abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_231532
+ "Endemol wil Big Brother sites sluiten"
Volgens de mensen achter de site Big Brother.nu zou tv-producent Endemol "1 voor 1 alle Big Brother Fansites van het internet af [willen] laten halen." Big Brother.nu heeft een brief van John de Mol Producties gekregen, waarin de makers gevraagd wordt de site te verwijderen. Doen ze dat niet, dan zal Endemol een rechtszaak aanspannen. "Als men niet meteen de site eraf haalt moet men fl. 25.000 boete betalen en fl. 1.000 per dag dat de site online is!"

Het is onduidelijk welke sites deze brief ontvangen hebben. Tot nu toe maakte alleen Big Brother.nu gewag van de dreigementen van Endemol. Mogelijk heeft Endemol deze site ook in het vizier, omdat in de nieuwsbrief die Big Brother.nu uitgeeft, regelmatig teksten van de officiele site van Big Brother worden overgenomen.

Er staan grote financiele belangen op het spel voor Endemol. Big Brother is ook op internet een kaskraker. De officiele site van Big Brother is op dit moment de best bezochte site van Nederland. Volgens een onderzoek van marktonderzoekbureau Multiscope onder een panel van ruim 700 Nederlandse internetters zou maar liefst 43 procent van de internetters de site afgelopen maand bezocht hebben. De reclame- inkomsten van de site bedragen meer dan een miljoen gulden per maand. Ter vergelijking: internetprovider Planet Internet verdient 750.000 gulden per maand met advertenties op haar site.

De officiele site van Big Brother heeft veel 'concurrentie' van fanpagina's over het tv-programma. Deze onofficiele sites schoten de afgelopen maanden als paddestoelen uit de grond. De makers van deze sites nemen het niet altijd even nauw met de auteursrechten. Zo waren de naaktfoto's die Playboy van ex-bewoonster Tara maakte, al enkele uren nadat het blad in de winkel lag op internet te vinden.

Ook hebben enkele sites zich ontwikkeld tot ware plaaggeesten van de makers van Big Brother. Het bekendste voorbeeld van zo'n luis in de pels is zonder twijfel FokZine (inmiddels ook een van de populairste sites in Nederland), dat regelmatig berichtte over zaken die Endemol liever geheim had gehouden.

In het verleden zijn pogingen van bedrijven om internetsites te verbieden weinig succesvol gebleken. Bovendien schoten zulke bedrijven zichzelf vaak in de voet met dergelijke acties. Fansites zorgen er eerder voor dat de populariteit van een product (een popartiest of een tv-programma bijvoorbeeld) toeneemt, dan dat het ten koste gaat van het product.

Big Brother.nu - 'Big Brother sites verboden?!?' http://www.bigbrother.nu/

Fokzine: http://www.fokzine.net/

Overzicht van sites over Big Brother: http://bigbrother.pagina.nl/

Big Brother, de site van Endemol: http://www.big-brother.nl

Smile today, it could be your last
  woensdag 15 december 1999 @ 01:21:00 #2
128 smallsister
Kleine Grote Broer
pi_231533
Moeten ze ook de site van dat beveiligings-bedrijf: www.bigbrother.nl (zonder streeppie) maar verbieden......

Ooooh, dat kon niet?

OK, John, dream....eeeh ON?

pi_231534
Rumaro, dit is van de week al uitgebreid aan bod geweest, en wel hier: http://209.163.248.153/forum/NonCGI/Forum21/HTML/002737.html
Blijft zich verbazen
pi_231535
oei, sorry Kierewiet, dat wist ik niet.
Er komt de laatste tijd ook zoveel op me af dat ik niet alles meer mij kan houden (al zou ik dat wel graag wilen).

Vergeet wat ik ooit getypt heb! ;-)

Smile today, it could be your last
  woensdag 15 december 1999 @ 13:52:00 #5
1958 Bruno
Millenniumproof? Waterproof?
pi_231536
Nou ik vond het een erg leuk stukje om te lezen.
Groetjes Mastino.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')