abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 17 april 2009 @ 08:10:41 #226
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_68096072
quote:
Op vrijdag 17 april 2009 06:54 schreef Belana het volgende:
yppy, ik vind het zo vreemd dat je die beslissing niet zelf mag nemen...het is toch jouw keuze...
ik hoop dat het ze alsnog duidelijk wordt...
Nou ja, dit dus... Tot zover 'baas in eigen buik'
Dames, een hele dikke
pi_68107909
Yppy, ik kan me je keuze goed voorstellen. Jammer dat er zo moeilijk over gedaan wordt!
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
  vrijdag 17 april 2009 @ 20:36:16 #228
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_68120873
Er was hier al eerder een moeder die graag een sterilisatie wou maar niet kreeg. Ik heb me daar toen al zo enorm over opgewonden (Angel geloof ik, met haar zoon Damian).

Nu wind ik me weer op. Yppy

En Sugar, ook veel sterkte gewenst in je eeuwigdurende strijd. En andere moeders die het om wat voor een reden ook moeilijk hebben. Ik denk aan jullie.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  zaterdag 18 april 2009 @ 21:22:52 #229
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_68150829
Dankjewel, Livelink.

YPPY, in de Viva van deze week staat een artikel over iemand die op haar 26e een sterilisatie heeft laten doen. Na jaren weggestuurd te zijn door artsen die het weigerden, werd ze geholpen bij CASA (Centra voor Anticonceptie, Seksualiteit en Abortus, de voormalige Rutgersstichting). Misschien heb je er iets aan? Ik hoop gewoon dat je snel een begripvolle arts treft.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  dinsdag 28 april 2009 @ 19:51:56 #230
1762 YPPY
Yppiaans
pi_68472050
De artsen hebben op zich gelijk Moonah, dat ze het niet zomaar willen doen. Alleen vind ik dat moeilijk als het om mezelf gaat en dat het zo lang duurt. Ik weet nog steeds niks. Dat wachten is frustrerend.

Hoe gaat het nu miss_sly? Je klinkt in z&g positiever.

Bedankt voor de tip Sugar. Ik heb de viva vorige week gekocht, maar alles gelezen behalve dat stukje. Het Casa had ik wel gevonden. De reistijd is iets verder, maar de verzekering vergoed het daar wel. Dat is dus wel een optie. Toch hoop ik dat het 'gewoon' kan en dat ik niet weer iets 'speciaals moet'. Dat mijn verhaal goed is zoals het is.

Ook met deze medicijnen flinke bijwerkingen, maar ik begin wel voorzichtig te denken dat het beter gaat. Ik kan weer meer hebben, heb meer geduld. Ook meer energie om iets te doen. Dat is goed. Nu hopen dat het zo blijft. De dosis moet nog verdubbeld worden.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  dinsdag 28 april 2009 @ 19:58:39 #231
11682 Moonah
Jolie femme
pi_68472294
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 19:51 schreef YPPY het volgende:
Alleen vind ik dat moeilijk als het om mezelf gaat en dat het zo lang duurt.
Ja, als het je zelf betreft is het natuurlijk veel lastiger.
quote:
Ook met deze medicijnen flinke bijwerkingen, maar ik begin wel voorzichtig te denken dat het beter gaat. Ik kan weer meer hebben, heb meer geduld. Ook meer energie om iets te doen. Dat is goed. Nu hopen dat het zo blijft. De dosis moet nog verdubbeld worden.
Fijn. ben blij voor je. Sterkte met de bijwerkingen.
Ik was van de week een dosis vergeten. Manman, wat voelde ik me beroerd.
Idioot, hoeveel effect zo'n ding heeft...
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  dinsdag 28 april 2009 @ 20:02:07 #232
1762 YPPY
Yppiaans
pi_68472451
Bizar he, dat je het zo goed merkt als je het vergeet. Dan weet je weer even goed dat het veel doet.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  Jubileum moderator dinsdag 28 april 2009 @ 20:22:50 #233
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_68473390
Vervelend van de bijwerkingen Yppy, kon je deze weken maar even overslaan Ik kan rustig een dag vergeten maar moet dat geen 2 dagen achter elkaar doen, dan merk ik ineens dat mijn schouders weer ergens bij mijn oren komen te zitten
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_68520804
Hmm, na weer een nacht niet slapen.. toch maar hier.
Ik heb geen last van depressie maar wel van angst.
Sorry, ik heb geen puf om op iedereen te reageren nu, maar ik wil jullie allemaal sterkte wensen
Het verhaal is een beetje warrig misschien, ik ben niet helemaal helder.

Ik heb al zolang ik mij kan herinneren last van faalangst. Op de basisschool uitte zich dit in "niet kunnen" rekenen waardoor ik op speciaal middelbaar onderwijs terecht kwam. Hier ben ik een jaar vreselijk gepest waardoor ik heel erg onzeker werd en sociale angst ontwikkeld heb. Maar ik haalde hele hoge cijfers en ben doorgestroomd naar de tweede klas MAVO/HAVO van normaal onderwijs. Na de HAVO ben ik VWO gaan doen en daar bloeide ik op, kreeg vriendinnen. Op de middelbare school uitte de faalangst zich in perfectionisme, veel te lang over proefwerken doen en ze niet afkrijgen, maar ik haalde wel goede cijfers.
Na het VWO ben ik biologie gaan studeren, de eerste jaren waren fantastisch! Mensen met dezelfde interesses als ik, zo fijn! Maar toen moest ik voor mijn afstudeervakken stages gaan lopen en verslagen schrijven. Ik kreeg het gevoel dat de hele universitaire wereld kon zien hoe slecht ik wel niet presteerde, hoe slecht ik wel niet kon schrijven, ze zouden het aan iedereen doorvertellen! Terwijl ik niet eens slecht presteerde, ja, ik deed te lang over de afstudeervakken omdat ik het mezelf zo moeilijk maakte Na mijn eerste afstudeervak raakte ik in een diepe put, heb anderhalf jaar overspannen en depressief thuis gezeten, ik durfde niets meer, niet eens de huisarts bellen. Ik had toendertijd al jaren psychologische hulp voor mijn onzekerheid maar nu zocht ik ook specifieke hulp voor faalangst, zowel in groepsverband als individueel. Jammer genoeg werkte dit niet voldoende, ik kan heel goed beredeneren dat mijn gedachten en gevoelens onrealistisch zijn maar mijn gevoel gelooft mij niet. Tijdens mijn tweede afstudeervak trof ik een begeleidster die zich niet goed in anderen in kon leven. Bij haar ontwikkelde ik paniekaanvallen wanneer ze op mij lette of ik iets wel goed deed (ze was erg goed in op de vingers kijken) en wanneer ik kritiek kreeg. Ik besloot dat ik nog een derde afstudeervak wilde doen, om te leren niet zo heftig te reageren op situaties waarin er op me gelet word en wanneer ik kritiek krijg. Ook besloot ik Paroxetine te slikken. Dit hielp redelijk, alhoewel ook andere emoties afzwakten. Mijn afstudeervak ging beter dan het tweede afstudeervak en ik had geen last meer van paniekaanvallen, maar de onzekerheid en overgevoeligheid bleef. Wat wel heel fijn was, was dat ik niet meer wakker lag van dingen.
In januari ben ik begonnen met mijn eerste baan, het is een baan onder mijn niveau als analist op een onderwerp wat ik eigenlijk niet zo leuk vind (omdat ik weer denk dat ik op mijn niveau toch niets kan vinden, wie wil mij nou..). Maar het gaat heel slecht. Het is een baan bij de overheid en er moet voldaan worden aan allemaal eisen voordat iemand bevoegd is tot het zelfstandig uitvoeren van testen. De testen zijn makkelijk en zeer recht-toe-recht-aan, maar ik haal mijn bevoegdheden maar niet. Het labhoofd vertrouwt mij niet. De uitkomsten van de testen waren altijd goed maar ik heb een aantal keer tijdens de uitvoering fouten gemaakt die ik wel direct opgelost heb. Wanneer ik alleen werk of samenwerk met iemand die vertrouwen heeft in dat ik het kan dan voer ik alles perfect uit. Maar wanneer personen die duidelijk hebben laten blijken antipathie tegen mij en geen vertrouwen in mij te hebben op mijn uitvoering letten dan ga ik totaal de mist in en maak domme fouten, kan niet meer denken. Het begin van paniekaanvallen...
Ik ben nu 13 weken zwanger en heb versneld af moeten bouwen met Paroxetine, en de zwangerschapshormonen zullen ook wel meespelen. Helaas kan het labhoofd zich niet inleven en roept dreigende dingen als: "als ze dit hadden geweten hadden ze je nooit aangenomen", "waarom ben je zwanger geworden", "dit is een zeer ernstige zaak", etc. Dit weet ik zelf ook allemaal wel, ik lig er 's nachts wakker van, heb hartkloppingen, kan helemaal niet genieten van mijn zwangerschap.
Gelukkig was mijn teamleidster positiever en zocht het juist in de oplossingen. Het labhoofd wil mij nu echter helemaal niets meer laten doen.
Ik weet niet meer wat ik moet doen, ik maak me enorm zorgen over ons kindje, over niet al te lange tijd zijn de receptoren aangelegd die stresshormonen opvangen, en stresshormonen van de moeder hebben invloed op de ontwikkeling van het kind. Ik wil niet dat mijn kind later ook last van angsten krijgt door mij
Nou ja, dat was het...

[ Bericht 0% gewijzigd door Twinkly op 30-04-2009 07:00:26 ]
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
  donderdag 30 april 2009 @ 08:06:10 #235
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_68521018
Twinkly
Goed dat je het opschrijft, het klinkt ook als een moeilijke tijd. Zeker omdat het je op het werk ook letterlijk niet makkelijk wordt gemaakt door je labhoofdzwans.

Ik zou als ik jou was in elk geval bij de verloskundige aankaarten dat je veel stress en angst ervaart, gevoed door de negatieve druk op je werk. Misschien kan er iets geregeld worden op je werk of misschien kun je zelf hulp krijgen die je wat meer laat ontspannen. Zeker als er slapeloze nachten van komen en je paniekerig bent, lijkt het me voor jouzelf en voor je kindje goed om die hulp te gaan zoeken. Maar dus ook echt voor jouzélf, he?

Veel sterkte.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
pi_68521818
Heftig Twinkly... .
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 30 april 2009 @ 12:40:44 #237
144006 chacama
Ondernemend!
pi_68526339
Twinky, dit klinkt te heftig om alleen aan te kunnen. Zorg inderdaad dat je je zorgen bespreekt met je VK. Wellicht dat er toch een middel is dat je tijdens de zwangerschap kunt slikken. Liever kiezen tussen twee kwaade (stress van jou naar de baby vs. medicijnen naar de baby), dan jezelf de grond in helpen en je baby daarin meenemen. Heel, heel veel sterkte
pi_68550118
Bedankt voor de antwoorden allemaal
Ik had er inderdaad nog niet over nagedacht dat ik dit ook met de verloskundige zou kunnen bespreken, goede tip, toevallig heb ik maandag een afspraak. Ik heb ook een afspraak gemaakt voor een intakegesprek bij de psycholoog.
Hopelijk kan ik het de komende weken toch beter van me af zetten en me ontspannen, want ik zou me ook heel schuldig voelen als ik medicijnen zou gebruiken.. en ik zou na de geboorte zo graag borstvoeding willen geven
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
pi_68550514
Twinkly, misschien toch goed om te kijken of er eventueel medicatie is waarmee je wel bv zou kunnen geven... Want volgens mij bestaat het wel...
Ze hebben in Amsterdam de poppoli waar ze veel verstand hebben van medicatie icm zwangerschap en bv. Misschien kan je daar wat mee.
Wees niet te streng voor jezelf... "ik zou me heel schuldig voelen als ik medicijnen zou gebruiken...", want ik denk dat je het jezelf daar niet makkelijker mee maakt...

Ik heb bij mn eerste zwangerschap en nu ook, ook medicatie geslikt... ben nu wel aan het proberen heel rustig af te bouwen. Omdat ik eigenlijk het liefst tegen het eind van de zwangerschap niks meer slik ook ivm bv (ik slik fluoxetine). Maar als het niet lukt, dan lukt het niet... een mama die lekker in haar vel zit is ook belangrijk.
Wat ik wil zeggen... sluit niet gelijk alle deuren, kijk of je ergens misschien een middenweg in kan vinden, sterkte en heel goed dat je een afspraak hebt voor intake bij de psycholoog
Mama van 2 lieve meiden :)
  Jubileum moderator vrijdag 1 mei 2009 @ 09:50:37 #240
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_68550847
Twinkly, heel veel sterkte.
Misschien heb je nog iets aan dit topic? Zwanger worden en antidepressiva
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_68556551
Nijna heel erg bedankt voor die link, ik kende de Poppoli nog niet, wat ontzettend fijn dat dat bestaat (ik word er gewoon emo van zo fijn). Hopelijk kunnen ook mensen uit Gelderland daar terecht. Maandag zal ik de optie om daar naar toe te worden verwezen aan de verloskundige voorleggen.
quote:
Op vrijdag 1 mei 2009 09:28 schreef Nijna het volgende:Maar als het niet lukt, dan lukt het niet... een mama die lekker in haar vel zit is ook belangrijk.
Wat ik wil zeggen... sluit niet gelijk alle deuren, kijk of je ergens misschien een middenweg in kan vinden,
Heb je ook helemaal gelijk in

Ik zal dat andere topic ook eens doorlezen Lois, dankjewel

[ Bericht 39% gewijzigd door Twinkly op 01-05-2009 16:10:55 ]
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
pi_68927631
Vandaag gesprek gehad met het adjuncthoofd en het labhoofd (de vrouw waar ik niet mee op kan schieten) en ze willen me kwijt. Ze willen dus helemaal geen moeite voor me doen, laten me gewoon vallen. Nadat ik open ben geweest tegen het labhoofd over de faalangst zijn er nog maar 4 werkdagen verstreken, openheid heeft dus geen goed gedaan. Heel naief van mij, maar ik vind het heel erg dat mensen anderen zo kunnen behandelen. Iedereen is anders...heeft andere kwaliteiten. Ik weet ook gewoon dat ik dit werk kan, maar ik moet wel de ruimte krijgen het te laten zien. Nu wordt mijn werk gewoon genegeerd (letterlijk, het labhoofd wilde mijn werk niet eens bekijken).
Het adjuncthoofd is van mening dat ze dit had moeten weten toen ze mij aannam, zodat ze me niet had aangenomen. Maar onder controle van medicijnen is er niets aan de hand, net als iemand met depressie, die zegt toch ook niet bij een sollicitatie dat hij depressief zou zijn als hij geen medicijnen zou gebruiken.
Het is volgens mij en familie ook zo'n situatie waarin iedereen zenuwachtig en gestrest zou raken, als je vanaf het begin af aan niet serieus genomen wordt en duidelijk wordt gemaakt dat je niet gewenst bent. Ik weet niet of ik het al verteld had maar het labhoofd is ook nog eens stikjaloers op mijn zwangerschap omdat ze zelf onvruchtbaar is. En dit laat ze erg goed merken door hele gemene opmerkingen. Ook heeft ze vanaf het begin af aan al aangegeven dat mensen met een WO opleiding slechter presteren dan mensen met een HBO of MBO opleiding, dus ze ging er ook al van uit. De vrouw die tegenover het labhoofd zit en erg goed met haar overweg kan heeft mij vanaf het begin af aan niet aangekeken en negeerde me wanneer ik haar wat vroeg. Dus ik denk echt dat er meer aan de hand is dan alleen faalangst bij mij.
Ze willen nu dat ik een andere baan zoek, via Start. Maar ik ben zwanger, wat ook al echt wel te zien is. Eind september moet ik uiterlijk met verlof. Wie neemt mij nou aan, en via een uitzendburo ben ik de baan ook zo weer kwijt. En ze hadden het over de w.w. in gaan, maar ik heb het uitgezocht, daar heb ik nog geen recht op omdat ik er nog geen half jaar werk en dan zou ik nog maar recht hebben op drie maanden. Ze proberen me dus uit en op een zo makkelijke manier kwijt te raken. Mijn contract loopt officieel af op 31 december.
Mijn inkomsten, ook al werk ik maar 16 uur, zijn erg belangrijk, zonder dat hebben we iedere maand een flink tekort. Als ik maar tot het eind van mijn verlof inkomsten heb.
Morgen heb ik een afspraak met een psycholoog, gelukkig is er een gaatje gevallen door ziekte want de wachtlijst is 6-8 weken. Ik denk eerlijk gezegd dat wanneer dit allemaal achter de rug is medicijnen niet eens nodig zijn. De stress komt echt van het werk en hoe ik behandeld word en minder van binnenuit.

[ Bericht 7% gewijzigd door Twinkly op 12-05-2009 08:07:45 ]
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
  dinsdag 12 mei 2009 @ 07:27:39 #243
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_68928202
Twinkly, ik wens je veel sterkte.

[ Bericht 89% gewijzigd door livelink op 13-05-2009 19:40:23 ]
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  Moderator dinsdag 12 mei 2009 @ 07:56:25 #244
5428 crew  miss_sly
pi_68928386
Twinkly wat een nare situatie. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn om dan door te blijven werken. Ik zou echter toch ook naar het advies van psycholoog of huisarts luisteren, ipv naar familie. Hun mening is natuurlijk ook nog gekleurd door hun band met jou.

Veel sterkte!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 12 mei 2009 @ 08:47:32 #245
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_68929011
Ik zou idd niet op het advies van familie af gaan, die hebben allemaal makkelijk praten.

Het zal niet fijn zijn, maar zolang jij elke dag gewoon naar je werk gaat en je werk doet kunnen ze jou tot 16 december iig niks maken. In de tussentijd kan je gewoon solliciteren naar iets anders natuurlijk. Het zal niet supermakkelijk zijn, maar dat je zwanger bent hoeft niet per sé te betekenen dat je geen werk kan vinden.

Ga in gesprek met de psych en ga op zijn advies af. Als hij zegt dat je beter even niet meer kan werken heb je tenminste iets om mee aan te komen bij de bedrijfsarts.

En als ze jou echt weg willen hebben zullen zij daar de stappen voor moeten ondernemen, zelf niks doen.
Zij zijn in principe verplicht om jou het hele jaar nog te laten werken en te betalen tenzij ze aan kunnen tonen dat jij bijv. werk weigert oid.
***
  dinsdag 12 mei 2009 @ 09:12:15 #246
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_68929443
Twinkly, heel vervelend dat hun houding zo is tegenover je. Daar zou ik ook flink over in zitten, hoor.
De adviezen van de anderen vind ik inderdaad ook slim: praten met een psycholoog en proberen te bekijken wat voor jou én voor je werk haalbaar is nu.
Sowieso: praat er eens goed over, want dit zijn nare dingen en uit je post (en het tijdstip) maak ik op dat het je nu gewoon echt heel erg hoog zit (begrijpelijk ook!). Sterkte hiermee!
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  dinsdag 12 mei 2009 @ 09:18:31 #247
35189 Troel
scherp en bot
pi_68929577
Twinkly, ik zou willen dat ik je kon helpen, maar het enige wat ik kan doen is je een virtuele knuffel geven
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  † In Memoriam † dinsdag 12 mei 2009 @ 09:23:01 #248
37843 lady-wrb
kortaf
pi_68929691
ik werk voor een uitzendbureau.
nadeel is dat ik nergens voor vast kom.
voordeel is dat als ik op een vervelende werkplek kom, ik ook zo weer vertrokken ben.
en ik doe enorm veel ervaring op op verschillende werkplekken.
ik zou voor voorlopig echt niets anders meer willen. ik heb het meer naar mijn zin dan toen ik nog op een werkplek voor vast zat.
(en dat had ik van mezelf echt niet verwacht. ik dacht er hetzelfde over als jij, maar ik vind het heerlijk zoals het nu gaat, wie weet geldt dat in de toekomst ook voor jou)
pi_68929969
Dankjewel voor jullie lieve en nuttige berichtjes, ze helpen mij heel goed want ik weet echt niets van dit soort dingen af. Het zit me inderdaad heel hoog, ik slaap niet meer.
Ladywbr ik ben op zich niet tegen werken via het uitzendburo maar als ik daar nu voor zou kiezen zou ik tijdens mijn zwangerschapsverlof minstens 16 weken geen inkomen hebben. En dat is best wel een groot probleem. We proberen op dit moment zo zuinig mogelijk te leven zodat we kunnen sparen voor wanneer ik eventueel geen inkomen meer heb.
Zometeen heb ik een afspraak met mijn huisarts en vanmiddag met een psycholoog, hopelijk kunnen zij mij advies geven.
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
pi_68930718
Twinkly Wat een vervelende dingen, zo tijdens je zwangerschap. Ik kan me voorstellen dat alles dan nog extra zwaar lijkt. Niet dat ik vind dat je je aanstelt, het lijkt me juist dat een zwangerschap en depressie een van de naarste combinaties is. Hopelijk kunnen je huisarts, psycholoog en verloskundige helpen. Sterkte
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')