abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 12 december 1999 @ 22:01:00 #1
892 doordevil
FOK!member by choice
pi_230501
Een didgeridoo is een muziekinstrument. Dat is net zo'n raar misverstand als het hardnekkige idee dat je eerst 4 jaar blokfluit moet spelen om daarna heel voorzichtig maar iets van een ander instrument te mogen aanraken. In hoeveel kamers van gemankeerde gitaristen en bassisten ligt niet nog een blokfluit in de keukenla, die in paniek, de saus kookt, 9 van de 10 keer dienst doet als roerhoutje. Ligt meestal vlak naast de fonduevork die tante Sjaan, wist zij veel, nietsvermoedend vanuit de kokende olie op haar onderlip plaatste. Dat waren nog eens tijden.
Didgeridoo, dat is op zijn best een humaan euthanasieinstrument voor astmatici die op een muzikale manier de hand aan zichzelf willen slaan. In het Vondelpark heeft jaren lang zo'n pijper gezeten. Je moet er volgens mij heel veel haar voor in je gezicht hebben en een hemd van aan elkaar gebreide gebruikte pannenlappen, anders gaat het niet. Net zoals iedere scheet die tegenwoordig op het Leidseplein wordt gelaten kan rekenen op een stormachtige ovatie van het voor 95 % uit Authentieke Amsterdamse Sfeersnuivers bestaande publiek, zo stonden toen ook drommen mensen naar die langzaam je sluitspier opentrillende uitheemse klanken te luisteren. Hier werd muziek gemaakt, dus stilstaan en luisteren.
Bart heeft het goed begrepen, de irritatiefactor van dit instrument. Wil je, als luisteraar, binnen vijf seconden om iemands nek vouwen, en je kan je altijd, als speler, beroepen op eeuwenoude onderdrukking van de aboriginal.

Ruud gaf ook een hele boeiende invulling aan het instrument. Die bespeelt hem ongewild avant-garde. Zoals we nu pas hoorden zat die twee weken terug op het toilet niet anaal te erupteren maar al stiekem met een stukje losgeschroefde afvoer aan de mond te didgeridoën.
Karin was natuurlijk de allereerste die op verzoek van Maurice op typisch Australische wijze een kokervormige vleesboom uren liet trillen . Daar ligt denk ik ook de oplossing voor Bart zijn probleem. Vraag het aan Karin. Ademen door de neus, is de verlangde techniek.

Veel te lang natrillen, maar dan verbaal, blijft Willem, onze Friese Plaag.
Dat gefluister. Het lijkt er op dat Willem als volkomen Pavlov afgericht is. Zodra in de slaapkamer het licht uitgaat moet hij fluisteren, of hij wil of niet, omdat hij er in het verleden voor beloond is (Sabine er uitgewerkt en Mona er uit gejudast). Kan samen met Ruud over enkele weken het land door, als het eerste volkomen op de geconditioneerde reflex vertrouwende komische duo. In een hilarische sketch kan Willem niet anders dan snel een witte coltrui aandoen en in de houding van
"De Denker" van Rodin roddelen over van allech ende nogh wath, het gebeurt vanzelf, of hij wil of niet, terwijl Ruud alleen al bij het horen van een klotsend pak vla losbarst in Schofferende Verhalen Uit De Medische Wereld.

Dat Bart inderdaad nog wat jong is bleek vanavond, toen hij volkomen overtuigd van zijn eigen stelling, liet weten dat de illusie van naar beneden vallen "het meest gekke is wat er tijdens je slaap kan gebeuren". Die spreken we over een paar jaar nog wel, dachten 800.000 dertigers en veertigers grimmig bij deze woorden. Als die over een paar maanden met een melkwit plasje in zijn navel wakker wordt doet hij in zijn eentje de openingsscène van Carrie nog eens dunnetjes over.

Paniek in huis! Na 86 dagen gebeurt er wat heel weldenkend Nederland al tijdens de tweede dag vermoedde: ze worden gek van ellende in dat huis. Het blijft bijzonder om te zien dat Karin zich verbaasd afvraagt hoe dat nu kan, dat ze het opeens zo moeilijk heeft. Nee, Karin, wij vinden het helemaal niet gek, mallie! Mij persoonlijk hadden ze na 2 uur al van die Martin af moeten trekken, één van de bewoners die mij voor het eerst sinds tijden met schuim op mijn lippen achter mijn pc deed kruipen.
Ik heb mijn verbazing al eerder uitgesproken. Waar komt dat krankzinnige idee vandaan dat iedereen vooral gezellig moet zijn en zichzelf. Dat hoor ik steeds. "Hij laat niets van zichzelf zien" Nou en? Als we ons maar vermaken. Ik zit helemaal niet te wachten op Koning Middelmaat. Zelfde effect als tijdens quiz. Wie slooft zich het meest uit? Die wensen we dood. Prijs moet gaan naar zwoegend gezin met 14 kinderen. Die verdienen het. Nogmaals, sta er even bij stil. De Laaf komt uit Nederland. Vanuit ons land wordt de wereld overspoeld met goedlijkende karikaturen van Nederlanders. We lachen ons gek om die vrolijk gemuteerde kruisingen tussen een kabouter en een verwaarloosde huidziekte. Iemand als Carlo Boshardt, dat zien we graag in Nederland. Op de televisie al jaren schmieren als een amateurvereniging op cocaïne, wat doet hij weer lekker gek, kostelijk, hahahaha, hij gaat bij iemand op schoot zitten, het moet niet gekker worden, en in interviews die warme, gevoelige kant tonen, meer de twijfelende denker, thuis het liefst een gescheurde spijkerbroek aan. Wijntje er bij. Ook dat is Carlo. Mooie eigenschap: als je hem niet goed vindt achtervolgt hij je met twee cameraploegen tot in je graf.
Maar wat maak ik me druk. De nieuwe lichting lekker gekke Nederlanders komt over drie weken vrij. Mediatraining, leren antwoorden op open vragen, en hop, de grote mensenwereld in!

Overigens gaat Karin winnen. Zeker weten.

Tot morgen, Nico Dijkshoorn


  zondag 12 december 1999 @ 22:11:00 #2
215 misterDre
Paint it black!
pi_230502
Kwootje.
Nogmaals, sta er even bij stil. De Laaf komt uit Nederland. Vanuit ons land wordt de wereld overspoeld met goedlijkende karikaturen van Nederlanders.
Einde kwootje

Nog meer Laven, aahhhhhhhhhhhhhh

Doe voor de tweede keer vandaag vier sterren!


------------------
Ik ben altijd blij als het regent, want als ik niet blij ben, regent het toch wel.

[Dit bericht is gewijzigd door misterDre (Datum 12 December 1999).]

pi_230503
Is Carlo Boshardt dan niet gewoon een uitvergrote Laaf?
I love cats...they taste just like chicken
pi_230504
...hèhè even bijkomen.."openingsscene van Carrie" hihihihihi....verdikkeme nou begin ik wéér!!!

Alleen....Bart gaat winnen....ik weet het niet zeker..maar hoop het wel!!!

Wat heb je aan al je miljoenen Piet, als je poepen moet en je kan het niet??!!

  maandag 13 december 1999 @ 00:52:00 #5
2004 sunshine
Still shining!
pi_230505
Nu kan ik weer blij gaan slapen .
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
  maandag 13 december 1999 @ 09:05:00 #6
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_230506
Fantastisch begin van de dag, m'n hele gezicht wijst naar omhoog!!!

Groeten Dark

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
  maandag 13 december 1999 @ 09:32:00 #7
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_230507
Je bent weer lekker scherp naar je griepje! Het is alsof je mijn gedachten kunt lezen en ze interessanter maakt.
Als je niet lacht, ben je dood.
  maandag 13 december 1999 @ 10:04:00 #8
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_230508
Fantatisch begin van de dag, mijn gezicht staat voor tijden op

Groeten Dark

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')