die van mij van de V&D is iig groter, denk een 24/26 doorsnede?quote:Op vrijdag 9 januari 2009 13:07 schreef z80 het volgende:
even een vraagje aan de dames over de gietijzeren pan in het vorige topic.
wat is bij jullie een grote pan? (de rond)
graag in cm doorsnede.
dan weet ik of het de moeite is om naar de stad te gaan.
een 18CM pan heb ik al.
quote:Riblappen in tomaten en balsamicojus
Hoofdgerecht voor 4 personen
2 eetl. vloeibaar bak en braad
700 g riblappen
zout en versgemalen peper
2 rode uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, gehakt
1 eetl. tomatenpuree
5 trostomaten, in stukjes
100 ml rode wijn
100 ml balsamicoazijn
1 blaadjes laurier
2 takjes tijm
300 ml rundvleesbouillon
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160ºC. Verwarm het vloeibare bakproduct in een ovenvaste braadpan. Wrijf het vlees in met zout en peper en braad het om en om aan in de boter. Neem het vlees uit de pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg de tomatenpuree en tomatenstukjes toe en bak even mee. Leg het vlees terug in de pan en giet de wijn, balsamicoazijn en kruiden toe en voeg zo veel bouillon toe dat het vlees net onder staat. Breng het aan de kook en laat het vlees afgedekt in de oven circa 2,5 uur tegen de kook aan garen.
oehhh dat moet ik ook nog steeds een keer makenquote:Op vrijdag 9 januari 2009 14:14 schreef Mirjam het volgende:
ik ben altijd erg gek op coq au vin
Deze wil ik ook heel graag snel een keer maken! Hoop dat ik binnenkort een keertje tijd hebquote:
Mijn grote pan is er een uit grootmoeders keuken (letterlijk ) en heeft een doorsnede van zeker wel 30 cm. (Al is dat een schatting, ik ga het niet nameten. )quote:Op vrijdag 9 januari 2009 13:07 schreef z80 het volgende:
even een vraagje aan de dames over de gietijzeren pan in het vorige topic.
wat is bij jullie een grote pan? (de rond)
graag in cm doorsnede.
dan weet ik of het de moeite is om naar de stad te gaan.
een 18CM pan heb ik al.
quote:Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!
Reken op een doorlooptijd van ong. 2,5-3 uur. En maak wat meer en doe dat in de vriezerquote:Op zaterdag 10 januari 2009 18:06 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Ik ga morgen ook maar eens een stoofpotje voor mezelf maken, al vraag ik me af hoelang je dan voor 1 persoon bezig bent?
Het vlees wordt niet sneller gaar als het met minder vrindjes in de pan zit heurquote:Op zaterdag 10 januari 2009 18:06 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Ik ga morgen ook maar eens een stoofpotje voor mezelf maken, al vraag ik me af hoelang je dan voor 1 persoon bezig bent?
Omdat ik heel vatbaar ben voor dreigementen, ga ik deze vanavond zometeen ook maken. Blij dat hij jou in ieder geval goed bevallen is .quote:
Hoezo niet? Stoofpotjes zijn al bijna geen vast voedsel meer... Gewoon nóg wat langer doorkoken of door de blender en je hebt een waarschijnlijk nog wel redelijk eetbare brij.quote:Op zondag 11 januari 2009 19:11 schreef Sylvana het volgende:
Het was deze week echt weer voor stoofpotten, maar mn verstandskiezen zijn van de week verwijderd, dus kon van de week geen vast voedsel eten en dus geen stoofpotjes maken
Ik ben niet zo dol op schouderkarbonade, zou di t recept met ander vlees kunnen? Zoja welke dan??quote:Op zondag 21 december 2008 18:33 schreef Duderinnetje het volgende:
Deze staat hier nu op:
[ afbeelding ]
[..]
bron
We eten er gestoofde rodekool met appeltjes en pommes duchesse bij.
Ja tuurlijk! Kan zelfs met rund als je dat zou willen.quote:Op zondag 11 januari 2009 21:28 schreef Lucky277 het volgende:
[..]
Ik ben niet zo dol op schouderkarbonade, zou di t recept met ander vlees kunnen? Zoja welke dan??
Plaatje ziet er mooi uit, lekkere donkere stoof..
Ja, waarom niet.quote:Op zondag 11 januari 2009 21:31 schreef Lucky277 het volgende:
Gewoon runderriblap ofzo dan???
Sorry ben nog niet zo'n stoofpot expert. Mijn moeder maakte altijd hachee wat ik niks aan vind. Nu maak ik zelf wel lekkere stoofpotten. Heerlijk! Maar zijnj allemaal zo basis nog, dus ik heb hier genoeg recptideeen..
Ik vind varkensvlees niet erg, maar hou niet van schouderkarbonade met dat bot. Ik ga dan voor de schouderfiletlapjes. Bedankt voor de tip!!quote:Op zondag 11 januari 2009 23:19 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ja, waarom niet.
Zelf stoof ik wel graag met varkensvlees (en ik vond het bij deze ook erg lekker), maar je kan het naar believen vervangen hoor.
Hou je helemaal niet van varkensvlees of specifiel niet van schouderkarbonade? Eventueel kun je ook kiezen voor schouderfiletlapjes (zonder bot dus).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |