abonnement Unibet Coolblue
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 3 februari 2009 @ 11:40:02 #1
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_65686490
Vorige topic: [FOT FB] inzoomen en uitzoomen.

laatste reactie:


om dit nog even aan te halen:
Isdatzo zei:
Xil is toch duidelijk genoeg?

quote:
Door andere organisatorische zaken die ontstaan zijn door mijn PR-activiteiten en afwezigheid van collega's zijn dingen veranderd en wat stil komen te liggen die eerder opgepakt hadden moeten worden.


Nee ik vind dat niet duidelijk genoeg. Wat is er veranderd? Welke dingen zijn stil komen liggen? Als je dat gewoon communiceert is er veel meer begrip waarom dingen langer duren, en waarom dit nu vertelllen nu t topic open is? dat wist je ook vorige week al toen er gevraagd werd naar het nieuwe onderwerp. communiceer dat dan, dan lopen wij ook niet zo te miepen wanneer dingen wel bekend gemaakt zullen worden.

wat de users betreft. ik vind het echt jammer dat er hard of niet gereageerd word op showcases etc. K heb laatst nog een showcase geopend waarbij ik echt heb moeten smeken om reacties, nee dat is tof. maar blijkbaar ben ik lastig/irritant/niet leuk whatever en word er dus niet gereageerd.

wat de wedstrijd betreft, wat ik een goede manier van stemmen vind is wat ik elders gezien heb, je kunt maar op 1 persoon stemmen met een poll waarbij je dus niet van te voren ziet hoeveel stemmen iemand heeft.
het is alleen toch niet mogelijk om dingen te doorbreken omtrend het stemgedrag.

ik vind t wedstrijdtopic eerlijk gezegd niet het belangrijkste, maar houd je mensen bezig, stimuleer ze om iets te doen, de animo is er, zie het spelletje.
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_65686909


ff blijven volgen dit
Every war is different, every war is the same.
  dinsdag 3 februari 2009 @ 11:51:47 #3
190555 ..bennie
ik ben een lul
pi_65686929
TVP

Ende tevens. Qua vaagheid enzo. Ik ben er ondertussen een behoorlijke tijd tussenuit geweest. Meestal is de aanleiding dat ik gewoon te druk ben en prioriteiten moet stellen, de manier waarop fot gemodereerd wordt heeft echter natuurlijk wel invloed op de prioriteit die fot bij mij heeft.
Xil ken ik van meetings, de onzichtbare mod, geen idee wie dat is en isdatzo ken ik niet (voor zover ik weet).
Enfin, ik vind Xil best een toffe peer, kan me echter wel herinneren dat toen je mod werd Xil, er van alles zou gaan veranderen, erg gemotiveerd voor verbeteringen etc, maar ik zie het gewoon niet echt terug (wellicht ga ik nu te kort voor de bocht).
Persoonlijk vind ik het tijd worden voor een strakkere policy richting gebruikers, zeker als ze slechts zo nu en dan van ONZ komen overwaaien en mag er best op sfeer gemod worden. Kliekjesgedoe heb je overal en altijd, dus wat het stemmen betreft, ik negeer dat gewoon, hoe meer deelnemers hoe beter wat dat betreft en laagdrempeligheid kan daar zeker aan meewerken.
Volgens mij zijn er ook gebruikers die zich keihard in willen zetten voor fot (ik reken mijzelf hier niet mee overigens, zou die belofte nooit continuosly waar kunnen maken), maar om eoa reden krijgen ze daar geen toegang toe.
Ik las ook ergens iets over showcase van de maand, vond ik erg goed plan. Volgens mij zijn er ook plannen zat, maar het komt gewoon ergens door niet echt van de grond en dat is zonde.
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 3 februari 2009 @ 11:52:01 #4
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_65686935
tvp
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  dinsdag 3 februari 2009 @ 12:13:59 #5
52657 pea4fun
valt geen soep van te maken
pi_65687603
Toen ik hier pas op FOT kwam, moest ik me ook een paar keer meer laten zien voordat er ook echt op mijn foto's gereageerd ging worden. Toen ik met de wedstrijd mee ging doen kwam dat al snel goed.

FOT was toen een uitzondering binnen FOK! Want het was een vriendelijk subforum, wat op de meeste delen toch een stuk minder was/is. Daardoor kwam ik na verloop van tijd alleen nog maar op FOT.

De mensen die er kwamen waren een mix van oude analoge fotografen met veel kennis, die langzaam ook het digitale tijdperk instroomden, jonge analoge fotografen (die digitaal nog niet konden of wilden veroorloven) en nieuwe digitale fotografen (diverse leeftijden)
Het maakte ook niet uit of je bij die dierentuinmeet kwam met een klein compactje of een dure spiegelreflex, het ging om de foto's die je maakte, en natuurlijk waren die niet altijd superscherp, maar ze gaven wel of geen gevoel, hadden wel of geen compositie. Er werd bijna altijd lovend commentaar gegeven, met hier en daar een verbeterpuntje.

Er waren veel mensen die ook echt wilde leren. En froos (zo heette hij geloof, broer van Ymke) gaf vaak goed, maar hard commentaar, waarvan veel mensen zoiets hadden van moet dat nu zo... Nu zijn er veel froosjes, die behoorlijk wat nekharen recht overeind zetten. Het lijkt allemaal zo uit de hoogte, niet van medefotograaf/hobyist, maar meer een ik-weet-het-beter toontje.

Tegenwoordig is bijna iedereen over op digitaal en lijkt de focus te liggen op het ene haartje voor het oog, of de foto is niet 100% scherp. Ik kan er niet precies de vinger op leggen, maar de toonzetting is veranderd. Was het eerder commentaar van iemand die net zo weinig of minder ervaring had maar zijn gevoel liet spreken, nu is het meer een opgelegd toontje van de kenner die het wel eens even verteld.
Het commentaar is ook zo eenzijdig. Het geeft op zich niks als er commentaar tussen staat van mensen die zich "de fotograaf" voelen, maar het zou juist zo prettig zijn als dat eens werd afgewisseld met commentaar van die oude analoge fotografen, (al dan niet overgestapt op digitaal) en beginners.

Er zijn nog steeds mensen die op een prettige manier goed en bruikbaar commentaar geven naast de nodige complimenten die, laten we eerlijk zijn, toch ook stimuleren om door te gaan. Kijk bijvoorbeeld naar het beginnerstopic, daar werd erg enthousiast gereageerd. Mensen werden op hele eenvoudige dingen geattendeerd zonder de foto naar beneden te halen. En daar zijn toch ook wel nieuwe users van gebleven.
Alleen Sugar is al een heel frequente poster op FOT geworden. Het KAN dus wel!

Waarom ik zelf nog maar weinig showcases post?
Ik maak vooral foto's van mensen die een keer "leuk" op de foto willen, voorstellingen, bruiloften, natuur en vogeltjes in mijn tuin. Mensen die leuk op de foto willen willen geen fotografische hoogstandjes of kunstzinnige uitingen, die willen dat ze leuk op de foto staan, zodat ze hem aan oma kunnen geven.
Dat geldt ook voor de mensen die de voorstellingen spelen, ze willen zichzelf, liefst herkenbaar, terug zien op de foto. Bij bruiloften spreek ik door wat de mensen graag willen en guess what, de meeste mensen willen een boek zoals iedereen, met geposeerde houdingen, familie er in honderd varianten bij en
het ringen omdoen in gemeentehuis of kerk.
Als ik daar hier een showcase van maak dan krijg ik als commentaar dat het standaard is, niet creatief, en zelfs de compo laat soms te wensen over. Ik wéét dat al.
Soms heb ik wel foto's waar ik een mening of hulp bij wil, maar vaak post ik dan maar 1 foto. Het ontbreekt me ook wel eens aan tijd, omdat ik naast mijn hobby, ook nog 40 uur werk tegenwoordig, dat was eerder ook maar de helft.

Al met al, je kunt de tijd niet terugdraaien, maar dat hoeft ook niet. Als al die mensen die nu hier zitten te lezen en commentaar te geven op mods en mede-users nu eens zélf beginnen met vriendelijk commentaar te geven op ALLE foto's die geplaatst worden, zelfs al vind je een foto alleen maar mooi, dan denk ik dat het wel goed komt met FOT.
http://www.peaspictorial.com/ Foto's onthouden wat mensen vergeten.
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 3 februari 2009 @ 12:18:34 #6
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_65687749
Doet me een beetje denken aan de ontwikkeling die aan de gang was binnen de fotoclub waar ik lid van ben.
Een groepje binnen de groep.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  dinsdag 3 februari 2009 @ 12:45:14 #7
52657 pea4fun
valt geen soep van te maken
pi_65688497
Heel verhaal en dan vergeet ik nog iets:

Het komt ook vrij vaak voor dat als nieuwelingen een showcase openen en het eerste commentaar is negatief, je totaal niks meer van die nieuweling hoort in zijn eigen topic. Dat stimuleert ook niet om nog commentaar te geven.
http://www.peaspictorial.com/ Foto's onthouden wat mensen vergeten.
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 3 februari 2009 @ 12:49:17 #8
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_65688610
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 12:45 schreef pea4fun het volgende:
Heel verhaal en dan vergeet ik nog iets:

Het komt ook vrij vaak voor dat als nieuwelingen een showcase openen en het eerste commentaar is negatief, je totaal niks meer van die nieuweling hoort in zijn eigen topic. Dat stimuleert ook niet om nog commentaar te geven.
Negatief commentaar hoeft niet slecht te zijn, het gaat er om hoe men het brengt.
Wanneer men het onderbouwd waarom dan is het opbouwende kritiek en kan TS er iets mee.
Dat was trouwens ook een ontwikkeling binnen de fotoclub.
Heel typisch.......
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  dinsdag 3 februari 2009 @ 12:57:32 #9
80443 snakelady
ssss...ssss...
pi_65688855
Inderdaad, je mag best kritiek geven maar het gaat op de manier waarop.

Aan een, "ziet er niet uit!" heeft niemand iets, Wat ziet er niet uit dan? Wat kan er verbeterd worden?

Maar kan me ook wel vinden in jouw redenering pea, ik fotografeer voornamenlijk in opdracht nu en dat zijn veelal foto's van kinderen voor bij opa en oma op de kast.
Gelukkig soms ook wel meiden die wat anders op de foto willen maar overall gezien de standaard foto's.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad."
  dinsdag 3 februari 2009 @ 13:11:01 #10
52657 pea4fun
valt geen soep van te maken
pi_65689266
@ Netsplitter, het is niet vreemd dat je dezelfde dingen tegenkomt bij de fotoclub of welke andere club dan ook. Groepsvorming vindt je overal als de groep te groot wordt om hem te overzien. Bij de fotoclub waar ik me bij heb aangesloten is een soort van geleide groepsvorming door subgroepjes te vormen (portret, macro, natuur, architectuur enz.) die regelmatig van gedachten wisselen bij de overkoepelende clubavonden.
Maar dat is hier niet echt toe te passen helaas.

Omdat je hier mensen niet aan kunt kijken is negatieve kritiek nogal snel als echt negatief op te vatten, daarom is het hier des te belangrijker om je tekst vriendelijk te maken.
http://www.peaspictorial.com/ Foto's onthouden wat mensen vergeten.
pi_65689356
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 12:13 schreef pea4fun het volgende:
Dit is een herkenbaar verhaal Denk dat je het goed onder woorden heb gebracht, pea Dit is ook wat RonaldV ongeveer bedoelde met "het was vroeger beter en leuker" en anders ik wel.
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 12:13 schreef pea4fun het volgende:
Al met al, je kunt de tijd niet terugdraaien, maar dat hoeft ook niet. Als al die mensen die nu hier zitten te lezen en commentaar te geven op mods en mede-users nu eens zélf beginnen met vriendelijk commentaar te geven op ALLE foto's die geplaatst worden, zelfs al vind je een foto alleen maar mooi, dan denk ik dat het wel goed komt met FOT.
Allemaal leuk lief en aardig (en ik betrek dit nu even op mezelf), ik heb af en toe van die buien waarin ik spontaan allerlei foto's in het "Mooiste foto"-topic ga zitten beoordelen maar je krijgt dan weinig tot geen response op je opmerkingen. Dat motiveert ook niet echt om er tijd in te stoppen he Het is een beetje een tweerichtingen-verkeer hier.

Ik ben best bereid om tijd in FOT te stoppen maar dan moet ik er zelf ook wel een beetje lol in kunnen houden en op dit moment is die moeilijk te vinden eigenlijk.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 3 februari 2009 @ 13:18:41 #12
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_65689507
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 13:11 schreef pea4fun het volgende:
@ Netsplitter, het is niet vreemd dat je dezelfde dingen tegenkomt bij de fotoclub of welke andere club dan ook. Groepsvorming vindt je overal als de groep te groot wordt om hem te overzien. Bij de fotoclub waar ik me bij heb aangesloten is een soort van geleide groepsvorming door subgroepjes te vormen (portret, macro, natuur, architectuur enz.) die regelmatig van gedachten wisselen bij de overkoepelende clubavonden.
Maar dat is hier niet echt toe te passen helaas.

Omdat je hier mensen niet aan kunt kijken is negatieve kritiek nogal snel als echt negatief op te vatten, daarom is het hier des te belangrijker om je tekst vriendelijk te maken.
Dat men onderling groepjes vormt naar wat je leuk vind vind ik een normale gang van zaken en ook leuk.
Maar niet wanneer het een groepje wordt wat zich superieur vind tegenover de rest.
En zich ook zo gaat manifesteren.

Wanneer men alleen maar post bagger of "al gezien, niks nieuws" zal dat inderdaad meteen als negatieve kritiek opgepakt worden, en terecht lijkt mij.

Misschien dat het juist komt omdat het soms "standaard" foto's zijn die gepost worden waarop mensen niet meer reageren.
Men wordt ook hier steeds verwender zeg maar.
Het "moet" steeds vernieuwender zijn wil het opvallen terwijl het soms niet terecht is.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  dinsdag 3 februari 2009 @ 13:19:25 #13
52657 pea4fun
valt geen soep van te maken
pi_65689528
@snakelady, toch zou ik van jou veel kunnen leren met betrekking tot belichting, ik zou dan ook je showcases met plezier bekijken

@ PdeHoog, natuurlijk moet het 2-richtingverkeer zijn, maar je moet ergens beginnen En zoals het spreekwoord zegt: verbeter de wereld begin bij jezelf
Ik heb het ook in buien hoor, als er weinig te doen is op het werk bijvoorbeeld
http://www.peaspictorial.com/ Foto's onthouden wat mensen vergeten.
  dinsdag 3 februari 2009 @ 13:23:25 #14
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_65689657
TerugVindPhoto



Momenteel heb ik niets zinnigs bij te dragen aan de discussie, maar wil hem wel blijven volgen.
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
Samenzweringstheorieën behoren tot de wetenschap van onwetenden
pi_65689808
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 13:23 schreef ElizabethR het volgende:
TerugVindPhoto

[ afbeelding ]

Momenteel heb ik niets zinnigs bij te dragen aan de discussie, maar wil hem wel blijven volgen.
Prettige toevoeging Een van je betere plaatjes moet ik zeggen Damn, die gelaagdheid
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_65689956
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 13:19 schreef pea4fun het volgende:
@ PdeHoog, [...] verbeter de wereld begin bij jezelf
Ik heb het ook in buien hoor, als er weinig te doen is op het werk bijvoorbeeld
Ik neem me altijd voor meer tijd voor dat soort dingen te nemen maar op de een of andere manier hou ik dat twee dagen vol en dan vind ik het wel weer mooi

Ondanks dat ik er zelf weinig foto's post vind ik dat mooiste foto-topic wel tof. Zitten leuke plaatjes tussen. Alleen jammer dat veel mensen het geven van commentaar afdoen met van die cryptische zinnetjes. Iets uitgebreider mag wel.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  dinsdag 3 februari 2009 @ 13:33:55 #17
190555 ..bennie
ik ben een lul
pi_65690009
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 13:23 schreef ElizabethR het volgende:
TerugVindPhoto

[ afbeelding ]

Momenteel heb ik niets zinnigs bij te dragen aan de discussie, maar wil hem wel blijven volgen.
Iets rustgevends en dus zinnigs, imo .
  dinsdag 3 februari 2009 @ 13:38:15 #18
52657 pea4fun
valt geen soep van te maken
pi_65690171
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 13:32 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Ik neem me altijd voor meer tijd voor dat soort dingen te nemen maar op de een of andere manier hou ik dat twee dagen vol en dan vind ik het wel weer mooi

Ondanks dat ik er zelf weinig foto's post vind ik dat mooiste foto-topic wel tof. Zitten leuke plaatjes tussen. Alleen jammer dat veel mensen het geven van commentaar afdoen met van die cryptische zinnetjes. Iets uitgebreider mag wel.
Eigenlijk zou het in ieder topic vanzelfsprekend moeten zijn dat als je er een foto plaatst dat je commentaar geeft op je voorganger(s).

@ Elizabeth, weer een mooi staaltje van landschapsfotografie.
Ondanks dat sommige mensen het saai vinden blijf ik fan hoor. uiteraard heb ook jij mindere, mooie en superplaten, maar saai vind ik ze zelden
http://www.peaspictorial.com/ Foto's onthouden wat mensen vergeten.
  dinsdag 3 februari 2009 @ 13:51:55 #19
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_65690609
Sticky. props voor de leuke TT

Wat me opvalt is dat de toon van de discussie veranderd is ten opzichte van vorig topic. Bij 't vorige topic had ik een beetje een "Iedereen klaagt over 't weer maar niemand doet er iets aan"-gevoel waar de toon nu gemoedelijker is en er constructief gepost wordt.

In iedergeval ga ik nu even ontbijten (jaja ) en m'n band plakken.
Huilen dan.
pi_65690966
Ik moet hier ook ff op reageren en pea en RonaldV bijtreden.

Toen Ouwesok mod was ... Vroeghu ... was de commentaar in topics anders. Hoe anders kan ik moeilijk beschrijven, maar toch vriendelijker.
Het is wel leuk om een topic te hebben waar je anderen hun foto mag beoordelen, maar waarom moet je ook iets negatiefs zeggen over een foto?

In het begin dat ik in het macro topic kwam waren mijn foto's echt slecht. En toch heeft Ouwesok me aangemoedigd verder te gaan en me tips gegeven waar ik op moest letten. Er is echter nergens echt iets negatiefs op gekomen. Als ik nu commentaar op foto's zie, heb ik af en toe wel het idee dat die bepaalde user die de foto poste, ook niet meer terug zal komen in FOT.

De drempel om hier foto's te posten (DE reden waarom vroeger veel mensen niet in FOT kwamen) is er nog steeds en is mijns inziens nog een stukje hoger geworden.

Verder wil ik het nog ff hebben over de inbreng van een mod.
Misschien heeft RonaldV het gemerkt en misschien merkt Xil het ook. FOT moet toch door de users gemaakt worden en hoeveel dingen je ook bedenkt om het anders te doen ... je kan het niet zonder de user.
Toen ik mod was, werd er ook beslist iets te doen om meer users te lokken (dit is iets wat al erg lang speelt). Via diverse topics achter de schermen wordt er iets uitgewerkt. Helaas krijg je bij het voorstellen zoveel reactie van de mensen die het eigenlijk leuik moeten maken, dat dit niet opschiet.
Het antwoord m'n vriend, is blowen in de wind.
pi_65691124
Ik ga deze even TVP-en. Wil vanavond wel wat bijdragen, maar nu eerst werk verzetten.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 3 februari 2009 @ 14:21:26 #22
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_65691605
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 14:03 schreef Het-Gele-Teken het volgende:
Ik moet hier ook ff op reageren en pea en RonaldV bijtreden.

Toen Ouwesok mod was ... Vroeghu ... was de commentaar in topics anders. Hoe anders kan ik moeilijk beschrijven, maar toch vriendelijker.
* Ouwesok ff dweiltje pakt
quote:

Het is wel leuk om een topic te hebben waar je anderen hun foto mag beoordelen, maar waarom moet je ook iets negatiefs zeggen over een foto?

Destijds was het een methode om van iets van die tijd af te komen. Enerzijds iets te lovende commentaren, anderszijds ongeneerde afbrandpartijen.
Door zowel een positief punt als een verbeterpunt op een foto te moeten geven ben je als reageerder min of meer verplicht een gulden middenweg te vinden. Onderstaande beoordeling zou op die manier niet echt geloofwaardig meer zijn.
quote:
+ :
- :
Dat het topic nu nog steeds aardig loopt is min of meer een indicatie dat het niet echt een van de beroerdste ideeën van die dagen was.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_65692593
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 14:21 schreef Ouwesok het volgende:

[..]


Dat het topic nu nog steeds aardig loopt is min of meer een indicatie dat het niet echt een van de beroerdste ideeën van die dagen was.
Het klopt wel dat het topic nog goed loopt, en als je dan kijkt wie er post, merk je dat het toch steeds dezelfde mensen zijn. De drempel voor nieuwe users lijkt me in eerste instantie makelijker met positieve commentaar en tips en niet aan wat er slecht is aan een foto. Dat laatste is ook wel leuk en ardiig om te weten, maar bij die eerste foto's wil je vooral horen wat je goed doet.
Het antwoord m'n vriend, is blowen in de wind.
  FOK!fotograaf dinsdag 3 februari 2009 @ 17:27:13 #24
48846 Xilantof
I keep you in the holes
pi_65698580
tvp. ik ga even alles rustig nalezen.
Xilantof Flickrt
foto-nerd
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 3 februari 2009 @ 19:14:54 #25
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_65703011
Eerlijk gezegd vind ik dit Portretfotografie #12 niet meer onder een normale reactie vallen. Dit kan toch ook op een andere manier gecommuniceerd worden?
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')