abonnement Unibet Coolblue
pi_60767651


Omdat de zoekfunctie tijdelijk ( ) niet werkt en er in het Fok! Kookboek niets staat vraag ik het even hier. Heeft er iemand een simpel maar lekker recept voor verse tomatensoep?

Ik kan uiteraard wel googlen maar 'eigen' recepten of recepten die bij anderen in de smaak vallen zijn toch vaak een stuk beter..

Alvast bedankt
pi_60767680
in de winkel heb je daar toch pakjes voor
You dream it, I live it.
pi_60767710
daar ben ik ook naar op zoek.
de man des huizes is gek op een goeie verse tomatensoep met een kledder room of zoiets erin
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_60767724
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 17:20 schreef Meddo het volgende:
in de winkel heb je daar toch pakjes voor
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 17:19 schreef Trusten het volgende:
verse tomatensoep
euhm, nee dus
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_60767739
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 17:20 schreef Meddo het volgende:
in de winkel heb je daar toch pakjes voor
Ik maak het liever met tomaten dan met poeder dat in de verte ergens naar tomaat smaakt
pi_60767761
Halve pan kruiden bouillon maken, zo'n grote pot pastasaus erdoor, verse tomaat, verse bascilicum, 3 teentjes knoflook fijn gesneden, soepgroenten, balletjes, half uurtje laag.
pi_60767797
Wil je basis, kruidige, pittige of romige tomatensoep?
Die verschillen nogal van elkaar.
pi_60767880
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 17:25 schreef Godlike02 het volgende:
Wil je basis, kruidige, pittige of romige tomatensoep?
Die verschillen nogal van elkaar.
In principe ben ik op zoek naar 'basis' tomatensoep zonder al teveel poespas er in...maar ik sta voor alle lekkere recepten open
pi_60767918
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 17:25 schreef Godlike02 het volgende:
Wil je basis, kruidige, pittige of romige tomatensoep?
Die verschillen nogal van elkaar.
Doe ze allemaal maar
stupidity has become as common as common sense was before
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 17:30:20 #10
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_60767930
Tomaten roomsoep:

500g tomaten
2 uien
2 bouillontabletten
1dl room
1 eetlepel dille
1 theelepel thijm
150g gehakt
1 eetlepel paneermeel
peper
zout
1 liter water
gehakte peterselie


Bereidingswijze :

Maak de uien schoon en snipper ze. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Roer wat peper, zout en paneermeel door het gehakt en draai er kleine balletjes van. Verhit in een grote pan de olie en bak hier de ui even in. Voeg dan de tomaten, tijm en een halve liter water toe. Laat dit 10 minuten zachtjes koken. Leg een zeef op een andere pan en wrijf hier de tomaten door. Los de bouillonblokjes op in de tomatenbouillon en doe er de rest van het water erbij. Roer de room en de dille erdoor. Voeg de gehaktballetjes toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Strooi de peterselie door de soep.
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 17:33:17 #11
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_60767997
Je kunt ook gewoon een beetje volle melk erbij gooien in de pan, zodat het romiger wordt. Bij champignonen soep ook trouwens.
pi_60768240
tvptje
(__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination
pi_60768313
dit is echt verrukkelijk

Pappa al Pomodoro

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_60768336
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_60769483
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 17:48 schreef DarkElf het volgende:
dit is echt verrukkelijk

Pappa al Pomodoro

[ afbeelding ]


kwijl! dat is inderdaad goddelijk ( en je zit meteen voor twee dagen vol )
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_60769857
Maar het ziet er ook niet echt als soep uit...
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 18:56:25 #17
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60769886
Er was ooit een goede tip, als je Chinese tomatensoep wilt, er een kwak appelmoes in te gooien.

Werkt verrekte goed.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_60769991
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 18:55 schreef OldJeller het volgende:
Maar het ziet er ook niet echt als soep uit...
is ook een hele dikke tomaten/basilicum/parmezaan/ciabatta prut
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_60770243
Eigenlijk is tomatensoep vrij simpel Pureer je tomaten, maak je niet druk om de vellen. Doe daar wat knoflook, basilicum of andere kruiden naar smaak bij. Beetje zeezout, beetje peper.

Fruit in een pan wat ui, en een teen knoflook, evt. ook de kruiden die ook in je mix zitten. Als alles lelijk en bruin wordt schep je het uit de olie, en gooi je je tomatenmoes in de pan. Roer dit flink rond, doe er water bij en laat het indampen tot gewenste dikte. Erg lekker met Oregano, basilicum, knoflook en peper
pi_60770686
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 18:55 schreef OldJeller het volgende:
Maar het ziet er ook niet echt als soep uit...
Italiaanse broodsoep en je kan zelf natuurlijk bepalen hoeveel brood je erin flikkert

de een houdt van massief, de ander van wat meer vloeibaar.... maar de smaak van die soep en alles bij elkaar is goddelijk



dat is mijn brouwsel
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_60770815
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 19:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Eigenlijk is tomatensoep vrij simpel Pureer je tomaten, maak je niet druk om de vellen. Doe daar wat knoflook, basilicum of andere kruiden naar smaak bij. Beetje zeezout, beetje peper.

Fruit in een pan wat ui, en een teen knoflook, evt. ook de kruiden die ook in je mix zitten. Als alles lelijk en bruin wordt schep je het uit de olie, en gooi je je tomatenmoes in de pan. Roer dit flink rond, doe er water bij en laat het indampen tot gewenste dikte. Erg lekker met Oregano, basilicum, knoflook en peper
Zo ongeveer doe ik het ook, yam! Alleen extra toevoeging van moeder de vrouw: gembersiroop (bij iedere ah, staat bij de oosterse producten of de bakproducten). Gaat het zure van de tomaten af en neigt het iets zoeter te worden. mmm! Ik weet niet hoeveel, gewoon naar smaak toevoegen. Ik houd van zoet dus mik er meestal 1/4 in (terwijl ik niet eens van gember houd...).
pi_60770929
Gembersiroop is ideaal om een lichtzoet tintje te geven aan wokgerechten en marinade...

Ik had laatst 1,5 kg cherrytomaten op de markt gekocht (1 euro ), waarvan een halve kilo na een week op de grens van lekker en "eigen leven" zat. Toen heb ik cherrytomatensoep gemaakt Smaakt weer heel anders dan wanneer je grote waterbomtomaten hebt, etc. Pommodori lijkt me ook wel lekker om dr in te gooien.
pi_60771019
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 19:30 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Gembersiroop is ideaal om een lichtzoet tintje te geven aan wokgerechten en marinade...

Ik had laatst 1,5 kg cherrytomaten op de markt gekocht (1 euro ), waarvan een halve kilo na een week op de grens van lekker en "eigen leven" zat. Toen heb ik cherrytomatensoep gemaakt Smaakt weer heel anders dan wanneer je grote waterbomtomaten hebt, etc. Pommodori lijkt me ook wel lekker om dr in te gooien.
En? Was het lekker? Lijkt mij van wel, maar 1,5 kilo voor 1 euro lijkt me een once in a lifetime opportunity.... Als je dat iedere week wilt maken is het een dure hobby!
pi_60771806
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 17:48 schreef DarkElf het volgende:
dit is echt verrukkelijk

Pappa al Pomodoro

[ afbeelding ]
Die staat hier vanavond ook op het menu.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60772000
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 19:33 schreef French het volgende:

[..]

En? Was het lekker? Lijkt mij van wel, maar 1,5 kilo voor 1 euro lijkt me een once in a lifetime opportunity.... Als je dat iedere week wilt maken is het een dure hobby!
Was zeker lekker

En met bakjes van de supermarkt er soep van maken is inderdaad een beetje overkill
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')