abonnement Unibet Coolblue
pi_74306553
Gisteren runderkrabben (mega ribben) gestoof met ui, boullion, gember, laos en salam blad gemaakt. Lekker bij rijst met veel saus er over heen. 2 runderkrabben bleek toch iets te veel voor mijn stoofpan dus de helft wordt gebruikt voor een ander stoofpotje.
pi_74334393
oeh... even volgen! Heul veul lekkere recepten gespot :-)
Hier had uw advertentie kunnen staan
  dinsdag 3 november 2009 @ 23:23:04 #128
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_74369999
Vandaag gewoon heel simpel een pasta bolognese gemaakt voor mijn huisgenoten, die toch moesten toegeven dat het een stuk beter is dan uit een potje...

Ingrediënten
Een pond pomodoritomaten of trostomaten, een winterpeen, vier stengels bleekselderij, twee bakjes magere spekreepjes, twee uien, een pond half-om-half gehakt, oregano, tijm, rozemarijn, 250 ml. water, 250 ml. rode wijn, een bouillonblokje, peper, zout, olijfolie

Bereiding
Snipper de ui, snij de winterwortel in blokjes en de bleekselderij in schijfjes. Kruis de tomaten in, dompel ze even onder in kokend heet water en pel ze. Snij het vruchtvlees in stukjes. (Als je hier geen zin in hebt, kun je de tomaten ook met schil en al in blokjes snijden).

Verhit wat olijfolie (niet te veel) in een grote braadpan (let op: gebruik geen extra virgine, die kun je niet zo goed verhitten). Fruit hierin de gesnipperde ui glazig. Voeg de spekreepjes toe en bak deze mee. Als het spek gaar is (het hoeft niet knapperig te zijn) het gehakt toevoegen. Onder voortdurend omscheppen het gehakt op hoog vuur rul bakken. Als het mooi bruin is de winterpeen en de bleekselderij toevoegen. Voeg nu de gesneden kruiden toe en de gesneden tomaten. Blus het geheel af met het water (waar je het bouillonblokje in hebt opgelost) en de wijn. Draai nu het vuur zacht en laat het geheel met de deksel op de pan minimaal een uur stoven. Haal na een goed uur de deksel van de pan. Draai het vuur hoger en laat de saus met de helft tot drie kwart inkoken (hoe meer je hem laat inkoken, hoe geconcentreerder de smaken worden). Breng op smaak met verse peper en (eventueel) wat zout.

En voor de 'kick' heb ik er nog 3 vergruisde gedroogde pepertjes doorgedaan
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
pi_74371521
Klinkt goed eltonno
pi_74380904
Extra virgin olie kan je prima verhitten.

Zie ook dit topic.
Life is too short not to have fun
  woensdag 4 november 2009 @ 12:32:21 #131
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_74381286
quote:
Op woensdag 4 november 2009 12:20 schreef vaagsel het volgende:
Extra virgin olie kan je prima verhitten.

Zie ook dit topic.
I know, heb het recept letterlijk gecopy-paste... met wat kleine aanpassingen
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
pi_74382235
Ik heb gisteren de schouderkarbonade in rode wijn van Dude gemaakt. Die is zo verschrikkelijk zalig! En ik houd niet eens van karbonade.
There is no love sincerer than the love of food.
  woensdag 4 november 2009 @ 13:52:52 #133
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74383978
quote:
Op woensdag 4 november 2009 13:01 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb gisteren de schouderkarbonade in rode wijn van Dude gemaakt. Die is zo verschrikkelijk zalig! En ik houd niet eens van karbonade.
Oh ja die is zalig ja!

Dank voor de reminder, ik ga hem dit weekend weer eens maken.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74385291
Leuk topic!
2 vragen:

- Zaterdag ga ik weer hachee maken en ik las in dit topic dat je met een plakje ontbijtkoek op het einde nét even wat dikkere saus kunt krijgen. Zal dat ook lekker zijn in de hachee?

- Weet iemand een goed stoofschotelkookboek in het Nederlands?

Alvast bedankt
  woensdag 4 november 2009 @ 14:41:33 #135
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74385632
quote:
Op woensdag 4 november 2009 14:32 schreef WupWup het volgende:
Leuk topic!
2 vragen:

- Zaterdag ga ik weer hachee maken en ik las in dit topic dat je met een plakje ontbijtkoek op het einde nét even wat dikkere saus kunt krijgen. Zal dat ook lekker zijn in de hachee?
Neem aan van wel, als je tenminste niets tegen de smaak hebt.
quote:
- Weet iemand een goed stoofschotelkookboek in het Nederlands?

Alvast bedankt
Even op 'print' drukken.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74389781
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 16:18 schreef 14medusa het volgende:
@smallish: dat is een soort smaakversterker wat je bij de toko kunt kopen, een doorzichtig zakje met kleine wit/doorzichtige korrelachtige substantie... het is niet essentieel in dit gerecht hoor... maar geeft net dat extra btje kick
Dank je! Kende dit niet.

Schouderkarbonade in de stoof vind ik inderdaad ook zalig, juist omdat er wat vet aan zit. Heerlijk mals!
Is dat zo?
  vrijdag 6 november 2009 @ 20:16:59 #137
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74465305
De 'Boodschappen' (o.a. Plus) heeft een Stoofschotelspecial trouwens.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74465536
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 20:16 schreef Duderella het volgende:
De 'Boodschappen' (o.a. Plus) heeft een Stoofschotelspecial trouwens.
Coop valt daar ook onder!
pi_74479864
Zo!

Boodschappen in huis, weet nog niet wat ik er allemaal in ga verwerken.

Riblappen
Zoete paprika's
Prei
Rode uien
Knof
Champignons
Bokbier
Restje rode wijn
Ontbijtkoek
Kruidnagel

Echter een vraag, hoe lang moet het vlees stofen? Ik lees verschillen tussen 1 en 6+ uur. De groente komt er uiteraard later bij in.
pi_74480453
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 13:14 schreef Underdoggy het volgende:
Zo!

Boodschappen in huis, weet nog niet wat ik er allemaal in ga verwerken.

Riblappen
Zoete paprika's
Prei
Rode uien
Knof
Champignons
Bokbier
Restje rode wijn
Ontbijtkoek
Kruidnagel

Echter een vraag, hoe lang moet het vlees stofen? Ik lees verschillen tussen 1 en 6+ uur. De groente komt er uiteraard later bij in.
Hoe langer hoe lekkerder.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_74482071
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 13:37 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Hoe langer hoe lekkerder.
Dat dus. En vooral op heeeeel laag vuur. Net een 'blub' af en toe.
Is dat zo?
pi_74482970
Thanks, en de groente laatste half uurtje ofzo erbij?
pi_74483005
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 15:22 schreef Underdoggy het volgende:
Thanks, en de groente laatste half uurtje ofzo erbij?
Behalve de uien en een deel van de knoflook. Dat is wel lekker als dat lekker meesuddert.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_74485839
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 17:24 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

En deze staat nu op Ben heel benieuwd
Ik ga 'm vanavond maken. M'n allereerste stoofschotel, dus lekker makkelijk beginnen met een recept van de AH.

Vraagje: in hoeverre heeft de wodka invloed op de smaak? Kan het ook zonder, en is dat dan ook lekker?
pi_74486206
Vodka geeft normaliter weinig smaak aan een gerecht.
pi_74488679
zal ook eens een paar recepten proberen.
  zaterdag 7 november 2009 @ 20:08:42 #147
63722 z80
I fink you freaky
pi_74490426
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 13:14 schreef Underdoggy het volgende:
Zo!

Boodschappen in huis, weet nog niet wat ik er allemaal in ga verwerken.

Riblappen
Zoete paprika's
Prei
Rode uien
Knof
Champignons
Bokbier
Restje rode wijn
Ontbijtkoek
Kruidnagel

Echter een vraag, hoe lang moet het vlees stofen? Ik lees verschillen tussen 1 en 6+ uur. De groente komt er uiteraard later bij in.
als het vlees uit elkaar valt als je er naar wijst dan is het vlees gaar.
maar hoe langzamer het stofen gaat hoe lekkerder het wordt.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_74552545
Hier een receptje uit de Delicious, een snelle stoofpot voor doordeweeks die errug lekker is! Heb hem vanavond gemaakt:

Kikkererwten-Chorizostoofpot
(3-4 personen)
olijfolie
250g pancetta of spek in blokjes
2 chorizoworstjes in plakjes
1 rode ui gehakt
1 rode paprika gehakt
3 tenen knoflook gehakt
1,5 tl gedroogde oregano
1 grote aardappel in blokjes, 3-4 minuten beetgaar gekookt
400g kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
125ml droge witte wijn
600ml tomatenpassata
125ml kippenboullion
1el gehakte peterselie
knapperig brood voor erbij

Verhit de olie in een braadpan of diepe koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de pancetta en chorizo 2-3 minuten knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Giet overtollig vet af maar laat ongeveer 2 el in de pan. (ik heb gewoon geen olie gebruikt, het spek en de worst geven genoeg vet voor de rest van het recept)
Zet de pan terug op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en roerbak 5 min of tot het zacht is. Doe de pancetta en worst terug in de pan met de knoflook en oregano. Roer nog 1 minuut, voeg de aardappels, kikkererwten, wijn, passata en bouillon toe en breng op smaak met zout en peper.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 10 min. koken of tot de saus ingekookt en dik is en de aardappel gaar. Garneer met peterselie en serveer met knapperig brood.

Zelf heb ik het 20 minuten laten stoven en volgende keer laat ik de aardappel weg, die voegt niet zo veel toe en levert alleen maar werk op
  maandag 9 november 2009 @ 20:26:55 #149
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74552591
Dank sun!!
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74552759
*Noteert *

Stoofpot
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')