abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 16 december 1999 @ 11:29:00 #26
2052 Bor
De (vrouwtjes) wolf
pi_231208
Ook ik heb lang een hekel gehad aan kerst. Aan kerst is niet te ontkomen, het is zo overduidelijk aanwezig dat je er niet omheen kunt. Daardoor onthoud je ook eerder wat er in voorgaande jaren met kerst is gebeurd en komen die herinneringen ieder jaar terug, of je wilt of niet. Door de lange periode voor de eigenlijke kerstdagen waarin je al met kerst geconfronteerd wordt, alle winkels zijn weken lang in kerstsfeer, wordt het aanhikken tegen die twee dagen steeds groter. Je kunt niet zeggen: “Ik denk niet aan kerst, ik doe of het er niet is” want overal waar je komt zie je kerstbomen, hoor je kerstliedjes, etc.

Vorig jaar heb ik bewust een einde gemaakt aan vervelende kerstdagen, ik heb ervoor gezorgd dat ik eens leuke kerstdagen had, leuk voor mij (open haard aan, wijntje, lezen, computeren, lekker eten, uitslapen, muziekje etc. gewoon alleen dingen die ik leuk vond en die niks met kerst te maken hebben.) Als ik nu terugkijk op kerstdagen uit het verleden heb ik ook een leuke herinnering, namelijk de dagen van vorig jaar. Ik ben van plan om ervoor te zorgen dat ook de dagen van dit jaar weer prettig worden zodat ik, als ik volgend jaar terugkijk, nog meer leuke herinneringen zal hebben.

Ik las dat er een paar zieken zijn (ook ik zit/lig al 4,5 jaar thuis), ik hoop dat onze gezondheid volgend jaar iets beter zal zijn. Alle niet-zieke mede-Fokkers wens ik toe dat ze gezond blijven.

Ik hoop voor iedereen dat de komende kerstdagen zo zullen worden dat ze een positieve herinnering opleveren.

Terug uit het enge bos
  vrijdag 17 december 1999 @ 04:33:00 #27
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_231209
Goede eye-opener Jewel!

Net voor ik dit topic las zat ik te klagen dat het bedrijf van mijn man uitgerekend op eerste kerstdag (we wonen dus niet in Nederland) een feest organiseert, terwijl ik nog ijverig probeerde een "Nederlandse kerst" te vieren. Na het lezen van jullie postings vraag ik me af waar ik nog over klaag: drie jaar geleden was ik zelf al heel lang ernstig ziek, twee jaar geleden vierden hubby en ik kerst in twee verschillende landen, vorig jaar overleed een goede vriendin de dag voor kerst.

Kortom: dank je, ik sta weer met beide beentjes op de grond en ben weer blij dat we elkaar en onze gezondheid hebben.

Bor, Oliebol, Wich en Jewel: ik wens jullie van harte beterschap en in ieder geval niet-zo-heel-erge kerstdagen.

pi_231210
Dit is echt wel een goede topic!
Hierdoor ben ik weer nagaan denken over Kerst. Ik kan wel gewoon ergens heen, maar zit gewoon 'thuis' om 'gezellig' te doen. Dat vind ik nogal een opgaaf. Dit jaar zal ik een mindere opgaaf vinden, want het is in ieder geval beter dan helemaal niet weg te kunnen of alleen te zitten, zoals veel Fokkers, van een paar wist ik dat al, maar niet van allemaal. Ik vind het goed dat jullie dat 'in de groep' durven gooien.
Sterkte met Kerst!!!
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  vrijdag 17 december 1999 @ 14:54:00 #29
1829 Jewel
De enige echte!
pi_231211
Ik wil iedereen die zijn/haar steun heeft betuigd in dit topic aan mij, maar ook aan de andere zieken hierbij heel erg bedanken. En iedereen ziek of gezond een hele fijne kerst toe wensen of in ieder geval een hele goede toekomst!

Een dikke van Jewel

  vrijdag 17 december 1999 @ 15:24:00 #30
2004 sunshine
Still shining!
pi_231212
Dankjewel Jewel Voor je , ook jou wens ik fijne kerstdagen, ondanks je ziekte. Maak er wat van, er is altijd iemand hier voor je. Van mij krijg je alvast een terug en ook ik kom met de kerstdagen op dit forum kijken. Omdat ik vind dat we eigenlijk een beetje een grote Fok-familie zijn geworden, hier. En met Kerst zoek ik graag mijn familie op!

Groetjes van Yvonne

Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
  vrijdag 17 december 1999 @ 16:18:00 #31
525 Roache
troika hier, troika daar
pi_231213
Kerstavond heb ik late dienst, eerste en tweede kerstdag vroege, dan 1 dag vrij, dan twee nachtdiensten zodat ik oudejaarsdag slapend moet doorbrengen wil ik nog iets van y2k meekrijgen. Mijn kerst is dus klote wat familieliefdewarmtegezelligheid betreft, maar oh zo gezellig op het werk. Patiënten zijn het allerliefst met een rode muts op, slapend in bed, de verpleging zacht pratend in de teampost. Vorig jaar ben ik gaan skiën met kerst maar wil voortaan alleen nog maar werken met de feestdagen. Perfecte manier om opgedrongen gezelligheid te vermijden!
Ben te zaai voor een signature
pi_231214
Dank je Jewel, ik heb je mail gehad, dank daarvoor en jij hebt de mijne gehad. Ondanks ik ook enorm opzie tegen de kerst en nog veel meer tegen de eeuwwisseling omdat het jaar 2000 voor mij een raar jaar zal worden en niet alleen voor mij nog meer voor degenen om mij heen probeer ik het jaar wel in te luiden en ik hoop dat jij dat ook doet meid. Ondanks dat niet alles lukt zoals je zou willen wens ik je toch fijne dagen toe en probeer ze met je familie en vrienden samen te vieren. Je weet me te vinden als ik hier niet vaak meer zou zijn.

De mailbox staat open voor je.
Pas goed opjezelf!

Oliebol soms met, soms zonder poedersuiker >^..^<
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')