abonnement Unibet Coolblue
  zondag 15 november 2009 @ 21:15:06 #176
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74728020
quote:
Op zondag 15 november 2009 20:19 schreef AKnynke het volgende:

[..]

Oeh, dat lijkt me lekker! receptje, please?

D;r zat iets bitters in m'n stoof. Of het was het brood erbij, dat kan ook nog. Heel gek, een hele bittere nasmaak. Dat kan het bier toch niet zijn (heb nog nooit eerder in bier gestoofd)
Nee dat herken ik niet hoor, van bier.

Wat gek!
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
  zondag 15 november 2009 @ 21:21:29 #177
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_74728343
quote:
Op zondag 15 november 2009 21:04 schreef Aventura het volgende:
Da's rendang zeker. Ook heerlijk
rendang daging, ajam smoor djawa, babi ketjap it is. daarbij een atjar van biet en atjar komkommer, ook nog kerrie telor (ei) en perkedel djagoeng, dat zijn maisbeignets. verder nog ff verder bedenken. ben al vanaf gisteravond bezig t menu samen te stellen. heb er zin in en heb ook allemaal dankbare eters woensdag.
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_75053335
Er staat een simpel italiaans stoofpotje op het balkon, gisteravond al 2 uur gestoofd, en ik ben bang dat ie om een of andere reden mislukt is: het vlees is nog aardig taai...
Ik kan maar niet bedenken wat ik fout heb gedaan waardoor het nu taai is:

vlees aangebraden, daarna uitje erbij, knoflook, zongedroogde tomaat en een flink glas rode wijn (netjes langs de rand van de pan, om schrikken te voorkomen, plus wat heet water.
En toch is het vlees nog taai.

Komt dit nog goed? Normaal is vlees na 2 uur stoven al aanmerkelijk zachter dan ik nu constateer. (t mag bij mij altijd wel minstens een uur of 4 stoven)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 27 november 2009 @ 13:39:01 #179
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_75053865
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 13:23 schreef Gripper het volgende:
Er staat een simpel italiaans stoofpotje op het balkon, gisteravond al 2 uur gestoofd, en ik ben bang dat ie om een of andere reden mislukt is: het vlees is nog aardig taai...
Ik kan maar niet bedenken wat ik fout heb gedaan waardoor het nu taai is:

vlees aangebraden, daarna uitje erbij, knoflook, zongedroogde tomaat en een flink glas rode wijn (netjes langs de rand van de pan, om schrikken te voorkomen, plus wat heet water.
En toch is het vlees nog taai.

Komt dit nog goed? Normaal is vlees na 2 uur stoven al aanmerkelijk zachter dan ik nu constateer. (t mag bij mij altijd wel minstens een uur of 4 stoven)
De rode wijn zou het vlees zachter moeten maken. Misschien nog een klein scheutje azijn (+eventueel wat basterdsuiker tegen het zure) als extra hulpmiddeltje?

Er rest je niets anders dan het maar gewoon weer een paar uur op te zetten. Hier verschilt het ook per keer hoor. Ik heb altijd biologisch vlees en de ene keer heeft koe er meer zin in dan de andere keer.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
  vrijdag 27 november 2009 @ 13:40:35 #180
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75053913
ik heb gister 600 gram ekologisch stoofvlees gekocht, en dat gaat dit weekend verwerkt worden. Ik denk dat ik ouderwetse siepelsoep (hachee) maak, met gekookte aardappeltjes erbij ofzo.

Of ik deel het vlees op in porties, en maak er verschillende stoofpotjes van ofzo..keuzes, keuzes!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  vrijdag 27 november 2009 @ 13:42:47 #181
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_75053988
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 13:40 schreef AKnynke het volgende:
ik heb gister 600 gram ekologisch stoofvlees gekocht, en dat gaat dit weekend verwerkt worden. Ik denk dat ik ouderwetse siepelsoep (hachee) maak, met gekookte aardappeltjes erbij ofzo.

Of ik deel het vlees op in porties, en maak er verschillende stoofpotjes van ofzo..keuzes, keuzes!
Zeshonderd gram vlees gaat er hier makkelijk in één stoofpot doorheen Nynke!
Nou ja, dan eten wer er wel twee keer van.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
  vrijdag 27 november 2009 @ 13:43:37 #182
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75054020
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 13:42 schreef Duderella het volgende:

[..]

Zeshonderd gram vlees gaat er hier makkelijk in één stoofpot doorheen Nynke!
Nou ja, dan eten wer er wel twee keer van.
k ben maar alleenig he!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_75054042
Kilootje vlees is standaard hier en dan eten we er idd 2 of 3 x van...
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_75054062
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 13:39 schreef Duderella het volgende:

[..]

De rode wijn zou het vlees zachter moeten maken. Misschien nog een klein scheutje azijn (+eventueel wat basterdsuiker tegen het zure) als extra hulpmiddeltje?

Er rest je niets anders dan het maar gewoon weer een paar uur op te zetten. Hier verschilt het ook per keer hoor. Ik heb altijd biologisch vlees en de ene keer heeft koe er meer zin in dan de andere keer.
biologische greenfield lappen van de AH, check.
Die wijnconclusie had ik ook al. Tevens nog wat zongedroogde tomaatjes erbij, daar zit ook wel wat zuur in.
Snel weer op het vuur als ik straks uit mn werk kom, zacht moet ie worden, zacHT HOOR JE ME!!! KLOTEKOE!!!


Sorry, liet me even gaan
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 27 november 2009 @ 13:50:36 #185
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_75054275
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 13:44 schreef Gripper het volgende:

[..]

biologische greenfield lappen van de AH, check.
Die wijnconclusie had ik ook al. Tevens nog wat zongedroogde tomaatjes erbij, daar zit ook wel wat zuur in.
Snel weer op het vuur als ik straks uit mn werk kom, zacht moet ie worden, zacHT HOOR JE ME!!! KLOTEKOE!!!


Sorry, liet me even gaan
Misschien is een glaasje wijn net te weinig voor een grote stoof.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
  vrijdag 27 november 2009 @ 13:51:37 #186
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_75054311
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 13:43 schreef AKnynke het volgende:

[..]

k ben maar alleenig he!
Ja dat is waar. Maar als je er vier kleine potjes van maakt dan kun je helemaal niet oerroeren met een grote pollepel! Ik zou dus zeggen: één grote pot maken en in porties oppeuzelen.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_75055242
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 13:50 schreef Duderella het volgende:

[..]

Misschien is een glaasje wijn net te weinig voor een grote stoof.
Plus heet water, de lapjes moesten precies onder staan. Uiteindelijk moet het ook niet te nat worden, het hele spul moet als pastaprutje met tagliatelle opgegeten worden
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 27 november 2009 @ 14:21:37 #188
63722 z80
I fink you freaky
pi_75055404
ik ben ook alleen.
maar ook hier gaat per stoofpot een kilo vlees in.
1 portie gaat meteen op.
de rest gaat na nog een dag in het vocht te hebben staan, in pan klare porties de vriezer in.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  vrijdag 27 november 2009 @ 14:23:01 #189
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_75055447
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 14:16 schreef Gripper het volgende:

[..]

Plus heet water, de lapjes moesten precies onder staan. Uiteindelijk moet het ook niet te nat worden, het hele spul moet als pastaprutje met tagliatelle opgegeten worden
Maar van water wordt het vlees niet extra mals, dat bedoel ik. Daar zorgt wijn/azijn/vruchtensap (kiwi schijnt wonderen te doen) voor. Dus misschien moet je de verhouding wijn/water wat aanpassen?
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_75057018
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 14:23 schreef Duderella het volgende:

[..]

Maar van water wordt het vlees niet extra mals, dat bedoel ik. Daar zorgt wijn/azijn/vruchtensap (kiwi schijnt wonderen te doen) voor. Dus misschien moet je de verhouding wijn/water wat aanpassen?
zal ik nog eens even proberen, dankje voor de tip!

update: t wordt zacht hoor, en de hele tent ruikt heerlijk naar stoof!
Die eigenwijze had naast ook gewoon een beetje nodig.

[ Bericht 33% gewijzigd door Gripper op 27-11-2009 18:29:50 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 27 november 2009 @ 22:37:54 #191
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_75072087
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 15:03 schreef Gripper het volgende:

[..]

zal ik nog eens even proberen, dankje voor de tip!

update: t wordt zacht hoor, en de hele tent ruikt heerlijk naar stoof!
Die eigenwijze had naast ook gewoon een beetje nodig.
Mooi zo!
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
  zaterdag 28 november 2009 @ 14:47:35 #192
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75084183
ik typ dit bericht letterlijk met tranen in m'n ogen:

Er staat hier een enorme pan met uien en stoofvlees op, en dat is over een uur of 4-5 hopelijk in een overheerlijke hachee verandert. Ik herinner me vaag iets over ontbijtkoek in een stoofpot..waarom was dat ook al weer?
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 28 november 2009 @ 14:54:11 #193
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_75084349
Ontbijtkoek heeft toch een bindende factor?
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 28 november 2009 @ 15:03:22 #194
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_75084603
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 14:47 schreef AKnynke het volgende:
ik typ dit bericht letterlijk met tranen in m'n ogen:

Er staat hier een enorme pan met uien en stoofvlees op, en dat is over een uur of 4-5 hopelijk in een overheerlijke hachee verandert. Ik herinner me vaag iets over ontbijtkoek in een stoofpot..waarom was dat ook al weer?
Tranen van ontroering? Verdriet? Uien?

Bindend inderdaad en de smaak vinden veel mensen lekker erin. Ik vind het zelf te overheersend, maar ik snap wel dat het er goed in past, dat kruidige zoetige.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
  zaterdag 28 november 2009 @ 15:13:05 #195
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75084879
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 15:03 schreef Duderella het volgende:

[..]

Tranen van ontroering? Verdriet? Uien?

Bindend inderdaad en de smaak vinden veel mensen lekker erin. Ik vind het zelf te overheersend, maar ik snap wel dat het er goed in past, dat kruidige zoetige.
ontroering natuurlijk. Die enorme pot hachee, helemaal voor mezelf!

K denk dat ik het eens ga proberen, maar ik denk dat ik het er pas in het laatste uur ingooi ofzo.

K ga m'n hachee trouwens heel ontraditioneel met geroorsterde aardappeltjes eten, k heb niet zo'n zin in gekookte aardappelen..
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zaterdag 28 november 2009 @ 16:10:22 #196
246373 Idler
Simplicity!
pi_75086295
Ik heb zojuist wat sucadelappen kortgesneden en aangebraden, paar rode uien in stukken erbij en afgeblust met rode wijn. Vervolgens knoflook, beetje azijn, laurier en kruidnagelen erbij.

Verder moeten er nog tomaten, paprika, zoete aardappel en wortel in (en evt aubergine). Iemand tips over wat ik er wanneer ingooi en hoe lang ik het dan laat pruttelen? Zijn er ingrediënten die ik mis en moet ik nog even snel naar de winkel rennen?
It is impossible to enjoy idling thoroughly unless one has plenty of work to do.
A man is rich in proportion to the number of things he can afford to let alone.
  zaterdag 28 november 2009 @ 16:21:38 #197
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_75086561
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 16:10 schreef Idler het volgende:
Ik heb zojuist wat sucadelappen kortgesneden en aangebraden, paar rode uien in stukken erbij en afgeblust met rode wijn. Vervolgens knoflook, beetje azijn, laurier en kruidnagelen erbij.

Verder moeten er nog tomaten, paprika, zoete aardappel en wortel in (en evt aubergine). Iemand tips over wat ik er wanneer ingooi en hoe lang ik het dan laat pruttelen? Zijn er ingrediënten die ik mis en moet ik nog even snel naar de winkel rennen?
Klinkt allemaal heerlijk! Aubergine ben ik zelf geen fan van. Ik doe wel graag courgette in stoofpot, want dan wordt het zo lekker snotterig.

Die zoete aardappelen lijken me lekker zeg! Die zou ik een half uurtje voor opdienen op het vlees leggen. Sudderen ze mooi gaar, maar niet té.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
  zaterdag 28 november 2009 @ 16:34:15 #198
246373 Idler
Simplicity!
pi_75086908
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 16:21 schreef Duderella het volgende:

[..]

Klinkt allemaal heerlijk! Aubergine ben ik zelf geen fan van. Ik doe wel graag courgette in stoofpot, want dan wordt het zo lekker snotterig.

Die zoete aardappelen lijken me lekker zeg! Die zou ik een half uurtje voor opdienen op het vlees leggen. Sudderen ze mooi gaar, maar niet té.
Dank je! De aubergine laat ik er denk ik uit ja, die had ik als reserve gehaald, ga ik wel wat anders mee maken.
It is impossible to enjoy idling thoroughly unless one has plenty of work to do.
A man is rich in proportion to the number of things he can afford to let alone.
  zaterdag 28 november 2009 @ 16:40:21 #199
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_75087084
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 16:34 schreef Idler het volgende:

[..]

Dank je! De aubergine laat ik er denk ik uit ja, die had ik als reserve gehaald, ga ik wel wat anders mee maken.
In plakken, met wat olijfolie, plakje tomaat, ansjovis en kaas en dan even in de oven.

Dat is zo ongeveer de enige manier waarop ik aubergine lekker vind!
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
  zaterdag 28 november 2009 @ 16:41:33 #200
246373 Idler
Simplicity!
pi_75087124
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 16:40 schreef Duderella het volgende:

[..]

In plakken, met wat olijfolie, plakje tomaat, ansjovis en kaas en dan even in de oven.

Dat is zo ongeveer de enige manier waarop ik aubergine lekker vind!
Klinkt lekker! Maar eigenlijk had ik dit op het oog: http://allrecipes.com/Rec(...)nt-Curry/Detail.aspx
It is impossible to enjoy idling thoroughly unless one has plenty of work to do.
A man is rich in proportion to the number of things he can afford to let alone.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')