abonnement Unibet Coolblue
pi_65421471
http://www.nu.nl/algemeen(...)-zwangere-vrouw.html
quote:
Vijftien jaar voor moord op zwangere vrouw

AMSTERDAM - De 32-jarige Amalia 'Troeta' W. is veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op een 23-jarige zwangere vrouw uit Ridderkerk. De jongere zus van Troeta, tegen wie acht jaar cel was geëist, is vrijgesproken. Dat heeft de Rotterdamse rechtbank maandag bepaald.

De jongste verdachte, die eveneens Amalia heet, verklaarde dat zij niet op de hoogte was van het plan van haar oudere zus en dat het nooit bij haar opgekomen is dat Troeta de vrouw echt zou doden. De rechtbank volgde haar verhaal en sprak haar vrij, ook omdat zij niet heeft 'bijgedragen' aan de moord. Het Openbaar Ministerie vervolgde ook Amalia omdat zij niets heeft gedaan om te voorkomen dat haar zus de moord pleegde.

Het slachtoffer, dat ongeveer vijftien weken zwanger was, werd eerst gedwongen chloor te drinken. Vervolgens moest zij met een touw om haar nek van een krukje springen. Om de moord op zelfmoord te laten lijken, moest de vrouw een afscheidsbrief en -sms sturen.

Berekenend
De rechtbank nam het Troeta kwalijk dat zij op een 'berekende manier de moord in scène heeft gezet'. Uit onderzoek van deskundigen bleek dat moord aannemelijker was dan zelfmoord.
Het nekletsel paste volgens een patholoog-anatoom beter bij wurging dan bij ophanging. Ook bleek dat het slachtoffer nooit met haar volle gewicht aan de aangetroffen haak had kunnen hangen.

Volgens de rechtbank beging Troeta de moord omdat ze dacht dat het slachtoffer een relatie met haar man had. Of het slachtoffer zwanger was van Troeta's man, is niet bekend.
Meer achtergrondinfo @ http://www.ad.nl/rotterda(...)_vrolijke_Joyce.html
quote:
Bijna perfecte moord op vrolijke Joyce
Door DAAN HAKKENBERG TOBIAS DEN HARTOG
RIDDERKERK/ROTTERDAM - Bijna een jaar lang dachten twee Ridderkerkse zusjes weg te komen met de perfecte moord.

Tot de politie bewees wat de nabestaanden van plaatsgenote Joyce Feenstra al dachten: de 23-jarige vrouw pleegde geen zelfmoord. Ze zou zijn vermoord. Maandag staan de zussen voor de rechter.

Vrijdagavond, 6 juli 2007. Het bezoek van Troeta W. (32) en zus Amalia (22) aan Joyce Feenstra luidt een onheilspellende nacht in. De twee zijn net binnen in de kleine huurwoning aan de Troelstrastraat in het centrum van Ridderkerk, als Joyce haar moeder een sms-bericht stuurt. Mama moet zich vooral geen zorgen maken. Ze zullen elkaar snel weer zien.

Tweeënhalf uur later is Joyce dood. Evenals het ongeboren kind in haar buik, zestien weken jong. Joyce wordt gevonden in een zijkamer. Met een stuk touw om haar nek en striemen in de hals. Er staat cola met bleekmiddel, naast een afscheidsbrief. Alles lijkt op zelfmoord. Het bleekmiddel, het touw, de brief. Joyce die zelfmoord pleegt? Dat kan niet, zeggen vrienden.

Joyce was energiek en enthousiast. Een 23-jarige vrouw met een gulle lach en wisselende horeca-baantjes. Maar ze was ook 'explosief', zegt vader Pierre nu. Maakte makkelijk ruzie. ,,Als je iets zei wat haar niet aanstond, ontplofte ze.'' En Joyce had schulden, de elektriciteit was afgesloten en rekeningen voor verzekeringen kreeg ze amper betaald. Het geld ging op aan drugs, zegt haar vader. Ze deed ook klusjes voor 'duistere figuren'.

Bijna een jaar lopen de twee zussen W. in vrijheid rond en weten zij buiten schot te blijven voor hun -volgens justitie- welhaast 'perfecte moord'. Maar in mei 2008 blijken de naasten van Joyce gelijk te hebben. Troeta en Amalia worden opgepakt. De politie heeft in stilte aan de zaak gewerkt.

Het bezoek van de zussen op 6 juli volgde op een langslepende vete. Op haar Hyves-pagina schreef Joyce over de ruzie: ,,Beste mensen, bij deze wil ik jullie zeggen dat ik ruzie heb met iemand uit Ridderkerk, een vrouw! Het draait allemaal om een man met wie ik jarenlang omging, ik zag hem als mijn grote broer en meer niet. De vrouw is met hem getrouwd en kan er niet tegen dat we met elkaar omgingen... Ik voel me klote dat ze vieze dingen over me zegt, dus bij deze heb ik jullie geïnformeerd. Liefs, groetjes, Joyce.''

Joyce was zwanger van diezelfde man, de man van Troeta, zo zeggen ingewijden nu. De man in kwestie zat destijds vast in de gevangenis en kwam begin juli 2007 vrij. Troeta zou koste wat het kost hebben willen voorkomen dat Joyce en hij weer contact hebben. Zo werd volgens bronnen Joyce te verstaan gegeven dat ze maar beter uit Ridderkerk kon vertrekken. Maar dat deed ze niet.

Wat volgde was de gruwelijke gebeurtenis in de nacht van 6 op 7 juli. Volgens justitie was het moord, bijna perfect geënsceneerd als zelfmoord. Gedurende tweeënhalf uur heeft Troeta, zo luidt de lezing van justitie, Joyce gedwongen zelfmoord te plegen. Na het sms-bericht aan haar moeder schreef Joyce onder dwang een afscheidsbrief. Daarna zou ze een glas met chloor, bleek en medicijnen hebben moeten drinken.

Het moest lijken alsof Joyce zich had opgehangen, dus kreeg ze een strop om haar nek. Voor justitie is het de vraag of Joyce werd gedwongen van een krukje te springen of is geduwd. Of dat Troeta haar op de grond wurgde met het touw. ,,Ik wil niet dood, ik wil niet dood!'' zijn voor zover bekend in het dossier haar laatste woorden. Joyce stierf daarna snel, zo zegt de arts, omdat er geen bloed en zuurstof meer naar haar hersenen kon.

Het lichaam van Joyce werd om half vijf in de nacht ontdekt. Volgens ingewijden plaatste Troeta nog geen twee uur na de vondst van de overleden Joyce een bizar bericht op een internetsite. ,,Mijn probleem is opgelost,'' zou ze hebben geschreven. Niet veel later dook een ouder berichtje aan Joyce op. 'De grootste kankerhoer die er op Ridderkerk woont ben jij. Als je denkt je bij je moeder te verstoppen, hahaha is die nog dommer dan jij. Twee hoeren in een nest, ik vind jou kakkerlak', zou er te lezen zijn geweest.

Troeta heeft tegen zeker zes mensen verteld dat zij Joyce vermoordde, zegt justitie. Maandag doen de zussen hun verhaal in de rechtbank. Het exacte motief van de zelfmoord-moord dreigt ongewis te blijven. Dat Troeta wraak op Joyce nam, omdat deze zwanger was van haar geliefde zal nooit zeker worden. Het OM vindt dat het 'niet ter zake doet' van wie Joyce zwanger was. ,,Waanzin,'' zegt de vader van Joyce. ,,Ze verdienen allemaal straf. Ook die man van wie ze zwanger was. Een moord als deze gaat je voorstelling te boven. Dit zie je alleen in films.''
Kan íemand uitleggen waarom die jongste verdachte geen en-ke-le straf krijgt Zij heeft toch niet rustig in de woonkamer tv zitten kijken terwijl in de kamer ernaast iemand werd vermoord
  maandag 26 januari 2009 @ 15:29:46 #2
219969 Ghazi
Ille qui nos omnes servabit
pi_65421565
Huh, eerwraak kwam toch alleen onder Moslims voor?
What lies in the shadow of the statue?
pi_65421597
quote:
Op maandag 26 januari 2009 15:27 schreef Roel_Jewel het volgende:
Kan íemand uitleggen waarom die jongste verdachte geen en-ke-le straf krijgt Zij heeft toch niet rustig in de woonkamer tv zitten kijken terwijl in de kamer ernaast iemand werd vermoord
Het was tijdens GTST dus ze had geen tijd om in te grijpen.
  maandag 26 januari 2009 @ 15:32:43 #4
216804 charleen
Kloon noch hoax!
pi_65421678
Je twee kinderen dezelfde naam geven en verwachten dat het voor de rest wel goed komt . WTF?!

zo en nu de rest dan maar ff lezen...

Wat een stel tokkies bij elkaar zeg, vrouwen kunnen volgens mij behoorlijk sadistisch zijn wat dit soort dingen betreft.

[ Bericht 16% gewijzigd door charleen op 26-01-2009 15:40:11 ]
pi_65421709
quote:
Op maandag 26 januari 2009 15:29 schreef Ghazi het volgende:
Huh, eerwraak kwam toch alleen onder Moslims voor?
Dus niet nee.
  maandag 26 januari 2009 @ 15:48:33 #6
192617 Opus_Iustitiae
Opus Iustitiae Pax
pi_65422320
Dubbele moord met voorbedachten rade, moet betekenen: twee keer levenslang. Dus nóóit meer vrij.
Mundus vult decipi
pi_65422579
quote:
Op maandag 26 januari 2009 15:48 schreef Opus_Iustitiae het volgende:
Dubbele moord met voorbedachten rade, moet betekenen: twee keer levenslang. Dus nóóit meer vrij.
Daarom vind ik deze straf echt onbegrijpelijk. Vooral de manier waarop de moord is gepleegd ... . Maar nee, de dader - wil niet meewerken aan psychologisch onderzoek en is dus volledig toerekeningsvatbaar - heeft natuurlijk weer recht op een terugkeer in de maatschappij .
pi_65425338
quote:
Op maandag 26 januari 2009 15:56 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Daarom vind ik deze straf echt onbegrijpelijk. Vooral de manier waarop de moord is gepleegd ... . Maar nee, de dader - wil niet meewerken aan psychologisch onderzoek en is dus volledig toerekeningsvatbaar - heeft natuurlijk weer recht op een terugkeer in de maatschappij .
Nederlanders die nog steeds denken dat rechters in Nederland fatsoenlijke straffen uitdelen.
Dat links/progressieve gepeupel is vaak het sofste gedeelte in de gehele strafketen.
En iedereen maar denken dat rechters "weloverwogen straffen uitdelen", alleen maar omdat zij een strafdossier gelezen hebben en een papiertje op zak hebben (waaronder meester in de rechten) wat alleen maar juridische kennis aantoont......niet dat ze daarmee vanzelfsprekend ook fatsoenlijke straffen weten uit te spreken en daadwerkelijk enige wijsheid in pacht hebben.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_65429171
Hier staat het iets duidelijker:
quote:
Haar zusje Amalia verbleef ondertussen in de woonkamer en hoorde getrappel en stikgeluiden. Ze keek in het kamertje waar het misdrijf plaatshad en zag het schuim op de mond van Joyce en de plas urine op de grond. Maar haar zus stuurde haar weg. Daaraan gaf ze gehoor. Ze had volgens de rechtbank niet door dat de dader bezig was de vrouw te vermoorden.
Hoe kan een rechter in godsnaam oordelen dat zo iemand volledig vrijuit gaat Je ziet daar iemand dood gaan, grijpt niet in, maar gaat doodleuk weer uit die kamer. Dan kun je toch MINSTENS aangepakt worden voor het niet helpen van iemand in nood Alsof die zus niet wist wat er gaande was. Ze gingen natuurlijk alleen maar bij het slachtoffer langs om gezellig koffie te drinken .
pi_84671677
quote:
DEN HAAG - Twee zussen uit Ridderkerk die een derde vrouw hebben vermoord omdat zij een verhouding met de man van de oudste zus zou hebben, moeten de gevangenis in.
© ANP

Het gerechtshof in Den Haag veroordeelde de oudste zus vrijdag tot vijftien jaar cel, haar zusje moet vijf jaar het gevang in.

De twee vrouwen hebben hun best gedaan de moord eruit te laten zien als een zelfmoord.

De oudste zus dwong het slachtoffer een afscheidsbrief te schrijven en medicijnen en bleekwater in te nemen. Vervolgens moest ze met een touw om haar nek ergens op stappen. Uiteindelijk wurgde de vrouw het slachtoffer.

Jongste zus

De jongste zus was volgens het hof steeds in de woning van het slachtoffer aanwezig en deed niets om de dood van de vrouw, die vijftien weken zwanger was, te voorkomen.

De vrouwen waren zo gewiekst om een colablikje en een asbak met sigarettenpeuken mee te nemen, om hun betrokkenheid bij de moord te verhullen.

Verhouding

Aanvankelijk gingen de vrouwen naar het huis van de 'rivale' om met haar te praten. De oudste zus vermoedde dat de vrouw al jaren een verhouding had met haar man.

Uit angst haar man en stiefdochter kwijt te raken, besloot ze uiteindelijk de Ridderkerkse uit de weg te ruimen.

De rechtbank veroordeelde de oudste zus ook al tot vijftien jaar, maar sprak de jongere vrouw vrij. Het hof vindt nu echter dat de jongste zus medepleegster van de moord is.

Aan de straf voor de oudere vrouw heeft het hof niets willen veranderen, mede omdat de vrouw weigert mee te werken aan psychisch en gedragskundig onderzoek.
  vrijdag 30 juli 2010 @ 17:03:23 #11
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_84672690
Slechts 15 jaar :{
pi_84672926
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 17:03 schreef Roel_Jewel het volgende:
Slechts 15 jaar :{
Welkom in Nederland.
Wat een belachelijk lage straf.

Het is wachten tot er weer een politiek correcte knuppel op staat om iedereen erop te wijzen dat deze straf eigenlijk best fors is. :')
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  Trouwste user 2022 vrijdag 30 juli 2010 @ 17:12:21 #13
7889 tong80
Spleenheup
pi_84672968
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 17:03 schreef Roel_Jewel het volgende:
Slechts 15 jaar :{
En na 9 jaar kom je vrij

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_84674315
quote:
Op maandag 26 januari 2009 15:27 schreef Roel_Jewel het volgende:
http://www.nu.nl/algemeen(...)-zwangere-vrouw.html
[..]

Meer achtergrondinfo @ http://www.ad.nl/rotterda(...)_vrolijke_Joyce.html
[..]

Kan íemand uitleggen waarom die jongste verdachte geen en-ke-le straf krijgt :? Zij heeft toch niet rustig in de woonkamer tv zitten kijken terwijl in de kamer ernaast iemand werd vermoord :?
Ik heb nu even geen tijd om het uit te zoeken, maar misschien dat je zelf al een heel eind komt als je het arrest even leest.
pi_84675639
quote:
Op maandag 26 januari 2009 15:48 schreef Opus_Iustitiae het volgende:
Dubbele moord met voorbedachten rade, moet betekenen: twee keer levenslang. Dus nóóit meer vrij.
Een beetje dubieus natuurlijk als de zwangerschap nog in een stadium is waar abortus gewoon legaal is. Nog buiten het feit dat moord per definitie met voorbedachte rade is.
pi_84675702
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 17:10 schreef huhggh het volgende:

[..]

Welkom in Nederland.
Wat een belachelijk lage straf.

Het is wachten tot er weer een politiek correcte knuppel op staat om iedereen erop te wijzen dat deze straf eigenlijk best fors is. :')
15 jaar is inderdaad bijna niks :')
pi_84675731
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 18:44 schreef Maverick_tfd het volgende:

[..]

Een beetje dubieus natuurlijk als de zwangerschap nog in een stadium is waar abortus gewoon legaal is. Nog buiten het feit dat moord per definitie met voorbedachte rade is.
En wisten ze dat ze zwanger was?

En sowieso, Troeta :')
Dat klinkt al als een bitch.
  vrijdag 30 juli 2010 @ 18:49:17 #18
134009 Killaht
Words of Wisdom
pi_84675745
quote:
Op maandag 26 januari 2009 15:29 schreef Ghazi het volgende:
Huh, eerwraak kwam toch alleen onder Moslims voor? :?
Eerwraak heeft niks met moslims te maken. :|W Alleen bepaalde landen zoals Turkije en Iran kennen dat.
"Strange times are these in which we live
when old and young are taught in falsehoods school.
And the one man that dares to tell the truth is called at once a lunatic and fool"
  vrijdag 30 juli 2010 @ 18:50:23 #19
134009 Killaht
Words of Wisdom
pi_84675777
Ridderkerk, dat is gewoon nog geen 10km bij mij vandaan :o Wat een zieke mensen heb je toch. -O-
"Strange times are these in which we live
when old and young are taught in falsehoods school.
And the one man that dares to tell the truth is called at once a lunatic and fool"
pi_84675882
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 17:03 schreef Roel_Jewel het volgende:
Slechts 15 jaar :{
Dat is toch best redelijk voor een moord? 10-20 jaar is volgens mij wel een gangbare straf.
  vrijdag 30 juli 2010 @ 18:53:41 #21
40566 Ericr
Livewrong
pi_84675885
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 18:48 schreef nummer_zoveel het volgende:

[..]

En wisten ze dat ze zwanger was?

En sowieso, Troeta :')
Dat klinkt al als een bitch.
Een kamperbitch dan. Hele familie zal wel Amalia heten, lekker makkelijk om te onthouden.
  † In Memoriam † vrijdag 30 juli 2010 @ 18:55:37 #22
308148 Marie30
Perception is reality.
pi_84675939
Ik vraag mij af hoe ze het slachtoffer hebben kunnen dwingen dat bleekwater drinken, die afscheidsbrief te schrijven, sms sturen, eventueel strop rond nek laten hangen, eventueel van dat krukje laten springen...

Hoe kan je iemand dwingen dat te doen? Ik bedoel maar, met een pistool gedwongen? Dan liet ik ze schieten, dat lijkt me minder pijnlijk dan dat bleekwater...etc

Begrijp het niet goed.

Vind het ook een veel te lagen straf, en ben het ook eens met de andere fokker dat er ook straf voor moord op de foetus moet uitgesproken worden.
Are you fokking to me?
pi_84676048
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 18:55 schreef Marie30 het volgende:
Vind het ook een veel te lagen straf, en ben het ook eens met de andere fokker dat er ook straf voor moord op de foetus moet uitgesproken worden.
Dus vrouwen die in dat stadium van de zwangerschap abortus laten doen moeten we ook vervolgen voor moord?
  vrijdag 30 juli 2010 @ 19:01:31 #24
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_84676135
quote:
Op maandag 26 januari 2009 18:59 schreef Roel_Jewel het volgende:
Hier staat het iets duidelijker:
[..]

Hoe kan een rechter in godsnaam oordelen dat zo iemand volledig vrijuit gaat :? :? :? Je ziet daar iemand dood gaan, grijpt niet in, maar gaat doodleuk weer uit die kamer. Dan kun je toch MINSTENS aangepakt worden voor het niet helpen van iemand in nood :? Alsof die zus niet wist wat er gaande was. Ze gingen natuurlijk alleen maar bij het slachtoffer langs om gezellig koffie te drinken :').
Schuim om de mond en in haar broek geplast ? En dan volhouden dat je niet dacht dat er iets ernstigs gaande was ? Die rechter is/doet net zo onnozel als die jongere zus.

De oudste zus heeft duidelijk een moord gepleegd dus waarom zo'n korte straf ? En de jongste hoort bestraft te worden omdat ze niet ingreep. Wat dacht ze toen ze gezellig weer beneden ging zitten * als mijn zus het leuk vind om die vrouw te martelen dan kan ik me er beter niet bemoeien ? Zolang als ze nog kan schuimbekken en zich onder plassen dan zal 't wel meevallen 8)7
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  vrijdag 30 juli 2010 @ 19:03:42 #25
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_84676207
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 18:53 schreef Stranger het volgende:

[..]

Dat is toch best redelijk voor een moord? 10-20 jaar is volgens mij wel een gangbare straf.
Voor de manier waarop deze moord is gepleegd, vind ik dit laag.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')