abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 29 januari 2009 @ 18:08:50 #101
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_65537860
Wat leuk om te lezen allemaal! Zo leer je nog eens wat.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 29 januari 2009 @ 19:00:44 #102
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_65539493
Huup, tof stuk! En een leuke vraag Oei, een man in het topic uitnodigen, jij durft
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Jubileum moderator donderdag 29 januari 2009 @ 19:07:03 #103
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_65539723
Geweldig leuk om te lezen, van jullie allebei Pinq en Huupje. Heel erg leuk ook om het stokje door te geven aan Swets
* Lois gaat verwachtingsvol uitkijken naar Swets' verhaal*
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_65539843
hele leuke verhalen!! Ben benieuwd naar het volgende verhaal.
  donderdag 29 januari 2009 @ 20:22:12 #105
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_65542818
Leuk om te lezen!
Even tvp-en voor Swets' verhaal. Leuke keuze Huup!
***
  donderdag 29 januari 2009 @ 20:31:40 #106
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_65543246
Swets is al minstens een uur druk aan het typen
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_65543378
*grinnik* Go Swets ben benieuwd!
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_65543816
Wat een leuk topic, en wat leuk zo over iedereen te lezen!
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 29 januari 2009 @ 20:47:41 #109
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_65543840
Nou, dan mag ik als eerste man wat roepen.

Volgens mij ben ik een van de minst anonieme personen op FOK of uberhaupt op internet maar ik zal trachten nog wat interessants te vinden. Hoewel, ik ben een enorme narcist dus als ik de kans krijg om legitiem over mezelf te lullen kan ik wel een paar a4tjes vullen

Ik ben dus Jeroen Swets en ondertussen al weer 38 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Capelle aan den IJssel. Na een (ongelijkwaardige) relatie van 11 jaar ben ik op FOK eind 2000 tegen Eloise aangelopen en ondertussen zijn we al weer bijna 7 jaar getrouwd.

Ik heb geleerd voor uurwerktechnicus en ben na het MBO 12 jaar lang aan het werk geweest als horloge/klokkenmaker. Hoewel dit een heel erg leuk ambachtelijk en relatief bijzonder werk is, verdiende ik er dusdanig weinig mee dat ik besloten heb het meer in de ICT kant te zoeken. En sinds december 2001 ben ik werkzaam bij Sitecom. Eerst als supportcoordinator tegenwoordig als R&D Manager en Technisch Product Manager. Dit houdt in dat ik eigenlijk volledig verantwoordelijk ben voor de technische productontwikkeling, sourcing, development van software, etc. Daardoor moet ik met enige regelmaat naar Taiwan en Hongkong en in de toekomst wellicht nog naar China en andere aziatische landen.

Daarnaast heb ik een heel bescheiden eenmanszaakje xploïse. Hiervoor bouw ik database driven websites en is eigenlijk een wat uit de hand gelopen hobby.

Ik heb een boekenkast vol met populaire lectuur als Stephen King, Michael Crighton, Dan Brown, etc. Ik word heel gelukkig van het rondstruinen in een winkel als Donner of de Slegte. Ik lees meestal twee of meer boeken tegelijk, bijvoorbeeld beneden ben ik boek A bezig en op mijn nachtkastje ligt boek B en in Voorthuizen(zie verderop) ligt boek C. Naast lezen kijk ik graag films (in dezelfde populaire genres), speel ik computergames, uiteraard fokken en ik mag graag wandelen en fietsen waarbij ik het liefst niemand zou tegen komen. Want naarmate ik ouder wordt frustreert het me steeds meer dat het nergens in Nederland ooit helemaal stil is. Als je midden in het Speulderbos op de Veluwe loopt komt er nog een vliegtuig over.

Om die reden was de vakantie in IJsland echt een verademing. Zoek je rust, ga naar IJsland . Maar ik mag ook graag stedentrips doen.

Ik word regelmatig 's nachts wakker gemaakt. Ik geloof niet dat ik in de afgelopen 5 jaar nog een nacht volledig door heb geslapen. Er is altijd wel 1 kind wakker. Ik weet nog dat ik het eerste jaar na de geboorte van Saskia werkelijk gebroken was 's morgens. Nu heb ik een soort staat van gevechtsmoeheid benaderd. Ik sta op, doe een papa ding, ga weer naar bed en val direct in een REM slaap.... En dat doet eloise dan nog veel vaker dan mij, want ja aan borstvoeding heb je weinig papadingen.

Ik ben ook de eigenaar van een recreatiewoning op die veluwe (Voorthuizen), en hoewel het ons erg goed bevalt (wandelen en fietsen) hebben we toch besloten het te koop te zetten omdat onze financiele footprint momenteel toch een tikkie naar te groot gaat neigen met een onverwacht 3e kind extra en 2e inkomen minder.

Mijn grootste passie is mijn gezin. Eloise is mijn maatje en na mijn vorige relatie was het zo verademing om iemand te hebben die ook echt je steun en toeverlaat is. De afgelopen 8 jaar zijn letterlijk tropenjaren geweest met diverse verhuizingen, mijn vader met een aneurisma, het ziektebed van Eloise d'r vader, het overlijden van onze beide vaders, diverse ICSI behandelingen die niet altijd even succesvol verliepen en in 2 gevallen juist heel succesvol, een setje miskramen tussendoor, een volledig onverwachte zwangerschap, geswitch van banen om de verkeerde redenen en op de verkeerde momenten, een ontslag en uiteraard de geboorte van onze 3 kinderen. Altijd had ik de zekerheid dat ik een stabiele meedenkende partner achter me had om me bij te staan op de momenten dat ik het zelf niet meer zag en even zo goed geldt dat (hopelijk) voor haar ook

Ik ben een ontzettende familieman. Of eigenlijk ben ik een redelijke einzelgänger. Ik heb niet veel mensen nodig en heb werkelijk genoeg aan mijn gezin, de mensen die ik via mijn werk tegen kom en wat virtueel geneuzel. Eigenlijk ben ik ook niet erg sociaal. Ik ben heel erg slecht in smalltalk, geneuzel over weer komt niet geloofwaardig mijn strot uit en verder weet ik eigenlijk weinig te verzinnen om nu eens een gesprek te starten. Ik heb mateloze bewondering voor mensen die in staat zijn om met volkomen vreemden interessante gesprekken te voeren vanuit het niets. Virtueel kan je gewoon op een topic inhaken als het je interessant lijkt Hoe dan ook. Ik heb graag mijn gezin om me heen. Ik heb weinig behoefte aan stappen en verenigingsactiviteiten en dergelijke. Ik ben gek genoeg wel weer erg goed in netwerken, maar daar gebruik je natuurlijk ook meestal mensen voor die ja al kent OF die binnen een vast omlijnd interessegebied vallen.

Ow, mijn soms harde uitspraken komen voort uit een sterk rechtvaardigheid gevoel. Ik kan slecht tegen onrecht en zal daar altijd fel op in gaan. Ik heb daarnaast een nogal sterke drang tot overtuigen. Ik WIL dat mijn gesprekspartner het op mijn manier zal zien en zal daarvoor in mijn ogen relevante vergelijkingen en dergelijke roepen. Ook, of misschien zelfs voornamelijk, als die kwetsend kunnen zijn. Gewoon om te proberen mensen om een ander hoekje te laten denken. Jammer genoeg focussen veel mensen vaak meer op deze wellicht 'drammerige' stijl en vaak minder op de inhoud. Want ik ben zelf van mening dat ik toch wel vaak zinnige dingen roep

Ik zei toch dat ik uren over mezelf kon lullen.... Je was gewaarschuwd.

Dan over de vragen:
Ja, ik weet wel zeker dat ik dingen mis van mijn kinderen. Ik zou best minder willen werken en vaker tijd met hun doorbrengen. Maar als ik eerlijk ben. Ik denk dat ik een leukere vader ben als ik gewoon werk. Ik heb, zoals bekend mag zijn, een redelijk kort lontje. En hoewel ik er niet trots op ben merk ik dat ik vaker mijn geduld verlies met de kinderen als ik ze de hele dag om me heen heb.

En in de huidige samenstelling van werk en zorg vullen we elkaar ook perfect aan. Eloise is tegen de tijd dat ik thuis kom redelijk OP, maar dan stap ik er fris in. Ik heb dan veel meer geduld en exclusief tijd voor ze, letterlijk quality time, waardoor uiteindelijk het hele spul beter meewerkt en vrolijk naar bed gaat, waardoor ze weer makkelijker inslapen etc. Op die manier voorkomen we dat wat hier in huis bekend staat als 'de negatieve spiraal' (Kind voelt zich (onbewust) te kort gedaan, gooit kont tegen de krib, ouders doen kortaf, kind voelt zich nog meer te kort gedaan en voor je het weet loop je de hele dag te snauwen).

Wart ik verschrikkelijk vind is de reisjes naar het buitenland. Ik mis mijn kinderen enorm en ik voel me schuldig omdat Eloise met een enorme hoeveelheid zorgtaken zit als ik er niet ben. Normaal gesproken probeer ik ondanks het tijdverschil altijd op een vast tijd via Skype ff met de kinderen te babbelen, dat maakt het draagbaarder. Het mooie is wel dat de kinderen helemaal hyper zijn als ik weer thuis kom en je weer eens allemaal aan de lijve hebt ondervonden wat je mist.

Pffff. Ik geloof dat ik alles heb. Dan geef ik het stokje door aan Lois. vooral omdat ik 'r bewonder om d'r geduld wat ik zelf zo node mis . En ik zou van Lois graag willen weten hoe ze de toekomst zien van Eva. Welke pragmatische maatregelen hebben jullie bijvoorbeeld genomen of willen jullie in gang zetten om er voor te zorgen dat Eva goed verzorgd wordt als jullie dat zelf niet meer kunnen? Een erg persoonlijke vraag maar ik ben daar zo benieuwd naar.
pi_65544135
Ik vind het heel bijzonder dat iedereen tot nu toe hier aan mee doet en zo uitgebreid iets over zich zelf vertelt.

Swets, leuk om een man zijn verhaal te lezen. Gek genoeg had ik altijd het idee dat jij en Eloise al een eeuwigheid samen zijn. Feitelijk ben je slechts een jaar langer getrouwd dan ik en mjin man. En al had je nog een hele pagina vol gekletst over je zelf, erg interessant om te lezen.
  Jubileum moderator donderdag 29 januari 2009 @ 20:56:01 #111
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_65544148
Dat is een vraag die ik graag wil beantwoorden maar dan moet je toch nog even geduld hebben tot morgenavond Swets.
Ik kijk nu even tv, dan douchen, kleertjes strijken en naar bed, want anders is mijn geduld morgen ook ver te zoeken

Ik heb genoten van je oprechte stukje, en ik heb het gevoel dat ik je weer een beetje beter heb leren kennen. Wat jammer dat Voorthuizen te koop staat, ik vind dat een heerlijk plekje, en wat zullen jullie dat missen als het verkocht is.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_65544422
Wow, Swets, wat een verhaal. Erg leuk om wat meer over jou te lezen!
pi_65544767
Heel leuk om te lezen Swets!
pi_65545121
leuk stuk swets! (en ik dacht dat ík al aan de uitvoerige kant was. )
en mooi huisje daar op de veluwe! (is verhuren tussentijds geen optie? verkopen lijkt me zo definitief)
pi_65545144
Wat ontzettend leuk om op deze manier FokOuders beter te leren kennen!
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
  donderdag 29 januari 2009 @ 21:19:25 #116
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_65545146
Jullie snappen nu zeker wat beter hoe ik het al zo lang met 'm uithou he?
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 29 januari 2009 @ 21:28:54 #117
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_65545560
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 21:19 schreef E.T. het volgende:
Jullie snappen nu zeker wat beter hoe ik het al zo lang met 'm uithou he?
Ik heb nu een stuk minder bewondering voor je ja

Faja Geweldig idee van je!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 29 januari 2009 @ 21:29:23 #118
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_65545584
Mooi Swets!
En je vraag aan Lois is precies de vraag die ik ook al tijden op het puntje van mijn tong heb, maar die ik ook heel persoonlijk vond om te vragen.

En wat ongelofelijk jammer dat Voorthuizen te koop staat zeg! Dat zal een moeilijke beslissing zijn geweest.
***
  donderdag 29 januari 2009 @ 21:30:14 #119
24188 Belana
kloon van belana
pi_65545623
wat een leuke stukjes weer om te lezen!
stormy waters...
sailin'
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 29 januari 2009 @ 21:34:21 #120
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_65545816
Zoals je ziet staat Voorthuizen te kopp via een eigen website (die overigens wel hoog scoort in google, maar he, je bouwt websites of je doet het niet ) en niet via een makelaar. Het is nog steeds een beetje hinken op twee gedachten.
pi_65545936
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 21:28 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Ik heb nu een stuk minder bewondering voor je ja



Leuk stukje Swets! Horlogemaker wauw! wie had dat gedacht haha.

Je stukje over papa-werk-thuis is verhelderend, zo kun je er natuurlijk ook nog tegenaan kijken.
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
  † In Memoriam † donderdag 29 januari 2009 @ 21:40:05 #122
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_65546053
Wat een goed verhaal Swetsenegger. Je lijkt haast een aardige vent na het lezen van dit stukje
We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
  donderdag 29 januari 2009 @ 22:03:32 #123
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_65547093
Dit topic wordt steeds leuker! Iedereen neemt echt de tijd om te antwoorden
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  donderdag 29 januari 2009 @ 22:07:46 #124
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_65547299
Wat een geweldige stukjes zijn er geschreven! Echt leuk om te lezen.
  Hoofdredactie Fotografie vrijdag 30 januari 2009 @ 00:11:06 #125
95752 crew  Chell
Kluns
pi_65552358
Echt een mooi topic dit
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')