abonnement Unibet Coolblue
pi_64675582
Zijn er hier mensen met goeie ervaringen bij een orthomanueel therapeut die ook de bovenste 2 nekwervels (de atlas en de draaier) goed weet te corrigeren?

Ik loop zelf al een tijdje bij een orthomanueel therapeut die heel goed is in het corrigeren van de ruggewervels en onderste nekwervels. Nu had hij 2 weken terug o.a. de 2e nekwervel gecorrigeerd en dat leek aanvankelijk goed gedaan (bepaalde klachten verdwenen of werden minder), maar na de behandeling kreeg ik wel heel veel napijn en was mijn nek zo kwetsbaar dat ik soms bij de minste of geringste beweging al iets in mijn nek voelde schieten.

Uiteindelijk heeft dit erin geresulteerd dat ik de nacht van donderdag op vrijdag wakker werd met helse pijnuitstralingen naar mijn rechterkaak en -kiezen zoals ik ze nog nooit eerder heb ervaren. Een zware migraine is er niets bij! Door de pijn kon ik nog maar moeilijk lopen en ademhalen ging ook moeizaam. Ibuprofen en paracetamol hielpen voor geen meter.

De volgende dag de huisarts gebeld, gevraagd om een sterkere pijnstiller. Kreeg toen tramadol voorgeschreven. Maar ook dat hielp aanvankelijk voor geen meter, zelfs niet in combinatie met paracetamol. Pas toen ik de dosering had opgehoogd naar 6 caps van 50mg tramadol verspreid over de dag, in combinatie met 6 paracetamol verspreid over de dag, werd de pijn beduidend minder. Slapen blijft echter moeizaam gaan, omdat ik om de 1-3 uur wakker word van te veel pijn.

Vandaag hoop ik een spoedafspraak te kunnen maken bij de therapeut en zal ik me door hem laten adviseren. Hij had eerder al een paar keer aangegeven dat waarschijnlijk ook mijn atlas scheef staat en dat vermoeden heb ik zelf ook, aan de hand van de symptomen die ik heb. Ik ben echter nogal huiverig voor wat komen gaat en bang voor nog meer pijn, of dat dit wel eens het begin van een lange lijdensweg kan gaan worden.

Verder heb ik gelezen dat er maar weinig therapeuten in Nederland zijn die goed weten hoe ze de atlas en de draaier kunnen corrigeren. Dus als er iemand is die goede ervaring heeft op dit gebied, tip mij!
pi_64678930
Ik weet niet waarom je aanvankelijk naar de manueel-therapeut bent geweest, maar wat me wel opvalt zijn de verschijnselen die zo snel op zijn komen treden. Heb je nog steeds last van je kaak en kiezen? Uitstraling is nooit wenselijk en geeft aan dat er druk komt te staan op een zenuw (of misschien in dit geval zelfs de wortel). Gezien de bewegelijkheid in dit gewricht lijkt het me verstandig om nogmaals bij je huisarts langs te gaan en uitleggen waar je last van hebt. Wellicht dat hij kan bepalen of een doorverwijzing of het maken van een foto van belang kan zijn.
Fingerspitzgefühl
pi_64680905
2 jaar terug had ik soortgelijke rug- en nekpijnen en ben daar destijds volkomen van afgeraakt met 6 behandelingen bij de therapeut.

Eind aug 2008 werd ik echter opeens wakker met een hevige nek- en schouderpijn waarbij ik mijn armen niet eens meer kon bewegen, het zat helemaal vast. Ik kreeg ook last van zware hoofdpijnen en pijnuitstraling naar o.a. mijn ogen en rechterkaak- en kiezen. Omdat ik in het verleden ten tijde van spanningen veel last had van tandenknarsen tijdens mijn slaap, staan die kiezen ook nog eens dieper in het bot gedrukt en liggen zo dichter tegen de zenuw aan, waardoor ze extra gevoelig zijn voor die pijnuitstraling.

De therapeut heeft in de afgelopen 4 maanden alle scheefstaande ruggewervels en de onderste 5 nekwervels gecorrigeerd, met succes. Geen last meer van hoofdpijnen en verhoogde oogboldruk, wel nog last van mijn kiezen en kaak, maar veel minder. De rugpijnen zijn meermalen verdwenen, maar kwamen ook beetje bij beetje terug (in milde mate), waarschijnlijk doordat die bovenste 2 nekwervels nog niet behandeld waren.

De laatste behandeling is mijn 2e nekwervel gecorrigeerd en dat voelde aanvankelijk goed, de uitstraling naar mijn kaak was korte tijd helemaal weg en kwam daarna een beetje terug, maar minder hevig, tot de nacht van 1 januari, toen ging het helemaal mis.

Bij de huisarts heb ik een afspraak voor morgenochtend, kon helaas niet eerder en bij de therapeut vanmiddag om 5 uur. Hopelijk kan die therapeut al een deel van de pijn wegnemen.

Het lijkt wel alsof de pijn erger wordt, ben geneigd om over te stappen naar 7 of 8 tramadol per dag, maar het is ook raar spul en erg verslavend, dus ik probeer het bij 6 te houden. Ondertussen maak ik me ook zorgen gezien de pijn, of ik niet een nek-hernia heb, maar ja, ik moet er niet te veel aan denken, volhouden, de pijn dragen en afwachten.
  maandag 5 januari 2009 @ 12:09:25 #4
82578 Grimm
shoo bi do bi doo
pi_64680959
quote:
Op maandag 5 januari 2009 07:50 schreef Escaflowne het volgende:
Hij had eerder al een paar keer aangegeven dat waarschijnlijk ook mijn atlas scheef staat en dat vermoeden heb ik zelf ook, aan de hand van de symptomen die ik heb. Ik ben echter nogal huiverig voor wat komen gaat en bang voor nog meer pijn, of dat dit wel eens het begin van een lange lijdensweg kan gaan worden.

Dus de therapeut denkt dat jouw atlas vermoedelijk scheef staat... en dat was voldoende om een manipulatie uit te voeren? ga ns even snel naar de HA voor een verwijzing voor een foto.
pi_64681755
quote:
Op maandag 5 januari 2009 12:09 schreef Grimm het volgende:

[..]

Dus de therapeut denkt dat jouw atlas vermoedelijk scheef staat... en dat was voldoende om een manipulatie uit te voeren? ga ns even snel naar de HA voor een verwijzing voor een foto.
De atlas is hij nog niet aan geweest en dat is ook een wervel die ik niet zomaar laat behandelen, lijkt me te riskant. Afspraak bij de HA is morgen. De draaier heeft hij wel gecorrigeerd en ik kon ook goed voelen dat die wervel eerst niet goed stond. Na dat corrigeren was de naastliggende zenuw niet pijnlijk meer en verdwenen de klachten aanvankelijk helemaal. Daarna napijn, maar de pijn die terug in mijn kaak kwam was beduidend minder en had zich meer naar achteren verplaatst.
pi_64688725
Hoe ben je zo bij de orthomanueel therapeut terecht gekomen, Esca?
“Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
pi_64731631
Gister naar de therapeut geweest en die heeft gelukkig al een hoop pijn kunnen wegnemen. Vandaag naar de HA geweest, gevraagd om doorverwijzing naar een specialist voor een scan die aan kan tonen of mijn nekwervels of tussenwervelschijven niet goed staan. Dit verzoek is echter afgewezen, omdat dat soort informatie niet is af te leiden uit een scan. Tsja, dat had de orthomanueel therapeut me ook al verteld, maar ik kreeg van alle kanten commentaar waarom ik toch niet gewoon naar de HA ga en vraag om een scan. Enfin, de huisarts raadde me aan om door te gaan met orthomanuele therapie en voldoende rust te nemen. Dat ga ik ook doen, heb me ziek gemeld van werk en ga niet eerder werken, dan wanneer ik voel dat mijn nek weer voldoende tot rust is gekomen. So far so good.
pi_64732118
quote:
Op maandag 5 januari 2009 15:43 schreef teknomist het volgende:
Hoe ben je zo bij de orthomanueel therapeut terecht gekomen, Esca?
Een paar jaar terug heb ik ook nek- en rugpijnen gehad en toen werd ik via een collega getipt over orthomanuele therapie. Ben erover gaan lezen en het toen gaan uitproberen en verrek, het werkte!

Afgelopen jaar zijn de klachten echter teruggekomen, dus ben ik opnieuw begonnen met de therapie. Mja, een verschil met toen is dat ik me de afgelopen maanden amper heb ziekgemeld van mijn werk, en ook met de feestdagen niet veel heb stilgezeten, ook al had ik veel pijn, terwijl je eigenlijk beter een paar rustdagen kan nemen na elke behandeling.

Mijn nek voelde dan ook erg kwetbaar de afgelopen dagen, ja, en als je dan 's nachts niet goed ligt, dan kan dat wel eens verkeerd uitpakken. Ik had alleen nooit verwacht dat het zo pijnlijk kon worden. Op den duur moest ik het zelfs hebben van 4 tramadol die nog gelijktijdig werkten, samen met 2 paracetamol en dan nòg kwam er soms te veel pijn door. Daar ben ik erg van geschrokken, maar goed, de pijn is nog niet weg, maar het gaat wel heel wat beter nu, hopelijk houdt het.
pi_64732746
En waarom blokkeren je nek/rugwervels dan weer steeds opnieuw? Is dáár al eens naar gekeken? (Denk aan bijv. stabiliteitstraining van het spiercorset rondom je wervelkolom.)
Ik bevestig het vooroordeel dat vrouwen geen kaart kunnen lezen.
*spiekt*
pi_64748544
quote:
Op dinsdag 6 januari 2009 16:09 schreef meami het volgende:
En waarom blokkeren je nek/rugwervels dan weer steeds opnieuw? Is dáár al eens naar gekeken? (Denk aan bijv. stabiliteitstraining van het spiercorset rondom je wervelkolom.)
Direct na een behandeling is je wervelkolom op de behandelde plekken een stuk gevoeliger voor overbelasting en verkeerde (=schuine) bewegingen. Die gevoeligheid is vooral de eerste 2 dagen merkbaar en in mindere mate gedurende 1-1,5 week na de behandeling. (*) Daarom mag je een evt. volgende behandeling ook pas laten doen 7-10 dagen na de laatste behandeling. Zelf heb ik daarvoor de afgelopen maanden te weinig rustdagen ingelast, omdat dat van de werkgever uit ook werd ontmoedigd zeg maar. Vaak ging ik de dag na een behandeling alweer werken, ondanks de pijn. Ik merkte wel duidelijk dat de klachten door het werk toenamen, maar ja, me steeds ziekmelden om de zoveel tijd, dat wilde ik ook niet, dilemma.

Of misschien stel je je vraag omdat ik aangaf een paar jaar eerder ook soortgelijke klachten te hebben gehad? De eerste keer dat ik me voor deze klachten liet behandelen een paar jaar terug, heb ik beter naar mijn lichaam geluisterd en voldoende rust genomen, maar dus ook me vaker en langer ziekgemeld. Na 6 behandelingen was ik volledig klachtenvrij en dat heeft 2 jaar aangehouden. Soms heb ik tussendoor nog wel eens rugpijn gehad, maar alleen na overbelasting en dan van voorbijgaande aard.

Begin dit jaar ben ik 2 weken op vakantie geweest met een camper naar Italië. Was helemaal fantastisch, alleen het bed sliep voor geen meter, althans ik had er moeite mee, mijn vriend niet. Niet ieder mens is hetzelfde gebouwd, ook wat betreft botstructuur en bewegingsruimte van de zenuwen, heb ik mij door de therapeut laten vertellen. Daarom kan het zijn dat iemand die altijd verkeerd zit en beweegt nooit last van deze klachten krijgt en iemand anders na 1 keer verkeerd liggen hier al gevoelig voor kan raken.

Enfin, in die camper kon ik elke nacht hooguit 6 uur slapen en daarna werd ik wakker van teveel pijn, dan moèst ik opstaan, piijnstillers nemen en na 4 uur was de pijn dan voldoende afgezakt. Eenmaal weer thuis was ik dolblij weer in mijn eigen bed te kunnen slapen, dat ging me een stuk beter af (kon weer 7-8 uur slapen), maar merkte dat ik toch gevoeliger was geworden voor deze klachten. Maanden gingen voorbij en ik merkte dat ik steeds minder lang in bed kon blijven liggen en dat de klachten zich toch verergerden. Op een gegeven moment kon ik max 6 uur in bed blijven liggen. Tot op de dag waarop ik ineens wakker werd met heel veel pijn in mijn nek en tussen mijn schouders, kon toen mijn armen ook niet meer omhoog krijgen, 't zat helemaal vast. Dit heeft ruim een halve dag geduurd en tot 2 dagen erna veel pijn en stijfheid gegeven, ondanks genomen pijnstillers. Daarna ben ik mijn 2de behandeling bij de therapeut gestart.

(*) edit: strikt genomen duurt het herstel nog zo'n 3-6 maanden langer, maar de gevoeligheid is dan veel minder tot niet merkbaar.

[ Bericht 1% gewijzigd door Escaflowne op 07-01-2009 05:32:08 ]
pi_64748804
quote:
Op dinsdag 6 januari 2009 16:09 schreef meami het volgende:
En waarom blokkeren je nek/rugwervels dan weer steeds opnieuw? Is dáár al eens naar gekeken? (Denk aan bijv. stabiliteitstraining van het spiercorset rondom je wervelkolom.)
Het is wel zo dat je inderdaad trainingen kan doen om je rug- en nekspieren te versterken. Dit zal helpen om de wervelkolom te stabiliseren en stabiel te houden. Gedoseerde trainingen (geen overbelasting e.d.) zijn zeker aan te raden bij dit soort klachten. Zelf heb ik daar met periodes wel aandacht aan gegeven, maar ook periodes niet, gaat een beetje af en aan (door gebrek aan discipline).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')