abonnement Unibet Coolblue
  zondag 29 maart 2009 @ 13:43:05 #176
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_67516824
quote:
Op zondag 29 maart 2009 10:29 schreef miss_sly het volgende:
Ow Yppy, wat vervelend om te horen. Ik hoop dat je je met de medicijnen snel beter voelt. De stap lijkt me best groot, maar eigenlijjk is het niet terecht. Als mensen een of andere lichamelijke kwaal hebben, vindt iedereen medicijnen gerechtvaardigd. Bij een niet-fysieke kwaal is dat toch niet anders?
Precies dat! Een diabeet krijgt insuline, iemand met een hoge bloeddruk krijgt daar ook pilletjes voor en jij hebt gewoon ad nodig. Dat hoort blijkbaar gewoon bij jou. Niet zo streng zijn voor jezelf hoor Yppy!
***
  zondag 29 maart 2009 @ 16:46:11 #177
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_67521409
quote:
Op zondag 29 maart 2009 10:29 schreef miss_sly het volgende:
Ow Yppy, wat vervelend om te horen. Ik hoop dat je je met de medicijnen snel beter voelt. De stap lijkt me best groot, maar eigenlijjk is het niet terecht. Als mensen een of andere lichamelijke kwaal hebben, vindt iedereen medicijnen gerechtvaardigd. Bij een niet-fysieke kwaal is dat toch niet anders?
In feite is dit ook een fysieke kwaal maar je hebt helemaal gelijk met wat je zegt. Ik hoop dat het met die medicijnen weer beter met je gaat YPPY.
pi_67522553
quote:
Op zondag 29 maart 2009 16:46 schreef Spuuglokje het volgende:
In feite is dit ook een fysieke kwaal
dat wilde ik ook zeggen. het kan net zo'n lichamelijk oorzaak hebben als andere kwalen.
  Moderator zondag 29 maart 2009 @ 17:32:43 #179
5428 crew  miss_sly
pi_67522889
Jaja, lieve dames, dat weet ik ook. En jullie snappen ook best wat ik bedoelde, lijkt me
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 29 maart 2009 @ 18:06:33 #180
105850 Fuente
mamamuts
pi_67523858
Yppy Verstandige keuze meid! Hopelijk voel je je snel beter.
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
  Jubileum moderator zondag 29 maart 2009 @ 19:08:55 #181
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_67525310
Yp ik had er geen idee van. Ik vond het afbouwen van de medicijnen echt een stap voorwaarts, maar ik begrijp nu dat het zonder medicijnen niet gaat. Dat is jammer! Je bent niet gelijk getikt hoor, je hebt gewoon nog wat hulp nodig.
Ik functioneer ook wel zonder dat hulpstofje, maar met de AD is mijn leven veel makkelijker en kan ik alles veel beter aan. Eva krijgt melatonine om goed te kunnen slapen, ik krijg AD om te kunnen functioneren zonder angst. Zo simpel is het, zoals mijn huisarts laatst al zei "sommige mensen missen echt een stofje, en dat stofje is er in pilvorm, dan ga je toch niet worstelen?"
Zo is het voor jou natuurlijk ook. Het is jammer dat het zonder niet gaat, maar je hebt het in ieder geval geprobeerd toch? Dat is al razend knap gezien de bijwerkingen waarmee afbouwen gepaard gaat.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  zondag 29 maart 2009 @ 19:34:49 #182
1762 YPPY
Yppiaans
pi_67525977
Dat zou ik ook tegen een ander zeggen, dat medicijnen niet erg zijn. Maar toch voelt het niet zo. Anders neem ik ook niet snel medicijnen oid. En nu is het nog moeilijker.
'Vroeger' was ik ook zo, als ik mijn dagboeken teruglees, herken ik het, al is het nu heftiger. Waarom kon het toen wel zonder? Waarom ging het toen wel? Waarom blijft mijn irl omgeving vaak reageren alsof een keertje uitslapen genoeg is om 'beter' te worden? Krijgt Anna dit ook? Wat gaat het voor invloed hebben op mij als opvoeder en moeder? Komt het echt door mezelf of kan ik alsnog 'iets anders' de schuld geven?
Vooral wat het voor Anna kan betekenen vind ik een grote vraag. Ik had zo de hoop dat ik 'gewoon' normaal zou zijn als ze naar school zou gaan. Maar misschien ben ik dat dan ook wel, al is het dan met medicijnen.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  Jubileum moderator zondag 29 maart 2009 @ 19:44:03 #183
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_67526234
Het voelt als falen he? Tenminste zo voelt het bij mij. Ik had dit vroeger toch ook niet? Waarom gaat het nu dan niet gewoon over? Als je het maar graag genoeg wilt gaat het wel over, zei iemand laatst tegen me. Weet je wel wat ik er allemaal voor gedaan heb? Weet die persoon wel hoe graag ik dit wil? Kon ik het maar over wensen, als het een kwestie van wilskracht was denk je dan ook niet dat ik het inmiddels zonder AD zou kunnen? Oke ik heb geen ruggegraat mbt dieten, maar dat is heel iets anders als dit hoor. En volgens mij doe ik er al alles aan, ik ga op tijd naar bed, let op mezelf, en nog heb ik dat stofje nodig. Hoe graag ik het ook anders zou willen zien, niet in de laatste plaats zodat ik weer een kleinere kledingmaat aan zou kunnen, zonder durf ik niet aan.

De invloed op Anna lijkt me erger zonder medicijnen als met denk ik, tenminste dat is het in mijn geval wel. Ik ben opgegroeid met een moeder met angsten, en heb daar echt wel het nodige van mee gekregen. Dat wilde ik mijn kinderen niet aandoen, dus daarom elke dag mijn "happypil" en volgens mij krijgen ze dan het beste voorbeeld wat ik ze kan geven.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  zondag 29 maart 2009 @ 19:46:27 #184
108648 cattie
lieve moeder
pi_67526301
YPPY, ik weet weinig van depressies af, maar ik wil even kwijt dat ik je een hele goede, betrokken moeder voor Anna vind! En je bent normaal.
  zondag 29 maart 2009 @ 20:00:52 #185
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_67526700
Lois zegt alles al.
Yppy, het is geen falen, het is juist goed dat je het beste wil voor jezelf en je kind en je gezin!
En of Anna er last van gaat krijgen, weet je niet, dat zal moeten blijken. Zoals een collega dat noemt "de teerling is geworpen." je hebt er geen invloed meer op of Anna genetisch belast is met de gevoeligheid voor stemmingsstoornissen, dus waarom zou je er nog zorgen over maken? (Ik weet, makkelijker gezegd dan gedaan, maar mss heb je er toch wat steun aan.)
jij doet nu alles wat je kunt, en dat is top!

En de officiële term is "somatisch" ipv fyisek
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_67528496
Lois, goed gezegd.
Ik heb vaak wel het idee dat het meer algemeen geaccepteerd is als je een medicijn nodig hebt omdat je diabetes hebt, dan wanneer je angstig/depressief bent...
Eigenlijk jammer...
Sommige mensen doen het nou eenmaal een stuk beter als ze wel elke dag zo'n happypil nemen...
Ik moet wel bekennen dat ik het ook liever zonder doe hoor... ben nu toch weer aan het proberen af te bouwen... .
Yppy
Mama van 2 lieve meiden :)
  maandag 30 maart 2009 @ 09:39:04 #187
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_67538574
Lieve mensen,
depressie is een ziekte. En net als sommige andere (somatische) ziektes lukt het de een wel om zonder medicijnen beter te worden, de ander heeft een tijdje medicijnen nodig en de derde heeft de rest van zijn leven medicijnen nodig (onderhoudsmedicatie).
Niks om je voor te schamen. Zo is het nou eenmaal (zie ook diabetes voorbeeld van BE).

Ik vind jullie allemaal stuk voor stuk ontzettend moedig en ik heb dan ook ontzettend veel respect voor jullie hoe jullie toch 'gewoon' doorgaan.
Hou vol dames! Jullie komen er wel!

  maandag 30 maart 2009 @ 09:48:57 #188
118901 Lishe
Verse Soep!
pi_67538800
Miss Sly, wat fijn dat jullie vakantie je zo goed heeft laten voelen. Dat jullie meisje welkom is is overduidelijk, ik vind het zo jammer voor je dat de weg ernaartoe zo hobbelig is. Al over de helft, nog even en dan is Senna er echt!

Yppy, ik wist ook niet dat je bodem bereikt was. Heel veel succes bij het klimmen omhoog. Jullie lezen als een heel fijn gezin, en Anna voelt dat vast ook zo. Dikke kus.
Geluk zit in een klein Wolkje
Wil degene die vroeg om een witte kerst ook even vragen naar een mooie zomer?
  zondag 5 april 2009 @ 21:00:05 #189
1762 YPPY
Yppiaans
pi_67739894
Hoe gaat het bij jou met afbouwen Nijna?

Sorry dat ik niet zo snel reageer op de lieve reacties. Ben vorige week bij de psycholoog geweest en dan moet ik even goed bedenken hoe het was en wat ik ga posten.

Dat gevoel van falen is het idd Lois. Zeker door de buitenwereld. Nee, het zijn geen ontwenningsverschijnselen, nee het is niet tijdelijk, ja ik kom genoeg buiten, ja ik doe 'leuke dingen'. Wat dat betreft ben ik heel blij dat ik irl vriendinnen en kennissen heb die het snappen.
En wat je schrijft over het voorbeeld zijn voor Anna, dat speelt voor mij ook sterk. Ik wil niet dat ze denkt dat het normaal is ineens te gaan huilen of overstuur te gaan raken over niks. Of het vluchten naar buiten als het niet gaat. Dat is niet normaal, ik wil niet dat ze dat leert.

Vorige week dus bij de psycholoog. Die schrok behoorlijk dat het zo slecht ging. Daar schrok ik weer van, dat ze dat niet verwacht had. Wel denkt ze dat het goed van de medicijnen kan komen.
Heel fijn vond ik dat ze uitlegde hoe zij ziet of het iets is dat je zelf op kunt lossen, zonder medicijnen of wanneer dat niet kan. Ergens bleef ik denken/hopen dat mijn gedrag anders kon, of mijn gedachten en dat het daardoor 'goed' zou worden. Ze legde echter uit dat mijn gedrag goed is en ook hoe ik daarover denk. En daardoor ziet ze juist dat het hormonaal is. Ook dat de psychiater de optie van andere medicijnen open liet (normaal is hij daar niet zo makkelijk over), zei veel.
Morgen naar de psychiater, dan ga ik de medicijnen bespreken.

Verder was ik in het ziekenhuis voor een sterilisatie. Dat was heel heftig. J. was gelukkig mee. Uitleggen waarom ik het niet nog een keer kan, was zo moeilijk. Ik heb een prachtige dochter, zo'n leuk kind, echt een schatje. En toch kan ik het niet nog eens. Dat voelt zo tegenstrijdig. Gelukkig stonden er tissues op tafel.
Een beslissing is niet genomen. Het gaat in het overleg met alle artsen en over twee weken word ik teruggebeld. Heb ook duidelijk aangegeven dat ik niet kan om elke 5 (oid) jaar terug te moeten voor een spiraaltje en dan weer ermee geconfronteerd te worden. Dit heeft wel weer veel te maken met het moederschap, dus toch wel ontopic.

[ Bericht 0% gewijzigd door YPPY op 05-04-2009 21:59:49 (giga spelfout) ]
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_67741430
Heftig Yppy, succes morgen bij de psychiater. Het klinkt wel of je een goede hebt aan die psycholoog.

Hier gaat het eigenlijk best ok, ik ben heel langzaam aan het afbouwen, aangezien we nog een vrij hectische tijd voor de boeg hebben waarschijnlijk (verhuizing liefst op korte termijn enzo). Ik ben gauw van de stress in dat soort tijden.
Maaaaar, ik heb vorige week gewoon 2 dikke overwinningen behaald, niet helemaal ontopic, maar ze zorgen wel voor een positief gevoel (tandarts, gaatje vullen was paar jaar terug drama en ging nu gewoon soepel! en ik heb voor het eerst alleen geslapen zonder van mezelf de halve nacht wakker te hoeven blijven en op te letten en te waken).

Ik hou het in de gaten, ben wel gauw in tranen, maar of dat nou hormonaal is of dat het komt door het afbouwen weet ik niet zo goed. Daar kan ik niet de vinger op leggen. Maar met de huisarts afgesproken dat als ik het idee heb dat het minder gaat, ik weer terug kom. En sowieso af en toe even kom vertellen hoe het gaat.
Mama van 2 lieve meiden :)
  zondag 5 april 2009 @ 21:53:33 #191
11682 Moonah
Jolie femme
pi_67741675
Succes Nijna, met afbouwen. En gefeliciteerd met je overwinningen!

Ypsel, vrouwke toch.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  zondag 5 april 2009 @ 21:55:39 #192
35189 Troel
scherp en bot
pi_67741751
Och YPs
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zondag 5 april 2009 @ 22:02:50 #193
640 snoopy
peanuts
pi_67742036
YPPY, wat heftig toch allemaal
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  zondag 5 april 2009 @ 22:37:24 #194
1762 YPPY
Yppiaans
pi_67743229
Het is niet erg. Ik ben al bij de psycholoog geweest en in het ziekenhuis. Dat is goed. Ik heb zelfs gezegd dat ik best een half jaar of jaar wil wachten, als ik maar zekerheid krijg dat het mag. Ik weet ook dat de huisarts hier ok is, dus ik ga proberen of ik daar in de praktijk kan. En morgen naar de psychiater, en hij heeft al gezegd dat er gesproken kan worden over andere medicijnen. En dan voel ik me als het een beetje meezit over een maand al weer beter. ( )

O, en de psycholoog wil de therapie over een tijdje af gaan sluiten, maar denk dat ik wel in een groep pas die er elke week is. Daar kan ik vast over nadenken.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_67757154
Nou, op naar Mei dan
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  maandag 6 april 2009 @ 13:32:19 #196
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_67757581
Yp, ik schrok ook wel van je berichten, rot dat het zo slecht gaat. Ik vind je gezette stappen heel dapper en goed klinken. Knap! Ik hoop echt voor je dat medicijnen je snel weer wat in balans brengen. Heel veel sterkte!

Ik zit ook in een erg slechte periode en hoop snel net zulke goede stappen te (durven) zetten. Het begin is er en het is -ook om de redenen die jij noemt, voor het voorbeeld naar je kind toe-hartstikke nodig dat ik hieruit kom.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  maandag 6 april 2009 @ 13:34:37 #197
223453 Guuzewuus
Noem me maar Goizewois :-p
pi_67757648
Sugar . Je kunt het hoor vrouwke, je bent toch ook gewoon een dappere dodo .
pi_67757794
Sjoeg, je kan het. Echt
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  Moderator maandag 6 april 2009 @ 13:45:10 #199
5428 crew  miss_sly
pi_67758020
YPPY, goed dat je de nodige stappen hebt gezet en al gesprekken hebt gehad.
Voel je je er echt al wat beter bij dat je dit gedaan hebt? Ik hoop dat het helpt en je je gauw beter voelt

Sugar, wat rot dat het met jou ook niet zo goed gaat. Ik hoop dat je snel de stappen durft zetten, want je kan het
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_67763582
Sugar, ook een dip . Hopelijk gauw weer de goede kant op ook voor jou
Mama van 2 lieve meiden :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')