abonnement Unibet Coolblue
pi_64746374
Vervolge op deel 3 Tatoeage verwijderen, deel 3, we gaan vrolijk verder... Game on . Discussieer hier over methodes om tatoeages te verwijderen, vertel je ervaringen, laat je resultaten zien, maar vooral, houd elkaar gemotiveerd. Het verwijderproces is namelijk niet in een kwartiertje gepiept. Je hebt soms jaren nodig om ervan af te komen. Bezint eer ge begint......
Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
  dinsdag 6 januari 2009 @ 22:01:47 #2
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_64748140
Jammer dat er toch regelmatig remedies opduiken die zo schadelijk blijken. De ervaring met Rejuvi klonk bepaald niet prettig

Als ik alles zo bekijk dan denk ik dat gewoon weg laten snijden de optie zou zijn die ik zelf zou kiezen. Radicaal en snel
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 6 januari 2009 @ 23:48:35 #3
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_64753158
@ Samson: ik heb alle deeltjes al doorgelezen, dank je, ik ben al wat wijzer geworden. Maar ik heb ook nog een vragen gesteld waar ik nergens een antwoord op heb kunnen vinden, zoals die over het indienen van klachten. Ben benieuwd of iemand dit weleens heeft gedaan (en zo ja hoe en bij wie) en of het iets heeft uitgehaald. Bovendien vind ik het ook fijn om erover te kunnen praten, maar ik krijg nu meteen het gevoel alsof me de mond wordt gesnoerd, jammer!
  woensdag 7 januari 2009 @ 08:01:41 #4
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_64758114
quote:
Op dinsdag 6 januari 2009 21:19 schreef Samson het volgende:
Vervolge op deel 3 Tatoeage verwijderen, deel 3, we gaan vrolijk verder... Game on . Discussieer hier over methodes om tatoeages te verwijderen, vertel je ervaringen, laat je resultaten zien, maar vooral, houd elkaar gemotiveerd. Het verwijderproces is namelijk niet in een kwartiertje gepiept. Je hebt soms jaren nodig om ervan af te komen. Bezint eer ge begint......

Dat kan ik inderdaad beamen. Er zijn eigenlijk 2 dingen waar ik het ergste spijt van heb tot nu toe. De eerste is: het laten zetten van de tatoeage. Ik was 16, heel wat jaartjes 'plezier' van gehad maar nu op mijn 35e toch echt spijt. Maar het tweede waar ik spijt van heb, is verwijderingsproces waar ik in ben gestapt. Als ik dit allemaal vantevoren had geweten (tuurlijk ik had er al wel veel over gelezen, maar toch had ik goed hoop - noem het naief of weet ik veel - je denkt/hoopt toch dat het bij jou anders zal uitpakken) dan was ik daar nooit aan begonnen. Ik begin nu zelfs terug te verlangen naar mijn gave armpje mét doodskop Als ik deze ellende vantevoren had voorzien, dan was ik in elk geval direct voor een cover up gegaan!!!!
pi_64761245
Ik heb zelf ook wel gedacht aan Rejuvi hoor, maar ik heb mijn keuze toch voor een groot deel laten afhangen van reacties op het internet. En het enige wat ik van Rejuvi kon vinden op internet was reclame... Dan maar een behandeling die (veeeeel) langer duurt en meer geld kost, maar ik wil echt niet dezelfde fout maken als toen ik de tattoo liet zetten.
Ladysusy, ik heb echt geen idee of en waar je een klacht kan indienen, sorry!
pi_64762210
@ladysusy:
klachten etc, ja, daar heb ik absoluut aan gedacht. mijn eerste 3 behandelingen zijn in Amsterdam geweest bij onze grote vriend Loman van de Vossius kliniek.
Deze kliniek / persoon is een absolute afrader omdat hij in de eerste plaats geen idee heeft waar hij eigenlijk mee bezig is en wat het hele proces eigenlijk inhoudt (vragen krijg je simpelweg niet beantwoord, niet uit onwil maar omdat hij het gewoon niet weet) ten tweede werkt hij met een zeer verouderde laser die inmiddels totaal ongeschikt is voor tatoeage verwijdering.
(extra tip; zodra je terecht komt bij een kliniek of persoon die met 1 en dezelfde laser beweert tatoeages te kunnen verwijderen en overbeharing te lijf gaat, weet je dat je verkeerd zit).

Wat kun je doen met klachten? een overkoepelend orgaan is er niet, tatoeage verwijdering is een vrij beroep en hoeft vrijwel niet aan regels en wetgeving te voldoen. (behalve die van de normale hygiene etc)
je kunt de persoon of kliniek bij vernieling van je huid wel aanklagen maar dan loop je al snel tegen 2 dingen aan; je huid is al naar de knoppen en geen enkele rechtszaak in de wereld kan dat rechtzetten en je zult moeten aantonen dat het echt alleen maar door de betreffende behandeling komt, dat laatste is best moeilijk.

wat je dan krijgt is een jarenlange dure strijd om je gelijk te halen terwijl je huid al kapot is en je deze elders wilt laten herstellen.
waar je voor zou kunnen gaan is dan het vergoeden van de kosten van herstel, maar ook dat is heel moeilijk aantoonbaar, want welke kosten vallen daaronder, de vernieling van de huid, het proberen weg te snijden van littekenweefsel? niet het verwijderen van de inkt, dat die er nog zit is weliswaar een gevolg van een slechte behandeling maar een nieuwe zelfde behandeling elders zul je niet vergoed krijgen door de eerste, die 2 dingen staan dan los van elkaar.

waar het uiteindelijk op neer komt en tevens de reden dat ik geen aanklacht heb ingediend:
te lang bezig zijn met negatieve energie tegen hoge kosten.
ik wil maar 1 ding en dat is de tatoeage weg hebben en daar heb ik mij dus op gestort.
het verloren geld (Vossius betaald zonder resultaat, weg geld) neem ik maar als leergeld op de koop toe, gelukkig heb ik minimaal littekenweefsel na zijn behandelingen en zit ik nu wel bij een hele goede kliniek.

nog zeker een jaar te gaan, maar wel bij een instelling die goed bekend staat, die weet waar ze mee bezig zijn en die mij ook goed op de hoogte houdt met wat ze nu eigenlijk doen en wat er nu in mijn huid gebeurt, die altijd alle tijd nemen voor mijn vragen, veel kunnen uitleggen en een goede (na-)behandeling geven.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_64762332
overigens, als je nog meer vragen hebt; kom maar op.
ik was de laatste tijd even niet veel op het fokforum te vinden omdat ik 1 van mijn katten heb laten inslapen, even geen behoefte aan aardse zaken als tatoeages, maar je zult wel merken dat op dit topic mensen bepaald snel reageren en uitgebreid reageren op vragen over verwijdering.

we reageren overigens niet op de bekende domme postings als : eerst nadenken etc, want de redenen dat wij tatoeages hebben en ze laten verwijderen vallen erg vaak totaal niet onder het 'jong en onbezonnen en ondoordacht' aan plakplaatjes beginnen, maar dan moeten mensen de eerdere deeltjes lezen en de mensen die hier geregeld 'grappige' postings plaatsen vinden dat te veel moeite en daarom negeren wij ze ook zoveel mogelijk.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_64762479
Jee WHR, wat erg van je kat!! Effe offtopic, maar sterkte ermee! Was ie ziek of was het ouderdom?
pi_64762965
thanx. ouderdom, maar kwam toch als een verrassing.
heb een bejaardenhuis rondlopen, 2 van inmiddels 16 en deze is 17 geworden.

had nog in het vorige topic beloofd wat foto's van mijn tatoeage te zoeken dus dat zal ik echt even gaan doen, illustratie is altijd wel handig. heb er bv 1 van die enorme blaar die ik 1 keer gehad heb, ook wel prettig (not) om te zien omdat het wel even aangeeft wat er zou kunnen gebeuren, hoewel het niet de bedoeling is.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  woensdag 7 januari 2009 @ 11:40:20 #10
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_64763435
Uiteindelijk heb je waarschijnlijk wel gelijk WRH, maar het is toch van de zotte dat, omdat niemand het uberhaupt probeert (omdat het toch lastig te bewijzen is of om wat voor redenen dan ook) dat klinieken en personen er gewoon mee weg komen nadat ze iemand met flinke littekens de deur uit laten lopen!!! Ik vind dat echt schandalig. Oké misschien zou je bij een rechter niet zoveel kunnen beginnen, maar als je nou de publiciteit opzoekt, of iets als Kassa ofzo?

Maar ik denk dat er aan Rejuvi (en verwante methodes) binnenkort een einde aan komt. Zoals ik al schreef ligt er een advies om het te verbieden (althans op de geneesmiddelenlijst te zetten, zodat niet meer iedereen zoals een simpele schoonheidsspecialiste ermee mag werken), maar daar heb ik op dit moment weinig aan.

[ Bericht 28% gewijzigd door Mike op 12-10-2009 01:22:16 ]
  woensdag 7 januari 2009 @ 11:41:40 #11
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_64763483
Oh ik kom snel met mijn verhaal én met foto's: promiss!
pi_64763936
helemaal mee eens.
vind het zelf nog steeds heel vreemd dat het een vrij beroep is en dat zomaar iedereen zo'n laser kan aanschaffen en aan de gang kan gaan op iemands lichaam.
juist ook het principe van mensen die jarenlang tatoeages zetten en dan tatoeages gaan verwijderen 'omdat ze zo goed weten wat het is' vind ik bizar, het betreft 2 compleet verschillende dingen en iemand die verstand heeft van een tatoeage naald heeft daarom echt niet sneller en beter verstand van een laser, of eigenlijk meerdere lasers.

er zou absoluut een overkoepelend orgaan moeten zijn, ofwel een keurmerk.
het allerliefste heb ik dat tatoeage verwijdering alleen nog maar bij plastisch chirurgische klinieken of ziekenhuizen, dan heb je alle disciplines bij elkaar onder 1 dak, van dermatologen tot chirurgen.

dingen als publiciteit opzoeken heb ik ook aan gedacht, maar dat werkt niet zoals we zouden willen, Vossius bv staat gewoon bekend als een slechte behandelaar en toch kan deze man gewoon doorgaan met het verminken van lichamen.
hij zoekt zelf ook flink publiciteit en de kranten en tijdschriften die zijn verhaal publiceren weten gewoon niet uit eigen ervaring wat hij eigenlijk doet of niet doet, dus tegen elk slecht verhaal vind je een door hemzelf gesponsord of geschreven positief verhaal, schiet dus niet op zo.
(en dat is pas 1 beunhaas, er zijn er nog zoveel meer)
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  woensdag 7 januari 2009 @ 13:49:23 #13
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_64768011
quote:
Op woensdag 7 januari 2009 11:09 schreef WRH het volgende:
overigens, als je nog meer vragen hebt; kom maar op.
ik was de laatste tijd even niet veel op het fokforum te vinden omdat ik 1 van mijn katten heb laten inslapen, even geen behoefte aan aardse zaken als tatoeages, maar je zult wel merken dat op dit topic mensen bepaald snel reageren en uitgebreid reageren op vragen over verwijdering.

we reageren overigens niet op de bekende domme postings als : eerst nadenken etc, want de redenen dat wij tatoeages hebben en ze laten verwijderen vallen erg vaak totaal niet onder het 'jong en onbezonnen en ondoordacht' aan plakplaatjes beginnen, maar dan moeten mensen de eerdere deeltjes lezen en de mensen die hier geregeld 'grappige' postings plaatsen vinden dat te veel moeite en daarom negeren wij ze ook zoveel mogelijk.
Ja ik had al veel reacties van jou en van sommige andere vaste posters gelezen, alleen ik was misschien een beetje ongeduldig. Sorry van je kat!

Enne, dat soort reacties zit ik zelf ook niet op te wachten en daar zou ik idd niet op in gaan. Ik was persoonlijk wel erg jong, maar zeker niet onbezonnen en ondoordacht aan die tattoo begonnen heur. Alleen ik was toen wel punk en rock en rebels en alles en ja, daar ben ik idd wel in veranderd. Als inmiddels moeder van 35 werkzaam op een keurig kantoor (waar ik tot op heden altijd mouwtjes heb gedragen) past het op een gegeven moment niet meer om met een schedel op je arm/schouder rond te lopen. Heb hem lang geaccepteerd, maar nu begon ik me er echt aan te ergeren (en ja, me er ook een beetje voor te schamen... het past zo overduidelijk niet meer bij me ). Maargoed, voordat ik wél zonder mouwtjes naar kantoor kan ben ik volgens mij nog wel een aardige tijd verder. Ik ga lekker schaatsen met mijn zoontje, later!
pi_64779945
Tja, over het halen van je recht. Ik weet ook heel goed dat er een hoop behandelaars dus slecht bezig zijn en louter om de centen aan het werk zijn. Dat is erg jammer. Er zal ook heel veel onkunde bij de behandelaars zijn. Ze proberen het gewoon maar. Je zou vantevoren moeten kunnen laten checken of het verwijderen van je tatoeage op een bepaalde manier kans van slagen heeft. Mijn tatoeage had achteraf nooit dmv laser helemaal verwijderd kunnen worden omdat ie veel te diep gezet was. Dat zag de chirurg toen ie de huid aan het wegsnijden was. Maar ja, je laat natuurlijk geen proefstukje snijden om te zien of je iets kunt laten laseren
Wat WRH al zegt, er is gewoon geen overkoepelend orgaan, en ik ben er het type niet voor om de publiciteit te zoeken en in een programma als kassa te gaan zitten. Ik zie liever de gevolgen onder ogen en probeer aan de hand daarvan een oplossing te zoeken. Al krijg je je gelijk en misschien een deel van je geld, wat maakt dat uit zolang anderen er verder niet mee geholpen worden. Er moet gewoon een instantie komen die dit soort klinieken controleert. Maar of dat ooit gebeurt....
Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
pi_64801181
exact, het zou wel onderzocht en aangepakt moeten worden, maar wie wil zich daar voor lenen?
niet omdat ik het niet waard vind of er zelf de energie of financien niet in zou willen steken, maar omdat het negatieve energie is en juist met tatoeage verwijdering ben je al 1 tot 2 jaar bezig, soms zelfs langer.
dat is gevoelsmatig al negatieve energie, nog meer daar wordt je m.i. niet gelukkig van.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_64822665
quote:
Op donderdag 8 januari 2009 09:58 schreef WRH het volgende:
exact, het zou wel onderzocht en aangepakt moeten worden, maar wie wil zich daar voor lenen?
niet omdat ik het niet waard vind of er zelf de energie of financien niet in zou willen steken, maar omdat het negatieve energie is en juist met tatoeage verwijdering ben je al 1 tot 2 jaar bezig, soms zelfs langer.
dat is gevoelsmatig al negatieve energie, nog meer daar wordt je m.i. niet gelukkig van.
Precies, wat dat betreft kan ik me goed in jouw visie hierop vinden. Ik denk er exact hetzelfde over. Nu ben ik er tenminste vanaf en heb geen zin om energie te besteden aan iets dat achter me ligt.
Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
  donderdag 8 januari 2009 @ 20:22:40 #17
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_64824535
Ja maar zo hou je dit toch ook juist in stand en kunnen nog veel meer andere mensen hiervan de dupe worden... Als er meer gevallen van verminking etc. bekend zouden worden, dan zou dit uiteindelijk wel effect hebben op deze beunhazerij. Terwijl als het gros dat is toegetakeld door een onkundig iemand ervoor kiest om het maar zo te laten, dan zul als enkele persoon ook niet veel beginnen nee. Niet dat ik nou zo'n sensatiebelust persoon ben hoor, helemaal niet zelfs. Maar ik bevind me nog in de fase dat ik eigenlijk best wel kwaad ben, mij ongelooflijk misleid voel en zelfs ook lichtelijk opgelicht ten aanzien van dat grote bedrag wat ik betaald heb en de huidschade die ik daarvoor terug heb!! Maargoed misschien dat ik er over een jaar net zo over denk als jullie en me erbij neer heb gelegd. Toch gaat die brief verzonden worden, dat is gewoon voor mijn gevoel het minste wat ik kan doen.

Nog even over laseren. Ik heb alle deeltjes gelezen en ik heb een hoop dingen aan bod zien komen, maar sommige dingen werden gewoon genoemd maar niet uitgelegd. Weet iemand of je altijd gaat vervellen na een laserbehandeling? En die jeuk, is dat ook bij iedereen altijd? Mijn tattoo is nu weer geslonken naar normaal huidniveau, al voel en zie ik de littekens in de vorm van de tattoo nog heel goed (maar die zaten er al). Maar ik heb geen jeuk, geen vellen en het voelt gewoon weer normaal aan (niet pijnlijk of beurs). Zou dit in orde zijn, exact 1 week na de behandeling? En wat is lasersnow? Thanks voor het antwoord.
pi_64840622
quote:
Op donderdag 8 januari 2009 20:22 schreef Ladysusy het volgende:
Nog even over laseren. Ik heb alle deeltjes gelezen en ik heb een hoop dingen aan bod zien komen, maar sommige dingen werden gewoon genoemd maar niet uitgelegd. Weet iemand of je altijd gaat vervellen na een laserbehandeling? En die jeuk, is dat ook bij iedereen altijd? Mijn tattoo is nu weer geslonken naar normaal huidniveau, al voel en zie ik de littekens in de vorm van de tattoo nog heel goed (maar die zaten er al). Maar ik heb geen jeuk, geen vellen en het voelt gewoon weer normaal aan (niet pijnlijk of beurs). Zou dit in orde zijn, exact 1 week na de behandeling? En wat is lasersnow? Thanks voor het antwoord.
Hoi Ladysusy, laseren pakt voor iedereen verschillend uit. De ene keer heb ik wel last van blaren, en de andere keer weer helemaal niets. Hetzelfde met jeuk, pijn, dikte.... Dit verschilt echt per persoon en per behandeling.
Lasersnow is de witte waas die tijdens de behandeling op je tattoo komt, maar bij mij is dat meestal alweer na een minuutje verdwenen.
  vrijdag 9 januari 2009 @ 20:41:43 #19
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_64865544
Dank je Raantje! Ja bij mij was die waas ook alweer snel verdwenen. Al heeft het wel lang geleken (zeker een dag of 5, eigenlijk gedurende de periode dat hij zo gezwollen was) alsof alle inkt er in 1 klap uit was! Maar dat viel toch een beetje tegen, toen hij eenmaal weer geslonken was. Nouja het had natuurlijk te mooi geweest om waar te zijn als hij al na 1 laserbehandeling weg zou zijn, al heb ik er hoop ik wel minder nodig dan die 10 tot 15, omdat de mijne al voor een deel weg was natuurlijk. Wat ik me ook nog afvraag: op bepaalde punten is de inkt helemaal uitgewaaierd en kan je niet meer precies aanwijzen waar het nu eigenlijk zit (soort blauwige gloed onder de huid). Is dat dan nog wel goed weg te krijgen, want dan heb je niet echt een bepaald duidelijk punt waar hij op moet schieten met die laser lijkt me? Ik zal dat de volgende keer wel even vragen aan de lasermeneer.
pi_64866574
Ik hoop dat je een goed beeld hebt van wat je verwachten kunt Ladysusy. Wat mij namelijk heeft doen besluiten tot het weg laten snijden is het achterblijvende littekenweefsel. Ook al is straks de inkt grotendeels verdwenen na de nodige laserbehandellngen, je zult altijd dat littekenweefsel in de vorm van je tatoeage houden. Ik had het ook dat dat erg bovenop de huid lag. Zeker na inspanning met sporten. Dat vond ik dermate lelijk dat ik daar geen genoegen mee wilde nemen. Het is dus belangrijk (zeker nu je nog niet aan zoveel behandelingen zit) te besluiten wat je als eindresultaat wilt zien. Het laseren zal nog flink wat tijd in beslag nemen en heb je dan wat je wilt?
Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
  zaterdag 10 januari 2009 @ 00:14:55 #21
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_64873504
Ja dat vind ik dus een hele moeilijke vraag Samson. Want het is gewoon niet te voorspellen of dat littekenweefsel altijd te zien zal blijven, of dat het uiteindelijk verdwijnt. Dit is ook een proces wat jaren kan duren, daar ben ik me van bewust. De dermatoloog heeft gezegd dat je een littekens MINSTENS 2 jaar moest geven voordat je kunt beoordelen of hij ooit nog weg zal gaan en zelfs daarna kan het nog verbeteren. Snijden zoals bij jou is echt de allerlaatste optie (mijn dermatoloog raadde het af, want dan heb ik zéker een litteken terwijl ik nu nog kans heb dat wát ik heb aan littekenweefsel nog zal verminderen) maar ik weet het echt niet. Ik voel er idd ook weinig voor om voor de rest van mijn leven met de omtrekken van een schedel op deze opvallende plek op mijn lichaam rond te moeten lopen, want dan zal ik nóg vragen krijgen van mensen enzo en dat wil ik nu juist niet. meer... Dus in die zin begrijp ik jou echt helemaal! Alleen ik ben zelf nog niet zo ver om zo'n beslissing te kunnen nemen. Ik denk dat ik gewoon een paar laserbehandelingen onderga en intussen met die pleisters blijf plakken (een week na de behandeling mag ik daar weer mee verder gaan dus morgen gaat er weer één op) en intussen hopen dat het littekenweefsel wat vermindert. De laserbehandelingen kosten bij mij ook niet zoveel, omdat er niet meer zoveel inkt in zit. Dus die kosten zijn heel goed te doen, 10 x beter dan met die Rejuvi, dat was echt een aanslag op mijn spaarrekening
pi_64879394
@Ladybusy: sorry, ik ben ook zo'n trage reageerder in dit topic. Ik heb je verhaal gelezen en voordat ik aan laseren begon heb ik ook nog informatie gezocht over rejuvi. Omdat ik bijna geen ervaringen kon vinden ben ik met laseren begonnen. En ter informatie. Zelf was ik 18 toen ik mijn tatoeage heb laten zetten, maar in de loop van de tijd vind ik het niet meer bij me passen. Ik ben nu 30.

Over je vragen: Ik "vervel" niet altijd na een behandeling. Alleen de eerste keer heel erg. Het jeuken van de tatoeage heb ik na elke behandeling gehad tot nu toe en duurde soms wel drie weken.

@WRH: Sterkte met het verlies van je kat.

@Samson: Hoe gaat het inmiddels met je litteken? Zie je al verbetering?

@allemaal: Ja, ik zou foto's plaatsen.....ben er nog niet aan toe gekomen
pi_64881203
@Ladysusy, ik vind het een vreemd verhaal van je dermatoloog om eerlijk te zijn. Een litteken verdwijnt namelijk nooit. Een litteken rijpt alleen maar uit en dat duur ongeveer een half tot maximaal anderhalf jaar. Dat houd in dat het weefsel weer wat soepeler wordt en (in mijn geval na operatie) dat het opbleekt. Als je eenmaal littekenweefsel hebt verdwijnt het echt niet meer. Was het maar waar Snijden kan idd de allerlaatste optie zijn, maar in mijn geval zou ik willen dat ik er eerder voor had gekozen. OK, je weet zeker dat je een litteken krijgt, maar je weet ook zeker dat het een gecontroleerd litteken is. Wat ik bedoel is dat het niet een litteken is ontstaan door slechte behandeling, maar door een precieze chirurgische ingreep. Die littekens helen namelijk veel beter.
Het psychologische effect is ook niet onbelangrijk. Ik ben na mn 2e behandeling de kliniek uitgelopen met een grote opluchting. De tatoeage was gewoon echt weg. Ik neem aan dat je van de herinnering van de tatoeage af wil en het liefst snel. Het hele frustrerende aan het laserproces vond ik dat het resultaat gewoon zo lang op zich laat wachten. Je elke keer weer hoop hebt dat er meer weg is, etc etc. Nu hoef ik enkel de huid te laten herstellen en verder geen enkele behandeling meer. En als ik dan nog niet tevreden zou zijn heb je vervolgens nog de nodige littekencorrectie behandelingen. Wat ik me wel voor kan stellen is dat het voor een vrouw anders is dan voor een man. Ik heb niet zon moeite met een litteken.
@22, wat ik hier dus al schrijf, er kan flink wat tijd overheen gaan voordat een litteken minder opvallend wordt. Het is bij mij gelukkig al minder rood dan het in het begin was en ik smeer ook met littekencreme. Ik heb het geluk dat ik "mooie" littekens maak. Het is dus erg vlak en plat en als het eenmaal opgebleekt is zul je er niet veel meer van zien. Ik heb aan het eind van het vorige deeltje net nog een foto geplaatst trouwens dus moet je daar maar ff checken.

[ Bericht 12% gewijzigd door Samson op 10-01-2009 12:28:08 ]
Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
  maandag 12 januari 2009 @ 19:28:27 #24
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_64960911
@ Samson, ik vind het vooral heel moeilijk dat iedereen weer wat anders zegt. Mijn huisarts zei dat ik keloïdvorming had, de dermatoloog ontkende dit weer. De huidtherapeut zei dat een litteken ongeveer een jaar nodig heeft, de dermatoloog (weer een andere) zei dat dat twee jaar was. De laser-meneer zei ook weer heel andere dingen dan de rejuvi-mevrouw. En ook op internet heb ik inmiddels genoeg tegenstrijdigheden gelezen. Ik weet zo het onderhand niet meer. Wel heb ik zelf gezien dat littekens wel degelijk kunnen verdwijnen! Ik ken iemand met die had een grote brandplek op zijn kuit van een scooterongeluk. Die heeft jaren lang heel trouw gesmeerd met Calendula zalf en dat litteken daar is echt niets meer van te zien. Zelfs het haar groeit er weer op. Bij een ander kennisje is nu, 5 jaar na het weglaseren van haar tattoo op de bovenarm, daar niets meer van te zien, terwijl dat in het begin echt goed zichtbaar was. Dus het kan wel degelijk verdwijnen (althans zoveel verbeteren dat het bijna niet meer zichtbaar is). Maargoed zul je net zien dat dat bij mij natuurlijk niet het geval zal zijn. Iig bedankt voor je verhaal, ik zal het zeker in gedachten houden en nog eens navraag doen als ik er ook aan toe ben. Maar er is ook nog een andere optie die ik nog altijd overweeg, namelijk alsnog een cover up nemen. Ik vind tattoo's namelijk niet per definitie lelijk, sterker nog, sommige vind ik zelfs heel mooi. Maar niet meer zoiets als wat ik had. Wat ik wel mooi vind (en waarvan ik denk dat het mooi blijft) is bijvoorbeeld zo'n stijl als Maori. Als ik dit alles vantevoren had geweten dan had ik er allang iets overheen laten zetten. Nouja ik ben er gewoon echt nog niet uit. Ik denk dat ik dat tatoeren uiteindelijk ook niet zal doen hoor, maar het is nog altijd een kleine optie die ik nog niet had geschrapt. Het allerliefste zou ik gewoon een toverstafje hebben ofzo, dan zou ik de hele handel keurig netjes wegtoveren (en daarna die van jullie)
pi_64962155
Tja, het blijft allemaal idd erg moeilijk en je hebt gelijk dat je veel tegenstrijdige berichten op het net vind. Dat maakt je beslissing er niet makkelijker op. Gewoon voor de voor jou beste keuze maken, dat is het belangrijktst Je hebt gelijk dat een litteken heel erg onopvallend kan worden. Ik heb jaaaren terug ooit een operatie gehad en daarvan zie je idd zo goed als niets meer. Toen heb ik ook al wel gesmeerd met pcle creme. Nu heb ik littekencreme maar denk er toch (gezien mijn goede ervaring) nogmaals pcle aan te schaffen.
Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')