abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 15 december 1999 @ 23:40:00 #1
892 doordevil
FOK!member by choice
pi_231820
Was vanavond al weer de derde aflevering van de dit seizoen wat onregelmatig uitgezonden serie "Imbecielen Praten Over de Zin Van Het Leven"
Absoluut dieptepunt van de discussie was Karins voorbeeld. De mens maakt oversteekplaatsen voor dieren. Wat ze er mee bedoelde was me niet helemaal duidelijk. De mens versnippert ook 326 eekhoorntjes in een houtversnipperaar "omdat de baas dat tegen me zei". Karin keek er wel bij alsof ze een woord van 14 letters had gelegd. Veel gekker wordt het niet meer. Of misschien wel als Karin het door mij zo verlangde handwerkprogramma op de televisie krijgt. Lijkt me geweldig als je 12 types Karin bij elkaar zet, ze bijvoorbeeld in pasteltinten een aangekleed bosmuisje met een eikeltje als handtas op een kopje laat schilderen, ik zeg maar wat, en tussendoor deze amorfe ongeleide koffiedrinkende kluit verstand, deze Schenktank, laat praten over Grote Onderwerpen. "Dus ik zeg tegen mijn man, als we nou met zijn allen als een menselijke punniksliert hand aan hand langs de A1 gaan staan dan geef je daar toch een signaal mee af heb jij nog rood in jouw eierdopje mag ik dat dan even gebruiken toch daar kan niemand omheen want ik zeg het je, een wild zwijn til je echt niet in je eentje naar de overkant, dat bestaat niet, maar als je dat zegt lachen de mensen je gewoon in je gezicht uit, zo is het wel!".

Er raast een enorm generatieconflict door het huis. Heel duidelijk. Bart is van de generatie die heeft geleerd om het op een uitdagende manier met iemand oneens te zijn, daarna even goede vrienden. Beetje zuigen, beetje plagen. Mag allemaal.
De rest van de bewoners zijn meer de types die midden in een verschil van mening opeens met hun jas en partner bij je voordeur staan om je daarna 4 jaar te mijden als de pest. Goed, Bart zet het allemaal wat dik aan, maar had natuurlijk wel gelijk vanavond. Bewonderenswaardige zelfbeheersing heeft die jongen. Bij zoveel onbenul en non-argumenten had ik allang een tafel in tweeen geslagen. Ruud was ook niet te harden met dat Onbegrepen Jezus hoofd vanavond. Als iemand niet keihard zit te lachen om een Italiaanse Pornofilm en niet in is voor een avondje behaarde tiet sabbelen in café Schele Arie, voordat je dingen gaat doen met de verkeerde vrienden, dan is het meteen "negatief gelul". Ja, mensen, u mag het gerust weten, ik heb me op zitten vreten vanavond tijden dat gesprek. Je zou zo graag mee willen lullen, hebt u dat ook? "Kent u dat?" zou Toon Hermans zeggen. Maar Bart doet het netjes, veel te netjes.

Een hoop dingen worden duidelijk. Het door Borsato neergelegde voorwerp blijkt nu toch een ijzerzaagje te zijn geweest, waarmee Bart minutieus het hekje heeft geprepareerd. Prachtige ongewild achterwaartse halve Rietberger van Willem, die net heel symbolisch de nog te voetballen wedstrijd Ajax-PSV uitbeelde, Ajax tegen PSV met allemaal lieslaarzen aan.
Blijft toch fijn, volwassenen heel hard het hoofd zien stoten of als een zak cement naar de grond zien gaan. Was ook een beetje de overmoed van Willem, die de laatste dagen ook heel voorzichtig op water probeert te lopen en teksten in twee stenen zit te beitelen. Ik vond hem vanavond heel ontroerend als bemiddelaar in het lego-conflict en later ook nog tijdens de discussie aan tafel. Je zag Bart sterven. Dieper kan je niet zinken als een Willem zo'n toon tegen je aan gaat slaan. De "we laten iedereen in zijn waarde toon", zo populair in het onderwijs. "Nee, Mariska, dat ligt toch genuanceerder hoor, maar op zich waardeer ik je standpunt enorm dat je zegt dat de laatste witte neushoorn het bij jou heel leuk zou doen als gecombineerd kapstok-bijzettafeltje, wie wil daar op reageren?"
Maar van Willem kon ik vanavond wel wat hebben. Die maakte een hoop goed met zijn fabuleuze imitatie, in het bad, van de geelgeruite schaamspreeuw. Griezelig gewoon! Ik had al twee bevriende vogelspotters gebeld dat ze hun baardje gewoon nog een weekeinde konden laten staan, want er was er weer één het Nederlands Luchtruim binnengevlogen! Je huizen uit mensen! De schaamspreeuw! Maar het was Willem met zijn handen aan zijn mond. Was vergeten dat dit op het Friesche platteland dé manier is om een pizza te bestellen, met de wind mee een kloeke klaroenstoot richting grote stad geven. En dan maar afwachten wat ze je dan weer komen brengen.
Kan iemand mij vertellen wat de lol is van vogelspotten? En waarom je er uit moet zien als een uit zijn korte broek gegroeide kabouteradolescent? Net zoals motorrijders elkaar onderweg groeten, zo groeten vogelspotters elkaar door heel even, bijna niet te zien, de recht vooruitstaande vlasbaard te bewegen. Nee, mooi gedaan, kon geen wolvengehuil tegenop. Of was dat gewoon karin die de warme kraan aanzette in het huis.

Cliffhangertje van niets dit keer. Ophouden met het idee dat Bart zit te provoceren. Bart moet voortdurend opboksen tegen een volkomen misplaatste Mentale Superioriteit van de medebewoners. Als zij Bart ook serieus nemen als volwaardige medebewoner met volgroeide ideeen, dan zijn ze nog te redden. Ik kies vooralsnog voor de underdog.

Wel spannend. De koelere!

Tot morgen, Nico Dijkshoorn


pi_231821
Had elk tv-programma maar zo'n commentator...
Whenever you find that you are on the side of the majority, it is time to reform.
  woensdag 15 december 1999 @ 23:55:00 #3
2052 Bor
De (vrouwtjes) wolf
pi_231822
Mooi Nico!!!
Ik zie Karin al zitten met haar handwerkclubje.
Terug uit het enge bos
pi_231823
Yes!!!!!
Ben het zo met je eens.

Lees je altijd met veel plezier ben blij dat ik is een keer gelijk kan reageren

  woensdag 15 december 1999 @ 23:58:00 #5
1696 mimi
Miem voor intimie
pi_231824
Helemaal geweldig weer vanavond Nico, ben benieuwd wat Danny en zijn knorretje er van vinden nu ze weer terug zijn. Ga zo door en gij zult spinazie eten !
pi_231825
is er nog leven na BB ?
bundel je colums tot een boek !
nog jaren lach en leesplezier.

zus

don't be sad ,don't be bleu Frankenstein was ugly too
  donderdag 16 december 1999 @ 00:48:00 #7
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_231826
Hallo Nico,


ik hoop echt zo echt dat iemand die collums gaat uitgeven !

Ik ben de eerste die ze koopt en nog avonden nahikkend van plezier ga slapen !

Bedankt voor weer een fijne slaap met een glimlach om mijn mond .

Groeten Dark

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
pi_231827
Toppertje weer

ps Ik weet wat wel wat karin bedoelt,nl:de mens is op aarde om die oversteekplaatsen in stand te houden....anders sterven ze uit.

When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_231828
quote:
op 12-15-1999 om 11:40 PM schreef doordevil het volgende:

Ophouden met het idee dat Bart zit te provoceren. Bart moet voortdurend opboksen tegen een volkomen misplaatste Mentale Superioriteit van de medebewoners. Als zij Bart ook serieus nemen als volwaardige medebewoner met volgroeide ideeen, dan zijn ze nog te redden.




Dat zou alle "problemen" oplossen. Dankjewel, Nico.

Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
pi_231829
Echt beter wordt je d'r ook niet op hé!!!

Jammer

Ik wou dat ik dichter was, dan kon ik altijd dichter bij jouw zijn (Stef Bos).


pi_231830
Hij is voor mij goed genoeg.
Ik ben online
  donderdag 16 december 1999 @ 10:21:00 #12
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_231831
quote:
op 12-16-1999 om 09:13 AM schreef tHe RuLeR het volgende:
Echt beter wordt je d'r ook niet op hé!!!

Jammer


Hi Ruler,

Beter dan WAT????

Ik snap het niet, ben jij beter, is er iemand anders beter?

Wie of wat wordt er nou niet beter?

Groeten Dark

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
pi_231832
Hij was weer goed vandaag

[20:25] [Knut] Een vrouw met een kerst fetish...
[20:26] [Knut] Niet zo letterlijk dat ik haar met baard om moet HOHOHOEN
[20:26] [Knut] maar je snapt het idee wel.
  donderdag 16 december 1999 @ 10:45:00 #14
871 RobbaDuDe
RobbaDuDe = in Da House
pi_231833
Hoi Nico,

Jou commentaar is weer als vanouds.
Ik hoop dat je weet dat je met jouw visie op BB en vooral jou beeldende manier van vertellen je veel mensen vermaakt.

Waanzinnig wederom.

and RobbaDuDe has left the building
pi_231834
quote:
op 12-16-1999 om 10:21 AM schreef Dark het volgende:
Hi Ruler,

Beter dan WAT????

Ik snap het niet, ben jij beter, is er iemand anders beter?

Wie of wat wordt er nou niet beter?

Groeten Dark


Echt slimmer worden de Fok!posters ook niet! Wat ik bedoel is dat meneer Nico steeds (in mijn ogen) minder goede columns reproduceert. Voor 2 weken terug konden DE COLUMNS mij nog vermaken. Dus de teksten van mr. Nico worden er niet beter op. Daaraantegen is er een nieuw talent op het forum, die zelfs de oudere doordevils (voor Dark: zijn columns bedoel ik ) evenaart!! sataN is haar naam, aanraadertje

Op de vraag of ik beter ben: Nee, ik ben niet ziek geweest recentelijk en dus ook niet beter geworden

Ik wou dat ik dichter was, dan kon ik altijd dichter bij jouw zijn (Stef Bos).


  donderdag 16 december 1999 @ 14:12:00 #16
892 doordevil
FOK!member by choice
pi_231835
Jongens, jongens, rustig. Wat is dat toch een raar fenomeen, dat overal de lat langs moet worden gelegd. Ik wil niet beter of slechter zijn dan een andere schrijver, dat maken andere mensen er van. Ik post nog steeds mijn "column"op fokzine omdat ik me hier thuis voel.
Het mooist is natuurlijk dat ongeveer 1500 mensen per dag mijn stukjes lezen op de eigen site. http://listen.to/nicodijkshoorn
Ik zal niet ontkennen dat ik dat erg leuk vind, maar het blijft natuurlijk maar een individuele observatie voorkomend vanuit een individuele behoefte. Ik bedoel, ik doe het omdat ik het leuk vind.
Nu ja, eigenlijk ook waanzin, een reactie als deze, maar ik merk dat ik door anderen in een rare positie word gedwongen. Ik pretendeer niets en wil zeker niet beter dan een ander zijn.
Volgens mij zijn de columns van Satan (?) en die van mij onvergelijkbaar. We doen allebei iets anders met de uitzending. Leuk toch??

[Dit bericht is gewijzigd door doordevil (Datum 16 December 1999).]

  donderdag 16 december 1999 @ 14:14:00 #17
1520 Braakmiddel
is best wel lief
pi_231836
En Hup! Weer omhoog!
Gewoon lekker
  donderdag 16 december 1999 @ 14:25:00 #18
739 BadGirl
Pas op hoor, ik blaas!
pi_231837
Haha, en dat (dark dus) zou dan docent zijn...geloof jij het??

quote:
op 12-16-1999 om 01:13 PM schreef tHe RuLeR het volgende:
Echt slimmer worden de Fok!posters ook niet!

She's a bad girl, she's a bad girl. Ain't it a shame when a girl goes bad, it's enough to drive you mad.
  donderdag 16 december 1999 @ 14:42:00 #19
1986 Jane
agnostic dyslexic insomniac
pi_231838
Nico,
Bij mij kan je niet stuk, hoor!
Lying awake, wondering if there is a Dog...
Tijn won het Morlvision Songfestival 2023
  donderdag 16 december 1999 @ 17:11:00 #20
1275 sataN
Phenomenally & properly ki
pi_231839
Hallo, ik ben het,

Ik wil alleen even kwijt dat ik een grote fan ben van Nico, en dat ik niet, zoals mij nu verscheidene malen in de mond is gelegd, hem probeer te imiteren/verbeteren!
De mensen die het lezen pretenderen zich heel wat, ik schrijf het heus enkel uit eigenbelang. Om mezelf te kunnen vleien met de reacties, want dat is leuk om te lezen, hoe slecht mensen je ook vinden. Zie het als een soort scheve ijdelheid ofzo als je een verklaring wilt.
Bovendien heeft Nico de titel BB-colums-schrijvertje al lang veroverd, met al het brilliants wat hij al samengesteld heeft uit ons alfabet!

Frankly, my dear, I don't give a damn.
  donderdag 16 december 1999 @ 21:05:00 #21
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_231840
Ik denk dat jij aardig destilleert wat er op dit moment in het huis gaande is. Is de Ruler soms de broer van Willem ? Hij praat net zo ongefundeerd belerend. Nico, keep on doing the good job !
Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
  vrijdag 17 december 1999 @ 00:10:00 #22
1815 Katjoeng
Sateh Gambing Forever
pi_231841
5 porties sateh gambing voor de one and only Nico 'Doordevil' Dijkshoorn en
1 portie lek vacuum kipsate voor de one and only 'tHe puking Ruler'
met een glaasje tjendol erbij...

  vrijdag 17 december 1999 @ 08:25:00 #23
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_231842
Hallo Nico,

ik ben pas sinds 1 december op dit forum en vroeg me gewoon wat af.


Hallo Ruler,

bedankt voor de correctie en het aanradertje.


Hallo Badgirl,

ik geloof het zelf ook niet

Groeten Dark

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
pi_231843
Tot mijn grote spijt heb ik bemerkt dat ik beter mijn comentaar voor me had moeten houden. Ik lees nog altijd met plezier de column van Nico, al vind ik persoonlijk dat ze voorheen wel eens leuker zijn geweest. Als ik dat zeg bedoel ik absoluut niet dat Nico op zou moeten houden.
Als iemand alleen maar complimenten krijgt en er is één persoon die mischien iets te kritisch reageert, vind ik het jammer dat ik de spreekwoordelijke wind van voren krijg. Ook heb ik nooit getracht iemand te vertellen dat sataN probeert Doordevil te verslaan o.i.d. Wat ik wel heb geschreven onder sataN's column van 16/12 dat haar timing goed was, nl. op het moment dat (in mijn ogen) Doordevil minder vermakelijk aan het schrijven is, zij met een ijzersterke column opduikt. Maar ik hoef hier toch niemand uit te legen dat al Doordevel minder wordt, hij nog steeds de moeite waard is om te lezen!

Over mijn reactie op Dark:
Ik schrijf onder de column van Doordevil een reactie op zijn column (zoals iedereen dit doet) en dan gaat iemand vragen waar ik het over heb! Als ik zoiets teruglees dan denk ik: "lijkt me nogal logisch". Op dat moment geef ik een kort en bondige reactie, waarin ik waarschijnlijk meer gebruik had moeten maken van de smiltjes om de toon te benadrukken. Vindt het jammer dat mensen dit anders interpreteren, maar ja dat is hun goed recht.

Ik hoop van harte dat zowel Doordevil alswel sataN doorgaan met hun columns en ik zal ze met plezier lezen. Wat ik ook hoop is dat er gewoon kritiek kan worden geleverd op een column, zowel positieve alswel negatieve.

Gegroet Gert-Jan

Ik wou dat ik dichter was, dan kon ik altijd dichter bij jouw zijn (Stef Bos).


abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')