Waarom denk je dat je ze ontgroeid bent? Ken je sneller snijden dan je mes het bij kan houden?quote:Op dinsdag 6 januari 2009 20:36 schreef mark_dabomb het volgende:
Omdat ik de Ikea, Hema en Blokker kookmessen inmiddels wel ben ontgroeid
Bij mij zijn die heften makkelijker schoon te houden dan riggeltjes die tussen (houten) heft en metalen lemmet.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 21:42 schreef Fixers het volgende:
Een Global bestaat eigenlijk uit 3 stukken staal, die naadloos aan elkaar worden gesmeed. Maar das het punt niet. Juist die heften met al die kuiltjes vind ik zelf enorm onhygienisch, juist daar kan zich vuil ophopen.
Doet-ie dus ook niet.quote:Op woensdag 7 januari 2009 20:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik verwacht echt niet dat een koksmes meebuigt.
Een schilmesje is 5cm, deze 12. Dit ding is langer dan de grootste ui dik is en scherp genoeg om een haar doormidden te klieven.quote:En 12 cm, da's een aardappelschilmessie! [ afbeelding ]
Global heeft meer dan een reeks: de forged (GFxx) serie is een stuk zwaarder dan de non forged (Gxx)quote:Op donderdag 8 januari 2009 08:37 schreef mark_dabomb het volgende:
Er is nog helemaal niks uitgesloten mgerben, dank voor je tip. Ik ga binnenkort maar is binnenlopen bij de bijenkorf.
Een Global wordt het sowieso niet, die liggen niet fijn in de hand heb ik gister gemerkt en zijn te licht. Die dingen worden wel overal verkocht zeg!
Nou, het is wel handig als het ene setje (kok-, vlees- en kantoormes) geslepen wordt, en ze zijn al wel een jaar of zes oud, dus dat wil je echt niet hebben denk ik . Maar met twee sets is het nog extra overbodig om een nieuw mooi en duur mes te kopen, helaas .quote:Op donderdag 8 januari 2009 11:21 schreef mark_dabomb het volgende:
Wusthof classic is mooi maar design te standaard, dan vind ik de Grand Prix II series mooier (maar helaas ook duurder).
NoCigar, als jij 2 messensets hebt, wil je er dan niet eentje kwijt
Dat hoekje, daar hebben er meer last van. Ik heb ze dagelijks vast (ik verkoop ze) en ook ik heb nog regelmatig dat hoekje in mijn vingers. En dat is scherp!quote:Op donderdag 8 januari 2009 08:55 schreef zatoichi het volgende:
Ik heb thuis een global liggen, net nieuw, maar het is nog even wennen. Hij is erg licht vergeleken met het mes wat ik hiervoor gebruikte, maar ik vind het op zich geen nadeel. Wel heb ik een mes (blijkbaar) vaak erg hoog vast, want de global heeft een hoek aan de onderkant van het lemmet dat erg scherp is en waar ik dan met mijn hand tegenaan zit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |