abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_231054
Mag ik vragen waarom jullie allemaal willen dat Bart blijft? Ik vind het maar een irritant ventje, een puberaal jochie. Weet alles beter, probeert de aandacht te trekken en kan niet eens even zonder z'n rokertje. Kijk, Bart brengt wel een beetje level in de brouwerij, maar meestal vind ik dit alleen maar negatief. En ik gun hem het al helemaal niet om te winnen.

Wie ik het wel gun? Ruud... vreemde kerel, goed hart. Niet te serieus... Nee, prima! Maar goed, da's puur persoonlijk. En ik kom ook eigenlijk op Ruud uit omdat ik het de rest niet gun

-------
You can check out any time you like, but never leave Big Brother

pi_231055
quote:
op 12-14-1999 om 01:46 AM schreef nosubcire het volgende:
Mag ik vragen waarom jullie allemaal willen dat Bart blijft?


Bart is tenminste eerlijk en komt gewoon rond voor zijn mening uit en waait niet met alle winden mee. Hij is heel vindingrijk. Ik vind het gewoon een leuke jonge hond die heel gek uit de hoek kan komen en dat mag ik wel. Nog een reden waarom Bart van mij mag winnen is dat hij tot nu toe alle nominaties overleefd heeft en het zal mij dus niet verbazen als hij uiteindelijk nog als winnaar uit het huis komt want je moet er toch niet aan denken dat het 1 van de anderen zou kunnen worden.

pi_231056
Het lijkt me interessant als het NIPO (of misschien zelfs FOK!Forum in een eigen onderzoekje) de leeftijd van de pro-Bart stemmers eens zou vergelijken met de leeftijd van de anti-Bart stemmers. Ik denk dat daar een opvallende twee-deling tevoorschijn zou komen in (een representatie van) de BB-kijkers.

Maw. Nederland zal moeten gaan wennen aan de 'opkomst van de Barten' in onze samenleving...
Of is dat precies wat VOO wil omdat het haar doelgroep is ?

Wéér hulde aan Hummie dus ?

pi_231057
Nou Moor ik weet niet of ik nou precies in de leeftijdscatagorie van VOO val of in die van Bart-voorstanders. Ik ben niet jong meer ( ben ook beslist niet oud hoor) maar ik wil nog genoeg. Ik denk niet dat het echt met leeftijd te maken heeft.
pi_231058
Ik vind dat Bart moet blijven omdat hij me het meest aan het lachen maakt tijdens zo'n uitzending van Veronica. Dan hoop ik namelijk dat tot het einde van het hele BB project ik er om zal kunnen blijven lachen. (Ondanks de aspecten die je onherroepelijk tot huilen zouden moeten brengen.)


Ik ben bijna 26. Bart is net 23. Hmmm. Bart is ex-militair. Ik ben geen pacifist. Hmmm. Bart doet maffe dingen en 'de ouwetjes' laten zich er door op de kast jagen (er is er hier geloof ik een helemaal van het pad af) LOL Ik heb altijd een ongelooflijke hekel gehad aan de phrase "Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg" Hmmm. Als Bart 'links' denkt, maar iemand anders zegt ook al 'links', dan zal ie 'rechts' zeggen. Dat vind ik onnodig recalcitrant. Hmmm.

Klik hier voor de FOK!smiley verzamel site


pi_231059
Karin (Bart doe dat niehiet) ligt dan zit iedereen binnenkort op de bank te puzzelen en te borduren onder het genot van een kopje verse thee. 10 uur naar bed en 7 uur weer op (he Karin ).
Ik hoop dat Bart doorgaat met zeiken en zeuren, misschien dat er dan eindelijk eens een echte ruzie uitbreekt. Willem die Bart te lijf gaat, Karin die met het servies gaat gooien.
  dinsdag 14 december 1999 @ 08:57:00 #7
2118 rosebud51
niet goed en ook niet gek.....
pi_231060
Helemaal eens met jaybee :Bart moet blijven.Hij is de enige die na de nominatieronde nog enig leven in de brouwerij zal brengen : hij zal het niet kunnen laten zich de laatste 2 weken ook voor/aan het nederlandse stemvee te profileren als de enige echte winnaar. De anderen zullen na 23/12 gelaten achteroverleunen en een en ander overlaten aan het publiek. Maar misschien, als de paniek van W. in het zicht van een mogelijk vertrek (genomineerd worden) groot genoeg is,
zal hij (bewust of onbewust)Bart uitlokken tot confrontaties die dan niet meer onder het
marmoleum geschoven kunnen worden.Dit kan nadelig voor B. uitpakken, omdat zijn irritatiefactor groter is.(Aandachtvragerig
lastig,dwars jong,die vaak de rust en de harmonie verstoort) Onderschat de macht van de grijze permanent-maffia niet !!!
torn between 2 worlds...
pi_231061
Bart Moet Blijven! Je moet er niet aan denken dat Willem en Karin hun zin krijgen met hun hang naar orde, rust en regelmaat. Mij zijn ze dan echt als kijker kwijt. Nu hangt er tenminste iets van spanning en prikkeling in de lucht. En hoe zeer Karin ook gepikeerd was over de mededeling op het bord, hoezeer ze zich ook soms stoort aan Bart, ik denk dat ook zij na twee dagen zou zeggen: het is toch wel saai zonder Bart. Zoals Bart Maurice is gaan missen, doordat hij nu past beseft dat een leeftijdgenoot niet alleen concurrentie betekent, maar ook voordelen heeft.

ART (35 jaar)


Het is het Gesprek waar het om draait
pi_231062
Zeker, Bart moet blijven. Ik ben, net als Art hierboven, van de generatie Karin/Willem, maar heb geen enkel probleem met Barts adolescente gedrag. Integendeel, ik kan dat wel waarderen. Opvallend is, dat degenen die op grond van hun leeftijd pretenderen zoveel levenservaring te hebben almaar steun zoeken bij elkaar om opgewassen te zijn tegen een jongen die 15 tot 20 jaar jonger is en die zich, naar hun mening, gedraagt als een kind. Dat zegt iets over de grijze duiven van eind dertig, maar dat zegt nog meer over de krachtige persoonlijkheid van de 'jonge hond'.

Inhoudelijk ben ik het zelden eens met Bart (bijvoorbeeld aangaande Lee Towers, of zijn idee dat je, als je veel gelezen hebt, zo door de farce van het katholicisme heen prikt), maar ik neem mijn petje af voor zijn eeuwige drang tot discussie. Dat is pas leergierigheid!! Daar kunnen Willem en co nog een puntje aan zuigen.

Het aardigste aan Bart is echter zijn directe spel met de camera's. Iedereen is zich ervan bewust dat die camera's 24 uur per dag draaien; iedereen past zijn gedrag daaraan aan, soms bewust, meestal onbewust. Bart ook. Maar wat hij nog meer doet is het spelen met de camera's, alsof ze niet echt greep op hem hebben. Bart beseft als enige bewoner dat hij niet alleen onderdeel (lees: slachtoffer) is van een gegeven situatie, maar dat hij die situatie ook kan beinvloeden. Hij is gelijkwaardig aan het alziende oog. Toegegeven, het komt wat aanstellerig over, maar dat is hem vergeven. Veel belangrijker is immers dat hij beschikt over een onafhankelijke geest. En ook daarin is hij voor de anderen een voorbeeld.

Door dat al is Bart de enige die leven in brouwerij brengt. En daarom moet hij blijven.

[Dit bericht is gewijzigd door pyl (Datum 14 December 1999).]

Eenen pyl vlieght snelder dan een clootken even swaer
  † In Memoriam † dinsdag 14 december 1999 @ 09:40:00 #10
1221 otaku-san
Fok!memberu
pi_231063
Bart moet blijven.
Karin leeft helemaal in de jaren 50, ze is gewoon niet in staat zich eens af te vragen :"ja maar waarom vind ik dat eigenlijk".Ze heeft waarschijnlijk een hele grote schuur waar ze een heleboel dingen in heeft weggepleurd die ze zonde vindt om weg te gooien.
Ik heb me laten vertellen dat veel mensen gaan skieen alleen maar om te ontsnappen aan de verplichte kerstmiddag en maal bij ouders en schoonouders, zal Karin nooit doen evenmin als Willem.
Karin ach laat ook maar

* otaku-san nog maar pas 52.

The future is after you
pi_231064
Voordat Bart het BB huis inging zei hij te gaan winnen, desnoods door iedereen weg te pesten.
Ik dacht toen, dat lukt hem nooit, hij wordt weggestemt,.
Maar het enige leuke aan het concept bb n.l. dat het publiek ook een stem (en wat voor stem) heeft werkt nu in het voordeel van Bart.
In een woord GEWELDIG!!
Ik ben online
  dinsdag 14 december 1999 @ 13:21:00 #12
1315 Pooh
Think, think, think
pi_231065
Van mij mag Bart ook zeker blijven:
1. Het is een lekker ding
2. Hij draait tenminste af en toe wegens nicotinegebrek nog even door
3. Je moet er toch niet aan denken om nog een week naar Karin, Willem en Ruud te kijken. Dan val je zeker in slaap.
pi_231066
Bart moet eruit omdat:

1. Hij irritant is
2. Hij de rest weg probeert te pesten, da's net zo erg als dat Willem mensen tegen elkaar opzet.
3. Het nog een puberaal kind is
4. Een beetje kerel kan toch wel zonder zijn nicotine?
5. Hij probeert een beetje het populaire mannetje uit te hangen door met die camera's te spelen.

-------
You can check out any time you like, but never leave Big Brother

pi_231067
quote:
op 12-14-1999 om 02:10 PM schreef nosubcire het volgende:
Bart moet eruit omdat:

1. Hij irritant is
2. Hij de rest weg probeert te pesten, da's net zo erg als dat Willem mensen tegen elkaar opzet.
3. Het nog een puberaal kind is
4. Een beetje kerel kan toch wel zonder zijn nicotine?
5. Hij probeert een beetje het populaire mannetje uit te hangen door met die camera's te spelen.


Ik wil graag discussieren, nosubcire, maar dan wel op basis van argumenten (zie mijn eerdere post boven). Wat jij hier ten beste geeft, voldoet daaraan niet.

Eenen pyl vlieght snelder dan een clootken even swaer
pi_231068
Sorry py! ik liet me even gaan.

Ik kan er best mee leven als ruud, karin en willem nog een weekje relaxed doorbrengen in het huis. Het hoeft toch niet altijd feest en ruzie te zijn? Het programma is in mijn oogopzicht bedoeld om normale mensen in een normale situatie te zien. Blijkbaar gaat het toch weer om de uitslover en de macho-man. En daar kan ik niet tegen. Zo denk ik er over, reacties natuurlijk welkom.

-------
You can check out any time you like, but never leave Big Brother

  dinsdag 14 december 1999 @ 14:59:00 #16
631 GHaven
Dementerende borstenbetaster.
pi_231069
quote:
op 12-14-1999 om 02:56 PM schreef nosubcire het volgende: (...)reacties natuurlijk welkom.
Normale situatie?

Haalt gelijk bij rechter.
pi_231070
quote:
op 12-14-1999 om 02:15 PM schreef pyl het volgende:
Ik wil graag discussieren, nosubcire, maar dan wel op basis van argumenten (zie mijn eerdere post boven). Wat jij hier ten beste geeft, voldoet daaraan niet.

Ik dacht dat het een reactie was op pooh die nu ook niet bepaald met argumenten aan komt zetten

et qu'est ce que vous voulez faire avec cet information?
wel, rien ne faire pas avant le jour de gloire est arrive.

  dinsdag 14 december 1999 @ 15:10:00 #18
1315 Pooh
Think, think, think
pi_231071
OK Goeroe Pavlov,
Ik heb eigenlijk ook niet echt een hele goede reden om Bart wel te laten blijven. Ik denk dat het vooral komt omdat ik me vaak wel kan voorstellen waarom hij tegendraads is. Vaak zijn Karin en Willem namelijk wel erg aan het zoeken hoor. Ik zou daar ook wel een beetje dwars van worden. Maar anyway.. zo heeft iedereen z'n voorkeur, bij mij dus duidelijk Bart.
pi_231072
nou ja, een normale situatie is het niet. Maar met normale situatie bedoel ik meer het normale doen en laten. Koken, slapen, 'werken' (weekopdracht), vrij-tijd, lezen, sport, etc.
-------
You can check out any time you like, but never leave Big Brother

  dinsdag 14 december 1999 @ 15:36:00 #20
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_231073
Wil je dan dat het huisje-boompje-beestje wordt, waarin ruud afentoe roept, godsamme ik heb wel zin om even aan een tiet te knabbelen, waaropp karin dan meteen op reageert zo van "nou ruud hou je in, er zitten ook kinderen mee te kijken. Waarop willem weer tegen ruud kan zeggen zo zacht mogelijk"he ruud, volgens mij heb je wel gelijk, laat die karin maar, die wil alleen maar naar haar kinderen."
nee doe dan bart maar.
* Jumparound vind het ook wel verdacht, maar hij bedoeld het objectief.

Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
pi_231074
En wat blijkt ? De contrast-werking functioneert prima: de opzet al van de hele casting van de groep, zoveel mogelijk uiteenlopende en tegengestelde categorie-voorbeelden bij elkaar plaatsen in een huis. Van louter aversie tegen 1 categorie, ontstaat 'sympathie' voor de andere.

Terwijl in ieders vriendenkring nou juist een zekere homogeniteit valt waar te nemen.
Saai hoor !

Kan ook niet anders: met deze mensen 'hebben we niks' dus wat maakt het uit of we de één ophemelen of de ander in de grond boren.
Echter... 1 bewoner valt speciaal op: zijn categorie doorbreekt regels die alle anderen nog proberen te handhaven, ook toen Anouk en Cyrille er nog waren. Hij doet iets, wat wij allen ook in het grote BB-huis Nederland niet echt kunnen of durven: hij spot met elke vorm van authoriteit en solidariteit. Dus is ie een held, een Superman die kan wat niemand kan. In werkelijkheid 'doet hij alleen maar, wat niemand doet' (gewoon door zijn persoonlijkheids-structuur) maar dat noemen we voortaan dus: karakter en kracht.

VOO kan weer tevreden zijn: geld verdienen en ook nog norm-verschuiving veroorzaken naar verering van de Superheld...
(was dat óók niet een trend van de jaren '50 ?)

PS: vanzelfsprekend heb ik het hier over een karikatuur: 'de Bart van VOO' - heeft weinig te maken met Bart Spring in 't Veld zelf.

  dinsdag 14 december 1999 @ 16:33:00 #22
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_231075
Laat Bart Blijven!
Waarschijnlijk zou ik zelf ook gillend gek worden met zo'n figuur die over werkelijk ALLES moet discussieren in huis. Zelf moet ik tot mijn schende (?!) bekennen dat ik me meestal conformeer aan de geldende regels in de bestaande groep. Misschien dat ik daarom juist zo graag kijk naar iemand die dit "een beetje" anders aanpakt!
Daarbij ben ik het niet eens met bovenstaande "macho" typering. Ik zie juist vrij vaak een breekbaar mannetje doorkomen. Of ligt dat aan mij?
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_231076
Helemaal met je eens, HiK, voor mij heet dat dan: '2 kanten van dezelfde medaille'...

En verder gewoon een mens als ieder ander, met best een makkelijke 'gebruiksaanwijzing' in de omgang, alleen hebben de anderen teveel handicaps van de setting + zichzelf,
om die gebruiksaanwijzing even toe te passen (Karin doet het nog 't meest),
en er zou een heel andere Bart te zien zijn.
Ook hij heeft zijn kwetsbaarheid - het 'ongeluk' wil dat hij gewend is, die (zo goed mogelijk) verborgen te houden, ook al praat hij zelf over 'het kleine jongetje'.
Wat die gebruiksaanwijzing is ?
Heel simpel, 4 woorden:
"Bart, help eens even?"

Zegt alleen haast niemand.

  dinsdag 14 december 1999 @ 17:10:00 #24
1624 ayla1
Sizzen is neat
pi_231077
quote:
op 12-14-1999 om 02:56 PM schreef nosubcire het volgende:
Sorry py! ik liet me even gaan.

Ik kan er best mee leven als ruud, karin en willem nog een weekje relaxed doorbrengen in het huis. Het hoeft toch niet altijd feest en ruzie te zijn? Het programma is in mijn oogopzicht bedoeld om normale mensen in een normale situatie te zien. Blijkbaar gaat het toch weer om de uitslover en de macho-man. En daar kan ik niet tegen. Zo denk ik er over, reacties natuurlijk welkom.


Je haalt me de woorden uit de mond ik kan het niet beter verwoorden.

pi_231078
Natuurlijk moet Bart blijven!
Hij is, zoals eerder gezegd, de enige die nog een beetje leven in de brouwerij brengt. Lekker dwars liggen, maffe acties. Ik moet ook altijd zo lachen om zijn schaterlach...dolkomisch!
Stel je voor, Ruud, Willem en Karin. Die gaan het alleen maar over "vroeger" hebben. Voetballers van 25 jaar terug...school in de jaren 60/70. Ja sorry, maar daar heb ik weinig mee. Ik was toen nog niet eens geboren
Ik denk trouwens niet dat er echt een verschil is tussen jongeren en volwassenen in het Bart wel of niet leuk vinden. Mijn tante is bijv. 36 en vind Bart ook hardstikke leuk.

Groetjes, Fannetje

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')