Nee dat herken ik niet hoor, van bier.quote:Op zondag 15 november 2009 20:19 schreef AKnynke het volgende:
[..]
Oeh, dat lijkt me lekker! receptje, please?
D;r zat iets bitters in m'n stoof. Of het was het brood erbij, dat kan ook nog. Heel gek, een hele bittere nasmaak. Dat kan het bier toch niet zijn (heb nog nooit eerder in bier gestoofd)
rendang daging, ajam smoor djawa, babi ketjap it is. daarbij een atjar van biet en atjar komkommer, ook nog kerrie telor (ei) en perkedel djagoeng, dat zijn maisbeignets. verder nog ff verder bedenken. ben al vanaf gisteravond bezig t menu samen te stellen. heb er zin in en heb ook allemaal dankbare eters woensdag.quote:Op zondag 15 november 2009 21:04 schreef Aventura het volgende:
Da's rendang zeker. Ook heerlijk
De rode wijn zou het vlees zachter moeten maken. Misschien nog een klein scheutje azijn (+eventueel wat basterdsuiker tegen het zure) als extra hulpmiddeltje?quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:23 schreef Gripper het volgende:
Er staat een simpel italiaans stoofpotje op het balkon, gisteravond al 2 uur gestoofd, en ik ben bang dat ie om een of andere reden mislukt is: het vlees is nog aardig taai...
Ik kan maar niet bedenken wat ik fout heb gedaan waardoor het nu taai is:
vlees aangebraden, daarna uitje erbij, knoflook, zongedroogde tomaat en een flink glas rode wijn (netjes langs de rand van de pan, om schrikken te voorkomen, plus wat heet water.
En toch is het vlees nog taai.
Komt dit nog goed? Normaal is vlees na 2 uur stoven al aanmerkelijk zachter dan ik nu constateer. (t mag bij mij altijd wel minstens een uur of 4 stoven)
Zeshonderd gram vlees gaat er hier makkelijk in één stoofpot doorheen Nynke!quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:40 schreef AKnynke het volgende:
ik heb gister 600 gram ekologisch stoofvlees gekocht, en dat gaat dit weekend verwerkt worden. Ik denk dat ik ouderwetse siepelsoep (hachee) maak, met gekookte aardappeltjes erbij ofzo.
Of ik deel het vlees op in porties, en maak er verschillende stoofpotjes van ofzo..keuzes, keuzes!
k ben maar alleenig he!quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:42 schreef Duderella het volgende:
[..]
Zeshonderd gram vlees gaat er hier makkelijk in één stoofpot doorheen Nynke!
Nou ja, dan eten wer er wel twee keer van.
biologische greenfield lappen van de AH, check.quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:39 schreef Duderella het volgende:
[..]
De rode wijn zou het vlees zachter moeten maken. Misschien nog een klein scheutje azijn (+eventueel wat basterdsuiker tegen het zure) als extra hulpmiddeltje?
Er rest je niets anders dan het maar gewoon weer een paar uur op te zetten. Hier verschilt het ook per keer hoor. Ik heb altijd biologisch vlees en de ene keer heeft koe er meer zin in dan de andere keer.
Misschien is een glaasje wijn net te weinig voor een grote stoof.quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:44 schreef Gripper het volgende:
[..]
biologische greenfield lappen van de AH, check.
Die wijnconclusie had ik ook al. Tevens nog wat zongedroogde tomaatjes erbij, daar zit ook wel wat zuur in.
Snel weer op het vuur als ik straks uit mn werk kom, zacht moet ie worden, zacHT HOOR JE ME!!! KLOTEKOE!!!
Sorry, liet me even gaan
Ja dat is waar. Maar als je er vier kleine potjes van maakt dan kun je helemaal niet oerroeren met een grote pollepel! Ik zou dus zeggen: één grote pot maken en in porties oppeuzelen.quote:
Plus heet water, de lapjes moesten precies onder staan. Uiteindelijk moet het ook niet te nat worden, het hele spul moet als pastaprutje met tagliatelle opgegeten wordenquote:Op vrijdag 27 november 2009 13:50 schreef Duderella het volgende:
[..]
Misschien is een glaasje wijn net te weinig voor een grote stoof.
Maar van water wordt het vlees niet extra mals, dat bedoel ik. Daar zorgt wijn/azijn/vruchtensap (kiwi schijnt wonderen te doen) voor. Dus misschien moet je de verhouding wijn/water wat aanpassen?quote:Op vrijdag 27 november 2009 14:16 schreef Gripper het volgende:
[..]
Plus heet water, de lapjes moesten precies onder staan. Uiteindelijk moet het ook niet te nat worden, het hele spul moet als pastaprutje met tagliatelle opgegeten worden
zal ik nog eens even proberen, dankje voor de tip!quote:Op vrijdag 27 november 2009 14:23 schreef Duderella het volgende:
[..]
Maar van water wordt het vlees niet extra mals, dat bedoel ik. Daar zorgt wijn/azijn/vruchtensap (kiwi schijnt wonderen te doen) voor. Dus misschien moet je de verhouding wijn/water wat aanpassen?
Mooi zo!quote:Op vrijdag 27 november 2009 15:03 schreef Gripper het volgende:
[..]
zal ik nog eens even proberen, dankje voor de tip!
update: t wordt zacht hoor, en de hele tent ruikt heerlijk naar stoof!
Die eigenwijze had naast ook gewoon een beetje nodig.
Tranen van ontroering? Verdriet? Uien?quote:Op zaterdag 28 november 2009 14:47 schreef AKnynke het volgende:
ik typ dit bericht letterlijk met tranen in m'n ogen:
Er staat hier een enorme pan met uien en stoofvlees op, en dat is over een uur of 4-5 hopelijk in een overheerlijke hachee verandert. Ik herinner me vaag iets over ontbijtkoek in een stoofpot..waarom was dat ook al weer?
ontroering natuurlijk. Die enorme pot hachee, helemaal voor mezelf!quote:Op zaterdag 28 november 2009 15:03 schreef Duderella het volgende:
[..]
Tranen van ontroering? Verdriet? Uien?
Bindend inderdaad en de smaak vinden veel mensen lekker erin. Ik vind het zelf te overheersend, maar ik snap wel dat het er goed in past, dat kruidige zoetige.
Klinkt allemaal heerlijk! Aubergine ben ik zelf geen fan van. Ik doe wel graag courgette in stoofpot, want dan wordt het zo lekker snotterig.quote:Op zaterdag 28 november 2009 16:10 schreef Idler het volgende:
Ik heb zojuist wat sucadelappen kortgesneden en aangebraden, paar rode uien in stukken erbij en afgeblust met rode wijn. Vervolgens knoflook, beetje azijn, laurier en kruidnagelen erbij.
Verder moeten er nog tomaten, paprika, zoete aardappel en wortel in (en evt aubergine). Iemand tips over wat ik er wanneer ingooi en hoe lang ik het dan laat pruttelen? Zijn er ingrediënten die ik mis en moet ik nog even snel naar de winkel rennen?
Dank je! De aubergine laat ik er denk ik uit ja, die had ik als reserve gehaald, ga ik wel wat anders mee maken.quote:Op zaterdag 28 november 2009 16:21 schreef Duderella het volgende:
[..]
Klinkt allemaal heerlijk! Aubergine ben ik zelf geen fan van. Ik doe wel graag courgette in stoofpot, want dan wordt het zo lekker snotterig.
Die zoete aardappelen lijken me lekker zeg! Die zou ik een half uurtje voor opdienen op het vlees leggen. Sudderen ze mooi gaar, maar niet té.
In plakken, met wat olijfolie, plakje tomaat, ansjovis en kaas en dan even in de oven.quote:Op zaterdag 28 november 2009 16:34 schreef Idler het volgende:
[..]
Dank je! De aubergine laat ik er denk ik uit ja, die had ik als reserve gehaald, ga ik wel wat anders mee maken.
Klinkt lekker! Maar eigenlijk had ik dit op het oog: http://allrecipes.com/Rec(...)nt-Curry/Detail.aspxquote:Op zaterdag 28 november 2009 16:40 schreef Duderella het volgende:
[..]
In plakken, met wat olijfolie, plakje tomaat, ansjovis en kaas en dan even in de oven.
Dat is zo ongeveer de enige manier waarop ik aubergine lekker vind!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |