Oh zo.quote:Op maandag 9 februari 2009 18:41 schreef Starr_003 het volgende:
Maaaaar, ik wil dat graag leren omdat het gezond is, toch? En gezellig, als je uiteten gaat ofzo
Lambrusco? Wat is dat voor een wijn dan? Waarom zou die lekker zijn?quote:Op maandag 9 februari 2009 18:41 schreef Bill_E het volgende:
Je wil iets "leren" drinken wat je niet lust?
Wil je ergens bij horen ofzo? Blijf gewoon jezelf.
edit
lambrusco is trouwens wel een goede
Zoals ik in mijn openingspost vermeld, is dat met koffie toch wel degelijk geluktquote:Op maandag 9 februari 2009 18:44 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Oh zo.
Nou, ik kan het me ergens wel voorstellen maar heb dan toch altijd het idee dat het nooit echte liefde wordt zeg maar
begin met makkelijke toegankelijke wijnen die niet te zwaar zijn.....Zeker bij rood is dit lastig maar het is net als olijven eten: voordat je het weet zijn ze heerlijk.quote:Op maandag 9 februari 2009 18:36 schreef Starr_003 het volgende:
Daahaag medefokkertjes!
Ik wil graag (rode) wijn leren drinken. Het lijkt me haast een onbegonnen klus want van alleen al de geur ga ik bijna kokhalsen
Maar, het geeft mij enige hoop dat ik toch ook aan koffie verslaafd ben gaan raken. Iets wat ik 2 jaar geleden ook voor onmogelijk hield
Nou zijn er zóoooveel keuzes betreft rode wijnen en ik heb geen idee waar ik het beste mee zou kunnen gaan beginnen. Het liefst natuurlijk een zacht wijntje voor beginners.
Heeft iemand een idee welke wijn geschikt zou zijn om mee te gaan beginnen?
Proost
Mij dus niet maar hoop dat het je weer lukt danquote:Op maandag 9 februari 2009 18:45 schreef Starr_003 het volgende:
Zoals ik in mijn openingspost vermeld, is dat met koffie toch wel degelijk gelukt
Kijk zo'n post heb ik tenminste wat aan, dankuuu!quote:Op maandag 9 februari 2009 18:46 schreef --H-I-M-- het volgende:
[..]
begin met makkelijke toegankelijke wijnen die niet te zwaar zijn.....Zeker bij rood is dit lastig maar het is net als olijven eten: voordat je het weet zijn ze heerlijk.
Een makkelijke toegankelijke rode wijn is bijv de Lindemans Merlot, te koop bij de appie voor iets van 5 euro per fles. Ook goedkopere merlots met een laag % kunnen goed zijn, net als veel italiaanse rode wijnen van rond de 12% Zoek in de supermarkt naar de labels waarop staat dat de met kip of gevogelte kunnen of voor bij de borrel, dan heb je meestal een lichte rode wijn te pakken.
Succes!
Als je het al wijn mag noemen. Zitten in iedergeval bubbeltjes in Zeker de witte variant heb ik veeeel van op vroeger, nu ben ik groot en drink ik wijn zonder bubbeltjesquote:Op maandag 9 februari 2009 18:44 schreef Starr_003 het volgende:
[..]
Lambrusco? Wat is dat voor een wijn dan? Waarom zou die lekker zijn?
De druk van de maatschappij knul.quote:Op maandag 9 februari 2009 18:38 schreef Dipkip het volgende:
Waarom wil je dat eigenlijk als je het vies vindt?
Maar als je hem in de koelkast stopt proef je minder van de smaak, dus misschien wel een goede manier om hem te leren drinken.quote:
Lambrusco is wel geschikt om je gewoon mee vol te gooien, voor de smaak hoef je het in ieder geval niet te kopen.quote:Op maandag 9 februari 2009 18:43 schreef Starr_003 het volgende:
[..]
Kun je iets vertellen over die wijnen dan? Of, moet ik mezelf gewoon maar volgooien
Oke, dan kan ik het dus beter op dit moment wel in de koelkast bewarenquote:Op maandag 9 februari 2009 19:46 schreef maok het volgende:
[..]
Maar als je hem in de koelkast stopt proef je minder van de smaak, dus misschien wel een goede manier om hem te leren drinken.
Verder zou ik gewoon wat proberen. Veel mensen beginnen met een beetje zoete maar persoonlijk vond ik die in het begin helemaal niet te drinken, droge vond (en vind) ik veel lekkerder. Kijk eens bij de huiswijnen in de supermarkt, deze zijn meestal het meest toegankelijk.
Als je bang bent dat je de flessen te lang open laat staan kun je bij de supermarkt ook kleine flesjes kopen, dan is het niet zo zonde als je de rest weg gooit.
Drink je trouwens al wel witte wijn?
Lambrusco onder wijn scharen .quote:Op maandag 9 februari 2009 18:41 schreef Bill_E het volgende:
Je wil iets "leren" drinken wat je niet lust?
Wil je ergens bij horen ofzo? Blijf gewoon jezelf.
edit
lambrusco is trouwens wel een goede
Haha, het lijkt me sowieso wel leuk om het te leren drinkenquote:Op maandag 9 februari 2009 19:51 schreef Vivi het volgende:
[..]
Lambrusco onder wijn scharen .
TS: de gezondheidsvoordelen die jij bedoelt zitten in alle alcohol..het is een misverstand dat alleen rode wijn die voordelen en anti oxydanten bevat.
Maar er zijn genoeg wijncursussen voor beginners hoor, als je echt interesse hebt';) .
OMG nee ik hoef echt niet aan het bierquote:Op maandag 9 februari 2009 19:53 schreef krakkemieke het volgende:
TS: je moet niks hoor. Ik houd van wijn maar ik verwacht echt niet dat iedereen van wijn houdt.
Als je wel van alcohol houdt: er zijn ook veel bieren die je bij een diner kunt drinken.
quote:Op maandag 9 februari 2009 19:53 schreef Diederik_Duck het volgende:
http://www.wijnalmanak.nl/
Veel drinkplezier
Een open fles rode wijn moet je in de koelkast bewaren en voordat je gaat drinken weer op kamertemperatuur laten komen.quote:
Klopt. Sommige wijnen moet je zelfs nog kouder drinken.quote:Op maandag 9 februari 2009 20:00 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Een open fles rode wijn moet je in de koelkast bewaren en voordat je gaat drinken weer op kamertemperatuur laten komen.
En kamertemperatuur is niet 20 graden maar rond de 16 graden.
De syrahs die wij meestal hebben zijn juist loeizware wijnen. Niet echt iets om mee te beginnen als je van de geur alleen al onpasselijk wordt!quote:Op maandag 9 februari 2009 19:45 schreef Casparovvv het volgende:
Rode wijn wordt doorgaans niet gekoeld, voor of na openen. Ik weet niet of het verstandig is met witte wijn te beginnen als je rode wilt leren drinken, de twee verschillen teveel van elkaar. Begin met een 'soepele' wijn, een Shiraz bijvoorbeeld (afhankelijk van de herkomst ook wel Syrah genoemd). Ik merk dat veel beginnende drinkers Zuid Afrikaanse wijnen erg op prijs stellen, bijvoorbeeld van de estates Hazendal, Alto of Norton. Ook de Australische wijnen zijn goed te doen, voor weinig geld heb je al een prima fles.
Probeer eens een goede Saint Emilion.quote:Op maandag 9 februari 2009 20:09 schreef zatoichi het volgende:
Wees maar nog niet teveel bezig met het puristisch gedoe; dat komt later wel.
Zoals al gezegd is, merlot is een goede. Ook cabernet sauvignon vind ik altijd wel lekker en makkelijk te drinken. Temperanillo is ook wel een redelijk lichte druif, al wordt de smaak wel iets complexer volgens mij. Als je overgaat op Rioja ben je er!
Persoonlijk heb ik niets met franse wijnen; vind ze altijd nogal wrang smaken; maar misschien heb ik wel de verkeerde gedronken. Italiaanse wijnen (chianti) en spaanse wijnen vind ik persoonlijk beter smaken.
Er zijn zoveel soorten wijn er is er vast wel eentje die je lekker vind. Ik houd zelf nogal van droge wijn, wit of rosé, een hele volle rode wijn vind ik ook erg lekker (alhoewel ik daar wel altijd ontzettende dorst van krijg).quote:Op maandag 9 februari 2009 20:11 schreef ElisaB het volgende:
Lijkt mij ook echt zó gezellig, maar ik krijg het ook niet weg. Tvp derhalve
Als ik mensen te eten krijg, wil ik dat het gezellig is. En ik vind de gezelligheid niet afhangen van wat ze drinken.quote:Op maandag 9 februari 2009 20:11 schreef ElisaB het volgende:
Lijkt mij ook echt zó gezellig, maar ik krijg het ook niet weg. Tvp derhalve
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |