abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_233154
quote:
op 12-19-1999 om 05:09 PM schreef bogus het volgende:
Kozzmic, je hebt gelijk. Maar zo'n rol zou ik eerder Karin op haar zien nemen. Wil Ruud de kerstboom omgooien, of toen Bart eerder wat hout wilde fikken, is ze het er niet erg mee eens.

Karin is tegen onnodige vernielzucht. Bij de kerstboom hadden ze enkel zichzelf ermee omdat ze het ook weer moesten opruimen. Toen Bart het dure hout wou verstoken was er (geloof ik) nog voldoende normaal hout voorhanden. Nu wordt er echter al een paar dagen geklaagd over kou, omdat het gewone hout bijna op is. Als op zo'n moment Ruud voorstelt om de bank te slopen en verstoken is ze meteen voor, omdat ze hiermee een teken afgeven naar de redaktie dat ze het niet pikken.
Ook op eerdere momenten heeft Karin toch al wel een "min of meer" kritische houding tegenover de redaktie laten zien. Bart niet. Hij is rebels tegenover zijn medebewoners, maar vrij slaafs en kritiekloos tegenover de redaktie.


quote:
op 12-19-1999 om 05:08 PM schreef Re het volgende:
en weer worden er 40 verschillende complot theorieen bedacht


Ja, lache toch

[Dit bericht is gewijzigd door Kozzmic (Datum 19 December 1999).]

pi_233155
FEIT: De banken staan bij QXL al voor een bod van 710 guldentjes! Duur avondje badderen vanavond !
Blijft zich verbazen
  zondag 19 december 1999 @ 17:22:00 #28
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_233156
quote:
op 12-19-1999 om 05:08 PM schreef Re het volgende:
en weer worden er 40 verschillende complot theorieen bedacht

En dat is nou net het leuke van FOK !

pi_233157
Van de BB-site:

quote:
Communicatiestoornis

Er heerst een heuse communicatiestoornis tussen Big Brother en de bewoners. Ruud heeft om hout voor de størvatt gevraagd. Maar Big Brother kan dit nog niet leveren en oppert: “Een creatieve oplossing zoeken misschien?” Ruud vat dit op als: sloop de bank maar uit elkaar. Maar laat dit nou net die bedoeling zijn. Het kwaad is al geschied. Later op de middag roept Big Brother Bart naar de dagboekkamer. Hij geeft aan dat Ruud één en ander verkeerd heeft begrepen. Bart vindt: “Is het niet beter als jullie zelf wat duidelijker zijn?” Het gaat Big Brother niet om de bank, alles in het huis is toch van de bewoners, maar om de communicatie, de bewoners luisteren niet goed naar wat in de dagboekkamer gezegd wordt. Bart brengt verslag uit. Het kan de bewoners allemaal niet echt boeien. Karin: “Eigen schuld, dikke bult. Hadden ze het maar tegen mij moeten zeggen en niet tegen Ruud. Moeten ze maar duidelijker zijn.”

19/12/99
16:50


Eén zinnetje wat mij vooral intrigreert: Het gaat Big Brother niet om de bank, alles in het huis is toch van de bewoners.

Zouden ze weten dat de spullen al geveild worden? En zal het geld naar de bewoners gaan?

pi_233158
Kon mijn ogen niet geloven bij het lezen van deze topic ! HULDE aan alle posters hier
Moor is in zijn nopjes: eindelijk tegen-actie, en wel vanuit het voor VOO minst voorspelbare aspekt: Ruud's ongecompliceerde en impulsieve handelwijze

Bart opnieuw als boodschapper en.... sterker nog: Bart onderdanig !!!
Slaafs tov. van de enige 'meerdere' die hij accepteert: de Regie en hun 'dienstbevel'.

Bedenk eens wat een omslag dit voor de rest moet gaan geven in hun interactie met Bart. Bart voor het eerst zichtbaar bang, voorzichtig en onderdanig. Na de 'boost' in hun eigen assertiviteit door het lezen van de krant-reacties over hun populariteit,
nu plotseling het merken dat ook bij Bart net zoveel onmacht, jazelfs slaafsheid zit als het gaat om de macht van de Regie !
Wat er ook van Breekijzers hypothese waar mocht blijken, het gaat nu niet meer om complot: welke "rol" ook de Produktie aan Bart wilde toeschuiven: de zaak is nu omgedraaid, zijn 'karikatuur' van 'de onkwetsbare' is doorbroken met het tegendeel !

  zondag 19 december 1999 @ 18:26:00 #31
2029 Prole
dicere est facere
pi_233159
Na het lezen van de Telegraaf hebben de bewoners dan eindelijk het trucje door. Nu is het niet meer zo dat ze samen moeten kunnen leven, nee... ze gaan nu samen televisie maken! heeeel basic

Prole

  zondag 19 december 1999 @ 19:48:00 #32
1464 ART
FOK!member
pi_233160
Het verbijstert mij dat de bewoners het dictatoriale gedrag van de DBK-types niet harder te lijf gaan. Ze weten dat er bij VOO aan de lopende band wordt gemarchandeerd, maar echt in verzet komen ze niet als die Arjan weer zijn macht aan het botvieren is.

Bart heeft duidelijk ontzag voor de autoriteit van de leiding (er is al eens gesuggereerd dat dit door het leger komt), terwijl hij totaal geen autoriteit op basis van leeftijd (opvattingen van WKR) accepteert.
Alhoewel, toen hij met Karin kwam vragen om wat leuke actie, was hij degene die op een gegeven moment maar wegliep, toen die Arjen weer begonnen te blaffen en af te zeiken, terwijl Karin bleef zitten. Maar misschien moeten we ook even afwachten tot het DBK-fragment met Bart wordt uitgezonden en we echt kunnen zien hoe Barts houding was (al zal het half uur zijn ingekrompen tot 1 à 2 minuten, waardoor er alle ruimte voor manipulatie is).


Het is het Gesprek waar het om draait
pi_233161
Showwereld leest geen streamverslagen:
http://www.showwereld.nl/bb/index.html

quote:
Win de gele BB-bank

--- Jawel, hij kan werkelijk van jou worden: de mooiste bank van Nederland, die zich nu nog bevindt in de gezellige huiskamer van het BB-huis. Zoekmachine Ilse verloot hem.

De actie is zondag van start gegaan en zal precies een week duren. Er moet een vraag beantwoord worden en onder de goede inzenders wordt de bank uiteindelijk verloot. De populaire zoekmachine heeft de actie samen met veilingsite QXL opgezet, waar nog steeds de nodige BB-memorabilia onder de hamer gaan. Raakten ze de gele bank soms niet kwijt?



I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
  zondag 19 december 1999 @ 20:09:00 #34
1658 bogus
... het lijk in jouw badkuip
pi_233162
quote:
op 12-19-1999 om 07:48 PM schreef ART het volgende:
Het verbijstert mij dat de bewoners het dictatoriale gedrag van de DBK-types niet harder te lijf gaan. Ze weten dat er bij VOO aan de lopende band wordt gemarchandeerd, maar echt in verzet komen ze niet als die Arjan weer zijn macht aan het botvieren is.


Ik denk dat dit vooral voortkomt uit het (overigens misplaatste) idee dat VOO *altijd* het beste met ze voor heeft. Daar zijn ze sterk van overtuigd. Bijvoorbeeld omdat VOO Mona had verteld dat het niet goed ging. VOO zat daar enorm mis mee, maar dat weten de bewoners niet! Ze weten niet wat er buiten het huis gebeurd rondom zichzelf, ze kunnen zich er geen beeld van vormen, zelfs niet na die Telegraaf.

Ze vinden het spannend, maar het boezemt ze ook een beetje angst in, en VOO is de enige waar ze op terug kunnen vallen. Zo zien zij het denk ik.

bogus.


Destroy all dreamers with doubts and depression...
  zondag 19 december 1999 @ 20:41:00 #35
3622 Quenda
*Poison for You.
pi_233163
Waarom gaat iedereen er maar van uit dat er een half uur uitsluitend is gesproken over de actie van vanmorgen?

Misschien heeft Bart ook wel "gewoon" over andere dingen gesproken.

  zondag 19 december 1999 @ 20:45:00 #36
1201 tina
Fok!Member
pi_233164
ha ha wel geinig van die bank ik hoop dat ze de laatste weken inderdaad lekker tegen de redactie in gaan ze weten nu dat er toch zat geld aan ze is verdiend.
TJa en ik denk dat ze Bart gewoon altijd als boodschapper gebruiken omdat hij waarschijnlijk meteen snapt wat ze bedoelen en het goed kan overbrengen naar de bewoners toe. Toch ben ik benieuwd naar dat gesprek in de DBK Zijn er geen luistervinken geweest??
Greetz Tina

pi_233165
quote:
op 12-19-1999 om 08:41 PM schreef Quenda het volgende:
Waarom gaat iedereen er maar van uit dat er een half uur uitsluitend is gesproken over de actie van vanmorgen?

Misschien heeft Bart ook wel "gewoon" over andere dingen gesproken.


Quenda, in de herhaling hier een stukje van het gesprek tussen Karin en Bart nadat B. uit de DBK gekomen is.

B: "De communicatie, we moeten beter luisteren naar de dingen die er gezegd worden in de DBK, dat schijnen we niet goed te doen en dat we dus letterlijk en figuurlijk soms zitten te zeiken"

K: "Daar heb je dus een half uur over gepraat?"

B: "Ja dat is het"


  zondag 19 december 1999 @ 21:52:00 #38
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_233166
De prijsvraag van Ilse luidt dan ook:

quote:

Vraag 1: Hoeveel leuningen hebben de drie Banken in het huis aan het einde van de rit nog over ?

Vraag 2: Op wie lijkt Arjen van de DBK als hij een zwart snorretje laat staan ?

Vraag 3: Wat is de totale brandtijd van het hele Big Brother huis op 30 december ?

Onder de juiste inzenders worden drie urnen met as van het huis verloot.



Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
  maandag 20 december 1999 @ 00:52:00 #39
3 Arjen
Onmogelijk rood.
pi_233167
Wat?!?! Beetje misbruik maken van m'n naam hiero!?!? Daar ik van!
Doppelganger. Body snatcher. Shape shifter.[br]Money graber. Bride taker. Child Killer.[br]Vote rigger. Mother fucker. ...money for the generals.
pi_233168
quote:
op 12-19-1999 om 08:47 PM schreef Kozzmic het volgende:
Quenda, in de herhaling hier een stukje van het gesprek tussen Karin en Bart nadat B. uit de DBK gekomen is.

B: "De communicatie, we moeten beter luisteren naar de dingen die er gezegd worden in de DBK, dat schijnen we niet goed te doen en dat we dus letterlijk en figuurlijk soms zitten te zeiken"

K: "Daar heb je dus een half uur over gepraat?"

B: "Ja dat is het"


Zielig, hoe de Regie hier haastig probeert, via Bart, de autoriteit terug te veroveren door intimiderende en denigrerende opmerkingen over de bewoners (zie ook: "jullie zijn net kinderen"), teneinde de hiërarchische verdeling weer te herstellen. De tijd zal leren hoeveel kracht of zelfbewustzijn de bewoners nog zullen weten te halen uit deze daad van ongehoorzaamheid, voor de resterende dagen van hun verblijf.

Voor Bart's perceptie lijkt het wel, of de dreiging van Anarchie voor de deur stond, hij verdedigt de Regie bijna alsof het "H.M. voor volk en vaderland is" ! Wat een goede diensttijd allemaal met je kan doen....

  maandag 20 december 1999 @ 06:50:00 #41
3622 Quenda
*Poison for You.
pi_233169
Het ging er mij hier niet om wat Bart's antwoord was, maar ik kan mij zo voorstellen dat Bart in DAT half uur ook over andere dingen heeft gesproken , en niet de behoefte voelt om dat gedetailleerd aan zijn medebewoners te vertellen,
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 20 december 1999 @ 10:07:00 #42
1012 Doc
Loves C, M & R
pi_233170
Oh Quenda, je bedoelt zeker dat-ie de anderen liever niet mededeelt dat hij door de redactie ge-coached is hoe hij zich komende week moet gedragen...

OG X BC - Orange Goblin Beer Core: Straight Edge - 'til the bar opens
Liverpool - JFT 96 - Never forgotten
pi_233171
Dat zullen we dan meteen vanavond al kunnen zien: de streams vergelijkend met het TV-beeld, wat VOO wil dat van 'het nieuwe eindstrijd-Bartje' overkomt bij de kijker die donderdag moet gaan stemmen...

[Dit bericht is gewijzigd door Moor (Datum 20 December 1999).]

pi_233172
Bericht weggehaald door poster.

[Dit bericht is gewijzigd door zazie (Datum 20 December 1999).]

  maandag 20 december 1999 @ 10:48:00 #45
1829 Jewel
De enige echte!
pi_233173
quote:
op 12-20-1999 om 01:53 AM schreef Moor het volgende:
(zie ook: "jullie zijn net kinderen")

Zo worden ze toch ook behandeld. En dan wordt er gezegd dat ze zelf initiatief moeten nemen en dan is het weer niet goed.

Dat er gemanipuleerd wordt is wel duidelijk maar wat VOO nou eigenlijk wil, weten ze volgens mij zelf niet eens.

pi_233174
Heerlijk, die streams, ben je tenminste meteen op de hoogte.
Volgende actie: het afplakken van de camera's!
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  maandag 20 december 1999 @ 20:26:00 #47
1749 drummergirl
nee, ik speel niet in een band
pi_233175
quote:
op 12-19-1999 om 05:21 PM schreef Kierewiet! het volgende:
FEIT: De banken staan bij QXL al voor een bod van 710 guldentjes! Duur avondje badderen vanavond !

heb je net een bod gedaan van fl.710,-.........da's lekker!

krijg je een grote poef ipv een bank hihihi

live life in beats per minute
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')