Hier een receptje uit de Delicious, een snelle stoofpot voor doordeweeks die errug lekker is! Heb hem vanavond gemaakt:
Kikkererwten-Chorizostoofpot
(3-4 personen)
olijfolie
250g pancetta of spek in blokjes
2 chorizoworstjes in plakjes
1 rode ui gehakt
1 rode paprika gehakt
3 tenen knoflook gehakt
1,5 tl gedroogde oregano
1 grote aardappel in blokjes, 3-4 minuten beetgaar gekookt
400g kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
125ml droge witte wijn
600ml tomatenpassata
125ml kippenboullion
1el gehakte peterselie
knapperig brood voor erbij
Verhit de olie in een braadpan of diepe koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de pancetta en chorizo 2-3 minuten knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Giet overtollig vet af maar laat ongeveer 2 el in de pan.
(ik heb gewoon geen olie gebruikt, het spek en de worst geven genoeg vet voor de rest van het recept)Zet de pan terug op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en roerbak 5 min of tot het zacht is. Doe de pancetta en worst terug in de pan met de knoflook en oregano. Roer nog 1 minuut, voeg de aardappels, kikkererwten, wijn, passata en bouillon toe en breng op smaak met zout en peper.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 10 min. koken of tot de saus ingekookt en dik is en de aardappel gaar. Garneer met peterselie en serveer met knapperig brood.
Zelf heb ik het 20 minuten laten stoven en volgende keer laat ik de aardappel weg, die voegt niet zo veel toe en levert alleen maar werk op