abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 23 december 1999 @ 23:53:00 #1
892 doordevil
FOK!member by choice
pi_235152
Het gekke is, je hoopt er toch op. Rolf Wouters op dat dak. Verder natuurlijk een heel capabele jongen die zijn sporen in de Nederlandse showbizz heeft verdiend en waarschijnlijk thuis ook gewoon iemand is die een vriesvak met een föhn staat te ontdooien omdat hij niets beters kan verzinnen. En toch hoop je op een plotselinge rukwind die pardoes onder zijn jas komt, hem optilt en live, na wat hopeloos gegraai naar de dakgoot, met een duizelingwekkende vaart medevoert naar het huis om hem daar als een natte baal klei tegen het raam van het Big Brother huis te slingeren! . Verder niets persoonlijks. Gaat meer om het beeld. Houdt u dat even vast.

Wat een spanning vanavond. Had inmiddels via de tam-tam op het net wel vernomen dat het zo goed als zeker Karin werd en toch hing ik als verlamd in mijn stoel.
Ik kon de reactie van de bewoners niet helemaal duiden. Er was iets afgesproken. Ik meende Willem te horen zeggen: "gefeliciteerd", wat je volgens mij niet tegen iemand zegt die net te horen heeft gekregen dat ze een week voor het einde er uit moet. Ja, je zegt meestal op de lulligste momenten "gefeliciteerd" als "gecondoleerd" wordt bedoeld, maar dit was anders. Men had afgesproken, vanwege live-televisie, om de emotie uit te stellen. Lukte bijna. Het kreeg iets krampachtigs. Ik had liever gezien dat Karin met drie felle rukken haar tot een siouxbegroeing verworden haardos uit het hoofd had gerukt. Of heel hard schreeuwen tegen de anderen: "vuile klootzakken, is dat wat jullie wilden? Ja, daar zit je schaapachtig te lachen, Friese Kruimeldief, maar ik moet er uit, door jullie. Daarna in camera: "Godverdomme, het is Godgeklaagd dat jullie mij hebben gekozen, klootjesvolk. Kijk nou, kijk dat daar zitten (wijst op Ruud) Dat mag blijven. Als hij nog drie weken mag blijven zitten gaat hij vanzelf het vuur uitvinden! Hufteeeeeeeeeerrrrs, zijn jullie!!!" Daarna, met ondersteuning van andere arm, één van de frontaalste "Fuck You" gebaren ooit. Had allemaal gekund, maar we respecteren haar keuze. Zij droeg het als een vrouw.

Wordt als een koningin ontvangen. Daar verheugen wij ons erg op. Nu inmiddels bekend, maar ik ben op dit moment nog in angstige afwachting van de late uitzending. In het slechtste, of mooiste geval, net hoe je het bekijkt, vind er live in de studio een crime passionele plaats. Zou mooi zijn. Meer emotie! Niet, zoals in All You Need Is Love, schouderophalend de liefde van je leven bij je buurman in laten trekken, omdat je haar keus respecteert. Nee, doe eens iets dramatisch. Hoeft niet meteen met overlijden gepaard te gaan, maar blind van liefde opeens een heel lullige, tot mislukken gedoemde harakiri op een stomp stukje decor doen, of een beginnetje maken met het afsnijden van je oor waarna de hele studio boven op je duikt, dat zijn dingen waar we iets mee kunnen.
Ik maak me wel wat zorgen over vanavond. Ik vermoed eigenlijk dat haar man en Maurice niet tegelijkertijd in de studio zijn. Maar misschien zit ik er weer helemaal naast. Ze kunnen ook bij elkaar op schoot zitten. Maurice laat de man van Karin, terwijl ze samen naar de monitor kijken, geduldig aan zijn haar frunniken en Maurice haalt met een ijzerdraadje wat oorsmeer van Wim naar buiten, want hun Karin komt zo! We wachten het af. Wordt emotionele televisie, hoop ik. Ik ga me helemaal mee laten slepen!

Mooi subtiel gebaar van de ontkroonde koningin, een deostick in Barts la neerleggen. "Zweetlucht, maak het bespreekbaar". Aansprekende New Age achtige filosofie van Bart, over lichaamsgeur en kleding, maar minder voor de mensen om hem heen die waarschijnlijk al maanden een walmende hutspotschotel door het huis ruiken trekken. Het zou wel weer heel mooi zijn als Bart daar een liefdesbeet van Sabine heeft zitten. Tijdens de vrouwelijke verkramping aan het eind van de liefdesdaad, hoe zeg je zoiets, in een hap zijn hele linkeroksel kaalgebeten. Bart wast hem nooit meer, de oude romanticus, en cultiveert de wond door er steeds net op tijd het korstje van af te pulken.

Wat een griezelig enthousiasme van Ruud over die sneeuwpop. Een naam verzinnen, het was iets geweldigs! Aad Koudijs, een vondst van jewelste! Was hij er maar opgekomen. En dat spandoek, kostelijk, kostelijk. Ik vrees dat Ruud wel wat uit te leggen heeft als hij de eerstvolgende keer weer met de harde kern van NAC, Karate Bob en Beugel Arie, Italiaanse Porno gaat kijken.

Zoveel moois in de korte uitzending van vanavond. Willem die tijdens de imitatie van zijn gedrag in de keuken als er late gasten zijn, opeens denkt, je zag het besef, "verdomme, ik sta nu Barts opmerking over gespeelde aardigheid uit te beelden." Vandaar dat hij het, verder volkomen pointeloos, even meldde. Pijnlijk moment voor hem.

Leuk voor Bianca om te horen. Elke debiel kan het, 100 dagen in dat huis zitten. En zij dus niet. Ik vrees vanavond weer de beelden waarin zij haar gekwelde kunstenaarshoofd in beeld drukt. Kan iemand weer zin aan haar leven geven. Iets met radio. Wereldomroepcorrespondente in Afghanistan, zoiets.

Vanavond nog kernachtig over de late uitzending. Morgen uitgebreider daar over.

Late avonduitzending:

Dus wel Maurice. Als een aangeschoten, woest met de vleugels wapperende kwartel, net iets te enthousiast op Karin af. Superieur stil spel van Karin. "Goed gedaan meid", riep hij steeds. Geen idee waar hij het over had.

De clini-clowns die op de tribune zaten vond ik in deze omgeving toch iets van hun kracht verliezen. Er probeerde ééntje komisch te applaudisseren, op zijn clowns. Professionele clown inderdaad, geen broddelwerk. Eens een clown altijd een clown.

Ik vond Karin erg vertederend en mooi vanavond. Had alles wel onder controle. Schudde ook mooi Bianca van zich af met en volledig lege blik. Inderdaad het al voorspelde Gekwelde Kunstenaarshoofd. Ze had veel tijd met Maurice doorgebracht. Je probeerde het je voor te stellen, maar het lukte niet erg. Bianca was uitgekeken op bewoners maar slaapt al drie weken op de bank bij oud bewoners die, grote schrik, opeens de binnenkant van het toilet beschilderd zien met Innerlijk Gevoel Van Een Bijzonder Mens.

Doodtrap voor Ruud. Van Willem. Hij nomineert Ruud en zegt 1 seconde na bekendmaking tegen Karin, "gefeliciteerd, meid, kan je naar huis". Er werd in 1 klap veel duidelijk. Als dat het niet al was.

Uitzending toch te vlak, te Hollands. Kleine helden. Kleine studio.

Toch weer een stuk van een passend gedicht. Dit keer van Slauerhoff.

Uit: IN NEDERLAND
(.......)
In Nederland wil ik niet blijven,
Ik zou dichtgroeien en verstijven.
Het gaat mij daar te kalm, te deftig,
Men spreekt er langzaam, wordt nooit heftig.
En danst nooit op het slappe koord.
Wel worden weerlozen gekweld,
Nooit wordt zo'n plompe boerenkop gesneld,
En nooit, neen nooit gebeurt een mooie passiemoord


  † In Memoriam † donderdag 23 december 1999 @ 23:59:00 #2
1221 otaku-san
Fok!memberu
pi_235153
wow
The future is after you
  donderdag 23 december 1999 @ 23:59:00 #3
2052 Bor
De (vrouwtjes) wolf
pi_235154
Van begin tot eind: geweldig!!
Het is er één om in te lijsten.
Terug uit het enge bos
  vrijdag 24 december 1999 @ 00:09:00 #4
959 opa
De man met de witte shawl
pi_235155
Ok Doordevil. Ik reageer maar eerst eens even op de titel van je topic.

Opa zegt : Karin was waardig.

Zo en nou gaat opa jouw verhaaltje lezen.

Marijke wacht in Kotka op de ijsbreker om haar weer naar Kemi te brengen.

Hartelijke groeten.

Hee, Grufti ! Ab! in die Urne !!
  vrijdag 24 december 1999 @ 00:17:00 #5
959 opa
De man met de witte shawl
pi_235156
Heerlijk zo'n gedicht. Vroeger toen ik nog in Wageningen woonde had onze buurvrouw een mooi gedicht op een koperen schild naast de deur hangen:

Wie ziet alom des scheppers hand,
Heeft eerbied ook voor dier en plant.

Zo dat wou ik ff kwijt.

opa

Hee, Grufti ! Ab! in die Urne !!
pi_235157
Superieur, Nico,
en het leuke is: ik moet nu de vroege uitzending (op herhaling) nog gaan zien...
dat wordt smullen !
pi_235158
Prachtig Nico.

mogen we heel misschien een ietsie pietsie op een column hopen tijdens de duitse BB

  vrijdag 24 december 1999 @ 02:27:00 #8
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_235159

Heerlijk Nico, moet in de herhaling nog alles bekijken, kan me nu al verheugen

Groeten Dark

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
  vrijdag 24 december 1999 @ 02:30:00 #9
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_235160

pee esje, "gaat meer om het beeld", dat hou ik wel even vast

Dark

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
  vrijdag 24 december 1999 @ 04:33:00 #10
374 beelzebub
master of disaster
pi_235161
Doordevil,

in 1 woord meesterlijk.
Is er geen masterclass Columns schrijven.

[me] gaat nico aanbevelen bij een groot landelijk dagblad, dit soort stukkies wil ik niet missen


BB is binnenkort afgelopen, steun onze actie Juul for admin!
------------------
breng
hier:
je nieuwsjaarwensen uit aan de andere Fok!kers
---------


[Dit bericht is gewijzigd door beelzebub (Datum 24 December 1999).]

  vrijdag 24 december 1999 @ 09:54:00 #11
1155 Bertje
-=Enge Buur=-
pi_235162
Geweldig Nico!

Dit moet iedereen lezen, daarom: hup! naar boven met die handel...

Op donderdag 9 september 2004 14:04 schreef Duderinnetje het volgende:
Bert, ik kan over jou maar een ding zeggen: ik hou nu al van je. Ik weet niet wat het is. Jij roept dat gewoon op bij mensen.
pi_235163
In twee woorden:
bril-jant!
  vrijdag 24 december 1999 @ 10:45:00 #13
137 AcE
Let'sNOTkillKenny!
pi_235164
Ook wel lachen was de opmerking van K. naar B>
Ik citeer ; "Ik heb de sneeuw hier nog niet gezien hoor Bart".

En idd er was geen sneeuw (DUH), maaaaaar wie was er ook niet? Sabientje natuurlijk.
Ook Bart's antwoord was erg leuk ; "Dan weet ik genoeg"

When when your left hand is gone...., your right hand is left...

  vrijdag 24 december 1999 @ 11:50:00 #14
957 Skraph
boy genius....
pi_235165
Sprakeloos van het hele verhaal. Maar je hebt zeker weten gelijk!!!
A man who makes no mistakes, doesn't make anything....
pi_235166
Super!
  vrijdag 24 december 1999 @ 17:55:00 #16
1201 tina
Fok!Member
pi_235167
Wederom ijzersterk!!!
Greetz Tina

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')