abonnement Unibet Coolblue
pi_64711500
Er is vast wel iemand die dit weet, natuurlijk moet er Jameson in, dat heb ik al, en dan?

Sterke koffie, watvoor merk etc?
Slagroom?
Hoe doe ik dan de verhoudingen, en giet ik de whiskey er gewoon bij?

Alvast bedankt
Still walkin'
pi_64712017
Crême fraich kloppen
pi_64712051
quote:
Op maandag 5 januari 2009 23:35 schreef Raamkonijn het volgende:
Crême fraich kloppen
Serieus?

Ik dacht dat ze daar altijd slagroom voor gebruikten...
Kan het trouwens ook met Senseo oid ?
Still walkin'
  maandag 5 januari 2009 @ 23:36:44 #4
106302 mustisuc
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_64712076
Irish coffee
Ingrediënten:
- 1 el lichtbruine suiker
- 1 borrelglas Ierse whisky
- Sterke hete koffie
- Half opgeklopte slagroom

Bereiding:
Schep in elk glas een eetlepel lichtbruine suiker en giet daarop de inhoud van het borrelglas
Roer goed door en vul dan het glas bij met sterke, hete koffie, roer tot de suiker is opgelost en giet er voorzichtig, langs de achterkant van een lepel een laag half opgeklopte slagroom op
Roer de koffie nu niet meer om
  maandag 5 januari 2009 @ 23:37:03 #5
74544 Mercure
nooit ver weg... .
pi_64712092
Ingrediënten:

whisky
bruine suiker
espresso (of sterke koffie)
1/4 l slagroom

Bereiding:

Sla de slagroom lobbig.Verwarm per glas 2 cl whisky en 1 eetlepel bruine suiker. Verdeel dit over de glazen en giet de koffie erover. Laat de slagroom via de bolle kant van een lepel in de glazen lopen.

en anders:
http://www.videojug.com/film/how-to-make-an-irish-coffee
Ze spreken over mijn drinken maar denken nooit aan mijn dorst
pi_64712176
Super, bedankt voor de reacties

En hoe zit het met bijv. merk koffie en whiskey??
Wat is een goede combinatie?
Still walkin'
  maandag 5 januari 2009 @ 23:40:25 #7
106302 mustisuc
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_64712269
quote:
Op maandag 5 januari 2009 23:38 schreef IrishCoffee het volgende:
Super, bedankt voor de reacties

En hoe zit het met bijv. merk koffie en whiskey??
Wat is een goede combinatie?
Jameson sowieso en kwa koffie, tjah..
  maandag 5 januari 2009 @ 23:41:16 #8
74544 Mercure
nooit ver weg... .
pi_64712303
Iedere Ierse whisky voldoet.

Jameson
Paddy
John Powers
...
Ze spreken over mijn drinken maar denken nooit aan mijn dorst
pi_64713032
zo lang je maar geen slappe senseo gebruikt, gebruik dan minimaal nespresso of koffie uit eigen gemalen bonen.
pi_64743382
Ok, super.
Bedankt voor de tips, ik ga het allemaal eens uitproberen.
Still walkin'
pi_64744109
Goed topic
pi_64749320
Als je echte Irisch coffee wil maken moet je geen suiker in je slagroom doen
(daarvoor doe je suiker in je wiskey... wat natuurlijk wel verwarmd moet worden)
Voor de rest ben ik het aardig met iedereen eens
Ow ja, en geen lepeltje er bij serveren... das zoooo nederlands!

Proost!
pi_64765748
quote:
Op dinsdag 6 januari 2009 22:27 schreef Eveningbreez het volgende:
Als je echte Irisch coffee wil maken moet je geen suiker in je slagroom doen
(daarvoor doe je suiker in je wiskey... wat natuurlijk wel verwarmd moet worden)
Voor de rest ben ik het aardig met iedereen eens
Ow ja, en geen lepeltje er bij serveren... das zoooo nederlands!

Proost!
perfect!!!!!!!!!
  woensdag 7 januari 2009 @ 13:25:18 #14
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_64767073
Zo:

- flinke theelepel bruine suiker
- 35 cc goede whiskey, even verwarmen ( maar pas op, alcohol mag niet verdampen)
- 1 kopje koffie
- slagroom
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_64767519
Hoezo geen lepeltje?
En de whiskey moet natuurlijk warm, gewoon ff in een pannetje?
Still walkin'
  woensdag 7 januari 2009 @ 13:55:28 #16
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_64768276
ja, geen lepeltje is natuurlijk onzin. Ik wil in mijn irish coffee kunnen roeren, lekker de boel vermengen met slagroom.
Ik wordt altijd een beetje moe van dat soort "regeltjes".
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')