bruin worden/in de zon zitten?
Vielen dank!
Einde bericht
pi_68038998
Dropmix, bedankt voor je reactie Wat een verschil inderdaad! Ik heb dezelfde vorm van acne (helaas), alleen mijn rug is iets minder erg, het beperkt zich tot mijn schouderbladen en bovenkant rug. Het resultaat is iig verbluffend, dus iig weer een stukje motivatie om de gehele kuur af te maken . Wat betreft de alcohol, dronk je wel eens meer dan 3 glazen op een avond? Ik durf het nl. niet echt aan, lijkt me niet verstandig.

En de zon.. je moet niet actief in de zon gaan liggen bakken, je huid is gewoon veel gevoeliger voor de zon (en verbrand dus snel, plus kans op rode vlekken). Als je buiten bent in de zon is het belangrijk dat je je goed insmeert (met een hoge factor). Het is net als met alcohol, een beetje met mate dus (maar beter van niet). Vraag het voor de zekerheid ook even na aan je dermatoloog als je een afspraak hebt. Succes!
  woensdag 15 april 2009 @ 21:01:03 #194
230346 mike_hunt
The Beast Within
pi_68052330
tvp
Blessed is he who reads aloud the words of the Prophecy.
And blessed are those who hear.
Do not seal up the words of the Prophecy, for the time is near.
Behold, I am coming soon
pi_68059066
quote:
Op woensdag 15 april 2009 14:11 schreef Snake28 het volgende:
Wat betreft de alcohol, dronk je wel eens meer dan 3 glazen op een avond? Ik durf het nl. niet echt aan, lijkt me niet verstandig.
Mijn antwoord op je vraag is: ja, ik dronk wel eens meer dan 3 glazen op een avond. Veel meer zelfs. Maar ten eerste deed ik dit vrij zelden, hooguit eens in de drie maanden en ten tweede, als ik zoiets zag aankomen, dan slikte ik die dag geen Roa of de helft minder. Let daarbij op de uitslag van het bloed. Als dat allemaal in orde is, kan een avondje alcohol geen kwaad. Ik dronk af en toe wel een biertje. Ik had dit ook met mijn derm besproken en ze vond het goed.
quote:
En de zon.. je moet niet actief in de zon gaan liggen bakken, je huid is gewoon veel gevoeliger voor de zon (en verbrand dus snel, plus kans op rode vlekken). Als je buiten bent in de zon is het belangrijk dat je je goed insmeert (met een hoge factor). Het is net als met alcohol, een beetje met mate dus (maar beter van niet). Vraag het voor de zekerheid ook even na aan je dermatoloog als je een afspraak hebt. Succes!
Daar sluit ik mij bij aan. Negentien, bakken in de zon is een no no. Het wordt smeren en bedekken, vooral als je al een aantal maanden slikt. Je huid verbrand veel sneller. Ook als je gestopt bent met de kuur zou ik minstens nog een maand of 2 wachten met actief zonnen. Verpest je huid niet met de zon, heb geduld en het jaar erop kun je weer doen wat je wilt.
Venco Dropmakers
  donderdag 16 april 2009 @ 18:23:40 #196
244118 Anoniemo
niet lachen=niet leven
pi_68080758
yoo mense

ik ben alweer 3 maanden aan de roacutane, in het begint is het klote werd het ook erger en vond ik de bijwerkingen ook erg maar dat valt allemaal wel mee.
het is iedergeval nu een stuk rustiger geworde heel af en toe een puistje nu dus weer 1
op mij kin maar ze gaan ook veel sneller weg.
enige waar ik last van heb zijn rode vlekjes, ik heb deze met sudocreme elke avond ingesmeerd en ik had
wel het idee dat het minder werd want het droogt heel erg uit en dat is goed zegt mijn dermatoloog, MAAR ik was vandaag bij de derma en die zei dat ik helemaal nix mag smeren omdat dat gaat verstoppen
en dan word het erger.
ik heb veel in de zon gezeten in het buitenland 24 graden nergens last van gehad 2 uur lang in de zon..
zolang je je maar goed insmeerd en klein beginne.. eerst een kwartiertje dan ff in de schaduw daarna half uurtje enz enz.. het heeft bij mij zeker een hoop gescheeld in de zon zitte en in de zee zwemmen
dat doet je huid egt goed!

Mijn advies is zet gewoon door blijven lachen, ik heb ook tijden gehad dat ik egt niet naar buite durfde
alleen maar op me kamer bleef niet uitgaan maar dat is ook niet gezond.
en het werkt egt!!! blijf volhoude

veel water drinken
om de 2 dagen kussensloop verwisselen (en omdraaien volgende dag)
geen shampo gebruiken, koop shampoo voor gevoelige huid.
2x per dag je gezicht wassen met water en met tissues of schone watjes afdeppen
NIET met je vingers eraan zitten
en dan moet het egt wel goedkomen

voor vragen wil ik ze wel beantwoorden als je duidelijk bent want ik weet hoe het je hele leven kan beinvloeden.

Greetss
pi_68083768
Ik heb nu drie maanden doxycycline gebruikt, wat verrassend goed hielp. Helaas mee moeten stoppen en het begon na een week alweer erger te worden. Nu clindamycine om het effect een beetje te behouden, maar als het tegenvalt ga ik aan het eind van de zomervakantie maar beginnen aan een roa kuur of zo
pi_68090315
@ Dropmix

Zooo hee! Jij hebt echt wel geluk gehad zo die fotos te zien. Ik heb zelf ook vorig jaar 9 maanden aan de Roa gezeten. Ik heb nu af en toe nog wel een puistje maar voor de rest is mijn huid helemaal schoon . Ik had mijn acné op precies dezelfde plekken zitten als jij. Op m'n borst rug en wangen, bij jou is het echt heel mooi hersteld, geluk mee gehad, je acne ziet er namelijk precies hetzelfde uit als het mijne eruit zag en ik heb er (helaas) hypertrofische littekens aan overgehouden. Het ziet er nu nog steeds lelijk uit .

Ik weet eigenlijk niet of er iets tegen te doen is en of hier meer mensen last van hebben na hun roaccutane kuur? Want eigenlijk wil ik niet mijn hele leven met die littekens rondlopen
pi_68097989
Had je die littekens al voor de kuur? Of vallen ze nu meer op omdat je van je acne af bent? Heb wel eens gelezen dat er vele behandelmethoden zijn om littekens (deels) weg te werken. Hier vond ik nog wat informatie, misschien dat je er iets aan hebt. Sowieso even overleggen met je arts, want ik weet niet of je direct na een kuur al een behandeling voor littekens mag hebben.
pi_68098617
Krijg je door de roa littekens? Of echt door het knijpen (van te voren?).

En littekens gaan in principe toch vanzelf weg (nieuwe cellen etc.)
Vitamine E mocht ook nog wel eens helpen (van het horen zeggen)
Einde bericht
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')