abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_68932936

Ik ben net terug van de huisarts, die adviseerde naar de arbo-arts te gaan. Aan de stress kon hij nu niets doen.
<a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank">Niels</a> en <a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank">Sam</a>
pi_68936166
Twinkly, wat een rotsituatie op je werk zeg... bah!
Hopelijk kunnen psycholoog, arbo-arts, vk je wat helpen met advies enzo. Hoe rot de situatie op je werk ook is, ik zou het geloof ik nog wel even aanhouden, dan heb je tenminste iets en van daaruit verder zoeken. Ik hoop heel erg dat er iets fijns (met fijne collega's!!!) op je pad komt
Mama van 2 lieve meiden :)
  † In Memoriam † dinsdag 12 mei 2009 @ 12:58:03 #253
37843 lady-wrb
kortaf
pi_68936315
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 09:33 schreef Twinkly het volgende:
Dankjewel voor jullie lieve en nuttige berichtjes, ze helpen mij heel goed want ik weet echt niets van dit soort dingen af. Het zit me inderdaad heel hoog, ik slaap niet meer.
Ladywbr ik ben op zich niet tegen werken via het uitzendburo maar als ik daar nu voor zou kiezen zou ik tijdens mijn zwangerschapsverlof minstens 16 weken geen inkomen hebben. En dat is best wel een groot probleem. We proberen op dit moment zo zuinig mogelijk te leven zodat we kunnen sparen voor wanneer ik eventueel geen inkomen meer heb.
Zometeen heb ik een afspraak met mijn huisarts en vanmiddag met een psycholoog, hopelijk kunnen zij mij advies geven.
ik heb het ook niet over nu twinkly, ik bedoel straks, als je geen baan meer zou hebben. (had ik dan verkeerd begrepen dat ze je contract niet verlengen? )
nee natuurlijk moet je nu niet stoppen met werken, dat is niet handig. maar denk ook goed om jezelf.
  dinsdag 12 mei 2009 @ 14:45:11 #254
223594 krijtlijk
beetje bleekjes
pi_68940197
Twinkly, volgens mij heb je als uitzendkracht wel recht op een zwangerschapsuitkering hoor. o.a. op werksite.nl staat wel wat info daarover. of even googelen op ' uitzendkracht zwangerschapsverlof' misschien heb je er wat aan.
  Jubileum moderator woensdag 24 juni 2009 @ 10:19:34 #255
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_70315142
Even een oud topic omhoog want ik vind Yppy zo stil. Yppy hoe gaat het met je? (als je deze vraag tenminste wilt beantwoorden hoor, zo niet dan haal ik mijn vraag weg )
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  woensdag 24 juni 2009 @ 10:29:06 #256
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_70315395

En ik ben ook benieuwd hoe het met Twinkly gaat.
En eventuele anderen die nog in dit topic horen.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
pi_70330282
Twinkly, ik wou ook nog even toevoegen dat je ook met werken via het uizendbureau wel recht hebt op een zwangerschapsverlof-uitkering!
Ik heb tijdens mijn beide zwangerschappen via een uitzendbureau gewerkt en bij beide kreeg ik in mijn verlof een uitkering via het UWV.
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
  vrijdag 26 juni 2009 @ 21:29:22 #258
1762 YPPY
Yppiaans
pi_70408507
Hoe is het met Twinkly?

En moet jou Sugar? Ben je nu 'beter?'

Wat lief dat je aan me denkt en naar me vraagt Lois.
Lichamelijk voel ik me beroerd. Hooikoorts ik heb (daardoor) geen lichamelijke energie en ben regelmatig duizelig van de honger (nee hoor, ik eet genoeg, maar dat komt door de medicijnen )
Geestelijk gaat het best wel goed. Ik heb al een paar weken geen echte 'buien' gehad. Ik ben heel neutraal. Niet heel blij of heel vrolijk, maar ook niet ontzettend verdrietig. Het afgezwakte waar je vaker over hoort. Ik vind het wel fijn, het geeft me veel rust.
Het verbaast me regelmatig hoeveel geduld ik heb met Anna, zeker als ik een hele dag met haar alleen ben. Dat ik veel kan hebben en geduldig blijf en niet snel geirriteerd raak.
Ik ben nu voor de laatste keer bij de psycholoog geweest. Ergens is dat moeilijk, ze heeft me zo ontzettend goed geholpen, maar het geeft me ook kracht, dat ze nog eens heeft gezegd dat ze vindt dat ik het goed doe, door opmerkingen die ze maakt over mij als moeder, partner, dochter en werknemer. Soms denk ik dat ik 'er' ben, maar door iets kleins loop ik ineens weer over een draadje. Ben ik wel een goede moeder? Zorg ik goed voor Anna? Hoe kan ik het beter doen? Maar dat komt steeds minder vaak voor. En de draad waar ik overheen loop wordt korter en steeds breder. Ik merk zo goed dat ik op de goede weg ben en dat het me gaat lukken voor ze het huis uit is.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  vrijdag 26 juni 2009 @ 21:33:53 #259
1762 YPPY
Yppiaans
pi_70408635
Wel erg toevallig om dit te gaan spammen en een topic vol depressievelingen.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  zaterdag 27 juni 2009 @ 07:02:38 #260
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_70417394
Goed om te lezen, YPPY.
Vooral dat je jezelf verrast met hoe rustig en geduldig je nu met Anna kunt omgaan. Lijkt me erg fijn bewijs dat het echt veel beter gaat. Goed gedaan! En je psycholoog zegt zulke dingen ook zeker niet voor niets, dus je bént gewoon een goede moeder.

En over mijzelf? Ik ben misschien niet helemaal 'beter', maar toch vind ik zeker niet dat ik nog depressief genoemd kan worden. Gelukkig niet, want dat woord hoort voor mij bij een vreselijk zwarte tijd, de tijd dat ik er niet meer wilde zijn en dat het me ook niets kon schelen als mijn naasten wat zou overkomen. Dat is echt geweest. Godzijdank.
De moeilijkere dagen zijn er soms nog, maar heel vergelijkbaar met wat jij schrijft over het draadje. Steeds wat minder allesomvattend dus, die slechte gevoelens en slechte tijden.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  Moderator zaterdag 27 juni 2009 @ 10:20:49 #261
5428 crew  miss_sly
pi_70418511
YPPY, fijn dat het goed gaat en de medicijnen aanslaan. Het lijkt me een heel vreemde sensatie, kan me er niet zoveel bij voorstellen hoe dat voelt, wat je beschrijft. Natuurijk gaat het lukken! En als ze het huis uit gaat, neemt ze hele goede herinneringen aan haar moeder mee!

Sugar, van jouw kant gelukkig ook dus betere berichten.

voor alle meiden hier, of ze nu wat posten of niet.

Dat van dat draadje klinkt hier ook wel bekend, hoewel ik niet pretendeer te weten hoe het is om me te voelen zoals jullie je voelen/hebben gevoeld. Ik heb deze zwangerschap niet als heel prettig ervaren en heb met heel veel moeite een soort van evenwicht kunnen vinden en bewaren. Afgelopen weken, als dan eea toch anders gaat, er ineens andere zorgen bijkomen, er veranderingen zijn, dan merk ik dat dat evenwicht maar heel erg wankel is. Het grijs werd ineens toch weer donkerder en er zaten zelfs wat zwarte dagen bij. Ik wil echter niet deze laatste weken nog weer door die zwarte tunnel, dus ik ben weer hard bezig om dat evenwicht, hoe wankel ook, te herstellen. Ik hou me er maar aan vast dat het hormonaal is en ik hoop van harte dat het na de bevalling verdwijnt.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zaterdag 27 juni 2009 @ 15:24:35 #262
11682 Moonah
Jolie femme
pi_70425028
Nou Sly.....
Zó jammer dat die langgewenste zwangerschap zo rottig voor je verloopt.
Ik hoop van harte (en hard!) met je mee dat het met de bevalling helemaal anders wordt.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  dinsdag 14 juli 2009 @ 12:50:00 #263
1762 YPPY
Yppiaans
pi_70963365
Sugar, ik vind het goed om te lezen dat het echte depressieve weg is. En het draadje zal nog wel even blijven. Ik vind het draadje niet meer zo erg nu ik weet hoe slecht het ook kan zijn. Het is altijd minder erg dan toen (behalve de tijd zonder medicijnen, dat was zwart gat). Jij was toch een beetje degene waardoor ik ook hier durfde gaan posten, dus het is super dat een 'voorbeeld' dan ook zo vooruit is gegaan.

miss_sly, ik vind het juist wel goed dat je jouw verhaal hier neerzet. Wat jij voelt en meemaakt hoort niet bij een standaard zwangerschap en daarom hoort het hier. Of het nu officieel is of niet, het zware en donkere gevoel heb je wel. Je bent nu bijna aan het einde, hoe is het nu?

Gisteren was het afsluitende gesprek bij de psychiater. Ook een grens, nu moet ik naar de huisarts voor medicijnen. Volgende week kennismaken daar (meteen maar een nieuwe huisarts geregeld, ik ga echt niet met die oude praten over mijn gevoel). Anna gaat mee, kan hij/zij (duo huisarts) meteen zien waar het over gaat. Bij deze dus mijn 'officiele' einde hier in dit topic. Ik val weer onder de reguliere hulpverlening, de medicijnen zijn goed nu (ga zeker door tot 2010) en ik ben helemaal Anna's mama.

Bedankt voor alle reacties hier, het heeft me zo ontzettend geholpen om ervaringen van anderen te lezen en begrip te krijgen voor wat er aan de hand was. Ik hoop andersom ook dat mijn verhaal anderen helpt. Herkenning biedt waardoor je zelf naar de huisarts stapt, of moed, omdat het ook weer beter kan gaan, al is het soms een lange weg. Of diegenen hier dat nu wel of niet in het openbaar posten. ( )
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_70965361
YPPY, ik heb zo'n bewondering voor je doortastende aanpak! en ook voor je openheid hierover hier. succes met het vervolg, ik ben blij om te lezen dat het in elk geval redelijk gaat nu. ik hoop dat dat nog wat beter zal worden.

miss_sly, ik hoop ook heel hard met je mee dat die sombere gevoelens over zullen zijn na de zwangerschap. wat hormonen toch teweeg kunnen brengen he... sterkte met deze laatste loodjes in elk geval!
pi_70966802
YPPY
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  dinsdag 14 juli 2009 @ 15:01:35 #266
144006 chacama
Ondernemend!
pi_70967907
Yppy, wat goehoed.... En succes met het vervolgtraject! (dappere dame)
  dinsdag 14 juli 2009 @ 17:04:06 #267
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_70972611
Fijn, YPPY. In elk geval fijn dat het nu zo ver 'stabiel' is, dat je deze stap weer kunt zetten.
En helemaal Anna's mama, yeah, dat ben je als bovenste beste!
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  Jubileum moderator dinsdag 14 juli 2009 @ 20:21:52 #268
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_70979183
Yppy
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  woensdag 15 juli 2009 @ 10:05:09 #269
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_70993059
Ik lees nu je update pas Yppy. Fijn om te lezen dat het echt weer beter met je gaat en dat je een manier gevonden hebt om het een plekje te geven in je leven zeg maar.

Nog even over dat 'officiele einde in dit topic'. Ben ik niet met je eens hoor.
Ik bedoel, niet dat je hier per se MOET posten hoor, maar voor de andere dames, dit topic is niet alleen bedoeld voor mensen met een officiele diagnose van een (PP)depressie.
Het is ooit gestart door iemand die vreselijk worstelde met de gevoelens die los kwamen tijdens en na de zwangerschap en zonder dat iemand aan de medicijnen of in therapie gaat kan dat allemaal hier in dit topic.

Volgens mij is dat wel duidelijk, maar het schoot me nog even te binnen.
***
  donderdag 16 juli 2009 @ 23:14:38 #270
1762 YPPY
Yppiaans
pi_71049756
Wat 'grappig' dat je dat schrijft bix, ik vind mezelf juist niet doortastend. Zo heb ik maanden gewacht tot ik mezelf/ons in heb laten schrijven bij de nieuwe huisarts en lag er een half jaar lang een kaart van de tandarts voor ik vorige week een afspraak maakte. Ik moet ook nog naar p&o, ook zoiets waar ik te lang mee wacht.

Soms twijfel ik wel over die openheid, of ik niet te veel vertel. Van de andere kant vertel ik ook heel veel (veel meer) niet en houd ik het hier bij mezelf, zonder de invloed van anderen op mij erbij te betrekken. En ik laat alles wel bezinken voordat ik het post, zodat ik niet impulsief iets schrijf waar ik later spijt van krijg. En die openheid mis ik juist bij anderen, als ikzelf vertel wat er is gebeurd, gaan anderen ook meer vertellen en ervaringen delen. En dan blijkt het veel minder raar en gek te zijn wat mij is overkomen dan ik lang dacht. Daar doe ik het ook wel voor, dat anderen lezen dat ze niet de enigen zijn.

Een hele tijd terug is dat besproken BE, in het feedback topic, dat het hier echt samen moest hangen met de zwangerschap/bevalling en dat het anders in r&p thuis hoort. Was een flinke discussie. Bij mezelf kan ik nu niet zeggen dat het (direct) nog met de zwangerschap/bevalling samenhangt. Ik vrees dat het iets is waar ik mee moet leren leven en wat altijd bij mij blijft horen. Dat komt dan volgens de discussie toen in r&p terecht.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_71974886
Het mag.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  † In Memoriam † dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:31:04 #272
43556 miss_dynastie
pi_71975059
Wat fijn YP!!! Dat zal vast een stuk rust geven al vind ik het belachelijk dat het zo lang heeft moeten duren, maar een uiteindelijk ja is beter dan helemaal geen ja, zullen we maar denken...
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:39:24 #273
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_71975271
Oh wta fijn Yppy, hopenlijk geeft het je nog een extra stukje rust
Engaging Infinite Improbability Drive..
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 12:22:20 #274
11682 Moonah
Jolie femme
pi_71976370
Gefeliciteerd Ypsel!

*knip!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  Moderator dinsdag 18 augustus 2009 @ 21:00:00 #275
5428 crew  miss_sly
pi_71990761
Ow Yp! Terecht en goed
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')